#laukkampung

21,548 posts

Loading...
#gulaiomakden #lemakciliapi #kampungfood #laukkampung #sameonmakan #malaysianfood #malaysiafood Name : Gulai Lemak Cili Api Price : Swipe left for the price list Location : Gulai Omak Den, Sepang
Kenduri seround... load carbo manjang tak de burn langsung dah seminggu. Aduh ... kenduri kat sni best ulam ulaman lauk kampung banyak nye menu tak larat nak makan je... Tahniah buat Amir dan isteri.... #kenduri #pendang #jalanΒ² #opismate #laukkampung #lumutport #shortvacay
Ini Lampam Goreng Kunyit Kampung. Ikan ini dibekalkan daripada sangkar Sungai Pahang di Temerloh. Waktu operasi KingPatin πŸ‘‘ adalah dari jam 9 pagi β˜€ hingga 10 malam. Setiap hari Isnin hingga Sabtu dan kami bercuti pada setiap hari Ahad. ☺ #kingpatin #lampamgoreng #ikansangkar #sangkartemerloh #kuahtempoyak #laukkampung #jjcmtv3
Luncheonn.. uols lunch ape tewww. Menikmati ahad. Kita goyang 2 jari. πŸ€ͺ #sayamasak #tinmasak #daridapurtiny #foodporn #foodgasm #laukkampung #kulatsisirrare #udangtelurmasin #patintemerlohtempoyak
Centella asiatica atau daun pegaga... sape kat sini peminat ulam kampung...kita geng!! Menu Sunday funday... Masakan kampung : Pegaga goreng petai cili api... krap krup krap krup beb...rasa macam makan kopok belinja...lemak2 pahit... #latergramfoto #pegagagorengpetai #dapurcici #laukkampung #sysukalaukdolu2
LITTLE PAHANG IN KUALA LUMPUR Hidangkan Patin Buah Masak Tempoyak resipi turun-temurun warisan Temerloh kepada yang tersayang dengan sentuhan kasih sayang, hari ini! Nikmati sepuas-puasnya kelazatan Patin Tempoyak yang empuk dan segar dari Sungai Pahang dan pelbagai jenis masakan kampung kegemaran anda! Ciptakan kebahagiaan dalam setiap hidangan di Ana Patin House. Pastinya menambat selera yang tersayang dan seisi keluarga anda! Hanya yang terbaik dan berkualiti di Ana Patin House. ANA PATIN HOUSE Little Pahang in Kuala Lumpur. HALAL, BERSIH & SEDAP. #AnaPatinHouse #PahangFood #SavingGoodPeopleFromBadPatinTempoyak #AsiaFoodChanel #ExoticRiverFish #MasakanKampung #IkanPatin #PatinBuah #PatinTempoyak #PatinSungai #PatinTemerloh #MakanTengahari #FoodNetwork #PatinBuahMasakTempoyak #FoodGasm #IkanSungaiPahang #SeleraKampung #Lunch #KampungFood #Foodie #KualaLumpur #Malaysia #InstaFood #MutiaraDamansara #Damansara #LaukKampung #instaMalaysia #FoodPorn #InstaFood
LITTLE PAHANG IN KUALA LUMPUR Hidangkan Patin Buah Masak Tempoyak resipi turun-temurun warisan Temerloh kepada yang tersayang dengan sentuhan kasih sayang, hari ini! Nikmati sepuas-puasnya kelazatan Patin Tempoyak yang empuk dan segar dari Sungai Pahang dan pelbagai jenis masakan kampung kegemaran anda! Ciptakan kebahagiaan dalam setiap hidangan di Ana Patin House. Pastinya menambat selera yang tersayang dan seisi keluarga anda! Hanya yang terbaik dan berkualiti di Ana Patin House. ANA PATIN HOUSE Little Pahang in Kuala Lumpur. HALAL, BERSIH & SEDAP. #AnaPatinHouse #PahangFood #SavingGoodPeopleFromBadPatinTempoyak #AsiaFoodChanel #ExoticRiverFish #MasakanKampung #IkanPatin #PatinBuah #PatinTempoyak #PatinSungai #PatinTemerloh #MakanTengahari #FoodNetwork #PatinBuahMasakTempoyak #FoodGasm #IkanSungaiPahang #SeleraKampung #Lunch #KampungFood #Foodie #KualaLumpur #Malaysia #InstaFood #MutiaraDamansara #Damansara #LaukKampung #instaMalaysia #FoodPorn #InstaFood
LITTLE PAHANG IN KUALA LUMPUR Hidangkan Patin Buah Masak Tempoyak resipi turun-temurun warisan Temerloh kepada yang tersayang dengan sentuhan kasih sayang, hari ini! Nikmati sepuas-puasnya kelazatan Patin Tempoyak yang empuk dan segar dari Sungai Pahang dan pelbagai jenis masakan kampung kegemaran anda! Ciptakan kebahagiaan dalam setiap hidangan di Ana Patin House. Pastinya menambat selera yang tersayang dan seisi keluarga anda! Hanya yang terbaik dan berkualiti di Ana Patin House. ANA PATIN HOUSE Little Pahang in Kuala Lumpur. HALAL, BERSIH & SEDAP. #AnaPatinHouse #PahangFood #SavingGoodPeopleFromBadPatinTempoyak #AsiaFoodChanel #ExoticRiverFish #MasakanKampung #IkanPatin #PatinBuah #PatinTempoyak #PatinSungai #PatinTemerloh #MakanTengahari #FoodNetwork #PatinBuahMasakTempoyak #FoodGasm #IkanSungaiPahang #SeleraKampung #Lunch #KampungFood #Foodie #KualaLumpur #Malaysia #InstaFood #MutiaraDamansara #Damansara #LaukKampung #instaMalaysia #FoodPorn #InstaFood
Alhamdulillah..terima kasih support kami. Berselera tgk makcik makan. Jom jom datang kedai kami dan nikmati keenakan patin segar dari temerloh ! #kotadamansara #patintempoyak #laukkampung #selerakampung #alhamdulillah
Esok nak try buat dgr kate letak udang sedap, ada kegemaran sape2 tak ? Hehe kalau ada jom besok ! #kotadamansara #laukkampung #gangtempoyak
Menu berkelah hujung minggu lalu..anak2 enjoy main pantai πŸŒŠβ˜ƒοΈβ„β›±β›±πŸ˜ƒ . . #cutisekolah #sayamasak #resepibonda #resepisedap #masakapahariini #mahn #surirumah #qatarlife #iniceritaku #syukurselalu #laukkampung #ikansinggang #ikangorengberlado #budu #sambalbelacan #kerabuperut #kuihmuih #ayammasakmerah #malaysianinqatar #πŸ‡§πŸ‡­πŸ‡²πŸ‡Ύ
Lunch time....my ultimate favourite sambal petai n tempoyak goreng....@jessabellsoo nak tak? #laukkampung #kitageng #jumlunch #telagaairkuching #resipisaya
Alhamdulillah. Lauk pantang for today. Kari Ayam Yogurt Asam and Kacang panjang tumis bawang putih. And ofcoz laaaa.....Serunding halia ikan bilis wajib ada. Delivery kejap lagi. πŸš— tunggguuuuuuuu ibu2 berpantang. #laukkampung #laukpantangbersalin #menupantang #pantangfood #pantangbersalin #confinementmenu #sayajualserunding #serundinghaliaikanbilis #sayajuallaukpantang
Selamat tengahari. Hari ni kita makan ala2 kampung jer. Sambal telur, masak lemak sayur manis, sambal belacan, tempe goreng, ikan pekasam goreng, ulaman dan nanas. #lunch #sambal #egg #vegetables #coconutmilk #ikanpekasam #sambalbelacan #ulamulaman #laukkampung #nasitakmasaklagi 😝😝😝😝
Alhamdulillah. Lauk pantang for today. Kari Ayam Yogurt Asam and Kacang panjang tumis bawang putih. And ofcoz laaaa.....Serunding halia ikan bilis wajib ada. Delivery kejap lagi. πŸš— tunggguuuuuuuu ibu2 berpantang. #laukkampung #laukpantangbersalin #menupantang #pantangfood #pantangbersalin #confinementmenu #sayajualserunding #serundinghaliaikanbilis #sayajuallaukpantang
Sambal Sotong Cheritera .. Sedap la Sambal Sotong kita ! .. Sebab saya tengok berpuluh kali diorg cuci dan cuci lagi sotongnya supaya benar benar bersih dan takda bau dan betul lembut .. Sedap mkn dgn Nasi Lemak Bungkus tadi ek!😁 .. Package Seminar / Training Cheritera bermula dari RM50 perpax utk 3 kali sessi makan .. Boleh watsapp Linda for sample menu ya .. 0173389865 .. #foodblogger #foodmsia #foodphotography #foodinstagram #foodmalaysia #foodlovers #foodoftheday #foodphotographer #foodphotoshoot #beautifulcuisine #bestfromcheritera #packlunch #lunchdelivery #igersmy #igersmalaysia #foodporn #cheflife #laukkampung #breadandbutterpudding #foodreview #lambchops #foodreview #dagingharimaumenangis #salmonroulade #brunch #lobsterthermidor #surfnturf #keriagulamelaka #dagingsalaimasaklemakciliapi #desserts #lemonposset #keriagulamelaka
Baru nk update menu hari ni Si sepit biru yang sepit dah kne gunting 🀣 macam biasa, tetap gagal siang udang galah. Cuma kali ni separuh kepala masih ada. Kih kih Tun allergik udang galah ni, kuah pun tak berani makan. Hasha duk makan udang je, tak makan nasi πŸ˜… Rebung tu banyak la pula, jadi separuh campak dalam sambal bilis. Pon boleh kan πŸ™ˆ kita yang masak. Hihi.. Simple je, sambal daging lupa amik gambar. . . . . . . #foodblogger #tuntelanikitchen #igfood #foodigers #sayamasak #lunch #dinner #laukkampung #bloggermasakan
Lemang & rendang😘 terasa macam raya la pulak😁.. jom layan sambil tgk matches between harimau malayaπŸ‡²πŸ‡Ύ & vietnamπŸ‡»πŸ‡³ . . Alhamdulillah... . . . . #lemangrendang #breakfast #lunch #teatime #dinner #supper #cravings #foodlover #asiancooking #asianfood #instafood #malaysianfood #resepiringkas Β  #lauk #laukpauk #laukkampung #kampungstyle #selerakampung #makansedap #juadah #kakimakan #homecooked
Malam NI! FINALS!! Rasta TTDI is the place to be! Nak bawak family dinner nasi and lauk? NO PROBLEM! Mcm mcm lauk ala-thai for the family. @rastattdi *tomyum hotpot for photography purposes ONLY. Tomyum will be served from regular bowls. #jjcm #jalanjalancarimakan #tamantun #ttdi #tomyum #siakap #sotonggorengtepung #padprikayam #blackpepperbeef #alathai #thaidishes #foodpandamy #lauk #masakkankampung #laukkampung #western #pasta #carbonara #chickenchop #tauhubegedil #wegrillchicks #nasigoreng #grilledmeats #grilledlamb #lambchops
Yeaahhhh‼️ πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ» . Alhamdulillah..Syukur. Majlis berjalan dengan jayanya. Thank you dear Customer.. ambil Full Package Diamond dari Zemi Garden Wedding ❀️❀️ . Harap-harap berpuashati dengan servis kami dan war-warkan kepada kawan-kawan yang lain πŸ™ˆπŸ™ˆ. Terima kasih sekali lagi kerana memberi kepercayaan untuk menjalankan majlis bersejarah anda 😍😍 . Mudah tanpa memeningkan kepala memikirkan majlis ⁉️. Serahkan je kepada Kami, Wedding Planner dan kerja akan jadi lebih mudah dan teratur gittewwβ—πŸ€—πŸ€— . . Thank you..🌹 #zemigardenwedding . Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi kami πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ» . wasap.my/+60126063085/zemigarden wasap.my/+60126063085/zemigarden wasap.my/+60126063085/zemigarden . . Terima kasih, #zemigardenwedding #merealisasikanperkahwinanimpiananda . . . #weddingplanner #weddingplannerseremban #indianwedding #indianweddingconcept #weddingplannerterbaik #gardenkonsep #gardenwedding #pakejkahwinmurah #zemicatering #cateringseremban #kateringseremban #katering #dewankahwin #seremban #cateringservice #catering #laukkampung #nasiberiani #perkahwinanmelayu #perkahwinanseremban #jomkahwin #pakejlengkapperkahwinan #pakejeksklusif #kateringkahwin #kateringkahwinseremban #dewankahwinseremban #cateringcanopy
18/11/2018. . Jumpa dengan HQ untuk bincangkan pasal produk dan marketing bagi produk #gadisjolobu . . Dah alang2 jumpa, saya restok produk sekali terutama daging salai.. . Saya restok 90 pek. Rasa macam dah banyak sangat. . Maklumlah, bukan musim puasa. . Tapi telahan ku salah belaka. . Tak kira musim apa, bulan apa, daging salai lajuuuuu dan banyak sangat permintaannya. . Tak sampai sebulan, pada 13/12/2018 semua licinnnnn. . So, mana customer dalam waiting list terpaksa saya pos isnin depan. . Alhamdulillah rezeki tak pernah putus. . Ada yang nak jadi ejen saya? . Walau di mana anda berada, InsyaAllah produk kami akan sampai ke tangan anda😘😘😘
Alhamdulillah.. . #dagingsalai #dagingjeruk #kelisalai #puyuhsalai #itiksalai dah restok. . Lai Lai Lai. . Nak join postage isnin ni? Meh wasap, bagitau order korang tau. . 😍😍😍😍😍😍
Anyoung haseyo!!! Sambal #tempoyakjiwakacau was in Seoul Korea 😍😍😍 . Planning for the next trip? Mencari makanan yang travel friendly dan ready to eat sebagai bekalan ketika bercuti nanti? Sis Nisya suggest bawa sambal TJK 5-6 botol. Per bottle boleh served up to 5-6 people tau. Faham tekak orang Malaysia kan mesti nak juga nasi 😁😁😁Nanti kat sana just masak nasi makan dengan sambal TJK pun dah complete sebab ada ikan bilis... ada petai... pedas dan rasa confirm sedap menyelerakan. Makan dengan roti pun ngam! . Nak order nak delivery nak cuba sebotol dua TJK boleh klik terus link in bio πŸ˜˜πŸ’ž . #teamTJK #tempoyakjiwakacau #travelfriendly #readytoeat #gerentijiwakacau #kakitravel #sambaltempoyak #tempoyakkacau #sambaltempoyakviral #sambaltempoyakbilis #laukkampung #sambaltempoyakkacau #hantupetai #lauksahur #igshopmalaysia #mesticuba #mahalberbaloi #laukpotluck #sambaltempoyakikanbilis #duriand24 #jjcm #shopee #tempoyak #sambaltempoyakbilispetai #sayajualsambal #sayajual #sambaltempoyakikanbilispetai #supportmalaysianproducts
"Pegi kedai makan amik nasi putih dan ikan masin je sebab nak makan dgn sambal #tempoyakjiwakacau πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ meja sebelah ckp sedapnya bauuu apa tu jiwa kacau?! Saya bagi try sesudu terus dia tanya beli kat mana nak beli juga πŸ€£πŸ˜… Terima kasih kak buatkan sambal yang sedap... nanti saya repeat lagi tau!!!" . Thank you so much sudi support TJK dan secara tak lansung promote TJK kat table sebelah hihi benda yg sedap harusla dikongsi bersama kan πŸ˜πŸ˜˜πŸ’ž . Lots of LOVE, #teamTJK #tempoyakjiwakacau #tempoyakjiwakacaufeedback #sambaltempoyakbilispetai #readytoeat #travelfriendly #gerentijiwakacau #premiumsambal #kakitravel #igshopmalaysia #sambaltempoyak #tempoyakkacau #sambaltempoyakviral #sambaltempoyakbilis #laukkampung #sambaltempoyakkacau #hantupetai #travelfriendly #igersmalaysia #mesticuba #mahalberbaloi #laukpotluck #sambaltempoyakmasak #duriand24 #jjcm #tempoyak #sambaltempoyakbilispetai #sayajualsambal #sayajual #sambaltempoyakikanbilispetai #supportmalaysianproducts
Bila sakit gigi dah kurang & selera makan dah ada.Harini baru rasa nikmatnya makan nasi.😁😁 Alhamdulillah.Bila Allah baru tarik nikmat sikit je diri ni dah cepat mengeluh.Ya Allah semoga didiklah hati ini supaya lebih penyabar:) #ceritasakitgigi #foodgram #laukkampung
Mak abah melemang merendang pulak hari ni, esok anaknya @ikazachary nak balik kuantan dah.. Gitu la mak abah, kalau anak2 balik cergas je ke dapur memasak.. nak masak itu la, nak masak ini la.. Sekali sekala rasa air tangan mak abah kan.. Sedap je rasanya.. . . Alhamdulillah... . . . . #lemang #breakfast #lunch #teatime #dinner #supper #cravings #foodlover #asiancooking #asianfood #instafood #malaysianfood #resepiringkas Β  #lauk #laukpauk #laukkampung #kampungstyle #selerakampung #makansedap #juadah #kakimakan #homecooked #bukansayayangmasak
It's a Wrapβ€ΌοΈβœŒπŸΌβœŒπŸΌ . Azfar πŸ’ Najla | 15hb Disember 2018 | | Zemi Garden Wedding, Seremban | . Thank you team.. 😘😘 . Zemi Garden Wedding provide Full Package Wedding. For more detail information, Please do not hesitate to contact us πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ» . wasap.my/+60126063085/zemigarden wasap.my/+60126063085/zemigarden wasap.my/+60126063085/zemigarden . . Thank you, #zemigardenwedding #merealisasikanperkahwinanimpiananda . . . #weddingplanner #weddingplannerseremban #indianwedding #indianweddingconcept #weddingplannerterbaik #gardenkonsep #gardenwedding #pakejkahwinmurah #zemicatering #cateringseremban #kateringseremban #katering #dewankahwin #seremban #cateringservice #catering #laukkampung #nasiberiani #perkahwinanmelayu #perkahwinanseremban #jomkahwin #pakejlengkapperkahwinan #pakejeksklusif Β  #kateringkahwin #kateringkahwinseremban #dewankahwinseremban #cateringcanopy .
Menuju jam 4 petang, masih ramai tetamu berkunjung. πŸ˜‰ Terima kasih banyak-banyak kepada semua. 🌞 #kingpatin #gulaitempoyak #asampedas #ayamkampung #ikanlaut #ikansangkar #pekasam #patinsangkar #patintemerloh #stylejandabaik #laukkampung #hidangpanaspanas #jjcmtv3
Assalammualaikum.... . Done IF day 61 & eat clean day 77.... Menu lunch hr ni... Kol 3 td br makan... Extend open feeding window sejam sbb sibuk masak td.... 16 jam jd 17 jam.... Masak lauk biasye2 ajeerr.... Jommm mamam.... . . . #ayamgorengberempah #bayamrebus #pucukpakumasaklemakciliapi #nasisegenggam #kuahsetoet #intermittentfastingmalaysia #intermittentfasting #16 :8 #eatclean #eatcleanmalaysia #jomsihat #jomkurus #jomkurus1Malaysia #diet #healthyfood #healthylifestyle #sayamasak #foodiology #foodphotography #foodie #foodporn #malaysianfood #malaysiancuisine #laukkampung #malaysia πŸ‡²πŸ‡Ύ #intannewjourney #roadto50kg #daridapurkecilcikintan
@nonie_hayati baung pemberianmu selamat digulai. Terima kasih banyak2 mmg ngidam sangat ni. Bismillah.. #baungsegamat #laukkampung
Happy lunch hour uols.. masak apa tu?? - Kari Ikan Kembung - Telur Dadar - Sayur Goreng Taugeh + Lobak - Tauhu Goreng Kilas #ilothomecooking #lunchideas #masakmasak #lauktengahari #laukkampung #iphonephoto #vscoedit #vscofood #malaysianfood
Menu tengahari... ikan selar goreng, taugeh goreng, udang dengan kemumu, ikan masin dan juga sambal belacan. Cepat2 sebelum habis.. #makantengahari #laukkampung @fiez_87 @warung_bongsu
Suasana di sekitar Majlis Resepsi Azfar πŸ’ Najla | 15hb Disember 2018 | | Zemi Garden Wedding, Seremban | . Maintable Deco, Pelamin, Baju sanding & Makeup : Nana Sa'at Touch & Bridal Photography : thesm.co Caterer : Zemi Catering Package : Full Package Diamond . Semoga semuanya berjalan dengan lancar πŸ˜‡ . Kami dari Zemi Garden Wedding menyediakan Pakej Lengkap perkahwinan berkonsepkan ala-ala garden gittewwβ€ΌοΈπŸ˜πŸ˜ . Low cost❗simple❗but like Grandβ€ΌοΈπŸ˜˜πŸ˜˜πŸ˜˜ . Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi kami πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ» . wasap.my/+60126063085/zemigarden wasap.my/+60126063085/zemigarden wasap.my/+60126063085/zemigarden . . Terima kasih, #zemigardenwedding #merealisasikanperkahwinanimpiananda . . . #weddingplanner #weddingplannerseremban #indianwedding #indianweddingconcept #weddingplannerterbaik #gardenkonsep #gardenwedding #pakejkahwinmurah #zemicatering #cateringseremban #kateringseremban #katering #dewankahwin #seremban #cateringservice #catering #laukkampung #nasiberiani #perkahwinanmelayu #perkahwinanseremban #jomkahwin #pakejlengkapperkahwinan #pakejeksklusif #kateringkahwin #kateringkahwinseremban #dewankahwinseremban #cateringcanopy
Alhamdulillah..Syukur. Review dari customer kamiβ—πŸ˜πŸ˜ . Terima kasih kerana memilih dan mempercayai Zemi Garden Wedding untuk Majlis Perkahwinan anda. Jika ada kekurangan kami mohon kemaafan πŸ€—πŸ€— . Matlamat kami adalah memberikan perkhidmatan yang terbaik πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ». Kepuasan Pelanggan adalah keutamaan kami 😍😍 Syukur..🀲🏻 . Kami juga menyediakan Pakej Perkahwinan Lengkap. Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi kami πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ» . wasap.my/+60126063085/zemigarden wasap.my/+60126063085/zemigarden wasap.my/+60126063085/zemigarden . . Terima kasih, #zemigardenwedding #merealisasikanperkahwinanimpiananda . . . #weddingplanner #weddingplannerseremban #indianwedding #indianweddingconcept #weddingplannerterbaik #gardenkonsep #gardenwedding #pakejkahwinmurah #zemicatering #cateringseremban #kateringseremban #katering #dewankahwin #seremban #cateringservice #catering #laukkampung #nasiberiani #perkahwinanmelayu #perkahwinanseremban #jomkahwin #pakejlengkapperkahwinan #pakejeksklusif #kateringkahwin #kateringkahwinseremban
Sambil hubby masak nasi goreng kita buatkan air kopi & kupas nanas ni🍍🍍🍍. 😘 Nanas ni abah yang tanam.. Nanas sarawak, besar & manis giler.. Pernah nanas yang abah tanam ni cecah 5kg, dah hampir sama besar saiz tin biskut.. Memang kami terkesima la kejap tengok buah tu.. Tak pernah tengok nanas sebesar tu.. Abah kata dah ada orang booking, abah jual RM35 sebiji.. Abah citer seronok orang yang membeli, puas hati katanya.. . . Alhamdulillah... . . . . #breakfast #lunch #teatime #dinner #supper #cravings #foodlover #asiancooking #asianfood #instafood #malaysianfood #resepiringkas   #lauk #laukpauk #laukkampung #kampungstyle #selerakampung #makansedap #juadah #kakimakan #homecooked #shzskitchen
Hi uolss.. jom lunch di kedai kami bertempat di Jalan Pju 5 / 20 B The Strand Kota Damansara Waktu operasi 8 pagi - 4 ptg #laukkampung #kotadamansara #umipatintempoyak
next page →