#badalhaji

1,965 posts

Loading...
===================== UMRAH BERSAMA 🕌🕋🇸🇦 DATO' USTAZ KAZIM ELIAS ===================== Jemaah semasa program ziarah di Mekah. • Kami doakan semoga perjalanan dan urusan ibadah di tanah suci dipermudahkan serta beroleh umrah mabrur. Insya-Allah.. • 🔹Jangan lupa “LIKE & FOLLOW” FB Page Tri-D Travel 🔹Jom “FOLLOW” Instagram Tri-D Travel ☝🏼☝🏼☝🏼 • #tridtravel #umrah #tridumrah #umrahpackage #pakejumrah #umrahcutisekolah #malaysia #KL #melancong #haji #badalhaji #badalumrah #mekah #umrahtridtravel #duke #ustazkazim #ustazkazimelias
===================== UMRAH BERSAMA 🕌🕋🇸🇦 DATO' USTAZ KAZIM ELIAS ===================== Jemaah semasa program ziarah di Mekah. • Kami doakan semoga perjalanan dan urusan ibadah di tanah suci dipermudahkan serta beroleh umrah mabrur. Insya-Allah.. • 🔹Jangan lupa “LIKE & FOLLOW” FB Page Tri-D Travel 🔹Jom “FOLLOW” Instagram Tri-D Travel ☝🏼☝🏼☝🏼 • #tridtravel #umrah #tridumrah #umrahpackage #pakejumrah #umrahcutisekolah #malaysia #KL #melancong #haji #badalhaji #badalumrah #mekah #umrahtridtravel #duke #ustazkazim #ustazkazimelias
===================== UMRAH BERSAMA 🕌🕋🇸🇦 DATO' USTAZ KAZIM ELIAS ===================== Jemaah bersama Dato' Ustaz Kazim Elias semasa ziarah di Mekah dan Madinah. • Kami doakan semoga perjalanan dan urusan ibadah di tanah suci dipermudahkan serta beroleh umrah mabrur. Insya-Allah.. • Jom daftar umrah bersama TRI-D TRAVEL & TOURS✈️ • Berminat? Macam mana nak mendaftar? • Telefon je kami di talian :- 📞☎️ : 03 - 4149 9815 📞☎️ : 03 - 4149 7815 • 🔹Jangan lupa “LIKE & FOLLOW” FB Page Tri-D Travel 🔹Jom “FOLLOW” Instagram Tri-D Travel ☝🏼☝🏼☝🏼 • #tridtravel #umrah #tridumrah #umrahpackage #pakejumrah #umrahcutisekolah #malaysia #KL #melancong #haji #badalhaji #badalumrah #mekah #umrahtridtravel #duke #ustazkazim #ustazkazimelias
===================== UMRAH BERSAMA 🕌🕋🇸🇦 DATO' USTAZ KAZIM ELIAS ===================== Tri- D Travel mengucapkan jutaan terima kasih kepada Dato' Ustaz Mohd Kazim Elias dan Pusat Pendidikan Al Barakah yang telah bersama - sama jemaah menyempurnakan ibadah umrah pada kali ini. Pada jemaah yang masih berada di tanah suci Mekah , kami mendoakan agar dipermudahkan dan mendapat umrah yang makbul. Robbir ya sir wa la tu assir ya karim... amiin • 🔹Jangan lupa “LIKE & FOLLOW” FB Page Tri-D Travel 🔹Jom “FOLLOW” Instagram Tri-D Travel ☝🏼☝🏼☝🏼 • #tridtravel #umrah #tridumrah #umrahpackage #pakejumrah #umrahcutisekolah #malaysia #KL #melancong #haji #badalhaji #badalumrah #mekah #umrahtridtravel #duke #ustazkazim #ustazkazimelias
===================== UMRAH BERSAMA 🕌🕋🇸🇦 DATO' USTAZ KAZIM ELIAS ===================== Jemaah bersama Dato' Ustaz Kazim Elias semasa ziarah di Mekah dan Madinah. • Kami doakan semoga perjalanan dan urusan ibadah di tanah suci dipermudahkan serta beroleh umrah mabrur. Insya-Allah.. • Jom daftar umrah bersama TRI-D TRAVEL & TOURS✈️ • Berminat? Macam mana nak mendaftar? • Telefon je kami di talian :- 📞☎️ : 03 - 4149 9815 📞☎️ : 03 - 4149 7815 • 🔹Jangan lupa “LIKE & FOLLOW” FB Page Tri-D Travel 🔹Jom “FOLLOW” Instagram Tri-D Travel ☝🏼☝🏼☝🏼 • #tridtravel #umrah #tridumrah #umrahpackage #pakejumrah #umrahcutisekolah #malaysia #KL #melancong #haji #badalhaji #badalumrah #mekah #umrahtridtravel #duke #ustazkazim #ustazkazimelias
Apabila seorang manusia meninggal dunia, maka amalannya telah terputus melainkan tiga perkara: sedekah jariah, ilmu yang dimanfaatkan atau anak soleh yang selalu berdoa untuknya. (riwayat Muslim) Setelah mengumpulkan pelbagai dalil dalam perkara ini, Imam al-Syafii merumuskan: “Akan sampai kepada mayat daripada amalan orang lain tiga perkara, haji yang dilakukan untuknya, harta yang disedekahkan atau dibayarkan (hutang) untuknya dan doa. Aku mengatakan ini kerana berdalil dengan sunnah dalam perkara haji. Dan umrah serupa dengannya secara qiyas.” Daripada ucapan Imam Al-Syafii di atas, badal haji yang dilakukan untuk arwah, insya-Allah pahalanya akan sampai kepada arwah...INSYALLAH..Amin..Al-Fatihah HJ. ABAS BIN PA’ADEK HJH. SHAMSIAH BT AWG HAMAT HJ. MUHAMMAD IWAN BIN ABAS #kewajipan #badalhaji #arwah #tabunghaji #tabunghajitravel
===================== UMRAH BERSAMA 🕌🕋🇸🇦 DATO' USTAZ KAZIM ELIAS ===================== Jemaah wanita semasa ziarah di Madinah. • Kami doakan semoga perjalanan dan urusan ibadah di tanah suci dipermudahkan serta beroleh Umrah mabrur. Insya-Allah.. • Jom daftar umrah bersama TRI-D TRAVEL & TOURS✈️ • Berminat? Macam mana nak mendaftar? • Telefon je kami di talian :- 📞☎️ : 03 - 4149 9815 📞☎️ : 03 - 4149 7815 • 🔹Jangan lupa “LIKE & FOLLOW” FB Page Tri-D Travel 🔹Jom “FOLLOW” Instagram Tri-D Travel ☝🏼☝🏼☝🏼 • #tridtravel #umrah #tridumrah #umrahpackage #pakejumrah #umrahcutisekolah #malaysia #KL #melancong #haji #badalhaji #badalumrah #mekah #umrahtridtravel #duke #ustazkazim #ustazkazimelias
===================== UMRAH BERSAMA 🕌🕋🇸🇦 DATO' USTAZ KAZIM ELIAS ===================== Jemaah wanita semasa ziarah di Madinah. • Kami doakan semoga perjalanan dan urusan ibadah di tanah suci dipermudahkan serta beroleh Umrah mabrur. Insya-Allah.. • Jom daftar umrah bersama TRI-D TRAVEL & TOURS✈️ • Berminat? Macam mana nak mendaftar? • Telefon je kami di talian :- 📞☎️ : 03 - 4149 9815 📞☎️ : 03 - 4149 7815 • 🔹Jangan lupa “LIKE & FOLLOW” FB Page Tri-D Travel 🔹Jom “FOLLOW” Instagram Tri-D Travel ☝🏼☝🏼☝🏼 • #tridtravel #umrah #tridumrah #umrahpackage #pakejumrah #umrahcutisekolah #malaysia #KL #melancong #haji #badalhaji #badalumrah #mekah #umrahtridtravel #duke #ustazkazim #ustazkazimelias
Alhamdulillah permulaan 2019 mudah2an dipermudahkan segala urusan & dimurah rezeki..masih ada seat kosong utk 290119..Ada yg berminat dgn #pakejumrahsafiyyah . . . Untuk bakal jemaah yang berminat dengan pakej kami boleh hubungi / wasap kami www.wasap.my/+60123915229 www.wasap.my/+60132384026 #umrahsafiyyah #umrahwithqaleefah #umrahqaleefah #umrah2019 #umrah12h10m #umrahmurah #pakejumrahmurah #pakejumrahdekat #umrahbukancutisekolah #umrahcutisekolah #umrahhalfboard #umrahfullboard #umrahsaudiairlines #umrahberbaloi #badalhaji #upahhaji #upahhaji2019 #upahhaji1440h #badalhaji2019 #badalhaji1440h #qaleefahtravel &tours #bersamaqaleefah #umrahbersamqaleefah
Positive thinking isn't about expecting the best to happen every time. but, accepting that whatever happens is the best for this moment. #takafulikhlas #alfaisalgroup #wakaf #badalhaji #incomeprotection #nothingimpossible #iamimposible #islamicfinancialconsultant
Alhamdulillah selesai Majlis tahlil dan penyerahan sijil Badal Haji buat Almarhum Haji Zulkifli bin Hassan. Semoga arwah di tempatkan dikalangan yang terpilih. Aamiin This building unique form does influent me to study architecture circa 1991. Still remember one of UTM lectuerer ask me one last question during the interview. Che Jak : Apa building yang paling menarik di Mata kamu di Kuala Lumpur? Me : Bangunan Tabung Haji Che Jak : Mengapa? Me : Sebab saya ada tabung duit bentuk yg Sama 😁😁 Thank you Hijjaz Kasturi for the design. #hijjazkasturi #architecture #tabunghaji #badalhaji #pengisian #apaapapunboleh
===================== UMRAH BERSAMA 🕌🕋🇸🇦 DATO' USTAZ KAZIM ELIAS ===================== Seramai 115 jemaah telah selamat berlepas dari KLIA ke Madinah untuk menunaikan ibadah umrah. • Kami doakan semoga perjalanan dan urusan ibadah di tanah suci dipermudahkan serta beroleh Umrah mabrur. Insya-Allah.. • Jom daftar umrah bersama TRI-D TRAVEL & TOURS✈️ • Berminat? Macam mana nak mendaftar? • Telefon je kami di talian :- 📞☎️ : 03 - 4149 9815 📞☎️ : 03 - 4149 7815 • 🔹Jangan lupa “LIKE & FOLLOW” FB Page Tri-D Travel 🔹Jom “FOLLOW” Instagram Tri-D Travel ☝🏼☝🏼☝🏼 • #tridtravel #umrah #tridumrah #umrahpackage #pakejumrah #umrahcutisekolah #malaysia #KL #melancong #haji #badalhaji #badalumrah #mekah #umrahtridtravel #duke #ustazkazim #ustazkazimelias
Hadiah badal haji kepada orang tersayang yang telah meninggalkan kita. . Kami dari Qaleefah Travel & Tours menawarkan perkhidmatan Badal Haji untuk tahun 1440H / 2019 . Pendaftaran telah dibuka hanya!! RM2,500.00 Kami juga akan memberi cenderahati ( Air Zam-zam, Kurma,Sejadah,tasbih & Sijil badal) . Untuk pertanyaan www.wasap.my/+60123915229 www.wasap.my/+60132384026 . #umrahsafiyyah #umrahwithqaleefah #umrahqaleefah #umrah2019 #umrah12h10m #umrahmurah #pakejumrahmurah #pakejumrahdekat #umrahbukancutisekolah #umrahcutisekolah #umrahhalfboard #umrahfullboard #umrahsaudiairlines #umrahberbaloi #badalhaji #upahhaji #upahhaji2019 #upahhaji1440h #badalhaji2019 #badalhaji1440h #qaleefahtravel &tours #bersamaqaleefah #umrahbersamqaleefah
Rindu yang tiada penghujungnya... #badalhaji #sayang
Sentiasa ingin yang lebih baik...#badalhaji #amanah
Carilah ilmu selagi hayat dikandung badan sebagaimana kau perlukan cahaya dlm hidup mu... #badalhaji #amanah
Perkhidmatan Badal Haji dan qurban dibuka sekarang, Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan sila kunjungi atau hubungi kami #badalhaji #qurban #darelehsantravel
#latepost KURSUS UMRAH /TRIP UMRAH CUTI SEKOLAH 2018 ANJURAN USRATI BARAQAH TRAVEL AND TOURS SDN BHD Alhamdullilah kursus semalam berjalan dgn lancar,semoga urusan seterusnya akn berjalan lancar dari awal hingga akhir trip umrah aminn.. Terima kasih semua yg hadir & ustaz ahmad.. Juga keluarga @usratibaraqah #UBTT #Ubttkursusumrah #UBTTUMRAH #umrahcutisekolah #umrahdisember2018 #ubttaktiviti #ubttevent #kurusuumrahpercuma #huluklang #tamanmelawati #agensipelanconganberlesen #taklimatumrah #usratibaraqahtravelandtourssdnbhd #umrah2018 #badalhaji #muslimtrip #cuticutimalaysia #swissotel #makkah #mubaraksilverhotel #madinah #travelandtrip #muslimtravel #schoolbreak #firstdisember
Selama niat dan tujuan haji seseorang untuk ibunya maka haji itu untuk ibunya, meskipun dia lupa talbiyah haji untuk ibunya ketika di miqat . . Sebab niat kedatangannya untuk haji adalah yang lebih kuat dalam hal ini . . Nabi shallallahu 'alaihi wa sallam bersabda: "Sesungguhnya amal itu tergantung pada niatnya."(Muttafaq 'alaih) . . Jika tujuan kedatangan seseorang untuk menghajikan ibunya atau ayahnya, kemuadian dia lupa ketika talbiyah dalam ihramnya, maka hajinya itu untuk orang yang dia niatkan dan dia maksudkan, apakah itu untuk ibunya, ayahnya atau yang lain . . (Syaikh bin Baz) . . . . #orangtuaku #badalhaji #niat #talbiyah #lupa #haditsnabi
*Tanya* : Kedua orang tua kami telah meninggal dan keduanya belum berhaji, namun keduanya tidak mewasiatkannya kepada kami. Apakah kami boleh menghajikan untuk keduanya? . . *Jawab* : Jika keduanya orang yang kaya dalam hidupnya dan mampu berhaji dari harta mereka sendiri, maka kalian wajib berhaji untuk keduanya dari harta mereka . . Jika kalian berhaji untuk keduanya dengan dana selain dari harta mereka berdua karena keikhlasan kalian, maka kalian mendapatkan pahala dalam hal itu . . Tetapi jika keduanya tidak kaya dan tidak mampu berhaji pada masa hidup mereka berdua, maka kalian tidak wajib berhaji untuk keduanya . . Atau jika salah satunya tidak kaya dan tidak mampu berhaji, maka kalian tidak wajib berhaji untuknya . . Tetapi jika kalian ikhlas mengeluarkan dana sendiri untuk haji kedua orang tua, maka kalian mendapatkan pahala besar dan sebagai bentuk berbakti kepada kedua orang tua . . (Syaikh bin Baz) . . . . #orangtuaku #badalhaji #mampu #pahala #ikhlaskan #berbaktikepadaorangtua
================= UMRAH BERSAMA TRI-D TRAVEL 🕋🇸🇦 ================= 📢PAKEJ UMRAH ISTIMEWA 1440H • ▪️Nak bawa keluarga pergi umrah? ▪️Nak pergi umrah dengan kawan2? ▪️Teringin nak pergi umrah? • Bila dengar ada ahli keluarga, saudara mara atau sahabat handai pergi ke tanah suci, teringinnya nak pergi ke sana jugak.... • Lagi-lagi bila dengar cerita-cerita best.. Lagilah berkobar-kobar semangat nak ke Baitullah kan 🕋.... • Jom daftar umrah bersama TRI-D TRAVEL & TOURS✈️ • Berminat? Macam mana nak mendaftar? • Telefon je kami di talian :- 📞☎️ : 03 - 4149 9815 📞☎️ : 03 - 4149 7815 • 🔹Jangan lupa “LIKE & FOLLOW” FB Page Tri-D Travel 🔹Jom “FOLLOW” Instagram Tri-D Travel ☝🏼☝🏼☝🏼 • #tridtravel #travel #umrah #umrahpackage #pakejumrah #umrahcutisekolah #malaysia #KL #melancong #haji #badalhaji #badalumrah #mekah #umrahtridtravel
Orang yang mampu melakukan haji sendiri tidak boleh digantikan oleh orang lain . . Sesungguhnya diperbolehkannya menggantikan haji orang lain hanya pada haji orang yang meninggal, orang tua yang lemah fisiknya dan orang sakit yang tidak dapat diharapkan kesembuhannya . . Hukum asal dalam semua ibadah adalah tidak boleh digantikan, maka wajib memberlakukan hukum asal tersebut padanya . . (Syaikh bin Baz) . . . . #badalhaji #orangsakit #meninggal #orangtua #hajikemekkah #larangan
*Tanya* : Seseorang mengambil upah untuk menggantikan haji (3000 riyal tanpa dam) dan dia melaksanakan haji dengan sempurna. Apakah dia mendapatkan pahala haji? Ataukah pahala haji seperti itu hanya untuk orang yang meninggal yang digantikan dan orang yang membayar ongkos haji tersebut? . . *Jawab* : Jika seseorang mengambil upah untuk menggantikan haji orang lain karena ingin mendapatkan harta, maka dia dalam bahaya besar dan dikhawatirkan tidak diterima hajinya. Sebab, dengan itu berarti dia lebih mengutamakan dunia atas akhirat . . Akan tetapi, jika seseorang mengambil upah badal haji karena ingin mendapatkan apa yang ada di sisi Allah, memberikan kemanfaatan kepada saudaranya yang Muslim dengan menggantikan hajinya, untuk bersama-sama kaum Muslimin dalam mensyi'arkan haji, ingin mendapatkan pahala thawaf dan shalat di Masjidil Haram, serta menghadiri majelis-majelis ilmu di tanah suci, maka dia mendapatkan keuntungan besar dan diharapkan dia mendapat pahala haji seperti pahala orang yang digantikannya . . (Lajnah Daimah - Komite Tetap Kajian Hukum Ilmiah dan Fatwa) . . . . #pahala #ibadahhaji #ibadahumroh #badalhaji #fatwa #fatwaulama
================= UMRAH BERSAMA TRI-D TRAVEL 🕋🇸🇦 ================= 📢PAKEJ UMRAH ISTIMEWA 1440H • ▪️Nak bawa keluarga pergi umrah? ▪️Nak pergi umrah dengan kawan2? ▪️Teringin nak pergi umrah? • Bila dengar ada ahli keluarga, saudara mara atau sahabat handai pergi ke tanah suci, teringinnya nak pergi ke sana jugak.... • Lagi-lagi bila dengar cerita-cerita best.. Lagilah berkobar-kobar semangat nak ke Baitullah kan 🕋.... • Jom daftar umrah bersama TRI-D TRAVEL & TOURS✈️ • Berminat? Macam mana nak mendaftar? • Telefon je kami di talian :- 📞☎️ : 03 - 4149 9815 📞☎️ : 03 - 4149 7815 • 🔹Jangan lupa “LIKE & FOLLOW” FB Page Tri-D Travel 🔹Jom “FOLLOW” Instagram Tri-D Travel ☝🏼☝🏼☝🏼 • #tridtravel #travel #umrah #umrahpackage #pakejumrah #umrahcutisekolah #malaysia #KL #melancong #haji #badalhaji #badalumrah #mekah #umrahtridtravel
================= UMRAH BERSAMA TRI-D TRAVEL 🕋🇸🇦 ================= 📢PAKEJ UMRAH ISTIMEWA 1440H • ▪️Nak bawa keluarga pergi umrah? ▪️Nak pergi umrah dengan kawan2? ▪️Teringin nak pergi umrah? • Bila dengar ada ahli keluarga, saudara mara atau sahabat handai pergi ke tanah suci, teringinnya nak pergi ke sana jugak.... • Lagi-lagi bila dengar cerita-cerita best.. Lagilah berkobar-kobar semangat nak ke Baitullah kan 🕋.... • Jom daftar umrah bersama TRI-D TRAVEL & TOURS✈️ • Berminat? Macam mana nak mendaftar? • Telefon je kami di talian :- 📞☎️ : 03 - 4149 9815 📞☎️ : 03 - 4149 7815 • 🔹Jangan lupa “LIKE & FOLLOW” FB Page Tri-D Travel 🔹Jom “FOLLOW” Instagram Tri-D Travel ☝🏼☝🏼☝🏼 • #tridtravel #travel #umrah #umrahpackage #pakejumrah #umrahcutisekolah #malaysia #KL #melancong #haji #badalhaji #badalumrah #mekah #umrahtridtravel
BADAL HAJI & UMROH Disebutkan dalam hadits shahih, ada seorang laki-laki yang menceritakan pada Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam, “Sungguh ada kewajiban yang mesti hamba tunaikan pada Allah. Aku mendapati ayahku sudah berada dalam usia senja, tidak dapat melakukan haji dan tidak dapat pula melakukan perjalanan. Apakah mesti aku menghajikannya?” “Hajikanlah dan umrohkanlah dia”, jawab Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam.” (HR. Ahmad dan An Nasai). Kondisi orang tua dalam hadits ini telah berumur senja dan sulit melakukan safar dan amalan haji lainnya, maka tentu saja orang yang kuat dan mampu namun sudah keburu meninggal dunia lebih pantas untuk dihajikan. Di hadits lainnya yang shahih, ada seorang wanita berkata, “Wahai Rasulullah, sesungguhnya ibuku bernadzar untuk berhaji. Namun beliau tidak berhaji sampai beliau meninggal dunia. Apakah aku mesti menghajikannya?” “Berhajilah untuk ibumu”, jawab Rasul shallallahu ‘alaihi wa sallam. (HR. Ahmad dan Muslim) Baca Selengkapnya : https://rumaysho.com/2583-hukum-badal-haji249.html #haji #umroh #badal #badalhaji #badalumroh #programhaji #programumroh #naikhaji #mekkah #masjidilharam #ka 'bah
APA ITU QURBAN ? Qurban ialah penyembelihan binatang qurban yang dilakukan pada Hari Raya Haji (selepas solat ‘Idil Adhha) dan hari-hari Tasyriq iaitu ,11,12 dan 13 Zulhijjah kerana beribadah kepada Allah s.w.t. , iaitu sebagai menghidupkan syariat Nabi Allah Ibrahim a.s. yang kemudiannya disyariatkan kepada Nabi Muhammad s.a.w *********************** Layari www.ZiarahSuci.com untuk maklumat lanjut pakej-pakej seperti:- 1. Pakej Umrah 2. Pakej Badal Haji 3. Pakej Aqiqah & Qurban di Kemboja & Mekah 4.Pakej Pelancongan . DAFTAR SEGERA!!! Atau untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi :- 013-2644111 / 013-2744111 (SEL&KL) #assolihintravel #ziarahsuci #upahhaji #umrah #aqiqah #qurban #travel #haji #ramadhan #ziarahsuci .com #umrah2018 #upahhaji #badalhaji #promosi #daftardulubayarkemudian
“Setiap anak yang lahir tergadai aqiqahnya yang disembelih pada hari ketujuh, dan pada hari itu ia diberi nama dan dicukur rambutnya.” . (Hadis Riwayat Ahmad, Abu Daud dan Tirmidzi) *********************** Layari www.ZiarahSuci.com untuk maklumat lanjut pakej-pakej seperti:- 1. Pakej Umrah 2. Pakej Badal Haji 3. Pakej Aqiqah & Qurban di Kemboja & Mekah 4.Pakej Pelancongan . DAFTAR SEGERA!!! Atau untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi :- 013-2644111 / 013-2744111 (SEL&KL) #assolihintravel #ziarahsuci #upahhaji #umrah #aqiqah #qurban #travel #haji #ramadhan #ziarahsuci .com #umrah2018 #upahhaji #badalhaji #promosi #daftardulubayarkemudian #pilihanhatianda
APA ITU QURBAN ? Qurban ialah penyembelihan binatang qurban yang dilakukan pada Hari Raya Haji (selepas solat ‘Idil Adhha) dan hari-hari Tasyriq iaitu ,11,12 dan 13 Zulhijjah kerana beribadah kepada Allah s.w.t. , iaitu sebagai menghidupkan syariat Nabi Allah Ibrahim a.s. yang kemudiannya disyariatkan kepada Nabi Muhammad s.a.w *********************** Layari www.ZiarahSuci.com untuk maklumat lanjut pakej-pakej seperti:- 1. Pakej Umrah 2. Pakej Badal Haji 3. Pakej Aqiqah & Qurban di Kemboja & Mekah 4.Pakej Pelancongan . DAFTAR SEGERA!!! Atau untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi :- 013-2644111 / 013-2744111 (SEL&KL) #assolihintravel #ziarahsuci #upahhaji #umrah #aqiqah #qurban #travel #haji #ramadhan #ziarahsuci .com #umrah2018 #upahhaji #badalhaji #promosi #daftardulubayarkemudian
“Setiap anak yang lahir tergadai aqiqahnya yang disembelih pada hari ketujuh, dan pada hari itu ia diberi nama dan dicukur rambutnya.” . (Hadis Riwayat Ahmad, Abu Daud dan Tirmidzi) *********************** Layari www.ZiarahSuci.com untuk maklumat lanjut pakej-pakej seperti:- 1. Pakej Umrah 2. Pakej Badal Haji 3. Pakej Aqiqah & Qurban di Kemboja & Mekah 4.Pakej Pelancongan . DAFTAR SEGERA!!! Atau untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi :- 013-2644111 / 013-2744111 (SEL&KL) #assolihintravel #ziarahsuci #upahhaji #umrah #aqiqah #qurban #travel #haji #ramadhan #ziarahsuci .com #umrah2018 #upahhaji #badalhaji #promosi #daftardulubayarkemudian #pilihanhatianda
MAKSUD AQIQAH? Aqiqah berarti menyembelih kambing pada hari ketujuh kelahiran seseorang anak. . Menurut bahasa : Aqiqah berarti pemotongan. . Menurut istil Hukum : Sunnah muakkad (Dituntut) bagi mereka yang mampu. Bahkan sebahagian ulama menyatakan wajib. . Layari www.ZiarahSuci.com untuk maklumat lanjut pakej-pakej seperti:- 1. Pakej Umrah 2. Pakej Badal Haji 3. Pakej Aqiqah & Qurban di Kemboja & Mekah 4.Pakej Pelancongan . DAFTAR SEGERA!!! Atau untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi :- 013-2644111 / 013-2744111 (SEL&KL) #assolihintravel #ziarahsuci #upahhaji #umrah #aqiqah #qurban #travel #haji #ramadhan #ziarahsuci .com #umrah2018 #upahhaji #badalhaji #promosi #daftardulubayarkemudian #pilihanhatianda
======================= UMRAH BERSAMA 🕌🕋🇸🇦 DATO' USTAZ KAZIM ELIAS ======================= Satu lagi pakej umrah istimewa yang ditunggu-tunggu! Sekali lagi kami bawakan pakej Umrah Bersama Dato' Ustaz Kazim Elias bulan Disember ini khas untuk anda. • Bila dengar ada ahli keluarga, saudara mara atau sahabat handai pergi ke tanah suci, teringinnya nak pergi ke sana jugak.... • Lagi-lagi bila dengar cerita-cerita best.. Lagilah berkobar-kobar semangat nak ke Baitullah kan 🕋.... • Jom daftar umrah bersama TRI-D TRAVEL & TOURS✈️ • HOTEL HANYA 50m SAHAJA!! • Berminat ? Macam mana nak mendaftar ? • Telefon je kami di talian :- 📞☎️ : 03 - 4149 9815 📞☎️ : 03 - 4149 7815 • 🔹Jangan lupa “LIKE & FOLLOW” FB Page Tri-D Travel 🔹Jom “FOLLOW” Instagram Tri-D Travel ☝🏼☝🏼☝🏼 • #tridtravel #umrah #tridumrah #umrahpackage #pakejumrah #umrahcutisekolah #malaysia #KL #melancong #haji #badalhaji #badalumrah #mekah #umrahtridtravel #duke #ustazkazim #ustazkazimelias
MAKSUD AQIQAH? Aqiqah berarti menyembelih kambing pada hari ketujuh kelahiran seseorang anak. . Menurut bahasa : Aqiqah berarti pemotongan. . Menurut istilah Hukum : Sunnah muakkad (Dituntut) bagi mereka yang mampu. Bahkan sebahagian ulama menyatakan wajib. . Layari www.ZiarahSuci.com untuk maklumat lanjut pakej-pakej seperti:- 1. Pakej Umrah 2. Pakej Badal Haji 3. Pakej Aqiqah & Qurban di Kemboja & Mekah 4.Pakej Pelancongan . DAFTAR SEGERA!!! Atau untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi :- 013-2644111 / 013-2744111 (SEL&KL) #assolihintravel #ziarahsuci #upahhaji #umrah #aqiqah #qurban #travel #haji #ramadhan #ziarahsuci .com #umrah2018 #upahhaji #badalhaji #promosi #daftardulubayarkemudian #pilihanhatianda
Kawan yang baik adalah kawan yang sentiasa memberikan suntikan semangat yang positif... . Jangan cari kawan yang selalu fikir negatif je . Rasulullah berpesan Nak mengenali seseorang lihat kawan-kawan disekelilingnya.. Melihat alam ini kita belajar sesuatu, Burung pipit tidak akan terbang dengan burung gagak.. . . #umrahekonomi #umrahghufran #umrahziarah #badalhaji #qurbanrohingya #qurbanmekah #qurbansudan #ingatumrahingatinqaz #lambaianbaitullah #lambaiankasihsayangallah #lifejourney #travelholic #madinahalmunawwarah
================= UMRAH BERSAMA TRI-D TRAVEL 🕋🇸🇦 ================= 📢PAKEJ UMRAH ISTIMEWA 1440H • ▪️Nak bawa keluarga pergi umrah? ▪️Nak pergi umrah dengan kawan2? ▪️Teringin nak pergi umrah? • Hubungi je kami di talian: ☎️03 - 4149 9815 ☎️03 - 4149 7815 • 🔹Jangan lupa “LIKE & FOLLOW” FB Page Tri-D Travel 🔹Jom “FOLLOW” Instagram Tri-D Travel ☝🏼☝🏼☝🏼 • #tridtravel #travel #umrah #umrahpackage #pakejumrah #umrahcutisekolah #malaysia #KL #melancong #haji #badalhaji #badalumrah #mekah #umrahtridtravel
SUDAH KAH ANDA MEMBUAT PERSIAPAN AWAL SEBELUM MUSIBAH DATANG. MALANG TIDAK BERBAU. HARINI SIHAT, HARINI SENANG TIDAK SEMESTINYA SELAMANYA SIHAT DAN SENANG.. MATI ITU PASTI CUMA TIDAK TAHU BILA !! JADI DAPATKAN LAH PLAN HIBAH DARI TAKAFUL IKHLAS YANG MENAWARKAN PAMPASAN KEHIDUPAN SEHINGGA RM200,000.00 UNTUK DISALURKAN KEPADA ORANG YANG DALAM KESUSAHAN. DENGAN SERENDAH CARUMAN RM100/BULANAN DAPAT MENGUBAH KEHIDUPAN DIKELAK HARI.. BIARLAH ADA SEDIKIT PERLIDUNGAN DARI TIADA APA2 PERLINDUNGAN APABILA SUSAH NANTI.. PERCAYALAH TIDAK SEMUA ORANG Y SIMPATI NAK MEMBANTU, JADI BANTU LAH DIRI ANDA SENDIRI. SAMBIL MENYIMPAN SETIAP BULAN SAMBIL LINDUNGI DIRI DARI KESUSAHAN PERUNDING TAKAFUL IKHLAS ANDA HUBUNGI @ WHATSAPP : 013-5804821 ( Hilman Zaidi ) #medicalcard #childeducation #badalhaji #wakaf #hibah #protectionincome #promotion semua # termasuk skali dalam plan yang saya terangkan = sangat berbaloi-baloi JANGAN LEPASKAN PELUANG ANDA
Manasik merupakan bekal yang dapat dipelajari sebelum melaksanakan ibadah umroh. Manasik merupakan hal yang sebaiknya dilakukan para calon jamaah umroh, terutama bagi mereka yang baru pertama kali melaksanakan ibadah umroh. Pembelajaran manasik biasanya dilakukan dari pembimbing yang telah berpengalaman melaksanakan ibadah umroh maupun haji. Manasik umroh, seringkali disebut sebagai panduan umroh. dalam kegiatan manasik umroh calon jamaah akan dilatih tentang tata cara pelaksanaan umroh yang akan di laksanakannya misalnya tata cara menggunakan pakaian ihram bagi laki-laki sehingga dapat menggunakan 2 helai kain tanpa jahitan dan tanpa menggunakan celana dalam kemudian anda akan diajarkan tentang cara tawaf dan sai kemudian anda juga akan diajarkan untuk dapat mengetahui hal yang halal, sunah, dan haram selama melaksanakan kegiatan umroh #UmrahAmanah #wisatareligi #promoumrah #Promo #tabunganumrah #pembiayaanumrah #umrahjakarta #Baitullah #umrahhaji #umrahh #Aminahtour &travel #travelberizin #Umrah #madinah #mekah #Hajiplus #umrah #Umrah2018 #UmrahSurabaya #UmrahMurah #Umrahberizinemat #umrahkeluarga #paketumrahkeluarga #kbih #mabrur #badalhaji #umrah2019 #haji2019 #infohajiumrah More Info Ella Aminah Tour ☎️ / WA 081231100039
================= UMRAH BERSAMA TRI-D TRAVEL 🕋🇸🇦 ================= 📢PAKEJ UMRAH ISTIMEWA 1440H • ▪️Nak bawa keluarga pergi umrah? ▪️Nak pergi umrah dengan kawan2? ▪️Teringin nak pergi umrah? • Hubungi je kami di talian: ☎️03 - 4149 9815 ☎️03 - 4149 7815 • 🔹Jangan lupa “LIKE & FOLLOW” FB Page Tri-D Travel 🔹Jom “FOLLOW” Instagram Tri-D Travel ☝🏼☝🏼☝🏼 • #tridtravel #travel #umrah #umrahpackage #pakejumrah #umrahcutisekolah #malaysia #KL #melancong #haji #badalhaji #badalumrah #mekah #umrahtridtravel
Alhamdulillah... #pulaiperdana #badalhaji #arwah
َبَّيْكَ اللَّهُمَّ لَبَّيْكَ لَبَّيْكَ لاَ شَرِيكَ لَكَ لَبَّيْكَ إِنَّ الْحَمْدَ وَالنِّعْمَةَ لَكَ وَالْمُلْكَ لاَ شَرِيكَ لَكَ Ibadah umroh adalah perpaduan ibadah secara fisik dan jiwa. Kepasrahan kita kepada Sang Pencipta. Saatnya kita menghamba, memohon ampunan untuk kemudian berusaha memperbaiki diri dan menjadi lebih taat padaNya. Ketika Allah sudah memanggil kita, berarti kita adalah hamba pilihan yg dirindukan kedatangannya. Sudah seyogyanya kita tidak menunda namun justru memohon, agar Allah mampukan. Dan sesuai janji Allah... Allah akan ganti semua biaya yang kita gunakan untuk ibadah dengan niat yg benar-benar karena Allah.... #Aminahtour &travel #travelberizin #Umrah #madinah #mekah #Hajiplus #umrah #Umrah2018 #UmrahSurabaya #UmrahMurah #Umrahberizin #UmrahAmanah #wisatareligi #promoumrah #Promo #tabunganumrah #pembiayaanumrah #umrahjakarta #Baitullah #umrahhaji #umrahhemat #umrahkeluarga #paketumrahkeluarga #kbih #mabrur #badalhaji #umrah2019 #haji2019 #info More Info : Ella Aminah Tour ☎️ 081231100039
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ لَبَّيْكَ اللَّهُمَّ لَبَّيْكَ لَبَّيْكَ لاَ شَرِيكَ لَكَ لَبَّيْكَ إِنَّ الْحَمْدَ وَالنِّعْمَةَ لَكَ وَالْمُلْكَ لاَ شَرِيكَ لَكَ Aku ingin bertemu kembali ya Rabbul ‘Izzati... ‘Labbaik Allaahumma labbaik, labbaika laa syariikalaka labbaik. Innalhamda wanni’mata, lakawal mulk, laa syariikalak.’ MenujuMu...Menyahut seruanMu.. Berakhir di pelukanMu... Hingga kini masih kurasa rindu itu Pada Tanah Haram bumi penuh berkah-Mu Semoga Allah mengizinkan untuk datang bertamu Sebelum badan dikandung tanah... "Wahai Tuhan kami! Terimalah daripada kami (amal kami); sesungguhnya Engkaulah yang Maha Mendengar, lagi Maha mengetahui [al-Quran, al-Baqarah:127] Ya Allah, izinkan aku kembali #UmrahAmanah #wisatareligi #promoumrah #Promo #tabunganumrah #pembiayaanumrah #umrahjakarta #Baitullah #umrahhaji #umrahh #Aminahtour &travel #travelberizin #Umrah #madinah #mekah #Hajiplus #umrah #Umrah2018 #UmrahSurabaya #UmrahMurah #Umrahberizinemat #umrahkeluarga #paketumrahkeluarga #kbih #mabrur #badalhaji #umrah2019 #haji2019 #infohajiumrah More Info Ella Aminah Tour ☎️ / WA 081231100039
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ لَبَّيْكَ اللَّهُمَّ لَبَّيْكَ لَبَّيْكَ لاَ شَرِيكَ لَكَ لَبَّيْكَ إِنَّ الْحَمْدَ وَالنِّعْمَةَ لَكَ وَالْمُلْكَ لاَ شَرِيكَ لَكَ PAKET REGULER 10 HARI Februari 2019 Harga $1849 (kurs max 15.000) • 4 Februari 2019 • Program TPU ✈ Garuda • Surabaya - Jeddah • Madinah - Surabaya Makkah *4 • Al Analysis / Final Rehab / Setara Madinah *3 • Qiblah / Kortag Fayrus / Setara Sisa 7 Seat #Aminahtour #travelumrahmurah #umrah #Haji #Baitullah #umrahhajiplus #umrahberizin #travel #umrahmurah #promo #travelumrahsurabaya #travelumrahjakarta #mekkah #madinah #tabunganumrah #paketumrahkeluarga #pembiayaanumrah #umrah2019 #haji2019 #badalhaji #hajiplus2019 More info : Ella Aminah Tour ☎️ / WA 081231100039
Badal haji/umroh 😇😇😇 #badalhaji #badalumroh
Terharu sis dgn client ni...sebelum berpisah, client ckp "tq kak sbb tegur saya, sy mmg nak buat hibah" Balik nanti, sy akn check polisi lama sy...akk tlg sy review ye😊 Wow...kata2nya simple tapi meresap dlm hati...rasa dihargai..rasa bersyukur dapat bantu org yg memerlukan.😉 #hibah100k #waiver #badalhaji #buss_journal
Kursus umrah utk jemaah umrah dis 2018 #albalad #kembarahajfi #umrah2018 #badalhaji #onlythetoughgetsgoing
Dapatkan PERKHIDMATAN UPAH HAJI Bersama ANDALUSIA TRAVEL & TOURS SDN BHD CAWANGAN TAMPIN. . UPAH HAJI HANYA RM2500 (BADAL HAJI) ✔️SIJIL UPAH HAJI ✔️AIR ZAM-ZAM 1 LITER ✔️SAGUHATI . DAFTAR SEKARANG!!! . Boleh hubungi kami di Andalusia Tampin:- No tel : 06 4411341 / 4411358 / 4411354 Email : attsbtampin@gmail.com #badalhaji #badalumrah #andalusiatampin
Assalamualaikum dan selasmat . Hari ini As-Solihin Travel ingin berkongsi Tips memilih buah kurma yang baik ! :) Semestinya , di Tanah Suci lah , kita hendak dapat kurma yang berkualiti dan sedap 🥔 Tips memilih buah kurma 🥔 1.Perhatikan kulit buah kurma. Pilihlah kurma yang kondisi kulitnya masih baik dan tidak rosak di mana bagian kulit luar kurma ini tidak ada lubang dan terlihat masih mulus atau utuh. 2.Lihatlah warna buah kurma. Kurma yang baik biasanya berwarna kecoklatan, kekuningan atau merah. Selain itu warnanya pun nampak segar serta aromanya juga tidak terlalu wangi namun bersih. 3.Perhatikan juga dari segi teksturnya. Ketika dipegang atau disentuh, kurma yang berkualiti biasanya tidak lengket kemudian di bagian permukaan kulitnya juga tidak dipenuhi dengan cairan gula atau berair. Hal ini kerana kurma yang memiliki kualiti bagus tanpa terlebih dahulu direbus menggunakan air gula atau bahan sejenisnya. 4.Kondisi buah kurma terlihat padat. Kurma yang bagus juga terlihat padat dan berisi meskipun kondisinya kering sehingga dengan adanya bentuk yang padat inilah menunjukkan akan kualitas dari kurma itu sendiri. 5.Perhatikan kondisi kemasannya. Pilihlah kurma dengan kemasan yang baik yaitu kemasan yang tertutup rapat, bersih, higienis serta tidak sampai terkontaminasi dengan debu. As-Solihin Travel Sdn. Bhd.. #assolihintravel #ziarahsuci #upahhaji #umrah #aqiqah #qurban #travel #haji #ramadhan #ziarahsuci .com #umrah2018 #upahhaji #badalhaji #promosi #daftardulubayarkemudian #pilihanhatianda
"Ya Allah ampunilah, sayangilah , maafkanlah bermurah hatilah dan hapuslah apa-apa yang Engkau ketahui dari dosa kami. Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui apa-apa yang kami sendiri tidak tahu. Sesungguhnya Engkau Ya Allah yang Mulia lagi Maha Mulia " As-Solihin Travel Sdn. Bhd.. #assolihintravel #ziarahsuci #upahhaji #umrah #aqiqah #qurban #travel #haji #ramadhan #ziarahsuci .com #umrah2018 #upahhaji #badalhaji #promosi #daftardulubayarkemudian #pilihanhatianda
Alhamdulillah syukur selesai 1 amanah utk arwah isteri abg.. Arwah Hajah siti Norhaslinda bte Ibrahim ❤️❤️❤️💕💕💕💕 #badalhaji #arwahhajahsitinorhaslinda #doauntukarwah #alfatihah
UMRAH VIP EKSLUSIF ! Betul ke pendaftaran sebelum 08 NOVEMBER 2018 boleh dapat discount sebanyak RM500 seorang ? 😱😱😱 Ya betul ! Daripada RM6990 kepada RM6490/seorang.. Promosi adalah terhad kepada 9 seat sahaja lagi ! Jangan lepaskan peluang menunaikan ibadah umrah dan rasai kelaianan dengan menunaikan ibadah umrah dengan Al Hijjrah Vacation. * Penginapan Hotel 5 Bintang Yang Selesa * Pengangkutan Bas Yang Eksklusif * DiBimbing Mutawwif yang cukup berpengalaman dari Malaysia. ====================== Sebarang Pertanyaan boleh terus hubungi kami di talian; . Pejabat : ‪06 - 677 1330‬ Hotline / Whatsapp : ‪016 - 661 3424‬ 👇🏻👇🏻👇🏻 http://bit.ly/AlHijjrahVacation Email : alhijjrah_senawang@yahoo.com.my Facebook : www.facebook.com/alhijjrahvacation Instagram : alhijjrahvacation05 ====================== . AL HIJJRAH VACATION SDN. BHD PENGENDALI UMRAH SEJAK 2005 . Keselesaan Jemaah, Keutamaan Kami . MOHON SHARE DAN FORWARD KEPADA GROUP LAIN . #AlHijjrahVacation #Malaysia #NegeriSembilan #CutiCutiMalaysia #DekatJe #PakejPercutianMurah #PakejPercutianBudget #TourismMalaysia #MalaysiaTourism #TravelAgentMalaysia #MotorGP #Sabah #MalaysiaTrulyAsia #VisitMalaysia #VisaAustralia #London #Australia #Indonesia #Disneyland #Turkey #Newzealand #Istanbul #Korea #Amsterdam #India #Cappadocia #Umrah #Haji #BadalHaji #MattaFair2018
Berkata Al Allamah Al Habib Ahmad bin Hasan aL Atthos Faedah 🍁 Barangsiapa yang membaca ayat ini وَبِالْحَقِّ أَنزَلْنَاهُ وَبِالْحَقِّ نَزَلَ ۗ ( WabiL Haqqi anzalnaahu, WabiL Haqqi NazaL ) Sebanyak 70 kali maka siapa yang merasa sakit dan pedih akan tenang dan hiLang sakitnya, dengan izin ALLAH Taala. Semoga bermanfaat 🌿 #MyMutawwif #MembimbingAndaAmanahKami #Umrah #PakejUmrahSelesa #Mutawwif #makkah #madinah #MutawwifPengalaman #MutawwifFreelance #JomUmrah #badalhaji #badalumrah #zamzam #ajwa #umrahvip
Dalam menghadapi masalah usah dicari setara kita utk menjadi penyelesai masalah.. . Hakikatnya dalam kita menghadapi masalah carilah dengan solat 2 rakaat. Mengadulah pada Allah. Sesungguhnya Dia Maha Mengetahui segala sesuatu, Dia Maha Pengasih, Dia Maha Penyayang.. . Mintalah sungguh-sungguh InsyaAllah dengan rahmat dan kasih sayangNya, Allah akan memberi jalan keluar dengan cara yang tidak disangka-sangka. . Allah Kareem . #inqaz #inqaztravel #inqazkongsi #umrahekonomi #umrahghufran #umrahziarah #badalhaji #qurbanrohingya #qurbanmekah #qurbansudan #ingatumrahingatinqaz #lambaianbaitullah #lambaiankasihsayangallah
======================= UMRAH BERSAMA 🕌🕋🇸🇦 DATO' USTAZ KAZIM ELIAS ======================= Satu lagi pakej umrah istimewa yang ditunggu-tunggu! Sekali lagi kami bawakan pakej Umrah Bersama Dato' Ustaz Kazim Elias bulan Disember ini khas untuk anda. • Bila dengar ada ahli keluarga, saudara mara atau sahabat handai pergi ke tanah suci, teringinnya nak pergi ke sana jugak.... • Lagi-lagi bila dengar cerita-cerita best.. Lagilah berkobar-kobar semangat nak ke Baitullah kan 🕋.... • Jom daftar umrah bersama TRI-D TRAVEL & TOURS✈️ • HOTEL HANYA 50m SAHAJA!! • Berminat ? Macam mana nak mendaftar ? • Telefon je kami di talian :- 📞☎️ : 03 - 4149 9815 📞☎️ : 03 - 4149 7815 • 🔹Jangan lupa “LIKE & FOLLOW” FB Page Tri-D Travel 🔹Jom “FOLLOW” Instagram Tri-D Travel ☝🏼☝🏼☝🏼 • #tridtravel #umrah #tridumrah #umrahpackage #pakejumrah #umrahcutisekolah #malaysia #KL #melancong #haji #badalhaji #badalumrah #mekah #umrahtridtravel #duke #ustazkazim #ustazkazimelias
Dia-lah yang telah menurunkan ketenangan ke dalam hati orang-orang mukmin supaya keimanan mereka bertambah di samping keimanan mereka (yang telah ada). Dan kepunyaan Allah-lah tentara langit dan bumi dan adalah Allah Maha Mengetahui lagi Maha Bijaksana” (QS Al-Fath :4 ) As-Solihin Travel Sdn. Bhd.. #assolihintravel #ziarahsuci #upahhaji #umrah #aqiqah #qurban #travel #haji #ramadhan #ziarahsuci .com #umrah2018 #upahhaji #badalhaji #promosi #daftardulubayarkemudian #pilihanhatianda
Dia-lah yang telah menurunkan ketenangan ke dalam hati orang-orang mukmin supaya keimanan mereka bertambah di samping keimanan mereka (yang telah ada). Dan kepunyaan Allah-lah tentara langit dan bumi dan adalah Allah Maha Mengetahui lagi Maha Bijaksana” (QS Al-Fath :4 ) As-Solihin Travel Sdn. Bhd.. #assolihintravel #ziarahsuci #upahhaji #umrah #aqiqah #qurban #travel #haji #ramadhan #ziarahsuci .com #umrah2018 #upahhaji #badalhaji #promosi #daftardulubayarkemudian #pilihanhatianda
TIGA SAHABAT BAIK Ada tiga sahabat baik yang senantiasa bermain bersama. Mereka sangat baik dan senantiasa membesar bersama. Mereka adalah ANGIN, AIR dan NAMA YANG BAIK Suatu hari sampailah masanya untuk mereka berpisah, maka katalah ANGIN : "Jika kamu rindukan aku, carilah aku dihutan, ditanah lapang dan di pergunungan. Nescaya kamu akan temui aku" Maka berkata pula Sang AIR : "Jika kamu rindukan aku, carilah aku di sungai atau di laut. Aku senantiasa menanti disana. Kita pasti akan berjumpa" Ketika waktunya untuk berpisah, maka berkatalah Sang NAMA YANG BAIK : "Kamu sesekali tidak akan dapat berjumpa dengan aku lagi. Jika Nama Yang Baik ini telah rosak, kamu tidak akan dapat kembalikan nama baik kamu itu. JAGALAH NAMA KAMU DENGAN BAIK" Maka mengertilah mereka bahawa menjaga nama baik agar ia tidak hilang dan terus pergi dan tak kembali lagi. Sampaikan kebaikkan dengan menulis dengan baik. Manfaatkan untuk cerita yang baik. #NaimCwa #RaudhahUmrahajjServices #Haji #Umrah #BadalHaji #UpahHaji #UpahUmrah #Madinah #Makkah
On❌on bossku... ATURCARA ATURCARA ATURCARA *Umrah pakej ALBALAD traver & tours* Boleh terus ke : Office : no3 tingkat 1, jln lestari utama, taman amalina raub. Phg (atas kedai runcit farhan) Fast response utk sebarang pertanyaan dan booking https://wasap.my/60143638743 Haji firhat Atau https://wasap.my/601116116177 Halim #ainurresources #umrah #badalhaji #travers #training
'' Ya Allah, kami mohon diterima doa kami, maafkan dan ampunilah kami, berilah pertolongan kepada kami untuk taat dan bersyukur kepada-Mu . Janganlah engkau jadikan kami bergantung selain kepada-Mu. Matikanlah kami dalam iman dan Islam secara sempurna dalam keredhaan-Mu'' Allahumma Amin As-Solihin Travel Sdn. Bhd.. #assolihintravel #ziarahsuci #upahhaji #umrah #aqiqah #qurban #travel #haji #ramadhan #ziarahsuci .com #umrah2018 #upahhaji #badalhaji #promosi #daftardulubayarkemudian #pilihanhatianda
'' Ya Allah, kami mohon diterima doa kami, maafkan dan ampunilah kami, berilah pertolongan kepada kami untuk taat dan bersyukur kepada-Mu . Janganlah engkau jadikan kami bergantung selain kepada-Mu. Matikanlah kami dalam iman dan Islam secara sempurna dalam keredhaan-Mu'' Allahumma Amin As-Solihin Travel Sdn. Bhd.. #assolihintravel #ziarahsuci #upahhaji #umrah #aqiqah #qurban #travel #haji #ramadhan #ziarahsuci .com #umrah2018 #upahhaji #badalhaji #promosi #daftardulubayarkemudian #pilihanhatianda
🌈8 tempat mustajab berdoa di tanah suci🌈 1. Multazam 2. Hijir Ismail 3. Rukun Yamani 4. Dalam Kakbah 5. Sa'i antara Sofa dan Marwah 6. Belakang Makam Ibrahim 7. Muzdalifah dan Mina 8.Raudhah (Madinah) As-Solihin Travel Sdn. Bhd.. #assolihintravel #ziarahsuci #upahhaji #umrah #aqiqah #qurban #travel #haji #ramadhan #ziarahsuci .com #umrah2018 #upahhaji #badalhaji #promosi #daftardulubayarkemudian #pilihanhatianda
Siapa Saja Yang Harus Dibadalhajikan ? By M. Fatoni Asyhari أنَّ امرأةً جاءتْ إلى النبيِّ صلَّى اللهُ عليهِ وسلَّمَ فقالتْ : إنَّ أُمي نذرتْ أنْ تحجَّ، فماتتْ قبلَ أنْ تحجَّ، أفأحجُّ عنها ؟ قال : ( نعمْ، حُجِّي عنها، أرأيتَ لو كانَ على أمِّكِ دَينٌ أكنتِ قاضيتِهِ ) . قالتْ : نعمْ، فقالَ : ( فاقْضوا اللهَ الذي لهُ، فإنَّ اللهَ أحقُّ بالوفاءِ ) الراوي: عبدالله بن عباس المحدث: البخاري - المصدر: صحيح البخاري - الصفحة أو الرقم: 7315 خلاصة حكم المحدث: [صحيح] Seorang wanita menemui Nabi صلى اللّٰه عليه و سلم dan berkata, "Ibuku bernadzar untuk haji, hanya terburu meninggal dunia, bolehkah aku menggantikan hajinya?" Nabi صلى اللّٰه عليه و سلم menjawab: "Silahkan, berhajilah engkau untuk menggantikannya, bukankah engkau sependapat sekiranya ibumu mempunyai hutang, bukankah engkau yang melunasi?" Wanita itu menjawab, "Ya." Lantas Nabi berkata: "Penuhilah hutang Allah, sebab Allah lebih berhak untuk dilunasi hutangnya." Jika orang tua atau keluarga kita yg telah wafat dan selama hidupnya tergolong orang mampu serta pernah bernadzar ibadah haji tetapi keburu wafat, maka ahli warisnya harus memBADALHAJIkan Beliau. Nadzar Hajinya terhitung hutang, jd hrs dilunasi. Siapa lagi yg harus dihajikan dg Haji Badal ? * Yg berwasiat ibadah haji * Yg sdh daftar haji tetapi keburu wafat sblm brgkt. * Yg sdh di tanah suci untuk haji tetapi keburu wafat sblm melaksanakannya. * Yg masih hidup tetapi sudah tua dan tdk memungkinkan ke tanah suci, baik krn sakit atau sdh lemah. Untuk almarhum dan almarhumah yg secara ekonomi mampu tetapi blm beribadah haji, maka ahli waris membadalhajikan, krn kewajiban hajinya blm terlaksana. Badal Haji bisa dilaksanakan orang lain yg dipercaya. Badal Haji bisa dilaksanakan orang yg sedang di tanah suci pada musim haji saat ini, jd bisa titip badal hajinya, dg syarat pelaksananya sdh haji sebelumnya. Smg bermanfaat. WA Konsultasi Haji Badal 0811106389 #badal #badalhaji #hajibadal #haji #umroh #tanahsuci #almarhum #almarhumah #wafat #mati #manfaat #mampu #belumhaji #makkah #madinah
next page →