#DayaBumiComplex

1,502 posts

Loading...
#assalamualaikum Balik dari ujian terus buat R&D donut BOMBOLONI.... Naik kembangnya....nnt kita tgk hasilnya MCM mana ye.... #dapuranakbujang #aptdcafe #bomboloni #sgbuloh #kualalumpur #dayabumicomplex #tempahan #baking #bakingclass #0173694679
Kamu beLum perNaH meraSa air Tangan DapurAnakBujang'aBgyus' ?? 👉 mcm² jeNis piLiHaN kuiH muiH uTk sarapaN paGi kamuraNg... 👉Tempahan peLbagai jeNis kek daN mooncaKe juga boLeh... 👉Nak meraSa tapi jauH...boLeh pos bha.. 👉Jajan peLbagai Rasa pun aDa.... #DayaBumiComplex #PejabatPosKL #DataranMerdeka
#assalammualaikum Salam permulaan minggu di minggu kedua nov... Mana² rakan yg berkerja dalam pejabat, dan sering ngantok... Meh rapat tgk produk abg.... Jajan ringan yg sesuai di kunyah utk hilangkan ngatok.... Nak yg pedas biasa² sehingga super pedas kita ada... X tahan pedas jgn risau yg sweet pun ada.... So apa lagi... Whatsapp cepat² di 0173694679.... 😱😱😱😱 apa ddk jauh??? Jgn risau kita boleh poskan.... #DapurAnakBujang #aptDcafe #dayabumicomplex #pejabatbesarposkl #dataranmerdeka #bakingkelas #tempahan
#assalammualaikum Awe² dan mek² kelate hok kejo kat dayabumi complex dan pos besar kl.... Mane dok ngidam #kuboguling esok in sha Allah ada..... Meh deras .....takut habis pulok.... #DapurAnakBujang #aptDcafe #0173694679 #dayabumicomplex #pejabatbesarposkl #sgbuloh #kualalumpur #bakingkelas #tempahan
Jumpa korang esok‼️ @rizq_couture - So korang boleh walk in ke bangunan daya bumi (Pejabat Pos Malaysia HQ) untuk dapatkan koleksi kami dan korang boleh cuba terus size badan korang 😎 - #dayabumi #dayabumicomplex #posmalaysiadayabumi #posmalaysia #petronas #maybank #maybankxfattzura #fattahamin #wawazainal #kualalumpur #yusufhasnan #kemejabatik #bajubatiklelaki #kemejabatikmurah #batikslimfit #busanamarakl #thecurvedamansara #ikeamalaysia #ikeadamansara #ikeacheras
Jumpa korang esok‼️ @rizq_couture - So korang boleh walk in ke bangunan daya bumi (Pejabat Pos Malaysia HQ) untuk dapatkan koleksi kami dan korang boleh cuba terus size badan korang 😎 - #dayabumi #dayabumicomplex #posmalaysiadayabumi #posmalaysia #petronas #maybank #maybankxfattzura #fattahamin #wawazainal #kualalumpur #yusufhasnan #kemejabatik #bajubatiklelaki #kemejabatikmurah #batikslimfit #busanamarakl #thecurvedamansara #ikeamalaysia #ikeadamansara #ikeacheras
Jumpa korang esok‼️ - So korang boleh walk in ke bangunan daya bumi (Pejabat Pos Malaysia HQ) untuk dapatkan koleksi kami dan korang boleh cuba terus size badan korang 😎 - #dayabumi #dayabumicomplex #posmalaysiadayabumi #posmalaysia #petronas #maybank #maybankxfattzura #fattahamin #wawazainal #kualalumpur #yusufhasnan #kemejabatik #bajubatiklelaki #kemejabatikmurah #batikslimfit #busanamarakl #thecurvedamansara #ikeamalaysia #ikeadamansara #ikeacheras
Jom siap kan stock untuk Booth di Daya Bumi 🎉 #browniesdayabumi #dayabumi #dayabumicomplex
CORNFLAKES RANGUP TERANGKAT Ada 4 flavour: ✔ SPICY TOM YAM CORNFLAKES ✔ SPICY SALTED EGG CORNFLAKES ✔ BUTTER GARLIC CORNFLAKES ✔ SWEET CHRUNCY OREO CORNFLAKES JADI PILIHAN KALIAN.... siapa yg nak boleh whatsapp abg +60173694679.... Rabu dpn kita buat pengeposan utk seluruh Malaysia.... Jgn sampai lambat na.... #DapurAnakBujang #aptDcafe #dayabumicomplex #pejabatbesarposkl #sgbuloh #kualalumpur #makantakberhenti #foodlovers
Jom dtg beramai2 esok ke booth kami di kompleks Dayabumi (kawasan Pos Malaysia Berhad) Buka dr jam 10- 4 ptg . Ada diskaun istimewa untuk customer walk in . Wa 011-31943689 untuk info. #telekungdehumaira #telekungsolat #ccnbazaar #ccnbazaardayabumi #telekungdelayladeluxe #telekungdehumairaonthego #dayabumicomplex #poslajudayabumikualalumpur
WOW! PEKAT! LIKAT! AMAZING! MELTING! ==================================== TEH AIS PIANG ada dimana².. Ada kejutan untuk peminat-peminat kami. Temui kami di: Tempat: Kompleks daya bumi,KL Masa : 10pagi - 6petang Tarikh : 29oct - 2nov 2018 ==================================== Apa yang best? Meh la singgah kalau nak tau.. Ada free gift tau.. Lepas tu ada aweks² n pakwe² yg hensem².. Ada lagi BARANG baru yg TERBAEK punya. Jangan lupa temujanji kita ya.. 😉 #tehais #tehaispiang #tehaiscincau #katira #katirapiang #gombak #selayang #batucaves #bangi #selangor #kualalumpur #lagisedapdariyangconfirmsedap #sedap #sayajual #piangfighter #dayabumi #dayabumicomplex #ibupejabatposmalaysia
Dayabumi Complex 1/3 I had no idea this building existed and only noticed it by chance (like many of my favourite places). From a distance it was hard to tell whether it was new or old or to work out how tall it was. From a distance I thought it would be about 15 stories and 4-5 years old. As I got closer it was older and bigger than I thought. Built in 1984 its 35 stories high! #postmodernarchitecture at its finest, strongly referencing Islamic designs - the #breezeblocks are amazing and good looking from every angle. #postmodern #postmodernjukebox #postmoderndesign #postmodernism #postmodernismo #arch_more #urbanlandscape #klarchitecture #kualalumpurarchitecture #triptych #dayabumi #dayabumicomplex
Dayabumi Complex 2/3 I had no idea this building existed and only noticed it by chance (like many of my favourite places). From a distance it was hard to tell whether it was new or old or to work out how tall it was. From a distance I thought it would be about 15 stories and 4-5 years old. As I got closer it was older and bigger than I thought. Built in 1984 its 35 stories high! #postmodernarchitecture at its finest, strongly referencing Islamic designs - the #breezeblocks are amazing and good looking from every angle. #postmodern #postmodernjukebox #postmoderndesign #postmodernism #postmodernismo #arch_more #urbanlandscape #klarchitecture #kualalumpurarchitecture #triptych #dayabumi #dayabumicomplex
Dayabumi Complex 3/3 (My favourite photo of the week) I had no idea this building existed and only noticed it by chance (like many of my favourite places). From a distance it was hard to tell whether it was new or old or to work out how tall it was. From a distance I thought it would be about 15 stories and 4-5 years old. As I got closer it was older and bigger than I thought. Built in 1984 its 35 stories high! #postmodernarchitecture at its finest, strongly referencing Islamic designs - the #breezeblocks are amazing and good looking from every angle. #postmodern #postmodernjukebox #postmoderndesign #postmodernism #postmodernismo #arch_more #urbanlandscape #klarchitecture #kualalumpurarchitecture #triptych #dayabumi #dayabumicomplex
6 more days to go guys! 🎉 . Jumpa #againbakery di #pejabatpos #dayabumicomplex . Ada kek RM2 per slice!! 😱😱 . #booth #openbooth #dayabumicomplex
6 more days to go 😍. . . jumpa #againbakery di #pejabatpos #dayabumicomplex . . Ada kek RM 2 per slice! 😱😱😱😱. . . #booth #openbooth #countdown
#assalamualaikum Hari nie restock LG tanduk viral nie #creamhorn UTK esok kat #dayabumicomplex Berminat boleh whatsapp abg di 0173694679 #dapuranakbujang #aptdcafe #creamhorn #bakingclass #sgbuloh #kualalumpur #dayabumicomplex #pejabatposbesarkl
#assalamualaikum Esok boleh dapatkan 3 produk #dapuranakbujang nie kat #dayabumicomplex seawal 7.00am sebab takut habis....UTK cream horn esok dah ada yg book ye... Abg x Tau tggl brapa LG yg ada...sbb adk yg jaga.... In Sha Allah minggu dpn abg jumpa kalian di Dayabumi complex... Ok esok ada: #nepolitancake #creampuffs gebu gebas #eclair terhangat di pasaran UTK tempahan boleh whatsapp di +60173694679 #dapuranakbujang #aptdcafe #dayabumicomplex #pejabatposbesarkl #bakingclass #sgbuloh #kualalumpur
#DayaBumiComplex is one of #KualaLumpur 's earliest skyscrapers. Completed by 1984, the building's architecture is inspired by modern Islamic influences and the facade is adorned with patterns of the eight-pointed stars and Islamic aches at the top and bottom of the tower. Photo by @bady_qb via @unsplash . . . #TravelSmart #TheLuxuryLifestyle #InstaTravelling #CityLove #UrbanExplorer #wanderlust #wonderlust #Travelgram #kualalumpurmalaysia #travel #architecturelovers #heritage #visitmalaysia #sky_high_architecture #archilove #architecturalphotography #welltravelled #DayaBumi #IslamicArchitecture #IslamicInfluence #IslamicDesign
#assalammualaikum Semalam baru restock mooncake...niat nak wat 30pcs... Tup tup bila siap jd 67pcs... Mood rajin datang.... Tp pagi ini tggl separuh loyang je.... CEPAT.. CEPAT... CEPAT... SIAPA NAK LAGI MOONCAKE HALAL INI... Ada dlm 20pcs je lg.... APA 😱😱😱 DDK JAUH JANGAN RISAU... MOONCAKE ABG BOLEH POS... WHATSAPP JE LINK INI 👉👉👉 www.wasap.my/+60173694679/SAYANAKMOONVAKE pos esok abg akan pos kan... Siapa cepat dia dpt ye.... #DapurAnakBujang #aptDcafe #dayabumicomplex #pejabatbesarposkl #dataranmerdeka #mooncakehalal #mooncake #sgbuloh #kualalumpur
Kota Raya, an atmospheric and busy city center where it leaves me so much of memory of leisuring, eating, shopping, taking public transport during my youth time. Even until today it is still constantly changing and being developed to alleviate traffic congestion. #kotaraya #puduraya #dayabumicomplex #rapidkl #jalanpudu #kualalumpur #malaysia
Dayabumi Complex -------------------------- Although not one of the modern gleaming towers, but still one of my favourite buldings in Kuala Lumpur. It is of modern Islamic architecture in the geometric pattern with small Malaysian flags as an endorsement to its strikingly good design. It is one of the earliest skyscrappers in KL and designed with eight-pointed stars, with Islamic arches at the top and bottom of the building. -------------------------- I noticed this attraction while walking on the way to Central Market. And it is not the usual glass tower which you walk past without noticing. I was here several times but years ago. And at that time, the emerging of this attractive, white building to my vision make me feel I had really arrived to KL. --------------------------- #jomjalan2kl #dayabumicomplex #myfavouritebuilding #explorekl #instagood #instaphoto #streetwalking #fun #viewseekers #simpleandnaturalpicture #thebeautyofkl #picoftheday
#assalammualaikum Alhamdulillah penangan Mooncake lain mcm ari nie.... Lain ngan yg posnya... Nasib baik pos Office sebelah kerusi je.... Siap pegawai pos kata pos apa je acap kali nie abg... Ada yg nak minggu dpn lg.... Jafi utk menghampakan customer abg try buat utk last production... Last² mcm nie plak ramai yg request... Alhamdulillah rezeki Allah... #DapurAnakBujang #aptDcafe #mooncakehalal #mooncake #dayabumicomplex #pejabatbesarposkl
Dah siap mini package variasi kek lapis cheese ..... Besok dah boleh dapatkan di kiosk #dayabumicomplex .... UTK permulaan kita OFFER 1 paket rm 5.00 je.. Yg berminat boleh klik link WhatsApp www.wasap.my/+60173694679 #dapuranakbujang #aptdcafe #keklapis #sgbuloh #kualalumpur #bakingclass
#assalammualaikum New baby from #DapurAnakBujang sbb pagi nie cuaca redup je baik so terjadilah LAPIS HUJAN PANAS..... mungkin ada yg pernah Tgk nk knl kek nie dgn nama lain... Dan abg keluarkan dgn nama lain... Sbb resepi ini berbeza... Cuma warna dan corak je yg sama.. Nak panggil apa pun abg x kesah... Sebabnya itu atas kretiviti kita nak buat.... In sha allah esok ada kat kiosk #dayabumicomplex Untuk tempahan boleh whatsapp aby Www.wasap.my/60173697496 #DapurAnakBujang #aptDcafe #keklapissarawak #keklapismoden #bakingkelas #sgbuloh #kualalumpur
#assalammualaikum New baby from #DapurAnakBujang sbb pagi nie cuaca redup je baik so terjadilah LAPIS HUJAN PANAS..... mungkin ada yg pernah Tgk nk knl kek nie dgn nama lain... Dan abg keluarkan dgn nama lain... Sbb resepi ini berbeza... Cuma warna dan corak je yg sama.. Nak panggil apa pun abg x kesah... Sebabnya itu atas kretiviti kita nak buat.... In sha allah esok ada kat kiosk #dayabumicomplex #DapurAnakBujang #aptDcafe #keklapissarawak #keklapismoden #bakingkelas #sgbuloh #kualalumpur
#assalammualaikum New kek lapis from #DapurAnakBujang #lapissribuloh rasa lemak berkrim... In sha allah akan ada selasa nie di kiosk #dayabumicomplex #DapurAnakBujang #aptDcafe #keklapissarawak #sgbuloh #kualalumpur
#assalammualaikum #talamkacangmerah rasa lemak santan dan kacang merah yg memikat mmg sedap.. Now ada kat kiosk #dayabumicomplex nak rasa kelaianannya boleh lah singgah #DapurAnakBujang #aptDcafe #dayabumicomplex #pejabatbesarposkl #kuihmelayu #0173694679 #kualalumpur #sgbuloh
Alhamdulillah feedback dr Student semalam... Smlm akak nie ambil personal kelas MOONCAKE, time tu @aby_yup tgk buat #macaronicheesebaked n akak nie beli 2 box.... Tetibee pg nie whatsapp nak minta kelas.... In sha allah Kak... Nnt kita buat model Yg Padan K.... Terima kasih sebah mempercayai kami berdua .. #DapurAnakBujang #aptDcafe #dayabumicomplex #pejabatbesarposkl #bakingkelas
Tinggal 2 box baru teringat nak ambil gambar.... Hari nie #mooncakehalal by #DapurAnakBujang akan terbang ke 4 negeri... #sarawak #sabah #labuan #johor ...semoga selamat sampai dan tidak ada cacat celanya... Amin Yang masih mencari #mooncakehalal masih boleh hubungi abg di www.wasap.my/+60173694679 in sha Allah minggu dpb abg restock lg.... #DapurAnakBujang #aptDcafe #mooncakehalal #dayabumicomplex #pejabatbesarposkl
#assalammualaikum #snowmooncake #pengpeimooncake Esok kita restock snow mooncake kat kiosk #dayabumicomplex ada 4 flavour #chocolateoreo #doublechocolatecadbury #sweetypandan #orginalredbean 1pcs 50gram besar cikit dari duit rm0.50 lama... Harga snow mooncake rm 3.50/pcs ... 3pcs rm 10.00 Berminat boleh klik link www.wasap.my/+60173694679 #dapuranakanbujang #aptDcafe #mooncakehalal #snowmooncake #dayabumicomplex #pejabatbesarposkl
#assalammualaikum Alhamdulillah new baby by #dapuranakanbujang #kekcempedak rasa fluffy kek dan lemak cempedak nya.... In sha Allah rabu nnt ada di kiosk #dayabumicomplex Berminat boleh klik link ini www.wasap.my/+60173694679 #dapuranakanbujang #aptDcafe #kekcempedak #newproduct
#assalamualaikum Alhamdulillah cantik kejadian new baby talam by #dapuranakbujang #talamkacanghijau Hari nie Hari pertama kita test Market dekat #dayabumicomplex Berminat boleh klik link ini 👉👉👉 www.wasap.my/+0173694679/talamkacanghijauvass #dapuranakbujang #aptdcafe #talamkacanghijau #dayabumicomplex #dataranmerdeka #pejabatposbesarkl
#murtabakcrackers mini Kini ada di kiosk #dayabumicomplex x banyak je lagi... Yang berminat boleh klik link ini www.wasap.my/+60173694679 #dayabumicomplex #dapuranakbujang #aptdcafe #pejabatposbesarkl
Hai..If korang ke Dayabumi Complex atau ke Poslaju KL tu mai singgah kiosk @dersusse ya.Ada mcm2 jenis dessert dkt situ tauu 🤤 #sallyskitchen ada letak Blueberry Cheesecake dkt situ.Jemput singgah naa..Tqq 💖😘 #meltingcheesecake #newyorkcheesecake #cheesecake #blueberrycheesecake #dayabumicomplex #dayabumi #poslaju #kualalumpur #dessert
Hai..If korang ke Dayabumi Complex atau ke Poslaju KL tu mai singgah kiosk @dersusse ya.Ada mcm2 jenis dessert dkt situ tauu 🤤 #sallyskitchen ada letak Blueberry Cheesecake dkt situ.Jemput singgah naa..Tqq 💖😘 #meltingcheesecake #newyorkcheesecake #cheesecake #blueberrycheesecake #dayabumicomplex #dayabumi #poslaju #kualalumpur #dessert
#assalammualaikum RESBERRY RIPPLE CAKE Rasa masam-masam manis.... Sekali makan mmg x kan berhenti..... Ketagihan seperti kecanduan..... www.wasap.my/+60173694679 #dapuranakanbujang #aptDcafe #kekpremium #resberryripple #cakes #sgbuloh #kualalumpur #dayabumicomplex #pejabattanah #pejabatbesarposkl
#assalammualaikum Selamat berhujung minggu... Jom minum pg ngan #bruntcheese Rasa chesee yg berlemak. ... Berminat boleh klik link ini 👉👉👉 www.wasap.my/+60173694679 #dapuranakanbujang #aptDcafe #cheesecake #sgbuloh #kualalumpur #dayabumicomplex
Jamek Mosque - one of the oldest mosques in Kuala Lumpur. #dayabumicomplex #klangriver #jamekmosque #royalselangorclub #bukitamankualalumpur #kualalumpur #malaysia
#assalammualaikum Org kata pink itu manis.... Tp bg saya pink itu mengoda dan berkeyakinan..... Mcm tu jugak lah rasa #keksirapbandung nma nya agak klasik tetapi rasa yg memukau... Ingin rasa kelainannya whatsapp je no 👇 www.wasap.my/+60173694679 #dapuranakanbujang #aptDcafe #keksirapbandung #dayabumicomplex #pejabatposbesarkl
#salammaghrib Sapa pengemar buah.... Dah boleh buka puasa ngan #summerfruitscake yang penuh rasa buat... #dapuranakanbujang #aptDcafe #summerfruitscake #dayabumicomplex #pejabatbesarposkl
Settel utk pos ke terengganu, pahang, johor n N9.... Tggl nak cod je lg ke klcc... Masih ada yg berminat utk dptkan MOONCAKE by #dapuranakanbujang boleh je whatsapp di www.wasap.my/+60173694679/mooncake #dapuranakanbujang #aptDcafe #mooncake #mooncakehalal #dayabumicomplex #pejabatbesarposkl #pejabattanah
#assalammualaikum Nutella Chocolate cake.... Mana peminat Chocolate boleh dtg ke kiosk kami di #dayabumicomplex berdekatan dgn #pejabatbesarposkl .... Rasa kek Chocolate yg moist dan cream Nutella yg lemak manis.... Memang terangkat.... Jgn lambat ye nnt habis abg x tanggung..... Berminat klik link ini www.wasap.my/+60173697496 #dapuranakanbujang #aptDcafe #dayabumicomplex #dataranmerdeka #pejabatbesarpos #pejabatbesarposkl
#assalammualaikum Nutella Chocolate cake.... Mana peminat Chocolate boleh dtg ke kiosk kami di #dayabumicomplex berdekatan dgn #pejabatbesarposkl .... Rasa kek Chocolate yg moist dan cream Nutella yg lemak manis.... Memang terangkat.... Jgn lambat ye nnt habis abg x tanggung..... Berminat klik link ini www.wasap.my/+60173694679 #dapuranakanbujang #aptDcafe #dayabumicomplex #dataranmerdeka #pejabatbesarpos #pejabatbesarposkl
Jom korang mana yg dah dekat2 ngan area Complex Dayabumi KL,boleh singgah gerai kami ya dengan ada harga promosi ni rugi la weii sape tak nyinggah🎊🎉🤩 . 13-17 Ogos . (11 pg-3 ptg) . #sambalcobek #sambaltumis #dayabumicomplex #dayabumi #sambalsedap #sambalpondokpondokbrand .
#assalamualaikum Kek Bandung cheese.... Peminat Bandung now boleh dah rasa kek bandung...bukan sekadar air Bandung sahaja....kek yg lembut dan cheese Bandung yg cukup lemak...mengangkat rasanya tersendiri.... www.wasap.mu/+60173694679/Bandung cake #dapuranakbujang #aptdcafe #bandungcake #dayabumicomplex #pejabatposbesarkl #pejabatpos #dataranmerdeka #sgbuloh #kualalumpur
#assalamualaikum 2 jam bekerja siapkan 60pcs mooncake UTK esok..... Alhamdulillah dapat pakai gear 5. Siapa yg berminat boleh klik link WhatsApp ini www.wasap.my/+60173694679/mooncake #dapuranakbujang #aptdcafe #mooncake #mooncakehalal #dayabumicomplex #pejabatpos #pejabatposbesarkl #dataranmerdeka
#assalammualaikum BERITA BAIK SEMPENA BULAN KEMERDEKAAN kami di #dapuranakanbujang ini membuka peluang kepada sesiapa yg ingin menjadi agent kek dan kuih tradisional kami.. Khas warga ibu kota yg bekerja dan tinggal di kawasan berdekatan dgn #dayabumicomplex dan #pejabatbesarpos .... AGENT DI PERLUKAN, PENGHANTARAN DI SEDIAKAN, KOMESIN DI BERIKAN BERMINAT BOLEH KLIK LINK INI www.wasap.my/+60173694679/agent #dapuranakanbujang #aptDcafe #agentkualalumpur #agentkek
#assalamualaikum Mana yg peminat mooncake atau ingin mencuba mooncake..... Boleh dtg kat kiosk abg di kiosk no 6 di susur gajah #pejabatposbesarkl ada macam² flavour ..... Yg di area bandar KL pun boleh whatsapp.... Nnt abg hantarkan..... JOM JOM WHATSAPP SEKARANG..... Bab mooncake abg akan restock selepas RAYA AIDILADHA.... www.wasap.my/+60173694679/mooncake #dapuranakbujang #aptdcafe #dayabumicomplex #pejabatpos #pejabatposbesarkl #mooncake #mooncakehalal
#assalammualaikum Selamat pagi semua.. Mana yg berada di pejabat pos besar Kuala Lumpur dan dayabumi complex atau yg berhenti fi stesen ktm kuala lumpur dan lrt or mrt pasar seni boleh lah singgah di kiosk abg di susur gajah #pejabatbesarpos di gerai no 6... Abg buka setiap hari Isnin sehingga Jumaat.... Dari jam 6.30am sehingga 5.30pm... Mcm² produk homemade kamo sediakan.... Utk tempahan pun boleh... Whatsapp je no www.wasap.my/+60173694679 #dapuranakanbujang #aptDcafe #dayabumicomplex #kiosk
#assalammualaikum Hari kita kat #dayabumicomplex buat promo utk kek kita 2box RM20.00 je dan hari nie kita buat tester utk #mooncakehalal Meh singgah jgn sampai terlambat ye.... #dapuranakanbujang #aptDcafe #mooncakehalal #mooncake #dayabumicomplex
next page →