#badalhaji

1,768 posts

Loading...
Pendaftaran Umrah Musim Sejuk sudah dibuka. Pasti ramai yang mula mencari2 pakej yang bersesuaian & berpatutan. . Hubungi kami untuk khidmat nasihat mengenai pakej-pakej umrah yang disediakan. . Kami mempunyai barisan mutawwif yg berpengalaman luas untuk membimbing anda sepanjang berada di Tanah Suci. #MyMutawwif #MembimbingAndaAmanahKami #Umrah #PakejUmrahSelesa #Mutawwif #makkah #madinah #MutawwifPengalaman #MutawwifFreelance #JomUmrah #badalhaji #badalumrah #zamzam #ajwa #umrahvip
untuk maklumat lanjut whatsapp www.wasap.my/60176525614 #takafulikhlas #alfaisalgroup #hibah #wakaf #badalhaji #protection
untuk maklumat lanjut whatsapp www.wasap.my/60176525614 #takafulikhlas #alfaisalgroup #hibah #wakaf #badalhaji #protection
Alhamdulillah selesai urusan sebagai seorg anak.. Moga tenang rohmu disana.. #3tahunberlalu #badalhaji #cubamenjadianksoleh
Sesiapa yang berselawat kepadaku (Muhammad SAW) satu kali saja, maka aku akan berselawat kepadanya sepuluh kali” Firman Allah Subhanahu wa Ta’ala, إِنَّ اللهَ وَمَلاَئِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَآأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا “Sesungguhnya Allah dan para malaikatNya berselawat ke atas Nabi. Wahai orang-orang yang beriman, berselawatlah kamu ke atas Nabi dan ucapkanlah salam kepadanya.” (Surah Al-Ahzab, 33: 56) #MyMutawwif #MembimbingAndaAmanahKami #Umrah #PakejUmrahSelesa #Mutawwif #makkah #madinah #MutawwifPengalaman #MutawwifFreelance #JomUmrah #badalhaji #badalumrah #zamzam #ajwa #umrahvip
BIODATA SAIDINA UTHMAN BIN AFFAN • Nama penuh adalah Uthman Bin Affan Bin Abu Al-’As Bin Umaiyah. • Dari Keturunan Bani Umaiyah. Lahir pada 576M Iaitu 6 tahun selepas “Tahun Gajah”. • Lahir di Makkah Al-Mukarramah. • Menjadi Khalifah Ketiga daripada Khulafa’ Al-Rasyidin pada 644M Bersamaan 23 Hijrah selama 12 TAHUN. • Wafat pada : 18 Zulhijjah 35 Hijrah. • Sebab wafat kerana di bunuh oleh pemberontak ketika sedang membaca Al Quran. • Mendapat gelaran “Zu Nurain” ( Yang mempunyai dua cahaya kerana telah memperisterikan dua puteri Rasulullah SAW ). • Beliau sanggup berhijrah ke Habsyah dengan meninggalkan segala kemewahan dan kesenangan demi menyahut seruan Allah dan Rasulullah. • Sentiasa mengeluarkan kata-kata yang baik ketika bercakap walaupun dengan musuh. • Membeli perigi “Raumah” dengan harga 35,000 dirham dan mensedekahkannya untuk kegunaan orang ramai. • Membeli sebidang tanah untuk membesarkan Masjid Nabawi. • Membebaskan hamba pada hari Jumaat setiap minggu. • Menderma sebanyak 300 ekor unta dan 10,000 dinar untuk kegunaan tentera Islam dalam peperangan Tabuk. • Menjadi utusan Rasulullah SAW dalam perjanjian Hudaibiyah. • Menubuhkan Angkatan Tentera Laut. #MyMutawwif #MembimbingAndaAmanahKami #Umrah #PakejUmrahSelesa #Mutawwif #makkah #madinah #MutawwifPengalaman #MutawwifFreelance #JomUmrah #badalhaji #badalumrah #zamzam #ajwa #umrahvip
Kisah BILAL BIN RABAH Pada zaman Rasulullah S.A.W., ketika tiba waktu sembahyang Nabi S.A.W. menjadi iman dan Bilal r.a. menjadi Mu'adzzin. Bilal r.a. memang terkenal dengan suaranya yang merdu. Selepas Rasulullah S.A.W. wafat, Bilal meninggalkan kota Madinah. Suatu ketika Bilal r.a. bermimpi bertemu dengan Rasulullah S.A.W. dan berkata baginda dalam mimpinya, "Wahai Bilal, mengapakah kamu tidak menziarahiku?" Sebaik sahaja Bilal terjaga dari tidurnya, dia pun bersiap-siap untuk berangkat ke Madinah. Setibnya di Madinah, Bilal r.a. bertemu Hassan dan Hussain yakni cucu Rasulullah S.A.W., lalu mereka meminta Bilal r.a. untuk melaungkan azan. Untu tidak menghampakan permintaan dari orang-orang yang sangat dikasihinya, maka Bilal r.a. pun mengalunkan azan. Apabila suara Bilal berazan berkumandang, maka keluarlah orang-orang dari kota Madinah tanpa segan silu, sambil mengerluarkan air mata mengingati zaman kegemilangannya yang dilalui bersama Rasulullah S.A.W. Bilal r.a. terkenal dengan sifat kejujurannya, kesolehannya dan rendah hati. Pada 20 hijrah, wafatlah Bilal r.a. dalam usia 60 tahun. Beliau dimakamkan di kota Damsyik berdekatan daerah Babus Saghir. #MyMutawwif #MembimbingAndaAmanahKami #Umrah #PakejUmrahSelesa #Mutawwif #makkah #madinah #MutawwifPengalaman #MutawwifFreelance #JomUmrah #badalhaji #badalumrah #zamzam #ajwa #umrahvip
UPAH HAJI/BADAL HAJI UNTUK TAHUN 1440H/2019M SUDAH DI BUKA UNTUK PENDAFTARAN. BOLEH DAFTAR DI LOKASI TEMPAT TINGGAL ANDA.... #zaytounatravel #haswanmuslimtravel #upahhaji2019 #badalhaji2019 #upahhaji1440H #badalhaji1440H #akademimutawwif #noweveryonecanumrah #upahhaji #badalhaji
... . PENGHULU SEGALA HARI !! 🕌🕌🕌 . . Hari Jumaat atau dalam bahasa Arabnya “Jumu’ah” yang berasal daripada perkataan “jama’a”, bermakna ‘berkumpul’. Berkumpul yang dimaksudkan di sini ialah menunaikan solat dan mendapatkan ilmu (melalui khutbah) dengan ‘duduk sama rendah berdiri sama tinggi’ bersama-sama jemaah lain tanpa mengira warna kulit atau pangkat, kekayaan, dan keupayaan . Pada waktu inilah nilai manusia itu sama, yang membezakannya hanyalah iman dan takwa terbit tanpa disedari. Hari Jumaat juga dikatakan hari untuk umat Islam berkumpul, memanjatkan doa serta membuat pelbagai amal kebajikan untuk mendapat keredhaan dan rahmat daripada Allah S.W.T . #UHRTravelTours #UstazHarryantoRizal #UHRBangi #MembimbingAndaAmanahKami #Umrah #PakejUmrahTerbaik #Mursyid #makkah #madinah #MursyidPengalaman #JomUmrah #badalhaji #badalumrah #zamzam #ajwa
Penghulu segala hari Hari Jumaat atau dalam bahasa Arabnya “Jumu’ah” yang berasal daripada perkataan “jama’a”, bermakna ‘berkumpul’. Berkumpul yang dimaksudkan di sini ialah menunaikan solat dan mendapatkan ilmu (melalui khutbah) dengan ‘duduk sama rendah berdiri sama tinggi’ bersama-sama jemaah lain tanpa mengira warna kulit atau pangkat, kekayaan, dan keupayaan. Pada waktu inilah nilai manusia itu sama, yang membezakannya hanyalah iman dan takwa terbit tanpa disedari. Hari Jumaat juga dikatakan hari untuk umat Islam berkumpul, memanjatkan doa serta membuat pelbagai amal kebajikan untuk mendapat keredhaan dan rahmat daripada Allah S.W.T. #MyMutawwif #MembimbingAndaAmanahKami #Umrah #PakejUmrahSelesa #Mutawwif #makkah #madinah #MutawwifPengalaman #MutawwifFreelance #JomUmrah #badalhaji #badalumrah #zamzam #ajwa #umrahvip
Sesiapa yang berselawat kepadaku (Muhammad SAW) satu kali saja, maka aku akan berselawat kepadanya sepuluh kali” Firman Allah Subhanahu wa Ta’ala, إِنَّ اللهَ وَمَلاَئِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَآأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا “Sesungguhnya Allah dan para malaikatNya berselawat ke atas Nabi. Wahai orang-orang yang beriman, berselawatlah kamu ke atas Nabi dan ucapkanlah salam kepadanya.” (Surah Al-Ahzab, 33: 56) #MyMutawwif #MembimbingAndaAmanahKami #Umrah #PakejUmrahSelesa #Mutawwif #makkah #madinah #MutawwifPengalaman #MutawwifFreelance #JomUmrah #badalhaji #badalumrah #zamzam #ajwa #umrahvip
Hukum Puasa Muharram Memasuki bulan Muharram yang merupakan awal tahun umat Islam, banyak ibadah sunah yang sangat dianjurkan dilakukan umat Muslim. Salah satu amalan itu adalah puasa Muharram. Pengertian puasa Muharram adalah puasa sunah yang dianjurkan Rasulullah shallallahu'alaihi wa sallam ketika umat Islam berada di bulan Muharram. Rasulullah shallallahu ’alaihi wa sallam mendorong kita melakukan puasa pada bulan Muharram sebagaimana sabdanya, “Puasa yang paling utama setelah (puasa) Ramadhan adalah puasa pada bulan Allah – Muharram. Sementara shalat yang paling utama setelah shalat wajib adalah shalat malam.” (HR. Muslim no. 1163, dari Abu Hurairah). #MyMutawwif #MembimbingAndaAmanahKami #Umrah #PakejUmrahSelesa #Mutawwif #makkah #madinah #MutawwifPengalaman #MutawwifFreelance #JomUmrah #badalhaji #badalumrah #zamzam #ajwa #umrahvip
*NIAT PUASA SUNAT 9 & 10 MUHARRAM* Daripada Abu Hurairah r.a, Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya: Puasa paling afdal selepas Ramadhan ialah bulan ALLAH yang dimuliakan (Muharram). dan solat paling afdal selepas solat fardu adalah solat malam. (Hadis Riwayat Muslim) *Niat puasa Sunat 9 Muharram* *(19hb.sept.2018 - Rabu)* Sahaja aku puasa sunat tasu'a esok hari kerana ALLAH TA'ALA *Niat Puasa Sunat 10 Muharram* *(20hb sept 2018 - Khamis)* Sahaja aku puasa sunat Asyura serta sunat Khamis esok hari kerana ALLAH TA'ALA. ----------------- Wallahua'lam. #MyMutawwif #MembimbingAndaAmanahKami #Umrah #PakejUmrahSelesa #Mutawwif #makkah #madinah #MutawwifPengalaman #MutawwifFreelance #JomUmrah #badalhaji #badalumrah #zamzam #ajwa #umrahvip
================= UMRAH BERSAMA TRI-D TRAVEL 🕋🇸🇦 ================= 📢PAKEJ UMRAH ISTIMEWA 1440H • ▪️Nak bawa keluarga pergi umrah? ▪️Nak pergi umrah dengan kawan2? ▪️Teringin nak pergi umrah? • Hubungi je kami di talian: ☎️03 - 4149 9815 ☎️03 - 4149 7815 • 🔹Jangan lupa “LIKE & FOLLOW” FB Page Tri-D Travel 🔹Jom “FOLLOW” Instagram Tri-D Travel ☝🏼☝🏼☝🏼 • #tridtravel travel #umrah #umrahpackage #pakejumrah #umrahcutisekolah #malaysia #KL #melancong #haji #badalhaji #badalumrah #mekah #umrahtridtravel
Kawan saya share gambar yang di tangkap pagi tadi di MASJIDIL AQSA DI BUMI PALESTINE YANG SANGAT TENANG, ((Alhamdulillah) siapa yang berminat untuk ziarah ke palestine boleh pm kami #MyMutawwif #MembimbingAndaAmanahKami #Umrah #PakejUmrahSelesa #Mutawwif #makkah #madinah #MutawwifPengalaman #MutawwifFreelance #JomUmrah #badalhaji #badalumrah #zamzam #ajwa #umrahvip
Umrah (ﻋﻤﺮﻩ) ialah mengunjungi Baitullah di Makkah dan melakukan ihram, tawaf, sa'i dan bertahallul mengikut tertib. Umrah adalah fardhu seperti Haji. Ini adalah pendapat al-Imam as-Syafie r.a. yang al-Azhar. Ijmak Ulama mengatakan bahawa hanya wajib dilakukan sekali sepanjang hayat bagi orang yang mampu kecuali orang yang bernazar, maka dia wajib memenuhi nazarnya. Dalil daripada al-Quran ialah firman Allah Taala: Dan sempurnakanlah ibadat Haji dan Umrah kerana Allah (Al-Baqarah 196). Sabda Nabi yang diriwayatkan Ibnu Majah, Al-Baihaqi dan sanad yang sahih daripada Aisyah r.a. katanya: Aku berkata : "Wahai Rasullah,apakah wanita wajib berjihad?". Sabda Baginda: "Ya, jihad yang tiada peperangan padanya iaitu haji dan umrah". Niat Ihram, Tawaf dan Sa'i tidak boleh dilakukan di mana-mana tempat lain melainkan di tempat yang ditetapkan. Iaitu niat ihram di Miqat, tawaf 7 pusingan mengelilingi Kaabah di dalam Masjidil Haram dan bersa'i 7 kali bermula di bukit Safa dan berakhir di bukit Marwah. Terakhir sekali bertahallul iaitu bercukur atau mengunting rambut sekurang-kurangnya 3 helai selepas itu, segala larangan dalam Ihram menjadi halal sepertimana sebelum beliau berihram. Beza Umrah dengan Haji ialah Umrah boleh dilaksanakan sepanjang tahun tetapi Haji hanya boleh dilakukan pada bulan haji sahaja, dan hari kemuncaknya ialah pada hari Tasyrik 9, 10, 11, 12 di mana jemaah berkumpul di Padang Arafah dan Mina. #MyMutawwif #MembimbingAndaAmanahKami #Umrah #PakejUmrahSelesa #Mutawwif #makkah #madinah #MutawwifPengalaman #MutawwifFreelance #JomUmrah #badalhaji #badalumrah #zamzam #ajwa #umrahvip
Solat Jumaat. Mereka yang mendirikan solat Jumaat antara satu Jumaat ke satu Jumaat berikutnya, maka Allah mengkifaratkan atau mengelakkan dia daripada terbabit dosa besar. Rasulullah bersabda yang bermaksud: “Sesiapa hadir solat Jumaat pada saat pertama, dia umpama berkorban seekor unta. Sesiapa hadir solat Jumaat pada saat kedua, dia seperti berkorban seekor lembu. Barang siapa yang menghadiri solat Jumaat pada saat yang ketiga, dia seperti berkorban seekor kibas. Sesiapa hadir solat Jumaat pada saat keempat, dia seperti memberi hadiah seekor ibu ayam, dan sesiapa hadir solat pada saat kelima, dia seolah-olah memberi hadiah sebiji telur. Apabila imam naik ke mimbar, malaikat menutup buku catatannya dan ikut mendengar khutbah. Justeru, sesiapa yang datang untuk solat selepas itu seolah-olah dia hanya datang untuk solat semata-mata, tidak direkodkan dalam buku kehadiran malaikat.” #MyMutawwif #MembimbingAndaAmanahKami #Umrah #PakejUmrahSelesa #Mutawwif #makkah #madinah #MutawwifPengalaman #MutawwifFreelance #JomUmrah #badalhaji #badalumrah #zamzam #ajwa #umrahvip
INI ADALAH PINTU NO 1 MASJID NABAWI DI MADINAH. . . . Nama pintu ni ialah Bab as-Salam. Pintu ni hanya lelaki sahaja dibenarkan masuk. Setahu saya, pintu ni akan sentiasa buka 24 jam. Dan bila kita dah masuk ikut pintu ni, kita ke depan sikit, kita akan terus boleh nampak sebelah kiri kawasan karpet berwarna kuning kehijauan. Itu lah kawasan Raudhoh yg mulia. Dan bila anda ke depan lagi, terus akan nampak disebelah kiri juga kawasan maqam Rasulullah saw dan dua sahabatnya. Saya mendoakan agar anda yg membaca post ini akan diberikan peluang untuk hadir dan menziarahi baginda nabi SAW, juga menziarahi dua sahabatnya yang mulia. Aminnn... #MyMutawwif #MembimbingAndaAmanahKami #Umrah #haji #pakejumrahselesa #badalhaji #badalumrah
Dulu semasa Almh Ibu masih ada, terasa sekali keinginan beliau utk bisa berangkat haji. Uang yg ada beliau kumpulkan sedikit demi sedikit, ditabung untuk dapat sesegera mungkin berhaji. . Apa mau dikata, takdir Allah berkata lain. Allah berkehendak memanggil Almh ibu sebelum niat tsb tertunaikan. Niat ibu utk berhaji menjadi amanah bagi kami yg masih hidup utk membantu mewujudkan keinginan Almh Ibu. . Dan Alhamdulillah, pada musim haji ini, niat ibu baru dapat dilaksanakan meskipun melalui prosesi badal haji. Besar harapanku, semoga Allah berkenan menerima amal ini sbg ibadah milik ibu sepenuhnya. . Maaf bu, keinginan ibu itu baru bisa terlaksanakan sekarang setelah ibu pergi. Semoga dapat menjadi hadiah terindah utk ibu disana. Semoga amalan tsb dapat tersampaikan, dan ibu menjadi haji yg mabrur. #haji2018 #badalhaji
SURAT RAYUAN HAJI 1440H / 2019M Bagi sesiapa yang benar² sudah bersedia untuk tunaikan haji bagi musim akan datang. Surat rayuan boleh dihantar seawal Safar depan. #RaudhahUmrahajjServices #Haji #Umrah #BadalHaji #UpahHaji #BadalUmrah #MusimHaji2019 #MusimHaji1440H #9Zulhijjah1440H #WukufDiArafah #Muzdalifah #Mina #HajiTamattuk #HajiIfrad #HajiQiran #MasjidilHaram #Makkah #MasjidNabawi #Madinah
Salam Maal Hijrah 1440H Didoakan semoga semua : ● Dipanjangkan umur ● Dimurahkan rezeki ● Ditetapkan keimanan ● Dikurniakan pemikiran dan pertimbangan yang terbaik ● Kesihatan yang baik ● Berjaya di dunia & akhirat ● Sentiasa mendapat rahmat dariNya Aamiin Aamiin Ya Rabbal Aalamiin #RaudhahUmrahajjServices #Umrah #Haji #BadalHaji #UpahHaji #MaalHijrah #1440hijrah
SALAM MAAL HIJRAH 1440H kepada semua Muslimin dan Muslimat. Semoga tahun baru hijrah yang ini akan menjadikan kita hamba ALLAH yang lebih baik dari sebelumnya. #RaudhahUmrahajjServices #Umrah #Haji #BadalHaji #UpahHaji #BadalUmrah #MaalHijrah #1440hijrah
Free Consultation . Free boleh jumpa, kita open tuk Takaful Plan yang terbaik . . . Wasap 017-2654756 . . #Prudential #PrudentialTakaful #TakafulForAll #Hibah #IncomeReplacement #IncomeProtection #EducationPlan #MedicalCard #UmmahLink #BadalHaji
Selamat Beristirehat di rumah . Nak bagitau satu benda ni kat u all. Nikmat berada di tanah suci tidak dapat digambarkan dengan kata-kata.. kena pergi sendiri, kena feel sendiri, baru tau kenapa orang dah pergi asyik nak pergi lagi..lagi dan lagi 😍 . . Jom umrah bersama kami . . . ##inqaztravel #inqaz #inqaztravel #umrahinqaz #umrah #jomumrah #umrahpenyucianjiwa ##umrahistimewasafwah #umrahekonomi #umrahVIP #umrahziarah #umrahjimat #badalhaji #qurbanrohingya #qurbanmekah #qurbansudan #ingatumrahingatinqaz #lambaianbaitullah #lambaiankasihsayangAllah
Terima kasih warga Tawau .. Alhamdulillah .. program bersama warga Tawau berjalan dengan lancar. . . Dgn adanya platform inqaz travel ini, saya memanfaatkan masa yg berbaki utk berkongsi ilmu berkaitan umrah.. . . Teruja ada yg dtg memberitahu mereka belum ada saving . Satu pengakuan yg jujur .. mengalir airmatanya sambil berkata sy teringin utk melaksanakan umrah . . Sy berpesan tanamkan niat .. letakkan impian.. kerana impian itu akan memfokuskan energi ke arah yg diimpikan... dan lebih utama adalah DOA. Panjatkan doa kpd Allah yg menguasai alam semesta . Allah Maha Berkuasa atas segala sesuatu. . . Saya berkongsi ilmu bukan semata-mata menjual pakej.. . . Alhamdulillah sy bersyukur kehadirat Allah dgn peluang ini.. . . Peringatan Allah dan pesan Nabi : . . “ Dan bersegeralah kamu kepada ampunan dari Tuhanmu dan kepada surga yang luasnya seluas langit dan bumi yang disediakan untuk orang-orang yang bertakwa. (QS. Ali Imran [03]: 133).” . “Sebaik-baiknya manusia adalah manusia yang paling bermanfaat bagi sesamanya” . . . ##inqaztravel #inqaz #inqaztravel #umrahinqaz #umrah #jomumrah #umrahpenyucianjiwa ##umrahistimewasafwah #umrahekonomi #umrahghufran #umrahziarah #badalhaji #qurbanrohingya #qurbanmekah #qurbansudan #ingatumrahingatinqaz #lambaianbaitullah #lambaiankasihsayangAllah
[ TAWARAN HEBAT SEHINGGA 12 SEPTEMBER SAHAJA ] Sempena MATTA FAIR yang sedang berlangsung, dapatkan : ✈ DISKAUN RM200 ✈ DISKAUN RM200 ✈ DISKAUN RM200 * Tawaran sah sehingga 12 September 2018 Pilih mana-mana tarikh Pakej Umrah 2018/19 yang anda suka dengan menempah segera. Jemaah yang sudah berdaftar dengan saya dan telah membuat pembayaran pakej NUHASI TAIF pada tarikh: • 10 Nov - 21 Nov | Saudi Airlines | Ziarah Taif • 25 Nov - 6 Dis | Saudi Airlines | Ziarah Taif Layak mendapat diskaun sebanyak RM200 seorang. Call | Whatsapp 📞 012-7777190 📞 012-7777190 📞 012-7777190 📲 www.wasap.my/60127777190/DiskaunPakejUmrah <------ KLIK SINI! . Cepat!!! Diskaun hanya untuk beberapa hari sahaja. Rebutlah peluang ini. #RaudhahUmrahajjServices #Haji #Umrah #BadalHaji #UpahHaji #BadalUmrah #Umrah2019 #Umrah1440H #Diskaun
BUKIT MAGNET DI MADINAH Jarak tempat ini dari Masjid Nabawi ialah sekitar 30km. Katanya bas atau van kita bergerak sendiri. cuba tengok video ni: https://m.youtube.com/watch?v=W50OYm7Yv1A Anda pernah sampai tak tempat ini? Apa pengalaman yang anda dapat? #RaudhahUmrahajjServices #MusimHaji1439H #Haji #Umrah #BadalHaji #UpahHaji #BadalUmrah #BukitMagnet #Madinah #MasjidNabawi
Gambar yang membawa sejuta makna. Gambar² sekitar kemuncak Haji. ARAFAH ➡️ MUZDALIFAH ➡️ MINA Tiada balasan yang paling utama untuk mereka selain daripada Allah SWT. #RaudhahUmrahajjServices #MusimHaji1439H #Haji #Umrah #BadalHaji #UpahHaji #BadalUmrah #Arafah #Muzdalifah #Mina #MasjidilHaram #Makkah
PT Indo Rihlah Utama Ijin Kemenag RI NO.500-2017 MELAYANI : 1. Umroh 2. Haji Reguler 3. Haji Plus TANPA ANTRI 4. Badal Haji 5. Solusi Nabung Umroh/Haji 6. Talangan Syariah Porsi Haji Reguler 7. KBIH Al Madinah Salam Baitullah, Dishare Oleh Bambang Priyono Tour Leader Umrah dan Haji Plus WA 082-264-189-118 #IndoRihlahUtama #tourleaderumrah #umrah #HajiReguler #hajipluslangsungberangkat #solusiumrahgratis #umrahplusturki #umrahpluskairo #umrahplusdubai #umrahplusaqsa #umrahpluskorea #umrahstartsurabaya #umrahitumudah #umrahliburansekolah #umrahberjamaah #badalHaji #titipqurbanmakkah
Musim Umrah tahun 1440H / 2019 bermula bulan Muharram. Semoga kita terpilih menjadi tetamu Allah samada mengerjakan ibadat haji atau umrah, aamiin. #RaudhahUmrahajjServices #Haji #Umrah #BadalHaji #UpahHaji #BadalUmrah #MusimUmrah1440H #MusimHaji1440H #MasjidNabawi #Madinah #MasjidilHaram #Makkah
Jemaah haji yang meninggal dunia disolatkan oleh Umat Islam yang mengerjakan ibadat haji, dikebumikan di Tanah Haram. Sama² kita sedekah Al-fatihah, semoga Allah terima segala amalan mereka, aamiin. Semoga Allah mengampuni dosa kita semua. Aamiin #RaudhahUmrahajjServices #Haji #Umrah #BadalHaji #UpahHaji #BadalUmrah #MusimHaji1439H #MasjidNabawi #Madinah #MasjidilHaram #Makkah
Ya Allah ya Rabbanaa... ijinkan kami bisa menjadi tamu kehormatanMu datang ke Baitullah bersama keluarga dan kerabat tercinta. Percayakan perjalanan umrah Anda bersama HAZZ HAROMAIN ELFAUZ 085110338003 085646085311 #hazzumrohjombang #hazzharomainelfauz #umrohjombang #hajijombang #jombang #umrohmojokerto #surabaya #batang #jakarta #umrohjawatimur #umrohjawatengah #umrohjabodetabek #infoumrohjombang #infojombang #radarjombang #tabunganumroh #tabunganhaji #infoumroh #infohaji #umroh #hajiplus #badalhaji #umroh2018 #awalramadhan #umroh2019 #haji2018 #surabaya #jombang #kediri #Mojokerto #madiun #semarang اللهم يسر لنا سبيلا إلى بيتك الحرام ...
Assalamualaikum dan Selamat pagi . Semoga Hati kita sentiasa mengingati Allah SWT . Allah tidak pandang kpd harta, Rupa paras, Pangkat, Kedudukan dan semua yg gah tetapi . Sesungguhnya Allah melihat kesucian hati seseorang, Mulut masih bisa menipu namun hati mengetahui kebenaran . . Jom kita sucikan hati kita dengan 3 Hal yakni Solat, Membaca Al Quran dan Mengingati mati.. . . #inqaztravel #umrahekonomi #umrahghufran #umrahziarah #badalhaji #qurbanrohingya #qurbanmekah #qurbansudan #ingatumrahingatinqaz #lambaianbaitullah #lambaiankasihsayangallah
BANTUAN KEMANUSIAAN INFAQ LIL UMMAH 2018M ANJURAN IbadahSg Pte Ltd INDONESIA (MANGSA GEMPA@ LOMBOK) -WAQF KHEMAH & SELIMUT(15ORG) $150 -WAQF TAFSIR ALQURAN 5 NASKHAH $100 -WAQF SEJADAH 7 HELAI $100 - BANTUAN PEK SEMBAKO(9 BAHAN ASAS) $50 -KAMBING AKIKAH/SEDEKAH/NAZAR -INFAQ/FIDYAH BERAS PER HARI 1.80$(MIN 10KG) -INFAQ 1 LOT AIR BERSIH $100 BANGLADESH (MANGSA PELARIAN ROHINGYA) -PEK BANTUAN MAKANAN & SUSU SEGAR(BAYI) $60 -PEK PERUBATAN & KEBERSIHAN WANITA $50 -INFAQ AIR BERSIH @1 LOT $199 -LEMBU AKIKAH/SEDEKAH/NAZAR $750( 7 BAHGIAN) MALAYSIA (MUALLAF @SABAH ) -WAQF 4 TAFSIR ALQURAN @ 4 -WAQF 4 TAFSIR ALQURAN $100 -WAQF SEJADAH & TELEKUNG 7 HELAI $150 -INFAQ/ FIDYAH BERAS 25KG $60 CAMBODIA (MUALLAF & FAKIR MISKIN) ~WAQF PERIGI 1 LOT $399 ~WAQF RUMAH IHSAN 1 BUAH $2999 ~INFAQ/FIDYAH BERAS 25KG $55 ~LEMBU AKIKAH/SEDEKAH/NAZAR $888 KEMPEN 4 NEGARA 1 TUJUAN DARIPADA UMMAT KEPADA UMMAT YANG MEMERLUKAN #prayforlombok #ibadahsg #donate #charity #qurban #aqiqah #korban #nazar #wakaf #sumbangan #badalhaji #4charity #causes #humanitarian #AidilAdha #EidAdha #ThemeVisuals
BANTUAN KEMANUSIAAN INFAQ LIL UMMAH 2018M ANJURAN IbadahSg Pte Ltd INDONESIA (MANGSA GEMPA@ LOMBOK) -WAQF KHEMAH & SELIMUT(15ORG) $150 -WAQF TAFSIR ALQURAN 5 NASKHAH $100 -WAQF SEJADAH 7 HELAI $100 - BANTUAN PEK SEMBAKO(9 BAHAN ASAS) $50 -KAMBING AKIKAH/SEDEKAH/NAZAR -INFAQ/FIDYAH BERAS PER HARI 1.80$(MIN 10KG) -INFAQ 1 LOT AIR BERSIH $100 BANGLADESH (MANGSA PELARIAN ROHINGYA) -PEK BANTUAN MAKANAN & SUSU SEGAR(BAYI) $60 -PEK PERUBATAN & KEBERSIHAN WANITA $50 -INFAQ AIR BERSIH @1 LOT $199 -LEMBU AKIKAH/SEDEKAH/NAZAR $750( 7 BAHGIAN) MALAYSIA (MUALLAF @SABAH ) -WAQF 4 TAFSIR ALQURAN @ 4 -WAQF 4 TAFSIR ALQURAN $100 -WAQF SEJADAH & TELEKUNG 7 HELAI $150 -INFAQ/ FIDYAH BERAS 25KG $60 CAMBODIA (MUALLAF & FAKIR MISKIN) ~WAQF PERIGI 1 LOT $399 ~WAQF RUMAH IHSAN 1 BUAH $2999 ~INFAQ/FIDYAH BERAS 25KG $55 ~LEMBU AKIKAH/SEDEKAH/NAZAR $888 KEMPEN 4 NEGARA 1 TUJUAN DARIPADA UMMAT KEPADA UMMAT YANG MEMERLUKAN #prayforlombok #ibadahsg #donate #charity #qurban #aqiqah #korban #nazar #wakaf #sumbangan #badalhaji #4charity #causes #humanitarian #AidilAdha #EidAdha #ThemeVisuals
BANTUAN KEMANUSIAAN INFAQ LIL UMMAH 2018M ANJURAN IbadahSg Pte Ltd INDONESIA (MANGSA GEMPA@ LOMBOK) -WAQF KHEMAH & SELIMUT(15ORG) $150 -WAQF TAFSIR ALQURAN 5 NASKHAH $100 -WAQF SEJADAH 7 HELAI $100 - BANTUAN PEK SEMBAKO(9 BAHAN ASAS) $50 -KAMBING AKIKAH/SEDEKAH/NAZAR -INFAQ/FIDYAH BERAS PER HARI 1.80$(MIN 10KG) -INFAQ 1 LOT AIR BERSIH $100 BANGLADESH (MANGSA PELARIAN ROHINGYA) -PEK BANTUAN MAKANAN & SUSU SEGAR(BAYI) $60 -PEK PERUBATAN & KEBERSIHAN WANITA $50 -INFAQ AIR BERSIH @1 LOT $199 -LEMBU AKIKAH/SEDEKAH/NAZAR $750( 7 BAHGIAN) MALAYSIA (MUALLAF @SABAH ) -WAQF 4 TAFSIR ALQURAN @ 4 -WAQF 4 TAFSIR ALQURAN $100 -WAQF SEJADAH & TELEKUNG 7 HELAI $150 -INFAQ/ FIDYAH BERAS 25KG $60 CAMBODIA (MUALLAF & FAKIR MISKIN) ~WAQF PERIGI 1 LOT $399 ~WAQF RUMAH IHSAN 1 BUAH $2999 ~INFAQ/FIDYAH BERAS 25KG $55 ~LEMBU AKIKAH/SEDEKAH/NAZAR $888 KEMPEN 4 NEGARA 1 TUJUAN DARIPADA UMMAT KEPADA UMMAT YANG MEMERLUKAN #prayforlombok #ibadahsg #donate #charity #qurban #aqiqah #korban #nazar #wakaf #sumbangan #badalhaji #4charity #causes #humanitarian #AidilAdha #EidAdha #ThemeVisuals
PERKUBURAN BAQI' (JANNATUL BAQI') Ini ialah kawasan tanah perkuburan yang terletak sebelah kiri Masjid Nabawi di Madinah. ➡️ Semua isteri Nabi SAW dikebumikan disini, kecuali Siti Khadijah RA. ➡️ Dikatakan terdapat 10,000 sahabat nabi yang juga dikebumikan disini. ➡️ Juga dalam riwayat menukilkan. Mereka yang dikebumikn disini ialah mereka yang pertama akan dibangkitkan diakhirat kelak. ➡️ Dibuka setiap hari untuk jemaah lelaki menziarahi dalam kawasan ini. Waktunya selepas subuh dan selepas asar. Juga ketika ada jenazah yang ingin dikebumikan. ➡️ Nabi SAW akan memberikan syafaat kepada mereka yang meninggal di Madinah. ➡️ Setakat pengetahuan saya. Ada 4 pelajar Malaysia yang dikebumikan di perkuburan Baqi' ni. Semoga anda yang akan ke Madinah diberikan kesempatan untuk menziarahi dan melihat dengan lebih dekat kawasan perkuburan ini. Aamiin #RaudhahUmrahajjServices #Haji #Umrah #BadalHaji #UpahHaji #BadalUmrah #PerkuburanBaqi #JannatulBaqi #MasjidilNabawi #Madinah
Mamaaa,blm bisa terlaksana ya ma ketika mama masih hidup 😭 sekarang,setelah hampir 4thn mama meninggal baru terlaksana... Ya Allah berilah kebahagiaan untuk Almh.mama di akhirat Ya Allah... Aamiin #badalhaji
JUMLAH RASMI JEMAAH HAJI DARI SELURUH DUNIA MUSIM HAJI TAHUN 1439H / 2018M Semoga anda yang membaca posting ini akan dipanggil Allah untuk sampai ke Baitullah untuk melakukan Ibadah Haji @ Umrah. Aamiinnnnn... #RaudhahUmrahajjServices #Haji #Umrah #BadalHaji #UpahHaji #BadalUmrah #MusimHaji1438H #Baitullah #MasjidilHaram #Makkah #MasjidilNabawi #Madinah
PERPUSTAKAAN MASJID NABAWI Ini ialah antara gambar-gambar didalam perpustakaan Masjid Nabawi di Madinah. ☑️ Ianya terletak disebelah sayap kanan masjid. ☑️ Anda boleh masuk ikut pintu no 10 Masjid Nabawi ni. Kemudian akan dibawa naik ke tingkat atas menggunakan escalator. ☑️ Terdapat lebih 160,000 bahan bacaan. ☑️ Perpustakaan Masjid Nabawi mula dibuka sejak tahun 1352H yang lalu. ☑️ Ada lebih dari 7 bentuk bahan ilmiah. Terdiri daripada kitab, manuskrip lama, audio dan sebagainya. ➡️ Tapi perpustakaan ini hanya lelaki sahaja boleh masuk 😎 ➡️ Siapa yang pernah masuk perpustakaan Masjid Nabawi ni? #RaudhahUmrahajjServices #Haji #Umrah #BadalHaji #UpahHaji #BadalUmrah #Perpustakaan #MasjidNabawi #Madinah
Fakta! Tahukah anda bahawa Zurich Takaful bukan hanya semata menyediakan produk perlindungan, mengurangkan beban kewangan, malah juga turut menyediakan Amanah Trust Program? Program ini adalah gandingan bersama Zurich Takaful & Amanah Raya Berhad (ARB) dimana seandainya berlaku kematian keatas orang yang dilindungi, ARB akan menguruskan Badal Haji (kepada yang belum menunaikan ibadah haji), Qurban & juga Wakaf (peserta boleh pilih untuk mewakafkan kepada mana-mana Majlis Agama Islam Negeri seperti didalam gambar). Sekiranya ibadah haji pernah ditunaikan sebelum berlakunya kematian, Badal Haji tadi akan diserapkan ke dalam Wakaf. Tak rugikan ada Pelan Takaful? Bukan sahaja diri anda dilindungi, menyediakan Hibah kepada yang tersayang, malah ia juga turut memastikan ibadah yang mungkin tidak sempat anda lakukan semasa hidup terlaksana & ianya juga sebagai saham akhirat anda kelak. Untuk penerangan lanjut boleh pm or whatsapp ya! Khairul Ramlee 012-3793162 #zurichtakaful #hibah #hibahtakaful #takaful #badalhaji #qurban #wakaf #iamtakafulconsultant #sahamakhirat #amanahrayaberhad #amanahtrusprogram
Jangan kau terhenti.... Jangan kau berhenti... Aku mungkin tiada lagi... Tapi biar jasaku tetap mengalir sehingga akhir nanti... #hibahtakaful #wakaf #badalhaji #GreatEasternTakaful
Alhamdulilah yg telah mengAmanahkan badal haji bagi keluarganya kpd Almujahadah travel telah terlaksana dgn sempurna,smg mendapatkan ridho Allah dan haji mabrur insyaAllah...aamiin Terima kasih atas kepercayaannya kpd Almujahadah travel,krn amanah anda adalah akad kami dgn Allah utk menunaikannya ..🙏🙏🙏 #badalhaji #haji2018 #badalhaji2018 #badalhajialmujahadah #amanahduniaakhirat #andapercayakamiamanah
Berborak dengan mom to be ... Alhamdulilah suami isteri dh ada perlindungan takaful.. #takaful #medicalcardterbaik #mediplan #hibah #badalhaji
INI IALAH LADANG UNTA DI HUDAIBIYAH ➡️ Sekitar 25km dari Makkah ➡️ Jemaah akan mengambil niat umrah di Masjid Hudaibiyah). Tidak jauh dari kawasan Ladang Unta ini. ➡️ Dan jika ada rezeki, biasanya pihak travel yang dapat pass untuk masuk Muzium Haramain. Jemaah boleh masuk selepas selesai ambil niat di Masjid Hudaibiyah tadi. Anda pernah minum susu unta yang warna putih atau ada dikalangan anda yang pernah minum air dalam botol yang warna satu lagi tu? #RaudhahUmrahajjServices #Umrah #Haji #BadalHaji #UpahHaji #BadalUmrah #Hudaibiyah #LadangUnta
Cerita semalam.. Make over office ubtt.. Seharian dari siang ke mlm mngemasnya.. Utk keselesaan client setiap kali walk in ke pejabat urusan ubtt.. #ubtt #officedecor #makeover #simpledeco #kemasmengemas #organize #decoration #travelagencyberlesen #huluklang #tamanmelawati #makeitsimple #satisfaction #umrah #badalhaji #trip #cuticuti #salammerdeka #sayaanakmalaysia @usratibaraqah
BOLEH NIAT SATU UMRAH UNTUK KEDUA IBUBAPA SEKALIGUS? SOALAN | Salam tuan. Jika seseorang telah selesai buat umrah, kemudian dia nak buat umrah untuk ibu dan ayahnya. Adakah dia boleh NIAT sekali untuk keduanya atau perlu buat secara berasingan UMRAH untuk ibunya dahulu selepas itu baru ayahnya? JAWAPAN | Buat secara berasingan. Niat ibadat sama ada HAJI atau UMRAH hanya utk seorang sahaja. Tidak boleh satu niat haji dibuat utk dua orang. Demikian juga tidak boleh satu niat umrah untuk dua orang sekaligus. AFDHAL mendahulukan umrah untuk ibu disebabkan kelebihan hak seorang ibu berbanding bapa. Namun jika ibu pernah melaksanakan umrah, manakala bapa belum pernah. Maka ketika itu dahulukan umrah untuk bapa. #RaudhahUmrahajjServices #Haji #Umrah #BadalHaji #UpahHaji #BadalUmrah
BANTUAN KEMANUSIAAN INFAQ LIL UMMAH 2018M ANJURAN IbadahSg Pte Ltd INDONESIA (MANGSA GEMPA@ LOMBOK) -WAQF KHEMAH & SELIMUT(15ORG) $150 -WAQF TAFSIR ALQURAN 5 NASKHAH $100 -WAQF SEJADAH 7 HELAI $100 - BANTUAN PEK SEMBAKO(9 BAHAN ASAS) $50 -KAMBING AKIKAH/SEDEKAH/NAZAR -INFAQ/FIDYAH BERAS PER HARI 1.80$(MIN 10KG) -INFAQ 1 LOT AIR BERSIH $100 BANGLADESH (MANGSA PELARIAN ROHINGYA) -PEK BANTUAN MAKANAN & SUSU SEGAR(BAYI) $60 -PEK PERUBATAN & KEBERSIHAN WANITA $50 -INFAQ AIR BERSIH @1 LOT $199 -LEMBU AKIKAH/SEDEKAH/NAZAR $750( 7 BAHGIAN) MALAYSIA (MUALLAF @SABAH ) -WAQF 4 TAFSIR ALQURAN @ 4 -WAQF 4 TAFSIR ALQURAN $100 -WAQF SEJADAH & TELEKUNG 7 HELAI $150 -INFAQ/ FIDYAH BERAS 25KG $60 CAMBODIA (MUALLAF & FAKIR MISKIN) ~WAQF PERIGI 1 LOT $399 ~WAQF RUMAH IHSAN 1 BUAH $2999 ~INFAQ/FIDYAH BERAS 25KG $55 ~LEMBU AKIKAH/SEDEKAH/NAZAR $888 KEMPEN 4 NEGARA 1 TUJUAN DARIPADA UMMAT KEPADA UMMAT YANG MEMERLUKAN #prayforlombok #ibadahsg #donate #charity #qurban #aqiqah #korban #nazar #wakaf #sumbangan #badalhaji #4charity #causes #humanitarian #AidilAdha #EidAdha #ThemeVisuals
BANTUAN KEMANUSIAAN INFAQ LIL UMMAH 2018M ANJURAN IbadahSg Pte Ltd INDONESIA (MANGSA GEMPA@ LOMBOK) -WAQF KHEMAH & SELIMUT(15ORG) $150 -WAQF TAFSIR ALQURAN 5 NASKHAH $100 -WAQF SEJADAH 7 HELAI $100 - BANTUAN PEK SEMBAKO(9 BAHAN ASAS) $50 -KAMBING AKIKAH/SEDEKAH/NAZAR -INFAQ/FIDYAH BERAS PER HARI 1.80$(MIN 10KG) -INFAQ 1 LOT AIR BERSIH $100 BANGLADESH (MANGSA PELARIAN ROHINGYA) -PEK BANTUAN MAKANAN & SUSU SEGAR(BAYI) $60 -PEK PERUBATAN & KEBERSIHAN WANITA $50 -INFAQ AIR BERSIH @1 LOT $199 -LEMBU AKIKAH/SEDEKAH/NAZAR $750( 7 BAHGIAN) MALAYSIA (MUALLAF @SABAH ) -WAQF 4 TAFSIR ALQURAN @ 4 -WAQF 4 TAFSIR ALQURAN $100 -WAQF SEJADAH & TELEKUNG 7 HELAI $150 -INFAQ/ FIDYAH BERAS 25KG $60 CAMBODIA (MUALLAF & FAKIR MISKIN) ~WAQF PERIGI 1 LOT $399 ~WAQF RUMAH IHSAN 1 BUAH $2999 ~INFAQ/FIDYAH BERAS 25KG $55 ~LEMBU AKIKAH/SEDEKAH/NAZAR $888 KEMPEN 4 NEGARA 1 TUJUAN DARIPADA UMMAT KEPADA UMMAT YANG MEMERLUKAN #prayforlombok #ibadahsg #donate #charity #qurban #aqiqah #korban #nazar #wakaf #sumbangan #badalhaji #4charity #causes #humanitarian #AidilAdha #EidAdha #ThemeVisuals
HAI TRAVELLERS SEMUA! ✈ Tak tahu nak bawak anak-anak pergi bercuti di mana? Jangan risau, Al Hijjrah Vacation sedia membantu anda 😁 PAKEJ UNIVERSAL STUDIOS SINGAPORE 3 HARI 2 MLM ☑ Minimum 2 pax ☑ Dibuka sehingga Disember 2018 ☑ Harga dari RM 580 / pax ☑ Deposit Serendah RM 100 MENGAPA AL HIJJRAH VACATION TERBAIK UNTUK ANDA? 👍🏻 ✅ BERPENGALAMAN LEBIH DARI 13 TAHUN DALAM PENGENDALIAN PERCUTIAN, UMRAH & HAJI ✅ MEMENTINGKAN KUALITI DALAM PERKHIDMATAN ✅ AJEN BERDAFTAR (MATTA, BUMITRA, IATA) ✅ MEMILIKI LESEN PENDAFTARAN YANG SAH ================ ❤ Tag & Share ❤ ================ Sebarang Pertanyaan / Tempahan Sila Hubungi : ☎ Pejabat : 06 - 677 1330 📱 Hotline / Whatsapp : 016 - 661 3424 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻 http://www.wasap.my/60166613424 💻 Email : alhijjrah_senawang@yahoo.com.my Follow kami di media sosial 🖥 Facebook : www.facebook.com/alhijjrahvacation 🖥 Instagram : alhijjrahvacation05 🖥 Twitter : AlHijjrah05 🖥 Website : www.alhijjrahvacation.com ====================== Al Hijjrah Vacation Sdn Bhd "YOUR TRAVEL SPECIALIST SINCE 2005" 🌍 🌍 #AlHijjrahVacation #Malaysia #NegeriSembilan #CutiCutiMalaysia #DekatJe #PakejPercutianMurah #PakejPercutianBudget #TourismMalaysia #MalaysiaTourism #TravelAgentMalaysia #MotorGP #Sabah #MalaysiaTrulyAsia #VisitMalaysia #VisaAustralia #Singapore #Australia #Indonesia #Disneyland #Turkey #Newzealand #Istanbul #Korea #Amsterdam #Cappadocia #Umrah #Haji #BadalHaji #MattaFair2018 #f2f
Assalamualaikum wbt & Salam sejahtera 😊😊 Tanggal 31 Ogos 2018 🇲🇾 genaplah negara kita menyambut kemerdekaan untuk kali ke- 61.Kami dari pihak pengurusan Al Hijjrah Vacation mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 61 bagi ke semua rakyat Malaysia 🤗 🇲🇾 ================ ❤ Tag & Share ❤ ================ Sebarang Pertanyaan / Tempahan Sila Hubungi : . ☎ Pejabat : 06 - 677 1330 . 📱 Hotline / Whatsapp : 016 - 661 3424 . 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻 http://www.wasap.my/60166613424 . 💻 Email : alhijjrah_senawang@yahoo.com.my . Follow Kami Di Media Sosial : 🖥 Facebook : https://www.facebook.com/alhijjrahvacation/ 🖥 Instagram : https://www.instagram.com/alhijjrahvacation05/ 🖥 Twitter : https://twitter.com/AlHijjrah05 🖥 Website : https://www.alhijjrahvacation.com/ ====================== Al Hijjrah Vacation Sdn Bhd Pengendali Umrah Sejak 2005 #AlHijjrahVacation #Malaysia #NegeriSembilan #CutiCutiMalaysia #DekatJe #PakejPercutianMurah #PakejPercutianBudget #TourismMalaysia #MalaysiaTourism #TravelAgentMalaysia #MotorGP #Sabah #MalaysiaTrulyAsia #VisitMalaysia #IniKitaPunya #SayangiMalaysiaku #Australia #Indonesia #Disneyland #Turkey #Newzealand #Istanbul #Korea #Amsterdam #Cappadocia #Umrah #Haji #BadalHaji #MattaFair2018 #f2f
HAI TRAVELLERS SEMUA! ✈ Tak tahu nak bawak anak-anak pergi bercuti di mana? Jangan risau, Al Hijjrah Vacation sedia membantu anda 😁 PAKEJ LEGOLAND 3 HARI 2 MALAM ☑ Minimum 2 pax ☑ Dibuka sehingga Disember 2018 ☑ Harga Dari RM 390 / pax ☑ Deposit Serendah RM 100 MENGAPA AL HIJJRAH VACATION TERBAIK UNTUK ANDA? 👍🏻 ✅ BERPENGALAMAN LEBIH DARI 13 TAHUN DALAM PENGENDALIAN PERCUTIAN, UMRAH & HAJI ✅ MEMENTINGKAN KUALITI DALAM PERKHIDMATAN ✅ AJEN BERDAFTAR (MATTA, BUMITRA, IATA) ✅ MEMILIKI LESEN PENDAFTARAN YANG SAH ================ ❤ Tag & Share ❤ ================ Sebarang Pertanyaan / Tempahan Sila Hubungi : ☎ Pejabat : 06 - 677 1330 📱 Hotline / Whatsapp : 016 - 661 3424 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻 http://www.wasap.my/60166613424 💻 Email : alhijjrah_senawang@yahoo.com.my Follow kami di media sosial 🖥 Facebook : www.facebook.com/alhijjrahvacation 🖥 Instagram : alhijjrahvacation05 🖥 Twitter : AlHijjrah05 🖥 Website : www.alhijjrahvacation.com ====================== Al Hijjrah Vacation Sdn Bhd "YOUR TRAVEL SPECIALIST SINCE 2005" 🌍 🌍 #AlHijjrahVacation #Malaysia #NegeriSembilan #CutiCutiMalaysia #DekatJe #PakejPercutianMurah #PakejPercutianBudget #TourismMalaysia #MalaysiaTourism #TravelAgentMalaysia #MotorGP #Sabah #MalaysiaTrulyAsia #VisitMalaysia #VisaAustralia #Legoland #Australia #Indonesia #Disneyland #Turkey #Newzealand #Istanbul #Korea #Amsterdam #Cappadocia #Umrah #Haji #BadalHaji #MattaFair2018 #f2f
Anda ada anak-anak kecil? . Pinjamkan telinga anda kepada anak-anak anda . Dapat idea tu? Atau masih kabur? 😊 . Saat anak kita meluah kan sesuatu mungkin bagi kita perkara yang nak mereka sampaikan remeh cth kehilangan sebatang pensil yg mereka sayang.. Bagi kita itu mungkin remeh.. tapi tidak bagi anak-anak kecil. Semua benda yang remeh bagi kita sangat besar isunya buat mereka. Justeru, pinjamkan masa anda utk mendengar..😘 . Sy teringat kata-kata ini.. Listen to understand Bermaksud bukan setakat mendengar tapi cuba menyelami perasaan mereka. Hakikatnya, kita mengajar kpd anak-anak kita utk ‘trust’ kita sebagai ayah atau ibu mereka. Saat mereka membesar menjadi remaja, sudah pasti bila mereka menghadapi masalah mereka akan dtg mencari kita.. kerana kita telah mengajar erti kepercayaan kepada kita. Menyakini bahawa ayah dan ibu orang yg faham perasaan mereka.... itulah ‘trust bonding’ ☺️ . Salam syg buat semua . Semoga Allah merahmati . . #umrahekonomi #umrahghufran #umrahziarah #badalhaji #qurbanrohingya #qurbanmekah #qurbansudan #ingatumrahingatinqaz #lambaianbaitullah #lambaiankasihsayangallah
Makna Kalimat *JAZAAKALLAHU KHAIRAN* . Terkadang kita mendengar ucapan *Jazaakallahu Khairan,* lalu apa maknanya kalimat tersebut? . Bersabda Rasulullah Shallallahu Alaihi Wasallam: "Apabila ada seorang mengucapkan kepada saudaranya *Jazaakallahu khairan,* maka sungguh dia telah sangat menyanjung mu (sangat berterima kasih kepadamu karena dia menyerahkan kepada Allah SWT untuk membalas kebaikanmu)." . *Jazaakallahu khairan* adalah kalimat kebaikan yang menunjukkan segenap kebaikan disisi Allah SWT. . *Jazaakallahu khairan* artinya semoga Allah SWT menganugerahkan kepadamu syurga-Nya. *Jazaakallahu khairan* artinya semoga Allah SWT menganugerahkan kepadamu kenikmatan melihat wajah-Nya kelak di syurga. . *Jazaakallahu khairan* artinya semoga Allah SWT menyelamatkanmu dari neraka jahanam. *Jazaakallahu khairan* artinya semoga Allah SWT memberikan hidayah untukmu di atas Siraatal Mustaqim. *Jazaakallahu khairan* artinya semoga Allah SWT melindungimu dari syaithan yang terkutuk. . *Jazaakallahu khairan* artinya semoga Allah SWT memberikanmu rezeki yang penuh barkah. . *Jazaakallahu khairan* artinya semoga Allah SWT menjadikan engkau selalu berbakti kepada orang tuamu di dunia dan akhirat. . *Jazaakallahu khairan* artinya semoga Allah SWT menjadikan engkau senantiasa mengikuti sunnah Nabi-Nya صلى الله عليه وسلم. . ✏Berkata Sayyidina Umar bin Khattab رضي الله عنه: "Jikalau sesaorang tahu apa yang terkandung dari ucapan *Jazaakallahu khairan,* niscaya ia akan memperbanyak untuk mengucapkannya antara satu sama lain." . *Jazaakallahu khairan* kita ucapkan kepada yang menerima faedah ini. . Dan *Jazaakallahu khairan* juga kita ucapkan kepada yang menyebar-luaskan nya. semoga manfaat bersama... . *Jazaakallahu Khairan*....🌷✔ -Ustaz Ahmad Dusuki Abdul Rani- . . Photo: Masjid Kristal Terengganu . . #umrahekonomi #umrahghufran #umrahziarah #badalhaji #qurbanrohingya #qurbanmekah #qurbansudan #ingatumrahingatinqaz #lambaianbaitullah #lambaiankasihsayangallah
Assalamualaikum semua.. semoga hari ini lebih baik, lebih ceria, lebih bermotivasi.. semuanya kerana Allah mencari redha Allah dalam apa saja yang kita lakukan. . Didoakan kebahagiaan kita semua. . Andai ditimpa ujian .. bersyukur dan La tahzan ... jangan bersedih sesungguh ada Allah bersama. . . #umrahekonomi #umrahghufran #umrahziarah #badalhaji #qurbanrohingya #qurbanmekah #qurbansudan #ingatumrahingatinqaz #lambaianbaitullah #lambaiankasihsayangAllah
Kami mencari *Umrah Sales Executive* yang mempunyai ciri-ciri berikut: . ✅Mesra, ramah & cekap berkomunikasi ✅Bermotivasi tinggi untuk mengejar target jualan & komisyen ✅Kebolehan menjual & mempromosi ✅Terbuka kepada lulusan SPM/sijil/diploma /ijazah atau lain2 . *SKOP KERJA* : . ✅Memberi penerangan dan menjalankan jualan kepada pelaggan. ✅Menguruskan order pelanggan. ✅Membuat follow up & menjaga hubungan baik dengan pelanggan sedia ada . Kami mengalu-alukan anda untuk menempa kejayaan bersama kami! . Sila hantarkan resume (CV) anda ke email kami berikut utk sesi temuduga: info@inqaztravel.com.my . . . #umrahekonomi #umrahghufran #umrahziarah #badalhaji #qurbanrohingya #qurbanmekah #qurbansudan #ingatumrahingatinqaz #lambaianbaitullah #lambaiankasihsayangallah
Ada 1 bangsa yang muslimnya minoriti namun seharian hidupnya menjalankan ajaran-ajaran Islam. Sekumpulan jemaah haji dari Jepun ini mengisi waktu lapang menunggu bas untuk membawa mereka dari Muzdalifah ke Mina dengan mengumpulkan sampah sarap yang bertaburan di Muzdalifah selepas ditinggalkan oleh jemaah haji lainnya. Ambu Uthie #RaudhahUmrahajjServices #BadalHaji #UpahHaji #UpahUmrah #Umrah #Haji #MusimHaji2018 #MabitDiMina #MelontarJamrah #RayaHaji #Korban #22Ogos2018 #11Zulhijjah1439H #HajiTamattuk #HajiQiran #HajiIfrad
Video 2 Ada 1 bangsa yang muslimnya minoriti namun seharian hidupnya menjalankan ajaran-ajaran Islam. Sekumpulan jemaah haji dari Jepun ini mengisi waktu lapang menunggu bas untuk membawa mereka dari Muzdalifah ke Mina dengan mengumpulkan sampah sarap yang bertaburan di Muzdalifah selepas ditinggalkan oleh jemaah haji lainnya. Ambu Uthie #RaudhahUmrahajjServices #BadalHaji #UpahHaji #UpahUmrah #Umrah #Haji #MusimHaji2018 #MabitDiMina #MelontarJamrah #RayaHaji #Korban #22Ogos2018 #11Zulhijjah1439H #HajiTamattuk #HajiQiran #HajiIfrad
Video 1 Ada 1 bangsa yang muslimnya minoriti namun seharian hidupnya menjalankan ajaran-ajaran Islam. Sekumpulan jemaah haji dari Jepun ini mengisi waktu lapang menunggu bas untuk membawa mereka dari Muzdalifah ke Mina dengan mengumpulkan sampah sarap yang bertaburan di Muzdalifah selepas ditinggalkan oleh jemaah haji lainnya. Ambu Uthie #RaudhahUmrahajjServices #BadalHaji #UpahHaji #UpahUmrah #Umrah #Haji #MusimHaji2018 #MabitDiMina #MelontarJamrah #RayaHaji #Korban #22Ogos2018 #11Zulhijjah1439H #HajiTamattuk #HajiQiran #HajiIfrad
Assalamualaikum/hello everyone 🍀Our heartfelt appreciation🍀 Ibadah.sg (registration no T11/1735D) would like to record our sincere thanks to everyone who has contributed to our call for appeal for sponsorship of rice distribution in Bangil Pasuruan Surabaya and Lombok Timur (North Lombok). Within just three days of activation, we managed to raise the amount needed and have alhamdullilah met our target. It is really heartening for us to see the quick response and humanity at work. We really couldn’t have done it without you! Thank you to all the kind souls out there. As promised, we will mail out all the official receipts shortly. May God bless you in return for all your generosity! Thank you. #prayforlombok #ibadahsg #donate #charity #qurban #aqiqah #korban #nazar #wakaf #sumbangan #badalhaji #4charity #causes #humanitarian #AidilAdha #EidAdha #ThemeVisuals
Assalamualaikum dan Selamat pagi Alhamdulillah nikmat di pagi hari. Kita masih di beri nikmat kehidupan. Semoga hari ini lebih baik dan memberikan kebahagiaan buat semua.. . #inqazjourney #eiduladha2018 #hochiminhcity . . #umrahekonomi #umrahghufran #umrahziarah #badalhaji #qurbanrohingya #qurbanmekah #qurbansudan #ingatumrahingatinqaz #lambaianbaitullah #lambaiankasihsayangallah
Alhamdulillah satu perjalanan yang indah pertemuan dengan saudara seislam di bumi Vietnam. Indahnya satu ikatan ukhuwwah disemai semata-mata kerana Allah. . Semoga amal yg sedikit membuahkan redha Allah buat kita. . #eiduladha2018 #inqaztravel #umrahekonomi #umrahghufran #umrahziarah #badalhaji #qurbanrohingya #qurbanmekah #qurbansudan #ingatumrahingatinqaz #lambaianbaitullah #lambaiankasihsayangallah
Alhamdulillah segala usaha Ustaz Rahman mewujudkan Madrasah di sini akhirnya membuahkan hasil. Saya mengenali beliau sejak tahun 2000 lagi ketika beliau baru memulakan usaha mengajar anak-anak muslim di vietnam di sebuah Masjid berdekatan rumahnya. . Alhamdulillah kesungguhan beliau membuahkan hasil. Kini madrasah dapat dibina hasil bantuan daripada orang ramai terutama rakyat Malaysia yang sememangnya diakui sangat dermawan. . Ramai ustaz dan ustazah yang di lahirkan di sini kini berbakti mengajar anak-anak muslim di serata kampung di Vietnam. . Yang lebih menggemberikan.. madrasah ini kini berkejasama dengan Darul Quran Kuala Kubu Malaysia .. pelajar drp sini akan meneruskan pengajian di sana utk mendapatkan segulung diploma sebelum melanjutkan pelajaran ke luar negara. . Semoga ustaz Rahman diberi kesihatan yang baik utk meneruskan kerja-kerja amal ini. . Kpd sesiapa yang berminat utk menyalurkan dana kepada madrasah ini boleh hubungi kami. . #amaljariah #inqaztravel #inqaztravel #eiduladha #umrahekonomi #umrahghufran #umrahziarah #badalhaji #qurbanrohingya #qurbanmekah #qurbansudan #ingatumrahingatinqaz #lambaianbaitullah #lambaiankasihsayangallah
Alhamdulillah sampai kat Madrasah dan proses Penyembelihan lembu dilaksanakan segera sebelum solat Jumaat. . . Alhamdulillah segala urusan mudah dan berjalan dgn lancar. . Ustaz akan menguruskan pengagihan lembu kepada penduduk kampung. . #eiduladha2018 #inqaztravel #umrahekonomi #umrahghufran #umrahziarah #badalhaji #qurbanrohingya #qurbanmekah #qurbansudan #ingatumrahingatinqaz #lambaianbaitullah #lambaiankasihsayangallah
Kami di bawa singgah kat ‘rest area’ ☺️ Alhamdulillah tandas bersih sgt. Lupa nak amik gambar.. . Btw ustaz rekomen minum air tebu campur durian 😱 Tak le masuk sgt kat tekak.. Durian selalu makan cam tu je. . Alhamdulillah perjalanan di sambung semula.. . #eiduladha2018 #inqaztravel #ibadahkorban #umrahekonomi #umrahghufran #umrahziarah #badalhaji #qurbanrohingya #qurbanmekah #qurbansudan #ingatumrahingatinqaz #lambaianbaitullah #lambaiankasihsayangallah
Alhamdulillah .. I AM AIA CERTIFIED ISLAMIC FINANCIAL/LIFE PLANNER .. If ada sebarang pertanyaan mengenai #HibahInvestment , #Simpanan dan #Perlindungan untuk #HajiUmrah , #BadalHaji , Perlindungan untuk #Cancer dan #PenyakitKritikal , Simpanan untuk pembelajaran anak2 selain dari perkhidmatan #MedicalCard , boleh terus PM me .. Kita ada program #AIAVitality jugak untuk yang amalkan gaya hidup sihat di tahap yang optimum di mana ganjaran beserta tunai juga disediakan .. 😍 Macam biasa, my consultation and policy review is FREE .. No hidden charges .. ☺ #aia #lifeplanner #islamicfinancialplanner #klang #selangor
next page →