#ceritainkopiindonesia

1,930 posts

Loading...
jangan sedih malam ini kita seduh #ceritainkopiindonesia #manualbrew
Is that the carrot on the top of the cake? Why don't you have a bite to find it out with a cup of good coffee in hand? I wish you a sweet day to go! #Anomalicoffee #indonesiaspecialtycraftsmen #ceritainkopiindonesia #indonesiaspecialtycraftsmen
ANOMALI COFFEE GIVE AWAY : #SecangkirKemerdekaan Package (Enamel Pin Thank You Kopi Indonesia, Coffee Beans 200gr, Tumbler Batik) How to participate: 1. Follow @anomalicoffee and like this post. 2. Tell us your favorite Indonesian hero at comment box below, just comment as much as you can! 3. Tag 2 of your friends 4. Give away periode 14-16 August 2018 5. The WINNER will be announce on 17 August 2018 Example: Ir. Soekarno @ryawijy @yuiatxa #SecangkirKemerdekaan #anomalicoffee #ceritainkopiindonesia #indonesiaspecialtycraftsmen
KOPI Indonesia itu ENAK, terdiri dari beberapa jenis & memiliki cita rasa yg khas dari berbagai daerah. Kualitas & pamor biji kopixpun selalu menempati posisi teratas dunia. . . KOPI adalah jenis minuman yg penting bagi sebahagian besar masyarakat di seluruh dunia. Dan di Indonesia NGOPI sdh sbgi budaya & kearifan lokal masyarakat Indonesia. Apalagi ngopix pki batik, Indonesia bangetkan gw 😀 . . #coffee #coffeeshop #coffeelover #coffeelatte #seruputkopi #ceritainkopiindonesia #ngopisantai #ngopiyuk #janganlupangopi
It's time for coffee break! Let's stop for a while and get some caffeine to power up your day. Enjoy BUY 1 GET 1 every Monday, 16.00 - 18.00 at Anomali Coffee outlets and whole Monday only at Anomali Coffee PIK Avenue | *except Soekarno Hatta Airport. Happy Mondaay! #Anomalicoffee #indonesiaspecialtycraftsmen #ceritainkopiindonesia #fromseedtocup
. Untuk memperingati Kemerdekaan Republik Indonesia. Dapatkan free 1 "Es kopi Cuan" Pada tanggal 17 Agustus 2018 seharian, dengan syarat sebagai berikut. 1. Datang ke @budayakopi dengan pakaian atasan berwarna merah. 2. Follow IG @budayakopi 3. Foto spot / makanan / minuman dari Budaya kopi 4. Tag ke @budayakopi & dan 5orang temanmu di caption 5. Foto terbaik akan mendapatkan hadiah tambahan 1 Tumbler coffee & 2 es kopi sinden. Tunjukan ke cashier untuk dapat free. . . #coffeeshop #coffee #coffeetime #coffeeholic #ilovekopiindonesia #ilovecoffee #kopiasliindonesia #kopilokal #kopijatim #kopiaslimojokerto #ceritainkopiindonesia #surabayahits #jawatimur #cafehitsmojokerto #kedaikopimojokerto #mojokertokekinian #mojokertodestinasiku #aslimojokerto #kabarmojokerto #mojokerto_berbudaya #mojokertokuliner #exsploremojokerto #instagram #kemerdekaanindonesia #indonesiamerdeka
Spot us and grab your Indonesia Specialty Coffee at Mitsubishi Booth in GIIAS 2018 - ICE, BSD. Get your power supply here and enjoy the show! looking for coffee catering for your event? Send your inquiry by email to catering@anomalicoffee.com#Anomalicoffee #indonesiaspecialtycraftsmen #ceritainkopiindonesia
. Hai Barista Jawa Timur Sertifikasi Profesi Barista di TUK BUDAYA KOPI Terbatas hanya untuk 30 orang. Bersama BNSP Dan LSP Kopi Indonesia, TUK Budaya Kopi mengadakan Sertifikasi Profesi Barista di Mojokerto Berminat Kan ??? Berkas Administrasi Dan Pendaftaran bisa di kirimkan melalui email marsudesra@gmail.com Info administrasi, persyaratan Dan Pendaftaran, lebih lanjut mengenai Pelaksanaan Sertifikasi Profesi Barista silakan hubungi nara hubung sbg berikut (wa only) : Dessy : 081332509689 Ipit : 087753170113 Terimakasih, Salam Kompeten. . . #coffeeshop #coffee #coffeetime #coffeeholic #coffeelife #coffeelovers #ilovekopiindonesia #ilovecoffee #kopiasliindonesia #kopijatim #kopiaslimojokerto #ceritainkopiindonesia #surabayahits #jawatimur #cafehitsmojokerto #kedaikopilokal #mojokertokekinian #mojokertodestinasiku #aslimojokerto #kabarmojokerto #mojokerto_berbudaya #mojokertokuliner #exsploremojokerto #instagram #caffelatte #manualbrew
Still can not move on from our visit to Belgium on mission #CeritainKopiIndonesia . Besides promoting Indonesia Coffee, we also got opportunity to visit Molenbergnatie, the world’s leading supply chain management company for coffee, cocoa and other soft commodities which established in 1867. Everyday, they load-in about 350.000 tons of green beans from all over the world and of course Indonesia Coffee is one of that! #Anomalicoffee #indonesiaspecialtycraftsmen #fromseedtocup
Apresiasi setinggi tinggi nya untuk semua Home Brewer, karena kecintaan seseorang terhadap kopi berawal dari rumah. Ada beberapa faktor yang perlu diperhatikan saat menyeduh kopi menggunakan metode Manual Brew, salah satunya adalah proses 'Blooming'. Blooming adalah proses pelepasan karbondioksida (CO²) yang masuk dan terperangkap dalam pori-pori biji kopi pada saat di roasting. Proses Blooming sendiri biasanya dilakukan sekitar 20-45 detik, untuk mengeluarkan gas secara maksimal. Sebenarnya tidak ada hal pasti yang menjadi pengaruh besar pada saat proses Blooming, tapi beberapa yakin kalau proses Blooming dilakukan kurang tepat akan mengurangi karakter dan cita rasa dari kopi tersebut atau cenderung Watery. Menurut kamu gimana? . . . . anyway ceritain kopi kamu yuk #kopi #kopipuntang #kopiciwidey #kopiarabika #coffeebrew #coffee #coffeegasm #ceritainkopi #ceritainkopimu #ceritainkopiindonesia #manualbrew #brewing #barista #baristalife #baristagram #latteart #latte #pourover #v60 #flatbottom #coffeeforlife #arabica #robusta #kopiacehgayo #kopinusantara #espresso #explore #instagram #bandung #indonesia
Never crossed my mind that I could travel to Belgium to promote Indonesia Specialty Coffee with @ya.azis We spent 3 days at Pairi Daiza to share about the beauty and uniqeness of Indonesia’s Coffee. Thanks to @bekraf.go.id @bekrafd6 @kbribrussel for the chance that you gave us. We enjoyed, learnt, and had fun there. Where is next? As long as it’s promoting Indonesia Specialty Coffee, we are ready! #anomalicoffee #ceritainkopiindonesia
#ceritainkopiindonesia It's an honour for Anomali Coffee to be choosen and joined Festival D'Indonesia at Pairi Daiza, Brugelette-Belgia on 3-5 August 2018 which supported by @bekraf.go.id , @bekrafd6 and Embassy of Indonesia in Brussels, Belgia. For us, this is such a great opportunity to promote, take & give experience, and educate the local people about Indonesia coffee. Guess what, they really love the taste of our coffee and ask for more sips! So here we are, empower ourselves to take all the chances and open the door to go international by focussed on our mission: Promoting Indonesia coffee through education and experience.
Do you know what we want? . Of course, just coffee. . . Thank u gaes for coming and supporting us @ulikcoffee .. @frankasoeria @gokhansemin @aviatornyc . . #ulik #coffee #roastery #kopiindonesia #weekend #chilling #coffeelovers #coffeestory #coffeetime #ceritainkopiindonesia #pengulikopi #latepost
A big thing starts with small little act. We appreciate you for take care of our environment by reducing the dispossable cup use. Enjoy 30% OFF for your drinks by using Anomali Coffee tumbler or Stojo every Tuesday or save IDR 5K for the rest of the week! We have best deal for STOJO at our Tokopedia (www.tokopedia.com/anomalicoffee), go check it out! #anomalicoffee #fromseedtocup #indonesiaspecialtycraftsmen #ceritainkopiindonesia
FREE 200gr Jawa Gunung Halu Coffee Beans by purchase Cafflano Klassic, an all-in-one pour over coffee maker. Only at store.anomalicoffee.com on period 6-13 August 2018. Grab it fast! #Anomalicoffee #ceritainkopiindonesia #fromseedtocup
A cappuccino (/ˌkæpʊˈtʃiːnoʊ) Italian pronunciation: [kapputˈtʃiːno] Italian plural cappuccini) is an espresso-based coffee drink that originated in Italy, and is traditionally prepared with double espresso, and steamed milk foam. . . . . anyway ngopi yuk? #ceritainkopi #ceritainkopimu #ceritainkopiindonesia #kopi #kopipuntang #kopiwamena #kopikerinci #kopitoraja #kopiacehgayo #kopinusantara #arabica #robusta #espresso #ristretto #latteart #latte #cappuccino #pourover #coffeebrew #coffeeshop #coffeegasm #coffee #barista #baristalife #manualbrew #brewing #explore #instagram #bandung #indonesia
baru lagi berani minum kopi, wkwk . . #cafemakassar #ceritainkopiindonesia
BPNl30l07l18 Eropa, Asia. Italia, Vietnam. Cafe Latte, Vietnam Drip. Jika meminum kopi membuat kadar kerenmu membuncah. Maka kita berada dijalur yang benar. Hehe #SMRA532 #suaramatarasaksara #heningraharjo #coffee #coffeunitedus #kedaikopi #kedaikopilokal #vietnamdrip #espresso #cafelatte #latte #kopi #kopiseduhmanual #ceritainkopiindonesia #kopiindonesia #kopinusantara #ngopi #anakkopi #ehayokngopi
20% Breakfast with any drink purchase at Anomali Coffee! Good day starts with a plate of leisurely breakfast. Have a good day! #Anomalicoffee #MakanDiAnomaliCoffee #indonesiaspecialtycraftsmen #ceritainkopiindonesia
How’s your weekend so far? Have you got your daily caffeine? We are looking forward to see you at Anomali Coffee 📸 by @mikypom #fromseedtocup #anomalicoffee #ceritainkopiindonesia #indonesiaspecialtycraftsmen
. God is trully God. Allah will always gives you the blesses from the unknown . Be sure, and never regret for every things for sure... . Kututup sore itu dengan hati lebih lega dan bagai disiram lembut air terjun, ya air terjun di sebuah bukit di dataran Sunda. Aku tak mau menyebutnya, karena aku tak mau Bayu membaca tulisan ini kelak. Berabe jika salah paham. Bay, thanks for everything that u gave while we were in college. Sebuah cerita yang kita dan teman se komunitas pecinta alam akan terus memilikinya. . Ah lagi2, aku ngelantur. Lagian, mana ada sih Re debit air terjun bisa elu bilang ‘lembut’ wkwkw. Mau cerita apa tadi aku. Well, hari ini aku dipromosikan. Ada syukur, bahagia, bangga,namun juga wajar paranoia. Ketakutan akan aku tak bisa menjalankan dengan sempurna. . Bah! “Enough Tereku...”, enough kata yang selalu Arga lontarkan tiap kali aku mulai terlalu forsir dan gila akan rencana-rencana maha sempurna demi sebuah maha karya. Kegilaanku setiap aku sudah mulai tertantang, maka segala energiku akan tercurah fokus. Dan itu hanya akan lantak jika Arga segera menarikku tegas, namun lembut... agar aku kembali ke bumi “ . . . . #SebiruLazuardi #cerbung #ceritanyaCerpan #CeritaPanjang . #rheensphonegraph #coffeegrapheryn #iphonegrapher #baristadaily #gs_coffee #anakkopi #mbakmotokopi #coffee_inst #coffeedate #coffeetime #storytime #indocoffeegram #kopi #latte #cappucino ================================ . . . Ngga pernah ngira yang kudapatkan saat silaturahim, ngupi n blajar motokopi n nice discuss dengan Kaka @nerisari ini, masya Allah begitu berharga... priceless!. May Allah always hugs you n your fam ya ^_^ . . . . .
BPNl26l07l18 Penyeduh itu peneduh. Sambutan berupa senyum atau ucapan selamat datang saat pintu masuk ruang seduh terbuka ibarat penyejuk suasana hati yang sedang buruk. Terutama untuk pegawai kantor yang mungkin seharian ada banyak kerjaan, diomelin bos, kejar-kejaran sama deadline, atau cemburu pacarnya (cinta lokasi) diganggu karyawan lain. Drama memang selalu ada di lingkungan kerja. Nah, mungkin disitulah aroma seduhan kopi dan rasa nano-nano dari secangkir espresso atau manual brewing hadir tuk meredakan jiwa yang tegang. Bermula dari sebatas peminum. Kini banyak orang naik level menjadi penikmat, penyeduh rumahan, bahkan sampai ke level barista dan Q-grader. Dan menurutku, tukang seduh yang mereka jumpai pertama kali mengambil peran besar dalam proses perjalanan itu. Murah cerita, murah berbagi wawasan, murah senyum, murah ngasih tester kopi. Wkwkwkwk . 📷 : @leny_ra . #SMRA528 #suaramatarasaksara #heningraharjo #kopi #brewbahagia #introvenials #kopiindonesia #kopinusantara #pourover #coffee #coffeunitedus #v60 #balikpapan #kaltim #indonesia #seduhkopi #kedaikopi #kedaikopilokal #barista #ceritainkopiindonesia
Not all treasure is silver or gold, for us, what you see in this picture is Anomali Coffee's treasure. We could go this far because of the believeness in Indonesia Coffee potential. If you haven't try one of this, then it's perfect time for you! Check out the best Indonesia Specialty Coffee at Shopee and find the best offers there! #ShopeexAnomaliCoffee #Anomalicoffee #ceritainkopiindonesia #fromseedtocup #indonesiaspecialtycraftsmen
BPNl25l07l18 Apa arti kopi untukmu? Secangkir kopi layaknya sebait puisi. Masing-masing insan bumi memiliki interpretasi berwarna-warni. Ada yang memaknai kopi sebagai hobi, kawan sejati, asupan pembangkit energi, ladang inspirasi, samudera imajinasi, dan banyak lagi. Bagiku kopi adalah terapi. Untuk membuka diri, bersosialiasi, dan mengeksplorasi diri. Kopi juga membuka pintu ruang interaksi. Tanpa peduli siapa anda dan siapa saya. Duduk bersama meneguk secangkir kopi. Maka kita berkawan. Kopi pula yang mengajarkan arti toleransi. Bahwa berbeda cara seduh dan biji kopi adalah keindahan sebuah seni. Tak perlulah tawa canda terputus karena tak seragam dan tak sepaham. Nikmati saja kopi kita. Tetaplah bertutur kata, bertukar sapa, serta menghabiskan malam bersama. #SMRA527 #suaramatarasaksara #heningraharjo #coffee #coffeunitedus #kedaikopi #kedaikopilokal #vietnamdrip #espresso #indonesia #nusantara #kopi #kopiseduhmanual #ceritainkopiindonesia #kopiindonesia #kopinusantara #pourover #balikpapan #kaltim #V60 #ngopi
Did you know which one of this coffee cherry is riper?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ The answer is the left ones.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Farmer told us that the most common thing for picking the right ripe cherry is look at the colour of the cherry. If it has full bright red on the tip, it means the cherry is on its best time to pick. Sometimes, the bottom half of the cherry is red but near the stem it's still green / yellowish.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Why we need to pick this kind of cherry?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ That's because of the red coffee cherry contains lots of nutrients and sugar is one of its. This is our first step to produce the Specialty Coffee.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #fromseedtocup #anomalicoffee #ceritainkopiindonesia #indonesiaspecialtycraftsmen
The Earth is what we all have in common. We don't inherit it, but we borrow it from our children. So let's give our support to save it for their better future! Bring your Anomali Coffee tumbler or Stojo on TUESDAY, get 30% OFF for beverage or IDR 5K OFF for any tumbler everyday. #Anomalicoffee #ceritainkopiindonesia #indonesiaspecialtycraftsmen #fromseedtocup
Highly respect to this guy! My colleague, mentor and friend in Anomali Coffee. Photo taken at Gunung Halu @ya.azis #ceritainkopiindonesia
ID 🇲🇨 Beberapa orang lebih suka menyeduh kopi di pagi hari, beberapa lebih suka malam hari. Tapi untuk saya, menyeduh kopi di pagi hari seperti ritual yang tak boleh dilewatkan, sedangkan pada malam hari, untuk kesenangan dan relaksasi ENG 🇬🇧 Some people prefer to brew coffee in the morning, some prefer the night. But for me, brewing coffee in the morning is like a ritual not to be missed, while at night, for pleasure and relaxation . . . . . . In frame : Pour Over Method Ratio 1:15 • Flat Bottom • 30gr Aceh Gayo Beans • 450ml Water • a pinch of love #ceritainkopi #ceritainkopiindonesia #kopiacehgayo #acehgayo #kopiarabika #kopinusantara #arabika #robusta #pourover #latteart #latte #ceritainkopimu #kopi #kopitoraja #coffee #coffeeshop #barista #baristalife #manualbrew #coffeebrew #love #coffeegasm #art #explore #instagram #bandung #indonesia
Every child is gifted, that's what makes them to be the most valuable resource and the best hope for a better future of each country around the world. Happy National Children's Day! LAST DAY! Come with your CHILD, enjoy BUY 1 GET 1 drink at all Anomali Coffee Outlets. #anomalicoffee #ceritainkopiindonesia #indonesiaspecialtycraftsmen
what do you know about specialty coffee? do you believe if that makes someone under the age? I think not. but look at this, remarkable. #ceritainkopiindonesia #indonesiaspecialtycraftsmen
Great time at Jelajah Kopi Nusantara by Kompas and Bank BRI representing Anomali Coffee to share about our business, how we see market and also learn from my senior who has more hours in coffee compare to me. I shared the panel today with Mas @mirzaluqman , Uncle John, and Pak Adi from Kapal Api. Let’s CERITAIN KOPI INDONESKA #jelajahkopinusantara #ceritanegerikopi #ceritainkopiindonesia
If you want to be successful you must respect one rule : “NEVER LIE TO YOURSELF” ~Paolo Coelho~ ____________________________________________________ • • • • #cafelatte #doubleshot #thankyouforcoffee #jug #tamp #synesso #synessomvphydra #enjoylife #coffetime #ilovecoffee #quote #soulbytes #ilikecoffee #ceritainkopiindonesia #ceritainkopimu #indonesiacoffee #staysoulful #indonesiancoffee #latteart #barista #soulbytes #petitenget #seminyak #baliisland #indonesia
Comes with Children, enjoy BUY 1 GET 1. Time spent with children is never be a wasted. You may busy working for their best, but for today, just spare your time and create some happy memory with them at Anomali Coffee. Oh, let's meet our little partner today at Anomali Coffee Menteng 09:00 - 15:00! #Anomalicoffee #indonesiaspecialtycraftsmen #ceritainkopiindonesia #fromseedtocup
If you like your coffee is light, then our Jawa and Bali coffee are the best choice for you! For friends lived outside Jakarta, Bali or Makassar, do not worry! Open your Shopee app or click link on our bio and catch the best Indonesia Specialty coffee beans pack with the best offers! #ShopeexAnomaliCoffee #ceritainkopiindonesia #indonesiaspecialtycraftsmen
Lelah pastinya datang, tapi coba nikmati secangkir kopimu 😉 #salamhangat #latteart #coffeeshop #kedaikopi #parepare #kopiituenak #ceritainkopiindonesia
ID 🇲🇨 Faktanya, menggiling biji kopi secara manual akan membuat kopimu terasa lebih enak. Kenapa? Karena kamu akan lebih menghargai kopimu ENG 🇬🇧 In fact, grinding coffee bean manually will make your coffee taste better. Why? Because you will appreciate your coffee more . . . . . . #ceritainkopi #ceritainkopiindonesia #kopiacehgayo #kopiarabika #kopinusantara #arabika #robusta #pourover #latteart #latte #ceritainkopimu #kopi #kopitoraja #coffee #coffeeshop #barista #baristalife #manualbrew #coffeebrew #love #coffeegasm #art #explore #instagram #bandung #indonesia
Looking for one of cozy and simple manual brew tools? Try CAFFLANO KOMPACT. It's just so easy to use and you can bring it wherever you go. Get 20% OFF Cafflano Kompact at store.anomalicoffee.com until 31 July 2018! #Anomalicoffee #ceritainkopiindonesia #fromseedtocup
ID 🇲🇨 Setiap jenis kopi, memiliki ciri khas masing masing. Aroma dan rasanya pun berbeda. Tidak ada definisi pasti dari secangkir kopi yang enak, karena setiap lidah merasakannya sendiri. Satu yang pasti adalah "Kopi selalu enak di lidah para pecinta kopi" ENG 🇬🇧 Each type of coffee, has its own characteristics. The aromas and flavors are also different. There is no definite definition of a good cup of coffee, because each tongue feels its own. One thing for sure is "Coffee will always taste good on the tongue of coffee lovers" . . . . . . In Frame : • Aceh Gayo Beans • Natural Process • Medium Roast #ceritainkopi #ceritainkopiindonesia #kopiacehgayo #kopiarabika #kopinusantara #arabika #robusta #pourover #latteart #latte #ceritainkopimu #kopi #kopitoraja #coffee #coffeeshop #barista #baristalife #manualbrew #coffeebrew #love #coffeegasm #art #explore #instagram #bandung #indonesia
20% OFF Breakfast at Anomali Coffee! Because we know that a plate of good breakfast keeps you up and creates a happy day to go! #MakanDiAnomaliCoffee #indonesiaspecialtycraftsmen #fromseedtocup #ceritainkopiindonesia
- ID 🇲🇨 Karena bagiku, kopi bukanlah sekedar minuman, melainkan hati yang mewakili perasaan - ENG 🇬🇧 Because to me, coffee is not just a drink, but a heart that represents feelings . . . . . ☕ : - Toraja 10gr - Holy Water 150gr Flat Bottom on the cup #ceritainkopi #ceritainkopiindonesia #ceritainkopimu #kopi #kopitoraja #coffee #coffeeshop #barista #baristalife #manualbrew #coffeebrew #love #coffeegasm #art #explore #instagram #bandung #indonesia
Are you looking for fresh roasted coffee beans? Just visit Anomali Coffee store at Shopee (link at our bio) and get more benefits for your transaction there. Happy shopee! #ShopeexAnomaliCoffee #fromseedtocup #ceritainkopiindonesia
In a cup of coffee, there are stories about the process and effort from our dedicated farmers to bring out the best quality coffee beans from step to step. This is one of the step which is sorting the greenbeans to meet the Specialty standard. Then here we are, serve you the best Indonesia Specialty Coffee with the best ingredients and formula to satisfy your daily caffeine doze. #Anomalicoffee #fromseedtocup #ceritainkopiindonesia #indonesiaspecialtycraftsmen
next page →