#haji1439h

3,441 posts

Loading...
Kepada Seluruh JAMAAH CALON HAJI 2019 Kabupaten Kediri untuk ikut Hadir dalam Pembukaan Manasik Haji KBIH Ishlahul Ummah. #infokediri #infohaji #hajj2018 #haji1439h #haji2018 #hajikediri #kedirilagi #KBIH #kbihishlahulummah #ishlahulummah #ishlahul #kamenagkediri #kamenagjatim #kemenag_ri #haji1440 #haji2019
#mb #koreanchicken Jom pekena Korean Chicken Combo di Marrybrown, ada korean chicken, korean kimchi fries dn hot coffee. Nyum nyumπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ‘πŸ‘ . #marrybrown #giantkualapilah #koreanchic #koreankimchifries #hotcoffee #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018
#plc #gurubm Hari ni aku menghadiri Program PLC (Lesson Study) Guru2 Bahasa Melayu SK Luak Tanjung Ipoh Bagi Daerah Kuala Pilah 2018, utk Tahun Satu di SK Ulu Bendol. First time aku dtg sekolah ni. Dapat berjumpa dgn rakan2 guru dari sekolah lainπŸ‘πŸ‘β€οΈβ€οΈ . #programplc #gurubahasamelayu #tahun1 #luaktanjungipoh #daerahkualapilah #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018
Sekali lagi #throwback ke awal Ogos masa hantar mak abah naik haji. Ramai sungguh orang siap ada yang berkelah bentang tikar lagi. πŸ˜‚ #haji2018 #haji1439h #xy22b #signtakdapatlagi #kenatinggaldokumenatasmeja 😭
#Bismillah Follow ig @ibbas_buku . . . Cara Wudhu Di Masjidil Haram/masjid Nabawi Jika ada yang Batal.. . . Follow @ibbas_buku Repost @shahihfiqih #haji #infohaji #haji1439H #musimhaji #infohaji #kajianmasjidnabawi #carawudhu #ibbas_buku #ibbasbuku
Alhamdullilah hari ini rezeki berjumpa Haji dan Hajah jemaah 1439 hijrah geng Mabit syukur semoga ukhwah persahabatan ini kekal hingga ke jannah aamiin #jemaah #haji1439h #sahabat ❀️❀️
Bukan Banyaknya, Amalan yg Dicintai Allah adalah yang dilakukan dengan Rutin, walau hanya Sedikit. #infokediri #infohaji #hajj2018 #haji1439h #haji2018 #hajikediri #kedirilagi #KBIH #kbihishlahulummah #ishlahulummah #ishlahul #kamenagkediri #kamenagjatim #kemenag_ri #haji1440 #haji2019
Program UMROH 2018-2019 | HaramainKU PT. Kartika Utama
#mangga #buahgugur Pagi ni bila tgk kat luar kunampak buah mangga gugur. Lalu ku kutip, ku kupas & ku makan, dgn seronoknya, sbb fresh from pokokπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ‘πŸ‘πŸ˜πŸ˜ . #rezekipagiini #rezekirumahdekatsurau #wakaf #pokokmanggawakaf #manggamasak #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018
#ourdinner #gulaiudang #gulaiudangrebung Mood masak sudah mari😜 So i masak gulai udang + rebung masak lomak cili api, utk my family dinner. Alhamdulillah πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜πŸ˜β€οΈβ€οΈ . #dinner #dinnertime #mydinner #myhubby #myprince #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018
#lombo #pokoklombo #buahlombo Ramai yg tak tahu atau kenal pokok lombo ni. Tumbuhan liar dlm hutan. Kecik2 dulu selalu cari lombo dlm hutan, ketika ikut arwah my mom cari kayu api dlm hutan. Buah lombo ni kat pangkal pokok or umpun pokok, macam kunyit. Klu masak bila mkn rasa manis, lepas tu minum air kosong, rasa manis mcm mkn gula pasir. Berkat gi tanjung tuan ni dpt lah aku mkn lombo semulaπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ‘πŸ‘ . #flora #tumbuhanliar #hutansimpan #rezabhidupanliartanjungtuan #hutansimpantanjungtuan #tanjungtuan #portdickson #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #jjcmportdickson #jjmaportdickson #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018 #familyvacation #oceanviewresort
#familyvacation #familyactivity #hikingfamily #bukitbatuputih #tanjungtuan Aktiviti pagi ni meneroka & mendaki Bkt Batu Putih, di Hutan Rekreasi Tanjung Tuan, PD. Bersebelahan dgn PNB Ilham ResortπŸ‘πŸ‘πŸ˜πŸ˜β€οΈβ€οΈ . #2018 #familyreunion #anakcucuniah #jjma #jjmaportdickson #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #vacation #vacationtime #vacation2018
#dinner #bigfamilydinner #kemangseafood #kemangikanbakar #telukkemang #portdickson Inilah aktiviti wajib kami bila gi bercuti bersama sama iaitu makan berkumpul adik beradik. Salah satu cara utk mengeratkan silaturrahim adik beradik & ikatan kekeluargaanβ€οΈβ€οΈπŸ‘πŸ‘πŸ˜‹πŸ˜‹ . #dinnertime #ourdinner #dinnerwithmybigfamily #vacation #vacationtime #vacation2018 #familyvacation #familyreunion #anakcucuniah #jjma #jjmaportdickson #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive
#familyvacation #nakcemporo #torjuntiruk Aku yg booking, so family aku yg kena sampai dahulu. Alhamdulillah aku dapati apartment ni besar dn selesa utk 3 family. Lengkap semuanya dn paling penting kemas & bersih πŸ‘πŸ‘πŸ˜πŸ˜ . #vacation #vacationtime #vacation2018 #familyreunion #anakcucuniah #jjma #jjmaportdickson #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018 #oceanviewresort #batu9 #telukkemang #portdickson
#otw #familyvacation #vroomvroom Nak gi bercuti ke PD, bersama adik beradikku. Seronok bercuti ramai2 boleh borak2, bercemporo dn torjun tiruk dikolam. Paling best mkn berkumpul adik beradik. Semoga percutian kami dipermudahkan, Aamiin 😍😍❀️❀️ . #oceanviewresort #batu9 #telukkemang #portdickson #familyreunion #anakcucuniah #berkumpuladikberadik #jjma #jjmaportdickson #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018 #vacation2018 #vacation #vacationtime
#ootd #bajukurungmoden #tudungbawalprinted Untuk pergi ke majlis perkahwinan diraja & my hubby's friend i pakai baju kurung moden from @thekekabu color mustard, i suka tang ropol di tangan tu. First time beli, dapati ok dgn my ukuran. Terus beli the other design pula. Baru dapat dlm minggu ni. Org perempuan ni klu bole setiap kenduri kahwin nk baju baharuπŸ˜€πŸ˜€πŸ˜œπŸ˜œ . #kurungmoden #amanda #kurungmodenamanda #thekekabu #bestseller #kendurikahwin #perkahwinandiraja #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018
#kendurikahwin #perkahwinandiraja Meraikan keberangkatan tiba YamTuan N9 Tuanku Muhriz, Tunku Ampuan, Kerabat DiRaja & Dato Undang Berempat ke majlis perkahwinan Tunku Omar Asraf & adindanya Tunku Nurul Akmal Ashiqin bt Tengku Hasmuddin. Alhamdulillah 😍😍❀️❀️ . #resortserimenanti #kuadik #pengantinempat #pengantinduapasang #tunkuomarasraf #tunkunurulakmalashiqin #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018 #wargasktln #sktunkulaksamananasir #sktln
#kendurikahwin #perkahwinandiraja Sungguh meriah suasana didalam dewan & juga diluar dewan semasa majlis perkahwinan putera & puteri Ku Adik. Paling best makanan sedap, ada rendang maman, sambal tempoyak daun kayu, kari kambing dll lagi. Meriah, sibuk & banyak kereta disekitar kawasan sekolahku #sktln . Ada disediakan kenderaan utk ke resort πŸ˜πŸ˜πŸ‘πŸ‘ . #resortserimenanti #pengantinduapasang #pengantinempat #makanansedap #doorgift #doorgiftcantik #doorgiftmewah #rezeki #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018 #wargasktln #sktunkulaksamananasir
#kendurikahwin #perkahwinandiraja Hari ni aku menghadiri perkahwinan putera & puteri, Tengku Hasmuddin Tengku Othman atau lebih dikenali sebagai Ku Adik. Beliau merupakan bapa saudara kpd YamTuan N9 Tuanku Muhriz. Sekolahku #sktunkulaksamananasir merupakan sekolah angkat istana jadi kami dijemput dgn kad undangan. Makanan lazat dn doorgift yg cantik😍😍❀️❀️ . #kuadik #puteraputeri #pengantinempat #pengantinduapasang #resortserimenanti #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018
Haji 2018 TB #haji1439H
#menuhariini #makanmakan #bilikbelakang #sktln Wow menu makan utk hr ni walaupun simple tp sodap. Ada lauk pucuk paku tanjung, ikan bilis & kentang goreng cili api, sambal sardin, keropok cicah sos Thai, teh kaw panas, nasi putih dan nasi goreng kampung. Kredit utk ticer fidah, kak chah & rizal. Insan2 yg sering mengenyangkan kamiπŸ‘πŸ‘πŸ˜πŸ˜β€οΈβ€οΈ . #pot #potbilikbelakang #gengbilikbelakang #sktunkulaksamananasir #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018 #ticerfidah #kakchah #rizal #makanramai2 #makanberebut
#jamuan #rezekidikongsibersama Bahagia rasanya dpt belanja kawan2. Salah satu cara utk membahagiakan kawan2 kita adalah dgn mengenyangkan perut mereka. Perut kenyang senang hati hihihiπŸ˜€πŸ˜€πŸ‘πŸ‘β€οΈ . #fuziebelanja #wargasktln #sktunkulaksamananasir #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018
#fruitsoftheday #anggur #duku #mangga Buah2 yg ada utk dinikmati pd hari ini ialah buah anggur merah, buah duku & buah mangga. Buah baik utk kesihatanπŸ‘πŸ‘β€οΈβ€οΈ . #jamuan #rezekidikongsibersama #fuziebelanja #wargasktln #sktunkulaksamananasir #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018
#kek #pemanismulut Untuk pemanis mulut hr ni ada kek red velvet & fruity cake. Kedua duanya, cikgu yg buat. Red velvet cake oleh Cikgu Yuhana & fruity cake oleh Cikgu Norfuzie. Hebat cikgu skrg ni, pakar mengajar dn juga pakar membuat kekπŸ˜πŸ˜πŸ‘πŸ‘ . #jamuan #rezekidikongsibersama #fuziebelanja #wargasktln #sktunkulaksamananasir #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018 #redvelvetcake #cikguyuhana #fruitycake #cikgunorfuzie
#jamuan #rezekidikongsibersama Hari ni adalah hari utk i berkongsi rezeki dgn rakan2 guru & staf SKTLN. Dlm setiap rezeki yg kita dpt, ada hak utk org lain. Semoga ada keberkatan dlm rezeki yg kudapat, Aamiin.. ❀️❀️❀️ . #fuziebelanja #wargasktln #sktunkulaksamananasir #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018
#alhamdulillah #agaragarsantan Alhamdulillah menjadi juga agar2 santanku. Utk warna coklat tu, i hanya guna gula anau saja. Gula Anau Ori from Kg Pasir Ambor. Orang kampung i buat, mestilah sodap, ori & terbaikk πŸ‘πŸ‘πŸ˜‹πŸ˜‹β€οΈβ€οΈ . #rasacuak #takuttakmenjadi #agaragargulaanau #jamuan #rezekidikongsibersama #wargasktln #sktunkulaksamananasir #fuziebelanja #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018
#sambalsotong Pagi ni i nk belanja warga #sktunkulaksamananasir sarapan pagi, menunya nasi lemak ayam goreng berempah. So mlm td i buat satu lauk lg iaitu sambal sotong. Lambat la i tido mlm td.. tp puas ati sbb org pertama yg test sambal sotong i ni adalah #myhubby , he said sodapπŸ˜‹πŸ˜‹β€οΈβ€οΈ . #sambalsotongsegar #sekilorm25 #lauktambahan #nasilemak #breakfast #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018 #jamuan #rezekidikongsibersama #fuziebelanja #wargasktln
#mangga Sempat i gait atau sosah(bahaso org Pilah) buah mangga ni sebelum hujan turun. Nk capai, tangan tak sampai, so i sosah dgn btg penyapu, dpt la sebaldi kecik. Esok nk bawa sekolah bagi kawan2πŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ‘πŸ‘β€οΈ . #manggamuda #pokokmangga #depanrumah #kawasansurau #wakaf #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018 #untuk #kawankawan #sktln #sktunkulaksamananasir
#menuhariini #bilikbelakang Wow hr ni meriah menu makan2 beramai ramai. Ada yg buat nasi goreng kampung, maggi goreng dn paling special buat takoyakiπŸ˜‹πŸ˜‹ Macam2 kepakaran diorang ni. Kredit utk kak chah, ticer fidah, wahida & rizal. Alhamdulillah utk rezeki hari iniπŸ‘πŸ‘πŸ˜πŸ˜β€οΈβ€οΈ . #menumakan #gengbilikbelakang #sktln #sktunkulaksamananasir #pot #potbilikbelakang #nasigorengkampung #maggigoreng #takoyaki #tehpanas #kakchah #ticerfidah #rizal #wahida #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018
KH Ahsinil Umam, Ketua KBIH Ishlahul Ummah saat memberikan Sambutan dalam Tasyakuran Haji 2018 dan Silaturohim JCH 2019 #infokediri #infohaji #hajj2018 #haji1439h #haji2018 #hajikediri #kedirilagi #KBIH #kbihishlahulummah #ishlahulummah #ishlahul #kamenagkediri #kamenagjatim #kemenag_ri #haji1440 #haji2019
H Mujahid Musyaji, perwakilan jamaah Haji 2018 saat menyampaikan sambutan dalam Tasyakuran Haki 2018. #infokediri #infohaji #hajj2018 #haji1439h #haji2018 #hajikediri #kedirilagi #KBIH #kbihishlahulummah #ishlahulummah #ishlahul #kamenagkediri #kamenagjatim #kemenag_ri #haji1440 #haji2019
DR H Amir Sholehuddin MAg didampingi KH Ahsinil Umam ketua KBIH Ishlahul Umman (paling kiri) dan H Arif Efendi sekretari KBIH IU (dua dari kiri) saat menyerahkan Syahadah Haji kepada H Muniron, perwakilan jamaah haji 2018. #infokediri #infohaji #hajj2018 #haji1439h #haji2018 #hajikediri #kedirilagi #KBIH #kbihishlahulummah #ishlahulummah #ishlahul #kamenagkediri #kamenagjatim #kemenag_ri #haji1440 #haji2019
Dr H Amir Sholehudin MAg, Kepala Kemenag Kab. Kediri menyampaikan sambutan dalam acara Tasyakuran Haji dan Silaturohim JCH 2019 KBIH Ishlahul Ummah Kab Kediri. #infokediri #infohaji #hajj2018 #haji1439h #haji2018 #hajikediri #kedirilagi #KBIH #kbihishlahulummah #ishlahulummah #ishlahul #kamenagkediri #kamenagjatim #kemenag_ri #haji1440 #haji2019
KH Agus Rofik menyampaikan mauidhoh dalam acara Tasyakuran Haji 2018 dan Silaturohin Jamaah Calon Haji 2019 KBIH Ishlahul Ummah Kab Kediri. #infokediri #infohaji #hajj2018 #haji1439h #haji2018 #hajikediri #kedirilagi #KBIH #kbihishlahulummah #ishlahulummah #ishlahul #kamenagkediri #kamenagjatim #kemenag_ri #haji1440 #haji2019
#ootd #bajukurungmoden #tudungbawalbatu Hari ni pakai baju kurung moden english cotton gred AAA from @_butik.cintaqaseh First time beli, alhamdulillah sesuai dgn ukuran badanku. Semalam parcel sampai, hr ni terus pakaiπŸ˜€ I hope jenis kainnya tidak kecut bila basuh nanti😊😊 . #kurungmoden #dhiacotton #englishcottongredAAA #sk91 #sizeL #butikcintaqaseh #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018 #bajubaharu
#chickenchop #belajarmasak Hari ni murid T6 yg tidak pergi lawatan ke Melaka, ticer fidah buat kelas memasak utk mereka, iaitu belajar masak chicken chop. Bahan2 masakan ticer fidah yg gi beli, seronok & gembira btl mereka, lepas masak diorang dpt mkn chicken chop tu. Cikgu2 yg lain dpt makan jugaπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜€πŸ˜€πŸ‘πŸ‘ . #muridtahun6 #sktln #sktunkulaksamananasir #aktivitilepasupsr #kelasmemasak #ticerfidah #belajarmasakdapatmakan #bilikbelakang #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018
Siapa yang rindu pergi umrah? . Semoga diberikan kesempatan untuk berangkat lagi ya. Percayakan perjalanan ibadah umrah kamu dengan @elteybatours. . Oya, ada keberangkatan umroh 12 Hari nih bulan November. Terasa lebih lama di Mekkah, landing nya di Madinah😍 . Langsung daftar aja yuk. PENDAFTARAN UMROH & HAJI : 021 22790271 atau 0813 1443 8111 Solusi Daftar Umrah tanpa ribet, klik saja : www.elteybatours.com #umrah #umroh #umrahhemat #haji #hajiumrah #hajiumroh #haji1439h #hajiplusindonesia2018
#menuhariini #makanmakan Hari ni punya menu utk makan2 di bilik belakang ialah sambal tempoyak ikan bilis petai, ayam goreng berempah, telur dadar, ikan goreng dan teh kaw panas. Makan pula dgn nasi panas.. dan mkn beramai ramai, lagilah menjadi dn umph πŸ˜‹πŸ˜‹β€οΈ . #menu #sktln #sktunkulaksamananasir #bilikbelakang #pot #potluck #makanramai2 #ticerfidah #kakchah #rizal #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018
#rombongan #lawatan Pagi ni #sktunkulaksamananasir membuat lawatan sambil belajar ke negeri Melaka. Murid2 yg pergi murid Tahap 2 iaitu T4, T5 dn T6. Guru pengiring seramai 4 org. Semoga selamat dlm perjalanan. Murid2 yg tinggal ni, kumpulkan satu tempat kita tgk movie. Yeay!!! πŸ˜€πŸ‘β™₯️ . #rombongansekolah #sktln #lawatansambilbelajar #melaka #basgopi #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018
#aktivitiT6 #pengurusanjenazah #masjiddiraja Hari ni selepas rehat tahap 2, murid T6 bersama 3 org guru ke Masjid DiRaja Tuanku Munawir utk menghadiri kursus pengurusan jenazah seperti mengoyak kain kafan, mandikan jenazah, kafankan jenazah, sembahyang jenazah dan kedudukan jenazah dlm liang lahad. Kami buat dimasjid kerana Imam masjid diraja Hj Abd Rahman yg akan tunjuk ajar dn buat demonstrasi kpd murid T6. Farhan T6 yg menjadi modelnyaπŸ‘πŸ‘πŸ˜ . #aktivitilepasupsr #farduain #sktln #sktunkulaksamananasir #muridtengokmuridbuat #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018
#menuhariini #spaghetticarbonara Hari ni ada rezeki makan spaghetti carbonara, ticer fidah yg buat. Alhamdulillah semua dpt merasa. Rizal pula bawa lauk tempoyak daun kayu petai utk dimakan dgn nasi putih. Mmm semua sedapπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ‘πŸ‘ . #menu #makanmakan #makanramai2 #bilikbelakang #sktln #sktunkulaksamananasir #tempoyakdaunkayupetai #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #ticerfidah #rizal #2018
#nasigorengsotong Tengah hari td my prince request nk nasi goreng sotong, so i buatkan utk dia. Makan dgn pajeri nanas yg MIL i bagiπŸ˜€πŸ˜‹β€οΈ . #nasigoreng #lunch #lunchtime #ourlunch #lunchwithfamily #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018
#breakfast #mybreakfast Pagi ni breakfast makan nasi lemak from Gerai Depan Petron Melang, jalan ke seremban. Salah satu gerai nasi lemak utk breakfast yg popular & diminati ramai di Pilah ni. Ada lauk rendang ayam, sambal sotong kering dn telur dadar. Sambal dia tu yg sodap sebonar eaπŸ˜€πŸ˜€πŸ˜‹πŸ˜‹ . #breakfasttime #ourbreakfast #breakfastwithfamily #nasilemak #rendangayam #sambalsotongkering #telurdadar #geraidepanpetron #petronmelang #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018
#ootd #tudungbawalbatu #bajukurungmoden Hari ni gi dua kenduri kahwin, sib baik dlm kawasan Kolo Pilah yoπŸ˜€ Kami pergi a family, my prince cakap lauknya sodap buπŸ˜πŸ˜ƒ Alhamdulillah rezeki tuπŸ‘β€οΈβ€οΈ . #kendurikahwin #melang #kualapilah #anakramlah #mycaterer #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018 #kurungmodenprinted #kurungmodenkainkembang #tudungbawal
#lunch #mylunch Hari ni abis sekolah terus jemput #myprince diasramanya. Utk lunch kami mkn nasi ayam je, i beli kat kantin sekolah tadi. Alhamdulillah πŸ˜‹πŸ˜‹β€οΈβ€οΈ . #lunchtime #ourlunch #nasiayam #kantinsekolah #sktunkulaksamananasir #sktln #lunchwithmyprince #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018
#sambalgesek #sktln Kerana permintaan drpd mak buyung Fikah, walaupun dh malam kubuat juga. Sib baik #myhubby nak tolong gait mangga malam2 ni. Tak buat nanti meleleh pulak air liur anak ea πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜‹πŸ˜‹β€οΈβ€οΈ . #bilikbelakang #gengbilikbelakang #pot #sktunkulaksamananasir #sambalgesekmangga #makanmakan #ramairamai #potluck #rezekijumaat #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018 #makbuyung #fikah
#dinner #mihunsup Today my busy day after waktu persekolahan. Pergi sana, pergi situ, urus itu, urus ini dn settle kan temujanji. Dah maghrib baharu sampai rumah, dapati #myhubby tiada, dh gi surau. Alhamdulillah my hubby beli mihun sup utk dinner β€οΈβ€οΈπŸ˜‹ . #mydinner #ourdinner #dinnertime #dinnerwithhubby #sodap #mihunsupmelang #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018
Waktu yang Sangat ISTIMEWA Tempat yang Sangat ISTIMEWA Bersama DUA WANITA yang Sangat ISTIMEWA.......... MaturNuwun KemurahanMu ya Allah Wukuf↔Arafah↔tawafwada #haji2018 #haji1439h #wukuf #wukufarafah #tawaf #tawafwada
#masakmasak #sktln Hari ni habis jaga exams terus ke bilik belakang utk makan bersama sama. Menu hr ni sambal sardin cili api, bendi goreng cili api dn ikan lais goreng. Sodap & berselero mkn ramai2 πŸ˜€πŸ˜€πŸ‘ . #pot #bilikbelakang #geng #gengbilikbelakang #sktunkulaksamananasir #sambalsardinciliapi #bendigorengciliapi #ikanlaisgoreng #makanmakan #ramairamai #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018 #sambalsardinciliapiakuyangmasak
#finalexams #sktln Semalam 23 Oktober, bermula Pentaksiran Akhir Tahun bagi sekolahku iaitu #sktunkulaksamananasir . Akan berakhir pada hari Jumaat 26 Oktober 2018. Semoga anak murid ku berjaya dgn cemerlang, Aamiin 😍❀️ . #tahun1nilam #tahun2zamrud #bahasamelayu #sains #penilaianbilikdarjah #penilaianpencapaianmurid #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #peperiksaanakhirtahun #2018
#dinner #mcdonalds Wow thanks to #myabanghaji balik keje hr ni bawa McD utk i. Mcm tau tau je i dh craving kt ayam goreng mcD ni. Yelah sejak blk dari Haji ni blm ada lg pergi mcD. Bak kata pepatah spt 'pucuk dicita ulam mendatang' πŸ˜€ Mmm apalagi terus ngap je la. Tq hubby muuaah muuaah ❀️❀️ . #mydinner #ourdinner #dinnertime #dinnerwithhubby #myhubby #ayamgorengmcD #mcdonalds #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #2018
#menu #menuhariini Makan2 kat bilik belakang hari niπŸ˜€ Ada lauk rendang kepayo (org pilah cakap betik tu, Kepayo) Telur dadar & rendang pucuk paku. Kepayo tu amik dlm kawasan sekolah je, 2 biji. Fresh from pokok tu terus buat rendang. Kredit utk kak chah & rizal πŸ˜πŸ‘πŸ˜‹ . #bilikbelakang #masakmasak #makanmakan #ramairamai #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #haji1439h #ktxy26b #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #behappywithyourself #bepositive #sktln #sktunkulaksamananasir
Alhamdulillah segala puji bagi Allah SWT yang telah memanggil kami memenuhi rukun Islam yang ke 5, bersama KBIH Raudhatul Azhar dan RSU Andhika kami yang tergabung dalam kloter JKG 48 melaksanakan seluruh prosesi haji dari asrama Pondok Gede tgl 6 Agustus dan kembali ke tanah air tanggal 18 September 2018. Mohon do'a nya agar diberikan haji yang mabrur dan mabruroh, bisa termotivasi untuk senantiasa beriman dan bertaqwa serta ikhlas dan tawadu' Al Fatihah.... #haji2018 #rsiaandhika #haji1439h #kemenag_ri #latepost #makkah #madinah
MesjidNabawi#Hajj2018 #Haji1439H #❀PhopetMuhammadSAW#β€πŸ•‹#
#dinner #nasigorengkampung Mlm ni our dinner i buat nasi goreng kampung, Tetiber ghajin plak mlm ni πŸ˜€πŸ˜€ tapi sodap #myhubby cakap, bertambah dia makan mlm ni πŸ‘πŸ‘β€οΈ . #mydinner #dinnerwithmylove #homemade #cookingwithlove #jjcm #jjcmkualapilah #jjcmnegerisembilan #fuzie68 #selfie #wefie #roadtohajj #roadtohajj2018 #roadto8818 #haji1439h #ktxy26b #behappywithyourself #bepositive #nasigoreng #ciliapi
Bila rindu d gamit sepi.. Hanya kenangan kekal abadi..😌😌 #throwback #haji1439h #makkahalmukarramah
Ceramah - "Haji: Cabaran dalam Penghayatan Roh Ibadat kepada Allah" oleh Prof. Dr. Muhd Kamil Ibrahim, penulis buku Travelog Haji Mengubah Sempadan Iman & Pre-Pelancaran Buku Pasca Haji Siapa tahu bila hendak mati? Jemaah, para hadirin & hadirat semua tersenyum dengan mengatakan Allah S.W.T. sahaja yang mengetahui. Kecewa dengan jawapan jemaah sekalian yang tersenyum sambil menjawab. "Saya di lahirkan 54 tahun yang lalu. Saya ada masalah jantung kronik & kencing manis. Purata umur ayah dan ibu saya kurang daripada 60 tahun (56 tahun). Mereka berdua pun ada masalah jantung dan penyakit kencing manis. Tidak kah saya tahu bila nak mati? Umur Rasulullah S.A.W. 63 tahun. Mengikut WHO purata rakyat Malaysia mati pada umur 72 tahun bagi laki-laki dan 74 tahun bagi perempuan." Kalau mengikut penanda aras di atas saya mati:- 1. 2 tahun lagi mengikut kedua ibu bapa. 2. 9 tahun lagi mengikut Nabi. 3. 18 tahun lagi mengikut orang Malaysia. 18 tahun lagi itu lama atau sekejap.. Prof. bertanya kepada jemaah. "Lama" jawab jemaah. "Patutlah masjid dan surau tidak pernah penuh walaupun sudah bertahun-tahun ramai yang pergi Umrah dan mengerjakan Ibadah Haji." "Sebab itulah masih ramai yang tidak peduli pasal mati walaupun umur jemaah rata-rata nya sudah melebihi 60 tahun kan?" Sindir beliau. Sekiranya Allah jemput jemaah nanti dan di tanyakan soalan:- 1. Adakah tuan solat lima waktu di masjid? 2. Adakan tuan membaca Al~Quran dan terjemahan? 3. Adakah tuan memberi pinjaman kepada-Ku?(keluarkan zakat). 4. Adakah tuan bangun malam dan bertahajud? Semua jemaah saling pandang memandang sama sendiri dengan wajah pucat, yang awalnya tadi sempat tersenyum. Alhamdulillah. Terima kasih Prof. atas cuitan yang keras dan pedas. Sesekali apa salahnya. Buat peringatan kepada semua yang masih terleka termasuk diri saya sendiri... 😭😭😭 #takafulisgood Majlis Himpunan Persaudaraan Hujjaj (HISHAJ). Penyatuan ummah dgn pembentukan generasi melalui Ibadat Haji di Masjid Wilayah Persekutuan. #haji1439 #haji2018 #haji1439h
next page →