#cendol

182,559 posts

Loading...
Cendol dessert makin dingin makiinnnnnnnnn endulitaaaaa.. Menurut customer saya gegara cendolnya si mba wulan yang enaknya ga kira2 terkenang di hatiiii yg memakannya 😅 jadi ke inget mulu sama yg bikinnya #nah lohhhh 😆😆😆😆 Ini ukuran 10x10x7cm ya.. Gedeeee , puas makannya 😆💚 . . #cendoldessertbox #dessertbox #cendol #dessertbox #jualdessert #jualkueonline #dapurwulan
. NEW XPERT PREMIUM TEMPERED GLASS IN THE HOUSE GAISS😱😱 . . 📍READY STOCK . 📍RM49 ONLY 📍HIGH QUALITY . . Ha tunggu apa lagi meh dapat sekarang dekat semua cawangan kami😉 . . XPERT SETAPAK No 16, Jalan Megan Setapak, Taman Sri Rampai, 53300 Setapak, KL. ☎️ Office Tel : 03 4144 1361. 📲 Whatsapp : 013 428 9006. ⏰ Operation Hour: 10am - 10pm. 📝 Monday - Sunday . 7day A Week. Landmark: . ✅ Berhadapan WISMA RAMPAI. ✅ Sebaris PETRON STATION. ✅ Sebelah 7 ELEVEN. ✅ SIGNBOARD BESAR #XPERT . Waze : https://waze.to/lr/hw2864vt9n #iphone #ipad #mac #android #samsung #repairphone #glassreplacement #xpert #apple #setapak #shahalam #puchong #negaraku #preloved #repairphonemurah #originalparts #awekcendol #bestservices #cendol
Thank you smart boy and cutie girl for coming and your support👍🌴😃. Thank you for buying a cup of COCONUT ICE CREAM and BANANA HAVANA. Enjoy your drink and please come again @coconutlife_aloha 😉💚 TERPADU-TERSEDAP-TERBAIK-TERHEBAT-TERGEMPAK-ANDA BILA LAGI HENDAK TERCUBA, PASTI BERBALOI! _______________________________________________________ #recommend #sedap #berbaloi #padu #terbaik #superb #memangterbaik #coconutshake #coconutpadu #mangoshake #mangotango #vanillacaramel #starwberry #coconutberry #latte #lattelatee #coconuticecream #vanillaicecream #cendol #abc #abj #sedap #berbaloi #padu #feedfeed #karangkraf #meletop #thrgegar #sinarfm #hotfm976 #erafm #astrogempak #muzik
Thank you pretty girls for coming and your support👍🌴😃. Thank you for buying a cup of COCONUT ICE CREAM and LATTE LATEE. Enjoy your drink and please come again @coconutlife_aloha 😉💚 TERPADU-TERSEDAP-TERBAIK-TERHEBAT-TERGEMPAK-ANDA BILA LAGI HENDAK TERCUBA, PASTI BERBALOI! _______________________________________________________ #recommend #sedap #berbaloi #padu #terbaik #superb #memangterbaik #coconutshake #coconutpadu #mangoshake #mangotango #vanillacaramel #starwberry #coconutberry #latte #lattelatee #coconuticecream #vanillaicecream #cendol #abc #abj #sedap #berbaloi #padu #feedfeed #karangkraf #meletop #thrgegar #sinarfm #hotfm976 #erafm #astrogempak #muzik
This week's kuih for sale 1. Kuih talam 10 inch tray Rm60 2. Yam Cake 10 inch tray Rm80 inclusive of chili sauce 3. Kuih Lapis 3 by 11 inch Rectangular Rm40 Do contact me directly at 0122382878 #foods #cake #foodmagazine #cakemagazine #eatdrinkkl #eatdrinkkl10k #cake #pastry #cakesinstagram #instagood , #tbt #photooftheday #funnymemes #delicious #newzealandfinds livery #yummi #nyonya #blogger #newzealandfinds gger #sugar #instagood #cendol #newzealandfinds zealandfinds #malaysiacafe #malaysiadessert #newzealandfinds agazine #deliciousmagazine #cakemagazine #peranakan #nyonya #malaysiadessert #malaysia #indonesia #singapore #australia #newzealandfinds
Bahagia itu sederhana.. Merayakan Ulang tahun dengan Es Cendol & Batagor 😘❤️ Thank you @jrpindonesia For the birthday card and present.. love it #blessed #grateful #birthday #happy #present #cendol #batagor #jrp
Ayooooo jajaner...Bubuh campur.. #kolekkladi #bubuhsumsum #bubuhinjin #cendol
下午好😊 难得我周末没下厨。其实这个朋友和我说要约见面三年了,三年我都没主动约,约了我自己就说没时间,原因是我想省钱啦,然后那时候也不想吃外食没多少青菜然后碳水一大堆那种。 前天看了她insta story post 吃饺子(我大学外的一家茶室,有个档口是卖面的,也有卖饺子,是中国人卖的,真的是自制的)我就说好想吃,然后她就约我了,我原本推了,最后又答应了。我这宅女,四年这样应该会发疯吧~ 我跟她说,我今年第一次来这间茶室吃东西,她吓到了,因为我不是自己煮,就是吃经济饭啊~😅 可惜12点我们去的时候,饺子没了😐都是我啦,我说12点去的,她约我11点,我说太早的😢 算了就点了清汤拉面(没饺子),本来我还想吃汤面配煎饺。。。 因为我朋友跟这个老板娘很熟的,所以呢,附送了颗蛋,还有福州鱼丸,本来应该是RM6.50 老板娘只收我们每人5块?! 过后朋友有问我要去吃糖水还是煎蕊,今天天气比较热我选了煎蕊(以前我一定不去的,妈妈叫我好好享受一下和朋友吃饭,不然看我好像没参人似的😅)。 总共今天午餐花了七块六毛!多划算的一餐,重点我现在超饱。下次一定要吃饺子!😤 #2eat2gether #healthyeating #eatingdiary #lunch #ramen #noodles #cendol #recovery #飲食日記 #飲食紀錄 #健康飲食 #午餐 #清汤拉面 #煎蕊
放工後 和同事們嘆一嘆 😋 #cendol
The famous Mdm Kiow’s Cendol on a hot day . . . . #instafood #cendol #mdmkiow #hotday #peranakandesert
Hari ini ready yaaaa.. Sabarrrrrrr yaaaa soalnya sambil ngerjain peaanan lainnya.. Si cendol naik derajat iniii selalu sold out , penghuni baruuuu dari dapur wulan tapi banyak yg suka sekali 😍 Terimakasih yaaaaa 💚.. Bikin sedihhhh kalo makan ini yaaa kaannnn, sedih karna susah buat berhentinya 😅😅 . . #cendoldessertbox #cendol #dessertbox #jualdessert #jualkueonline #dapurwulan
Cendol tasik ampang !!! Cendol tasik ampang !!! Cendol tasik ampang !!! Cendol tasik ampang !!! Cendol tasik ampang !!! Cendol tasik ampang !!! #jangantanyakenapatangantu #cendol #adamsukamakan #makanapaek #paidreview #streetfoodlover #streetfood #malaysiafood
aku mintak cendol 😒😜 #awekcendol #lawakhambar #lawaking #lawakkeder #lawak #lawakbodoh #cendol #nakcendol #lawakboring #lawaking #lawak #tiktokviral #tiktokvideo #tiktokapp tag member korang yang gile ii HAHAHAHA . 😂💙
. ✅ DONE GLASS REPLACEMENT IPHONE 6 PLUS . . So korang yang ada masalah glass crack tu meh la datang @repairphonekl cepat2,jangan biarkan lama2😉 . . 👨🏻‍🏭by tech: pali . Anda ada masalah dgn smartphone anda? Tak kisah android atau iphone. Direct pm admin @repairphonekl atau walkin ke kedai kami terus 😊 . XPERT SETAPAK No.16, Jalan Megan Setapak, Taman Sri Rampai, 53300 Setapak, KL. ☎️ Office Tel : 03 4144 1361. 📲 Whatsapp : 013 428 9006. ⏰ Operation Hour: 10am - 10pm. 📝 Monday - Sunday . 7day A Week. Landmark: . ✅ Berhadapan WISMA RAMPAI. ✅ Sebaris PETRON STATION. ✅ Sebelah 7 ELEVEN. ✅ SIGNBOARD BESAR #XPERT . Waze : https://waze.to/lr/hw2864vt9n . #iphone #ipad #mac #android #samsung #repairphone #glassreplacement #xpert #apple #setapak #shahalam #puchong #negaraku #preloved #repairphonemurah #originalparts #awekcendol #bestservices #cendol #iphone #ipad #mac #android #samsung #repairphone #glassreplacement #xpert #apple #setapak #shahalam #puchong #negaraku #preloved #repairphonemurah #originalparts #awekcendol #bestservices #cendol
Awesome combination for my lunch 🍝+🍧 = 😘😘😘 #cendolkarim #cendol #rojak #mafah #paroi
A sample of what we had at the Indonesian Festival today 😋🤗😍 Canberra is truly a great place to live in with a young family 👌 #australia #food #whatheeats #inspiration #canberraeats #multiculturalism #canberra #indonesian #festival #cendol #klepon #cimol #nasipadang #pempek
Nyor Bagan #cendol #bakso #vapeon #neraleketamma 😋😋😂
. Phone tiba-tiba buat masalah❓ Aduhh, pening kepala tak tahu tempat untuk dituju❓ . Haa, Xpert Setapak kan ada. Korang walk in terus ke lokasi ni. Nanti tech kami checkkan phone korang tu. Jangan risau kerana tiada bayaran yang akan dikenakan. 😉 . XPERT SETAPAK No.16, Jalan Megan Setapak, Taman Sri Rampai, 53300 Setapak, KL. . ☎️ Office Tel : 03 4144 1361. 📲 Whatsapp : 013 428 9006. ⏰ Operation Hour: 10am - 10pm. 📝 Monday - Sunday . 7day A Week. . Landmark: . ✅ Berhadapan WISMA RAMPAI. ✅ Sebaris PETRON STATION. ✅ Sebelah 7 ELEVEN. ✅ SIGNBOARD BESAR #XPERT . . Waze : https://waze.to/lr/hw2864vt9n . #iphone #ipad #mac #android #samsung #repairphone #glassreplacement #xpert #apple #setapak #shahalam #puchong #negaraku #preloved #repairphonemurah #originalparts #awekcendol #bestservices #cendol
Thank you beautiful sista for your compliment (COCONUT PADU)👍🌴😃. Enjoy your drink and please come again @coconutlife_aloha 😉💚 "TERPADU-TERSEDAP-TERBAIK-TERHEBAT-TERGEMPAK-ANDA BILA LAGI HENDAK TERCUBA, PASTI BERBALOI!" _______________________________________________________ #recommend #sedap #berbaloi #padu #terbaik #superb #memangterbaik #coconutshake #coconutpadu #mangoshake #mangotango #vanillacaramel #starwberry #coconutberry #latte #lattelatee #coconuticecream #vanillaicecream #cendol #abc #abj #sedap #berbaloi #padu #feedfeed #karangkraf #meletop #thrgegar #sinarfm #hotfm976 #erafm #astrogempak #muzik
Happy Long weekend... Semoga hari ini cerah, dan kita dilimpahi berkah... Kunjungi gerai kami: 1)Siomay Prijaji Pasar Minggu JL Raya Pasar Minggu Km18 No.1 (Sebelah Adhi Karya), Jakarta Selatan TLP :0822 2046 5442 2)Siomay Prijaji KKO Cilandak Jalan Raya Cilandak KKO No. 59 Jakarta Selatan (Depan Pom bensin) TLP : 0821-2356-1272 Buka pukul 10.00 AM - 10.00 PM, Senin-Sabtu atau pesan via GOFOOD dan GRABFOOD. Menerima pesanan & reseller #kopijakarta #kopisusukekinian #indomie #ayamgeprek #ropisbak #tahubakso #tahubaksoenak #siomay #siomayikantenggiriasli #siomayenak #dimsumayam #cendol #cincauhijau #localproduct #kulinerjakartaselatan #indonesianfoods #kulinernusantara #oleholehjakarta #grabfood #gofoodjakarta #gojekinaja #rasaningrathargamerakyat
Orderan cendol pagi ini udah meluncur pake go-send... Makasih babang gojek dah anter cendol babang...titidije yess... #cendol #dawetayu #banjarnegara
Pastikan yang Anda santap tidak hanya memberikan kenikmatan sesaat, namun selalu menjadi kenangan untuk selalu diulang.... Kunjungi gerai kami: 1)Siomay Prijaji Pasar Minggu JL Raya Pasar Minggu Km18 No.1 (Sebelah Adhi Karya), Jakarta Selatan TLP :0822 2046 5442 2)Siomay Prijaji KKO Cilandak Jalan Raya Cilandak KKO No. 59 Jakarta Selatan (Depan Pom bensin) TLP : 0821-2356-1272 Buka pukul 10.00 AM - 10.00 PM, Senin-Sabtu atau pesan via GOFOOD dan GRABFOOD. Menerima pesanan & reseller #kopijakarta #kopisusukekinian #indomie #ayamgeprek #ropisbak #tahubakso #tahubaksoenak #siomay #siomayikantenggiriasli #siomayenak #dimsumayam #cendol #cincauhijau #localproduct #kulinerjakartaselatan #indonesianfoods #kulinernusantara #oleholehjakarta #grabfood #gofoodjakarta #gojekinaja #rasaningrathargamerakyat
Mari sejenak lupakan hujan karena hari ini hatiku sedang cerah bisa berkumpul bersama...mau kemana weekend ini? Agendakan kunjungi gerai kami: 1)Siomay Prijaji Pasar Minggu JL Raya Pasar Minggu Km18 No.1 (Sebelah Adhi Karya), Jakarta Selatan TLP :0822 2046 5442 2)Siomay Prijaji KKO Cilandak Jalan Raya Cilandak KKO No. 59 Jakarta Selatan (Depan Pom bensin) TLP : 0821-2356-1272 Buka pukul 10.00 AM - 10.00 PM, Senin-Sabtu atau pesan via GOFOOD dan GRABFOOD. Menerima pesanan & reseller #kopijakarta #kopisusukekinian #indomie #ayamgeprek #ropisbak #tahubakso #tahubaksoenak #siomay #siomayikantenggiriasli #siomayenak #dimsumayam #cendol #cincauhijau #localproduct #kulinerjakartaselatan #indonesianfoods #kulinernusantara #oleholehjakarta #grabfood #gofoodjakarta #gojekinaja #rasaningrathargamerakyat
Delivery Delivery Delivery ws 011-32564403. . Event/Catering/Delivery = 011-32564403. . MENU. -Rojak. -Cendol. -Mee Rebus. -Mee Goreng Mamak. -ABC. . LOCATION PANDAN CENDOL. . 🔓DAILY. . 🔓11am-6pm. . 🚚BBS FASA 2A, JLN SG TUA, BATU CAVES (MENGHALA ULU YAM). . 🚚KAMPUNG BENDAHARA, BATU CAVES. . 🚚TAMAN BOLTON, BATU CAVES, (DEPAN PEJABAT POS MALAYSIA). . 🚚TAMAN SAMUDERA, BATU CAVES, (SIMPANGTAMAN SELASIH). . 🚚PANDAN CENDOL TAMAN PELANGI 10 HIGHWAY DUKE, (BAWAH JEJANTAS PELANGI 10). . 🚚TAMAN WILAYAH, KUALA LUMPUR, (MASJID SYAKIRIN). . 🚚PLAZA TOL GATE HOSPITAL SG BULOH. . 🚚LRT MASJID JAMEK,KUALA LUMPUR. (3ptg-8malam)ISNIN-JUMAAT . . 🚚JALAN TENGAH,KUALA LUMPUR. (isnin-khamis) 11pagi-2petang. . 🚚TAMAN TASIK SRI GOMBAK. (sabtu-ahad). . 🚚 Pandan Cendol, Tanah gantian jalan Sungai Tua. . #pandancendol #pc #pandancendoltruck #foodtruck #delivery #stall #catering #jjcm #wedding #event #foodlover #dessertlover #malaysia #onemalaysianfavouritefood #malaysianfood #mamakstyle #lokalah #bride #bridetobe #rojak #cendol #meerebus #meegorengmamak #abc #kualalumpur #kl #batucaves #sgbuloh #koperasipolis2 #sedap
Tjendol creme brulee. Zijdezachte met Pandanblad geparfumeerde kokosmelk creme met knapperig gebrand laagje van gula djawa. Silky smooth Pandanleaf infused coconutmilk creme with caremelized Gula Djawa (Indonesian coconut sugar) layer. #dinnerwithfriends , #cookingfortheonesyoulove #indofood , #indodessert , #tjendolcremebrulee , #cremebrulee , #anakbungsuamsterdam , #lactosevrij #indofoodieamsterdam , #cendol , #tjendol , #lactosefree
Papa Hadif teringin nak makan Baba Laksa Jonker88 tapi jauh sangat nak pergi Melaka.. so semalam after buat delivery rainbow donut kat Menara TM, Mama suggest lepak Baba Low lah layan Nyonya Laksa n cendol.. Nanti kite plan gi Melaka ok Papa?! 😅😅 . #nyonyalaksa #babalaksa #babalow #cendol #cravings
Pagii cendolngerss.. . Kali ini mimin mau ngasih tau, ada cendol apa aja sih di @cendolbabe ? . Pertama kita ada cendol original. Cendol yang bertoping buah nangka pilihan. . Diposisi kedua kita ada cendol alpukat. Cendol yang bertaburkan buah alpukat yang nikmat. . Dan diposisi terakhir yakni ketiga ada cendol durian. Cendol yang bertaburkan buah durian. . Cendolngers mau tau kenikmatan haqiqi dari semua rasa diatas? Yuk datang ke gerai kami yang ada di @warungbetawi_h.ibeh atau bisa pesan di #gofood dan di #grabfood @gojekindonesia @gofoodpartners @gofoodjakarta @grabid @grabfoodid . #kuliner #kulinerjkt #jktkuliner #jktinfo #jakartabarat #jakartafood #jakarta #foodstagram #jakartaculinary #jktfoodbang #cendol #cendolbabe #cendoldurian #cendolduren #cendolpunyaindonesia #cendolalpukat #traditionalfood #minumantradisional #minumankekinian #minumansegar #drinks
Second round @dpenyetzpekanbaru #cendol asli enak dan seger rasanya pas kayak langganan gw dibandung #recomended bgt buat yg tinggal disekitaran Pekanbaru mampir yuks di jl. Arifin Achmad
Yaa allahh. Ganteng bangett, hidungnyaaa. 😍😍😍 Semoga yang like dan komen amin bulan ini bisa cepat mempunyai momongan.,. Amiinn . . . . . "Sebuah Harapan Mendapatkan Buah Hati" Tak pernah ada kata lelah buat berjuang menghadirkamu nak. Cepatlah hadir dirahim bunda. Jawablah penantian panjang kami Ya Allah. Berikanlah kami keturuanan yang sholeh. Yang akan menjadi pewaris kami kelak. Percayakan kami untuk menjaga titipanmu, mendidik, merawatnya seperti orang tua lainya yang mendidik anak2nya sampai menjadi orang yang sukses dan berguna. Amin... “Robbana hablana min azqajinaa wa zurriyatina qurrota’ayunin, waj’alna lil muttaqiina imama.” Artinya: “Ya Tuhan kami, anugerakanlah kepada istri-istri kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami imam bagi orang-orang yang bertakwa.” (QS. Al-Furqan: 74). ⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌ follow dan like @dunia.promil_bunda @dunia.promil_bunda @dunia.promil_bunda konsultasi Gratis WA : 082334142342 #duniapromil_bunda #rumah_konsultan_promil #lampuhiasan #cerpen #kacamataminus #pintuminimalis #kursiteras #jepitrambut #koper #bedcover #batikmodern #amploplebaran #kotakcincin #sabunpemutih #cendol #satemadura #cincinnikah #fashionhijab #tutorialmakeup #dastermurah #dawetayu #papannama #eyelashexttensions #sehatitumahal #helmbogo #jaketpersit #kotakmakeupmurah #urapsayur #sinom #rujakcingur
Dua item paling hot dan paling femes dekat bne. Sebab dua-dua ni boleh melembabkan wajah dan boleh mengecutkan masalah jerawat. . Magic scrub is the best scrub untuk kulit walaupun pakai hari-hari tau. Sebab dia sejenis scrub yang tak kasar pun. Tapi kesan power sebab boleh bersihkan sampai dalam liang pori sekali. . Dan ada extra whitening untuk melegakan sekali masalah “sunburn”. Aqua eye balm pulak the best moisturiser dan base make up jugak. Paling best tekstur dia ringan dan tak melekit pun. Sekali sapu terus meresap dalam kulit. Bukan setakat mata korang jee bebas eye bag. Muka pun makin cantik. . Magic Scrub | RM45 Aqua Eye Balm | RM45.90 . . 📲Wassap 019-4917658
Nek delengke iku kelingan pas Puasa.... #cendol #dawetijo #tape #nangka
. Casing limited edition dari Xpert gaiss ! ✨ jom lah grab satu 😍. . Kalau korang minat style yang plain & simple , ha apa lagi jom grab cepat 😱. . Tak tahu location tak jadi masalah, admin share kan location untuk korang okay ! 😉. . 📍LANDMARK 🗺 XPERT SETAPAK No.16, Jalan Megan Setapak, Taman Sri Rampai, 53300 Setapak, KL. ☎️ Office Tel : 03 4144 1361. 📲 Whatsapp : 013 428 9006. ⏰ Operation Hour: 10am - 10pm. 📝 Monday - Sunday . 7day A Week. Landmark: . ✅ Berhadapan WISMA RAMPAI. ✅ Sebaris PETRON STATION. ✅ Sebelah 7 ELEVEN. ✅ SIGNBOARD BESAR #XPERT . Waze : https://waze.to/lr/hw2864vt9n #iphone #ipad #mac #android #samsung #repairphone #glassreplacement #xpert #apple #setapak #shahalam #puchong #negaraku #preloved #repairphonemurah #originalparts #awekcendol #bestservices #cendol
TESTIMONI BERKESAN SETELAH MENGGUNAKAN #AQUAEYEBALM + #MAGICSCRUB . . ✅TAK PERNAH RASA RUGI CUBA PRODUK BNE ✅DARI TAHUN LEPAS GUNA ✅MUKA RASA LEMBAB JE ✅RASA TAK NAK MISS PAKAI ✅JERAWAT KECUT . . Alhamdulillah majoriti yang menggunakan #AEB + #MS akan dapat feedback yang positif. Uolss yang mana tak try lagi. Mai try cepat. Rugi bila lambat try . . Aqua Eye Balm ni bukan untuk mata sahaja. Dia boleh untuk muka sekali. Tak percaya? Mai try lekaih . . KEBAIKAN AQUA EYE BALM . . 💕Mengatasi masalah Dark circle 💕Mengatasi masalah Eye bag 💕Merawat Biji kolestrol 💕Merawat Mata kusam 💕Merawat masalah Anti kedutan 💕Merawat masalah Anti aging 💕Mengatasi masalah Jerawat . . KEBAIKAN MAGIC SCRUB BNE . 🌺Menanggalkan sel kulit mati 🌺Memudarkan parut 🌺Menghilangkan selulit 🌺Anti penuan 🌺Menghaluskan kulit 🌺Menghilangkan bau badan . . . 📲wassap 019-4917658
TESTIMONI BERKESAN SETELAH MENGGUNAKAN #AQUAEYEBALM + #MAGICSCRUB . . ✅MAGIC SCRUB BEST ✅KULIT LEMBUT DAN CERAH ✅AEB TAK BUAT KULIT KERING DAN CEPAT SERAP . . Alhamdulillah majoriti yang menggunakan #AEB + #MS akan dapat feedback yang positif. Uolss yang mana tak try lagi. Mai try cepat. Rugi bila lambat try . . Aqua Eye Balm ni bukan untuk mata sahaja. Dia boleh untuk muka sekali. Tak percaya? Mai try lekaih . . KEBAIKAN AQUA EYE BALM . . 💕Mengatasi masalah Dark circle 💕Mengatasi masalah Eye bag 💕Merawat Biji kolestrol 💕Merawat Mata kusam 💕Merawat masalah Anti kedutan 💕Merawat masalah Anti aging 💕Mengatasi masalah Jerawat . . KEBAIKAN MAGIC SCRUB BNE . 🌺Menanggalkan sel kulit mati 🌺Memudarkan parut 🌺Menghilangkan selulit 🌺Anti penuan 🌺Menghaluskan kulit 🌺Menghilangkan bau badan . . . 📲wassap 019-4917658
RINDU ❤️ Haven't been eating much lately but if you put a bowl of laksa in front of me, I'll slurp it up real good (especially with the snow fall today? I honestly can't fathom how I used to eat laksa in 30c weather hahaha) 😂 This here is an Assam Laksa which Penang is famous for. We also have Curry Laksa from Sarawak (and dry laksa is that a category??? Maybe in Singapore???) in Malaysian cuisine, they're both very different! Missing Malaysia so, so much 😘 Would also still eat cendol in -45c weather. It's my FAVOURITE Malaysian road side dessert 😝 Mochi (pronounced muah chee in Malaysian Hokkien) is a close contender too #21gramseats #malaysiatrulyasia
Allhamdulillah Besar kecil di syukuri (Sayur mayur) Nikmati prosesnya Labet pemula A #CENDOL NO 2 PAUD A #PETRUX NO 5 PEMULA B# C-BOL NO 1 # KRISNA NO 4 Makasih JURI & BOLO GANTANG KALIAN ISTIMEWA
Pakej Ais Kepal serendah RM 149 je. Dah termasuk booth decoration dan crew escapal. mur mur je awak. Jangan takut nak tanya. 😉
. ✅IN PROGRESS GLASS REPLACEMENT IPHONE 7 . Phone jatub atas tar pulak😱nasib tak effect pada lcd kalau tak dah kene tukar fullset lcd ,jimat kos cust kami ni sebab perlu tukar glass saja 😉 . 💢glass crack . 👨🏻‍🏭by tech : hamizan . . Anda ada masalah dgn smartphone anda? Tak kisah android atau iphone. Direct pm admin @repairphonekl atau walkin ke kedai kami terus 😊 . XPERT SETAPAK No.16, Jalan Megan Setapak, Taman Sri Rampai, 53300 Setapak, KL. ☎️ Office Tel : 03 4144 1361. 📲 Whatsapp : 013 428 9006. ⏰ Operation Hour: 10am - 10pm. 📝 Monday - Sunday . 7day A Week. Landmark: . ✅ Berhadapan WISMA RAMPAI. ✅ Sebaris PETRON STATION. ✅ Sebelah 7 ELEVEN. ✅ SIGNBOARD BESAR #XPERT . Waze : https://waze.to/lr/hw2864vt9n . #iphone #ipad #mac #android #samsung #repairphone #glassreplacement #xpert #apple #setapak #shahalam #puchong #negaraku #preloved #repairphonemurah #originalparts #awekcendol #bestservices #cendol #iphone #ipad #mac #android #samsung #repairphone #glassreplacement #xpert #apple #setapak #shahalam #puchong #negaraku #preloved #repairphonemurah #originalparts #awekcendol #bestservices #cendol
Must Try snowy cendol nangka Kaleo Have you tried the difference? Thank you @novachandra for your kindest review Read more #kaleoreviews #kaleocendol #kaleosnowycendol #kaleodesserts
Tempoyak adalah masakan yang berasal dari buah durian yang difermentasi. Tempoyak merupakan makanan yang biasanya dikonsumsi sebagai lauk saat menyantap nasi. Tempoyak juga dapat dimakan langsung, namun hal ini jarang sekali dilakukan karena banyak yang tidak tahan dengan keasaman dan aroma dari tempoyak itu sendiri. Wikipedia Asal: Nusantara Bahan utama: Durio Pembuat: Bangsa Melayu Tempat asal: Indonesia, Jambi, Palembang, Sumatera #makanhalal #tempoyak #tempoyakikanpatin #tempoyakdurian #sedapsangat #produkiks #besut #asampedas #westernfoodmurah #shahalamcafe #sayajualsambal #sedapgila #udanggalah #sedap #sedapgiler #ayampenyet #malaysianfood #sambalijo #laukpauk #kuatmakan #makanansedap #ketukketukramadhan #cendol #jommakan #sayamasak #chickenchop #sayamakan #kudapan #resepibonda #kuliner
Almost missed this post, here you go our 8” Cendol Gula Melaka Mousse that went our few days earlier🥰 Thank you for your continuous support!❤️ 🍎 🍎 🍎 🍎 🍎 🍎 🍎 🍎 DM us now for any inquiries, price and product details. Note: Please give at least two (2) days notice for large quantity or cake order. We will make every effort to accommodate last minute orders, so please do not hesitate to drop us a message. Looking forward to serve you❤️#lapetiteapple #lapetiteappleatwork #lapetiteapplebn #brunei #bruneifood #bruneidessert #onlyinbrunei #bruneifoodies #bruneigoodies #cendolgulamelakamousse #cendol #mousse #pandancendol
All set and done! 2000pax of cendol coming to their respective events this weekend. Our cendol are made from scratch thus the difference in taste! For more enquiries regarding our services, feel free to contact us at 91153726. #cendolkainpelikat #chillwithcendol #eventsg #livestationsg #cendol #homemade #cendolforyou #gotraditional #singapore #dessert #oldschool #evergreen #localbusiness
. ✅DONE DIGITIZER REPLACEMENT IPAD 3 . . 💢glass crack . 👨🏻‍🏭Done by : tech pali . . Anda ada masalah dgn smartphone anda? Tak kisah android atau iphone. Direct pm admin @repairphonekl atau walkin ke kedai kami terus 😊 . XPERT SETAPAK No.16, Jalan Megan Setapak, Taman Sri Rampai, 53300 Setapak, KL. ☎️ Office Tel : 03 4144 1361. 📲 Whatsapp : 013 428 9006. ⏰ Operation Hour: 10am - 10pm. 📝 Monday - Sunday . 7day A Week. Landmark: . ✅ Berhadapan WISMA RAMPAI. ✅ Sebaris PETRON STATION. ✅ Sebelah 7 ELEVEN. ✅ SIGNBOARD BESAR #XPERT . Waze : https://waze.to/lr/hw2864vt9n . #iphone #ipad #mac #android #samsung #repairphone #glassreplacement #xpert #apple #setapak #shahalam #puchong #negaraku #preloved #repairphonemurah #originalparts #awekcendol #bestservices #cendol #iphone #ipad #mac #android #samsung #repairphone #glassreplacement #xpert #apple #setapak #shahalam #puchong #negaraku #preloved #repairphonemurah #originalparts #awekcendol #bestservices #cendol
next page →