#allahuakhbar

50,162 posts

Loading...
So far the most effective lotion for my stiff neck/shoulder n other body aches. With Allah's Mercy n Power, there is cure for every illness. #AllahuAkhbar #terapibilquran #losyen #ruqyah #ustazherman #singapore #ruqyahsyariyyah
Aku ingin hidup dengan kalimat ini, Dan ingin mati dengan kalimat ini ❤ #allahuakbar#allahuakhbar #lailahaillallah #lailahaillahmuhammadurrasulullah
Sedar tak sedar, keringat hangat mengalir membasahi pipi perjalanan pulang dari hospital.. "Ya Allah permudahkanlah urusan isteri dan anakku itu melalui ujianMu, kuatkan hati ini untuk tabah mengahadapi perjuangan diatas jalan nurMu.. Amin3 ya rabbal Aalamin.." Sayang jangan risau anak2 semua abang jaga dengan baik.. In shaa Allah.. #Subhanallah #Alhamdulillah #Allahuakhbar #kaliankekuatanku #abuyarockfamily
TAUHID HARGA MATI!! . Kalian fikir, dengan membakar bendera Tauhid, khilafah akan padam?. Noo!! Tidak... Khilafah pasti akan tegak, akan bangkit.... Ini bukan janji dari sekumpulan manusia tapi ini adalah janji dari sang pencipta __________________ #allahuakhbar #lailahaillallah #pemuda_masjid_ #pemudahijrah #shiftpemudahijrah #pembakarbenderatauhid #penjarakanpenistaagama #frontpembelaislam #pembelarosulullah #negeridakwah #negeritauhid #indonesiabertauhid #islamituindah #frontpembelaislam #hijrah #muslimah #muslimin #hijab #syariah #istiqomah #fansrosulullah #pembelarosulullah #2019gantipresiden #penjarakan #islambersatu
Thank you for the reminder dear wife @bzzbzz. 😌🙌🏼 #Allahknowsbest #Allahuakhbar #rezeki #reward #alhamdulillah
RENUNGKAN : ~ Untuk peringatan diri sendiri, dan semoga bermanfaat dan menjadi amaljarian kepada semua.. : Dari Abu Hurairah, sesungguhnya Rasulullah SAW bersabda : ~ : "Apabila anak Adam mati maka terputuslah amalannya kecuali 3 perkara : sedekah jariyah, ilmu yang bermanfaat dan anak shalih yang mendoakan orangtuanya ” : "Barangsiapa yg menyampaikan 1 ilmu saja dan ada orang yang mengamalknnya, maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada(meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala" : “Barangsiapa yang menunjuki kepada kebaikan maka dia akan mendapatkan pahala seperti pahala orang yang mengerjakannya” : like, Share and Share.. Semoga Pahalanya terus mengalir kepada kita dan juga kepada kedua Ibu Bapa kita.. Aamiin.. Aamiin ya rabbal alamin.. : PM untuk dapatkan video ini.. 👍🏼 : #Semogabermanfaat #jadilahyangbermanfaat #jomsebarkankebaikan #apiezlanang #aarizalrayyan #alhaidariskandar #alhaziqhamimi #jomdakwah #jomkesyurga #syukuralhamdulillah #Allahuakhbar #Allahmahabesar #samaamalkan #untukkebaikanbersama #Ahlisyurga #Anaksoleh #anaksolehah #jagasolat #solat #iman #takwa #peringatanbersama #jomsebarkankebaikan #dekatkandiripadaallah #allah #sayangallah #sayangrasul #doa #kekuatandoa #sabar #dekatkandiripadaallah #allahkanada
Betapa kejinya . Ketika ada beberapa kelompok yg memberikan keterangan bahwa PERAMPASAN dan PEMBAKARAN BENDERA serta IKAT KEPALA yg bertuliskan kalimat tauhid di acara hari santri itu dengan alasan bahwa bendera dengan kalimat tauhid dalah salah satu lambang dari ormas yg sudah di larang oleh pemerintah . Padahal . Itu adalah bendera ARRAYA, benderanya Rasulullah S.A.W Dan itu juga ikat kepala yg bukan sekedar ikat kepala, tetapi ikat kepala yg tertera tulisan Laa Ilaha Illallah . Kalimat itu (laa ilaha illallah) adalah kalimat TAUHID yg dimana SELURUH UMAT MUSLIM ingin hidup dan juga ingin mati bersamanya . #allahuakhbar #islamsejati #muslimahsejati #arraya #aksibelaislam #aksibelatauhid
Teaser design baru ❤️😍
Sekiranya diri saya sendiri yang tersaikiti mngkin saya akan diam tapi ketika kalimat tauhid kami yang anda ganggu maka sama saja anda merobek2 hati kami #allahuakhbar #tauhidhargamati
Bismillah,, Walau sekecil mana kita langkah.. Bismillah,, Walau dunia sering bermasalah.. Bismillah,, Usaha dan doa usahlah lupa.. : Sebutkanlah bismillah Sebutkanlah bismillah Sebutkanlah bismillah : "Setiap perkara (kehidupan) yang tidak dimulai dengan BISMILLAAHIR-RAHMAANIR-RAHIIM, maka dia akan terputus. Artinya adalah kurang barakahnya” : ~ Untuk peringatan diri sendiri, dan semoga bermanfaat dan menjadi amaljarian kepada semua.. : Dari Abu Hurairah, sesungguhnya Rasulullah SAW bersabda : ~ : "Apabila anak Adam mati maka terputuslah amalannya kecuali 3 perkara : sedekah jariyah, ilmu yang bermanfaat dan anak shalih yang mendoakan orangtuanya ” : "Barangsiapa yg menyampaikan 1 ilmu saja dan ada orang yang mengamalknnya, maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada(meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala" : “Barangsiapa yang menunjuki kepada kebaikan maka dia akan mendapatkan pahala seperti pahala orang yang mengerjakannya” : like, Share and Share.. Semoga Pahalanya terus mengalir kepada kita dan juga kepada kedua Ibu Bapa kita.. Aamiin.. Aamiin ya rabbal alamin.. : PM untuk dapatkan video ini.. 👍🏼 : #Semogabermanfaat #jadilahyangbermanfaat #jomsebarkankebaikan #apiezlanang #aarizalrayyan #alhaidariskandar #alhaziqhamimi #jomdakwah #jomkesyurga #syukuralhamdulillah #Allahuakhbar #Allahmahabesar #samaamalkan #untukkebaikanbersama #Ahlisyurga #Anaksoleh #anaksolehah #jagasolat #solat #iman #takwa #peringatanbersama #jomsebarkankebaikan #dekatkandiripadaallah #allah #sayangallah #sayangrasul #doa #kekuatandoa #sabar #dekatkandiripadaallah #allahkanada
Laa ilahaa illallah Muhammadarrasulullah | Alastu birab bikum qaalu bala syahidna: "Bukankah Aku ini Tuhanmu?? mereka menjawab: "Betul (Engkau Tuhan Kami), kami menjadi saksi" (QS. Al-'Araf (7): 172. #Allah #Allahuakhbar #allahuahad#allahussamad #syahadat #tauhid #alliwa #arrayah #prophetmuhammadﷺ
~ Untuk peringatan diri sendiri, dan semoga bermanfaat dan menjadi amaljarian kepada semua.. : Dari Abu Hurairah, sesungguhnya Rasulullah SAW bersabda : ~ : "Apabila anak Adam mati maka terputuslah amalannya kecuali 3 perkara : sedekah jariyah, ilmu yang bermanfaat dan anak shalih yang mendoakan orangtuanya ” : "Barangsiapa yg menyampaikan 1 ilmu saja dan ada orang yang mengamalknnya, maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada(meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala" : “Barangsiapa yang menunjuki kepada kebaikan maka dia akan mendapatkan pahala seperti pahala orang yang mengerjakannya” : like, Share and Share.. Semoga Pahalanya terus mengalir kepada kita dan juga kepada kedua Ibu Bapa kita.. Aamiin.. Aamiin ya rabbal alamin.. : PM untuk dapatkan video ini.. 👍🏼 : #Semogabermanfaat #jadilahyangbermanfaat #jomsebarkankebaikan #apiezlanang #aarizalrayyan #alhaidariskandar #alhaziqhamimi #jomdakwah #jomkesyurga #syukuralhamdulillah #Allahuakhbar #Allahmahabesar #samaamalkan #untukkebaikanbersama #Ahlisyurga #Anaksoleh #anaksolehah #jagasolat #solat #iman #takwa #peringatanbersama #jomsebarkankebaikan #dekatkandiripadaallah #allah #sayangallah #sayangrasul #doa #kekuatandoa #sabar #dekatkandiripadaallah #allahkanada
Sangat beruntung mempunyai sahabat yang mengingati kita kepada allah. Sebab kita boleh istiqomah..dan masa kita futur dia bagi semangat kat kita. Dia ajak kita kepada kebaikan paling susah nak dapat sahabat yang macam tu. Tolong hargai jika ada kawan yang macam tu..😊
. kalimat tauhid adalah lambang kesucian, keikhlasan dan kemenangan umat islam . . saya ingin hidup dengan nya merindukan nya dan memperjuangkan nya dan di akhir waktu mengucapkan kalimat ini tanpa terbata bata. . . Marah dan geram yang sangat kalimat yang setiap hari di lafadz kan kaliamat yang setiap hari hidup dengan itu dan di akhir hidup semoga allah meridhoi mengucap kan kalimat ini ini malah di hinakan oleh gerombolan yg mengumandangkan islam nusantara semoga allah tidak melaknat dan mengampuni nya. . . #bubarkanbanser #allahuakhbar #islambersatu
"Dan apa saja musibah yang menimpa kamu maka adalah disebabkan oleh perbuatan tanganmu sendiri.” (QS. Asy-Syura:30) : ~ Untuk peringatan diri sendiri, dan semoga bermanfaat dan menjadi amaljarian kepada semua.. : Dari Abu Hurairah, sesungguhnya Rasulullah SAW bersabda : ~ : "Apabila anak Adam mati maka terputuslah amalannya kecuali 3 perkara : sedekah jariyah, ilmu yang bermanfaat dan anak shalih yang mendoakan orangtuanya ” : "Barangsiapa yg menyampaikan 1 ilmu saja dan ada orang yang mengamalknnya, maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada(meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala" : “Barangsiapa yang menunjuki kepada kebaikan maka dia akan mendapatkan pahala seperti pahala orang yang mengerjakannya” : like, Share and Share.. Semoga Pahalanya terus mengalir kepada kita dan juga kepada kedua Ibu Bapa kita.. Aamiin.. Aamiin ya rabbal alamin.. : #Semogabermanfaat #jadilahyangbermanfaat #jomsebarkankebaikan #apiezlanang #aarizalrayyan #alhaidariskandar #alhaziqhamimi #jomdakwah #jomkesyurga #syukuralhamdulillah #Allahuakhbar #Allahmahabesar #samaamalkan #untukkebaikanbersama #Ahlisyurga #Anaksoleh #anaksolehah #jagasolat #solat #iman #takwa #peringatanbersama #jomsebarkankebaikan #dekatkandiripadaallah #allah #sayangallah #sayangrasul #doa #kekuatandoa #sabar #dekatkandiripadaallah #allahkanada
MULA PERSIAPKAN DIRI HARI INI JUGA!!! : Mari sama-sama kita persiapkan diri untuk menghadapi hari akhirat yang kekal abadi. Carilah cara untuk dekat dengan Allah walaupun kita dibelenggu jadual yang padat sepanjang hari. Saling mengingati antara satu sama lain. Kesibukan kita di dunia ini tidak seharusnya mengatasi persiapan kita menuju hari akhirat. : Ajal maut bakal tiba, hari akhirat juga sedang menanti. Jika kita tidak membuat persiapan sekarang, bila lagi kita mahu mulakan? Semoga semua urusan kita dalam memperbaiki amalan pada hari ini dan hari-hari mendatang sentiasa dipermudahkan Allah, In Sha Allah. : ~ Untuk peringatan diri sendiri, dan semoga bermanfaat dan menjadi amaljarian kepada semua.. : Dari Abu Hurairah, sesungguhnya Rasulullah SAW bersabda : ~ : "Apabila anak Adam mati maka terputuslah amalannya kecuali 3 perkara : sedekah jariyah, ilmu yang bermanfaat dan anak shalih yang mendoakan orangtuanya ” : "Barangsiapa yg menyampaikan 1 ilmu saja dan ada orang yang mengamalknnya, maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada(meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala" : “Barangsiapa yang menunjuki kepada kebaikan maka dia akan mendapatkan pahala seperti pahala orang yang mengerjakannya” : like, Share and Share.. Semoga Pahalanya terus mengalir kepada kita dan juga kepada kedua Ibu Bapa kita.. Aamiin.. Aamiin ya rabbal alamin.. : PM untuk dapatkan video ini.. 👍🏼 : #Semogabermanfaat #jadilahyangbermanfaat #jomsebarkankebaikan #apiezlanang #aarizalrayyan #alhaidariskandar #alhaziqhamimi #jomdakwah #jomkesyurga #syukuralhamdulillah #Allahuakhbar #Allahmahabesar #samaamalkan #untukkebaikanbersama #Ahlisyurga #Anaksoleh #anaksolehah #jagasolat #solat #iman #takwa #peringatanbersama #jomsebarkankebaikan #dekatkandiripadaallah #allah #sayangallah #sayangrasul #doa #kekuatandoa #sabar #dekatkandiripadaallah #allahkanada
Balqis 2.0 in Blue Black and Eggplant ! Rm179 free postage Ready stock S to XL Bf n Wudhu Friendly
Ada Cahaya Dalam Kegelapan. Mencari Hidayah dalam Kejahilan. Muhasabah Diri. SALAM MAGHRIB! #diarilelakiini #mencarihidayah #muhasabahdiri #salammaghrib #subhanallah #alhamdulillah #allahuakhbar
Dan Kami jadikan malam dan siang sebagai dua tanda, lalu Kami hapuskan tanda malam dan Kami jadikan tanda siang itu terang, agar kamu mencari kurnia dari Tuhanmu, dan supaya kamu mengetahui bilangan tahun-tahun dan perhitungan. dan segala sesuatu telah Kami terangkan dengan jelas. . ( QS. Al-Israa: 12 ) Fall in love with this beautiful scenery 🌆💓 #unimasian #unimas #subahanallah #walhamdulillah #allahuakhbar
Balqis 2.0 restock guys! Kita restock dgn colour baruu! P/s: status ready stock. Nk order mai whatsapp hakak lelaju. Klik je link di bio @izumie.attire okey.
When the right time comes, I’m gonna fly and not return back home~ #psexpress #allahuakhbar
Jika rindu tak sekuat hujan yang menyatukan langit dan bumi maka jadilah selembut doa yang menyatukan harapan dan takdir. 🍄🌻
Assalammualaikum Selamat pagi yang indah 😍🌹 #SubhanAllah #Alhamdulillah #Allahuakhbar *Semoga hari ini lebih baik dari semalam
Jangan takut jelek yang penting traveling. Bismillahi rahmanirahim www.darmawisataindonesia.co.id 031-5957888 Seffy 0811348400 We make your traveling easier . . . . . #darmawisataindonesiatourandtravel #darmawisataindonesia #mytriplillahitaala #mytripmystruggle #bismillahirrahmanirrahim #travelgram #journey #journesia #instavideos #instapic #instatraveling #instatravel #allahuakhbar #indonesia #airport #juanda #sidoarjo #surabaya #now #thismorning #22102018
Sebelum menyalahkan orang lain salahkan dulu diri sendiri karna 1 jari menunjuk kesalahan orang lain dan empat jari lainnya menunjuk kesalahan diri sendiri. #wirausaha #bisnisonline #bisnissyariah #paytren #bisnisdanibadah #bisnissyariah #komunitaspositive #paytren5 #motivasi #islampower #hijrahstatus #hijrahsquad #malaysia #islam #muslimindonesia #muslimat #pemudahijrah #indonesia #allahuakhbar #allah #lagi #islampower
Senaraikan keburukan-keburukan diri yang sering dilakukan, daripada kecil-kecilan hingga yang besar. Kemudian kaitkan antara satu sama lain, barangkali boleh dilihat persamaan kategori-kategori keburukan diri itu. Dengan itu adalah lebih mudah mengenalpasti faktor sebenar keburukan diri kita : ~ Untuk peringatan diri sendiri, dan semoga bermanfaat dan menjadi amaljarian kepada semua.. : Dari Abu Hurairah, sesungguhnya Rasulullah SAW bersabda : ~ : "Apabila anak Adam mati maka terputuslah amalannya kecuali 3 perkara : sedekah jariyah, ilmu yang bermanfaat dan anak shalih yang mendoakan orangtuanya ” : "Barangsiapa yg menyampaikan 1 ilmu saja dan ada orang yang mengamalknnya, maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada(meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala" : “Barangsiapa yang menunjuki kepada kebaikan maka dia akan mendapatkan pahala seperti pahala orang yang mengerjakannya” : like, Share and Share.. Semoga Pahalanya terus mengalir kepada kita dan juga kepada kedua Ibu Bapa kita.. Aamiin.. Aamiin ya rabbal alamin.. : PM untuk dapatkan video ini.. 👍🏼 : #Semogabermanfaat #jadilahyangbermanfaat #jomsebarkankebaikan #apiezlanang #aarizalrayyan #alhaidariskandar #alhaziqhamimi #jomdakwah #jomkesyurga #syukuralhamdulillah #Allahuakhbar #Allahmahabesar #samaamalkan #untukkebaikanbersama #Ahlisyurga #Anaksoleh #anaksolehah #jagasolat #solat #iman #takwa #peringatanbersama #jomsebarkankebaikan #dekatkandiripadaallah #allah #sayangallah #sayangrasul #doa #kekuatandoa #sabar #dekatkandiripadaallah #allahkanada
🎼Assalammualāykum.. Bismillāh.. • MATI itu Benar. . “Katakanlah (wahai Muhammad): “Sebenarnya maut yang kamu larikan diri daripadanya itu, tetap menemui kamu; kemudian kamu akan dikembalikan kepada Allah yang mengetahui segala yang ghaib dan yang nyata, lalu Dia memberitahu kepada kamu apa yang kamu telah lakukan (serta membalasnya).” (Surah Al-Jumu’ah: 8) . #OOTDmen #Levis #Converse #GuyWithAHat #VintageMen #Beret4Men •• TabarakAllāh.. Āmeen.. Jazākallāhu-khaīr. ••• #SyahBadrul | n e t w o r k #SimplyBrilliant #SubhanAllah #Alhamdulillah #AllahuAkhbar #Redha #Selfie #BudakJerantut #KhalifahKecil #AnakTerunaBeta #SenyumBarokah #IActWhatIPreach #StayOutOfTune #CoolCalmCollective #COYG #Gooners #RockOn ! #OldSkool #PracticingMuslims #GuaRockGuaBeriman SB 🇲🇾
﷽ Stocking Up On Family Favourite Savoury. Balancing Life ❤️ And Stirred With 💞 Stocking Up On Savoury Curry Puff And Egg Puff To Be Frozen. Family Lunch Bag Finger Food And Sharing With Neighbours InshaaAllah. Alhamdulillah For All Blessings 💞❤️ #balancinglife ❤️ #stirredwithlove 💞 #stockup #savoury #currypuff #eggpuff #family #lunchbag #keepingtradition #alive #homemade #homecooking #freshfood #healthyfood #fingerfood #sharing #astaghfirullah #subhanallah #alhamdulillah #forallblessings 💞❤️ #rizqisfrmالل ّٰه #allahuakhbar ❤️
Kalau dah rezeki kita memang ia takkan ke mana. Kalau ia ditetapkan bukan rezeki kita, makanan yang disuap ke dalam mulut pun akan termuntah kembali. : ~ Untuk peringatan diri sendiri, dan semoga bermanfaat dan menjadi amaljarian kepada semua.. : Dari Abu Hurairah, sesungguhnya Rasulullah SAW bersabda : ~ : "Apabila anak Adam mati maka terputuslah amalannya kecuali 3 perkara : sedekah jariyah, ilmu yang bermanfaat dan anak shalih yang mendoakan orangtuanya ” : "Barangsiapa yg menyampaikan 1 ilmu saja dan ada orang yang mengamalknnya, maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada(meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala" : “Barangsiapa yang menunjuki kepada kebaikan maka dia akan mendapatkan pahala seperti pahala orang yang mengerjakannya” : like, Share and Share.. Semoga Pahalanya terus mengalir kepada kita dan juga kepada kedua Ibu Bapa kita.. Aamiin.. Aamiin ya rabbal alamin.. : PM untuk dapatkan video ini.. 👍🏼 : #Semogabermanfaat #jadilahyangbermanfaat #jomsebarkankebaikan #apiezlanang #aarizalrayyan #alhaidariskandar #alhaziqhamimi #jomdakwah #jomkesyurga #syukuralhamdulillah #Allahuakhbar #Allahmahabesar #samaamalkan #untukkebaikanbersama #Ahlisyurga #Anaksoleh #anaksolehah #jagasolat #solat #iman #takwa #peringatanbersama #jomsebarkankebaikan #dekatkandiripadaallah #allah #sayangallah #sayangrasul #doa #kekuatandoa #sabar #dekatkandiripadaallah #allahkanada
Hadiah Tahajud : "Ada 3 macam manusia, Allah SWT mencintai mereka, tersenyum kepada mereka, dan merasa senang dengan mereka, yaitu salah satunya adalah orang yang memiliki istri cantik serta tempat tidur lembut dan bagus. Kemudian ia bangun malam (untuk sholat), lalu Allah SWT berkata: 'Ia meninggalkan kesenangannya dan mengingat Aku. Seandainya ia berkehendak, maka ia akan tidur." (Riwayat Ath-Thabrani). : ~ Untuk peringatan diri sendiri, dan semoga bermanfaat dan menjadi amaljarian kepada semua.. : Dari Abu Hurairah, sesungguhnya Rasulullah SAW bersabda : ~ : "Apabila anak Adam mati maka terputuslah amalannya kecuali 3 perkara : sedekah jariyah, ilmu yang bermanfaat dan anak shalih yang mendoakan orangtuanya ” : "Barangsiapa yg menyampaikan 1 ilmu saja dan ada orang yang mengamalknnya, maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada(meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala" : “Barangsiapa yang menunjuki kepada kebaikan maka dia akan mendapatkan pahala seperti pahala orang yang mengerjakannya” : like, Share and Share.. Semoga Pahalanya terus mengalir kepada kita dan juga kepada kedua Ibu Bapa kita.. Aamiin.. Aamiin ya rabbal alamin.. : #Semogabermanfaat #jadilahyangbermanfaat #jomsebarkankebaikan #apiezlanang #aarizalrayyan #alhaidariskandar #alhaziqhamimi #jomdakwah #jomkesyurga #syukuralhamdulillah #Allahuakhbar #Allahmahabesar #samaamalkan #untukkebaikanbersama #Ahlisyurga #Anaksoleh #anaksolehah #jagasolat #solat #iman #takwa #peringatanbersama #jomsebarkankebaikan #dekatkandiripadaallah #allah #sayangallah #sayangrasul #doa #kekuatandoa #sabar #dekatkandiripadaallah #allahkanada
Nikmat apa yg kau nak dustakan? #allahuakhbar #ampunkandosaku #alhamdulillah
"Dan apa saja musibah yang menimpa kamu maka adalah disebabkan oleh perbuatan tanganmu sendiri.” (QS. Asy-Syura:30) : ~ Untuk peringatan diri sendiri, dan semoga bermanfaat dan menjadi amaljarian kepada semua.. : Dari Abu Hurairah, sesungguhnya Rasulullah SAW bersabda : ~ : "Apabila anak Adam mati maka terputuslah amalannya kecuali 3 perkara : sedekah jariyah, ilmu yang bermanfaat dan anak shalih yang mendoakan orangtuanya ” : "Barangsiapa yg menyampaikan 1 ilmu saja dan ada orang yang mengamalknnya, maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada(meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala" : “Barangsiapa yang menunjuki kepada kebaikan maka dia akan mendapatkan pahala seperti pahala orang yang mengerjakannya” : like, Share and Share.. Semoga Pahalanya terus mengalir kepada kita dan juga kepada kedua Ibu Bapa kita.. Aamiin.. Aamiin ya rabbal alamin.. : #Semogabermanfaat #jadilahyangbermanfaat #jomsebarkankebaikan #apiezlanang #aarizalrayyan #alhaidariskandar #alhaziqhamimi #jomdakwah #jomkesyurga #syukuralhamdulillah #Allahuakhbar #Allahmahabesar #samaamalkan #untukkebaikanbersama #Ahlisyurga #Anaksoleh #anaksolehah #jagasolat #solat #iman #takwa #peringatanbersama #jomsebarkankebaikan #dekatkandiripadaallah #allah #sayangallah #sayangrasul #doa #kekuatandoa #sabar #dekatkandiripadaallah #allahkanada
Jom Hidup Bahagia selama-lamanya : ~ Untuk peringatan diri sendiri, dan semoga bermanfaat dan menjadi amaljarian kepada semua.. : Dari Abu Hurairah, sesungguhnya Rasulullah SAW bersabda : ~ : "Apabila anak Adam mati maka terputuslah amalannya kecuali 3 perkara : sedekah jariyah, ilmu yang bermanfaat dan anak shalih yang mendoakan orangtuanya ” : "Barangsiapa yg menyampaikan 1 ilmu saja dan ada orang yang mengamalknnya, maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada(meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala" : “Barangsiapa yang menunjuki kepada kebaikan maka dia akan mendapatkan pahala seperti pahala orang yang mengerjakannya” : like, Share and Share.. Semoga Pahalanya terus mengalir kepada kita dan juga kepada kedua Ibu Bapa kita.. Aamiin.. Aamiin ya rabbal alamin.. : #Semogabermanfaat #jadilahyangbermanfaat #jomsebarkankebaikan #apiezlanang #aarizalrayyan #alhaidariskandar #alhaziqhamimi #jomdakwah #jomkesyurga #syukuralhamdulillah #Allahuakhbar #Allahmahabesar #samaamalkan #untukkebaikanbersama #Ahlisyurga #Anaksoleh #anaksolehah #jagasolat #solat #iman #takwa #peringatanbersama #jomsebarkankebaikan #dekatkandiripadaallah #allah #sayangallah #sayangrasul #doa #kekuatandoa #sabar #dekatkandiripadaallah #allahkanada
Addicted ngn dedaun ijau skng. #subhanallah #Alhamdulillah #Allahuakhbar
Dari Abu Hurairah berkata; Rasulullah SAW bersabda: “Solat yang paling berat bagi kaum munafik adalah solat isya` dan solat subuh. Sekiranya mereka mengetahui pahala yang terdapat pada keduanya nescaya mereka akan mendatanginya meskipun dengan merangkak. Dan aku sangat berkeinginan memerintahkan seorang muadzin untuk azan, kemudian aku perintahkan seorang lelaki mengimami mereka, lalu aku pergi bersama beberapa orang dengan membawa kayu bakar menuju orang-orang yang meninggalkan solat berjemaah untuk kemudian membakar rumah-rumah mereka.” (HR Ahmad No: 9122) : : ~ Untuk peringatan diri sendiri, dan semoga bermanfaat dan menjadi amaljarian kepada semua.. : Dari Abu Hurairah, sesungguhnya Rasulullah SAW bersabda : ~ : "Apabila anak Adam mati maka terputuslah amalannya kecuali 3 perkara : sedekah jariyah, ilmu yang bermanfaat dan anak shalih yang mendoakan orangtuanya ” : "Barangsiapa yg menyampaikan 1 ilmu saja dan ada orang yang mengamalknnya, maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada(meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala" : “Barangsiapa yang menunjuki kepada kebaikan maka dia akan mendapatkan pahala seperti pahala orang yang mengerjakannya” : like, Share and Share.. Semoga Pahalanya terus mengalir kepada kita dan juga kepada kedua Ibu Bapa kita.. Aamiin.. Aamiin ya rabbal alamin.. : #Semogabermanfaat #jadilahyangbermanfaat #jomsebarkankebaikan #apiezlanang #aarizalrayyan #alhaidariskandar #alhaziqhamimi #jomdakwah #jomkesyurga #syukuralhamdulillah #Allahuakhbar #Allahmahabesar #samaamalkan #untukkebaikanbersama #Ahlisyurga #Anaksoleh #anaksolehah #jagasolat #solat #iman #takwa #peringatanbersama #jomsebarkankebaikan #dekatkandiripadaallah #allah #sayangallah #sayangrasul #doa #kekuatandoa #sabar #dekatkandiripadaallah #allahkanada
"Manusia yg paling beruntung di hari kiamat" __________________ Follow @qaisara.safiy 😊 #donedakwah #unperfectpreacher #allahuakhbar
next page →