#haji1439

551 posts

Loading...
ARIANA INSTANT HIJAB buy 1 rm 55 buy 2 rm 99 buy 3 rm 139. FREE POSTAGE (semenanjung malaysia) . Jom jadikan Ariana Instant sebagai koleksi tudung labuh anda.. Pinless and soft awning.. Sangat selesa sis..😊😊😊 . http://www.wasap.my/60122788747/SOFIAELLENHQ 😊 . #siapacepatdiadapat #sofiaellen #haji2018 #premiumclothing #bajuumrah #telekungsulam #telekungcotton #bajuumrahseluar #teamrayakl #hijabmodern #minitelekung #muslimdress #singapore #brunei #bajuumrah #umrah2018 #pakaianumrah #tvalhijrah #rapatkansaf #hijabstyle #hijabstyle #stylish #telekunghitam #telekung #whi #pengantin #umrah2018 #hajiumrah #mekah #madinah #haji1439
ARIANA INSTANT HIJAB buy 1 rm 55 buy 2 rm 99 buy 3 rm 139. FREE POSTAGE (semenanjung malaysia) . Jom jadikan Ariana Instant sebagai koleksi tudung labuh anda.. Pinless and soft awning.. Sangat selesa sis..😊😊😊 . http://www.wasap.my/60122788747/SOFIAELLENHQ 😊 . #siapacepatdiadapat #sofiaellen #haji2018 #premiumclothing #bajuumrah #telekungsulam #telekungcotton #bajuumrahseluar #teamrayakl #hijabmodern #minitelekung #muslimdress #singapore #brunei #bajuumrah #umrah2018 #pakaianumrah #tvalhijrah #rapatkansaf #hijabstyle #hijabstyle #stylish #telekunghitam #telekung #whi #pengantin #umrah2018 #hajiumrah #mekah #madinah #haji1439
ARIANA INSTANT HIJAB buy 1 rm 55 buy 2 rm 99 buy 3 rm 139. FREE POSTAGE (semenanjung malaysia) . Jom jadikan Ariana Instant sebagai koleksi tudung labuh anda.. Pinless and soft awning.. Sangat selesa sis..😊😊😊 . http://www.wasap.my/60122788747/SOFIAELLENHQ 😊 . #siapacepatdiadapat #sofiaellen #haji2018 #premiumclothing #bajuumrah #telekungsulam #telekungcotton #bajuumrahseluar #teamrayakl #hijabmodern #minitelekung #muslimdress #singapore #brunei #bajuumrah #umrah2018 #pakaianumrah #tvalhijrah #rapatkansaf #hijabstyle #hijabstyle #stylish #telekunghitam #telekung #whi #pengantin #umrah2018 #hajiumrah #mekah #madinah #haji1439
ARIANA INSTANT HIJAB buy 1 rm 55 buy 2 rm 99 buy 3 rm 139. FREE POSTAGE (semenanjung malaysia) . Jom jadikan Ariana Instant sebagai koleksi tudung labuh anda.. Pinless and soft awning.. Sangat selesa sis..😊😊😊 . http://www.wasap.my/60122788747/SOFIAELLENHQ 😊 . #siapacepatdiadapat #sofiaellen #haji2018 #premiumclothing #bajuumrah #telekungsulam #telekungcotton #bajuumrahseluar #teamrayakl #hijabmodern #minitelekung #muslimdress #singapore #brunei #bajuumrah #umrah2018 #pakaianumrah #tvalhijrah #rapatkansaf #hijabstyle #hijabstyle #stylish #telekunghitam #telekung #whi #pengantin #umrah2018 #hajiumrah #mekah #madinah #haji1439
ARIANA INSTANT HIJAB buy 1 rm 55 buy 2 rm 99 buy 3 rm 139. FREE POSTAGE (semenanjung malaysia) . Jom jadikan Ariana Instant sebagai koleksi tudung labuh anda.. Pinless and soft awning.. Sangat selesa sis..😊😊😊 . http://www.wasap.my/60122788747/SOFIAELLENHQ 😊 . #siapacepatdiadapat #sofiaellen #haji2018 #premiumclothing #bajuumrah #telekungsulam #telekungcotton #bajuumrahseluar #teamrayakl #hijabmodern #minitelekung #muslimdress #singapore #brunei #bajuumrah #umrah2018 #pakaianumrah #tvalhijrah #rapatkansaf #hijabstyle #hijabstyle #stylish #telekunghitam #telekung #whi #pengantin #umrah2018 #hajiumrah #mekah #madinah #haji1439
Apa keistimewaan Ariana Instant ini ya...sis kongsikan dengan semua 😃 . antaranya adalah ☺️ . ✅SOFT AWNING ✅CHIN COVER ✅PINLESS ✅SUPER COMFORTABLE FABRIC ✅MACHINE WASHABLE ✅DRIES QUICKLY ✅EASY MAINTENANCE ✅LIGHTWEIGHT ✅AFFORDABLE ✅BREATHABLE ✅LOOSE ✅COVER UP . boleh dapatkan secara walkin atau wasap sahaja sis http://www.wasap.my/60122788747/SOFIAELLENHQ 😊. . #siapacepatdiadapat #sofiaellen #haji2018 #premiumclothing #bajuumrah #telekungsulam #telekungcotton #bajuumrahseluar #teamrayakl #hijabmodern #minitelekung #muslimdress #singapore #brunei #bajuumrah #umrah2018 #pakaianumrah #tvalhijrah #rapatkansaf #hijabstyle #hijabstyle #stylish #telekunghitam #telekung #whi #pengantin #umrah2018 #hajiumrah #mekah #madinah #haji1439
Apa keistimewaan Ariana Instant ini ya...sis kongsikan dengan semua 😃 . antaranya adalah ☺️ . ✅SOFT AWNING ✅CHIN COVER ✅PINLESS ✅SUPER COMFORTABLE FABRIC ✅MACHINE WASHABLE ✅DRIES QUICKLY ✅EASY MAINTENANCE ✅LIGHTWEIGHT ✅AFFORDABLE ✅BREATHABLE ✅LOOSE ✅COVER UP . boleh dapatkan secara walkin atau wasap sahaja sis http://www.wasap.my/60122788747/SOFIAELLENHQ 😊. . #siapacepatdiadapat #sofiaellen #haji2018 #premiumclothing #bajuumrah #telekungsulam #telekungcotton #bajuumrahseluar #teamrayakl #hijabmodern #minitelekung #muslimdress #singapore #brunei #bajuumrah #umrah2018 #pakaianumrah #tvalhijrah #rapatkansaf #hijabstyle #hijabstyle #stylish #telekunghitam #telekung #whi #pengantin #umrah2018 #hajiumrah #mekah #madinah #haji1439
hai semua..selamat tengahari..dah lunch ke belum... sis nak share sedikit keistimewaan ARIANA HIJAB ni...antaranya adalah ☺️ . ✅SOFT AWNING ✅CHIN COVER ✅PINLESS ✅SUPER COMFORTABLE FABRIC ✅MACHINE WASHABLE ✅DRIES QUICKLY ✅EASY MAINTENANCE ✅LIGHTWEIGHT ✅AFFORDABLE ✅BREATHABLE ✅LOOSE ✅COVER UP . boleh dapatkan secara walkin atau wasap sahaja sis http://www.wasap.my/60122788747/SOFIAELLENHQ 😊 . #siapacepatdiadapat #sofiaellen #haji2018 #premiumclothing #bajuumrah #telekungsulam #telekungcotton #bajuumrahseluar #teamrayakl #hijabmodern #minitelekung #muslimdress #singapore #brunei #bajuumrah #umrah2018 #pakaianumrah #tvalhijrah #rapatkansaf #hijabstyle #hijabstyle #stylish #telekunghitam #telekung #whi #pengantin #umrah2018 #hajiumrah #mekah #madinah #haji1439
ARIANA INSTANT HIJAB buy 1 rm 55 buy 2 rm 99 buy 3 rm 139. FREE POSTAGE (semenanjung malaysia) . Jom jadikan Ariana Instant sebagai koleksi tudung labuh anda.. Pinless and soft awning.. Sangat selesa sis..😊😊😊 . http://www.wasap.my/60122788747/SOFIAELLENHQ 😊 . #siapacepatdiadapat #sofiaellen #haji2018 #premiumclothing #bajuumrah #telekungsulam #telekungcotton #bajuumrahseluar #teamrayakl #hijabmodern #minitelekung #muslimdress #singapore #brunei #bajuumrah #umrah2018 #pakaianumrah #tvalhijrah #rapatkansaf #hijabstyle #hijabstyle #stylish #telekunghitam #telekung #whi #pengantin #umrah2018 #hajiumrah #mekah #madinah #haji1439
Bismillah. . . . Keberangkatan Jamaah Maulid Rombongan Jawa Tengah dan Cirebon 27 November 2018- 05 Desember menuju Hotel Aston Cengkareng, Jakarta dengan Kereta Api Purwojaya. Insya ALLOH jamaah akan menempuh sekitar 5 jam perjalanan. Semoga seluruh jamaah dan pembimbing senantiasa diberikan kesehatan , kelancaran dalam melaksanakan rangkaian perjalanan umrah. Aamiin ya ROBB. MENGAPA ADZIKRA: - Berpengalaman dan berizin sejak 2003 - Pelayanan yang prima - Audio Hajj/earphone dzikir - Pembimbing & muthawif yang berpengalaman mukim di Makkah - Madinah - Termasuk donasi di #ADzikraPeduli Umrah bukan lagi sekedar mimpi. #YukUmrah bersama #ADzikra . Daftar segera! Reservasi: ☎ 0281 7772 658 Whatsapp: 081391004000 "Ibadah Anda Ibadah Kami" #adzikrahaji1439h #adzikra #adzikrahajiumrah #adzikratravel #hajiumrah #travelumrah #travelhaji #travelumrohhaji #haji1439 #hajj1439 #haji2018 #hajj2018 #hajiindonesia #jamaahhaji #haji #hajj #hajiplus #infohaji
Sesekali hadiah kan ibu anda Ariana Instant yg labuh dan selesa sebagai tanda menghargai..jom ..😍 . ARIANA INSTANT HIJAB buy 1 rm 55 buy 2 rm 99 buy 3 rm 139. FREE POSTAGE (semenanjung malaysia) . Jom jadikan Ariana Instant sebagai koleksi tudung labuh anda.. Pinless and soft awning.. Sangat selesa sis..😊😊😊 . http://www.wasap.my/60122788747/SOFIAELLENHQ 😊 . #siapacepatdiadapat #sofiaellen #haji2018 #premiumclothing #bajuumrah #telekungsulam #telekungcotton #bajuumrahseluar #teamrayakl #hijabmodern #minitelekung #muslimdress #singapore #brunei #bajuumrah #umrah2018 #pakaianumrah #tvalhijrah #rapatkansaf #hijabstyle #hijabstyle #stylish #telekunghitam #telekung #whi #pengantin #umrah2018 #hajiumrah #mekah #madinah #haji1439
Jom beli dan hadiah kan buat ibu atau kakak tersayang... ARIANA INSTANT HIJAB buy 1 rm 55 buy 2 rm 99 buy 3 rm 139. FREE POSTAGE (semenanjung malaysia) . Jom jadikan Ariana Instant sebagai koleksi tudung labuh anda.. Pinless and soft awning.. Sangat selesa sis..😊😊😊 . http://www.wasap.my/60122788747/SOFIAELLENHQ 😊 . #siapacepatdiadapat #sofiaellen #haji2018 #premiumclothing #bajuumrah #telekungsulam #telekungcotton #bajuumrahseluar #teamrayakl #hijabmodern #minitelekung #muslimdress #singapore #brunei #bajuumrah #umrah2018 #pakaianumrah #tvalhijrah #rapatkansaf #hijabstyle #hijabstyle #stylish #telekunghitam #telekung #whi #pengantin #umrah2018 #hajiumrah #mekah #madinah #haji1439
Assalamualaikum dan selamat pagi ahad semua.. selamat berhujung minggu besama keluarga... tiap-tiap hari sis belanja gambar Ariana Instant ni...😶..bukan apa.. stok semakin sikit,nak bagi sayang2 alert dan tak terlambat...nanti nanges bucu katil..😂😂😂 . ARIANA INSTANT HIJAB buy 1 rm 55 buy 2 rm 99 buy 3 rm 139. FREE POSTAGE (semenanjung malaysia) . Jom jadikan Ariana Instant sebagai koleksi tudung labuh anda.. Pinless and soft awning.. Sangat selesa sis..😊😊😊 . http://www.wasap.my/60122788747/SOFIAELLENHQ 😊 . #siapacepatdiadapat #sofiaellen #haji2018 #premiumclothing #bajuumrah #telekungsulam #telekungcotton #bajuumrahseluar #teamrayakl #hijabmodern #minitelekung #muslimdress #singapore #brunei #bajuumrah #umrah2018 #pakaianumrah #tvalhijrah #rapatkansaf #hijabstyle #hijabstyle #stylish #telekunghitam #telekung #whi #pengantin #umrah2018 #hajiumrah #mekah #madinah #haji1439
ARIANA INSTANT HIJAB buy 1 rm 55 buy 2 rm 99 buy 3 rm 139. FREE POSTAGE (semenanjung malaysia) . Jom jadikan Ariana Instant sebagai koleksi tudung labuh anda.. Pinless and soft awning.. Sangat selesa sis..😊😊😊 . http://www.wasap.my/60122788747/SOFIAELLENHQ 😊 . #siapacepatdiadapat #sofiaellen #haji2018 #premiumclothing #bajuumrah #telekungsulam #telekungcotton #bajuumrahseluar #teamrayakl #hijabmodern #minitelekung #muslimdress #singapore #brunei #bajuumrah #umrah2018 #pakaianumrah #tvalhijrah #rapatkansaf #hijabstyle #hijabstyle #stylish #telekunghitam #telekung #whi #pengantin #umrah2018 #hajiumrah #mekah #madinah #haji1439
ARIANA INSTANT HIJAB buy 1 rm 55 buy 2 rm 99 buy 3 rm 139. FREE POSTAGE (semenanjung malaysia) . Jom jadikan Ariana Instant sebagai koleksi tudung labuh anda.. Pinless and soft awning.. Sangat selesa sis..😊😊😊 . http://www.wasap.my/60122788747/SOFIAELLENHQ 😊 . #siapacepatdiadapat #sofiaellen #haji2018 #premiumclothing #bajuumrah #telekungsulam #telekungcotton #bajuumrahseluar #teamrayakl #hijabmodern #minitelekung #muslimdress #singapore #brunei #bajuumrah #umrah2018 #pakaianumrah #tvalhijrah #rapatkansaf #hijabstyle #hijabstyle #stylish #telekunghitam #telekung #whi #pengantin #umrah2018 #hajiumrah #mekah #madinah #haji1439
ARIANA INSTANT HIJAB buy 1 rm 55 buy 2 rm 99 buy 3 rm 139. FREE POSTAGE (semenanjung malaysia) . Jom jadikan Ariana Instant sebagai koleksi tudung labuh anda.. Pinless and soft awning.. Sangat selesa sis..😊😊😊 . http://www.wasap.my/60122788747/SOFIAELLENHQ 😊 . #siapacepatdiadapat #sofiaellen #haji2018 #premiumclothing #bajuumrah #telekungsulam #telekungcotton #bajuumrahseluar #teamrayakl #hijabmodern #minitelekung #muslimdress #singapore #brunei #bajuumrah #umrah2018 #pakaianumrah #tvalhijrah #rapatkansaf #hijabstyle #hijabstyle #stylish #telekunghitam #telekung #whi #pengantin #umrah2018 #hajiumrah #mekah #madinah #haji1439
Hai assalamualaikum dan selamat pagi semua. Pepagi sis dah share gambar senyuman lebar sambil memakai Ariana Instant. 😚😚😚 . Cutting dan material yg super duper selesa lah.. sampai tsenyum lebor si pemakai...😍 . http://www.wasap.my/60122788747/SOFIAELLENHQ 😊 . . Hari ini butik beroperasi seperti biasa dari jam 10 pagi sehingga 7 malam.. Ayuh singgah 😚😚😚 . #siapacepatdiadapat #sofiaellen #haji2018 #premiumclothing #bajuumrah #telekungsulam #telekungcotton #bajuumrahseluar #teamrayakl #hijabmodern #minitelekung #muslimdress #singapore #brunei #bajuumrah #umrah2018 #pakaianumrah #tvalhijrah #rapatkansaf #hijabstyle #hijabstyle #stylish #telekunghitam #telekung #whi #pengantin #umrah2018 #hajiumrah #mekah #madinah #haji1439
Hai assalamualaikum semua.... selamat hari jumaat... Semoga hari anda berjalan lancar dan diberkati olehnya. . Pepagi nan indah ni sis nak belanja sikit close up Ariana Instant ni... Buat mereka yg belum memiliki koleksi hijab ini boleh la segera wasap sis di http://www.wasap.my/60122788747/SOFIAELLENHQ 😊 . . Hari ini butik beroperasi seperti biasa dari jam 9 pagi sehingga 6 petang.. Ayuh singgah 😚😚😚 . #siapacepatdiadapat #sofiaellen #haji2018 #premiumclothing #bajuumrah #telekungsulam #telekungcotton #bajuumrahseluar #teamrayakl #hijabmodern #minitelekung #muslimdress #singapore #brunei #bajuumrah #umrah2018 #pakaianumrah #tvalhijrah #rapatkansaf #hijabstyle #hijabstyle #stylish #telekunghitam #telekung #whi #pengantin #umrah2018 #hajiumrah #mekah #madinah #haji1439
1. Memiliki ketinggian 601 M ㅤ Ketinggian keseluruhan jam raksasa ini adalah 601 meter lebih tinggi dari Jam big Ben yang hanya sekitar 96, 3 meter. ㅤ 2. The Makkah Royal Clock Tower merupakan menara dari kumpulan gedung yang bernama The Abraj Al Bait Towers ㅤ 3. The Abraj Al Bait Towers memiliki 76 tingkat dengan dilengkapi 1007 bilik hotel ㅤ 4. Jam Raksasa ini berjalan berdasarkan standar waktu Di Saudi Arabia ( GMT+3) dan dihubungkan dengan pusat waktu internasional. ㅤ 5. Menara ini di daulat menjadi menara kedua tertinggi di dunia setelah menara Burj Al Khalifa di Dubai yang memiliki ketinggian 828 meter. ㅤ 6. Memiliki ukuran lebih besar dari jam Big Ben di London , Sekitar dua juta lampu LED dinyalakan lima kali sehari sebagai pertanda waktu shalat dan dapat dilihat pada jarak 28 kilometer. ㅤ 7. Ke empat muka sisi – sisi jam di hiasi dengan 90 juta kaca mozaik yang berwarna keemasan. ㅤ 8. Keempat muka jam raksasa tersebut memiliki diameter 43 meter ㅤ 9. Di tengah jam terdapat arsitektur dua bilah pedang dan pohon kurma yang menjadi lambang kerajaan Saudi Arabia. ㅤ#AnnurReferensiUmrahCerdas #annurmaarif #hajiMurah #UmrahMurah #hajiPromo #UmrahPromo #UmrahDesember #UmrahJanuari #UmrohNovember #haji2019 #hajimubarak #haji1439 #travelmurah #umrahramadhan #tiketpromo #umrahvip #Makkah #madina #umrahplus #baitullah
Raja Faisal memerintahkan Menteri Pertanian dan Sumber Air untuk menyelidiki sampel air zam zam ke laboratorium-laboratorium di Eropa. ㅤ Seperti dikutip Dakwatuna, hasil penelitian itu menunjukkan bahwa air Zamzam mengandung zat fluorida yang memiliki daya efektif membunuh kuman, layaknya seperti sudah mengandung obat. Dibandingkan dengan air sumur lain di kota Mekah, kandungan kalsium dan garam magnesium pada air zam zam lebih banyak daripada sumur lainnya. Tak heran jika jamaah haji yang kelelahan lalu minum air zam zam, mereka merasakan kesegaran kembali. ㅤ Yang mengherankan dan masih menjadi misteri, sumur air zam zam adalah sumur yang sangat kecil untuk ukuran jutaan liter tiap bulan dan tidak pernah kering sejak 14 abad silam. ㅤ ㅤ#AnnurReferensiUmrahCerdas #annurmaarif #hajiMurah #UmrahMurah #hajiPromo #UmrahPromo #UmrahDesember #UmrahJanuari #UmrohNovember #haji2019 #hajimubarak #haji1439 #travelmurah #umrahramadhan #tiketpromo #umrahvip #Makkah #madina #umrahplus #baitullah
bibit pohon kurma ketika baru ditanam akan ditindih dengan batu besar. dengan tujuan Biji pohon kurma yg ditutup batu, akan mengalami tekanan dari atas, supaya bisa mengakar kuat ke bawah. ㅤ Ini sebuah pelajaran prinsip kehidupan yang luar biasa, kita harus sadar mengapa Allah kerap mengizinkan tekanan masalah hidup datang pada kita. Tekanan hidup itu semua bukan untuk melemahkan dan menghancurkan kita, sebaliknya Allah mengizinkan tekanan hidup itu untuk membuat kita berakar semakin kuat. ㅤ “tidak sekedar bertahan, tapi ada waktunya benih yang sudah mengakar kuat itu akan menjebol ” batu masalah “ yang selama ini menekan kita, sehingga kita pun keluar menjadi pemenang kehidupan. ㅤ Belajar dari pohon kurma. Jadilah manusia yang tangguh dan tegar menghadapi beratnya tantangan masalah kehidupan. Milikilah cara pandang positif bahwa tekanan hidup tidak akan pernah bisa melemahkan, justru tekanan hidup akan memunculkan kita menjadi para pemenang kehidupan. ㅤ ㅤ#AnnurReferensiUmrahCerdas #annurmaarif #hajiMurah #UmrahMurah #hajiPromo #UmrahPromo #UmrahDesember #UmrahJanuari #UmrohNovember #haji2019 #hajimubarak #haji1439 #travelmurah #umrahramadhan #tiketpromo #umrahvip #Makkah #madina #umrahplus #baitullah
Ibnu Abbas radhiyallahu’anhuma saat menceritakan kisah Nabi Ibrahim ‘alaihissalam, Dari Ibnu Abbas radhiyallallahu’anhuma, beliau menisbatkan pernyataan ini kepada Nabi, “Ketika Ibrahim kekasih Allah melakukan ibadah haji, tiba-tiba Iblis menampakkan diri di hadapan beliau di jumrah’Aqobah. Lalu Ibrahim melempari setan itu dengan tujuh kerikil, hingga iblis itupun masuk ke tanah . Iblis itu menampakkan dirinya kembali di jumrah yang kedua. Lalu Ibrahim melempari setan itu kembali dengan tujuh kerikil, hingga iblis itupun masuk ke tanah. Kemudian Iblis menampakkan dirinya kembali di jumrah ketiga. Lalu Ibrahim pun melempari setan itu dengan tujuh kerikil, hingga iblis itu masuk ke tanah“. ㅤ Ibnu Abbas kemudian mengatakan, “Kalian merajam setan, bersamaan dengan itu (dengan melempar jumrah) kalian mengikuti agama ayah kalian Ibrahim“. ㅤ Dari sisi sanad riwayat di atas tidak ada masalah; status sanadnya shahih. Kisah di atas diriwayatkan oleh Ibnu Khuzaimah dan Al-Hakim, beliau berdua menshahihkan riwayat ini. Dishahihkan oleh Syaikh Albani dalam Shahih At-Targhib wat Tarhib (2/17), hadits nomor 1156. ㅤ Hanya saja orang-orang keliru dalam memahami perkataan Ibnu Abbas di atas. Menurut mereka makna “merajam” dalam perkataan tersebut adalah melempari setan secara konkrit. Artinya saat melempar jumrah, setan benar-benar sedang terikat di tugu jumrah dan merasa tersiksa dengan batu-batu lemparan yang mengenai tubuhnya. ㅤ Padahal bukan demikian yang dimaksudkan oleh Ibnu Abbas dalam perkataan beliau. Merajam setan di sini tidak dimaknai makna konkrit, akantetapi yang benar adalah makna abstrak. Artinya setan merasakan sakit dan terhina bila melihat seorang mukmin mengingat Allah dan taat menjalankan perintah Allah. Dalam pernyataan Ibnu Abbas diungkapkan dengan istilah “merajam setan”. Demikianlah yang dimaksudkan Ibnu Abbas dalam perkataannya tersebut. ㅤ #AnnurReferensiUmrahCerdas #annurmaarif #hajiMurah #UmrahMurah #hajiPromo #UmrahPromo #UmrahDesember #UmrahJanuari #UmrohNovember #haji2019 #hajimubarak #haji1439 #travelmurah #umrahramadhan #tiketpromo #umrahvip #Makkah #madina #umrahplus #baitullah
Alhamdulillah 😘 sangat untuk feedback positif Ariana Instant ni...Syukur kerana labuh tudung ini dapat membantu ramai wanita untuk cover menutupi bahagian dada mereka... sengaja kami mbuat tudung labuh yang labuh... 😚😚😚 . yang belum dapatkan Ariana Instant ni boleh wasap sis di . http://www.wasap.my/60122788747/SOFIAELLENHQ . #sofiaellen #haji2018 #premiumclothing #bajuumrah #telekungsulam #telekungcotton #bajuumrahseluar #teamrayakl #hijabmodern #minitelekung #muslimdress #singapore #brunei #bajuumrah #umrah2018 #pakaianumrah #tvalhijrah #rapatkansaf #hijabstyle #hijabstyle #stylish #telekunghitam #telekung #whi #pengantin #umrah2018 #hajiumrah #mekah #madinah #haji1439
Masjid Nabawi adalah masjid kedua yang dibangun oleh Rasulullah setelah Masjid Quba yang didirikan dalam perjalanan hijrah dari Makkah ke Madinah Nabi Muhammad SAW bersabda sebagaimana diterima dari Jabir RA yakni sebagai berikut: "Satu kali shalat di masjidku ini, lebih besar pahalanya dari seribu kali shalat di masjid yang lain, kecuali di Masjidil Haram. Dan satu kali salat di Masjidil Haram lebih utama dari seratus ribu kali salat di masjid lainnya." Tak hanya itu, Rasululllah SAW pun pernah bersabda, "Barangsiapa melakukan shalat di masjidku sebanyak empat puluh kali tanpa luput satu kali salat pun juga, maka akan dicatat kebebasannya dari neraka, kebebasan dari siksa dan terhindarlah ia dari kemunafikan." (Riwayat Ahmad dan Thabrani). ㅤ #AnnurReferensiUmrahCerdas #annurmaarif #hajiMurah #UmrahMurah #hajiPromo #UmrahPromo #UmrahDesember #UmrahJanuari #UmrohNovember #haji2019 #hajimubarak #haji1439 #travelmurah #umrahramadhan #tiketpromo #umrahvip #Makkah #madina #umrahplus #baitullah
Dalam perjalanan hidup Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam, beliau melakukan 4 kali umrah dan 1 kali haji. Dari keempat umrah itu, 3 diantaranya dilaksanakan sebelum Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam berhaji. Sementara 1 umrah dilakukan bersamaan dengan haji beliau. Sahabat Ibnu Abbas radhiyallahu ‘anhuma menceritakan, اعْتَمَرَ النَّبِىُّ -صلى الله عليه وسلم- أَرْبَعاً عَمْرَةً مِنَ الْحُدَيْبِيَةِ وَعُمْرَةَ الْقَضَاءِ فِى ذِى الْقَعْدَةِ مِنْ قَابِلٍ وَعُمْرَةَ الثَّالِثَةِ مِنَ الْجِعْرَانَةِ وَالرَّابِعَةَ الَّتِى مَعَ حَجَّتِهِ “Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam mengerjakan umrah sebanyak 4 kali, umrah Hudaibiyah, umrah Qadha` di bulan Dzulqa’dah setahun setelah Hudaibiyah, umrah ketiga dari Ji’ranah, dan keempat, umrah bersama dengan pelaksanaan haji beliau.” (HR. Ahmad 2249, Abu Daud 1995 dan dishahihkan Syu’aib al-Arnauth). Dan umrah dalam islam hukumnya wajib. Mengenai hukum Umrah, anda bisa pelajari: Wajib Umrah Sekali Seumur Hidup? ㅤ Karena itulah, ulama sepakat, boleh umrah sebelum berangkat haji. Kita simak keterangan az-Zarqani dalam Syarh al-Muwatha’, ㅤ أن رجلاً سأل سعيد بن المسيب فقال: أأعتمر قبل أن أحج فقال سعيد: نعم، قد اعتمر رسول الله صلى الله عليه وسلم قبل أن يحج ثلاث عمر؛ ولأحمد وابن خزيمة فقال لا بأس على أحد أن يعتمر قبل الحج ㅤ Ada seseorang yang bertanya kepada Said bin al-Musayib, “Bolehkah saya umrah sebelum berangkat haji?” ㅤ Jawab Said bin Musayib, ㅤ “Silahkan. Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam melakukan 3 kali umrah sebelum beliau berangkat haji.” ㅤ Dan menurut riwayat Ahmad dan Ibnu Khuzaimah, Said mengatakan, “Seseorang boleh umrah sebelum berangkat haji.” (Syarh al-Muwatha’ az-Zarqani, 2/35) www.alqurshiwisata.id IG : alqurshiwisata #hajiMurah #UmrahMurah #hajiPromo #UmrahPromo #UmrahDesember #UmrahJanuari #UmrohNovember #haji2019 #hajimubarak #haji1439 #travelmurah #umrahramadhan #tiketpromo #umrahvip #Makkah #madina #umrahplus #baitullah
Dalam perjalanan hidup Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam, beliau melakukan 4 kali umrah dan 1 kali haji. Dari keempat umrah itu, 3 diantaranya dilaksanakan sebelum Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam berhaji. Sementara 1 umrah dilakukan bersamaan dengan haji beliau. Sahabat Ibnu Abbas radhiyallahu ‘anhuma menceritakan, اعْتَمَرَ النَّبِىُّ -صلى الله عليه وسلم- أَرْبَعاً عَمْرَةً مِنَ الْحُدَيْبِيَةِ وَعُمْرَةَ الْقَضَاءِ فِى ذِى الْقَعْدَةِ مِنْ قَابِلٍ وَعُمْرَةَ الثَّالِثَةِ مِنَ الْجِعْرَانَةِ وَالرَّابِعَةَ الَّتِى مَعَ حَجَّتِهِ “Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam mengerjakan umrah sebanyak 4 kali, umrah Hudaibiyah, umrah Qadha` di bulan Dzulqa’dah setahun setelah Hudaibiyah, umrah ketiga dari Ji’ranah, dan keempat, umrah bersama dengan pelaksanaan haji beliau.” (HR. Ahmad 2249, Abu Daud 1995 dan dishahihkan Syu’aib al-Arnauth). Dan umrah dalam islam hukumnya wajib. Mengenai hukum Umrah, anda bisa pelajari: Wajib Umrah Sekali Seumur Hidup? ㅤ Karena itulah, ulama sepakat, boleh umrah sebelum berangkat haji. Kita simak keterangan az-Zarqani dalam Syarh al-Muwatha’, ㅤ أن رجلاً سأل سعيد بن المسيب فقال: أأعتمر قبل أن أحج فقال سعيد: نعم، قد اعتمر رسول الله صلى الله عليه وسلم قبل أن يحج ثلاث عمر؛ ولأحمد وابن خزيمة فقال لا بأس على أحد أن يعتمر قبل الحج ㅤ Ada seseorang yang bertanya kepada Said bin al-Musayib, “Bolehkah saya umrah sebelum berangkat haji?” ㅤ Jawab Said bin Musayib, ㅤ “Silahkan. Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam melakukan 3 kali umrah sebelum beliau berangkat haji.” ㅤ Dan menurut riwayat Ahmad dan Ibnu Khuzaimah, Said mengatakan, “Seseorang boleh umrah sebelum berangkat haji.” (Syarh al-Muwatha’ az-Zarqani, 2/353). ㅤ Rencanakan Perjalanan Ibadah Umrah anda dan keluarga anda Bersama kami di Pt Annur Maarif #AnnurReferensiUmrahCerdas #annurmaarif #hajiMurah #UmrahMurah #hajiPromo #UmrahPromo #UmrahDesember #UmrahJanuari #UmrohNovember #haji2019 #hajimubarak #haji1439 #travelmurah #umrahramadhan #tiketpromo #umrahvip #Makkah #madina #umrahplus #baitullah ㅤ ㅤ
Alhamdulillah, An Nur kembali memberangkatkan 123 Jamaah Umrah menggunakan pesawat Garuda Indonesia langsung dari Makassar menuju Jeddah. Pastikan anda dan kekuarga terdaftar. #AnnurReferensiUmrahCerdas #annurmaarif #hajiMurah #UmrahMurah #hajiPromo #UmrahPromo #UmrahDesember #UmrahJanuari #UmrohNovember #haji2019 #haji2018 #hajimubarak #haji1439 #travelmurah #umrahramadhan #tiketpromo #umrahvip #Makkah #madina #umrahplus #baitullah #makassar #sulsel #pinrang #sidrap #pangkep #bone #soppeng #wajo #maros
Bismillah group 3 Nov 2018 Garuda Indonesia Makassar langsung Jedda (harga paket 20.5jt, 123 pax), insya Allah di lancarkan 100% dgn izin Allah, terima kasih semua atas supporta kepada annur, mari menjadi calon jamaah yg cerdas. Masih tersedia Harga paket 20.5 jt by Garuda Indonesia tgl 31 Januari & tgl 2, 9, 16 Feb 2019 dan Alhamdulillah group tgl 5,12,19,26 jan 2019 sudah full. Pastikan diri anda dan keluarga anda terdaptar sebelum paket ini habis. #AnnurReferensiUmrahCerdas #Annurmaariftravel #hajiMurah #UmrahMurah #hajiPromo #UmrahPromo #UmrahDesember #UmrahJanuari #UmrohNovember #haji2019 #haji2018 #hajimubarak #haji1439 #travelmurah #umrahramadhan #tiketpromo #umrahvip #Makkah #madina #umrahplus #baitullah #makassar #sulsel #pinrang #sidrap #pangkep #bone #soppeng #wajo #maros
. Rencanakan Perjalanan Ibadah Umrah anda dan keluarga anda Bersama kami di Pt Annur Maarif , Insya allah Dapatkan Kepastian Keberangkatan anda bersama kerabat dan keluarga anda, Annur Jalan Cahaya Menuju Baitullah , ANNUR PILIHAN TEPAT, BUKAN PILIHAN NEKAT. #hajiMurah #UmrahMurah #hajiPromo #UmrahPromo #UmrahDesember #UmrahJanuari #UmrohNovember #haji2019 #haji2018 #hajimubarak #haji1439 #travelmurah #umrahramadhan #tiketpromo #umrahvip #ayoumrah #Makkah #madina #umrahplus #baitullah #makassar #sulsel #pinrang #sidrap #pangkep #bone #soppeng #wajo #maros #gowa
🌷🌷🌷 Al-Imam Ibnu Qayyim al-Jauziyyah rahimahullah berkata: . «لا بد لكلِّ نعمة مِن حاسد، ولكلِّ حقٍّ مِن جاحدٍ ومعاند» . "Pasti setiap kenikmatan ada yang mendengkinya, dan setiap kebenaran ada yang menentang dan memusuhinya." . ✒Miftah Daaris Sa’adah, jilid 1 hlm. 216 🌷🌷🌷 #Safar1440 #quran #sunnah #tauhid #motivasiremajamuslim #motivasiremaja #dzikir   #loveAllah #loverasulullah #islam #muslim #loveyourself 💖💙 #sholat #mukmin #islamicmotivation #motivation #qur 'an #pelajarmuslim   #santri #indonesia #silaturahmi #iduladha1439 #haji1439 #akhlakmuslim   #islamicquotes #love 💖💙 #tresna 💙💖
Ditempat paling suci dimuka bumi, dalam tugas mulya melayani tamu ilahi. #PPIHSaudiArabia . #DAKERMaccahSektor5 . #Haji1439 /2018.
Ceramah - "Haji: Cabaran dalam Penghayatan Roh Ibadat kepada Allah" oleh Prof. Dr. Muhd Kamil Ibrahim, penulis buku Travelog Haji Mengubah Sempadan Iman & Pre-Pelancaran Buku Pasca Haji Siapa tahu bila hendak mati? Jemaah, para hadirin & hadirat semua tersenyum dengan mengatakan Allah S.W.T. sahaja yang mengetahui. Kecewa dengan jawapan jemaah sekalian yang tersenyum sambil menjawab. "Saya di lahirkan 54 tahun yang lalu. Saya ada masalah jantung kronik & kencing manis. Purata umur ayah dan ibu saya kurang daripada 60 tahun (56 tahun). Mereka berdua pun ada masalah jantung dan penyakit kencing manis. Tidak kah saya tahu bila nak mati? Umur Rasulullah S.A.W. 63 tahun. Mengikut WHO purata rakyat Malaysia mati pada umur 72 tahun bagi laki-laki dan 74 tahun bagi perempuan." Kalau mengikut penanda aras di atas saya mati:- 1. 2 tahun lagi mengikut kedua ibu bapa. 2. 9 tahun lagi mengikut Nabi. 3. 18 tahun lagi mengikut orang Malaysia. 18 tahun lagi itu lama atau sekejap.. Prof. bertanya kepada jemaah. "Lama" jawab jemaah. "Patutlah masjid dan surau tidak pernah penuh walaupun sudah bertahun-tahun ramai yang pergi Umrah dan mengerjakan Ibadah Haji." "Sebab itulah masih ramai yang tidak peduli pasal mati walaupun umur jemaah rata-rata nya sudah melebihi 60 tahun kan?" Sindir beliau. Sekiranya Allah jemput jemaah nanti dan di tanyakan soalan:- 1. Adakah tuan solat lima waktu di masjid? 2. Adakan tuan membaca Al~Quran dan terjemahan? 3. Adakah tuan memberi pinjaman kepada-Ku?(keluarkan zakat). 4. Adakah tuan bangun malam dan bertahajud? Semua jemaah saling pandang memandang sama sendiri dengan wajah pucat, yang awalnya tadi sempat tersenyum. Alhamdulillah. Terima kasih Prof. atas cuitan yang keras dan pedas. Sesekali apa salahnya. Buat peringatan kepada semua yang masih terleka termasuk diri saya sendiri... 😭😭😭 #takafulisgood Majlis Himpunan Persaudaraan Hujjaj (HISHAJ). Penyatuan ummah dgn pembentukan generasi melalui Ibadat Haji di Masjid Wilayah Persekutuan. #haji1439 #haji2018 #haji1439h
Botak kat tu belakang usha semacam.. 💇‍♂️ -part1 #topknot #slickback #beardogram #petitgoatee #donbubbles #haji1439
INILAH MINI TELEKUNG YG MAMPU BUATKAN PERJALANAN UMRAH TERASA INDAH . . design yang simple dan sesuai utk semua golongan.kalau basuh mudah sgt kering dan senang sgt nak beribadah dgn mini telekung ni sbb siap poket dan zip tau . . #Telekungsolat #Telekungselesa #Telekungmurah #umrah #haji1439 #telekungjersey #telekungcotton #telekungkedah #telekung - #regrann
Bismillah.. Pagi ini pemberangkatan jamaah umrah menuju Jakarta, paket Mahabbah (28 September 2018-08 Oktober 2018) flight by Oman Air. Semoga seluruh jamaah dan muthawif senantiasa diberikan kesehatan, selamat sampai tujuan, dimudahkan dan dilancarkan ibadahnya Aamiin YRA MENGAPA ADZIKRA: - Berpengalaman dan berizin sejak 2003 - Pelayanan yang prima - Audio Hajj/earphone dzikir - Pembimbing & muthawif yang berpengalaman mukim di Makkah - Madinah - Termasuk donasi di #ADzikraPeduli Umrah bukan lagi sekedar mimpi. #YukUmrah bersama #ADzikra . Daftar segera! Reservasi: ☎ 0281 7772 658 Whatsapp: 081391004000 "Ibadah Anda Ibadah Kami" #adzikrahaji1439h #adzikra #adzikrahajiumrah #adzikratravel #hajiumrah #travelumrah #travelhaji #travelumrohhaji #haji1439 #hajj1439 #haji2018 #hajj2018 #hajiindonesia #jamaahhaji #haji #hajj #hajiplus #infohaji
TELEKUNG DAH BERTAHI LALAT? DAH BERBAU KEPAM DAN HAPAK? TAK SEMPAT NAK BASUH? TAK DE MASA NAK PEGI CARI? . . Jgn risau... Jom dapatkan telekung dengan kami, byk pilihan boleh di pilih.. 😊 #telekungsolat #telekungselesa #telekungmurah #umrah #haji1439 #telekungjersey #telekungcotton #telekungkedah #telekungsahaja
Subhanallah. Rindu yg meruntun jiwa Serba x kena...😑😑😑 Terbayang2 ... Terkenang2... #haji2018 #haji1439 #tabunghajipakejaqiq2018
Masih ada waktu, yuk... Sebelum tutup POnya.. . . . ✓Kering kentang original biasa & pedas ✓Kering kentang kacang biasa & pedas ✓Kering kentang teri biasa & pedas ✓Kering kentang mix (kentang-teri-tempe) biasa&pedas ✓Kering tempe biasa & pedas ✓ Bawang goreng (dijamin kriuk & renyah) Semua homemade, fresh, TANPA bahan pengawet, sudah berijin Depkes RI (PIRT) ----------------------------------------------------------------------------------- Open PO yaaa.... Kami tunggu sampai hari Selasa, 25 September 2018, jam 20.00 WIB ❤ Estimasi ready Kamis, 27 September 2018 Ecer atau kiloan boleh banget... #keringkentang #keringtempe #keringkentangkacang #keringkentangteri #keringkentangjogja #laukmurah #laukenak #homemade #tanpapengawet #resellerwelcome #makanansehat #makananpraktis #oleholehjogja #foodgram #kulinerjogja #masakanrumahan #oleholeh #kulinersehat #terimedan #reseprumahan #reseptradisional #iklanjogja #iklanolshop #bekalhaji #haji1439 #hajiumroh
‎الْحَمْدُ لِلَّهِ عَلَى كُلِّ حَالٍ . Hari akhir di Madinah baru dpt jumpa selebriti sohor ni @najmifarisham Allahuu baik budi pekertinya,ramah mcm fb dia gak.seronoknya dpt jumpa.abg @danialhaqim yg nak jumpa sgt,last2 mama yg jumpa dulu 😅 . Tkasih banyak2 dik sudi luang masa sama2,melayan pulak selera kakak tua ni nak makan ayam Al Baik😂.Alhamdulilah lepas gak gian..ckp tkasih kt Edi sbb que lama.sian dia . Kalau sesiapa nak ke Madinah,yg belum pnah jejak kaki ke Madinah,follow adik najmi ni.banyak kisah2 dan tips2 yg mmg 100% tepat InsyaAllah.dia dah bertahun tinggal sini,jalan raya pun mcm jalan kat kampung dia je dia buat😂 siapa2 kat Msia yang nk kirim beli barang dr Madinah pun insyaAllah boleh bincang. InsyaAllah dik nnt kita jumpa lagi ye.balik Msia bgtau.akak bawak jln2 kolumpo plak . #haji1439
Yuukkk mariii . . . ✓Kering kentang original biasa & pedas ✓Kering kentang kacang biasa & pedas ✓Kering kentang teri biasa & pedas ✓Kering kentang mix (kentang-teri-tempe) biasa&pedas ✓Kering tempe biasa & pedas ✓ Bawang goreng (dijamin kriuk & renyah) Semua homemade, fresh, TANPA bahan pengawet, sudah berijin Depkes RI (PIRT) ----------------------------------------------------------------------------------- Open PO yaaa.... Kami tunggu sampai hari Selasa, 25 September 2018, jam 20.00 WIB ❤ Estimasi ready Kamis, 27 September 2018 Ecer atau kiloan boleh banget... #keringkentang #keringtempe #keringkentangkacang #keringkentangteri #keringkentangjogja #laukmurah #laukenak #homemade #tanpapengawet #resellerwelcome #makanansehat #makananpraktis #oleholehjogja #foodgram #kulinerjogja #masakanrumahan #oleholeh #kulinersehat #terimedan #reseprumahan #reseptradisional #iklanjogja #iklanolshop #bekalhaji #haji1439 #hajiumroh
Sesungguhnya Allah dan malaikat-malaikat-Nya bershalawat untuk Nabi. Hai orang-orang yang beriman, bershalawatlah kamu untuk Nabi dan ucapkanlah salam penghormatan kepadanya.56 Sesungguhnya orang-orang yang menyakiti Allah dan Rasul-Nya. Allah akan melaknatinya di dunia dan di akhirat, dan menyediakan baginya siksa yang menghinakan.57 Dan orang-orang yang menyakiti orang-orang yang mukmin dan mukminat tanpa kesalahan yang mereka perbuat, maka sesungguhnya mereka telah memikul kebohongan dan dosa yang nyata.58 33 - Al-'Aĥzāb (Golongan-Golongan yang bersekutu) #madinah #haji1439 #haji2018 #haji1439h
Sebagai petugas, sup kaki kambing adalah menu perpisahan... #ULH2018 #HAJI1439
Alhamdulilah. Siapa saya selepas haji. Mengalas janji dan amal yg perlu istiqomah. Ya Allah daku perlu bantuan Mu sentiasa. #haji2018 #haji1439 #tabunghajitravelpakejsqiq2018
Rasulullah SAW bersabda . "Barang siapa yang telah bersuci (berwudhu di rumahnya, kemudian mendatangi Masjid Quba lalu solat di dalamnya dua rakaat, maka baginya sama dengan pahala umrah." (Sunan ibn Majah, no 1412). . #haji1439
Assalamualaikum. Ya Rasullulah. Terimakasih diatas segala pengorbanan Mu. Sayang pada Mu dan kasih pada Mu. Berat rasa hati utk berpisah. Daku cuba utk mengamalkan sunnah2 Mu. cuba sedaya yg boleh. Daku akan datang lagi menziarahi Mu. Insyaallah #haji2018 #haji1439 #tabunghajipakejaqiq2018
kak ajah..ok ke kalau saya bawa mini telekung berzip utk umrah? . . eh uols....ni lah satu satunya mini telekung yg direka khas utk uols tau!nak nak yang first time nak rasa pengalaman manis menjejakkan kaki ke tanah suc . . uols senang nak letak duit riyal utk beli eskrem yg sedap tu.hihi #Telekungsolat #Telekungselesa #Telekungmurah #umrah #haji1439 #teltelekungkedahekungjersey #telekungcotton # #telekung
kak ajah....sesuai ke mini telekung ni masa kat tanah suci? . . kalau kak ajah,mmg tersangat PERFECT utk melenjan mini telekung kat sana! . . sangat mudah nak tawaf dan saie tanpa tertarik sbb part muka utk telekung ni sgt kemas.inshallah #Telekungsolat #Telekungselesa #Telekungmurah #umrah #haji1439 #teltelekungkedahekungjersey #telekungcotton # #telekung
Berapa helai mini telekung yang patut di bawa masa tunaikan umrah? . . kak ajah cadangkan 2 helai . . 1 warna hitam dan 1 warna putih . . kalau warna hitam kak ajah cadangkan miliki sekali bersama purdah sbb senang nak masuk raudhah.inshaallah #Telekungsolat #Telekungselesa #Telekungmurah #umrah #haji1439 #teltelekungkedahekungjersey #telekungcotton # #telekung
Alhamdulilah. Agihan sedekah makanan 10 muharam 1440. Drp tabung haji pakej Aqiq 2018. #tabunghajipakejhaji2018 #haji2018 #haji1439
Kita bertemu ditanah suci. Mekah, Arafah, Mina dan Madinah menjadi saksi ikatan ukhwah yg sangat rapat.😍 Berkongsi bilik, berkongsi cerita. Ke masjid bersolat n mengaji bersama. Makan bersama😁 . Membantu "kak" dlm pengurusan perlaksanaan Halaqaq alquran di Mekah☺ (tqvm) tanpa mu daku tak mampu buat sorang2.😑 Senyuman n tawa mu membuat suasana ceria, hilang stress!!.😄 Semoga ukhwah ini hingga selamanya. Buat adinda @fairuz mihat. Semoga Allah memberkati perjalanan hidup mu.🤩 Semoga bertemu 'Mr. Right' #haji2018 #haji1439 #hajj2018 #perjalananhaji #hajipakejaqiq2018
Khas untuk sis yg nak nampak gojes depan ALLAH . Telekung selesa akan membantu utk dapatkan solat yg sgt khusyuk! . Jom miliki embun zaheeyah ni.. Pasti uols tidak akan menyesal! . Harga : 👉 Telekung + Kain : RM140 (Free Special Box ) Bagi berminat boleh whatsapp admin segera 0138023989 atau klik link di bio ⤴️ . #Telekungsolat #Telekungselesa #Telekungmurah #umrah #haji1439 #telekungcotton #telekung
Meltingnyaaaa lahai.... . 🌹 TELEKUNG EMBUN ZAHEEYAH 🌹 . ✔️ Material Jersey yang berkualiti tinggi, tidak perlu iron. Tidak mudah ronyok dan cepat kering bila di basuh. . ✔️ Bahagian muka terletak elok dan menutup dagu sepenuhnya. . ✔️ Design yang eksklusif, ada taburan bunga kecil dan batu yang membuatkan telekung ini nampak sangat eksklusif. . ✔️ "Truly" patuh shariah dan mempunyai 2 lapisan inner sampai ke paras dada. . ✔️ Selesa dan sejuk sepanjang beribadah. . ✔️ Renda eksklusif. . Harga : 👉 Telekung + Kain : RM140 (Free Special Box ) Bagi berminat boleh whatsapp admin segera 0138023989 atau klik link di bio ⤴️ . #Telekungsolat #Telekungselesa #Telekungmurah #umrah #haji1439 #telekungjersey #telekungcotton #telekung
tau tak camne kak ajah boleh jatuh chenta ngan telekung zehra ni? . . first sbb kalernya mmg cantik second sbb material lembut bak sutera ketiga tak panas . . uols dah cuba mana mana telekung kak ajah? #Telekungsolat #Telekungselesa #Telekungmurah #umrah #haji1439 #teltelekungkedahekungjersey #telekungcotton # #telekung
cer citer sket hari ni petang2 camni ape yang uols buat? . . kak ajah kalau petang2 camni suka membaca...sehelai muka surat pun jadi ler...yan penting membaca.kalau sehari tak membaca buku apa apa rasa tak senang duduk rasanya😎 #Telekungsolat #Telekungselesa #Telekungmurah #umrah #haji1439 #teltelekungkedahekungjersey #telekungcotton # #telekung
uols lunch ape tu? . . dah lunch jangan lupa terus solat zohor di awal waktu tau😍 #Telekungsolat #Telekungselesa #Telekungmurah #umrah #haji1439 #teltelekungkedahekungjersey #telekungcotton # #telekung
uols mulakan hari uols dengan sesuatu yang bermakna tak pagi ni? . . kalau kak ajah mmg akan PAKSA utk istighfar minimum 70 kali uols pulak camne? #Telekungsolat #Telekungselesa #Telekungmurah #umrah #haji1439 #teltelekungkedahekungjersey #telekungcotton # #telekung
next page →