#kariayam

45,387 posts

Loading...
Nasi minyak simple dengan kari ayam pilihan mama harini. Masak guna bahan yg ada kat rumah je. Hari Jumaat dah jadi kebiasaan mama utk masak special sikit buat anak-anak makan balik sekolah nanti. Bak Kata arwah Ummi. "Tiada yg setanding masakan ibu. Masaklah dengan penuh kasih dan sayang.. " โค #foodlover #imissmymother #iloveyoumom #sayamasak #chefyatimalek #food #nasiminyak #kariayam #delicious #igfood #foodie #fotd #Foodphotography #bestfood #malaysianfood #masakmasak #homemade
As-salam โค๏ธ, Alhamdulillah another order for majlis syawal๐Ÿ˜ŠThanks sis Atikah for 50pcs Roti Jala with Chicken Curry Kaw, free delivery to Ampang lagi ๐ŸŒธSemoga dimurahkn rezeki sokmo๐Ÿ˜ Nampak tak roti Jala kuning2 keemasan + Kuah kari Ayam pekat lazat kaw2๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹This is our specialty Roti Jala & Chicken Curry Kaw2. โค๏ธJom order our special home made Roti Jala๐Ÿ˜. Best mark as: ๐Ÿฅ“Roti Jala Terbaik โœ…Sedap lembut โœ…Tasty Kuah Kari Pekat Kaw2 โœ…Isi Ayam meriah banyak๐Ÿคค or โœ…Kuah Serawa Durian Manis๐Ÿคค. ๐Ÿš—Free delivery to Ampang ๐Ÿ“ฆDelivery available for Klang valley with minimal charges ๐Ÿ“ž 0172606160 to order. http://wasap.my/60172606160. Jom lekaih booking slot order cepat2. Open oder bagi yg mahukan kesesuaian untuk semua majlis๐Ÿ‘ #majlis #syawal #lunch #katering #karipekat #rotijala #rotijalaampang #kariayam #serawadurian #homecook #cookwithlove #kuihtradisional #homecook #karipapampang #homemaderotijala #rayakansebulan #chocolatesugarcreme #thankyouallah
Kari ayam ka ayam kari ๐Ÿ˜‚ #kariayam #carasaya #dapursieydah #lovetoeat #lovetocook
pesanan kirim ~NASI KARI AYAM ~NASI AYAM MOZZA DUO LAVA ~NASI IKAN SAOS NANO so happy, orderan datang pelanggan repeat order๐Ÿ˜ nasi ayam mozza duo lava, atas permintaan pelanggan, sambalnya dipisahin๐Ÿ‘ bgmpun cara makannya, pesannya tetap di @kedaiyumyummy ๐Ÿ˜ orderan bs digojekkin yak cuss makan, cuss pesan ๐Ÿ“ฒ๐Ÿ“ฒ๐Ÿ“ฒ
Alhamdulillah rezeki hari jumaat..tq kak farizah#kariayam #meehoonspore #rotijala ..
Males keluar weekend besok karena kena zona ganjil genap? Nikmati #MakaroniHomemade ini di rumahmu saat weekend aja yuk! . . Dengan bumbu gurih buatan rumahan yang super enak dan texture #makaroni yang renyah bangettt. . . *MAMADE MAKARONI* . . Terbuat dari bahan gandum berkualitas dan sudah terbukti aman konsumsi setiap hari dari depkes karena sudah ada p-irt dan halal MUI . . Stock selalu baru fresh from the oven! Pilihan varian #Mamade : #Balado (pedas manis) #HotOriginal (pedas asin) #BebekAsap (gurih asin) #JagungBakar (gurih manis) #Keju (asin) #KariAyam #AyamBawang #Oriental #Bulgogi #HotBulgogi * X-tremee Hot (super hot) Netto 160 gram Harga : Rp 18.000 Grosir : min order 20 pcs @ 15.000 min order 50 pcs @ 14.500 min order 100 pcs @ 14.000 . . Cepetan yuk order #mamadeMakaroni sekarang biar besok happppy santai di rumah! . . WEB: www.thelittlesnacks.com . . Line@ : @thelittlesnacks (pakai @) . . Whatsapp: 0853-1111-3272 #GOFOOD search: THE LITTLE SNACKS #goFoodJakarta #goFoodinaja . Atau datang langsung ke tempat kami . . Toko The Little Snacks City Market Pondok Cabe (pasar modern pondok cabe) blok C1 no.7 Jl Cabe Raya RT 005 RW 005, Kel: Pondok Cabe Udik, Kec Pamulang Tangerang Selatan Senin - Sabtu (08.00 - 17.00) Minggu (10.00-15.00) Hari Libur Nasional tutup
Lunch ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿปโ€๐Ÿณ #kariayam #kobisgoreng #aweenlicious #yusriwienalittlefamily #instafood
Salam pagi Jumaat.. penghulu segala hari.. Hari ni tekak teringin nak mkn roti jala.. jadi sis rajinkn diri buat roti jala + kari ayam spicy.. hampir terlena sis sambil menjala tadi.. akhirnye berjaya jgk siap.. #rotijala #kariayam
Akak buat roti jala...berminat nak oder wassup 0174801683 #areanilai #sepang #mantin #kotawarisan #kotaseriemas #bandarbarunilai #rotijala #kariayam
Sarap tadi..Siap menjala anak branak..mcm2 bentuk..๐Ÿ˜.tghr kita jerang nasi je.. Lps tu hntr bujang2 g solat jumaat plk.. Padat jadual ibu arini.. Salam jumaat.. #rotijala #kariayam #homecook
--kari bihun-- Pagi ini mama masak kari bihun ๐Ÿ˜† kari bihun buatan mama pasti lebih enak dong dibandingan dengan yang lain ๐Ÿ˜† (karena kari bihun mama terbuat dari bumbu dan racikan yang penuh cinta untuk keluarganya) kari bihun buatan mama juga ga kalah jauh sama yang di jual di luaran sana ada kentang dan darah ayamnya. Cuma buatan mama paling enak dehh ๐Ÿ˜™ #penjajahmakanan #kulinermedan #makananmedan #karibihun #kari #bihun #kentang #enak #hatiayam #ayam #kariayam #makanmantap #gaktakutgemuk #lemak #gurih #medan #seleramakan #sarapan #makanenak #makananpedas #makanankekinian
Assalamualaikum & Morning Lโคvelies... Rezeki hari Jumaat.... . Roti Jala in the making..... . #sayajual #rotijala #kariayam #mylove #mypassion #cookedwithlove #spreadlovenothate #selffirstnotselfish
Alhamdulillah...rezeki di pagi jumaat.. #nasilemak #ayamberempah #rotijala #kariayam #lovefromzzkitchen
- LET US CATER YOUR EVENT - Good morning #meekari #lontong #nasiimpit #kuahkacang #rotijala #kariayam Terima kasih fathin for ordering enjoy the food. "SILA ORDER JANGAN LARI"
#nicetoseenicetoeat .. Alhamdulillah utk cikgu di SK Convent anak pagini .. Tq cikgu order #rotiJala & #kariayamletops panas2 sedap di santap. Hope maskot kuning sis ni memenuhi citarasa smua.. . Signature #RotiJalaKariAyamLetops by Azza Amri.. #celupcelupngap ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹ #Kariayam letops punya & isi lebih puas makan.. Tempahan dibuka utk #jamuanmakan juga dihantar ke masjid juga rumah anakยฒ yatim.. Order mesti awal with FULL PYMT to blocked date yea.. Risau clash tempahan.. . PM/WA Azza 0102262734 . . #malaysianfood #rotijalakariayam #netpancake #rotijalakl #rotikirai #rotijalakajang #potluckkl #potluck #doaselamat #rotijalaputrajaya #rotijalalembut #lacepancakes #rotijalasedap #rotijalabangi #rotijalacheras #rotikiraisedap #rotijalabyazzaamri #jamuanraya #rotirenjis
โค Regrann from @jktfooddestination - Sate Padang Takana Juo TAG 3 TEMAN KAMU BIKIN PADA NGILER ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜œ taken by @the.lucky.belly SHOT . TAG US = REGRAM . . TAG TEMAN" KAMU BIKIN PADA NGILER โ˜บ๏ธ๐Ÿ˜œ . . โ–ถ๏ธ๐ŸŽฅ YOUTUBE: INDOMIE PEDAS MAMPUS 50 CABE CHECK ON OUR BIODATA . LOCATION: Sate Padang Takana Juo, Kampung Kandang, Jln Raya Cilandak KKO no 5 Ragunan, Cilandak KKO, Jakarta . #JKTFOODDESTINATION #satepadang #sate #sateayam #padang #kulinerpadang #satay #kidszamannow #explorepadang #makananjakarta #lunamaya #agnezmo #jktfoodies #gulai #makananenak #kari #anakjajan #eatandtreats #explorejakarta #kariayam #cilandak #makanenak #kulinerjakarta #kidsjamannow #jktfoodbang #dagelan #kulinerindonesia #kekinianbanget .
Taraaa! Siap dah lauk untuk dinner kami anak-beranak malam jumaat nih. Kenyang-kenyangkanlah dirimu semua. Happy cooking! ๐Ÿ˜๐Ÿ’๐Ÿป #KariAyam #AyamOrganik #KariAyamOrganik ๐Ÿ˜
Throwback 30/6/18. Syawal dah habis baru CikSab nak post gambar. Dan kalau tak pasal nak clearkan memori fon mesti syawal tahun depan baru post. ๐Ÿ˜ CikSab masih lagi terima jemputan open house untuk minggu ni. Ada sahabat CikSab yang masih terima jemputan tak? ๐Ÿ˜ Apapun,terima kasih yang masih menjemput. #youreventinventor #mnsevent #dendeng #dendengtokbu #syawal #hariraya #aidilfitri #berkat #kariayam #megadrama #himpunanlawakmalaysia #kakishare #taatpadayangsatu #sentiasabersyukur #santri #jk1m #yangterindah #kitaok #muslimah #muslimin
Assalamualaikum,,, Alhamdulillah,,, Menu Petang Harini.. Roti Jala versi kaler Oren.. #Cari pewrne kuning tk jumpe kaler oren Cicah Kari Ayam.. Harini masak kari ayam, de blance.. Jadi kite menjala.. ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š #MenuPetangNi #RotiJala #KariAyam #RotiJalaOren ..
#kariayam #kariayamsedap #makanhinggamenjilatjari ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹
ๅคงๅฅฝใใชใƒžใƒฌใƒผใ‚ทใ‚ขๆ–™็†๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ #ใƒŠใ‚ทใƒฌใƒž #ใƒ‘ใƒณใƒŸใƒผ #ใƒ†ใ‚ฟใƒฌ ใŒ้ฃŸในใ‚‰ใ‚Œใ‚‹ใŠๅบ—ใŒใ‚ใ‚Šใจ่ฟ‘ๆ‰€ใซโ€ผ๏ธ ๅบ—ไธปใฎใŠๅ…„ใ•ใ‚“ใฏใƒใ‚งใƒฉใ‚นๅ‡บ่บซใ ใใ†ใงใ€ใŸใพใซ้ฃŸๆ่ชฟ้”ใซKLใซๅธฐใฃใฆใ‚‹ใใ†ใชใ€‚ #ใƒžใƒณใ‚ฐใƒชใƒƒใ‚ทใƒฅ ไน…ใ€…ใซ่žใ„ใŸใ‚ใ€‚ใชใ”ใ‚€ใ€œใ€œ๐Ÿคฃ ใ“ใ“ใ€้€šใ†ใ‚ใ€œ๐Ÿ’•๐Ÿ’• ็œ‹ๆฟ็Šฌใ‚‚ๅฏๆ„›ใ‹ใฃใŸใชใ๐Ÿถ #malaysiafood #ilovemalaysia #kualalumpur #cheras #tmndesa #nasilemak #nasilemakcurrychicken #kariayam #panmee #panmeesoup #drypanmee #tehtarik #bkklife
Bikin #kariayam buat si #cinta my @jovan25_ . Dihiasi daun bawangnya pun bentuk lopelope๐Ÿ˜ . #masakanistimewa buat yg teristimewa ๐Ÿ˜˜๐Ÿ’•
Lebih mudah mana, Mengumpulkan anak kecil yang berpencar atau mengumpulkan anak ayam kampung yang berpencar? Klo ayam bro mah g usah ditanya yah, gakan pergi jauh Ternyata mengumpulkan anak ayam mirip mengumpulkan anak kecil Cukup perlihatkan sesuatu yang menarik perhatian mereka, anak-anak ayam itu datang deh Baru jepret, dapet lah foto yang sekarang. Itu anak-anak ayam kampung yang sempat diupload di storygram. Alhamdulillaah sekarang tumbuh makin besar dan sehat. Perlu kesabaran karena pertumbuhan ayam kampung tak sekilat ayam bro, Gan Yang diraih dengan perjuangan keras itu lebih berbuah sedap dari yang serba cepat biasanya Info keayaman klik link pada bio ya, Gan #ayam #ayamkampung #doyanayam #dagingayam #ayambakar #ayampepes #ayamgoreng #ayamkremes #ayamgeprek #kariayam #oporayam #ayampenyet #serundeng #ayamsuwir #jualayam #jualayamkampung #supplierayam #pedagangayam #beefstickayam #po #order #pakethemat #pahe #love #chickenlover #instafood #terasiindramayu #terasicirebon #bandung
THURSDAY'S MENU : BIHUN/NASI KARI AYAM IDR 30.000,- Description : Special creamy curry soup with chicken and dice potatoes. Masi bisa order ya! MENU BESOK : MIE SOP ONLY IDR 15.000,- Bagi yang mau order, DM or WA soon yaa guys! #thekitchensavoryid #makanmana #kulinermedan #nomnommedan #menukamis #kariayam #masakanindonesia #makananmedan
Menu hari ni๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š #kariayam #telurdadar #ikanpekasamgorengbawangcili #ulamtomatokicap
Title today: Full housewife activity...Esok kirijaaaa daaa.. #kariayam #saladarab #telurdadar
dah lame plan nk buat potluck kite2 aje ๐Ÿ˜† dah lame x masak2..hehehehe..nak tau hakak masak ape? sila lah swipe! ๐Ÿค— sambal goreng pengantin! . . #lunchtime #officemate #kariayam #sambalgorengpengantin #sambalbelacan #parugoreng #ikanbilisgoreng #ikanmasin #ulamulaman #buahbuahan
#assalamualaikum #alhamdulillah Semalam ada tetamu dari semenanjung sempat singgah rumah di KK. Syukur.. dapat jumpa mak noni dan pacik yang dah lama kenal sejak zaman sekolah. Memang rezeki bila tetamu datang.. tetamu jugak yang masak. ๐Ÿ˜… Masak kari ayam. Macam2 maknoni bagi tips nak sedapkan masak kari ni. Jazakillah mak noni. Nanti di cuba. Memang sedap kari mak noni masak. Ada lebihan kari maknoni, buat la mee kari. Tapi mee atau mihun takde, gantikan dengan potato glass noodle, macam suhun tapi lebih tebal dan kenyal. Maknoni & pacik tu actually parent kepada @diyanafadzrie kawan sekolah menengah kat Perak dulu. Pastu masa form 4 dorang pindah Johor, tak sangka dah beranak pinak ni jumpe balik. Alhamdulillah masih kekal silaturahim kami ๐Ÿ’• #kariayam #malaysianfood #meekari #glassnoodles #food #foodie
Ayo bunda2 yg mau pesan bumbu masak putih dan bumbu kari, silahkn wa ayu ๐Ÿ“ฒ082390125547 Jl. Pembangunan nangka pku . Bumbu praktis buat bunda yg sibuk tapi tetap mau menyajikan hidangan LEZAT tuk keluarga tercinta . #jualbumbukari #jualbumbumasakputih #karidaging #kariayam #masakputihayam #masakputihdaging #masakputihikan #masakkicapikan #masakkicapayam #ayuhonemade #pku #kulinerpekanbaru
Edisi siang ini,,, masih rada malesss masak jd menu nya ini ajja... Happy lunch manteman #kariayam #kulinerindonesia #karikentang #sajiansedap
Makan tengahari hari ini: kari ayam #kariayam dan roti canai (roti pratha) #roticanai #rotipratha Todayโ€™s lunch is Malaysian Curry Chicken with Roti Canai (Roti Pratha). Sangat sedap!! Selamat makan!! ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ฌ๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ฌ #malaysiancurry #malaysianfood #imissmalaysia #imisssingapore #sayarindumalaysia #makanmelayu #kariayam #roticanai #rotipratha #lemak #sedap #้ฆฌไพ†่ฅฟไบž็พŽ้ฃŸ #้ฆฌไพ†้›ž่‚‰ๅ’–ๅ“ฉ #ๆ–ฐๅŠ ๅก็พŽ้ฃŸ #nyonyacooking #brossard
KARI AYAM. . en.suami mntk lauk ni.katenye dah lame xmakan kari ayam kite masak๐Ÿ˜.siap bwk bekal p koje. . #masaksendiri #kariayam #menusimple #makanmakan #foodpics #foodphotography #foodgasm #lovemyfamily โ™ฅโ™ฅโ™ฅโ™ฅ
Menu last berbuka puasa #kariAyam #sambalsotong #cempedakGoreng #AirOveltine Alhamdulillah
DINNER ๐Ÿฝ #kariayam ๐Ÿ“๐Ÿ“ #bendigoreng
Makasih tetangga...๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ Lg nunggu mie ayam.. yg dtg malah ini..๐Ÿ˜†๐Ÿ˜† #roticane #kariayam #gagaldiet
WED, 18hb JUL 2018 For #TeaTime IbuLong harini... #RotiJala ๐Ÿ”ฐ cicah dgn #KariAyam ... Alhamdulillah,syukur dgn rezeki yg dberikan setiap hari... =================================== [ROTI JALA] 4 cwn Tepung Gandum 3 sdb Minyak Masak sedikit Garam 2 biji Telur 4 cwn Air sedikit serbuk Kunyit/warna pilihan Kisar semua bahan di atas sehingga sebati dan tapis. Bancuhan haruslah tak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Masukkan bancuhan ke dalam acuan roti jala dan kirai di atas non stick pan yg disapu dgn sedikit minyak. Biarkan beberapa minit di atas pan sehingga permukaan atasnya kering.Angkat dan lipat mgikut selera masing2. . . #KuihMuihSBI #ResipiSBI #vitdaily #homecooking
Today Homemade cooking menu.. Tekak teringin nk masak nasi jagung sama kari ayam.. so masak lah untuk family. Alhamdulillah taste nice & good. Hehehh.. cooking settle for today & tomorrow! Phewww๐Ÿ˜… Alhamdulillah... #nasijagung #kariayam
Done delivery to Shell Taman Pelangi Menu ๐ŸŒธDonut Gebu + Sambal Tumis Donut gebu ni lebih lembut dari Donut Dunk. Lebih fluffy dari donut Jc. Yang paling penting JAUH LEBIH MURAH dari donut yang lain.. Segala pertanyaan boleh terus whatsapp shiekin. http://www.wasap.my/60196669791 http://www.wasap.my/60196669791 Sila layari fb page Ratu Kuih& @ratukuihjb instagram kami. #catering #caterer #makan #makankatmana #rotijala #rotijalakariayam #kariayam #sayajualkuih #jdt #pulutpanggang #puteriayu #putuayu #kuihmelayu #kuihketayap #telurpindang #kuihfrozen #kuihkoci #kocisantan #coconutblossom #chocochoc #ketayap #kaswi #kusui #pulutinti #pulutserunding #karipaptelur #ratukuih #ratukuihjb #pulutkuning
Hello Cookers di seluruh nusantara ๐Ÿ˜‰ Masak gampang tapi enak yukkk selalu stok Bumbu Best seller kami yah. Dijamin yang ga jago masak tp bisa tetep enak. Kepoin mimin aja yah kalau mau tanya ๐Ÿ˜Š mimin selalu siap melayani #bumbukariinstan #kariayamkentang #karibihun #jualbumbumasak #bumbueasycook #masakdidapursendiri #kariayam #reseprumahan #resepmasakan #seleranusantara #rempahrempah
Batagor Kuah Maicih adalah Baso Tahu dan Siomay Goreng Instan tinggal Seduh air panas dimana dan kapan saja. โ€ข โ€ข Selain praktis dan juga higienis Batagor Kuah Maicih memiliki citarasa tinggi, banyak yang menyebut kuah dari Batagor Kuah Maicih ini "ngaldu banget" alias berasa sekali rasa kaldu๐Ÿ˜๐Ÿ˜‹ Segar dan juga bercitarasa tinggi. โ€ข โ€ข Jadi tunggu apalagi! Coba seduh Batagor Kuah Maicih saja ! โ€ข โ€ข Pilihan rasa Batagor Kuah Maicih: ๐ŸVarian Pedas: #OriginalLevel3 #OriginalLevel5 #OriginalLevel10 โ€ข ๐ŸตVarian Tidak Pedas: #BasoSapi #AyamBawang #KariAyam โ€ข โ€ข YUK BURUAN PESAN ๐Ÿ‘‡ โ€ขโ€ข WA 0857-1799-6870 or IG @rasyaprihadita #batagorkuah #cemilanzamannow #snackzamannow #cemilanenak #camilansehat #makananpraktis #kulinerbandung #kulinertangerang #kulinerdepok #kulinerjakarta #instafood #igfood #snackenak #snackkekinian #snackhits #snackpedas #maicih #oleholehbandung #jktfoodbang
Menu TENGAHARI... Masak yang senang jee... #KARIayam #sambalGARINGikanBILIS Sibuk buat kuih...masak untuk tengahari jangan D lupa...kan kan.kan.. #jomMAKAN ..
๐Ÿฅ• harini ada mood nak buat #rotijalacarrot #rotijalalobak #rotijala dengan #kariayam #cekerayam .. siapa nak tengok cara buat boleh slide sebelah ๐Ÿ‘‰
Lauk teringin..terung pipit mintak kat umah jiran..tq #terungpipitikanbilisbelada #kariayam #ikankerisigoreng
Calling for MEDIUM PACK lovers.. :) . . Kita ada buat EXTRA pack utk hari khamis 19/07/18. Ada nk join sekali .. . . . . . Whatsapp kita yer. .. +60145379884 . . . . . #umieskitchen #royalrotijala #soft #delicious #rotijala #kariayam #kuziayam #rotijalalembut #rotijalasedap #rotijalatahanlama #rotijalakariayam #rotijalakuziayam #tempahan #kotabharu #kelantan #pengkalanchepa #kubangkerian #kelantanfood #bazarramadhan #hariraya #aidilfitri2018 #rotijalakotabharu #sayajual
next page →