#bumikenyalang

7,376 posts

Loading...
PLUS SIZE LONG PUNJABI JEANS . βœ” punjabi jeans look like simple jubah jeans βœ” sangat sweet n trendy bila dipakai tak kira apa situasi sekali pun . Material : High quality soft jeans . Others : Ala-ala cutting mek kembang, dont worry hip besar boleh pakai ya 32" up to 55" Preggy mommy pon sesuai Nursing & wudhu friendly (button) . Available size 2XL to 5XL . Measurement : (Size 2XL) Bahu 17” Dada 44” Ketiak 20” Labuh 48” . (Size 3XL) Bahu 17-18” Dada 46” Ketiak 20” Labuh 49” . (Size 4XL) Bahu 18-19” Dada 48” Ketiak 22” Labuh 51” . (Size 5XL) Bahu 19-20” Dada 50” Ketiak 22” Labuh 51” . #amandarfaaplussizeblouse πŸ‘ˆ more plus size blouse here . Note : Colour may slightly vary due to photographic lighting sources and PC variance/phone resolution . Price : RM69 SM Add RM5 SS . WA 019-3203390 to purchase #bismillah #latifadzpastimaju #plussizemurahmalaysia #blousebigsize #tunicmalaysia #bajusizebesar #bajubigsize #tunicmurahmalaysia #plussizemurah #bajuplussizemurahmalaysia #bajusaizbesar #bajusaizbesarmurah #bajusaizbesarmalaysia #bajupunjabilabuh #tunicmuslimah #tunicplussize #plussizeblousemalaysia #maternityblousemurah #blousesaizbesar #bajupregnantmalaysia #sabahan #bumikenyalang #serembanmacammacamada #usmpenang #aaahouseofplussize
PLUS SIZE LONG PUNJABI JEANS . βœ” punjabi jeans look like simple jubah jeans βœ” sangat sweet n trendy bila dipakai tak kira apa situasi sekali pun . Material : High quality soft jeans . Others : Ala-ala cutting mek kembang, dont worry hip besar boleh pakai ya 32" up to 55" Preggy mommy pon sesuai Nursing & wudhu friendly (button) . Available size 2XL to 5XL . Measurement : (Size 2XL) Bahu 17” Dada 44” Ketiak 20” Labuh 48” . (Size 3XL) Bahu 17-18” Dada 46” Ketiak 20” Labuh 49” . (Size 4XL) Bahu 18-19” Dada 48” Ketiak 22” Labuh 51” . (Size 5XL) Bahu 19-20” Dada 50” Ketiak 22” Labuh 51” . #amandarfaaplussizeblouse πŸ‘ˆ more plus size blouse here . Note : Colour may slightly vary due to photographic lighting sources and PC variance/phone resolution . Price : RM69 SM Add RM5 SS . WA 019-3203390 to purchase #bismillah #latifadzpastimaju #plussizemurahmalaysia #blousebigsize #tunicmalaysia #bajusizebesar #bajubigsize #tunicmurahmalaysia #plussizemurah #bajuplussizemurahmalaysia #bajusaizbesar #bajusaizbesarmurah #bajusaizbesarmalaysia #bajupunjabilabuh #tunicmuslimah #tunicplussize #plussizeblousemalaysia #maternityblousemurah #blousesaizbesar #bajupregnantmalaysia #sabahan #bumikenyalang #serembanmacammacamada #usmpenang #aaahouseofplussize
30 Jul 2018 Me with Aiskrim Gula Apong. RM2 for small cup. p/s: panas² camni dapat makan aiskrim sedap gak ni. 😩 #eqazaliqhajelajahdunia #eqathewanderer #kuchingunplannedtrip #escapetrip #solotripdahbukansolotrip #kuching #kuchingsarawak #sarawak #aiskrimgulaapong #cuticutimalaysia #malaysia #bumikenyalang
Sarawak History . My sweet, lovely hometown State😊😊 . . . #sarawak #state #tanahtumpahdarahku #lovelystate #bumikenyalang #love #peace #harmony #like4follow #like4like
I love being a #sarawakian & live in #sarawak because we are no RACIST here. Malay, iban, chinese,bidayuh, kenyah,kelabit, etc, we all can stay in one #roof peacefully & equally. This is the reason why i stay. #transisbeautiful #antiracism #sarawak #malaysia #kamekanaksarawak #sriaman #sayangimalaysiaku #sayangisarawak #bumikenyalang
Perbincangan para HICOM dan ketua setiap biro untuk merencanakan persiapan yang teliti bagi merealisasikan Ngabas Borneo 2019 #SRMMMUMelaka #RakanMuda #Sarawak2019 #KBS #JBSNMelaka #NB19 #BumiKenyalang #JuhNgabasSarawak #KamekDatangNaitBelon
πŸ„πŸΏβ€β™€οΈ #tusanbeach #bumikenyalang
29 Jul 2018 If korang decide untuk tidak upah tour guide, korg akan dapat satu peta dari staff yg jaga kaunter. So, korg boleh pilih trail mana yg korg nak mengikut kesesuaian masa yg korg ada. Boleh juga dapatkan khidmat nasihat daripada staff di kaunter tersebut. p/s: hakak lupa nak bawa kasut sport. korg jgn jd mcm hakak πŸ˜‚ #eqazaliqhajelajahdunia #eqathewanderer #kuchingunplannedtrip #escapetrip #solotripdahbukansolotrip #kuching #kuchingsarawak #sarawak #bakonationalpark #tamannegarabako #cuticutimalaysia #malaysia #bumikenyalang
Beg purple ni x blh tggl, menangis sis nnt, pndai2 la cr port nnt 😬 #klkuching #submittender #bumikenyalang #bfmom #bfanywhereanytime #bfjourney
Last day in Sarawak!!.. Ada rezeki, kamek dtng lgi yaaπŸ’•πŸ’• #bumikenyalang
BUKA LAH MATA WAHAI ORANG BORNEO . SABAH DAN SARAWAK TIDAK PERNAH DIANGGAP SEBAGAI MALAYSIA.. MALAYSIA HANYA ADA TANAH MELAYU . JADI UNTUK APA LAGI KITA INGIN BERSAMA MALAYSIA.. DALAM MALAYSIA HANYA ADA CERITA MENGENAI MELAYU "CUMA ADA MELAYU" DI MANA PERGINYA HAK SABAH SARAWAK ? SEDANGKAN MALAYSIA TERBENTUK ATAS GABUNGAN NEGARA SABAH, SARAWAK DAN TANAH MELAYU . #SSKM #SABAHSARAWAKKELUARMALAYSIA # #SABAH #NEGERIDIBAWAHBAYU #SARAWAK #BUMIKENYALANG #TANAHBORNEO #BORNEOISLAND #PULAUBORNEO #FREESABAH #JOINTHEFIGHT #FIGHTFORSABAH
PLUS SIZE SUZY TOP . Features : Cutting loose peplum Ada sulam di bahagian pinggang Ada zip di belakang baju . Plus size (muat utk org size 46/48/50) . Ukuran : Bahu 17” Dada 50” Pinggang 48” Hip 54” Armhole 24” Labuh tangan 24” Labuh baju 31” . More item here #amandarfaaplussizeblouse . Note : Colour may slightly vary due to photographic lighting sources and PC variance/phone resolution . Price : RM50 Postage : RM8 SM | RM12 SS . WA 019-3203390 to purchase #bismillah #latifadzpastimaju #plussizemurahmalaysia #blousebigsize #plainblouse #bajusizebesar #seluarplussizemurah #embroideryblousemurah #plussizemurah #bajuplussizemurahmalaysia #bajusaizbesar #bajusaizbesarmurah #bajubadanbesar #bajusaizbesarmalaysia #blousebadanbesar #plussizemurahmalaysia #bigsizeblousemurah #plussizeblousemurahmalaysia #plussizeblousemalaysia #kemejabesar #blousesaizbesar #plussizepantsmurah #plussizepantsmalaysia #bumikenyalang #butikmuslimahonline #labuan #aaahouseofplussize
buah apple buah pelam sye ucap selamat malam.. #shah95 #anakperantauan #bumikenyalang #lorengdigital #matterapp
A traveler without observation is a bird without wings. Setiap perjalanan pasti akan ada pengalaman & kenangan baru. Take every chance you get in life because somethings only happen once. Make your trip as EXPERIENCE.. Kembara Bumi Kenyalang kita kongsi bersama ✌🏻 #terbangtinggi #fly #experience #explore #discover #positivelife #goodquotes #inspiration #life #beautiful #journey #perjalanan #chimtravel #bumikenyalang #kembara #myjourney #chim2018 #alwaysatraveller #semenggohwildlifecentre
Kalau pi Sarawak tak masuk hutan tak lengkap lah.... Misi mencari orangutan... so, jangan lupa singgah ke Semenggoh Wildlife Centre. Make your trip as EXPERIENCE.. Kembara Bumi Kenyalang kita kongsi bersama ✌🏻 #kuching #sarawak #view #riverview #perahutambang #kuching2018 #borneo #kisahchim #riversidemajestichotel #experience #gunungsantubong #waterfrontkuching #catstatue #bandarkuching #travel #darulhanabridgekuching #explore #bridges #vacation #positivelife #love #mylife #meow #bumikenyalang #positivevibes #journey #leisure #green #nature #semenggohwildlifecentre
29 Jul 2018 Ini mercu tanda Bako National Park. Batu ni berbetuk 'kepala ular' and dipanggil sea stack. Kalau datang Taman Negara Bako ni wajib bergambar dekat batu ni okay? 😁 Wish all of us to have a nice day today. #eqazaliqhajelajahdunia #eqathewanderer #kuchingunplannedtrip #escapetrip #solotripdahbukansolotrip #kuching #kuchingsarawak #sarawak #bakonationalpark #tamannegarabako #southchinasea #lautchinaselatan #seastack #cuticutimalaysia #malaysia #bumikenyalang
Darul Hana Bridge: Waterfront Kuching waktu malam 😘 Travelling is like flirting with LIFE, It's like saying, I would stay and love you but I have to go. It's my station. Make your trip as EXPERIENCE.. Kembara Bumi Kenyalang kita kongsi bersama ✌🏻 #kuching #sarawak #view #riverview #perahutambang #kuching2018 #borneo #kisahchim #riversidemajestichotel #experience #gunungsantubong #waterfrontkuching #catstatue #bandarkuching #travel #darulhanabridgekuching #explore #bridges #vacation #positivelife #love #mylife #meow #bumikenyalang #positivevibes #journey #leisure #building
Waterfront Kuching waktu malam 😘 Travelling is like flirting with LIFE, It's like saying, I would stay and love you but I have to go. It's my station. Make your trip as EXPERIENCE.. Kembara Bumi Kenyalang kita kongsi bersama ✌🏻 #kuching #sarawak #view #riverview #perahutambang #kuching2018 #borneo #kisahchim #riversidemajestichotel #experience #gunungsantubong #waterfrontkuching #catstatue #bandarkuching #travel #darulhanabridgekuching #explore #bridges #vacation #positivelife #love #mylife #meow #bumikenyalang #positivevibes #journey #leisure #building
Waterfront Kuching waktu malam 😘 Travelling is like flirting with LIFE, It's like saying, I would stay and love you but I have to go. It's my station. Make your trip as EXPERIENCE.. Kembara Bumi Kenyalang kita kongsi bersama ✌🏻 #kuching #sarawak #view #riverview #perahutambang #kuching2018 #borneo #kisahchim #riversidemajestichotel #experience #gunungsantubong #waterfrontkuching #catstatue #bandarkuching #travel #darulhanabridgekuching #explore #bridges #vacation #positivelife #love #mylife #meow #bumikenyalang #positivevibes #journey #leisure #building
Kek Lapis Sarawak 😘Waterfront Kuching waktu malam 😘 Travelling is like flirting with LIFE, It's like saying, I would stay and love you but I have to go. It's my station. Make your trip as EXPERIENCE.. Kembara Bumi Kenyalang kita kongsi bersama ✌🏻 #kuching #sarawak #view #riverview #perahutambang #kuching2018 #borneo #kisahchim #riversidemajestichotel #experience #gunungsantubong #waterfrontkuching #catstatue #bandarkuching #travel #darulhanabridgekuching #explore #bridges #vacation #positivelife #love #mylife #meow #bumikenyalang #positivevibes #journey #leisure
selamat malam gengg bro cube yer #anakperantauan #bumikenyalang
Waterfront Kuching waktu malam 😘 Travelling is like flirting with LIFE, It's like saying, I would stay and love you but I have to go. It's my station. Make your trip as EXPERIENCE.. Kembara Bumi Kenyalang kita kongsi bersama ✌🏻 #kuching #sarawak #view #riverview #perahutambang #kuching2018 #borneo #kisahchim #riversidemajestichotel #experience #gunungsantubong #waterfrontkuching #catstatue #bandarkuching #travel #darulhanabridgekuching #explore #bridges #vacation #positivelife #love #mylife #meow #bumikenyalang #positivevibes #journey #leisure #building
Waterfront Kuching waktu malam 😘 Travelling is like flirting with LIFE, It's like saying, I would stay and love you but I have to go. It's my station. Make your trip as EXPERIENCE.. Kembara Bumi Kenyalang kita kongsi bersama ✌🏻 #kuching #sarawak #view #riverview #perahutambang #kuching2018 #borneo #kisahchim #riversidemajestichotel #experience #gunungsantubong #waterfrontkuching #catstatue #bandarkuching #travel #darulhanabridgekuching #explore #bridges #vacation #positivelife #love #mylife #meow #bumikenyalang #positivevibes #journey #leisure #building
Terima kasih semua menyantuni/ mendoakan kesembuhan untuk Adik kesayangan kami, Cikgu Syuhada. Disini, kamek merasai kasih sayang Tuhan itu Maha Agung. Dia Maha Penyembuh. Dialah juga yang Maha Menyantuni .Dia Yang Maha Hafiz ( Menjaga). Dia Yang Maha Latif ( Melembutkan/ Santun) Yang Maha Melembutkan keadaan dan santunan. Dia lah yang melembutkan semua keadaan. Mengutuskan setiap yang menyantuni Adik kesayangan kamek dengan terbaik. Rawatan yang tepat dan terbaik. I am humbled & moved. Home sweet home is wherever we are. For now, SGH is home sweet home for me.Home is peaceful heart & barokah filled heart with his blessing. #mejaStudent . My table here in Kuching whenever i am off duty. Revision for Juzuk 1-10 has been blessed with His Mercy and eased. Subhanallah, walhamdulillah allahu akbar.Masya Allah , i am humbled with all kindness, sweetest smiles, loving hearts & syifak from Allah. Above all these...i am humbled with Adik's hopeful gaze , soft voice and every little progress she made,melted my heart.Doctors updates twice a day melted away our worries . Ya Allah,I am humbled with Your blessing. Here, Allah has blessed me with peaceful heart and rewarded my family & I with bountiful rahmah. Masya Allah , for an ordinary person, an adult student, He guides me and blessed me revising juz 1-10 with ease . I dedicated & submitted my revision hafazan , juzuk 1-10 especially for you my dearest Adik. May Allah reward you with total syifa' . May Allah bless me with rizk qalbun saleem & blessing in this journey. May Allah make us the people of His Book Ameen. #Hafizah #Huffaz #Hafiz Kamek memang jatuh hati dengan baik budi, senyum manis, bicara halus , silaturahim dan kasih sayang orang2 disini. Hati kamek sudah jatuh cinta dengan #BumiKenyalang . Sentiasa akan berada di dalam doa dan hati kamek. Semoga Allah reward kita Syurga diatas rezeki silaturahim yang penuh barokah ini.amiin.
29 Jul 2018 Ni antara batu² famous yg korg boleh tgk bila dah alang² nak pergi ke Taman Negara Bako. Kalau perasan batu ni berbentuk muka (ada mata, hidung, mulut). . Untuk tgk batu² ni, ada bayaran lain yg korg kena buat dekat org yg bawa boat ni. Kalau ramai org nak join tgk batu, korg boleh dpt harga murah. Mcm kitorg dpt harga murah sbb lebih dari 5 org nak pergi tgk batu² ni. Stone Visit Boat Fee: RM7/pax Original Price: RM30/boat *if not more than 5 people. Jimat banyak kan? Hehe So make sure korg kawtim dgn org lain utk dptkan harga murah. 😁 #eqazaliqhajelajahdunia #eqathewanderer #kuchingunplannedtrip #escapetrip #solotripdahbukansolotrip #kuching #kuchingsarawak #sarawak #bakonationalpark #tamannegarabako #southchinasea #lautchinaselatan #cuticutimalaysia #malaysia #bumikenyalang
29 Jul 2018 Gambar bukan daripada Google ya kawanΒ². Ni tangkap sendiri pakai fon je. Banyak lagi view yg cantik gila. Aku kat Sarawak tenang gila sbb takde gangguan drpd manusia atau anasirΒ² yg tidak elok. Hahahaha TAPI, balik je semenanjung, tak sampai sejam pun, anasirΒ² yg tidak elok pun berkunjung tiba. Maka, aku berhasrat untuk melarikan diri lagi ke negeri/negara lain. Supaya aku jauh dari makhlukΒ² yg tak bertamadun ni. πŸ˜‚ #eqazaliqhajelajahdunia #eqathewanderer #kuchingunplannedtrip #escapetrip #solotripdahbukansolotrip #kuching #kuchingsarawak #sarawak #bakonationalpark #tamannegarabako #southchinasea #lautchinaselatan #cuticutimalaysia #malaysia #bumikenyalang
29 Jul 2018 Dah alangΒ² dia ada kat Sarawak, aku jebakkan dia dgn aktiviti aku untuk hiking kat Taman Negara Bako. Hahahaha πŸ˜‚ Best gak ada partner. Boleh aku membebel. Oh ya, apa yg menariknya Taman Negara Bako ni? Menarik sbb kau boleh jumpa haiwan liar mcm monyet hidung panjang, monyet berjanggut, babi hutan. Ni contohΒ² yg famous lah. And, ada gak tumbuhan mcm Rafflesia. Cuma, utk tgk semua ni, korg kena upah tour guide sbb dorg lebih mahir selok belok dlm hutan tu. Tour guide - RM120 Mcm kitorg, kitorg tak upah tour guide sbb nak save cost. So, kitorg redah sendiriΒ² je. Mmg boleh ya kwnΒ². Tiada paksaan untuk upah tour guide. And kat sini, bnyk trail yg korg boleh pilih utk hiking. Ada dr easy ke hard punya level. Sbenarnya aku nak pergi trail yg menghala ke Pulau Lakei sbb pulau tu cantik sangat. TAPI, jauh penghujung dunia pulau dia and mengambil masa 7jam (10km) utk sampai sana. Kau gila? Nak menapak 10km selama 7jam semata. Hahahahaha So, pilih lah ikut kemampuan fizikal dan mental korg. πŸ˜‚ #eqazaliqhajelajahdunia #eqathewanderer #kuchingunplannedtrip #escapetrip #solotripdahbukansolotrip #kuching #kuchingsarawak #sarawak #bakonationalpark #tamannegarabako #southchinasea #lautchinaselatan #cuticutimalaysia #malaysia #bumikenyalang
29 Jul 2018 . ● Laut China Selatan ● . Hari ke-4 aku kat Sarawak, aku ajak Farhan ikut aku pergi Taman Negara Bako untuk hiking. πŸ˜‚ Untuk ke Taman Negara Bako ni, pengangkutan utama dia adalah bot. Bot ini akan merentasi Laut China Selatan selama 25 minit untuk sampai ke Taman Negara Bako. Boat Fee - RM30/pax Entrance Fee - RM10/adult Apa yg menariknya Taman Negara Bako ni sampai aku sanggup redah laut ni? Next post aku akan explain. πŸ˜‚ #eqazaliqhajelajahdunia #eqathewanderer #kuchingunplannedtrip #escapetrip #solotripdahbukansolotrip #kuching #kuchingsarawak #sarawak #bakonationalpark #tamannegarabako #southchinasea #lautchinaselatan #cuticutimalaysia #malaysia #bumikenyalang
31 Jul 2018 Berjumpa dengan dia di Sarawak pada 27 July 2018 iaitu hari ke-1000 perkenalan kami. Ya, aku baru perasan tentang fakta ni bila bukak apps yg love calculator tu. πŸ˜‚ . Ini suratan atau kebetulan? Entah, rahsia jodoh milik Allah. Masuk esok 1 Aug 2018, dah 2tahun 9bulan (1005 hari) perkenalan kami. Aku tak mintak banyak, mintak korg doakan aku dan dia sempat halalkan hubungan ni (means umur panjang, jodoh panjang) Amin.. Hahahaha πŸ˜‚ Happy monthsary @__farhanibrahim. ❀ . Wish awal sebab nak naik flight dah and sampai semenanjung je aku nak rest sebab esok dah kerja, back to reality yg aku rasa mcm kat neraka dunia. Hahahaha p/s: Seganas ganas aku pun dalam hati aku ada taman. Korg ape tau~ πŸ˜‚ Night guys ! #eqazaliqhajelajahdunia #eqathewanderer #kuchingunplannedtrip #escapetrip #solotripdahbukansolotrip #kuching #kuchingsarawak #sarawak #fairycave #guaparipari #hiking #cuticutimalaysia #malaysia #bumikenyalang
28 Jul 2018 Me with nature blend together forever. Tengok muka aku pun dah tahu muka excited (sbenarnya muka cover penat menapak tangga gua ni). Kahkah πŸ˜‚ . #eqazaliqhajelajahdunia #eqathewanderer #kuchingunplannedtrip #escapetrip #solotripdahbukansolotrip #kuching #kuchingsarawak #sarawak #fairycave #guaparipari #hiking #cuticutimalaysia #malaysia #bumikenyalang
28 Jul 2018 . ● Fairy Caves ● . Lepas dah balik dari Pasar Serikin, korang boleh singgah Gua Pari Pari ni. Sebab jarak dia dah dekat dah dengan pasar. Dari luar kau akan nampak buruk je tangganya. Sekali bila kau dah masuk and dah mendaki sampai ke atas...the view is breathtaking! Cantik sangat 😍 . Entrance fee - RM1 Perlu diingatkan untuk korg pakai kasut yg bersesuaian dan bawak lah torchlight sbb ada kawasan yg gelap dan licin. Bawak skali tuala kecik untuk lap peluh sbb aku pun dah mcm mandi shower peluh je. Penat dia tu toksah kita sembang ah sbb sampai ke harini terasa sakitnya kaki aku. Maklumlah, aku dah lama tak bersukan/aktif. So ni makannya. πŸ˜‚ #eqazaliqhajelajahdunia #eqathewanderer #kuchingunplannedtrip #escapetrip #solotripdahbukansolotrip #kuching #kuchingsarawak #sarawak #fairycave #guaparipari #guamalaysia #hiking #cuticutimalaysia #malaysia #bumikenyalang
28 Jul 2018 . ● Pasar Serikin ● . Dari bandar Kuching ke Serikin ni ada lah dalam 1jam lebih bergantung kepada lokasi yang korang menginap. Pasar ni dibuka hanya pada hari Sabtu & Ahad (7AM - 2PM). . Apa yang menariknya pasar ni? Fakta mengatakan ianya terletak di sempadan Sarawak-Indonesia dan kawasan ni betulΒ² di atas lingkaran garisan Khatulistiwa. So akan panas lah cuaca. Tapi, time kitorg dtg, hujan renyai and tak lama pastu da tak hujan. So tahap kepanasan dia tu takde sgt la. Dan, barangΒ² kat sini pun menarikkkk sangat bagi spesis yg suka shopping. Aku yg kurang shopping ni pun mcm terjebak gak. πŸ˜… Dari segi harga tu aku kurang tau murah ke mahal sbb aku bukan spesis kaki shopping. Tapi ramai yg kata murah and kalau kau pandai tawar menawar, boleh dpt murah. Aku ada gak try bargain the price and boleh lah dpt murah dr harga asal yg dia offer. Kalau kau ada skill bargain yg power, sini lah syurga utk kau shopping. Hahahaha Tapi perlu diingatkan, brg kat sini bnyk dari Indonesia. So, pepandai korg lah nak beli apa. p/s: mamanya tetiba nak bergambo dgn aku, tu aku senyum tu senyum awkward sbb aku segan. Kah! πŸ˜‚ #eqazaliqhajelajahdunia #eqathewanderer #kuchingunplannedtrip #escapetrip #solotripdahbukansolotrip #kuching #kuchingsarawak #sarawak #pasarserikin #serikinmarket #cuticutimalaysia #malaysia #bumikenyalang
27 Jul 2018 Dinner at RJ Ayam Penyet Kopitiam. Harga tak mahal and tak murah. Yang sedang² sajaaaa~ Teh O Ais - RM2.20 Bandung Ais - RM3.20 Nasi Goreng Ayam Bakar - RM12.50 Nasi Goreng Ayam Penyet - RM12.50 Ni antara recommended punya kedai makan yang korang boleh terjah. Sedap pun sedap. 😊 #eqazaliqhajelajahdunia #eqathewanderer #kuchingunplannedtrip #escapetrip #solotripdahbukansolotrip #kuching #kuchingsarawak #sarawak #rjayampenyet #ayampenyet #cuticutimalaysia #malaysia #bumikenyalang
27 Jul 2018 Petang tu lepas beli kek lapis, aku lepak sensorg kat waterfront. PtgΒ² layan angin sepoiΒ² best tau. Elok tgh lepak sensorg, jodoh pun dtg dgn family dia jenjln kat waterfront. Pastu mama dia suruh dia teman aku jenjln sbb risau aku duk jln sensorg kat negeri org. πŸ˜‚ Tgh melepak borakΒ², layan angin sepoiΒ² sambil main fon, tangan kena tarik, pastu kena sarung 'cincin' dari ranting mana ntah dia amik. πŸ˜‚ If this is not sweet, then I don't know what it is. Kahkah! #eqazaliqhajelajahdunia #eqathewanderer #kuchingunplannedtrip #escapetrip #solotripdahbukansolotrip #kuching #kuchingsarawak #sarawak #waterfrontkuching #cuticutimalaysia #malaysia #bumikenyalang
27 Jul 2018 Okay, gambar kat Sarawak Cultural Village dah habis. Ni dekat Waterfront plak. Aku naik boat penambang ni pergi seberang untuk beli kek lapis (sebenarnya boleh je naik kereta pergi seberang πŸ˜‚). Tambang untuk naik boat ni RM0.50-RM1. #eqazaliqhajelajahdunia #eqathewanderer #kuchingunplannedtrip #escapetrip #solotrip #kuching #kuchingsarawak #sarawak #sarawakculturalvillage #kampungbudayasarawak #cuticutimalaysia #malaysia #bumikenyalang
27 Jul 2018 This is rumah melanau. Banyak sangat la gambar cecantik sampai tak tahu nak bg korg tgk yg mana. So mana yg aku post tu antara gambar yang cantik aku dapat tangkap. Korang layan jela ya. πŸ˜‚ Kalau agakΒ² rasa annoying sebab aku tak post muka aku, asyik post benda camni, boleh tekan butang unfollow. Hahahaha #eqazaliqhajelajahdunia #eqathewanderer #kuchingunplannedtrip #escapetrip #solotrip #kuching #kuchingsarawak #sarawak #sarawakculturalvillage #kampungbudayasarawak #cuticutimalaysia #malaysia #bumikenyalang
27 Jul 2018 Aku suka melihat dunia dari sudut yang berbeza. Aku budak bandar tapi aku suka suasana kampung. Aku benci tempat yang sesak sebab boleh cepat penat. Eh, apesal ayat poyo sangat ni? πŸ˜‚ #eqazaliqhajelajahdunia #eqathewanderer #kuchingunplannedtrip #escapetrip #solotrip #kuching #kuchingsarawak #sarawak #sarawakculturalvillage #kampungbudayasarawak #cuticutimalaysia #malaysia #bumikenyalang
27 Jul 2018 Bila aku travel sensorg, mmg gambar sendiri tak banyak sebab busy tangkap gambar bnda lain. πŸ˜‚ Ni je mampu. Hahahahaha #eqazaliqhajelajahdunia #eqathewanderer #kuchingunplannedtrip #escapetrip #solotrip #kuching #kuchingsarawak #sarawak #sarawakculturalvillage #kampungbudayasarawak #cuticutimalaysia #malaysia #bumikenyalang
27 Jul 2018 Breathtaking view 😍 Semalam busy tengok pemandangan cantik camni lah sampai tak sempat nak tengok fon. I'm enjoying my trip hehe #eqazaliqhajelajahdunia #eqathewanderer #kuchingunplannedtrip #escapetrip #solotrip #kuching #kuchingsarawak #sarawak #sarawakculturalvillage #kampungbudayasarawak #cuticutimalaysia #malaysia #bumikenyalang
27 Jul 2018 . ● Kampung Budaya Sarawak ● . Atau dalam bahasa inggerisnya Sarawak Cultural Village. Ramai yang recommend datang sini sebab kalau kau datang sini ibarat kau dah pusing satu Sarawak. As for my personal review, tempat ni memang menarik untuk sesiapa yang berminat untuk mempelajari budaya etnik di Sarawak ni. Dan yang paling aku suka, dorang punya show. Sangat menarik weyh. Bila tengok tarian dorang, aku pun rasa rindu nak menari tarian tradisional. Kahkah πŸ˜‚ And sini pun ada restaurant untuk korang rasa makanan Sarawak. Entrance Fee: RM60 (ada diskaun untuk student) #eqazaliqhajelajahdunia #eqathewanderer #kuchingunplannedtrip #escapetrip #solotrip #kuching #kuchingsarawak #sarawak #sarawakculturalvillage #kampungbudayasarawak #cuticutimalaysia #malaysia #bumikenyalang
27 Jul 2018 Breakfast Mee Laksa Sarawak with Teh O Ais at Kopi O' Corner. Sedap, rasa dia mcm makan mee curry tapi lain skit. Hahaha Mee Laksa Sarawak - RM5 Teh O Ais - RM1.80 Dadih (desert) - RM2.10 Harga sangat affordable and banyak lagi pilihan menu yang ada dekat Kopi O' Corner ni. If korang datang Kuching, boleh lah try makan kat sini. #eqazaliqhajelajahdunia #eqathewanderer #kuchingunplannedtrip #escapetrip #solotrip #kuching #kuchingsarawak #sarawak #kopiocorner #meelaksasarawak #laksasarawak #cuticutimalaysia #malaysia #bumikenyalang
26 Jul 2018 . ● Kuching AEON Mall ● . I did mentioned previously that I dislike to go to the mall when it comes to the travel. But then tadi I pergi sebab mengikut kajian yang dilakukan, guesthouse I tidak menyediakan shampoo. Oleh sebab itu, I beli lah whatever things yang patut dibeli since I will stay here for 5 nights. SambilΒ² tu window shopping ah. #eqazaliqhajelajahdunia #eqathewanderer #kuchingunplannedtrip #escapetrip #solotrip #kuching #kuchingsarawak #sarawak #cuticutimalaysia #malaysia #bumikenyalang
26 Jul 2018 Nasi Ayam Goreng Kukus & Sirap Limau Ais for my lunch today at Rumah Hijau Cafe. Harga makanan dekat cafe ni takde lah murah sangat and takde lah mahal sangat. Dia macam harga kau makan kat Subang Jaya ke, Damansara ke, KL ke, haaaa. Nasi Ayam Goreng Kukus - RM10 Sirap Limau Ais - RM2.40 Perlu diingatkan, trip aku kali ni tiada bajet yang aku tetapkan sebab trip ni pun aku tak plan. Dia mcm tiberrrr je. Kadang kalau aku stress memang semua yang aku buat secara tetiba. Sama mcm trip aku pergi Jepun 2 tahun lepas. Ni kali kedua aku solo trip. Tapi kalini secara tiberrr tiberrr. At least Jepun tu aku ada gak masa nak plan. Hahaha πŸ˜… #eqazaliqhajelajahdunia #eqathewanderer #kuchingunplannedtrip #escapetrip #solotrip #kuching #kuchingsarawak #sarawak #rumahhijaucafe #nasiayamgorengkukus #nasikukus #cuticutimalaysia #malaysia #bumikenyalang
26 Jul 2018 . ● Rumah Hijau Cafe ● . Ni entrance dia. Interior dia pun cantik and siap ada aircond. So sesiapa yg spesis tak tahan panas, boleh lah datang and duduk kat dalam. I tak dapat nak tangkap gambar dalam tadi sebab tempat duduk kat dalam dah full. I duduk luar je. Lagipun better sebab I still rasa sejuk aircond dari flight and airport. πŸ˜… #eqazaliqhajelajahdunia #kuchingunplannedtrip #escapetrip #solotrip #eqathewanderer #kuching #kuchingsarawak #sarawak #rumahhijaucafe #cuticutimalaysia #malaysia #bumikenyalang
next page →