#cendol

171,926 posts

Loading...
21 Jul 2018 : Harini @naura_cottoncandy berada di Masjid Bukit Jelutong sempena majlis perkahwinan 2 pasangan pengantin! ☺️ #popcornmalaysia #katering #khemah #masjidbukitjelutong #gulakapas #cottoncandymalaysia #popcorn #liveservice #kahwin #nikah #tunang #aqiqah #pelamin #cendol #apambalik
21 Jul 2018 : Harini @naura_cottoncandy berada di Masjid Bukit Jelutong sempena majlis perkahwinan 2 pasangan pengantin! ☺️ #popcornmalaysia #katering #khemah #masjidbukitjelutong #gulakapas #cottoncandymalaysia #popcorn #liveservice #kahwin #nikah #tunang #aqiqah #pelamin #cendol #apambalik
21 Jul 2018 : Harini @naura_cottoncandy berada di Masjid Bukit Jelutong sempena majlis perkahwinan 2 pasangan pengantin! ☺️ #popcornmalaysia #katering #khemah #masjidbukitjelutong #gulakapas #cottoncandymalaysia #popcorn #liveservice #kahwin #nikah #tunang #aqiqah #pelamin #cendol #apambalik
🍃 *GREENTEA MINT FACE SCRUB* bukan scrub biasa biasa dimana ianya adalah diFORMULASIKAN dari bahan semulajadi yang membantu kulit kembali muda. Ni dia rahsianya! 🌿 *GREENTEA* 🌿 *PEPPERMINT* 🌿 *WALNUT* 🌿 *STEMCELL* 🌿 *ARGAN* 👍 *GREENTEA MINT FACE SCRUB* adalah produk buatan muslim di Malaysia dan mempunyai kelulusan *KKM*! 👍 1 bekas boleh tahan sehingga 1-2 bulan penggunaan *Greentea Mint Face Scrub* 💖 🌿 Membantu menyingkirkan kulit mati dan kusam sekaligus membantu keberkesanan skincare anda 10x ganda! 🌿 Mencerahkan kulit dengan penggunaan berterusan. Pipi kemerahan secara semulajadi! 🌿 Menghilangkan kotoran yang menyumbatkan pori2 wajah 🌿 Menghilangkan lebam bawah mata 🌿 Mengurangkan muka berminyak sekaligus dapat halang kehadiran jerawat 🌿 Membuatkan kulit wajah kebal dengan sinaran matahari 🌿 Menanggalkan whitehead & blackhead! 🌿 Memberi kesegaran dan ketenangan dengan aroma greentea dan peppermint!
Ketemu preman cendol semasa kecil @fanaralim 🤙 #cendol
Somewhere at Kuala Lumpur, Es Cendol Durian!!!! This was completely a BOMBBBB!!! There was a bitter taste on the sweetness of this, mamamiaaa so yummyyy!!! . . #maromakan #escendoldurian #kualalumpur #malaysia . . . . . #escendol #durian #onthetable #dessert #desserts #dessertporn #dessertgram #mouthwatering #mouthgasm #malaysiafood #malaysianfood #kulinermalaysia #kulinermalam #cendol #foodbeast #food4thought #kulinerjakarta #tablesetting #tablesituation #sweet #delicious #yummyfood
Nih ayam yang lo mau bikin ,tapi lo gak bisa masak kan ,hahha hayoo ngaku. ——————————————————— Bahan" 2 tsp oil 4 chicken breasts salt to taste pepper to taste 2 tbsp butter 2 cups chopped mushrooms 2 cloves garlic minced 1/2 cup white wine 2 cups heavy cream 1/2 tsp oregano 1 cup grated parmesan 2 cups chopped spinach Sliced fresh mozzarella ——————————————————— credit: @jungletwisted ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ ➖➖➖➖➖➖ #ayam #kulinerjkt #viral #kolak #makananindonesia #jelajahmakanan #jelajahnusantara #kuliner #makananenak #kulinernusantara #kulinerindonesia #pizza #videomasak #wisatakuliner #Resepmasakan #palembang #timnas #telur #bakso #padang #Cendol #jakarta #bandung #pekanbaru #nasigoreng #indonesia #masak #coklat
Ride to cendol pak razak.. Huhuhu😂 #cpr #geng #cendol #brr #kitaok
Spirit break out, break down our walls #D24 #duriancendol #cendol #ttdi
My must eat in Batam!! #cendol #dessert
Viral viral viral.....#durian_everywhere #cendol durian #i eat cendol biasa #im don't like durian #sharing post #insta food
Malam2 minggu nk pekena dengan cendol Durian memang ngam 😋😋 lokasi betul2 di chowkit road kepada pengemar durian boleh lah cuba cendol durian ni memang ngam teruk !! #kl #proudofmalaysia #cendol #durian #malaysia #kualalumpur #chowkit #citycenter #people #food #news #cendol #visitmalaysia #visitKl
Bismillahi Bossku House dgn bangganya memperkenalkan Crew yg merupakan tulang belakang @ nadi Bossku House. Tanpa mereka, Bossku House hanyalah sekadar nama. Terima Kasih Bossku House Crew You all are the best crew in town. Keep it up your good job guyz #BosskuHouse #perliskini #perlisinderakayangan #BosskuHouseCrew #TrustYourChef #OpenNow #anakperlis #TheBestWesternFoodInTown #republikanakperlis #kangaq #Kangar #westernfood #perlisstreetcendol #cendol
Abg beca ckp kat sini cendol yg terpaling famous.. mmg sedap.. 👍👍 . #shortvacay #cendol #desert #localdesert #visitmalacca
Merayap sampai ke Pekan utk jalan2 Cari makan..takdela cuma hantar org je ke Pekan.alang2 sampai pekan igtkan nak singgah makan kat murtabak mengkasar..dah tahu confirm2 ramai gila umat manusia kat situ..so pergi je la minum cendol yang popular kt pekan ni..mmg boleh tahan jugak la ramai org nye..kena plak dgn musim durian ni..order la cendol durian..lain2 cendol pulut dgn cendol biasa..sebab Ada yg X makan durian..Rasa dia?nice gile..sedap..rojak dia pun ok nice.. Location : Pekan Riverfront.senang je nak cr.. #tb #throwback #vsco #vscoedit #cendol #durian #foodporn #foodpic #streetfood #nice #love #lfl #tfl #tflers #jjcm #jjcmkuantan #jalanjalancarimakan #jalanjalancarimakanpekan #jalanjalancarimakankuantan #kuantan #pekan #pahang #malaysia #aseanfood #asia
Bosen sama mie yang gitu" aja, cobain yang satu ini deh. Credit: @nimnew.foodstyle ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ ➖➖➖➖➖➖ #ayam #kulinerjkt #viral #kolak #makananindonesia #jelajahmakanan #jelajahnusantara #kuliner #makananenak #kulinernusantara #kulinerindonesia #pizza #videomasak #wisatakuliner #Resepmasakan #palembang #timnas #telur #bakso #padang #Cendol #jakarta #bandung #pekanbaru #nasigoreng #indonesia #masak #coklat
Menu lunch tadi. Baru sempat upload. Bihun sup ayam dan cendol spesial. 😋 Hari ni banyak aktiviti bersama famili dekat luar. Mustahil untuk kata tidak kepada makanan yang sedap-sedap. #lunch #bihunsup #terengganustyle #terengganu #chicken #cendol #malaysianfood #soup #foodgasm #trulymalaysia #foodie #foodlover #ilovefood #outing #familytime #saturday #weekend #malaydish #happytummy
21 Jul 2018 : Harini @naura_cottoncandy berada di Masjid Bukit Jelutong sempena majlis perkahwinan 2 pasangan pengantin! ☺️ #popcornmalaysia #katering #khemah #masjidbukitjelutong #gulakapas #cottoncandymalaysia #popcorn #liveservice #kahwin #nikah #tunang #aqiqah #pelamin #cendol #apambalik
21 Jul 2018 : Harini @naura_cottoncandy berada di Masjid Bukit Jelutong sempena majlis perkahwinan 2 pasangan pengantin! ☺️ #popcornmalaysia #katering #khemah #masjidbukitjelutong #gulakapas #cottoncandymalaysia #popcorn #liveservice #kahwin #nikah #tunang #aqiqah #pelamin #cendol #apambalik
21 Jul 2018 : Harini @naura_cottoncandy berada di Masjid Bukit Jelutong sempena majlis perkahwinan 2 pasangan pengantin! ☺️ #popcornmalaysia #katering #khemah #masjidbukitjelutong #gulakapas #cottoncandymalaysia #popcorn #liveservice #kahwin #nikah #tunang #aqiqah #pelamin #cendol #apambalik
🍰🍭 LAPIS CENDOL 🍭🍰 . . Kalau biasanya cendol dinikmati dalam bentuk minuman, sekarang ada yang unik lho! Yep, lapis cendol! 😀😀 Bentuk dan tampilannya boleh mirip dengan kue lapis biasa. Kalau soal rasa? Cendol banget! Adonan kue lapis ini lembut banget dan berpadu pas dengan rasa cendol. Bakal jadi favoritmu deh! 😁😁 Yuk cobain! . . 🍭 Bahan: I: 250 gram gula merah, iris 250 ml air ½ sdt garam 2 sdm gula merah 1 lembar daun pandan, simpul 500 liter santan dari 2/3 butir kelapa 250 gram gram tepung terigu 1 sdm tepung beras 1 sdm tepung maizena II: 750 ml santan dari ¾ butir kelapa 250 gram tepung terigu 1 sdm tepung beras 1 sdm tepung maizena 250 gram cendol tepung beras . . 🍰 Cara Membuat: ● Masak gula merah bersama air, garam, gula pasir, dan daun pandan sampai mendidih dan gula larut. Angkat lalu saring, tunggu sampai hangat. Tuangkan ke dalam campuran tepung terigu, tepung beras, dan tepung maizena. Aduk sampai menjadi adonan yang licin. ● Campur santan, tepung terigu, tepung beras, dan tepung maizena (bahan II) sampai menjadi adonan yang licin. Tambahkan cendol tepung beras. Aduk sampai rata. ● Bagi adonan I dan II menjadi 2 bagian. Tuangkan sebagian ke dalam loyang ukuran 20 x 20 cm yang sudah dioles minyak. Kukus dalam dandang panas selama 5 menit. Tuangkan sebagian adonan 2, kukus kembali selama 10 menit. Lakukan kemudian untuk sisa adonan. Kukus kue selama 20 menit. Angkat. Keluarkan dari loyang. Sajikan. . . #lapiscendol #kuelapis #lapis #cendol #dawet #jajananpasar #jajanantradisional #jajanan #resep #instafood #instagood
SEDERHANA bukan berarti tanpa kualitas. . . Di sudut Jalan Sonosewu, Pak Slamet tengah membuat seporsi DAWET. Bukan warung atau restoran, hanya sebuah bakul jinjing berwarna hijau. Pak Slamet dengan capingnya sudah berjualan sejak 1983. Bukan waktu yg sebentar untuk mempertahankan citarasa yang begitu khas. --- Dawetnya berwarna putih, terbuat dari pati aren. Kemudian disiram dengan kuah santan dan saus gula jawa. Begitu nikmat untuk siang dan sore hari. Tapi satu hal yang langka di tempat lain, yakni HARGANYA. "Seribu lima ratus saja," sahut Pak Slamet, sambil menyerahkan semangkuk es dawet. Ya, SIAPAPUN dapat menikmati es dawet Pak Slamet. --- Terima kasih fotonya @jogjaeatguide , foto yang apik. Yang di Jogja dan sekitar, bisa melipir untuk mencicipi semangkuk kenikmatan dari DAWET SONOSEWU. . . #dawet #esdawet #cendol #escendol #dawetjogja #dawetputih #dawetsonosewu #dawetpakslamet #minuman #minumantradisional #jajanan #jajananpasar #jajananenak #jajananmurah #jogjaeatery #kulinerjogja #javafoodie #jogjaculinary #jogjakakilima #cemilan #cemilanenak #kulinerindonesia #indonesianfood #people #peopleinframe #humansofindonesia #belangaindonesia #belangacitarasa
Cendol... 🍨 But it tastes really bad... you need to improve a lot. #desset #cendol #foodporn #foodlover #foodhunting
Saturday,July 21 ☁️ 18:20 Baru nak join mkn😋😋
I’m eating this😜 ( coconut icecream #cendol ) 옥수수전분(만약 녹말 이쑤시게를 불려 놓으면 이런 맛이 날 것 같아)으로 만든 누들과 팥빙수가 공존함ㅋㅋ #페낭 #penang
Cendol - penang desert
Cendol anjeeeeng cendoollll Cik tag nu jadi anak na 😂 @olegunnnn #wearepersibfans #bobotoh #lucu #komedi #cendol
I’ve tasted #cendol . And this is the best. Ever!
tea time #teatime #cendol
Balik kerja pekena cendol n rojak smbil layan hindustan...padu....panas di luar hari ni.... #panaslitlit #cendolpulut #cendol #rojak #hindustantv3
Abang cendol #cendol musang king rm 18. #cendol biasa rm 8.
Hot weather now... Cendol Campur & Pulut Ikan Dua! #CendolCampur #Cendol #CendolAirPutih #PulutIkan #Kuantan #HotWeather
Minum petang.. #Cendol
✅DONE LCD REPLACEMENT SAMSUNG S4 . Done by : tech hamizan . XPERT SETAPAK No.16, Jalan Megan Setapak Taman Sri Rampai, 53300 Setapak, KL Office Tel : 03 4144 1361 Whatsapp : 013 428 9006 Operation Hour: 10am - 10pm Monday - Sunday . 7day A Week Landmark: -Berhadapan WISMA RAMPAI -Sebaris PETRON STATION -Sebelah 7 ELEVEN -SIGNBOARD BESAR #XPERT Waze : https://waze.to/lr/hw2864vt9n . #iphone #ipad #mac #android #samsung #repairphone #glassreplacement #xpert #apple #setapak #shahalam #puchong #negaraku #preloved #repairphonemurah #originalparts #awekcendol #bestservices #cendol
Kata2 ikhlas dari hati anak tuan rumah 8 kali dah makan cendol ulang ulang lagi @supercendolabgleyham #cendol #cendolsedap #cendolgulatarik #lrtmelati #tamanmelati nak rasai kelazatan Cendol Gula Tarik macam mana adik ni rasa meh order ngan kami utk sebarang majlis http://www.wasap.my/601133410560 http://www.wasap.my/601133440479
Thanks kak sebab repeat order and siap bawak mmber skli.. Anda bile lagi?? . . Berminat terus direct DM dekat instagram @kabauprinting . Puzzle : Rm 25 Small Mug : Rm 20 Normal Mug : Rm 25 Magic Mug : Rm 35 . I phone 5 : Rm35 I phone 6 and 7 Rm 40 I phone 6+ , 7+ , 8+ and X : Rm 45 Samsung ( based on model ) Oppo (based on model ) Vivo ( based on model ) Huawei ( based on model ) Asus ( based on model ) . Price Exclude postage 👌 . kami berada di Danau Kota Setapak or boleh tempah online.. . #kabauprinting #bruneidarussalam #danaukotabaru #danaukotauptown #danaukotasetapak #kabauprinting #danaukota #customcasingmurah #customcasingmurahmy #customcasingmurah #custommug #custommugmurah #customcasingmurahmy #custompuzzle #custompuzzlemurah #hargatakmasukakal #hargastudent #hargamampumilik #lifecustom #bestprice #awekcendol #lapar #makan #cendol #customcasingmurahmy #customcasingmurah #custommug #custommugmurah #customcasingmurahmy #custompuzzle #custompuzzlemurah #hargatakmasukakal #hargastudent #hargamampumilik #lifecustom #bestprice #awekcendol #lapar #makan #cendol
Thanks bang sebab tempah casing dengan kami. . . Berminat terus direct DM dekat instagram @kabauprinting . Puzzle : Rm 25 Small Mug : Rm 20 Normal Mug : Rm 25 Magic Mug : Rm 35 . I phone 5 : Rm35 I phone 6 and 7 Rm 40 I phone 6+ , 7+ , 8+ and X : Rm 45 Samsung ( based on model ) Oppo (based on model ) Vivo ( based on model ) Huawei ( based on model ) Asus ( based on model ) . Price Exclude postage 👌 . kami berada di Danau Kota Setapak or boleh tempah online.. . #kabauprinting #bruneidarussalam #danaukotabaru #danaukotauptown #danaukotasetapak #kabauprinting #danaukota #customcasingmurah #customcasingmurahmy #customcasingmurah #custommug #custommugmurah #customcasingmurahmy #custompuzzle #custompuzzlemurah #hargatakmasukakal #hargastudent #hargamampumilik #lifecustom #bestprice #awekcendol #lapar #makan #cendol #customcasingmurahmy #customcasingmurah #custommug #custommugmurah #customcasingmurahmy #custompuzzle #custompuzzlemurah #hargatakmasukakal #hargastudent #hargamampumilik #lifecustom #bestprice #awekcendol #lapar #makan #cendol
Malaysian Favorite dessert. ABC & Cendol. #streetfood #cendol
The perfect dessert after Nasi Kandaq #shotbymie #nasikandar #penang #cendol
*Cendol* is an iced sweet dessert that contains droplets of worm-like green rice flour jelly, coconut milk and palm sugar syrup. #cendol  #Coconut #milk #rice flour jelly #pandan  leaves juice # shaved ice #palm sugar
chendol saturday
When you don't go to durrr-yan but durrr-yan comes to you... the chendol, tambah gula merah, is just a cameo to make the pairing oh-so-OHHSEMMM !!! 😋 #duriankupas #cendoltapau . And yes, that's how I say #durian & #cendol , with a hint of panache & finesse... 🤣 #jangankecamsaya
next page →