#kariayam

50,523 posts

Loading...
Ide masakan untuk hari senin, semoga menginspirasi . KARE AYAM by @dapurlarose Bahan 1 ekor ayam potong2 Haluskan 4 bawang putih 7 bawang merah 4 kemiri 1 sdt ketumbar Kunyit Jahe Lengkuas Daun jeruk Daun salam Sere Garam Gula Merica Santan Caranya Rebus ayam Tumis bumbu Masukkan ke rebusan ayam Tambahkan santan dan bumbu lainnya Cek rasa Sajikan Happy cooking #kareayam #resepkare #resepkareayam #masakanrumahan #masakanayam #ayamkare #bumbukare #kariayam #karisayapayam #resepkariayam #menuharian #masakanhariini
Kari ayam+hujan = roti jala hijau πŸ€ͺ Lokcing kelantan mari pemberian officemate πŸ˜‹ #dinner #lokcing #rotijala #kariayam #farahfahmi #dapurfarahfahmi
Assalamualaikum Rakan Choco πŸ™πŸ™ Yang di seputaran Banda Aceh suka banget sama nasi goreng masih bingung nyari yang pas di lidah dan di kantong ??. . Tancap gas langsung aja ke @chocoholic_aceh di Jl. Prof.Ali Hasyimi Lamteh - Ulee Kareng (Samping showroom Roma Mobil - Pango) πŸƒπŸ’¨πŸƒπŸ’¨ . Nasi goreng Ayam kari ➑️ Only πŸ’² 18k . . Dijamin membuat harimu semangat lagi rakan πŸŒ€πŸ’«πŸ”₯πŸ”₯ . Tag teman kamu yg suka nasi goreng πŸ·οΈπŸ”–πŸ·οΈπŸ”– . @chocoholic_aceh @chocoholic_aceh @chocoholic_aceh @chocoholic_aceh . . #chocoholicaceh #rakanchoco #nasigoreng #bandaaceh #kulineraceh #chocoholic #kariayam #coklat
Martabak telur kuah kari (isi daging sapi cincang) , disajikan dengan acar timun dan kari ayam. Open order setiap hari Selasa di sekitar kota Paris. Harga : 10 E. Murtabaq d'oeufs et viande de boeuf hachΓ©e. Servi avec salade de concombre et curry de poulet. Demandes ouvertes tous les Mardis autour la rΓ©gion Parisienne. Prix :10 E. #martabaktelur #murtabaq #murtabak #chickencurry #currydepoulet #achar #acar #kariayam #livraisonadomicile #livraisonrepas #repasindonΓ©sien #platsindonesiens #masakanindonesia #masakannusantara #makanankhasmedan
Rini Zis Masak Nasi Takut . πŸ˜„πŸ˜„ #nasitakut #sambaltelurpuyuh #kariayam #ikanmasin timun tarak.. malas keluar dahh . #ngantok
Semua masak by tetamu..tuan rumah makan je!πŸ˜‚ . Depa semua dah nak balik ptg ni 😒sila datang lagi nnt! #lunch #latelunch #farahfahmi #farahfahmistory #kariayam #sayurcampur #ikangoreng #sambaltempoyak #sambaltempegoreng
Kari ayam by makdak xpernah mengecewakan!mekasih makdak masakkan kari ayam..makan ramai2 rebut2 masak ape pun licin πŸ˜‚ . Hilang penat keje weekend ni sbb ramai umat kat rumah..makan ape pun berselera.. #latelunch #kariayam #farahfahmi #makdakmasak
THANK YOU for the feedback dear customer! πŸ˜β€πŸ’‹ . Jemput order ROTI JALA dan KUAH KARI ISI AYAM kita yang ohsem ni 😘 . RM 7.00/box (10 keping + kuah kari isi ayam) . **Add on** Ayam HALF = RM 8 Ayam SEKOR = RM 15 KENTANG = RM 3 (3-4 labu) . **REQUEST kuah** Kuah KARI DAGING = add isi daging @ minimum RM 10 Kuah SARDIN = add RM 10 . Minimum order 3 boxes @ 30pcs = RM 21 . MENERIMA TEMPAHAN SETIAP HARI! (kecuali dinyatakan) . Delivery area KL/SELANGOR (Caj RM 15) . Sesiapa yang nak kita bekalkan roti jala dekat kedai2/gerai2 korang, atau nak sedekahkan roti jala kita ke masjid/surau* boleh PM kami tau.. πŸ˜‰πŸ˜˜ . *Utk sedekah - NO minimum order ye πŸ˜‰πŸ˜‰ . Fast response 016-411 4740 (Quiya) . #rotijala #sayajual #kariayam #makananharian #makanansedap #makananhalal #rotijalakariayam #rotijalaayam #ayam #halalfood #fooddeliveryklangvalley #fooddeliverykl #tasty #penghantarankerumah #juadahmakan #makananoffice #halal #pejabat #penghantaran #sayajualrotijala #fooddeliveryservice #homemade #bazaarpaknil #masakan #sedap #masakanmalaysia #jualrotijala #assalamualaikum β€’
Kat Kubang Semang ni ahad ada Pasar tani Kalau mai belah sini Pasar tani ban busuk Nama dia Tapi tak busuk Macam2 la ada .. Jom melodi #kariayam #leakitchen #caramakcik #masak #sedap #masakapahariini #sayamasak
Set B (50 pcs) roti jala + kari ayam..tqsm Pn. Elis..😊❀️ . πŸ‘‰ 011-12428962 πŸ‘ˆ . #sgbuloh #damansara #rotijala #kariayam #rotijalakariayam #birthday #anniversary #wedding #engagement #solemnization #hantaranmurah #cakestagram #instafood #photofood #foodie #foodporn #photography
Tinggal nambah sambal hijau dan daun singkong rebus saja.... bumbunya pun dibantu ama @rempaku bumbu kari India. Tinggal nambah kan bawang merah dan putih halus yg ditumis,lada bubuk, ketumbar bubuk, lengkuas, jahe, kayu manis, daun salam, jeruk, sereh dan kunyit. Tambahkan bubuk kari India, taruh potongan ayam aduk balik hingga berkulit. Kasih air dan santan. Gula dan garam. Tunggu sampai mendidih. Koreksi rasa. Siap hidangkan... #kariayam #pawonebumurti
Untuk hari ini.. #rotijalajb #kariayam n #bihungoreng 😍😘
Selera nasi takda,makan ni je la..Roti naan yang tak berapa nak sempurna tapi alhamdulillah rasa dia lebih kurang cam kat mamak tu... #lunch #rotinaan #bentuktaksempurna #okladarikauacah2sempurna #rasasedap #kariayam #sardin #jarangtaksedap #babykari #muahhhhhhh
Nasi Kari Ayam/Sapi Kaleo deliciously yummy!
Sarapan apa semua? Roti jala kari ayam pagi ni... Lupakan kekalahan malam tadi, walaupun sebelum tidur mengalami sedikit tekanan mental dan emosi tapi lepas guna bantal gebu hotel dapat tidur selesa. Bangun pagi dengan penuh rasa semangat! #maksayayangmasak #rotijala #kariayam #livingbetter #cowaybysitizarina #bantalhotel #dasabdul
Latepost# One special orders our foodies Kari Ayam & Ayam goreng ketumbar,ordering by Sis Jenny. πŸŽ€πŸ˜πŸŽ€ #kariayam #ayamgorengketumbar #masakan #makanan #kuliner #kulinerbatam #homecook #homemade #vies_kitchen
It is delicious I ❀️ it #pulutkuning #kariayam #kotabharu #kelantan
Alhamdulillah rezeki πŸ†πŸ₯‡βš½ #kariayam #karidaging #karikentang
Terima kasih customer membuat tempahan putumayum dari kami. . Anda yang belum pernah cuba putumayum kami boleh datang ke kedai kami di Medan Tengku, Jelutong. . Waktu Perniagaan : Selasa : 4pm - 7.30pm Rabu : 5pm - 7.30pm Khamis : 4pm - 7.30pm Jumaat : 4pm - 7.30pm Sabtu : 7.30am - 11am Ahad : 7.30am - 11am Isnin : Cuti . Kami menerima tempahan untuk semua jenis majlis . . Untuk Info lanjut boleh Hubungi Admin - 01137412429 #HNPFP #customer #penang #famous #putumayum #putumayung #putumayam #putupiring #penangfamousputumayum Β  #oder #repeatoder #tradisonal #tradisionalfood #viral #penangfood #viralfood #catering #kariayam #ayammasakmerah #kariperut #dalca #majlis #majlispertunangan #majlispernikahan #majlisperkahwinan #majlisaqiqah #majliscukurjambul #majliskesyukuran #doaselamat
THANKS FOR COMING . Ide makan malam hari ini, boleh juga cobain @roastking.id.. Slamat makan malam!! . #RoastKing #RoastKingMedan #KulinerMedan #MakanMana #NomnomMedan #RoastKingID #AyamPanggang #RoastChicken #KariAyam #KariSapi
Bakal masuk dlm perut jap g.. #kariayam #sayurkubis
The making of TAPAK UNTA πŸͺπŸͺπŸͺ Jum'at 14/12/18 Insya Allah kami mmakai bahan&cara pengolahan yg brkualitas,higienis dgn teknik mmasak yg tepat shingga mnghasilkan rasa yg nikmatπŸ‘ŒπŸ‘ Dlm pngemasan mknan pun sgt djaga kbersihan&kerapiannya agar tdk mngcewakan cust trcintaah 😍 thanks for ordering with us!! . . . #wadai #wadaiipau #ipau #kuebanjar #photooftheday #picoftheday #petahasia #banjarinfo #southkalimantan #indonesianfood #oleholehkalsel #oleholehbanjar #oleholehkhasbanjar #lempengkari #lempengkarih #kariayam #karidaging #karihayam #karihsapi #tapakunta
Tq @reen8559 for ur order. Roti jala with curry chicken n potato. #rotijala #rotijalasedap #rotijalashahalam #kariayam #sisjual #dessertshahalam
Kari nasi liwet 맛λ°₯ 카레 #λ‹­ #두뢀 #카레 #kariayam #nasiliwet #indonesianfood
Kari ayam melayu style. Happy lunch gais! #paejahmasak #mamamasak #kariayam
Alhamdulillah done menu today πŸ€— As usual after je ttp kedai Terus masuk dapoq pula.. #KariAyam #KobisGorengAlaMamak #AyamGoreng Bismillah..
Comotnyeee kuali sis🀭 Sis masak kari ayam je.. Lunch sekali dinner terus la... Sis malas 😁 #kariayam
❀ . My chicken curry . It looks edible 🀭 . Note: Bahan: Minyak masak, bunga lawang, kulit kayu manis, buah pelaga, bawang kecil, bawang putih, halia, ayam, santan, cili hijau, serbuk kari, daun kari, kentang & bahan perasa . Cara: Tumis bunga lawang, kulit kayu manis, buah pelaga, bawang kecil, bawang putih dgn halia dalam minyak masak hingga naik bau. Masukkan daun kari, rempah kari yang telah direndam dan masukkan sedikit air. Masukkan ayam dan kentang, tambahkan air dan masak hingga pecah minyak. Masukkan cili hijau, kemudian masukkan santan dan perasakan dengan garam & gula. Masak hingga pecah minyak & mengikut kepekatan yg disukai. . #chickencurry #kariayam #cooksomethingsimple #lunchmenu #homeprepared #instafood #food #jommakan #foodie #igfood #foodgram #meandmyloveforfood #foodlover #foodstagram #foodpics #makanmana #makanapa #foodandbeverage #bukuresepiain
Siap lunch t.hari ni..top up inti kelapa.. #kariayam #sayursawi #ikanmasingelama #intikelapa
Menu today for lunch Lemak Kari ayam ah hahaha . . Biasa kita masak kari ayam macam mana? Ada yang masak kari dengan santan and ada jua without santan kan? . . So kita prefer mana? With o without santan??? . . #kata2kakyul #syedfamily #ceritakakyul #resepikakyul #kakyulmasak #menukakyul #kariayam
Alhamdulillah Terima kasih pd yg order 😘 #sayajual #rotijala #kariayam #rotijalakariayam #cheras #kualalumpur #dapomamalicious
satu cukup laπŸ˜‚terkoyak pula jala tu 🀣 #kariayam #rotijala
Hari ni kita menjala... Wahhh rajin sungguh nak menjala pagi2 ni.. Breakfast roti jala dengan kari ayam #rotijala #kariayam #teho #breakfast #sarapanpagi #suzimasak
Mejuah-juah kade kade Nggo sarapen? Yang masih bingung sarapan dimana. Ada rekomendasi Kari ayam πŸ“ sebelah toko gunung mulia (simpang BNI kabanjahe lama, belok kanan kalau dari tugu catur) Admin gak tau namanya, tapi enak. Ada yg suka sarapan disini? #kulinertanahkaro #kulinerkabanjahe #kariayam #kariayamkabanjahe
Assalamualaikum..morning... . Happy SABTU-day...😘😘 . Marilah breakfast...breakfast ramai2..ape pun sedap... . #lempengkelapa #kariayam #nasilemakdaunpisang #kuihmuih #breakfast #instafoodmalaysia #foodpornmalaysia #foodporn
Menu akhir pekan ini adalah nasi kari ayam... Bisa dapat gratis minuman juice, teh atau kopi. Paket lengkap mulai dari 20k aja. Jangan lupa ajak kawan atau kerabat untuk ngopi syantik disini Karena ada diskon menarik lainnya. #pku #pkukuliner #perutlaper #perutbuncit #kariayam #nasikari #promodiskon #gagaldiet
gulai ayam..makan dengan pulut kuning.. tumis kulit kayu manis,bunga cengkih,bunga lawang,bunga cengkih,daun kari..masukkan bawang besar,bawang merah,halia yang diblend..masukkan bancuhan serbuk kari ayam dan daging @adabi_consumer +serbuk kari ikan @adabi_consumer +air asam jawa..masak sampai pecah minyak..masukkan ayam,ubi kentang..masukkan garam..santan @adabi_consumer ..tomato..dan siap! campur rempah lagi sedap #kariayam #gulaiayam
KARI AYAM ANAK MELAKO PIOR . UNTUK TEMPAHAN BOLEH CONTACT KAK EYDA TEOH . 0123211374 #kariayam #kariayammelaka #baba #nyonya #ayah
next page →