#komikmalaysia

65,308 posts

Loading...
Yakusoku no Neverland The Promised Neverland akan tayang 11 Januari 2019 . Producers: Aniplex, A-1 Pictures, Fuji TV, Shueisha Studios: CloverWorks Source: Manga . Big anime untuk tahun 2019. Dengan rekod dan pencampaian kutipan manga yang menakjubkan. The Promised Neverland pasti akan membuatkan korang tak senang duduk menantikan episod seterusnya. Bayangkan, Mama yang menjaga dan merawat Emma dan kawan-kawannya adalah cuma hamba pada demon. Menyediakan mereka untuk menjadi hidangan bagi demon setelah cukup masa . lama min tunggu adaptation nih . -maman . #yakusokunoneverland #thepromisedneverland #winteranime2019 #teamIGMY #IGMY #anime #manga #animemalaysia #anisong #animeedit #animeamv #animes #gengkomik #komikmanga #komikmalaysia #cosplay #cosplayer #animememes #memeanime #otaku #animelover #animegirls #waifu #kawaii #kawaiigirl
Besabar ye.......alang2 tu like lah dulu ep6.. #gengkomik #gengkomikmalaysia #komikmalaysia #memes #meme
Haha.. Jilaka nya anjing..menyalak sesaja.. Aku jiran kau kot.. Xkn xknal.. Damn u.. 😂 . Credit @pet_foolery . ❤"Turn On Post Notifications" . 🎈Guys follow ig nih: . 🔥@ohsem.video & 🔥@tempatbebel . 📞Untuk review whatsapp 01115777950 #komik #komikmalaysia #memes #meme #memesdaily #mememalaysia
OH this is Elly. drawn by Katsuo. Until Elly saw this... *swipe left note: Katsuo used a ref *thanks to the real artist on Pinterest🌟 #daiesukisan #itsukitwins #manga #mangaka #komik #komikmalaysia #gengkomik
Bile kau di alam lain.. (tag mmbe) . ❤"Turn On Post Notifications" . 🎈Guys follow ig nih: . 🔥@ohsem.video & 🔥@tempatbebel . 📞Untuk review whatsapp 01115777950 #komik #komikmalaysia #memes #meme #memesdaily #mememalaysia
Ep6..like..double tap je..nanti ep7..sape yang xpaham baca ep5..#gengkomik #gengkomikmalaysia #komikmalaysia #memes #memecomic #meme #memes 😂 #medibangpaint
actually ada bnyak jenis org bila result keluar..tpi aku buat 2 je..hahak..sooo..korng yg mne..HAHAHA..sape excited tu..msti budak budak RK uh HAHAHAHAHA..andd asl aran yg beria..aku yg ambik result asl dia yg gabra..HAHA #kitalegend 🔥 #komikmalaysia #komikhambar
Goodluck to #pt3 candidates for your results tomorrow!
Kisah : Kelas pendidikan seni . Kelas seni di sekolah rendah aq ade satu tradisi ni, (xsure tradisi ni dipakai semua kelas di sekolah aq atau kelas aq shj) di mana artwork student2 yg cantik utk homework seni minggu tu akan dipilih utk ditampal di dinding belakang kelas. So bagi yg terpilih tu, memang the whole week semua pelajar kelas tersebut akan tengok dan puji student2 yg terpilih. . Masalahnya, aq cuba sungguh2 every week tapi artwork aq tak pernah terpilih. Mungkin aq je kot perasan artwork aq cantik and rse layak ditampal kt belakang. Cikgu akan pegang artwork2 yg terpilih shj, dan artwork2 yg lain akan dipulangkan semula kepada pelajar. So bila aq tgk cikgu aq berjalan ke arah aq, aq dah tau da aq x terpilih🙄. Stress tu sampai rasa mcm nak cabut je artwork2 kt dinding belakang tu😅. Tiba la satu minggu tu, aq buat keputusan untuk minta mak aq lukiskan satu lukisan ni kt rumah (aq x berape igt gambar apa) dan dipendekkan cerita lukisan aq terpilih and ditampal kt belakang buat pertama kalinya. Finally!!!🙄 Tapi sampai sekarang tiada siapa yg tahu sebenarnye mak aq yg lukiskan includong mak aq sendiri. Kira macam aq amik kredit drpd kerja orang la🤣. Yee aq tahu aq jahat... tapi lepas2 tu xde pun artwork2 yg aq buat sendiri terpilih..and sekali je aq minta mak aq lukiskan. Masa tu aq teringin sgt nak rse popular kejap dalam kelas sbb sampai minta mak lukiskan😎. Xcukup kasih sayang la katakan. . So pengajaran dia, jangan la senang2 amik kredit kerja orang lain. Kita kena la belajar susah2 dahulu. Dan aq percaya kalau usaha betul2 memang akan dapat apa yg kita nak. Even aq sendiri pun belum capai lagi apa yang aq nak but hopefully one day I will. Sampai sini jela cerita kanak2 aq.🤪 . P.s : Gamba tiade kaitan dengan cerita ya. Sekadar hiburan shj.
Ep 22 - Tok Ketua Ddu Du Ddu Du. . Selain dari bisikan syaitan, nasihat member pun kadang - kadang tak boleh pakai jugak kan? Tag sikit member korang tu please?. . Terima kasih kepada @jamtangan.shahalam kerana menaja komik. Nak survey jam tangan yang cantik boleh godek instagram bro ni ok?. . #lawakhambar #lawak #komikmalaysia #nerdpakaispek #komik #lawakmalaysia #gengkomik #lawakantarabangsa #paidreviewmalaysia #paidreviewmurah
📣 HUGE DISCOUNT FOR 12.12 SALE!! Sign up now to get: ✔ Tealive RM10 voucher ✔ Vanora RM30 tournament voucher ⚠️ HURRY UP, SLOTS ARE LIMITED!! Visit link in our bio to get more info. #vanora #vanoraacademy #comic #comics #comicbookartist #comicartist #comiclovers #komikmalaysia #komik #komikdewasa #komiklokal #komikkarikatür
Tolong dia selesaikan... Haha @lawak.hangit . . . (@lawakdeyy ) #f4follow #l2l #lol #lawak #dey #k #follow #like #komik #komikmalaysia #memes #repost #lawakdeyy . . . Nak ceriakan hari anda yang suram ? Hah...Followlah @lawakdeyy ❤️.. Kami akan cuba improve 👍🏼 lawak kami ok ? DEY !!
Ep5..like..double tap..@rider_komik /@hai_adi._ belum keluar lagi..slow2 tu dulu buat..mungkin banyak episod.. #gengkomik #gengkomikmalaysia #komikmalaysia #memecomic #meme #memes
#Repost @kiclegartwork.mafada (@get_repost ) ・・・ the hambar komik # 4. Lagenda mengatakan bahawa budak tersebut kena 'cahaya bintang' dengan salah seorang pegawai Dewan Bahasa dan Pustaka di situ juga. #komikmalaysia #gengkomik
Episode 9 apakah yang bakal berlaku? ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ Follow👉@dark.gems.comic 👈 Support! 👇🏻 @quv_amsyar23 @itstadahitori @aku.melayu @meme.versi.malaysia ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ #komikmalaysia
Mana tau taik kerbau... - - - #komikcapang #komikmalaysia #gengkomik #komiklokal
Sambungan kisah Jade yang rasa kosong minggu lepas. Aku selalu fikir begini, tidak ada masalah yang terlalu remeh untuk diluahkan. Lebih baik berlaku jujur terhadap perasaan sendiri berbanding membiarkan perasaan tu memakan hati kita, sehingga dibiar lama membengkak kemudian bernanah dan merebak sehingga semuanya terlambat. Tapi yalah, setiap orang punya cara tersendiri. Terpulang pada keselesaan masing-masing. Sebagai kawan, ahli keluarga, mahupun pasangan, sangat penting untuk kita beri sokongan antara satu sama lain. Luangkan waktu kita untuk mendengar luahan satu sama lain walaupun sebentar, ataupun beri kata-kata semangat. Kerana siapa tahu, dalam kita melakukan demikian, satu nyawa akan terselamat. Hubungi Befrienders KL untuk sokongan emosi: +603-79568145 24 jam setiap hari, percuma, dan confidential. Follow Instagram, Facebook, dan Twitter: @khairushdi #timmisi #pekomik #komikmalaysia #mentalillness #emotionalsupport #mentalhealth #digital #digitalcomic #comicore #comicoreclub
Komen2 kalau x sabar..aku tengah buat ep5.. #gengkomikmalaysia #gengkomik #komikmalaysia #memecomic #meme
>6)KASUT hmm..yang faham tu fahamlah..yang tak faham tu buat buat faham lah yeee #komik #komikmalaysia #gengkomik
Tbt mini comic of me... :') my reaction when boss ordered me to draw dress with laces. You know lace? Its not that i hate it, it is just im not too good drawing detailed things and it always makes me nervous and dying. . . . . #comicstrip #comic #manga #nekocchinart #reaction #avatar #myreaction #love #lace #detail #detailed #komik #komikstrip #komikmalaysia #myavatar #oc #originalcharacter #malaysian #malaysianartist #artist #lukisan #ganbattekudasai #ganbatte #mohontabah #sayangbossaya #sistakkuat #fashiondesigner #fashionillustrator #illustrator #dressmaking
Jilake, woiiii... pehal sampai 90Gb... Boku no pico 4K ke apa... Adehhh, tag member korang simpan buat koleksi... Dasar otak kuning, simpan nama lain sikit...File study ke, file memes ke... -eiji #teamIGMY #IGMY #anime #manga #animemalaysia #anisong #animeedit #animeamv #animes #gengkomik #komikmanga #komikmalaysia #cosplay #cosplayer #animememes #memeanime #otaku #animelover #animegirls #waifu #kawaii #kawaiigirl
Kesensiviti terhadap internet:Dahulu dengan sekarang/Sensitivity towards internet:Back then and now...(Positif melambangkan orang baik atau tidak terlalu sensitif manakala negatif adalah di sebaliknya/Positive symbolized good people or not so sensitive people meanwhile negative is opposite) #komikbahasamelayu #komikmelayu #komikinggeris #komikmalaysia #komikstickman #stickmancomic #stickman #englishcomic #malaysiancomic #hadiscomic #webcomic #sensitivity #kesensitiviti #internet #dahulu #sekarang #backthen #now #madeinmalaysia
4/12/18, Pekomik telah menerima penghargaan dari Datuk Bandar Kuala Lumpur, Datuk Nor Hisham Ahmad Dahlan sempena kerjasama strategik ketika Kuala Lumpur Design Month 2018 pada Malam Apresiasi Rekabentuk Kuala Lumpur 2018 di Sunway Putra Hotel Kuala Lumpur. Turut hadir adalah Menteri Wilayah Persekutuan, YB Khalid Samad, kartunis antarabangsa Zunar dan pelbagai wakil-wakil daripada industri kreatif lain. Semoga kerjasama erat antara Pekomik-Dewan Bandaraya Kuala Lumpur diteruskan dan seni kreatif kartun, komik dan animasi terus diangkat. Nantikan kemunculan Toon KL edisi kedua tahun depan! Pekomik Bangkit! #pekomik #animas #dbkl #kuldesign2018 #dewanbandarayakualalumpur #komikmalaysia #animasimalaysia #kartunmalaysia #kltoon #quillcitymall #life
Perbaharuilah niat setiap kali kita ingin menuntut ilmu. Kerana hati sangat mudah berbolak-balik, hingga terlari daripada niat asal. Moga kita menuntut ilmu hanya kerana Allah semata-mata. . Stay tune for #traveloglondonthecomic in 2019! . #warnawani #dakwah #islamic #islam #komikdakwah #lukisandakwah #traveloglondonthecomic #komikmalaysia #kucing #islamic warnawani #dakwah #islamic #koleksikomik #koleksikomikmalaysia #ilustrasi #illustration #kartun #kartundakwah
Ep 7 dh keluar Adakah Mereka menang atau tidak tunggu ep seterusnya Follow @hai_fiq._ @hiro_meme @lawak_meme._ @rider_komik #komikmalaysia #komikdigital #komiklawakmalaysia #qif_meme #gengkomik #komik
Repost from @revolusiraksasa - Revolusi Page 33: Awek Buncit⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #revolusiraksasa #gengkomik #komik #komikstrip #lawak #komikmalaysia #lawakhambar #potd
Episode 8 aku lupa nak tulis kat cover tu.. Hehe Dan lagi satu 'bersambung ke episode 9...aku pening time ni.. ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ Follow👉@dark.gems.comic 👈 Support! 👇🏻 @quv_amsyar23 @itstadahitori @aku.melayu_ @meme.versi.malaysia ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ #komikmalaysia
Selfi tk slh tpi bertempat la Ha lagi satu buat sesuatu biar degan iklas jgn menunjuk2 #komikmalaysia #gengkomik #komikdakwah
The Ultimate Part 1 Sorry dialog belum ada lagi BTW yang kena tumbuk tu pencuri lupa nak letak #komikmalaysia #komikdigital #komikharian #gengkomik
✌🏾😎
next page →