#haji1439

487 posts

Loading...
‎الْحَمْدُ لِلَّهِ عَلَى كُلِّ حَالٍ . Hari akhir di Madinah baru dpt jumpa selebriti sohor ni @najmifarisham Allahuu baik budi pekertinya,ramah mcm fb dia gak.seronoknya dpt jumpa.abg @danialhaqim yg nak jumpa sgt,last2 mama yg jumpa dulu 😅 . Tkasih banyak2 dik sudi luang masa sama2,melayan pulak selera kakak tua ni nak makan ayam Al Baik😂.Alhamdulilah lepas gak gian..ckp tkasih kt Edi sbb que lama.sian dia . Kalau sesiapa nak ke Madinah,yg belum pnah jejak kaki ke Madinah,follow adik najmi ni.banyak kisah2 dan tips2 yg mmg 100% tepat InsyaAllah.dia dah bertahun tinggal sini,jalan raya pun mcm jalan kat kampung dia je dia buat😂 siapa2 kat Msia yang nk kirim beli barang dr Madinah pun insyaAllah boleh bincang. InsyaAllah dik nnt kita jumpa lagi ye.balik Msia bgtau.akak bawak jln2 kolumpo plak . #haji1439
Yuukkk mariii . . . ✓Kering kentang original biasa & pedas ✓Kering kentang kacang biasa & pedas ✓Kering kentang teri biasa & pedas ✓Kering kentang mix (kentang-teri-tempe) biasa&pedas ✓Kering tempe biasa & pedas ✓ Bawang goreng (dijamin kriuk & renyah) Semua homemade, fresh, TANPA bahan pengawet, sudah berijin Depkes RI (PIRT) ----------------------------------------------------------------------------------- Open PO yaaa.... Kami tunggu sampai hari Selasa, 25 September 2018, jam 20.00 WIB ❤ Estimasi ready Kamis, 27 September 2018 Ecer atau kiloan boleh banget... #keringkentang #keringtempe #keringkentangkacang #keringkentangteri #keringkentangjogja #laukmurah #laukenak #homemade #tanpapengawet #resellerwelcome #makanansehat #makananpraktis #oleholehjogja #foodgram #kulinerjogja #masakanrumahan #oleholeh #kulinersehat #terimedan #reseprumahan #reseptradisional #iklanjogja #iklanolshop #bekalhaji #haji1439 #hajiumroh
Sesungguhnya Allah dan malaikat-malaikat-Nya bershalawat untuk Nabi. Hai orang-orang yang beriman, bershalawatlah kamu untuk Nabi dan ucapkanlah salam penghormatan kepadanya.56 Sesungguhnya orang-orang yang menyakiti Allah dan Rasul-Nya. Allah akan melaknatinya di dunia dan di akhirat, dan menyediakan baginya siksa yang menghinakan.57 Dan orang-orang yang menyakiti orang-orang yang mukmin dan mukminat tanpa kesalahan yang mereka perbuat, maka sesungguhnya mereka telah memikul kebohongan dan dosa yang nyata.58 33 - Al-'Aĥzāb (Golongan-Golongan yang bersekutu) #madinah #haji1439 #haji2018 #haji1439h
Sebagai petugas, sup kaki kambing adalah menu perpisahan... #ULH2018 #HAJI1439
Alhamdulilah. Siapa saya selepas haji. Mengalas janji dan amal yg perlu istiqomah. Ya Allah daku perlu bantuan Mu sentiasa. #haji2018 #haji1439 #tabunghajitravelpakejsqiq2018
Rasulullah SAW bersabda . "Barang siapa yang telah bersuci (berwudhu di rumahnya, kemudian mendatangi Masjid Quba lalu solat di dalamnya dua rakaat, maka baginya sama dengan pahala umrah." (Sunan ibn Majah, no 1412). . #haji1439
Assalamualaikum. Ya Rasullulah. Terimakasih diatas segala pengorbanan Mu. Sayang pada Mu dan kasih pada Mu. Berat rasa hati utk berpisah. Daku cuba utk mengamalkan sunnah2 Mu. cuba sedaya yg boleh. Daku akan datang lagi menziarahi Mu. Insyaallah #haji2018 #haji1439 #tabunghajipakejaqiq2018
kak ajah..ok ke kalau saya bawa mini telekung berzip utk umrah? . . eh uols....ni lah satu satunya mini telekung yg direka khas utk uols tau!nak nak yang first time nak rasa pengalaman manis menjejakkan kaki ke tanah suc . . uols senang nak letak duit riyal utk beli eskrem yg sedap tu.hihi #Telekungsolat #Telekungselesa #Telekungmurah #umrah #haji1439 #teltelekungkedahekungjersey #telekungcotton # #telekung
kak ajah....sesuai ke mini telekung ni masa kat tanah suci? . . kalau kak ajah,mmg tersangat PERFECT utk melenjan mini telekung kat sana! . . sangat mudah nak tawaf dan saie tanpa tertarik sbb part muka utk telekung ni sgt kemas.inshallah #Telekungsolat #Telekungselesa #Telekungmurah #umrah #haji1439 #teltelekungkedahekungjersey #telekungcotton # #telekung
Berapa helai mini telekung yang patut di bawa masa tunaikan umrah? . . kak ajah cadangkan 2 helai . . 1 warna hitam dan 1 warna putih . . kalau warna hitam kak ajah cadangkan miliki sekali bersama purdah sbb senang nak masuk raudhah.inshaallah #Telekungsolat #Telekungselesa #Telekungmurah #umrah #haji1439 #teltelekungkedahekungjersey #telekungcotton # #telekung
Alhamdulilah. Agihan sedekah makanan 10 muharam 1440. Drp tabung haji pakej Aqiq 2018. #tabunghajipakejhaji2018 #haji2018 #haji1439
Kita bertemu ditanah suci. Mekah, Arafah, Mina dan Madinah menjadi saksi ikatan ukhwah yg sangat rapat.😍 Berkongsi bilik, berkongsi cerita. Ke masjid bersolat n mengaji bersama. Makan bersama😁 . Membantu "kak" dlm pengurusan perlaksanaan Halaqaq alquran di Mekah☺ (tqvm) tanpa mu daku tak mampu buat sorang2.😑 Senyuman n tawa mu membuat suasana ceria, hilang stress!!.😄 Semoga ukhwah ini hingga selamanya. Buat adinda @fairuz mihat. Semoga Allah memberkati perjalanan hidup mu.🤩 Semoga bertemu 'Mr. Right' #haji2018 #haji1439 #hajj2018 #perjalananhaji #hajipakejaqiq2018
Khas untuk sis yg nak nampak gojes depan ALLAH . Telekung selesa akan membantu utk dapatkan solat yg sgt khusyuk! . Jom miliki embun zaheeyah ni.. Pasti uols tidak akan menyesal! . Harga : 👉 Telekung + Kain : RM140 (Free Special Box ) Bagi berminat boleh whatsapp admin segera 0138023989 atau klik link di bio ⤴️ . #Telekungsolat #Telekungselesa #Telekungmurah #umrah #haji1439 #telekungcotton #telekung
Meltingnyaaaa lahai.... . 🌹 TELEKUNG EMBUN ZAHEEYAH 🌹 . ✔️ Material Jersey yang berkualiti tinggi, tidak perlu iron. Tidak mudah ronyok dan cepat kering bila di basuh. . ✔️ Bahagian muka terletak elok dan menutup dagu sepenuhnya. . ✔️ Design yang eksklusif, ada taburan bunga kecil dan batu yang membuatkan telekung ini nampak sangat eksklusif. . ✔️ "Truly" patuh shariah dan mempunyai 2 lapisan inner sampai ke paras dada. . ✔️ Selesa dan sejuk sepanjang beribadah. . ✔️ Renda eksklusif. . Harga : 👉 Telekung + Kain : RM140 (Free Special Box ) Bagi berminat boleh whatsapp admin segera 0138023989 atau klik link di bio ⤴️ . #Telekungsolat #Telekungselesa #Telekungmurah #umrah #haji1439 #telekungjersey #telekungcotton #telekung
tau tak camne kak ajah boleh jatuh chenta ngan telekung zehra ni? . . first sbb kalernya mmg cantik second sbb material lembut bak sutera ketiga tak panas . . uols dah cuba mana mana telekung kak ajah? #Telekungsolat #Telekungselesa #Telekungmurah #umrah #haji1439 #teltelekungkedahekungjersey #telekungcotton # #telekung
cer citer sket hari ni petang2 camni ape yang uols buat? . . kak ajah kalau petang2 camni suka membaca...sehelai muka surat pun jadi ler...yan penting membaca.kalau sehari tak membaca buku apa apa rasa tak senang duduk rasanya😎 #Telekungsolat #Telekungselesa #Telekungmurah #umrah #haji1439 #teltelekungkedahekungjersey #telekungcotton # #telekung
uols lunch ape tu? . . dah lunch jangan lupa terus solat zohor di awal waktu tau😍 #Telekungsolat #Telekungselesa #Telekungmurah #umrah #haji1439 #teltelekungkedahekungjersey #telekungcotton # #telekung
uols mulakan hari uols dengan sesuatu yang bermakna tak pagi ni? . . kalau kak ajah mmg akan PAKSA utk istighfar minimum 70 kali uols pulak camne? #Telekungsolat #Telekungselesa #Telekungmurah #umrah #haji1439 #teltelekungkedahekungjersey #telekungcotton # #telekung
uols pernah tak singgah kat RNR tapi telekung yang uols nak pakai kemain busuk baunya? . . kak ajah rasa cam TRAUMA sesangat . . so sekarang favourite kak ajah mmg telekung zehra ni akan sentiasa berada di dalam bonet supaya bila singgah kat mana mana RNR kak ajah tak perlu TRAUMA lagi.hehe #Telekungsolat #Telekungselesa #Telekungmurah #umrah #haji1439 #teltelekungkedahekungjersey #telekungcotton # #telekung
alhamdulillah selamat tiba di bumi malaysia.. maka episode haji melabuhkan tirai 1001 kenangan haji 1439 #haji1439 #kenanganterindah
Keutamaan solat di Hijir Ismail sama seperti solat di dalam Ka’abah.Datang ke masjidilharam jangan lepaskan peluang . Diriwayatkan oleh Abu Daud dari Aisyah r.a. yang berbunyi: 'dari Aisyah r.a katanya; . 'Aku sangat ingin memasuki Ka'abah untuk melakukan solat di dalamnya. Rasulullah SAW membawa Siti Aisyah kedalam Hijir Ismail sambil berkata " solat lah kamu di sini jika kamu ingin solat di dalam Ka'abah,kerana ini termasuk sebagian dari Ka’abah" . #haji1439
Kalau lah boleh share bau wangi lantai selepas dicuci..dah lama kite share🌸 . Kerja2 pembersihan lantai mataf.ada team siram sabun,ada team cuci(team ni plg ceria),ada team mop...team jaga tali merah pun ada . Doakan mereka dimurahkan rezeki dr pelbagai arah ye,kerja mulia di masjidilharam penuh keberkatan.semoga doa yg baik2 berbalik pd kita juga.Aminn . #haji1439
Hari2 akhir nak tinggalkan tanah suci mekah.Jemaah haji pun beransur kurang.tawaf pun mudah . Sayunya Jemputlah kami lagi Ya Allah 😔 . #haji1439
الحمد الله Rezeki dpt brtemu dgn Acik Nopi serta adik beradik beliau dan acik Rosli.. Acik Nopi dpt datang dgn adik beradik 2org. Masyallah,rezeki bertemu dan ziarah di Madinah alMunawwarah ◇ #Movenpick #TabungHaji #Haji1439
"ustaz Adam, mu tunggu Abdul datang!" Yalla habibi! #ustazadam #binAbdul #munafik2 #munafik3 #salammaalhijrah1440h #haji1439 #haji1439h #haji2018
Salamaik Pulang / Datang Baliak 365 Jamaah Haji Kota Bukittinggi, Alhamdulillah telah pulang dengan selamat. Alhamdulillah juga semua dalam kondisi sehat wal afiat,semoga menjadi Haji yang mabrur aamiin ya robbalalamiin - Video by : Rinal Naluva (Grup FB Kaba Bukittinggi) - #kababukittinggi #bukittinggi #jamaahhajibukittinggi1439 #haji1439 #bukittinggimetro #bukittinggiku #infosumbar #infominang #infobukittinggi #kabarantau #kabaminang #bimantarafm #liputanminang #liputansumbar #soalpadang #bukittinggihitz #bukittinggihits #kaba12 #klikpositif #reporterjahil #bukittinggihitz #bukittingiterkini #bukittinggi24jam #bukittinggiko
Bismilah Ya Allah, jika tersalah laku, jika tersalah kata, jika terlintas dihati. Jika ada terlintas diperasaan dan tercatat sebagai cebisan- cebisan dosa!!, daku mohon ampon dan maaf. Sesungguhnya Engkau maha Pengampon dan Engkau Pemberi Kemaafan. Sesungguhnya hamba Mu sangat lemah dan tidak sempurna. Ameen. @tabunghajipakejaqiq2018 #haji1439 #hajj2018 #rindumekah #masjidilharam #tabunghajipakejaqiq2018
Regrann from @darussalam.sns - Daily Hadith | Screen Your Muslim Brother Mukhtasir Sahih Al-Bukhari (2 Vols, Urdu): https://goo.gl/rDtERk . انَّ عَبْدَ اللَّهِ بْنَ عُمَرَ رضى الله عنهما أَخْبَرَهُ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم قَالَ الْمُسْلِمُ أَخُو الْمُسْلِمِ، لاَ يَظْلِمُهُ وَلاَ يُسْلِمُهُ، وَمَنْ كَانَ فِي حَاجَةِ أَخِيهِ كَانَ اللَّهُ فِي حَاجَتِهِ، وَمَنْ فَرَّجَ عَنْ مُسْلِمٍ كُرْبَةً فَرَّجَ اللَّهُ عَنْهُ كُرْبَةً مِنْ كُرُبَاتِ يَوْمِ الْقِيَامَةِ، وَمَنْ سَتَرَ مُسْلِمًا سَتَرَهُ اللَّهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ . Narrated `Abdullah bin `Umar: Allah's Messenger (ﷺ) said: “A Muslim is a brother of another Muslim, so he should not oppress him, nor should he hand him over to an oppressor. Whoever fulfilled the needs of his brother, Allah will fulfill his needs; whoever brought his (Muslim) brother out of a discomfort, Allah will bring him out of the discomforts of the Day of Resurrection, and whoever screened a Muslim, Allah will screen him on the Day of Resurrection.” عبداللہ بن عمر رضی اللہ تعالیٰ عنہ سے روایت کرتے ہیں کہ رسول اللہ صلی اللہ علیہ وآلہ وسلم نے فرمایا کہ مسلمان مسلمان کا بھائی ہے، نہ تو اس پر ظلم کرے، اور نہ اس کو ظالم کے حوالہ کرے، (کہ اس پر ظلم کرے) اور جو شخص اپنے بھائی کی حاجت روائی کی فکر میں ہوتا ہے، اللہ تعالیٰ اس کی حاجت روائی کرتا ہے، اور جو شخص مسلمان سے اس کی مصیبت کو دور کرے، تو اللہ تعالیٰ قیامت کی مصیبتیں اس سے دور کرے گا، اور جس نے کسی مسلمان کی عیب پوشی کی، تو اللہ قیامت کے دن اس کی عیب پوشی کرے گا۔ . [Sahih Al-Bukhari, Book of Oppressions, Hadith: 2442] Chapter: A Muslim should not oppress another Muslim 🌻🌼🌻 #IslamicEtiquette #Hadith #Dzulhijjah1439 #quran #sunnah #tauhid #motivasiremajamuslim #motivasiremaja #dzikir   #loveAllah #loverasulullah #islam #muslim #loveyourself 💖💙 #sholat #mukmin #islamicmotivation #motivation #qur 'an #pelajarmuslim   #santri #indonesia #silaturahmi #iduladha1439 #haji1439 #akhlakmuslim   #islamicquotes #love 💖 #tresna 💙
"Makkah Tanah Suci" Kutatap matamu tak berkedip Kugapai tanganmu melangkah menyisiri sudut-sudut tanah suci Pagi-sore siang-malam berlalu berganti yang tak pernah mirip Ilahi Rabbi terimalah munajat kami Apa yang engkau inginkan akan tercapai Segala yang engkau dambakan akan tergapai Hanya dengan menengadahkan tangan di tanah ini Melaksanakan ibadah haji Sembah sujud kepala, tangan dan kaki Hanya untuk-Mu Ilahi Rabbi Di Tanah Suci Al haram Al Makki #makkah #hajj2018 #hajji1439 #haji2018 #haji1439 #alaziziyah #doa #munajat #intanbakri #nurmanbakri
subhanallah..material SUTERA JERSEY ni betul betul buatkan kak ajah keruan nak bgtau kat uols semua! . . tak tdo malam kak ajah dok pk supaya uols WAJIB grab lelaju koleksi best ni! #Telekungsolat #Telekungselesa #Telekungmurah #umrah #haji1439 #teltelekungkedahekungjersey #telekungcotton # #telekung
Dari Anas bin Malik radhiyallahu’anhu bahwasanya Rasulullah shallallahu’alaihi wasallam bersabda, . حُفَّتِ الْجَنَّةُ بِالْمَكَارِهِ وَحُفَّتِ النَّارُ بِالشَّهَوَاتِ . “Surga itu diliputi perkara-perkara yang dibenci (oleh jiwa) dan neraka itu diliputi perkara-perkara yang disukai syahwat.”(HR. Muslim) . Mengenal kosa kata Huffat: Berasal dari kata al-hafaf (الحَفَاف) yang berarti sesuatu yang meliputi sesuatu yang lain yang berarti surga dan neraka itu diliputi sesuatu. Seseorang tidak akan memasuki surga dan neraka kecuali setelah melewati hijab terebut. Dalam riwayat Bukhari kata huffat diganti dengan kata hujibat (حُجِبَت ) yang berarti tabir, hijab ataupun pembatas dan keduanya memiliki makna sama. Hal ini ditegaskan Ibnul Arabi sebagaimana dinukil Ibnu Hajar dalam Fathul Baari. . Al-Jannah: Kampung kenikmatan. Al-Makarih: Perkara-perkara yang dibenci (oleh jiwa) berupa ketaatan dan ketundukan terhadap aturan-aturan AllahTa’ala. An-Nar: Kampung siksaan dan adzab. Asy-Syahawat: Nafsu yang condong kepada kejelekan-kejelekan. . https://muslimah.or.id/888-surga-diliputi-perkara-yang-dibenci-jiwa-neraka-diliputi-perkara-yang-disukai-nafsu.html 🌻🌸🌻 #Dzulhijjah1439 #quran #sunnah #tauhid #motivasiremajamuslim #motivasiremaja #dzikir   #loveAllah #loverasulullah #islam #muslim #loveyourself 💖💙 #sholat #mukmin #islamicmotivation #motivation #qur 'an #pelajarmuslim   #santri #indonesia #silaturahmi #iduladha1439 #haji1439 #akhlakmuslim   #islamicquotes #love 💖 #tresna 💙 🌻🌸🌻
Abu Huraira reported that the Messenger of Allah (ﷺ) said: . The five (daily) prayers and one Friday prayer to (the next) Friday prayer are expiations (for the sins committed in the intervals) between them. . Reference : Sahih Muslim 233bIn-book reference : Book 2, Hadith 18USC-MSA web (English) reference : https://sunnah.com/muslim/2/18 🌹🌷🌹 #Dzulhijjah1439 #quran #sunnah #tauhid #motivasiremajamuslim #motivasiremaja #dzikir   #loveAllah #loverasulullah #islam #muslim #loveyourself 💖💙 #sholat #mukmin #islamicmotivation #motivation #qur 'an #pelajarmuslim   #santri #indonesia #silaturahmi #iduladha1439 #haji1439 #akhlakmuslim   #islamicquotes #love 💖 #tresna 💙 🌹🌷🌹
Alhamdulillah. Syukur pada Allah SWT untuk segala berkah yang diberikan pada rangkaian ibadah Haji ADzikra. Seluruh jamaah Haji telah tiba dalam keadaan selamat dan sehat di tanah air. Disambut rasa rindu dan haru dari segenap keluarga yang menjemput. Semoga Allah SWT menerima seluruh ibadahnya dan menjadikan jamaah Haji ADzikra Haji yang mabrur. Mewakili segenap Direksi, manajemen dan staff ADzikra mengucapkan terimakasih untuk kepercayaan yang diberikan kepada ADzikra untuk melayani perjalanaan ibadah Haji seluruh jamaah. Dan kami meminta maaf apabila ada kekurangan dalam pelayanan kami. Semoga Allah tetap menjaga silaturahmi kita melalui AL UMMAH (ALUMni uMrAh Haji) ADzikra. ADzikra, "Ibadah Anda Ibadah Kami..." #adzikrahaji1439h #adzikra #adzikrahajiumrah #adzikratravel #hajiumrah #travelumrah #travelhaji #travelumrohhaji #haji1439 #hajj1439 #haji2018 #hajj2018 #hajiindonesia #umrohjogja #umrohyogyakarta #umrahjogja #umrahyogyakarta #umrohsolo #umrahsolo #umrohsemarang #umrahsemarang #umrohjateng #umrahjateng #umrohjatim #umrahjatim #umrohmurah #umrahmarah
Dari Hudzaifah Ibnul Yaman Radhiyallahu ‘anhu, ia berkata, Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda, . ”Janganlah kamu minum dengan gelas (yang terbuat) dari emas dan perak, dan jangan pula kamu makan pada piring yang terbuat dari emas dan perak, karena sesungguhnya yang seperti itu adalah untuk mereka (orang kafir) di dunia, dan buat kamu di akhirat.” . (Muttafaq ‘alaihi). . TAKHRIJUL HADITS Shahih. Riwayat Bukhari no.86, 5426, 5632, 5633, 5831, 5837 dan Muslim, juz 6 hlm.136 dan 137 di kitab Libas) dan lain-lain. 🌹🌿🌹 #Dzulhijjah1439 #quran #sunnah #tauhid #motivasiremajamuslim #motivasiremaja #dzikir   #loveAllah #loverasulullah #islam #muslim #loveyourself 💖💙 #sholat #mukmin #islamicmotivation #motivation #qur 'an #pelajarmuslim   #santri #indonesia #silaturahmi #iduladha1439 #haji1439 #akhlakmuslim   #islamicquotes #love 💖 #tresna 💙 🌹🌿🌹
Dari Buraidah bin Hashib radhiyallahu ‘anhu, Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda, . العهد الذي بيننا وبينهم الصلاة ، فمن تركها فقد كفر . “Perjanjian antara kami dan mereka adalah shalat. Siapa yang meninggalkan shalat maka dia kafir.” (HR. Ahmad, Abu Daud, Turmudzi, Nasai, dan Ibnu Majah). 🍁🌷🍁 #Dzulhijjah1439 #quran #sunnah #tauhid #motivasiremajamuslim #motivasiremaja #dzikir   #loveAllah #loverasulullah #islam #muslim #loveyourself 💖💙 #sholat #mukmin #islamicmotivation #motivation #qur 'an #pelajarmuslim   #santri #indonesia #silaturahmi #iduladha1439 #haji1439 #akhlakmuslim   #islamicquotes #love 💖 #tresna 💙 🍁🌷🍁
It was narrated from ‘Abdullah bin ‘Amr bin ‘As that the Messenger of Allah (ﷺ) said: . “He has succeeded who is guided to Islam and is granted sufficient provision and is content with it.” . Grade: Sahih (Darussalam) English reference : Vol. 5, Book 37, Hadith 4138 Arabic reference : Book 37, Hadith 4277 https://sunnah.com/ibnmajah/37 🌷🌼🌷 #Dzulhijjah1439 #quran #sunnah #tauhid #motivasiremajamuslim #motivasiremaja #dzikir   #loveAllah #loverasulullah #islam #muslim #loveyourself 💖💙 #sholat #mukmin #islamicmotivation #motivation #qur 'an #pelajarmuslim   #santri #indonesia #silaturahmi #iduladha1439 #haji1439 #akhlakmuslim   #islamicquotes #love 💖 #tresna 💙 🌷🌼🌷
Harithah bin Wahb narrated that the Messenger of Allah (ﷺ) said: . “Shall I not tell you about the people of Paradise? Every weak and oppressed one. Shall I not tell you about the people of Hell? Every harsh, haughty and arrogant one.” . Grade: Sahih (Darussalam) English reference : Vol. 5, Book 37, Hadith 4116 Arabic reference : Book 37, Hadith 4255 https://sunnah.com/ibnmajah/37 🌹🌿🌹 #Dzulhijjah1439 #quran #sunnah #tauhid #motivasiremajamuslim #motivasiremaja #dzikir   #loveAllah #loverasulullah #islam #muslim #loveyourself 💖💙 #sholat #mukmin #islamicmotivation #motivation #qur 'an #pelajarmuslim   #santri #indonesia #silaturahmi #iduladha1439 #haji1439 #akhlakmuslim   #islamicquotes #love 💖 #tresna 💙 🌹🌿🌹
Alhamdulillah jamaah Haji Kloter 26 SOC sudah sampai Masjid Agung Sleman. Beberapa saat kemudian turunlah hujan gerimis romantis. Semoga menjadi haji yang mabrur... Follow @slemanbaik Follow @slemanbaik Follow @slemanbaik #hajisleman #haji1439 #slemanbaik #welcomehome #selamatdatang #hujan #gerimismengundang #romantic #barokah #mabrur
سُبْحَانَ اللهِ وَالْحَمْدُللهِ وَلآ إِلٰهَ اِلَّااللهُ وَاللهُ اَكْبَرُ وَلَاحَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلاَّ بِالله الْعَلِيِّ الْعَظِيْمِ “Maha suci Allah, segala puji bagi Allah. Tiada Tuhan selain Allah. Allah Maha Besar. Tiada daya dan kekuatan selain dengan kuasa Allah yang Maha Tinggi dan Maha Agung. #HAJI1439 #hajjahhabibahsaffeen 😎😎
Yg terjadi ketika hujan badai diArofah wktu itu. Alhamdulillah kt baik2 saja, tidak viral seperti berita yg beredar diIndonesia, yg kebanyakan netijenya konsumsi micin berlebihan. (Kok videonya gelap) iyaa, karena aliran listrik diarafah kebanyakan ditaruh bawah tenda2. Dan baru dihidupkan kembali, setelah tanah dipastikan benar2 kering. #haji1439 #santri #indonesia #makkah
SEJADAH GEBU GEBAS KHAS UTK GENG MASJID . . sehelai RM 30 10 helai cuma RM 250 shj JIMAT RM 50 tau uolssss #Telekungsolat #Telekungselesa #Telekungmurah #umrah #haji1439 #teltelekungkedahekungjersey #telekungcotton # #telekung
Yaa Rabb, tundukkanlah hati dan pikiranku dalam ketaatan pada ajaranMu dan sunnah RasulMu. Aamiin... 🌼🍁🌼 #Dzulhijjah1439 #quran #sunnah #tauhid #motivasiremajamuslim #motivasiremaja #dzikir   #loveAllah #loverasulullah #islam #muslim #loveyourself 💖💙 #sholat #mukmin #islamicmotivation #motivation #qur 'an #pelajarmuslim   #santri #indonesia #silaturahmi #iduladha1439 #haji1439 #akhlakmuslim   #islamicquotes #love 💖 #tresna 💙 🌼🍁🌼
Alhamdulilah Menu berbuka puasa di masjidilharam. #haji1439 #haji2018 #menuberbukapuasa
Alhamdulilah. Berbuka puasa. Di masjidilharam. Puasa sunat isnin. Pengalaman berharga. #haji2018 #haji1439 #puasadimekah
Alhamdulilah 15,000 bungkus makanan(nasi n ayam goreng serta jus). Sumbangan drp group pakej Aqiq tabung haji travel. Sedekah pd hamba Allah yg kurang mampu. #haji2018 #haji1439 #sedekahditanahharam
Al-Imam Ibnu Qayyim al-Jauziyyah rahimahullah berkata: . «لا بد لكلِّ نعمة مِن حاسد، ولكلِّ حقٍّ مِن جاحدٍ ومعاند» . "Pasti setiap kenikmatan ada yang mendengkinya, dan setiap kebenaran ada yang menentang dan memusuhinya." . ✒Miftah Daaris Sa’adah, jilid 1 hlm. 216 🌸🌷🌸 #Dzulhijjah1439 #quran #sunnah #tauhid #motivasiremajamuslim #motivasiremaja #dzikir   #loveAllah #loverasulullah #islam #muslim #loveyourself 💖💙 #sholat #mukmin #islamicmotivation #motivation #qur 'an #pelajarmuslim   #santri #indonesia #silaturahmi #iduladha1439 #haji1439 #akhlakmuslim   #islamicquotes #love 💖 #tresna 💙 🌸🌷🌸
# Telekung kanak kanak WITH SPECIAL PRICE ?? SERIOUSLY ? . Yes dear ibu gojes lg jelita, uoals WAJIB grab telekung nie khas untuk si comel uols dengan harga kombo sblm rege back to normal price ! Nk tau rege special ?? meh sini kak ajah bgtau !! . sepasang: rm75 3 pasang: rm210 ( jimat rm25 ) . . www.wasap.my/601155005356 www.wasap.my/601155005356 www.wasap.my/601155005356 . . awas ! stok sgt limited tau uols! #Telekungsolat #Telekungselesa #Telekungmurah #umrah #haji1439 #teltelekungkedahekungjersey #telekungcotton # #telekung
MasyaAllah Tabarokallahu... Alhamdulillah Jamaah Haji Khusus PT. Neekoi Wisata telah menyelesaikan Rangkaian Prosesi Haji yang Alhamdulillah lancar dari mulai Persiapan, Keberangkatan, Selama di Saudi Arabia hingga kepulangan kembali ke tanah Air.. Kami mengucapkan Terimakasih Jazakumullahu Khayr kepada seluruh jamaah yang mempercayakan amanah menuju tanah suci bersama kami, Semoga Jamaah Haji Khusus Pt. Neekoi Wisata Menjadi Haji yang Mabrur.. Aamiin.. #neekoiwisata #haji2018 #haji1439 #mabrur #umrohhaji #hajimurah #hajijakarta #hajibogor #hajitangerang #hajibekasi #hajijogja #hajiklaten #hajibalikpapan #haji #indonesia
#LatePostHajj2018 MasyaAllah Tabarokallahu... Alhamdulillah Camp Jamaah Haji Khusus PT. Neekoi Wisata di Maktab 111 berlokasi paling dekat dengan pelontaran jumroh dengan fasilitas VIP ditambah AC freon yg in syaa Allah memberikan kesejukan ditengah cuaca yg panas serta kenyamanan dalam melaksanakan Mabit di hari tasyrik. #neekoiwisata #haji2018 #haji1439 #mabrur #umrohhaji #hajimurah #hajijakarta #hajibogor #hajitangerang #hajibekasi #hajijogja #hajiklaten #hajibalikpapan #haji #indonesia
Saqifah Bani Sa'idah, dahulu tempat ini adalah sebuah gedung pertemuan yang dimiliki oleh Bani Sa'idah di Madinab, saat ini dialih fungsikan menjadi sebuah teman yang teduh. Di tempat inilah Abu Bakar as-Siddiq dibaiat menjadi Khalifah bertambah dalam Islam. #infoumroh #umrohmagelang 0811-39-700-700 #umrohtemanggung #umrahmagelang #umrahtemanggung #umrohpurworejo #umrohwonosobo #umrohambarawa #magelang #temanggung #kotamagelang #kotatemanggung #haji2018 #haji1439 #infohaji #taqwatours
Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku. (surah ibrahim ayat 40) #doaseorgayah #haji1439
وَقَدْ نَزَّلَ عَلَيْكُمْ فِي الْكِتَابِ أَنْ إِذَا سَمِعْتُمْ آيَاتِ اللَّهِ يُكْفَرُ بِهَا وَيُسْتَهْزَأُ بِهَا فَلَا تَقْعُدُوا مَعَهُمْ حَتَّىٰ يَخُوضُوا فِي حَدِيثٍ غَيْرِهِ ۚ إِنَّكُمْ إِذًا مِثْلُهُمْ ۗ إِنَّ اللَّهَ جَامِعُ الْمُنَافِقِينَ وَالْكَافِرِينَ فِي جَهَنَّمَ جَمِيعًا 🇦🇽 And it has already come down to you in the Book that when you hear the verses of Allah [recited], they are denied [by them] and ridiculed; so do not sit with them until they enter into another conversation. Indeed, you would then be like them. Indeed Allah will gather the hypocrites and disbelievers in Hell all together - 🇮🇩 Dan sungguh, Allah telah menurunkan (ketentuan) bagimu di dalam Kitab (Al-Qur'an) bahwa apabila kamu mendengar ayat-ayat Allah diingkari dan diperolok-olokkan (oleh orang-orang kafir), maka janganlah kamu duduk bersama mereka, sebelum mereka memasuki pembicaraan yang lain. Karena (kalau tetap duduk dengan mereka), tentulah kamu serupa dengan mereka. Sungguh, Allah akan mengumpulkan semua orang-orang munafik dan orang-orang kafir di neraka Jahanam, . -Sura An-Nisa', Ayah 140 🌸🍀🌸 #Dzulhijjah1439 #quran #sunnah #tauhid #motivasiremajamuslim #motivasiremaja #dzikir   #loveAllah #loverasulullah #islam #muslim #loveyourself 💖💙 #sholat #mukmin #islamicmotivation #motivation #qur 'an #pelajarmuslim   #santri #indonesia #silaturahmi #munafik #hypocrite #iduladha1439 #haji1439 #akhlakmuslim   #islamicquotes #love 💖 #tresna 💙 🌸🍀🌸
Buat semangat sahabat2 . Simpan sentiasa dalam hati rasa rindu nak datang.Doa lah jgn putus.InsyaAllah satu hari nnt Allah maqbulkan doa kita . Allah jemput siapa yg mahu.bukan siapa yang mampu je.Tak kira lah betapa mgunung dosa yang menimbun.Istighfar dan teruskan istighfar . 💚🕋 #haji1439
(KHAS UTK NENEK YG SAYANGKAN CUCUNYA):ANDA DAH GRAB KE KOLEKSI NI UTK CUCU-CUCU ANDA YANG TERSAYANG? . . kalau belum jom GRAB lelaju...nanti cucu akan sayang berganda ganda tau.hehe . . RM 75 jer sepasang . . www.wasap.my/601155005356/anggunkalista #Telekungsolat #Telekungselesa #Telekungmurah #umrah #haji1439 #teltelekungkedahekungjersey #telekungcotton # #telekung
Umar bin al-Khaththab radhiyallahu ‘anhu berkata: . ” حاسبوا أنفسكم قبل أن تحاسبوا “. . “Hisablah (introspeksi) diri kalian, sebelum kalian di hisab (di akhirat).” 🍀🌹🍀 #umarbinkhattab #Dzulhijjah1439 #quran #sunnah #tauhid #motivasiremajamuslim #motivasiremaja #dzikir   #loveAllah #loverasulullah #islam #muslim #loveyourself 💖💙 #sholat #mukmin #islamicmotivation #motivation #qur 'an #pelajarmuslim   #santri #indonesia #silaturahmi #iduladha1439 #haji1439 #akhlakmuslim   #islamicquotes #love 💖 #tresna 💙 🍀🌹🍀
Nabi shallallahu’alaihi wa sallam bersabda, . أشد الناس بلاء الأنبياء, ثم الصالحون, ثم الأمثل فالأمثل . “Manusia yang paling berat cobaannya adalah para Nabi, kemudian orang-orang shalih, kemudian yang semisal mereka dan yang semisalnya” (HR. Ahmad, 3/78, dishahihkan Al-Albani dalam Shahih Al-Jami’ no. 995). 🌷🌸🌷 #Dzulhijjah1439 #quran #sunnah #tauhid #motivasiremajamuslim #motivasiremaja #dzikir   #loveAllah #loverasulullah #islam #muslim #loveyourself 💖💙 #sholat #mukmin #islamicmotivation #motivation #qur 'an #pelajarmuslim   #santri #indonesia #silaturahmi #iduladha1439 #haji1439 #akhlakmuslim   #islamicquotes #love 💖 #tresna 💙 🌷🌸🌷
Nampak gorgeous tak ? Nampak kn.. Haa ni la telekung keluaran kak ajah yang paling laris.. Mini zip nama nya.. Ada dua warna uoals.. Hitam dan putih.. Haa nk tau tak awat telekung ni yg paling laris ? Yaa uoals Of course la sebab jahitannya yg super kemas, tuu kt bahagian muka tu.. Terletak je uoals bila pakai.. Tak percaya ? Meyh la try beli.. Confrim2 tak kn rugi punya.. Selain dari jahitan.. Of course la fungsi zip yg ada kt bahagian dada tu... 💞 why fungsi zip ni penyebab telekung ni laris sgt ? 😌 sebab mudah sgt sgt untuk kegunaan haji ngan umrah.. Yaa uoalls.. Uoalls kalau nak.. Klik @telekungkedahsupercomfy then, tekan link wasap tu ehh.. 💞 #Telekungsolat #Telekungselesa #Telekungmurah #umrah #haji1439 #teltelekungkedahekungjersey #telekungcotton # #telekung
next page →