#allahuakhbar

51,399 posts

Loading...
Kenapa kita ambil wuduk mesti basuh muka? Berkata imam Ghazali, diakhirat kelak akan Ada 2 muka yakni perbezaan orang berwuduk dan tidak berwuduk. Bilamana orang yang berwuduk maka mukanya akan bercahaya diakhirat dan bila dia tidak berwuduk maka mukanya akan menjadi gelap. - Habib Ali Zaenal Abidin Bin Abu Bakar Al Hamid
YEES!! Today I finished my Bachelor degree with top grades and I even got investment offers too 😳 And it also began snowing after I was done - what a beautiful day... Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah ❤️
Dinda tak kira! Raya tahun nie dinda nk juga pakai WARDAH KURUNG nie😍 Supaya nampak special dan cantik menawan di mata kanda🙈 Cewahhh! Auchh P/s: tersampuk juga dinda kanda nie, maafkan lah yee😉. Nak order whatsapp hakak lelaju ye. Klik je link di bio tu okey!
Astagfirullah Al'adhim selalu membayangkan betapa mengerikan nya hari akhir yaitu hari dimana semua manusia dimatikan secara merata dengan bencana dasyat dan dihidupkan kembali di padang Masyar😭 . . . . . . . . . #akucintaadzan #hananattaki #hananattakivideo #shift #pemudahijrah #selfreminder #beraniberhijrah #berbagisemangat #ikhwanmuslimin #ikhwan #akhwat #indonesiatanpapacaran #jomblofisabilillah #pacaranharam #faktanyamuslim #aswaja #dakwah #dakwahjomblo #pialadunia #2018 #dakwahindonesia #celotehmuslim #hidayah #hijrah #idulfitri #syawal #1439 #rasul #allahuakhbar
Assalamualaikum w.b.t💖 Alhamdulillah❣️Buat anda jika kali pertama datang ke Negeri Terengganu Darul Iman,taip je kat Google Maps atau Waze "Pok Nong"💝 InshaAllah anda blh merasai ikan,udang ,sotong,keropok goreng Dan air yang special disini. No 1 Viral Di Terengganu💐💐Cayalah orang Terengganu Ku🤩 #alhamdulillah #syukurselalu #rezekiAllah #sayaanakjatiterengganu #takbirrr #allahuakhbar
Wahhh cantiknya Wardah Kurung nie! Kalau pakai mesti bak wanita melayu terakhir gitu haa😍 Custom made sahaja. Kita ada 4 warna menawan iaitu hitam, maroon, blue black, dan dusty brown. Harga promosi terhad Rm180 sahaja. Bayaran utk booking hanya Rm100. Cepat booking sebelum harga kembali asal. 😉
Barangsiapa berhijrah di jalan Allah, niscaya mereka mendapati di muka bumi ini tempat hijrah yang luas dan rezeki yang banyak. Barangsiapa keluar dari rumahnya dengan maksud berhijrah kepada Allah dan Rasul-Nya, kemudian kematian menimpanya (sebelum sampai ke tempat yang dituju), maka sungguh telah tetap pahalanya di sisi Allah. Dan adalah Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang. : ~ Untuk peringatan diri sendiri, dan semoga bermanfaat dan menjadi amaljarian kepada semua.. : Dari Abu Hurairah, sesungguhnya Rasulullah SAW bersabda : ~ : "Apabila anak Adam mati maka terputuslah amalannya kecuali 3 perkara : sedekah jariyah, ilmu yang bermanfaat dan anak shalih yang mendoakan orangtuanya ” : "Barangsiapa yg menyampaikan 1 ilmu saja dan ada orang yang mengamalknnya, maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada(meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala" : “Barangsiapa yang menunjuki kepada kebaikan maka dia akan mendapatkan pahala seperti pahala orang yang mengerjakannya” : like, Share and Share.. Semoga Pahalanya terus mengalir kepada kita dan juga kepada kedua Ibu Bapa kita.. Aamiin.. Aamiin ya rabbal alamin.. : PM untuk dapatkan video ini.. 👍🏼 : #Semogabermanfaat #jadilahyangbermanfaat #jomsebarkankebaikan #apiezlanang #aarizalrayyan #alhaidariskandar #alhaziqhamimi #jomdakwah #jomkesyurga #syukuralhamdulillah #Allahuakhbar #Allahmahabesar #samaamalkan #untukkebaikanbersama #Ahlisyurga #Anaksoleh #anaksolehah #jagasolat #solat #iman #takwa #peringatanbersama #jomsebarkankebaikan #dekatkandiripadaallah #allah #sayangallah #sayangrasul #doa #kekuatandoa #sabar #dekatkandiripadaallah #allahkanada
In this verse Allah🕋, may He be glorified and exalted, tells us that He created seven heavens and seven earths🌍, between which His command descends; this refers to His laws and commandments, and His decrees by which all things are controlled and His signs are made clear, so that His slaves may know that to Him belong the creation and the command🗣️, and that He has the utmost wisdom and perfect✔️ might; to Him belong the most beautiful names and sublime attributes; not even the weight of an atom (or small ant), in the highest heaven or the lowest earth, is beyond His power💪 and knowledge🧠; and so that they may know that He is able to bring people back to life after they have died, and raise them up and resurrect them from their graves⚰️, so that they will love♥️ Him and worship🙇 Him, and they will be obedient to Him and to His Messengers. This is the purpose for which He created mankind. ⠀ 🕋🕋🕋🕋⠀ Ibn Katheer (may Allah have mercy on him) said: ⠀ ⠀ Allah, may He be exalted, tells us of His perfect might and absolute power, so that this will motivate us to venerate the true religion that He has ordained. 🌹🌹🌹🕋🕋🕋🕋🕋 Ignore the tags ~~~~~~~~~~~ #Allah #allahuakbar #Allahabad #allahswt #AllahAkbar #allahuackbar #AllahHuAkbar #allahuekber #allahisgreat #allahisone #allahu #allahisthegreatest #Allahuakhbar #allahknowsbest #allahknows #allahelgonsdag #ALLAHUMMA #Allahblessyou #allahabaddiaries #allahismerciful #allaha #Allahcc #ALLAHS #ALLAHSWTISMYLORD #Allahterashukarhai #allahbless #Allahim #allahinizniyle #allahelgona #allahusnackbar
Jaga dan perbaiki Niat : "Jom Perbaiki Diri " : ~ Untuk peringatan diri sendiri, dan semoga bermanfaat dan menjadi amaljarian kepada semua.. : Dari Abu Hurairah, sesungguhnya Rasulullah SAW bersabda : ~ : "Apabila anak Adam mati maka terputuslah amalannya kecuali 3 perkara : sedekah jariyah, ilmu yang bermanfaat dan anak shalih yang mendoakan orangtuanya ” : "Barangsiapa yg menyampaikan 1 ilmu saja dan ada orang yang mengamalknnya, maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada(meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala" : “Barangsiapa yang menunjuki kepada kebaikan maka dia akan mendapatkan pahala seperti pahala orang yang mengerjakannya” : like, Share and Share.. Semoga Pahalanya terus mengalir kepada kita dan juga kepada kedua Ibu Bapa kita.. Aamiin.. Aamiin ya rabbal alamin.. : PM untuk dapatkan video ini.. 👍🏼 : #Semogabermanfaat #jadilahyangbermanfaat #jomsebarkankebaikan #apiezlanang #aarizalrayyan #alhaidariskandar #alhaziqhamimi #jomdakwah #jomkesyurga #syukuralhamdulillah #Allahuakhbar #Allahmahabesar #samaamalkan #untukkebaikanbersama #Ahlisyurga #Anaksoleh #anaksolehah #jagasolat #solat #iman #takwa #peringatanbersama #jomsebarkankebaikan #dekatkandiripadaallah #allah #sayangallah #sayangrasul #doa #kekuatandoa #sabar #dekatkandiripadaallah #allahkanada
Gareng: Nunggu apa, Gong? Kok gelar tikar, ngopi? Bagong: Nunggu acara debat, Reng. Pengin nonton. Kamu nggak pengin? Gareng: Males. Soalnya di Sila-4 ndak ada perdebatan. Adanya permusyawaratan. Bagong (nggulung tikar): Asu! Kok nggak bilang kemarin2? Semar: Heuheuheu . . . . Selamat menendang pagi anak-anak Indonesia 🇮🇩 . . . #damaiindonesiaku #akucintaindonesia #akuanakindonesia #allahuakhbar #allahswtloveus #tourleaderholiday #tourleaderlife #tourlife #kickboxinggirl
Morning guys!
Digarhayu tuanku... #allahuakhbar #daulattuanku
Ava Kurung in the house ! Mercik sungguh warna violet nie tau 😍
Sedar tak sedar.. saudara kita di tindas #Allahuakhbar #Mampuberdoa 🤲🏻🥺
Ava Kurung in eggplant! . . [+] Material Korean Lycra - tak tebal tak nipis [+] Mesra menyusu (zip depan) [+] Mesra Wudhu (lengan mudah lipat) [+] Corak pada bahagian hujung lengan dan bahagian hujung baju [+] Potongan moden dan longgar [+] Kain pinggang getah penuh [+] Kain bentuk A [+] 4 saiz : S, M, L & XL [+] 5 warna [+] Rm99 exc postage P/s: status ready stock. Mai cecepat order selagi stock masih ada. Stock tak byk dah nie😉
2009 - Masih sihat, masih boleh exercise, masih boleh melompat, masih boleh berlari DAN Alhamdulillah masih HAPPY. 2019 - Sudah jadi OKU *hehe*, sudah on wheelchair, sudah x boleh lompat lg, sudah exercize utk kuatkan musle2 semula, sudah x mampu berlari lg DAN yg penting STILL BERSYUKUR & HAPPY dgn kehidupan yg ALLAH SWT kurniakan.. Aamin YRA.. Moral of the story; BERSYUKUR 3x pd ESA krn kita tak tahu bila nikmat yg diberikan akan ditarik semula.. 😊 Skrg tgh usahakan supaya nikmat berjalan dan bertutur spt normal, dgn izin-Nya hari tu akan tiba.. in sha Allah.. #AllahuAkhbar #AlwaysBeContent #AlwaysBeHappy #lahawlawalaquwwataillabillah #10yearchallenge
Hanya yg mengalami akan merasai..❤️❤️ #subhanallah #alhamdulilah #allahuakhbar seringkali kita terlupa untuk bersyukur.
Setiap orang mempunyai cara bersabar yang berbeza. Mungkin ada mereka yang bersabar dengan hanya mampu tersenyum. Ataupun ada juga yang bersabar dengan tetap selalu memaafkan. Malah mungkin ada juga yang bersabar dengan selalu menjadi baik. Tetapi aku.... Bersabar aku dengan cara memaafkan, mendoakan dan.. Mendiamkan diri. Kerana kata saidina Ali; " I will be patient till even patience tires of my patience. " Maka dengan itu, bersabarlah dalam bersabar. Kerana Allah; kita harus selalu bersabar. Senyum 😊
sama-sama kita muhasabah diri, saksikan video ini, adakah kita semua telah bersedia dengan sebarang kemungkinan akan berlaku pada dunia yang semakin tua😭😭😭😭 #tsunami #like4likes #follow4followback #followers #akhirzaman #muhasabah #nauzubillah #Allahuakhbar #jangankecam #insta #instagood #instagrammalaysia #generasiakhirzaman
Sabr means not knowing where you are going but believing that you will safely arrive at your destination.⠀ .⠀ I can only say that NOW because I've been there. At 17, I had my life all planned out, step by step. I would go to college to study Accounting, graduate with a First Class Honors after completing my three year course, get a job At Delloitte and become a qualified Accountant. Simple right? WRONG! ⠀ That 3 year course became 4 because I didn't meet the pass mark for a core subject by just 5%. Repeating a year meant that it was near impossible for me to graduate with a First Class. My dreams began to slip away as my classmates earned Graduate positions even before the second semester of the Final Year. ⠀ .⠀ I felt defeated and alone.⠀ That's when I found Islam.⠀ I couldn't see a future beyond my failures but Allah saw potential in me. I took my Shahada alone in my college dorm repeating the words after Dr Zakir Naik on YouTube.⠀ I felt so uplifted. I told myself I would never miss a prayer, I would always read my Qur'an , I would stay away from sin. Again I was wrong. ⠀ .⠀ I didn't realise that Allah would test my faith as a new Muslim. I didn't realise that I would be tempted to take off my hijab. I did't realise that even after I prayed to get that perfect Accounting job, that I wouldn't get it. And that I would still be unemployed 5 years after graduating.⠀ .⠀ You see Sabr means trying even when you don't get the result you hoped for. Sabr means crying and admitting that you are frustrated, but most of All Sabr means NOT GIVING UP. ⠀ Today I own @b_modest_clothing , a clothing brand that I hope will inspire Muslims around the world to keep the faith and trust in Allah because He will bring you through your difficult times to your own unique destination. #10yearschallenge #BCOVERED #CEO ⠀ .⠀ .⠀ .⠀ .⠀ .⠀ .⠀ .⠀ .⠀ #inspired #motivation #inspiration #instamood #islamicquotes #islamicpost #Islamic #islamicreminders #islamicreminder #islamicquote #islamicposts #islamicclothing #muslim #muslimquotes #Allah #allahuakbar #AllahAkbar #allahswt #allahisgreat #allahknowsbest #allahisthegreatest #allahismerciful #allahknows #Allahuakhbar #allahisone #ALLAHUMMA #allah
Reposted from @1one4dotcom - I need humility, peace, compassion and real love today and always Yah Allah. I need to feel it, I want to give it. Let me radiate and encounter positively happy people with positive vibes and energy everyday of my existence. Yah Allah, make this possible for me, mine and other Muslims. Ameen. Salam. #muslim #muslims #halal #quran #hadith #hadith4_life #allah #allahuakhbar #allahu #allahakbar #allahuakbar ❤️ #hijab #hijabi #salam #masjid #jumuah #love #peace #humility #compassion #peaceful #peaceofmind #peacesign #peacefulcoexistence - #regrann
Bunlar kendilerine; Rabbinden, göklerin ve yerin ve ikisi arasındakilerin Rabbinden, Rahmân’dan bir mükâfat, yeterli bir ihsan olarak verilmiştir. Onlar, Ruh’un (Cebrail’in) ve meleklerin saf duracakları gün Allah’a hitap edemeyeceklerdir. Sadece Rahmân’ın izin vereceği ve doğru söyleyecek olan kimseler konuşabilecektir. #nebesuresi #yerköy #allahındır ☝️ #allah #rabbim #allahuakhbar #elhamdullillah #lailaheillallahmuhammedenresüllülah @hakka_davet571 @_hakka_davet_ @mukemmel_yaratilis
MEMPERKENALKAN MAKANAN TAMBAHAN SUNNAH BERBENTUK #GUMMY PERTAMA DI MALAYSIA!!!!!! ALFATEH GOLD 🚩 Dewasa, warga emas, ibu hamil, ibu menyusukan anak. 💥 Kebas-kebas kaki 💥 Lenguh-lenguh badan 💥 Dah mula banyak lupa 💥 Morning SICKNESS? 💥 SUSU tak banyak 💥 Sembelit 💥 Penat 💥 Sakit Lutut 💥 Semput Semua Boleh amal kan Al Fateh Gold. www.wasap.my/60139806617 /alfatehgold #Subhanallah #Alhamdulillah #AllahuAkhbar #MTAM 💞 #TeamSpider #AlfatehMelaka #RizqunaIkhwani #SihatMantap
अर्थ - कितने मधुर है मेरे विरोधको के शब्द, गालिया खा के भी वो शब्द अच्छे लगते है..! #galibiyat #mirzaGhalib #urdu #urdupoetry #urdushairi #urducommunity #writercommunity #sher #ashaar #india #pakistan #allahuakhbar #delhi #kolkata #ballimaran #galiQasimJaan #UmaravJaan #Mirza #kismat #Intijaar #mohobbat #heintahaan #hindi #hindi #poetry #poet #mushayara @mirza_galib_fans @mirza_ghalib___ @mirzaghalibpoetry @ghalib_and_nfak_lovers
I need humility, peace, compassion and real love today and always Yah Allah. I need to feel it, I want to give it. Let me radiate and encounter positively happy people with positive vibes and energy everyday of my existence. Yah Allah, make this possible for me, mine and other Muslims. Ameen. Salam. #muslim #muslims #halal #quran #hadith #hadith4_life #allah #allahuakhbar #allahu #allahakbar #allahuakbar ❤️ #hijab #hijabi #salam #masjid #jumuah #love #peace #humility #compassion #peaceful #peaceofmind #peacesign #peacefulcoexistence
Open to order! Violet Blossom 🌸 Rm229 Pre order (custom made) 27 colours XS to XL ( boleh custom size sendiri) Material como crepe + 3d flower P/s: bagi yg nk order sekali dgn baju melayu. Slot utk baju melayu dh full sampai bulan 3. Kalau nk pakai bulan 4 dan ke atas masih open order lagi. So jgn order last minit okey. Selewat2nya 2 bulan awal.
Kebetulan... Ada snap setiap angle.. Nah.. Bole beli bagi hadiah untuk Adik bakal bersalin Kawan bakal dapat baby baru Untuk anak sendiri Nak deal? Bole direct Whatsapp : 0126940445 www.wasap.my/60126940445/strollercarseat #warranty30hari #RosakTukarBaru #TeamIka #TRB #Allahuakhbar #Alhamdulillah #Subahanallah
Kebetulan... Ada snap setiap angle.. Nah.. Bole beli bagi hadiah untuk Adik bakal bersalin Kawan bakal dapat baby baru Untuk anak sendiri Nak deal? Bole direct Whatsapp : 0126940445 www.wasap.my/60126940445/strollercarseat #warranty30hari #RosakTukarBaru #TeamIka #TRB #Allahuakhbar #Alhamdulillah #Subahanallah
Swing Dan katil lipat Menarik Bukan sayang Okey pada bakal ibu yang Nak menimang cahaya Mata Tak lama lagi. Cepat PM IDA ya Kerja kan harga offer sekarang Jimat Dan Berbaloi . . Area self pick up : 🍎Seri kembangan Selangor 🍎 Bangi Selangor 🍎Rawang selangor 🍎Taman univerisiti JB 🍎Kota Tinggi JB 🍎paya rumput Melaka 🍎Pengkalan Chepa Kelantan 🍎seri Iskandar perak 🍎bukit mertajam Penang . . http://www.wasap.my/60183682317/combosetklsl Hai awak Tekan link untuk dapat kan harga offer sekarang ya . . #munaluchibride #muna #viral #artistsoninstagram #strollermurah #strollerviralmalaysiamurah #Allahuakhbar #Alhamdulillah #Subahanallah
Swing Dan katil lipat Menarik Bukan sayang Okey pada bakal ibu yang Nak menimang cahaya Mata Tak lama lagi. Cepat PM IDA ya Kerja kan harga offer sekarang Jimat Dan Berbaloi . . Area self pick up : 🍎Seri kembangan Selangor 🍎 Bangi Selangor 🍎Rawang selangor 🍎Taman univerisiti JB 🍎Kota Tinggi JB 🍎paya rumput Melaka 🍎Pengkalan Chepa Kelantan 🍎seri Iskandar perak 🍎bukit mertajam Penang . . http://www.wasap.my/60183682317/combosetklsl Hai awak Tekan link untuk dapat kan harga offer sekarang ya . . #munaluchibride #muna #viral #artistsoninstagram #strollermurah #strollerviralmalaysiamurah #Allahuakhbar #Alhamdulillah #Subahanallah
Swing Dan katil lipat Menarik Bukan sayang Okey pada bakal ibu yang Nak menimang cahaya Mata Tak lama lagi. Cepat PM IDA ya Kerja kan harga offer sekarang Jimat Dan Berbaloi . . Area self pick up : 🍎Seri kembangan Selangor 🍎 Bangi Selangor 🍎Rawang selangor 🍎Taman univerisiti JB 🍎Kota Tinggi JB 🍎paya rumput Melaka 🍎Pengkalan Chepa Kelantan 🍎seri Iskandar perak 🍎bukit mertajam Penang . . http://www.wasap.my/60183682317/combosetklsl Hai awak Tekan link untuk dapat kan harga offer sekarang ya . . #munaluchibride #muna #viral #artistsoninstagram #strollermurah #strollerviralmalaysiamurah #Allahuakhbar #Alhamdulillah #Subahanallah
Swing Dan katil lipat Menarik Bukan sayang Okey pada bakal ibu yang Nak menimang cahaya Mata Tak lama lagi. Cepat PM IDA ya Kerja kan harga offer sekarang Jimat Dan Berbaloi . . Area self pick up : 🍎Seri kembangan Selangor 🍎 Bangi Selangor 🍎Rawang selangor 🍎Taman univerisiti JB 🍎Kota Tinggi JB 🍎paya rumput Melaka 🍎Pengkalan Chepa Kelantan 🍎seri Iskandar perak 🍎bukit mertajam Penang . . http://www.wasap.my/60183682317/combosetklsl Hai awak Tekan link untuk dapat kan harga offer sekarang ya . . #munaluchibride #muna #viral #artistsoninstagram #strollermurah #strollerviralmalaysiamurah #Allahuakhbar #Alhamdulillah #Subahanallah
Allahuakhbar! Allahuakhbar! Allahuakhbar! Daulat Tuanku! Daulat Tuanku! Daulat Tuanku! #zakat #zakatpahang #rezekiberkat #allahuakhbar #daulattuanku #sultanpahangberjiwarakyat #sultanpahangke6
Open to order! Violet Blossom + Baju Melayu Hai uolls memana yang tgh survey baju nikah tu boleh lah roger hakak lelaju okey. Nanti hakak send kat uolls semua design yg sesuai dan meletop! Nak ke tak nak? Owh yaa kalau nk add on shawl n veil pon boleh tau. No problem. Mudahkan order 1 set semua sekalií ada. Xyah sesusah nk cari kat tempat lain😉 P/s: jgn order last minit tau. Order selewat2nya 2 bulan okey😚
Menjadi seorang tour leader atau tour guide bukan hanya tahu tempat wisata, tapi bagaimana kita harus tau Etika, attitude dan jangan terlalu banyak berharap soal tips. Buat saya menjadi seorang tour leader adalah jiwa, dan ga bisa dikerjakan hanya lewat lidah, tapi lewat hati. Terimakasih untuk para costumer yang telah percaya sepenuhnya kepada saya untuk menghandle perjalanan wisatanya. Insha Allah kita akan bertemu di kesempatan lain yang lebih baik. Para tour leader, tour guide dan tour planner, kalian harus ONFIRE. Seperti pesan suhu saya @adiruswin 🙏 Seffy datang Seffy berjuang Seffy menang Kita akan menang di laut, darat dan udara. Bismillah Barakallah . . . . . . . #tourguidelife #tourleaderlife #onfire #allahuakhbar #allahswtloveus #allahswtloveme #journesia #journey #eastjava #jungle #pinejungle #instapic #pictgood #pictofmountain #pictofjungle #welcometothejungle18
------------------------------------------------------------------------------ Sahabat Al Quran yukk kita menginfakkan sebagian harta kita dijalannya melalui Program dari Komunitas Wakaf Quran Adventure ^_^ "Barang siapa yang mempersiapkan pejuang di jalan Allah , maka sungguh dia termasuk orang yang berjuang pula" ( HR Bukhori ). ------------------------------------------------------------------------------ Donasi A.n. Ridwan Abdul Nafis 💰 BNI No 0649592873 Konfirmasi WA yg ada dibio 💝 💌 Salam Komunitas Wakaf Quran Adventure . . . #wakafquranadventure #dakwahdaerah #generasitahfizh #wakafquran #indonesia #bandung #cintaAlquran #islam #muslim #wakaf #wakafquranadventure #wakafquran #dakwahdaerah #cintaallah #cintaalquran #allahuakhbar #allahuakbar #tebarquran
Having Allah on your side does not mean you will never experience storms. It means there will be waves, thunder and storms but they will NEVER tilt your boat. #BCOVERED ⠀ .⠀ .⠀ .⠀ .⠀ .⠀ .⠀ .⠀ .⠀ instadaily #motivation #inspiration #instamood #islamicquotes #islamicpost #Islamic #islamicreminders #islamicreminder #islamicquote #islamicposts #islamicclothing #muslim #muslimquotes #Allah #allahuakbar #AllahAkbar #allahswt #allahisgreat #allahknowsbest #allahisthegreatest #allahismerciful #allahknows #Allahuakhbar #allahisone #AllahHuAkbar #allahuackbar #ALLAHUMMA #allahbless
------------------------------------------------------------------------------ Sahabat Al Quran yukk kita menginfakkan sebagian harta kita dijalannya melalui Program dari Komunitas Wakaf Quran Adventure ^_^ "Barang siapa yang mempersiapkan pejuang di jalan Allah , maka sungguh dia termasuk orang yang berjuang pula" ( HR Bukhori ). ------------------------------------------------------------------------------ Donasi A.n. Ridwan Abdul Nafis 💰 BNI No 0649592873 Konfirmasi WA yg ada dibio 💝 💌 Salam Komunitas Wakaf Quran Adventure . . . #wakafquranadventure #dakwahdaerah #generasitahfizh #wakafquran #indonesia #bandung #cintaAlquran #islam #muslim #wakaf #wakafquranadventure #wakafquran #dakwahdaerah #cintaallah #cintaalquran #allahuakhbar #allahuakbar #tebarquran
DYMM Sultan Abdullah Al-Haj.. #allahuakhbar
See? Godaan syaiton ada dimana-mana. Tidak melulu hanya tentang zina, judi, riba, dll. Tapi bahkan dari hal yang kita anggap "ibadah" sekalipun kadang mengandung dosa. Maka nya, jangan merasa sempurna hanya karena sudah merasa melakukan banyak kebaikan. Jangan merasa puas diri hanya karena sudah beribadah dan tidak mengganggu orang lain. Karena iman bukan tentang menyelamatkan ibadah sendiri, tapi bagaimana kita berjuang & membuat skala prioritas demi lingkungan sekitar. Ibadah yang dilakukan dan manfaat nya bisa dirasakan orang banyak, itu lebih baik. Daripada ibadah hanya untuk diri sendiri (akibat godaan syaiton) dan lupa lingkungan sekitar yang lebih membutuhkan (materi, ilmu, perhatian, dll) #islamituindah #allahuakhbar #rendahhati #sabar #cintasesama #ukhuwwahislamiah #membantusesama #dakwahkarenaallah #sedekah #mariberbagi
Packing order sayang.. Sambil tengok berbaris.. Interview bakal staff baru.. Kita tengok sape yang bole bertahan.. Kerja banyak.. Tugasan berat penuh amanah, jangan kerja sebab nak fikir gaji, nak cuti jer.. Susah nak maju ea.. Whatsapp 01135729956 Zaty #TeamIka #TRB #BisnesBest #Allahuakhbar #Alhamdulillah #Subahanallah
Hanyalah dirimu, pujaan hatiku..ehh hehee 🙆‍♀️🙆‍♀️🙈🙈🙈😙😙 ______________________________________________ #menghitungbulan #menantumakawak #abesyg #allahuakhbar #ease #everything #jagabaikbaik #godbless #suratantakdir #mrright #abgsyg #hakaksado #jangancakapakaktakpayung
Done Selfpick #StrollerLibas @Pengkalan Chepa, KB Cust dah deposit booking bulan lepas promo YES. Stok stroller mickey dah mendarat dekat stokis. So terus pickup petang tadi Pn.Dila - KB Pilihan bijak sebab strollerlibas kita ringan, artis pun tergila - gila order 😊 Nak grab promo JAN wasap ⤵⤵ Whatsapp 01126147617 #TeamIka #TRB #warranty30hati #RosakTukarBaru #Allahuakhbar #Alhamdulillah #Subahanallah
Di [¡Oh, Muhammad!]: ¡Oh, incrédulos! No adoro lo que adoráis. Ni vosotros adoráis lo que yo adoro. Y jamás adoraré lo que vosotros adoráis. Ni vosotros adoraréis lo que yo adoro. Vosotros tenéis vuestra religión y yo la mía. Corán sura 109 @islam20182 #catalan #catalunya #mediterraneo #español #islamic #equality #respect #respeto #free #liberty #allahuakhbar #arab #earth #world #sujud #sala #rezo #mezquita #jesus #cristo #madrid #valencia #andalucia #tarragona #benidorm #ibiza #mallorca #canarias #paris #Barcelona
next page →