#DayaBumiComplex

1,531 posts

Loading...
マレーシアに行って来たその1 2018/12/31 初日。 暑くて死んだ… #マレーシア #malaysia #kualalumpur #dayabumicomplex #masjidnegara #ktm #イスラム美術館 #旅行記 #マレーシア旅行
27.12.18 totally love 😍 the eight-pointed stars design of this building with high vaulted Islamic arches and shiny white fretwork It is one of the earliest skyscrapers in KL that incorporates the principles of Islamic design into architecture
TQ Puan Marliya..Orang kuat #Karyaneka zaman 80-an semasa #infokraf masih di Bangunan #DayaBumiComplex @officialkaryaneka_ Majlis anak lelaki pada JULAI 2019 jadi layak untuk mendapat diskaun 25% Tenon. Semoga dipermudahkan semuanya ya Puan. TQ Puan for supporting local handycraft entrepreneurs. Puan juga menempah #tekat sulam emas dan #dulangtembaga drpd pengusaha kraf yang sudah lama & berpengalaman. Kain songket untuk busana tak lain pastinya di #tehsongket Hanya untuk kotak songket, Puan pilih kami yang masih baru ini. Tenon baru 11 bulan Puan, masih merangkak, but we are so proud of being part in this industry now....With your experience, please guide us Puan 🙏🙏**** #TENONYearEndSale Sehingga 31 Disember 2018 #kotakhadiahsongket #TENONPREMIUMX ® pada harga bermula serendah RM10. Khas buat majlis 2019 sahaja. Tertakluk terma & syarat. #KotakSongketSepuluhRinggit Adds-on : Pearl Tasbih RM1.60 Doa / Yassin Zigzag RM1.90 Hardcover RM2.50 *Saiz Kotak Tenon Premium X 4.5 inci x 3.4 inci x 1.5 inci #TenonSongketBoxStory #KotakSongketTenon #boxsongket #kotaksongket #songketkahwin #kotaksongketexclusive #songketbox #songketkahwin #weddinggifts #doorgiftkahwin #VIPDoorGift #Hantarankahwin #malayweddingguide #giftbox #singaporewedding #bruneiwedding #malaywedding #uncang #doorgift
Thank you sis Fizah from Pos Malaysia. The quarter chicken was too big for the box, so it came in two pieces. #putrajayafooddelivery #putrajayafood #nasiarabmandy #nasiarab #fooddeliverykl #posmalaysia #dayabumi #dayabumicomplex #klsentral
Lets go guysss!! Fill 'em hungry tummyyyy Meet us here for some very special treat! #foodphotography #foodporn #foodkl #foodie #foodmalaysia #dayabumicomplex #dayabumi #dayabumikl #ccnbazaardayabumi #ccnbazaar #ccn #posmalaysia #poslaju
Lets go guysss!! Fill 'em hungry tummyyyy Meet us here for some very special treat! #foodphotography #foodporn #foodkl #foodie #foodmalaysia #dayabumicomplex #dayabumi #dayabumikl #ccnbazaardayabumi #ccnbazaar #ccn #posmalaysia #poslaju
Lets go guysss!! Fill 'em hungry tummyyyy Meet us here for some very special treat! #foodphotography #foodporn #foodkl #foodie #foodmalaysia #dayabumicomplex #dayabumi #dayabumikl #ccnbazaardayabumi #ccnbazaar #ccn #posmalaysia #poslaju
Lets go guysss!! Fill 'em hungry tummyyyy Meet us here for some very special treat! #foodphotography #foodporn #foodkl #foodie #foodmalaysia #dayabumicomplex #dayabumi #dayabumikl #ccnbazaardayabumi #ccnbazaar #ccn #posmalaysia #poslaju
Haiii all! Lets meet us at CCN Bazaar Dayabumi (near pos malaysia) And get your tummy filled with goodiness!! We will be here from Monday - Friday (10 - 14/12/18) From 1100hrs - 1600hrs #foodphotography #foodporn #ccnbazaardayabumi #ccnbazaar #posmalaysia #poslaju #dayabumicomplex #dayabumi #dayabumi #maybankdayabumi #klfood #foodmalaysia
Haiii all! Lets meet us at CCN Bazaar Dayabumi (near pos malaysia) And get your tummy filled with goodiness!! We will be here from Monday - Friday (10 - 14/12/18) From 1100hrs - 1600hrs #foodphotography #foodporn #ccnbazaardayabumi #ccnbazaar #posmalaysia #poslaju #dayabumicomplex #dayabumi #dayabumi #maybankdayabumi #klfood #foodmalaysia
Haiii all! Lets meet us at CCN Bazaar Dayabumi (near pos malaysia) And get your tummy filled with goodiness!! We will be here from Monday - Friday (10 - 14/12/18) From 1100hrs - 1600hrs #foodphotography #foodporn #ccnbazaardayabumi #ccnbazaar #posmalaysia #poslaju #dayabumicomplex #dayabumi #dayabumi #maybankdayabumi #klfood #foodmalaysia
Haiii all! Lets meet us at CCN Bazaar Dayabumi (near pos malaysia) And get your tummy filled with goodiness!! We will be here from Monday - Friday (10 - 14/12/18) From 1100hrs - 1600hrs #foodphotography #foodporn #ccnbazaardayabumi #ccnbazaar #posmalaysia #poslaju #dayabumicomplex #dayabumi #dayabumi #maybankdayabumi #klfood #foodmalaysia
Lets meet us at CCN Bazaar Dayabumi Get your bucket full of happiness at stall no. 14!! See you next week from 10th - 14th December Contact us for more details: www.wassap.my/60166079969 #foodporn #ccnbazaar #ccnbazaardayabumi #dayabumi #dayabumicomplex #posmalaysia #poslaju #maybankdayabumi #maybank #lrt #mrt #foodies #foodinbucket #deliveryorder #klfood #makankl
Lets meet us at CCN Bazaar Dayabumi Get your bucket full of happiness at stall no. 14!! See you next week from 10th - 14th December Contact us for more details: www.wassap.my/60166079969 #foodporn #ccnbazaar #ccnbazaardayabumi #dayabumi #dayabumicomplex #posmalaysia #poslaju #maybankdayabumi #maybank #lrt #mrt #foodies #foodinbucket #deliveryorder #klfood #makankl
Lets meet us at CCN Bazaar Dayabumi Get your bucket full of happiness at stall no. 14!! See you next week from 10th - 14th December Contact us for more details: www.wassap.my/60166079969 #foodporn #ccnbazaar #ccnbazaardayabumi #dayabumi #dayabumicomplex #posmalaysia #poslaju #maybankdayabumi #maybank #lrt #mrt #foodies #foodinbucket #deliveryorder #klfood #makankl
#assalammualaikum Alhamdulillah terhasillah buko pandan dan buko keladi....rasa lemak masin dan manisnya....sedap di makan time sejuk²....BG kesegaran pada tekak..... Sedap sgt..... #dayabumicomplex #aptdcafe #sgbuloh #bukopandan #bukokeladi #kualalumpur #tempahan #bakingkelas #0173694679
#assalammualaikum #MangoDreamzCheeseCake Siapa peminat mango ini adalah hadiah buat Korang....rasa fresh Manggo yg sangat terasa di setiap gigitan..... #dayabumicomplex #aptdcafe #bakingkelas #tempahan #0173694679
#assalammualaikum #MangoDreamzCheeseCake Siapa peminat mango ini adalah hadiah buat Korang....rasa fresh Manggo yg sangat terasa di setiap gigitan..... #dayabumicomplex #aptdcafe #bakingkelas #tempahan #0173694679
#assalamualaikum Balik dari ujian terus buat R&D donut BOMBOLONI.... Naik kembangnya....nnt kita tgk hasilnya MCM mana ye.... #dapuranakbujang #aptdcafe #bomboloni #sgbuloh #kualalumpur #dayabumicomplex #tempahan #baking #bakingclass #0173694679
Kamu beLum perNaH meraSa air Tangan DapurAnakBujang'aBgyus' ?? 👉 mcm² jeNis piLiHaN kuiH muiH uTk sarapaN paGi kamuraNg... 👉Tempahan peLbagai jeNis kek daN mooncaKe juga boLeh... 👉Nak meraSa tapi jauH...boLeh pos bha.. 👉Jajan peLbagai Rasa pun aDa.... #DayaBumiComplex #PejabatPosKL #DataranMerdeka
#assalammualaikum Salam permulaan minggu di minggu kedua nov... Mana² rakan yg berkerja dalam pejabat, dan sering ngantok... Meh rapat tgk produk abg.... Jajan ringan yg sesuai di kunyah utk hilangkan ngatok.... Nak yg pedas biasa² sehingga super pedas kita ada... X tahan pedas jgn risau yg sweet pun ada.... So apa lagi... Whatsapp cepat² di 0173694679.... 😱😱😱😱 apa ddk jauh??? Jgn risau kita boleh poskan.... #DapurAnakBujang #aptDcafe #dayabumicomplex #pejabatbesarposkl #dataranmerdeka #bakingkelas #tempahan
#assalammualaikum Awe² dan mek² kelate hok kejo kat dayabumi complex dan pos besar kl.... Mane dok ngidam #kuboguling esok in sha Allah ada..... Meh deras .....takut habis pulok.... #DapurAnakBujang #aptDcafe #0173694679 #dayabumicomplex #pejabatbesarposkl #sgbuloh #kualalumpur #bakingkelas #tempahan
Jumpa korang esok‼️ @rizq_couture - So korang boleh walk in ke bangunan daya bumi (Pejabat Pos Malaysia HQ) untuk dapatkan koleksi kami dan korang boleh cuba terus size badan korang 😎 - #dayabumi #dayabumicomplex #posmalaysiadayabumi #posmalaysia #petronas #maybank #maybankxfattzura #fattahamin #wawazainal #kualalumpur #yusufhasnan #kemejabatik #bajubatiklelaki #kemejabatikmurah #batikslimfit #busanamarakl #thecurvedamansara #ikeamalaysia #ikeadamansara #ikeacheras
Jumpa korang esok‼️ @rizq_couture - So korang boleh walk in ke bangunan daya bumi (Pejabat Pos Malaysia HQ) untuk dapatkan koleksi kami dan korang boleh cuba terus size badan korang 😎 - #dayabumi #dayabumicomplex #posmalaysiadayabumi #posmalaysia #petronas #maybank #maybankxfattzura #fattahamin #wawazainal #kualalumpur #yusufhasnan #kemejabatik #bajubatiklelaki #kemejabatikmurah #batikslimfit #busanamarakl #thecurvedamansara #ikeamalaysia #ikeadamansara #ikeacheras
Jumpa korang esok‼️ - So korang boleh walk in ke bangunan daya bumi (Pejabat Pos Malaysia HQ) untuk dapatkan koleksi kami dan korang boleh cuba terus size badan korang 😎 - #dayabumi #dayabumicomplex #posmalaysiadayabumi #posmalaysia #petronas #maybank #maybankxfattzura #fattahamin #wawazainal #kualalumpur #yusufhasnan #kemejabatik #bajubatiklelaki #kemejabatikmurah #batikslimfit #busanamarakl #thecurvedamansara #ikeamalaysia #ikeadamansara #ikeacheras
Jom siap kan stock untuk Booth di Daya Bumi 🎉 #browniesdayabumi #dayabumi #dayabumicomplex
CORNFLAKES RANGUP TERANGKAT Ada 4 flavour: ✔ SPICY TOM YAM CORNFLAKES ✔ SPICY SALTED EGG CORNFLAKES ✔ BUTTER GARLIC CORNFLAKES ✔ SWEET CHRUNCY OREO CORNFLAKES JADI PILIHAN KALIAN.... siapa yg nak boleh whatsapp abg +60173694679.... Rabu dpn kita buat pengeposan utk seluruh Malaysia.... Jgn sampai lambat na.... #DapurAnakBujang #aptDcafe #dayabumicomplex #pejabatbesarposkl #sgbuloh #kualalumpur #makantakberhenti #foodlovers
Jom dtg beramai2 esok ke booth kami di kompleks Dayabumi (kawasan Pos Malaysia Berhad) Buka dr jam 10- 4 ptg . Ada diskaun istimewa untuk customer walk in . Wa 011-31943689 untuk info. #telekungdehumaira #telekungsolat #ccnbazaar #ccnbazaardayabumi #telekungdelayladeluxe #telekungdehumairaonthego #dayabumicomplex #poslajudayabumikualalumpur
WOW! PEKAT! LIKAT! AMAZING! MELTING! ==================================== TEH AIS PIANG ada dimana².. Ada kejutan untuk peminat-peminat kami. Temui kami di: Tempat: Kompleks daya bumi,KL Masa : 10pagi - 6petang Tarikh : 29oct - 2nov 2018 ==================================== Apa yang best? Meh la singgah kalau nak tau.. Ada free gift tau.. Lepas tu ada aweks² n pakwe² yg hensem².. Ada lagi BARANG baru yg TERBAEK punya. Jangan lupa temujanji kita ya.. 😉 #tehais #tehaispiang #tehaiscincau #katira #katirapiang #gombak #selayang #batucaves #bangi #selangor #kualalumpur #lagisedapdariyangconfirmsedap #sedap #sayajual #piangfighter #dayabumi #dayabumicomplex #ibupejabatposmalaysia
Dayabumi Complex 1/3 I had no idea this building existed and only noticed it by chance (like many of my favourite places). From a distance it was hard to tell whether it was new or old or to work out how tall it was. From a distance I thought it would be about 15 stories and 4-5 years old. As I got closer it was older and bigger than I thought. Built in 1984 its 35 stories high! #postmodernarchitecture at its finest, strongly referencing Islamic designs - the #breezeblocks are amazing and good looking from every angle. #postmodern #postmodernjukebox #postmoderndesign #postmodernism #postmodernismo #arch_more #urbanlandscape #klarchitecture #kualalumpurarchitecture #triptych #dayabumi #dayabumicomplex
Dayabumi Complex 2/3 I had no idea this building existed and only noticed it by chance (like many of my favourite places). From a distance it was hard to tell whether it was new or old or to work out how tall it was. From a distance I thought it would be about 15 stories and 4-5 years old. As I got closer it was older and bigger than I thought. Built in 1984 its 35 stories high! #postmodernarchitecture at its finest, strongly referencing Islamic designs - the #breezeblocks are amazing and good looking from every angle. #postmodern #postmodernjukebox #postmoderndesign #postmodernism #postmodernismo #arch_more #urbanlandscape #klarchitecture #kualalumpurarchitecture #triptych #dayabumi #dayabumicomplex
Dayabumi Complex 3/3 (My favourite photo of the week) I had no idea this building existed and only noticed it by chance (like many of my favourite places). From a distance it was hard to tell whether it was new or old or to work out how tall it was. From a distance I thought it would be about 15 stories and 4-5 years old. As I got closer it was older and bigger than I thought. Built in 1984 its 35 stories high! #postmodernarchitecture at its finest, strongly referencing Islamic designs - the #breezeblocks are amazing and good looking from every angle. #postmodern #postmodernjukebox #postmoderndesign #postmodernism #postmodernismo #arch_more #urbanlandscape #klarchitecture #kualalumpurarchitecture #triptych #dayabumi #dayabumicomplex
6 more days to go guys! 🎉 . Jumpa #againbakery di #pejabatpos #dayabumicomplex . Ada kek RM2 per slice!! 😱😱 . #booth #openbooth #dayabumicomplex
6 more days to go 😍. . . jumpa #againbakery di #pejabatpos #dayabumicomplex . . Ada kek RM 2 per slice! 😱😱😱😱. . . #booth #openbooth #countdown
#assalamualaikum Hari nie restock LG tanduk viral nie #creamhorn UTK esok kat #dayabumicomplex Berminat boleh whatsapp abg di 0173694679 #dapuranakbujang #aptdcafe #creamhorn #bakingclass #sgbuloh #kualalumpur #dayabumicomplex #pejabatposbesarkl
#assalamualaikum Esok boleh dapatkan 3 produk #dapuranakbujang nie kat #dayabumicomplex seawal 7.00am sebab takut habis....UTK cream horn esok dah ada yg book ye... Abg x Tau tggl brapa LG yg ada...sbb adk yg jaga.... In Sha Allah minggu dpn abg jumpa kalian di Dayabumi complex... Ok esok ada: #nepolitancake #creampuffs gebu gebas #eclair terhangat di pasaran UTK tempahan boleh whatsapp di +60173694679 #dapuranakbujang #aptdcafe #dayabumicomplex #pejabatposbesarkl #bakingclass #sgbuloh #kualalumpur
#DayaBumiComplex is one of #KualaLumpur 's earliest skyscrapers. Completed by 1984, the building's architecture is inspired by modern Islamic influences and the facade is adorned with patterns of the eight-pointed stars and Islamic aches at the top and bottom of the tower. Photo by @bady_qb via @unsplash . . . #TravelSmart #TheLuxuryLifestyle #InstaTravelling #CityLove #UrbanExplorer #wanderlust #wonderlust #Travelgram #kualalumpurmalaysia #travel #architecturelovers #heritage #visitmalaysia #sky_high_architecture #archilove #architecturalphotography #welltravelled #DayaBumi #IslamicArchitecture #IslamicInfluence #IslamicDesign
#assalammualaikum Semalam baru restock mooncake...niat nak wat 30pcs... Tup tup bila siap jd 67pcs... Mood rajin datang.... Tp pagi ini tggl separuh loyang je.... CEPAT.. CEPAT... CEPAT... SIAPA NAK LAGI MOONCAKE HALAL INI... Ada dlm 20pcs je lg.... APA 😱😱😱 DDK JAUH JANGAN RISAU... MOONCAKE ABG BOLEH POS... WHATSAPP JE LINK INI 👉👉👉 www.wasap.my/+60173694679/SAYANAKMOONVAKE pos esok abg akan pos kan... Siapa cepat dia dpt ye.... #DapurAnakBujang #aptDcafe #dayabumicomplex #pejabatbesarposkl #dataranmerdeka #mooncakehalal #mooncake #sgbuloh #kualalumpur
Kota Raya, an atmospheric and busy city center where it leaves me so much of memory of leisuring, eating, shopping, taking public transport during my youth time. Even until today it is still constantly changing and being developed to alleviate traffic congestion. #kotaraya #puduraya #dayabumicomplex #rapidkl #jalanpudu #kualalumpur #malaysia
Dayabumi Complex -------------------------- Although not one of the modern gleaming towers, but still one of my favourite buldings in Kuala Lumpur. It is of modern Islamic architecture in the geometric pattern with small Malaysian flags as an endorsement to its strikingly good design. It is one of the earliest skyscrappers in KL and designed with eight-pointed stars, with Islamic arches at the top and bottom of the building. -------------------------- I noticed this attraction while walking on the way to Central Market. And it is not the usual glass tower which you walk past without noticing. I was here several times but years ago. And at that time, the emerging of this attractive, white building to my vision make me feel I had really arrived to KL. --------------------------- #jomjalan2kl #dayabumicomplex #myfavouritebuilding #explorekl #instagood #instaphoto #streetwalking #fun #viewseekers #simpleandnaturalpicture #thebeautyofkl #picoftheday
#assalammualaikum Alhamdulillah penangan Mooncake lain mcm ari nie.... Lain ngan yg posnya... Nasib baik pos Office sebelah kerusi je.... Siap pegawai pos kata pos apa je acap kali nie abg... Ada yg nak minggu dpn lg.... Jafi utk menghampakan customer abg try buat utk last production... Last² mcm nie plak ramai yg request... Alhamdulillah rezeki Allah... #DapurAnakBujang #aptDcafe #mooncakehalal #mooncake #dayabumicomplex #pejabatbesarposkl
Dah siap mini package variasi kek lapis cheese ..... Besok dah boleh dapatkan di kiosk #dayabumicomplex .... UTK permulaan kita OFFER 1 paket rm 5.00 je.. Yg berminat boleh klik link WhatsApp www.wasap.my/+60173694679 #dapuranakbujang #aptdcafe #keklapis #sgbuloh #kualalumpur #bakingclass
#assalammualaikum New baby from #DapurAnakBujang sbb pagi nie cuaca redup je baik so terjadilah LAPIS HUJAN PANAS..... mungkin ada yg pernah Tgk nk knl kek nie dgn nama lain... Dan abg keluarkan dgn nama lain... Sbb resepi ini berbeza... Cuma warna dan corak je yg sama.. Nak panggil apa pun abg x kesah... Sebabnya itu atas kretiviti kita nak buat.... In sha allah esok ada kat kiosk #dayabumicomplex Untuk tempahan boleh whatsapp aby Www.wasap.my/60173697496 #DapurAnakBujang #aptDcafe #keklapissarawak #keklapismoden #bakingkelas #sgbuloh #kualalumpur
#assalammualaikum New baby from #DapurAnakBujang sbb pagi nie cuaca redup je baik so terjadilah LAPIS HUJAN PANAS..... mungkin ada yg pernah Tgk nk knl kek nie dgn nama lain... Dan abg keluarkan dgn nama lain... Sbb resepi ini berbeza... Cuma warna dan corak je yg sama.. Nak panggil apa pun abg x kesah... Sebabnya itu atas kretiviti kita nak buat.... In sha allah esok ada kat kiosk #dayabumicomplex #DapurAnakBujang #aptDcafe #keklapissarawak #keklapismoden #bakingkelas #sgbuloh #kualalumpur
#assalammualaikum New kek lapis from #DapurAnakBujang #lapissribuloh rasa lemak berkrim... In sha allah akan ada selasa nie di kiosk #dayabumicomplex #DapurAnakBujang #aptDcafe #keklapissarawak #sgbuloh #kualalumpur
#assalammualaikum #talamkacangmerah rasa lemak santan dan kacang merah yg memikat mmg sedap.. Now ada kat kiosk #dayabumicomplex nak rasa kelaianannya boleh lah singgah #DapurAnakBujang #aptDcafe #dayabumicomplex #pejabatbesarposkl #kuihmelayu #0173694679 #kualalumpur #sgbuloh
Alhamdulillah feedback dr Student semalam... Smlm akak nie ambil personal kelas MOONCAKE, time tu @aby_yup tgk buat #macaronicheesebaked n akak nie beli 2 box.... Tetibee pg nie whatsapp nak minta kelas.... In sha allah Kak... Nnt kita buat model Yg Padan K.... Terima kasih sebah mempercayai kami berdua .. #DapurAnakBujang #aptDcafe #dayabumicomplex #pejabatbesarposkl #bakingkelas
Tinggal 2 box baru teringat nak ambil gambar.... Hari nie #mooncakehalal by #DapurAnakBujang akan terbang ke 4 negeri... #sarawak #sabah #labuan #johor ...semoga selamat sampai dan tidak ada cacat celanya... Amin Yang masih mencari #mooncakehalal masih boleh hubungi abg di www.wasap.my/+60173694679 in sha Allah minggu dpb abg restock lg.... #DapurAnakBujang #aptDcafe #mooncakehalal #dayabumicomplex #pejabatbesarposkl
#assalammualaikum #snowmooncake #pengpeimooncake Esok kita restock snow mooncake kat kiosk #dayabumicomplex ada 4 flavour #chocolateoreo #doublechocolatecadbury #sweetypandan #orginalredbean 1pcs 50gram besar cikit dari duit rm0.50 lama... Harga snow mooncake rm 3.50/pcs ... 3pcs rm 10.00 Berminat boleh klik link www.wasap.my/+60173694679 #dapuranakanbujang #aptDcafe #mooncakehalal #snowmooncake #dayabumicomplex #pejabatbesarposkl
#assalammualaikum Alhamdulillah new baby by #dapuranakanbujang #kekcempedak rasa fluffy kek dan lemak cempedak nya.... In sha Allah rabu nnt ada di kiosk #dayabumicomplex Berminat boleh klik link ini www.wasap.my/+60173694679 #dapuranakanbujang #aptDcafe #kekcempedak #newproduct
#assalamualaikum Alhamdulillah cantik kejadian new baby talam by #dapuranakbujang #talamkacanghijau Hari nie Hari pertama kita test Market dekat #dayabumicomplex Berminat boleh klik link ini 👉👉👉 www.wasap.my/+0173694679/talamkacanghijauvass #dapuranakbujang #aptdcafe #talamkacanghijau #dayabumicomplex #dataranmerdeka #pejabatposbesarkl
next page →