#igersindonesia

101,910 posts

Loading...
. . . #SADHGURU #SadhguruQuotes For more about Sadhguru ji kindly Visit @sadhguru . . Going beyond mere words of solace,  Sadhguru imparts the yogic sciences, empowering individuals to transform their  lives and take their destiny into their hands. Sadhguru embodies all paths of yoga kriya (energy), bhakti(devotion), gnana (knowledge), and karma (action) which allows him to mix the “right cocktail” for each individual, who is a  unique combination of these four. So whether it is a villager of rural India or  a corporate chief executive, Sadhguru is available to every human being. Sadhguru has often said that “society is overripe for a spiritual process”, because despite today’s  technological advances, which have bestowed much of humanity with luxuries and comforts, most human beings still remain in search of wholeness and purpose in  their lives. Over the last three decades, Sadhguru has worked ceaselessly  towards revitalizing the ancient spiritual sciences that have formed the fabric  of India’s cultural ethos. It is Sadhguru’s vision to offer one-drop of  spirituality to every human being, to ensure that each individual can  experience the deepest core of life within.
Hacer rafting en el río Ayung , disfrutar de un safari en elefante, almorzar en un restaurante con vistas panorámicas de Ubud, ascender las montañas de Bedugul, visitar los templos Ulundanu y Tanah Lot… ¡Tenemos un programa de 13 días especialmente apto para amantes de la naturaleza en Indonesia! En nuestro #LuzoQuizGV de hoy… ¿sabrías decirnos en cuál de nuestros circuitos puedes disfrutar de estos planes? [Repost @mela_hahn ]
That friday feeling 🍻
[📍Burquitlam BC] Happy Fryday! Saucy or original fried chicken? 😋
"Saya janji nak kawin dengan awak." . "Kita kan nak kawin, apa salahnya saya pegang tangan awak?" . "Saya janji nak kawin dengan awak kan, takkan keluar dengan saya pun tak boleh? Ke awak ada lelaki lain?!" . Demikianlah drama-drama manusia menjadikan alasan 'nak kawin' sebagai alasan untuk buat dosa dan maksiat. . Wahai lelaki dan perempuan, jika belum sampai waktu, usah menabur janji usah percaya janji. Kalau tanya bila nak kawin pun dia masih ternganga nak jawab, lupakan saja. Itu bermakna dia belum bersedia. Berhati-hatilah dengan propaganda ajnabi yang mengajak untuk bernikah walhal satu langkah basic pun dia tak usahakan. . Hanya sekadar janji dan manisan kata belum bermakna dia benar-benar inginkan anda. Jika dia benar bersedia, dia akan melamar dengan cara yang paling terhormat. Bukan meminta izin si bapa untuk bawa anda keluar berdating tika masih belum terikatan apa-apa ikatan sah. . Ramai sebenarnya yang menceritakan pengalaman dan kisah kepada saya tentang diri mereka ditipu oleh manusia yang sweet talker ni. Moga kalian semua diberi pelindungan oleh Allah. . . #MuslimahYangTersingkir #PuisiTarbiah #AreefxZhrhs #Dakwah #Tarbiah #Muslimah #BukuMotivasi #BukuMuslimah #igers #igersmalaysia #igersmalaya #igersindonesia #paidreviewmurah #paidreview #giftreviewmalaysia #giftreview #giftreviewmurah #dakwahislam #dakwah #usrahsantai #usrahhijrah #usrahfitrah #usrah
🎁Free Gift🎁 Setiap pembelian buku Muslimah Yang Tersingkir 2 & Buat Yang Terluka akan dapat free gift journal card dan jugak autograph dari penulis kami @zhrhs dan @areefmusic 😍😍 . . Best kang😌 So, meh lar whatsap kite 👉01126800136 atau kalu malas sangat boleh terus click pade bio @tarbiah_novel . . . #MuslimahYangTersingkir #PuisiTarbiah #AreefxZhrhs #Dakwah #Tarbiah #Muslimah #BukuMotivasi #BukuMuslimah @puisitarbiah #MuslimahYangTersingkir #PuisiTarbiah #AreefxZhrhs #Dakwah #Tarbiah #Muslimah #BukuMotivasi #BukuMuslimah #igers #igersmalaysia #igersmalaya #igersindonesia #paidreviewmurah #paidreview #giftreviewmalaysia #giftreview #giftreviewmurah #dakwahislam #dakwah #usrahsantai #usrahhijrah #usrahfitrah #usrah
SINOPSIS "BUAT YANG TERLUKA" 🥀 . Selama ini kita mencari kata-kata yang sesuai untuk kita ungkapkan buat manusia yang kita cintai. Sama ada yang halal, apatah lagi buat yang mengundang murka Tuhan. Sudah, hentilah bermadah puisi dengan manusia. Takut tidak sempat tiba masanya untuk kau bermonolog kepada Tuhan. Timbanglah puisi kehidupanmu. Adakah ia tentang syurga atau ia hanya menempah bahagian di neraka? . Siapa rasa deep sila LIKE 😌 Jangan like je, sila dapatkan buku ini hanya dengan harga RM25 (Free gift + Autograph) . WHATSAPP 01126800136 atau tekan link di bio kami, lagi mudah dan pantas ⚡️ . @puisitarbiah #buatyangterluka #bestseller #puisidakwah #puisi #areefxzhrhs #MuslimahYangTersingkir #PuisiTarbiah #AreefxZhrhs #Dakwah #Tarbiah #Muslimah #BukuMotivasi #BukuMuslimah #igers #igersmalaysia #igersmalaya #igersindonesia #paidreviewmurah #paidreview #giftreviewmalaysia #giftreview #giftreviewmurah #dakwahislam #dakwah #usrahsantai #usrahhijrah #usrahfitrah #usrah
nak jadi Muslimah Yang Tersingkir dari hawa nafsu dunia ?? . . Dalam buku ni banyak merungkai tentang sesuatu yang teramat dekat dengan diri kite sebagai seorang Muslimah. Nak tahu tak apa yang penulis kami @zhrhs rungkaikan? Kalu nak tahu meh lar cepat cepat grab satu buku ni😍 . . Whatsapp 01126800136 Sekarang untuk pertanyaan dan order🎉 . . #MuslimahYangTersingkir #PuisiTarbiah #AreefxZhrhs #Dakwah #Tarbiah #Muslimah #BukuMotivasi #BukuMuslimah #igers #igersmalaysia #igersmalaya #igersindonesia #paidreviewmurah #paidreview #giftreviewmalaysia #giftreview #giftreviewmurah #dakwahislam #dakwah #usrahsantai #usrahhijrah #usrahfitrah #usrah
🎁Free Gift🎁 Setiap pembelian buku Muslimah Yang Tersingkir 2 & Buat Yang Terluka akan dapat free gift journal card dan jugak autograph dari penulis kami @zhrhs dan @areefmusic 😍😍 . . Best kang😌 So, meh lar whatsap kite 👉01126800136 atau kalu malas sangat boleh terus click pade bio @tarbiah_novel . . . #MuslimahYangTersingkir #PuisiTarbiah #AreefxZhrhs #Dakwah #Tarbiah #Muslimah #BukuMotivasi #BukuMuslimah @puisitarbiah #MuslimahYangTersingkir #PuisiTarbiah #AreefxZhrhs #Dakwah #Tarbiah #Muslimah #BukuMotivasi #BukuMuslimah #igers #igersmalaysia #igersmalaya #igersindonesia #paidreviewmurah #paidreview #giftreviewmalaysia #giftreview #giftreviewmurah #dakwahislam #dakwah #usrahsantai #usrahhijrah #usrahfitrah #usrah
SINOPSIS "BUAT YANG TERLUKA" 🥀 . Selama ini kita mencari kata-kata yang sesuai untuk kita ungkapkan buat manusia yang kita cintai. Sama ada yang halal, apatah lagi buat yang mengundang murka Tuhan. Sudah, hentilah bermadah puisi dengan manusia. Takut tidak sempat tiba masanya untuk kau bermonolog kepada Tuhan. Timbanglah puisi kehidupanmu. Adakah ia tentang syurga atau ia hanya menempah bahagian di neraka? . Siapa rasa deep sila LIKE 😌 Jangan like je, sila dapatkan buku ini hanya dengan harga RM25 (Free gift + Autograph) . WHATSAPP 01126800136 atau tekan link di bio kami, lagi mudah dan pantas ⚡️ . @puisitarbiah #buatyangterluka #bestseller #puisidakwah #puisi #areefxzhrhs #MuslimahYangTersingkir #PuisiTarbiah #AreefxZhrhs #Dakwah #Tarbiah #Muslimah #BukuMotivasi #BukuMuslimah #igers #igersmalaysia #igersmalaya #igersindonesia #paidreviewmurah #paidreview #giftreviewmalaysia #giftreview #giftreviewmurah #dakwahislam #dakwah #usrahsantai #usrahhijrah #usrahfitrah #usrah
The sun goes down it all i couse. Its here right now. My univers is never gonna be the same. I glad you came to my life. Lets party begin in Bali with Bintang Beer Repost @weiltreisemitalex #partyhard #partytime #nightlife #burningnight #djlive #remixmusic #club #lxxybali #kudeta #seminyak #kuta #ubud #bali #baliisland #balibible #balilife #wowmoment #wownight #igers #igersindonesia #igersfrance
HAI KAWAN KAWANNN, JOM ! JOIN KOMBO BULANAN ISBIR! . Awak awak semua dah tahu ke sekarang isbir ada buat promo apa ? Haaa yang belum tahu lagi tu, sini kami nak bagitahu, . Bulan oktober ni, kami ada dua Kombo yang istimewa dari bulan bulan yang lain. Kombonya adalah Kombo Raod To Tarbiah dan juga Kombo 5 Buku RM50 jeee! . Wah ni memang berbaloi baloi kalau beli ni sebab tak selalu kitaorang buat macam ni. Mana nak dapat Kombo Road To Tarbiah dengan dapatkan sebuah buku edisi 2018 (RM30) + buku edisi 2017 (hanya RM15 saja sebuah) Wow! . Dann, mana nak dapat lagi Kombo 5 buku RM50 😆😭 Harga asal Rm25 sebuah, dengan hanya kombo ni je korang boleh dapatkan 5 buah sekaligus hanya RM50 sahaja! Ni memang dugaan betul lah kan. . Jadi korang tunggu apa lagi. Maih whatsapp admin 0179042636 cecepat sebab tinggal beberapa hari je lagi tarikh Kombo ni akan tamat. Selepas ni dah tak valid dah tau. Kombo ni hanya setahun sekali saja 😍 . #SquadIsbir #TarbiahSentap #DakwahSentap #KeranaAkuSayang #PujukDariTuhan #SuratPutusCinta #TaubatYangTertangguh #igers #igersmalaysia #igersmalaya #igersindonesia #paidreviewmurah #paidreview #giftreviewmalaysia #giftreview #giftreviewmurah #dakwahislam #dakwah #usrahsantai #usrahhijrah #usrahfitrah #usrah HQ : @isbirofficial
20/10/18 • Asian Para Games legend @mfadly43 is coming to @kayuhcycling 🚴🏻‍♀️ @lookcycle_indonesia #seperkopian #kayuhcycling #kayuhclubhouse #morningridecrew
Cuba lihat diri kita, adakah kita masih menyambung dakwah Rasulullah s.a.w? Usah dihiraukan manusia yang gemar perlekehkan tugasan kita. Teruskan saja berjalan, lakukan saja dakwah. Melalui dakwah kita semakin mengenali Allah dan Rasulullah. Kita akan semakin jauh. Jauh daripada maksiat dan kejahatan. Kita akan semakin dekat. Dekat pada redha Allah dan kebaikan. Mahu tidak mahu, itu pilihan kita. "Bila cinta bertemu dakwah, kita akan tahu tanggungjawab kita di muka bumi ini." -Buku Cinta Halal. Islam, bukan sekadar ibadah solat, baca al-Quran, puasa, zakat, haji. Tapi lebih menyeluruh. Memaksima mungkin segala amal. Kita ada sistem, dan sistem yang baik membawa kita ke arah syurga Allah. Kita ada usrah, untuk apa usrah kalau bukan untuk diri sendiri. Usrah membina diri, untuk kebaikan kita dan masyarakat sekeliling hatta keluarga kita. Jalan dakwah itu luas, tersangatlah luas. Cuma kadang kita tak nampak sebab malas menuntut ilmu. Kita sangka dengan menutup aurat dan memakai pakaian sunnah sahaja sudah memadai dan mencukupi untuk manusia lihat kita ini suci dan warak. Tidak. Kita akan dipersoalkan oleh Allah Swt andai kita tidak perlakukan tanggungjawab kita. Apa tanggungjawab kita? Dakwah. Jangan pernah selesa dengan hidup di dunia kerana segala tilam empuk yang terbawa sehingga mimpi itu cuma dusta. . . #MuslimahYangTersingkir #PuisiTarbiah #AreefxZhrhs #Dakwah #Tarbiah #Muslimah #BukuMotivasi #BukuMuslimah #igers #igersmalaysia #igersmalaya #igersindonesia #paidreviewmurah #paidreview #giftreviewmalaysia #giftreview #giftreviewmurah #dakwahislam #dakwah #usrahsantai #usrahhijrah #usrahfitrah #usrah
‪Baju batik dari surakarta‬ ‪Dua detik ke menara pisa‬ ‪Kalau kritik gunakan data‬ ‪Kuda Meringkik karena rasa #HumorPilpres
Korang tahu kan buku Pujukan Dari Tuhan dari penulis @shukery_azizan dah sampai office hq haritu. . Sekarang ni penulis masih lagi dalam proses tanda tangan buku preorder haritu. Dan ada sebahagian kami dah pos, yang belum tu sabar ye sbb yang preorder haritu bukan berpuluh tapi beratus. . Bagi yang tak sempat preorder haritu, boleh order sekarang sebab buku dah readystock. . WHATSAPP 0179042636 SEGERA WHATSAPP 0179042636 SEGERA WHATSAPP 0179042636 SEGERA . #DakwahSentap #TarbiahSentap #SquadIsbir #KeranaAkuSayang #PujukanDariTuhan #AgarKauBahagia #SuratPutusCinta #PickuplineDakwah #TaubatYangTertangguh #igers #igersmalaysia #igersmalaya #igersindonesia #paidreviewmurah #paidreview #giftreviewmalaysia #giftreview #giftreviewmurah #dakwahislam #dakwah #usrahsantai #usrahhijrah #usrahfitrah #usrah HQ : @isbirofficial
Hai korang! Nampak tak buku tu? Semalam kami dah pos buku untuk korang. Harini masih open order untuk buku Muslimah Yang Tersingkir dan Buat Yang Terluka 😍 . Whatsapp 0179042636 📚 . #MuslimahYangTersingkir #PuisiTarbiah #AreefxZhrhs #Dakwah #Tarbiah #Muslimah #BukuMotivasi #BukuMuslimah #igers #igersmalaysia #igersmalaya #igersindonesia #paidreviewmurah #paidreview #giftreviewmalaysia #giftreview #giftreviewmurah #dakwahislam #dakwah #usrahsantai #usrahhijrah #usrahfitrah #usrah @puisitarbiah
#Repost @ammanmineral (@get_repost ) ・・・ Sebutan “tambang kota” sering disematkan ke tambang #batuhijau di #SumbawaBarat . Selain lokasi yang berdekatan dengan beberapa desa dan kemudahan berinteraksi dengan penduduk setempat, berbagai pemandangan laut dari pantai berpasir putih yang mengelilingi #pulausumbawa menjadi daya tarik bagi karyawan untuk menghabiskan waktu luang bersama keluarga atau teman. Di #pantaijelenga ini, #ammanmineral melakukan program revitalisasi dengan mengembangkan sarana yang mampu menunjang sektor pariwisata setempat, seperti membangun penginapan, rumah makan, dan aneka usaha kerajinan tangan. Selamat berakhir pekan, sahabat #ammanmineral . #lifeatmining #Sumbawabarat #NTB #instagood #nature #travel #NusaTenggaraBarat #indonesia #beach #sea #instameetindonesia #iphonesia #photooftheday #landscape #landscapephotography #alamindonesia #igersindonesia #beach
Acaban de darme un masaje balinés por 4 euros y salgo tan relajada que hasta me parece que el tiempo, la Tierra y el Universo entero ahora van más lentos. Me puedo llevar a una señora balinesa en la mochila y que me de uno de estos cada día de mi vida, parfavar?
TAK PERNAH TAK NANGIS BACA BUKU TARBIAH SENTAP . "Tak pernah tak nanges baca buku tarbiah sentap 😭huhu.. banyak sentapan yang kena dengan jiwa macam akak dulu... Moga tarbiah sentap dapat teruskan dengan buku buku yang akan datang. Banyak ilmu yang akak dengan kawan kawan akak dapat" - Wanie . "Assalamualaikum...maaf lmbt share feedback... pada pandangan sy, semua buku2 tarbiah sentap memang terbaik..untuk pengisian diri dan org sekeliling kita..buku pickupline dakwah ni..slh 1 buku yg dah buka mata sy ..terutama dlm lisan, dan tindakan..insyaAllah moga apa yg tlh dibaca untuk judul yg sebelum ni dan yg trkini dpt diamalkn dgn sebaiknya ...insyaAllah..moga usaha tarbiah sentap dimudahkan dan diredhai Allah.. moga syurga! Aminn..terima kasih lgi skali pihak isbir..😊😊😊" - Customer dari whatsapp . Alhamdulillah customer kami suka buku buku dari koleksi yang kami jual. Tiada apa yang kami boleh katakan, Syukur. Untuk yang tak nak lepaskan peluang seperti kawan kawan korang yang lain rasai tu boleh . WHATSAPP 0179042636 SEGERA WHATSAPP 0179042636 SEGERA WHATSAPP 0179042636 SEGERA . Banyak lagi buku buku tarbiah islamik yang korang boleh dapatkan! Semuanya best best seller, taktahu nak beli yang mana satu pm admin yang garang sekarang! Hehe . #SquadIsbir #TarbiahSentap #DakwahSentap #KeranaAkuSayang #PujukDariTuhan #SuratPutusCinta #TaubatYangTertangguh #igers #igersmalaysia #igersmalaya #igersindonesia #paidreviewmurah #paidreview #giftreviewmalaysia #giftreview #giftreviewmurah #dakwahislam #dakwah #usrahsantai #usrahhijrah #usrahfitrah #usrah HQ : @isbirofficial
SIAPA NAK CHALLENGE BUKU SIAPA LAGI BANYAK DAN SNAP GAMBAR MACAM NI? . Ada ke ? Ada? Kalau ada jom hantar gambar koleksi koleksi buku tarbiah sentap yang korang ada, susun macam ni satu satu bagi nampak jelas haa tajuk buku, snap gambar dan hantar kepada kami okay? Kami tag ig korang 😍 . Korang juga boleh hadiahkan buku buku ni kepada kawan korang. Kitaorang boleh suggestkan buku apa yang sesuai untuk korang bagi kepada sahabat baik korang tu . Boleh terus contact kami ke . WHATSAPP 0179042636 SEGERA WHATSAPP 0179042636 SEGERA WHATSAPP 0179042636 SEGERA . Kami ada 30 buah lebih koleksi buku buku @tarbiahsentapofficial . Korang baru ada berapa dah? 5 buah? Haha. Haa sikit tuuu, jom azam kumpul sampai 30 buah sekali 😍 . #DakwahSentap #TarbiahSentap #SquadIsbir #KeranaAkuSayang #PujukanDariTuhan #AgarKauBahagia #SuratPutusCinta #PickuplineDakwah #TaubatYangTertangguh #igers #igersmalaysia #igersmalaya #igersindonesia #paidreviewmurah #paidreview #giftreviewmalaysia #giftreview #giftreviewmurah #dakwahislam #dakwah #usrahsantai #usrahhijrah #usrahfitrah #usrah HQ : @isbirofficial
The Durian. Have you try this well-known fruite. Be careful your breath will be smell. And the season is now #durian #igers #instafokd #instafruit #instaplace #instatravel #baliisland #baligasm #balibible #thebaliguru #thebest #photography #igersindonesia #indonesianfruit Repost @infotegallalang
JOM FREE POSTAGE SAH SEHINGGA 20 OKT. 2018 .... Selepas menerima pelbagai rungutan, kami memahami akan masalah yang anda hadapi. Kami berbesar hati untuk melanjutkan POS PERCUMA Kepada anda semua. ... . Termasuk Buku Baru dan semua karya-karya @hadi_fayyadh . Sah bermula 17 Oktober sehingga 20 Oktober 2018. ... . Karya The Last Kingdom dan Syurga Buatku Pendosa akan mula di pos secara berperingkat pada 29 Oktober ini. Alhamdulillah, jumlah preorder telah mencecah hampir 5000++ Naskah. Terima kasih semua yang terus menyokong kami. . #semusimdibarzakh #ketikaazazilberputusasa #semusimdimahsyar #mengintaiakudineraka #eyesfromtheabyss #infinitywar #syurgabuatkupendosa #thelastkingdom #fayyadhtrooperssilver #fayyadhtrooperslegacy #igers #igersmalaysia #igersmalaya #igersindonesia #paidreviewmurah #paidreview #giftreviewmalaysia #giftreview #giftreviewmurah #dakwahislam #dakwah #usrahsantai #usrahhijrah #usrahfitrah #usrah #tarbiah #bukumotivasi @hadi_fayyadh
Sebutan “tambang kota” sering disematkan ke tambang #batuhijau di #SumbawaBarat . Selain lokasi yang berdekatan dengan beberapa desa dan kemudahan berinteraksi dengan penduduk setempat, berbagai pemandangan laut dari pantai berpasir putih yang mengelilingi #pulausumbawa menjadi daya tarik bagi karyawan untuk menghabiskan waktu luang bersama keluarga atau teman. Di #pantaijelenga ini, #ammanmineral melakukan program revitalisasi dengan mengembangkan sarana yang mampu menunjang sektor pariwisata setempat, seperti membangun penginapan, rumah makan, dan aneka usaha kerajinan tangan. Selamat berakhir pekan, sahabat #ammanmineral . #lifeatmining #Sumbawabarat #NTB #instagood #nature #travel #NusaTenggaraBarat #indonesia #beach #sea #instameetindonesia #iphonesia #photooftheday #landscape #landscapephotography #alamindonesia #igersindonesia #beach
Arrivé a #ubub pour 3 nuits dans un petit logement sympa. #bliblivillas #bliblivillaubud #bali #travel #trip #igersbali #igersindonesia #travelindonesia
DAH BERSEDIA BULAN OKTOBER INI UNTUK REMPUH KOMBO ROAD TO TARBIAH BERSAMA KAMI? . Tarbiah itu apa? Ianya adalah dimana kita membuat pilihan tentang kehidupan. Persis - Roar to Mardatillah. Mencari redha Allah. Tarbiah - Mengisi fitrah Ber - Tuhan, didikan ajaran yang berterusan 😊 . Untuk kali ini, kami menyediakan Kombo Road to Tarbiah agar kalian semua faham mesej Tarbiah yang sebenarnya dalam kehidupan seharian. . Eksaited nak bagitahu yang kombo ni korang boleh kombokan sendiri buku mana yang korang nakkk. Haaa bunyi macam best kan? Yaa memang best sebab kami tak pernah buat lagi! Ini pertama kali 😍 . Bukan itu je, kami juga akan beri harga diskaun dalam kombo ni. Dimana harga asal sebuah RM 25 . Kami diskaunkan sehingga RM 15 sahaja dan boleh di- padankan bersama edisi buku baru! . Nak tahu buku apa, haaa jom bersama kami sertai Kombo Road To Tarbiah ini dengan . WHATSAPP 0179042636 SEGERA WHATSAPP 0179042636 SEGERA WHATSAPP 0179042636 SEGERA . Btw, kombo ni sah sehingga 1 November sahaja. Selepas dari 1 November kombo dah ni tak valid. Tiada pengulangan semula mungkin tahun depan pula kot. Hehe. Jadi kalau nak, grab cecepat ! . #DakwahSentap #TarbiahSentap #SquadIsbir #KeranaAkuSayang #PujukanDariTuhan #AgarKauBahagia #SuratPutusCinta #PickuplineDakwah #TaubatYangTertangguh #igers #igersmalaysia #igersmalaya #igersindonesia #paidreviewmurah #paidreview #giftreviewmalaysia #giftreview #giftreviewmurah #dakwahislam #dakwah #usrahsantai #usrahhijrah #usrahfitrah #usrah HQ : @isbirofficial
🚨NEW COFFEE ALERT🚨 . BLUE BATAK - INDONESIA *Competition Series* Terroir: Toba lake Fermentation: Wet Hulled Varietes: Typica Cup Notes: Butterscotch / Malt / Grapefruit / Earth / Herbal / Tobacco QUALITY SCORE: 89.00 . Indonesia's complex supply chain makes it difficult, if not downright impossible, to access single origins. we are excited to share this balanced, full-bodied and herbal coffee with you. Blue Batak derives its name from the indigenous Batak people who grow coffee in the north of Sumatra. The wet-hulled process typical of Indonesia is locally called Giling Basah. Giling Basah is a term used by Indonesian coffee processors to describe the method they use to remove the hulls of Coffea arabica. . #GardelliSC #GSC #GardelliCoffee #BlueBatak #Indonesia #WetHulled #Tobacco #Earth #Butterscotch #Malt #Grapefruit #TobaLake #IgersIndonesia #CoffeeTime #CompetitionSeries #Competition #PinkSwan #PinKGardelli #Geisha #BestCoffee #CoffeeOfTheDay #PicOFtheDay #Igers #InstaGood
Checklist Hari Jumaat : . ✔️Memperbanyakkan selawat Nabi ✔️Mandi Jumaat ✔️Menggunakan minyak wangi ✔️Memotong kuku ✔️Bersegera ke masjid ✔️Solat sunnah sebelum khutbah ✔️Solat sunnah selepas khutbah ✔️Membaca Surah Al Kahfi . Salam Jumaat barakah😉 . Semoga dipermudahkan urusan kita hari ini. Dibuka kan pintu-pintu rezeki dan segala pintu kebaikan buat kita semua. . . #MuslimahYangTersingkir #PuisiTarbiah #AreefxZhrhs #Dakwah #Tarbiah #Muslimah #BukuMotivasi #BukuMuslimah #BukuIslamik #BukuBestSeller #BestSeller #dakwah #dakwahislam #usrah #usrahsantai #usrahhijrah #usrahfitrah #igers #igersmalaysia #igersmalaya #igersindonesia #paidreview #paidreviewmalaysia #paidreviewmurah #giftreview #giftreviewmalayisa #giftreviewmurah #tarbiahbooksf @tarbiahbooks.sf @zhrhs @puisitarbiah
FEEDBACK BUAT YANG TERLUKA 👇🏻 "Memang dh lama sgt nk beli buku tu tpi tkde rezeki lgi. Alhamdulillah dh bleh beli and baca. Lepas beli selak2 bce sikit2 rse mcm byk benda la yg saya dpt. Saya suka sgt dgn setiap isi2 dlm tu." - Puterisara . Tengok lahh feedback yang penulis buku Buat Yang Terluka ni dapat 😭 Korang tahu tak kisahnya adik ni dia pusing2 cari buku BYT memula tak jumpa sampai rasa nak give up. Tapi hati tu memang nak sangattttt cari buku tu and akhirnya dia jumpa juga! . Korang yang dah jumpa depan mata ni pun kalau masih susah nak keluarkan duit... hmm cane eh nak cakap 👀 Takpelah, lain orang lain kemampuan kan? Sis sabar menunggu. Sis ade je kalau korang nak order 🙈 . WHATSAPP 0177706206 WHATSAPP 0177706206 WHATSAPP 0177706206 . And paling best setiap pembelian akan dapat FREE GIFT 😍 Siapa takmau kan 😝 . . #MuslimahYangTersingkir #PuisiTarbiah #AreefxZhrhs #Dakwah #Tarbiah #Muslimah #BukuMotivasi #BukuMuslimah #BukuIslamik #BukuBestSeller #BestSeller #dakwah #dakwahislam #usrah #usrahsantai #usrahhijrah #usrahfitrah #igers #igersmalaysia #igersmalaya #igersindonesia #paidreview #paidreviewmalaysia #paidreviewmurah #giftreview #giftreviewmalayisa #giftreviewmurah #tarbiahbooksf @tarbiahbooks.sf @zhrhs @puisitarbiah
👑 The Best-Selling Glutathione capsule in town‼️ Awarded as the Most Effective Whitening Supplement since 2014, 2015, 2016, 2017 and 2018🙌🏼 See the Results within 2-3 weeks ✈✈ WE DELIVER / SHIP WORLDWIDE 🚛🚛 📦 1-2 DAYS TRANSACTION ONLY 📦 Contains the highest type of glutathione ✅ Master anti-oxidant ✅ Easily absorbed by the body (free form of glutathione) ✅ With glutathione boosters (Vitamin C, grapeseed extract, NAC) ✅ FDA approved (USA and Philippines) ✅ Halal approved ✅ GMP International certified ✅ Made in California, USA ✅ Perfect for skin problems (acne, uneven skin tone, hyperpigmentation, etc) ✅ Exclusively distributed by Frontrow International (cannot be found in drugstores) Other Benefits: 🌱Lightens Skin 🌱Prevents Pimple/Acne marks 🌱Tightens Skin for those who have oily skin 🌱Moisturizes Skin 🌱Prevents Skin aging 🌱Good for underarm problem For Orders please contact 📲 +639274927981 (Sms/whatsapp/Viber) Or email: josephfrontrow96@gmail.com 100% US Quality Made | HALAL Approved | FDA Approved | GMP Certified | Global Brand Awardee | Seal of Excellence Awardee | Consumers Choice Awardee | Best Brand Awardee ______________________________________ We do Local shipping and Add payment for international shipments. ✈️ #igersindonesia #japan #korea #newyork #dubai #thailand #IgersManila #IGersPhilippines #IGersPinoy #IGersPH #IGersAsia #igerseurope #igersusa #photooftheday #VSCOcam #like4like #followforfollow #VSCOPhilippines #DiscoverMNL #IGdaily #filipino #grammerPH #grammerworld #skincare #remedy #glowskin #falwless #bestwhitening #ootd #pinoytravel
Karena yang tersulit bukanlah memilih, tapi bertahan pada pilihan ⠀ Selamat siang Semangat berakhir pekan ⠀ 📷 @wulandarinells ⠀ ================================ ⠀ Liburan asyik di Jogja hubungi kami guys @jogja_event_tour Teman liburan kamu
Jangan terluka lama lama sangat 🤭 sebab takut stok untuk buku ni susut pula . . Jom order Hanya RM 25 exc postage okey? dapatkan segera sebelum habis . . psstt dapat freegift dengan autograph 🤭 . #MuslimahYangTersingkir #PuisiTarbiah #AreefxZhrhs #Dakwah #Tarbiah #Muslimah #BukuMotivasi #BukuMuslimah #igers #igersmalaysia #igersmalaya #igersindonesia #paidreviewmurah #paidreview #giftreviewmalaysia #giftreview #giftreviewmurah #dakwahislam #dakwah #usrahsantai #usrahhijrah #usrahfitrah #usrah
I’m absolutely loving the art around the fire extinguishers and the electrical panels at the airport in Jakarta, such an inspired idea! . . . #streetart #airport #jakarta #indonesia @visitindonesiaofficial #travel #travelphotography #igers #igersjakarta #igersindonesia
FEEDBACK FROM SINGAPOREAN 😍 . . "For a true writer each book should be a new beginning where he tries again for something that is beyond attainment. He should always try for something that has never been done or that others have tried and failed. Then sometimes, with great luck, he will succeed." –Hemingway . . . the reason behind my frequent trips to Jaybee (besides the food) is none other than to have a closer look on @zhrhs 's masterpieces. it is every author's duty to keep on raising questions about everything at every level, and Zahirah definitely fits the bill 😊 . MasyaAllah koranggg kalau sis dapat feedback macam ni pun terharu apatah lagi kalau korang yang baca 😭 Tolonglah grab, tak rugi tau sebab buku ni sampai ke Singapore orang cari! Kat Indonesia jangan cakap, ramai! . WHATSAPP 0177706206 WHATSAPP 0177706206 WHATSAPP 0177706206 . Tapi kami tak buat postage ke oversea lagi tau 🙏🏻 Only in Malaysia. So Malaysian, sila bersyukur 😝 . . #MuslimahYangTersingkir #PuisiTarbiah #AreefxZhrhs #Dakwah #Tarbiah #Muslimah #BukuMotivasi #BukuMuslimah #BukuIslamik #BukuBestSeller #BestSeller #dakwah #dakwahislam #usrah #usrahsantai #usrahhijrah #usrahfitrah #igers #igersmalaysia #igersmalaya #igersindonesia #paidreview #paidreviewmalaysia #paidreviewmurah #giftreview #giftreviewmalayisa #giftreviewmurah #tarbiahbooksf @tarbiahbooks.sf @zhrhs @puisitarbiah
Sexy things 😏
Berkata Al Marhum Tok Kenali, "Ngaji agama 20 tahun ini serupa kanak-kanak." . 20 tahun ngaji agama masih dianggap "beginner" kalau mengikut standard ulama-ulama dulu. Sebab tu kita tak terkejut apabila ulama yang kabir ini, yang jadi mujtahid belaka ngaji agama ada mencecah 40 tahun. . Tapi zaman sekarang, dengan beberapa tahun sahaja menuntut ilmu sudah rasa dirinya seperti Imam mujtahid. Bak kata Altimet, . "dah boleh tepis fatwa." . Tambah lagi cara pengajian di zaman sekarang hanya lebih kepada mengejar module sahaja. Nak kejar semester. Nak cepat khatam. Sama ada faham atau tak. Sama ada syarah secara terperinci atau tak. Asal kan student dah selesai module nya. . Bak kata lagi guru kami, "Hangpa ni nak belajar kejar khatam kitab atau nak ilmu?" . Kalau nak ilmu, guru kami akan syarahkan kulit ke kulit, demi setiap perkataan, setiap ayat disyarahkan. Ambil bertahun-tahun demi khatam sebuah kitab. . Kami tak pelik apabila ada ulama dulu yang ajar tafsir Quran sampai syarah huruf "ب" sahaja pada ayat basmalah surah fatihah sudah mengambil 2 tahun. Itu pun masih tengah bincang titiknya. . Oleh itu. Kepada diri sye juga. "Jangan pernah angkuh dengan ilmu yang kita ada". Ingat lah ilmu yang kita ada ni masih secalit. Kita seperti buih di atas lautan. Maka. Belajar dan belajar. Jangan berhenti. . Jangan sombong dengan ulama. Ulama dulu ngaji tak sama macam kita. Lalu kita nak kata "aku dan Imam Syafie sama sahaja"? Sampai tidak ada adab dengan mereka? . @_serbanputih . #igers #igersmalaya #igersmalaysia #tarbiahsentap #tarbiah #usrah #usrahsantai #usrahfitrah #usrahhijrah #teamtazkirah #igersindonesia #niqabsquadmalaysia
. Sunrise at Borobudur Temple...☉ . "What I know for sure is that every sunrise is like a new page, a chance to right ourselves and receive each day in all its glory. Each day is a wonder." . ( Oprah Winfrey ) . . . . #sunrise #nature #sky #sunset #sun #beautiful #photooftheday #travel #landscape #morning #photography #love #clouds #beach #ig #instagood #summer #day #sunrisesky #mountain #naturephotography #goodmorning #picoftheday #view #naturelovers #borobudur #amazing #wanderlust #igersindonesia #❤igersindonesia
“Mi piacciono i tramonti pieni di luce, quelli che irrompono da qualche angolo nascosto del cielo e incrinano l’asse terrestre tanto sono spettacolari. Quelli che ti ricordano perché sei vivo. “ F.C. - - - @kutabeach #indonesia#igersindonesia #igersbali #baliindonesia #balisea #igersbali_instameet #orangesunset #artphotoindonesia #indonesia_photography #sunset 🌅 #sunsetbeach #sunset_love #sunset_vision #sunset_ig #wowplacetogo #tramontosulmare #mare #travelblogger #traveling_hdr #placesoftheworld #worldtrip #photobeach #orange #sky #cloudysky 🧡#quietplace #loveislove #honeymoon 💕#myphoto 📷
next page →