#bajumelayutelukbelanga

25,764 posts

Loading...
Tiru Dress up tmj .. Beraya dgn sedare mara di hari raya ke 3 .. #raya #jdt #bajumelayutelukbelanga #bajumelayujohor #johor #batupahat
Tak sampai hati nak crop org belakang hahaha 😅 Tahun ni pose ala2 lantak ko lah 😜 Ape2 pun sekali lagi sy mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin kpd semua yg sahabat2 dan kenalan. Syukur Alhamdulillah atas nikmat yg Allah swt kurniakan. Kalau ada salah silap harap dimaafkan. Kalau ada terasa dgn kata2 tu sape suruh terasa hahahaha. Kalau ada yg rindu tu roger2 la aiseh hahaha. Kalau ade terhutang tu pls pm k hahahahaha. Kalau ade yg nak bgi duit raya nnt sy PM bank acc. Kalau nak beli gold bars mcm biase lah PM jgk. Haha #sempat Kalau nak duit raya, pastikan belum sunat. Hahahaha. Kalau nak travel or buat events, call je lah. See you guys in KL. Serious byk rumah nak dirayakan 😍 #AmeerGuavaBoy #AmeerXEidMubarak #Syawal2018 #Syawal #EidMubarak #rayasakan #RizalmanForZalora #RizalmanForZalora2018 #rizalmen #bajumelayutelukbelanga #mustard #yellow #zaloramy #syukur #Alhamdulillah #teamrayanogori #teamrayanegerisembilan #sucikanhati
Tangan dihulur maaf dipinta, Erat hubungan sesama kita, Semoga gembira di hari yang mulia ini, Salah dan silap harap dimaaf, Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin. #KosongKosong #BajuMelayuTelukBelanga #GreenTurquoise #Raya2018 😊🤝🌾🌙🕌 ______________________________________________ #PhotoByNazz ______________________________________________ #hariraya #selamathariraya #fashionphotography #fashionphotographer #stunning #awesome #happy #instagram #instaphoto #instadaily #instastyle
Selamat Hari Raya. Bersama Abah (Wak Kader Habek) #Raya2018 #SalamAidilfitri #JohorDarulTakzim #Johor #BajuMelayuTelukBelanga
selamat hari raya boysss...😍 . thanks dekat ibu tempah baju dengan @ainur_zahira_tailoring . thanks jugak sebab sporting share gambar ootd 😍😍😍 . yang lain jom share gambar jugak..😉boleh meriahkan ig @ainur_zahira_tailoring 😘 . #raya2018 #selamatharirayaaidilfitrimaafzahirdanbatin #selamathariraya #bajumelayukanakkanak #bajumelayutelukbelanga #bajumelayujohor #bajuraya #bajurayakanakkanak #onlinetailor #aztootd #tailordungun
Assalamualaikum , Selamat Hari Raya Aidilfitri dari kami #teamwarisanninda , mohon maaf atas segala salah silap insyaAllah ada rezeki jumpa lagi pada tahun hadapan Share foto anda bersama koleksi baju raya dari kami. Amatlah berbesar hati untuk kami melihat anda semua bersama baju Warisan Ninda . #teamrayawarisanninda Terima kasih , sehingga kite berjumpa lagi.. #bajuraya2018 #bajumelayu #bajumelayu #bajumelayutelukbelanga #bajumelayujohor #tradisional #igers #weddingdress #weddings #casual #igers_my #Eday #engagement #rtw #igersmy #sayajualservice #byamirrabakri #dresses #beadswork #pattern #photooftheday #veil #familydresses #garments #MY #traditional #traditionalattire #kualalumpur
Assalamualaikum , Selamat Hari Raya Aidilfitri dari kami #teamwarisanninda , mohon maaf atas segala salah silap insyaAllah ada rezeki jumpa lagi pada tahun hadapan Share foto anda bersama koleksi baju raya dari kami. Amatlah berbesar hati untuk kami melihat anda semua bersama baju Warisan Ninda . #teamrayawarisanninda Terima kasih , sehingga kite berjumpa lagi.. #bajuraya2018 #bajumelayu #bajumelayu #bajumelayutelukbelanga #bajumelayujohor #tradisional #igers #weddingdress #weddings #casual #igers_my #Eday #engagement #rtw #igersmy #sayajualservice #byamirrabakri #dresses #beadswork #pattern #photooftheday #veil #familydresses #garments #MY #traditional #traditionalattire #kualalumpur
Assalamualaikum , Selamat Hari Raya Aidilfitri dari kami #teamwarisanninda , mohon maaf atas segala salah silap insyaAllah ada rezeki jumpa lagi pada tahun hadapan Share foto anda bersama koleksi baju raya dari kami. Amatlah berbesar hati untuk kami melihat anda semua bersama baju Warisan Ninda . #teamrayawarisanninda Terima kasih , sehingga kite berjumpa lagi.. #bajuraya2018 #bajumelayu #bajumelayu #bajumelayutelukbelanga #bajumelayujohor #tradisional #igers #weddingdress #weddings #casual #igers_my #Eday #engagement #rtw #igersmy #sayajualservice #byamirrabakri #dresses #beadswork #pattern #photooftheday #veil #familydresses #garments #MY #traditional #traditionalattire #kualalumpur
This year I chose checked fine Italian cotton for my Baju Melayu Teluk Belanga. . . . . The sampin is hand-woven sarong in cotton-silk I got from Sidemen, Bali in my recent trip. . . . Sadly, we (Malaysia) don’t produce fine cotton and our kain tenun (except for tenun Pahang - very expensive due to lacking of weavers) (our songket, (the ‘old’ style weave though is still the finest in the world) Is very limited . . . Though the fabrics are foreign, the sewing of the garments is still very traditionally Malay. My baju Melayu suit is ‘bersembat’ (double superfine hand stitching) dan ‘bertikam’ (hand-stitch/weave around the neck) tangan in ‘tulang Belut’ (the tread weave in the style of ‘eel’s bones’ . . . I only wear Teluk Belanga style with and old-style single pin. The ‘single’ or ‘one pin/button/brooch’ is to represent the one and only God/Allah that the Muslims believe. . . . . Meh, sambung Raya #tradition @aduhbyadu_official #bajumelayu #bajumelayutelukbelanga #johorstyle #sembat #tikam #tulangbelut #sidemenbali #italiancotton #lanacotton #emeraldgreen #silk
Selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir & batin maman ucapkan buat rakan2. "Kullu am waantum bikhair" "Taqabalallahu minna waminkum" "Allahumj'alna minal maqbulin walfaizin" Amin ya rabbal a'lamin... insyaAllah Ikhlas, Maman & keluarga Sape baju raya kuning mustard kita geng #eidmubarak #teamrayajohor #bajumelayutelukbelanga #harirayaaidilfitri
Alhamdulillah... puas hati tgk family sendiri pakai baju hasil dari tangan sendiri... insha allah dari tahun ke tahun saya akn perbaiki skill jahitan saya menjahit baju lelaki... #bajumelayuslimfit #bajumelayucekakmusang #bajumelayutelukbelanga #kocektebuk
1 Syawal 1439H... Selamat Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin semua... #salamlebaran #aidilfitri #2018 #syawal1439H #bajumelayutelukbelanga #sampinterengganu #pinky
Tidak lengkap pagi raya kalau tidak berbaju melayu lengkap bersamping #kampungbandakaba #sambutanhariraya2018 #teamrayamelaka #teamhijaulimau #bajumelayutelukbelanga #bajumelayubersamping #ootd
Okay this year sis tukar angin sikit.. sis pakai baju melayu teluk brlanga lak.. nak nampak kn leher sis yg alaa2 seksi tu 🙄 tiberrr ... . . . Sis nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin kpd semua yg mengenali diri sis.. salam 0-0 😘 . . . Ikhlas dari sis & keluarga #firstraya #bajumelayutelukbelanga #inikanraya
Selamat hari raya . Tema tahun ni hitam. Kita pulak ala2 YB Jb tak? . #raya2018 #bajumelayutelukbelanga #johor #syawal #ootd #jumaat
15 JUNE 2018 Assalamua'laikum dan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin #bajujawi #bajumelayutelukbelanga @nova2i @huaweimobilemy @hondamalaysia #matriye
Alhamdulillah, kurta Tareeq maroon dah selamat sampai ke customer 😍
Selamat #berbukapuasa 😊 _ masak ker beli #bazarramadhan 🙊 _ Kurta Hamzah Sapphire Blue tinggal saiz L & XL jer tau 😢
Kurta Abra in Navy Blue. Casual smart and suit for modern man. Steal this look for your raya outfit. Match your kurta with sampin and you’re good to go! . Cash-On-Delivery available! . Whatsapp: +6017 202 1270
Thank you yanggg❤️. U made my dayyy . ✔️baju cantik ✔️selesa . Anda nak juga baju yang super cantik and selesa dari @thebajuraya mcm mommy ni? Cepat! Sempat lagi nak order #romperbajumelayu utk 🚚SPECIAL DELIVERY esok/harini. DM/ Whatsapp ke 013-3107764 utk order dan terusss zassss sampai kpd anda 😊 . Utk menambahkan keyakinan anda, boleh klik #thebajurayafeedback . . . #rompersbajoo #romperbajoomelayu #rompersbajumelayu #romperbajumelayubaby #romperbaby #romperraya #bajurayababy #bajuraya2018 #bajurayabudak #bajurayasedondon #bajurayamalaysia #bajumelayubaby #bajumelayukids #bajumelayujohor #bajumelayubudak #bajumelayutelukbelanga #Bajoo #bajooclothing
Anyonyonyooo comeyyy sangat ni😍😍. Baby Eidlan dah dapat baju raya, baby anda dah ada ke belum tu?👀 . Anda nak juga baju yang super cantik and selesa dari @thebajuraya mcm baby ni? Cepat! Sempat lagi nak order #romperbajumelayu utk 🚚SPECIAL DELIVERY esok/harini. DM/ Whatsapp ke 013-3107764 utk order dan terusss zassss sampai kpd anda 😊 . Utk menambahkan keyakinan anda, boleh klik #thebajurayafeedback . . . #rompersbajoo #romperbajoomelayu #rompersbajumelayu #romperbajumelayubaby #romperbaby #romperraya #bajurayababy #bajuraya2018 #bajurayabudak #bajurayasedondon #bajurayamalaysia #bajumelayubaby #bajumelayukids #bajumelayujohor #bajumelayubudak #bajumelayutelukbelanga #Bajoo #bajooclothing
Thank you yanggg❤️. U made my dayyy . ✔️cantik sangat-sangat . Anda nak juga baju yang super cantik and selesa dari @thebajuraya mcm mommy ni? Cepat! Sempat lagi nak order #romperbajumelayu utk 🚚SPECIAL DELIVERY esok/harini. DM/ Whatsapp ke 013-3107764 utk order dan terusss zassss sampai kpd anda 😊 . Utk menambahkan keyakinan anda, boleh klik #thebajurayafeedback . . . #rompersbajoo #romperbajoomelayu #rompersbajumelayu #romperbajumelayubaby #romperbaby #romperraya #bajurayababy #bajuraya2018 #bajurayabudak #bajurayasedondon #bajurayamalaysia #bajumelayubaby #bajumelayukids #bajumelayujohor #bajumelayubudak #bajumelayutelukbelanga #Bajoo #bajooclothing
Kurta Abra in Navy Blue. Casual smart and suit for modern man. Steal this look for your raya outfit. Match your kurta with sampin and you’re good to go! . Cash-On-Delivery available! . Whatsapp: +6017 202 1270
Kurta Abra in Navy Blue. Casual smart and suit for modern man. Steal this look for your raya outfit. Match your kurta with sampin and you’re good to go! . Cash-On-Delivery available! . Whatsapp: +6017 202 1270
Sedar tak sedar dah nak raya. JGN RISAUUU, KAMI MASIH ADA STOK LAGI. Tapi baju kami laku kerasss jugak ni. MEH Beli, Meh beli !!!! Lagi tiga Hari jer Lagi nak RAYA dah. Jangan ketinggalan offer dari kami nie, setahun sekali jer promotion nie. . . . Dengan setiap pembelian Baju Melayu KIDIA TELUK BELANGGA INI anda akan mendapat KOPIAH baby secara percuma.... ye percuma sahaja ...... tak percaya ,meh beli apalagi. Jommm.... . . . CERIAKAN LEBARAN 2018 DENGAN BERPAKAIAN dari #Tatehcheras 😍 . . . 👕MATERIAL : (DIJAMIN LEMBUT DAN TIDAK PANAS) 👕DESIGN : LEHER TELUK BELANGA UTK BAJU KANAK KANAK 👕HARGA MAMPU MILIK 👕KAIN TAHAN LASAK UNTUK HERO KITA YANG HAPPY TIME RAYA . . . Sangat-sangat EXCLUSIVE LIMITED EDITION🌹 ‼️READY STOCK ITEM‼️ 🕹 1st Come 1st Serve. 🕹 👇 Jom Waze butik @tatehcheras. Ingat anak ingat TATEH.↖(^▽^)↗ . ✨🌙 ✨🌙 ✨🌙 ✨🌙 ✨🌙 2A-G, Jln Dwitasik 2, Dataran Dwitasik, Bandar Sri Permaisuri, Cheras ♂Lokasi : seberang Ayamas ☎03-91742016/0111-301890 ✨🌙 ✨🌙 ✨🌙 ✨🌙 ✨🌙 . . #tatehcheras #tatehoutlet #tatehmalaysia #butikibudananak #sripermaisuri #bandartunrazak #ppukm #kopiah #kopiahraya #kopiahbaby #bajumelayutelukbelanga #bajumelayutateh #bajumelayukidia #rayalagi3hari #raya2018 #jomketateh #Ingatanakingattateh #jemputdatang
kurta Hamzah nie kan, macam chipsmore sekejap ada sekejap takde 😂 _ Sebab tue kak yana tak suka orang booking, sebab ramai yg booking, lepas tue hilang dari radar 😬. Bila serious buyer betul2 nak beli, baju dah sold out 😢 sebab reserve utk cust yang booking dulu.. Bila customer booking hilang dari radar, stok kurta hamzah ada balik 😭 _ huhu.. Sekarang kak yana dah tak layan, org nak booking.. Kalau serius nak, terus bayar, jangan main-main booking lagi yer 😬
Special offer hari ini sahaja! Free postage for last pcs!! 🎉🎉🎉 . Baju Melayu Teluk Belanga Tiffany Blue Size : M Design : Slim Fit Material: Roberto Cavalli . #bajumelayu #bajumelayumoden #bajumelayucekakmusang #bajumelayutelukbelanga #bajumelayushaheizysam #sampin #bajumelayumurah
Special offer hari ini sahaja! Free postage for last pcs!! 🎉🎉🎉 . Baju Melayu Teluk Belanga Dusty Purple Size : S Design : Slim Fit Material: Roberto Cavalli . #bajumelayu #bajumelayumoden #bajumelayucekakmusang #bajumelayutelukbelanga #bajumelayushaheizysam #sampin #bajumelayumurah
Special offer hari ini sahaja! Free postage for last pcs!! 🎉🎉🎉 . Baju Melayu Instant Emerald Green Size : M Design : Slim Fit Material: Roberto Cavalli . #bajumelayu #bajumelayumoden #bajumelayucekakmusang #bajumelayutelukbelanga #bajumelayushaheizysam #sampin #bajumelayumurah
Kurta Abra in Butterscotch. Keeping it classic and minimal for Eid Outfit. - . Cash-On-Delivery available. . Shop this collection now at: . 📲 • whatsapp : +6017.202.1270
Cash-On-Delivery available. . Shop this collection now at: . 📲 • whatsapp : +6017.202.1270
Cash-On-Delivery available. . Shop this collection now at: . 📲 • whatsapp : +6017.202.1270
Kurta Abra in Butterscotch. Keeping it classic and minimal for Eid Outfit. - . Cash-On-Delivery available. . Shop this collection now at: . 📲 • whatsapp : +6017.202.1270
Cash-On-Delivery available. . Shop this collection now at: . 📲 • whatsapp : +6017.202.1270
BAJU MELAYU TELUK BELANGA 2018 Collection 😍 By QAshmir Clo Ready Stock❤❤❤ . . Size : S,M,L,XL Cutting : Traditional Colors : ROYAL BLUE (ADAM) BROWN (NUH) GREY PISTACHIO (ILYAS) ELEGANT BLACK (LUTH) OLIVE GREEN (MALIK) DUSTY PINK (YUSUF) ✔FREE postage ✔Online Bankin Payment Accepted ✔Fast Order Processing ✔Limited Stock ✔First Come First Serve Fast Respons Please Whatsapp👇👇 . 📲 BUY NOW : www.wasap.my/+60167024943 📲 WHATSAPP : 0167024943 📲 INSTAGRAM : qashmir_ 📲 FACEBOOK : QAshmir Clo #QAshmirlebaran2018 #Qashmirlebaran #Bajumelayutelukbelanga Please share ! Thank you 😘
With limited pieces, you'll definitely be glued and looking forward to own one of our kurta. Cash-On-Delivery available. . Shop this collection now at: . 📲 • whatsapp : +6017.202.1270
BAJU MELAYU TELUK BELANGA 2018 Collection 😍 By QAshmir Clo Ready Stock❤❤❤ . . Size : S,M,L,XL Cutting : Traditional Colors : ROYAL BLUE (ADAM) BROWN (NUH) GREY PISTACHIO (ILYAS) ELEGANT BLACK (LUTH) OLIVE GREEN (MALIK) DUSTY PINK (YUSUF) ✔FREE postage ✔Online Bankin Payment Accepted ✔Fast Order Processing ✔Limited Stock ✔First Come First Serve Fast Respons Please Whatsapp👇👇 . 📲 BUY NOW : www.wasap.my/+60167024943 📲 WHATSAPP : 0167024943 📲 INSTAGRAM : qashmir_ 📲 FACEBOOK : QAshmir Clo #QAshmirlebaran2018 #Qashmirlebaran #Bajumelayutelukbelanga Please share ! Thank you 😘
Promosi RAYA masih berterusan dan kami di #tatehcheras akan memberikan kopiah untuk anak anda secara percuma dengan setiap pembelian Baju Melayu Kidia. . . . Ya PERCUMA SAHAJA Mommies² dan Daddies². Apa yang percuma nya, KOPIAH BABY lah yang Percumanya tu. Setiap kopiah yang berharga rm13.00. . . . Jom, masih ada masa untuk mengunjungi butik @tatehcheras nie. Kalau x jumpa address, boleh WAZE sahaja ye... . . . Jom Waze butik @tatehcheras. Ingat anak ingat TATEH.↖(^▽^)↗ . ✨🌙 ✨🌙 ✨🌙 ✨🌙 ✨🌙 2A-G, Jln Dwitasik 2, Dataran Dwitasik, Bandar Sri Permaisuri, Cheras ♂Lokasi : seberang Ayamas ☎03-91742016/0111-301890 ✨🌙 ✨🌙 ✨🌙 ✨🌙 ✨🌙 . . #tatehcheras #tatehoutlet #tatehmalaysia #butikibudananak #sripermaisuri #bandartunrazak #ppukm #kopiah #kopiahraya #kopiahbaby #Rompers #bajumelayutelukbelanga #bajumelayutateh #bajumelayukidia #rayalagi1minggu #raya2018 #jomketateh #Ingatanakingattateh #jemputdatang
Alhamdulilah dan Terima Kasih kepada dua sahabat ini kerana beraya bersama dan memakai koleksi Cheritackita.😊 . . . #cheritackita #cheritackitaxtf #sales #saccmall #subangparade #themall #bajuraya2018 #bajumelayutelukbelanga #kurta #wintersoldier #allmustgo #betterbuy #worthit #letsshoppingwithus ❤️
BAJU MELAYU TELUK BELANGA 2018 Collection 😍 By QAshmir Clo Ready Stock❤❤❤ . . Size : S,M,L,XL Cutting : Traditional Colors : ROYAL BLUE (ADAM) BROWN (NUH) GREY PISTACHIO (ILYAS) ELEGANT BLACK (LUTH) OLIVE GREEN (MALIK) DUSTY PINK (YUSUF) ✔FREE postage ✔Online Bankin Payment Accepted ✔Fast Order Processing ✔Limited Stock ✔First Come First Serve Fast Respons Please Whatsapp👇👇 . 📲 BUY NOW : www.wasap.my/+60167024943 📲 WHATSAPP : 0167024943 📲 INSTAGRAM : qashmir_ 📲 FACEBOOK : QAshmir Clo #QAshmirlebaran2018 #Qashmirlebaran #Bajumelayutelukbelanga Please share ! Thank you 😘
Ni la Baju Melayu Viral tur? . Bukan design ni saja yg ada, pelbagai lagi design & color bole didapati di @ua_butik dengan harga yg amat berpatutan. Baju Melayu Cekak Musang & Teluk Belanga siap dengan butang lagi. . Terima kasih @ua_butik , kak & abg @sazalisamad_rinehashim atas kerjasama utk kali ini. Insyaallah ada rezki bisa berkolaborasi lagi ☺️. . #uabutik #bajumelayutelukbelanga #sazalisamad #ttdishahalam #supportlocalbrand #miesaiphotography
Baju Melayu T shirt? Apa salahnya. Lagi style raya nanti. Dapatkan Baju Melayu T shirt by @fidaekl , ada cekak musang dan teluk belanga. Untuk pembelian dapatkan di @fashionvalet.com dan @lelaqee.com Juga terdapat di physical store Fashion Valet di PAVILLION BANGSAR VILLAGE #Fvmen #timerayaje #fidaekl #bajumelayu2018 #bajumelayutshirt #bajumelayutelukbelanga
next page →