#korga

3,728 posts

Loading...
MEMNUNIYET 💕💕💕💕Bizlere güven sağladığınız için teşekkür ederiz @akkaya.betull @seymasecgin @seda.oguzz #memnuniyet #korga #güven
Tlg weh , kalau tang buluh je mesti kena sujud lpstu merangkak dgn load hawau . Hahaha #kahkah #korga #kengkawanproject #wakandaforever
Salam dan selamat malam. Jom ikut kami menawan puncak Gunung Korbu + Gayong (KORGA) pada 22 - 24/2/2019 (3h2m). Kos RM150 (Deposit RM50) merangkumi:- 》permit 》guide 》sweeper 》crew 》ration 》fly & ground 》first aid kit 》komunikasi radio 2 hala 》pengurusan Bagi yang berminat, boleh PM atau whatsapp saya di nombor 019-3534383. Tq. #kakigunungbrotherhoodadventure #kgba #kakigunungbrotherhood #kgb #korbu #gayong #korga
Ini la anak bawang Holland aku yang paling Aku sayang,Yang selalu tolong Aku,Yang selalu bagi pendapat,Yang X berkira,iklas tolong,siap xsuru bawa Aku bag besar time kt korga ,diorang suru bawa daypack jaaa..sekali Aku try bawa bag diorg mak ai mw 15 kg😅....aku lagi selesa naik gunung dengan korang ajak mana2 gunung on jaaa🤣... terima kasih sudi berkawan dengan aku😘I love you always #korga #viasenooi #mendakigunung #sahabat #persahabatan #g7
sedap?suke?isap la lagi nak...ni org panggil pacat komando..smpi ke leher pun aku kena..ni paling gatal teruk #leech #pacat #korbu #gayong #korga #mountkorbu #mountgayong #hike #hiking #hiker #climb #stair #toughtrail #mud #nature #jungle #forest #khatulistiwaforest #pewai #bersepai #nokharom
Sekarang ni cuaca hujan lebat ribut taufan, angin kencang, tsunami, gempa bumi. Jadi kawan2 semua pakat hati2 lah ye masa menggunung tu. Puncak Korbu pon kilat dah dok singgah dah skrang. Sampai puncak possing macam ni ye dan #haluankiriadv Tapi @hanna_michiyo punya possing over teruk. Nasib baek tak tersembam.😂 #haluankiriadv #korga #daypack #outdoors
Lain macam betol cowboy suka naik gunung nie..Biasa cowboy suka naik kuda je..Dunia nie betol2 dah nak kiamat agak nya.. #goodmorning #justjoke #whysoserious #hike #hikers #hiking #hikingbuddies #nature #mountains #ontrek #korga #betterlatethannever #ifyounevertryyoullneverknow
Mempunyai minat yg sama itu satu kelebihan #alhamdulillah #korga
Tanda kebesaran Allah, dapat melihat keindahan alam. #korbu #gayong #korga #chubankejam #chuban #throwback
“The words always belong to the mountain”-KorGa #hikejackers #lovethenature #korga #tundukresampadi
ll Smile ll Hike ll Summit ll Bila hike.. benda paling kita bersyukur sgt bilamana, kita diberi kekuatan utk habiskan trip tanpa kecederaan.. alhamdulillah.. penat? Gunung naik mana penat.. shopping lagi penat kot.. lagi satu.. pilih teman makan kat mana pun penat jugak.. 😝😝😝.. hppy weekend guys! #loveyourself #hike #love #lovely #happiness #peak #summit #version1 #smile #rest #weekend #korbu #gayong #korga #yongbelar #ejhike #kitorang
Jika kamu berjaya ke puncak bersendirian itu BIASA,dan jika kamu berjaya ke puncak bersama2 dengan seribu impian orang lain,itu adalah LUAR BIASA... Tahniah pada ke semua line up Korga..Keep it up dan moga kita berjumpa lagi in shaa Allah... #congratulations #lineup #korbu #gayong #korga #hike #hikers #hiking #redantshikers #kemseroja #campsite #pushyourself #keepfit #betterlatethannever #ifyounevertryyoullneverknow
Mereka kata kami adik beradik, on a trip tinggalkan rumah time cuti. Apa pendapat kalian? . . . #siblings #lainbapaklainmak #hikingtrip #korga #hikers #kemanakahkita #roadtog7 #togetherweareone #togetherwearestronger #togetherforever
"Stokin basah? No problem brother...Ha.ha.ha...Dah 3 tahun trip #Korga 2D1N ni berlalu...Rindu pula nak pergi trip...😓😓"
~belum terlambat nak ucap hari deepavali. ~inilah hasil gambar bila timer letak 7 ~kesian kayuh sorang pastu kene kejor anjing . sajat! Tom #mtb #fitnes #stamina #misikorga #korga
Alam telah menyakinkan, Kau mesti pergi kau mesti, Alam telah menyakinkan, Kau mesti kembali, Bagai yang telah dijanjikan, Illahi.. #korga #korbugayong #musmountainsoutdoor #doth47 #mmoutdoor #mmo #jap
Time grabs you by the wrist, directs you where to go, so make the best of this test, and don't ask why, it's not a question,but a lesson learned in time!!! Green day!!! #korga #geng7e #gunungnetwork #kamixlaju #whysoserious #BAITX #osprey #rainforest #outdoor #hikers #gunungmalaysia #g7 #pacat #kakicramp #hammocktime #roadtokinabalu
Alhamdulillah, selesai tugas guide group @sekawan_bunga ke Korbu & Gayong. Semua selamat pergi dan pulang. Ekspedisi selama 3hari 2malam yg penuh cabaran dek kerana cuaca yg kurang baik, membajak la komee.. Terima kasih memberi kepercayaan kepada saya membimbing kalian. Mohon maaf andai ada yg terkurang, yg kena bebel kat kijang tu maaf la yob haha. Ada nak pakai guide boleh roger2. #bnfxkorga #malimgunung #tripbeku #dendamkesumatkijang #pmgm #korga
Satu satunya gambar solo trip Korga 3h2m by BNF. Jenuh juga jaga lineup, ada yg desup ada yg santai2. woii komee ni bukan trip 4 hari laaaa hahaha #korga #pmgm #guideberlemuih #malimgunung #kerjakamihina
Gunung Korbu & Gayong, 15-17 Sept 2018📍 Appreciate who always be with you. Going up and down together with you. Nice trip 👍 Thanks for this trip 😊 #Korga #HFG7 #Heismysuperhero
Jalur pendakian korga 2018 Misi berjaya 🤗 15 line up. Biarpun kami tak ramai tp kami ada 🤣 huhuhu #korga #mountkorbu #mountgayong #rodrenggotrip #trippewaibersepah #rodrenggohikers #rodrenggotrackers #gengtakadajantung #broash #scout
14/9 - 1700 .: -off to perak, 15/9 - 1000 .: Start ascending. Reached base camp (probably) around 1630. 16/9 - 0200 .: Ascend to 2 peaks of korga. 1200 - reached korbu. 1500 - reached gayong. 1830 - reached korbu again. 17/9 - 0400 .: Arrive at base camp. 1100 - descend 1500 - I'VE COMPLETED IT ONCE AGAIN #KORGA #pewai #kakitakde #G2 #G4 #threeoutofseven #fourmoretogo
Kisah Kali Ini !!👣🤠 Tapi tak sempat 2in1, boleh 1 je lah😅😃 "Haa.. pergi lagi pergi lagi.. Sape suruh pergi" 😄😅😅 . .. .. #korga #korbu #gayong #perak #hiking #adventure #ekstrem #nature #outdoor #beautiful #pewaiteruk #mental #rodrenggohikers #rodrenggotrip
Selepas 2 minggu yang memenatkan,aku nak rest seketika dari hiking nie...Korang tapayana pm2 aku ajak trip rahsia bagai..Aku terajang nanti... #sweeperbaranbelike #camping #campsite #korga #redants #hike #hikers #hiking #kemseroja #nature #mountains #betterlatethannever #ifyounevertryyoullneverknow #insanebutlovinginsilence
Entah lah. Tak faham kenapa repeat.. #gunungkorbu #korga #chuban #recoveryaccomplished
Congrats @hafezeebaharun for Korga Trip last weekend. U did a great job.. pasni leh gi V2 pulak. #onjejak #korga #dayhike #g7 #hiking #trailrunner
kenangan manis sentiasa tinggal disana.. indah.. #korga #gunungkorbu #gununggayong #pewai #pewaiitupastimenyesaljangansesekali #bersepai
Alhamdulillah.. Sampai juga peak.. #korga #gunungkorbu #gununggayong #chubankejam
Abg payung satu ye. Heeee. Trip korga 2018 #rodrenggohikers #rodrenggotrackers #rodrenggotrip #korga #ulukinta
Hacked 😜 #korga
#KORGA . Okay last trip geng😢. @abenteuerseekers
...and start anew with better challenge. #korbu #korga #aben
Morning....salam jumaat....😘 Nnt aku update Kisah day 2 till day 4 di korga.. mlm tadi tertido...ngantok giler..hahaha..😅 #mossyforest #gununggayong #korga #ragatteam
_ Siapa kita hendak menawan gunung milik Allah Azza wa jalla.. _ Alhamdulillah, thanks for Allah kerna beri kekuatan mental dan fizikal untuk jejak kaki di Gunung Korbu dan Gunung Gayong.. _ 📍 Gunung Korbu ❌ Gayong (9/9/2018-11/9/2018) #gunungkorbu #gununggayong #korga #gmhikers #gmhikersclub #kazuji #akubudakgunung #neverstopexplore
Start today naik cikal g memana. ~korga be like #training #korga #naikkorgapulak
50kg..first bukit je dh barai..haha..bila 2 porter tarik diri last mnit..pikul la double beg 4D3N.. #kpmoutdoorventure #youradvanturestarthere #korbugayong #korga #porter
My first G7 🔥pewaii itu pasti 😂 #gununggayong #gunungkorbu #korga
Nak update tentang KORGA tapi MOOD masih tak sampai😭😭 Sape jumpa MOOD...suruh dia balik...tuan dia cari😓 Btw, this pic was taken odw to mount gayong. #10092018 #trekbarai #korga #gunungkorbu #gununggayong #nofilterneeded
kegigihan dan kemahuan sendiri mengalami pelbagai pengalaman 😉 naik itu pilihan turun itu pasti 😉 : : #me #meself #doit #doitwhatyouwant #enjoylife #happy #laugh #smile #hiking #hikingadventures #getsweat #fit #fitness #getfit #womenhikers #love #lovemyself#KorGa #my1stG7 #barai #awesome
" Do not dwell in the past, do not dream of the future, concentrate the mind on the present moment. " #tripthelight #JAP #D47 #doth47 #korga
Mencari adat kadang terjerat Menyimpan nyata buat sendiri Bukan aku punya kudrat Hanya Dia yang Maha Kuasa dalam diri #petualang #korga #korbu #gayong #inijalanku #mencaridamai #hijauituindah #tanjak #tengkolok #destar #masihmentah #masihbelajar
Done Mount Korbu & Mount Gayong (KORGA) DIA punye trek zalim namatey! TOBAT la aku tak repeat!😥😥 Esok je lah cite..😅 #gunungkorbu #gununggayong #korga #giseben #JilaXG7 #odwbaliklayanjalanyangjammed
Saja saja nak lawat keindahan alam dunia. #mount #mountain #hiking #korga
The two gentlemen in the picture below, @dangburi @cannotmereputexpeditionoutdoor are not just guides. They are my teachers. They are the reason I am in love with the wild and the mountains. Behind those soft-spoken and ever smiling demeanour lies a thousand fascinating experiences . The knowledge they posses can only be unlocked if you decide to seek it. To look beyond what is on the outside. They are to be respected for the amount of responsibilities they decided to take on. For that I will forever be grateful to know them in my life . Terima kasih wahai guruku. Semoga kalian dilindungi dan jumpa lagi di ekspedisi akan datang. ☝️⛰❤
Kita semua x hebat x kuat x padu... kt semua smpai ke puncak dgn izin Allah... 😊 Bila niat permulaan perjalanan untuk melihat keindahan Alam yg Allah jadikan maka itulah yg Allah beri kan...🏔️ Tiada ucapan yg dpt diungkapkan melainkan Subhanallah, Alhamdulillah Dan Allahu Akbar 🤗 Teruslah bermusafir melihat kejadian, keindahan, kecantikan Dan kekuasaan Allah 😍 #korga #3h2m #G7 #tripberbilangbangsa #keranahikingkamibersatu #hikerskitabersaudara #hikingispassion
Jom repeat #korga 😂🤣 🌱
Belakang tu bukan puncaknya. Smpai atas baru chuban, turun pastu naik balik barulah sampai peak. Mmg cobaan betul ohhh #KorGa #ExpeditionLilos #BiarSlowJanjiJelita
next page →