#laukkampung

28,441 posts

Loading...
(balang belum hinje ) di video ini kami hanya ingin menunjukan suasana hati yang sama dengan lirik lagu nya jika ada kesalahan mohon maaf .@korvie_86 #lagudayakkalteng #laukkampung #fff 😊 #fff
Onnz tak onzz klu @ruang_makan_abang ada jual udanggg gedabak2 ni? So delicious!!!😍😍😍 Nak buka makanan @masakan.mama.cyberjaya Mama la @ruang_makan_abang Today! Soto,lempeng n lontong goreng terbaikk! . meh ke bazaar special RUANG MAKAN ABANG cyberjaya 😍😍😍😍 . Org cyber putrajaya seluruh malaysia mai dtg cpt, rasakan smua nye sedappp! Dari pasembok, burger homemade, chicken chop,char kway teow, kebab, soto lempeng, roti john daging ayam,indo mee special, ayam panggang maduuuu,salted egg dan semua masakan panas yg power2 tomyam seafood smua ada! Oh ya shisha also pun adaaaa!! The best street food with the cleanest n superb environment! Do experience it now! 📍 Ruang Makan Abang Sebelum Shell Cyberjaya, building yg depan n corner lot tau! #cyberjaya #foodporn #cyberjayafood #nasilemak #putrajayafooddelivery #ayampedas #ayampenyet #laukkampung #burger #cyberjaya #cyberjayafood #putrajayafooddelivery #delicious #foodporn #kebab #nasigorengabang #nasigoreng
Simply Deli kampong style:- 🔶Daging Salai Masak Lomak Cili Padi Podeh Berapi 🔶TerungBakar 🔶Bendi Celur 🔶ULAM daun Salom 🔶Sambal TUMBOK Podeh Menyongek #daporsari #simplydeli #DeliveryDeliciousDelicacies #kampungtaste #kampungstyle #selerakampung #setiaalamresident #setiaalamfooddelivery #setiaalamfoodlover #makandisetiaalam #lunchsedap #padubeb #laukkampung
Orang jawa mmg feveret dgn tempe. Banyak khasiat dia yg ramai tak tahu. Atas permintaan ramai, kak tul open order sambal Tempe ikan bilis crunchyy tuk minggu nie. Stok cuma tinggal beberapa pek sahaja tau gais. Lambat abis nanti..hehe #tempejawa #sambaltempe #laukkampung #menu #garing #instafood #foodies #travelparis #mirafilzah #serimurnidapurduet #mhi
Hari2 msk...cuma sempat ngan x ja nk ambk gambaq Nk pulak hari sek Mmg kelam kabut jdnya - #alhamdulillah #syukurselalu #sayamasak #makantengahari #sambaltumisudang #kacangbuncisgoreng #masakanmelayu #masakapahariini #laukkampung - Sempat hidang kt pkhang balik lunch Makhang p antaq depa sek agm
Sebelum tonton follow dulu yaa @1001kulinernusantara 💗 @kliksitistory 💜 . . Oseng pare tempe udang Ala @lilik_indrayani_81 ----- Bahan : - 2 buah pare ukuran sedang, potong potong tipis kemudian beri garam sebanyak 4 sdm penuh lalu aduk dengan tangan sambil diremas, diamkan beberapa menit kemudian cuci bilas berulang ulang sambil di peras agar hilang rasa pahit, tiriskan. Bila nggak suka pare bisa diganti dengan labu siam yang diiris memanjang bentuk korek api atau sesuai selera . - 1 papan tempe semangit ( di diamkan di suhu ruang 3 hari ) rebus dahulu tiriskan dan goreng, bisa pake tempe baru, tetep rebus dahulu tiriskan dan goreng setengah mateng, agar rasa langu kedelai hilang . - udang kupas, takaran secukupnya - bumbu iris : 10 siung bawang putih & 10 siung bawang merah . - 1 buah tomat ukuran sedang, iris iris . - 2 sdm cabe keriting giling kasar & 2 sdm cabe kecil giling kasar, biasa...saya selalu nyetock gilingan cabe frozen ini, cara buat : cabe di giling kasar kemudian tumis dengan minyak sampai tanek terutama cabe keriting merah supaya masakan tidak berasa langu cabe, bila cabe digiling dengan blender menggunakan air, maka masak dahulu cabe di wajan...satkan airnya, setelah udah sat beri minyak makan dan tumis, dinginkan kemudian taruh di wadah tertutup rapat dan simpan dalam freezer - 1 jempol laos geprek - 2 sdm saos tiram, saya pake saori warna kemasan bungkus merah - garam, gula pasir dan kaldu bubuk secukupnya - air secukupnya. . . . ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ ⭐️Tag sahabatmu yang doyan masak ya😍 👍Tap Love dan Follow @1001kulinernusantara 💞Inspirasi Mom & Dad @kliksitistory 💗Tips Parenting Follow @sitistory_official 📲Wa: 0878.5633.0640 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ . . . #oseng #osengpare #tempegoreng #makankenyang #tahutempe #lalapan #udangasammanis #olahanikan #resepsambal #laukkampung #laukpauk #makanfree #masakanmelayu #makanapa #sedapsangat #makananmelayu #masakapahariini #masakankampung #makanmakanmakan #masaksimple #sedapgiler #hobbymasak #idemasak #masakmasak #resepsayur #sayuran #sayur #bergizi #tahutempe #endes
Menu Tengah Hari🍴Ulamman Pucuk Asam Madu🌿🌿+Pucuk Singkle☘️☘️+Pcuk Simpore🍂🍂+Pucuk Batek🍁🍁+Gulai Ikan Sampulayang Laut🐠🐠+Sambal Belacan Extra Pedasz🔥🔥Pecah diLiedah😋dg Tirisan Limau Calung Madu🍋🍋+Nasi Hangat Perapian Beras Baru🍚Wow!!😮Deleziiiuuuzs👌🏻Makaseh Umak dah berapi Gamok😘😘 #makansiang #menumakan #lalapan #ulaman #laukkampung #lauk #laok #dapurbujang #tebas #sambas
Inspired by #latthekampungboy Cookies for Restoran Lauk Kampung in Tamarind Square.. Im typing this sambil terliur teringat lauk masak lemak diorang.. pehh sedapnyaaa ~ Siapa yang duduk/kerja area Cyberjaya tu boleh la singgah lunch kat Tamarind Square, Restoran Lauk Kampung.. Ok bye #perutberbunyi . . #ikalukis #laukkampung #restoranlaukkampung #brandingcookies #logocookies #sugarcookies #sugarcookiesmalaysia #woodcookies #kamoungcookies
lunch for today selerad5 ❣️ jemput singgah kedai kami , ada pelbagai lauk yang sedap sedap 😘😍 Kami menyediakan perkhidmatan catering utk pelbagai majlis ✌🏻️ sila hubungi untuk maklumat lanjut :- ieza-0163723923 fadhil-0122533923 SELERA D'5 No. 45 Jalan To7/3, Taman Perindustrian UEP, 47620 Subang Jaya... Ieza- 016-3723923 Fadhil - 012-2533923 #makanankampung #selerakampung #kedaimakanmurah #kedaimakanshahalam #makanmakan #tahunergedil #cateringservice #simplemenuforcatering #foodpack #kedaimakanmelayu #kedaimakanshahalam #masakangoreng2 #cateringofis #cateringformeeting #laukkampung #nasiayambest #nasiayampenyetpower #roticanaimelayu
Brownies kedut : :👉First step, panaskan oven dulu 160° sebelum mula mengadun. 👉Second Sediakan loyang dan baking paper. 👉Go! #BAHAN1 (Double boil kan hingga larut semuanya) ●Chocolate Bar 300gm ●Butter/Majerin 100gm ●Minyak Masak 80gm #BAHAN2 (Ayak 2 kali dan ketepikan) ●Tepung gandum 200gm ●Serbuk koko 70gm ●Baking Powder 1 sudu kecil (Optional, saya tak letak) #BAHAN3 (Whiskkan sehingga gula betul betul larut tak perlu pakai mesin guna manual whisk sahaja dan tak perlu kembang ya, step ni yang akan menjadikan kedut. INGAT! Gula harus larut) ●Gula castor 300gm ●Telur B 4 biji ●Garam secubit : :👉🏽Setelah proses #BAHAN1 dan #BAHAN3 siap, satukan keduanya dan sebatikan menggunakan spatula sahaja secara perlahan lahan,Siap! Lalu masukan tepung secara bertahap tiga kali ya. : :👉🏽Masukkan kedalam loyan 7"/8"/9" ikut ketebalan yang diinginkan (pastikan loyang lapis guna baking paper ya) sis pakai loyang 10 : :👉Setelah siap jangan letak brownies terlalu lama diluar dalam keadaan terbuka sebab ini akan menyebabkan permukaan brownies mengering sebelum dibakar kalau boleh siap ja letak dalam loyang terus bakar. : :👉🏽Bakar pada suhu 160°(INGAT! suhu juga memainkan peranan untuk menghasilkan shiny crust, suhu yang terlalu tinggi akan membuatkan brownies tak menghasilkan kedut dan berderai macam cookies. : :👉🏽Bakar 35-40 minit/Sehingga masak. Lihat bahagian tengahnya kalau dah mengembung InsyaAllah brownies dah masak dan takkan mendap. Api atas bawah ya. : :👉Setelah masak buka sedikit penutup oven dan biarkan brownies didalam around 10minutes selepas itu boleh lah keluarkn *kredit resepi fb jejaka brownie #foodie #foodgasm #foodgram #foodlover #instafood #dapurcikwani #cooking #cookwithlove #malaysianfood #resepiringkas #foodheaven #foodhunter #resepi #foodblogger #ilike #belajarmasak #masakanmelayu #laukkampung #lovecooking #sedapsangat #fresh #makanan #cuisine pastikan on notification utk terima update terbaru dr @resepi_dapur_cikwani
Nak pergi pilah jauh... Nak pergi rembau pun jauh.. Tapi teringin nak makan burung puyuh salai 😢 . . . Citarasa Kampung PD boleh memenuhi keinginan anda 😊 Menu burung puyuh salai masak lomak cili api 😋 ada di sini‼️ Yaaaa....ada di sini,di Citarasa Kampung PD. Datang sini untuk rasa kesedapan nya 👍👍👍 #citarasakampungpd #portdickson #makanbest #negerisembilan #laukkampung #masakankampung
Walaupun hari ni ada program kat sekolah anak, alhamdulillah sempat masak Set Nasi Tomato macam atas tu InsyaAllah boleh makan 10 orang Sila la jamu mata yer 😁. Wassap : 012-3308482 . . #nasitomato #ayammasakmerah #dalcasayur #makantengahari #laukkampung #homefooddelivery #homecooking #foodoftheday
Cerita malam tadi ☺️☺️☺️ Thank you @norridayusoff and @nordinart for a lovely night 😘 sian PN kena teman pergi Chow Kit 🤣😂 #dinner #laukkampung #raya #friends #alhamdulillah @salmahajiahmad you missed this hehe 😜
Lauk ni jugak yg paling best. Tgh tunggu ikan dlm AF siap #ulamulaman #budutempoyak #laukkampung
Pucuk ubi rebus, bendi + budu👍 #laukkampung
Assalamualaikum.. Ni lauk haritu, bukan harini..🤭🙈 Si papa nak makan kerang, si abg nak udang msk sos.. Mama xnak pening. Masak lah dedua.. #udangmasaksos #kerang #bendigoreng #sawicelur #airasam . Tips hayat rebus kerang. Cuci kerang, masuk periuk tanpa air, ketuk serai atau letak bawang jika suka.. Biarkan kosong gitu pon boleh tanpa garam.. Tutup tudung periuk masak sesekejap shj, balik2 angkat.. Jgn lama sgt.. Nanti time makan tu.. Perh manis kerang tu mmg originalll😁 . #menukakhayat #masakankampung #masakanmelayu #masakanrumah #masaksimple2aje #simplefood #menu #sayamasak #carasayamasak #cooking #mahn #foodporn #foodpornmalaysia #laukkampung #homecooking #resepiorangkampung #syukurselalu #foodpic #foodie #malaysianfoodie #malayfood #resepi #share #makananmelayu #homemade
Picit LOVE 💗 dulu ya kak 😊 ...... Akak akak umur 30, 40, 50 yang kusam tak naik seri, nampak tua dari usia, sesuai amik #WD Seri naik, Pinkish, Cerah, Awet muda remaja semula. Tak perlu telan-telan. Tak perlu cucuk-cucuk.Teknologi Baru Ni Paling Berkesan Kak Harga asal RM100 Sekarang #promosi raya #jimatrm20 #paidreviewmalaysia #instafood #dapurcikwani #cookwithlove #resepisedap #masakapahariini #shareresepi #jjcm #resepimudah #kongsiresepi #belajarmasak #yukmasak #mahn #videomasakan #cookwithlove #malaysianfood #resepiringkas #foodheaven #foodhunter #resepi #foodblogger #belajarmasak #masakanmelayu #laukkampung #lovecooking #sedapsangat
Rendang hijau ayam ... lauk bersahur kang... nk mkn dgn pulut kuning..pulut kang bangkit sahur nnt baru tanak.. . . . . . #rendangayam #rendanghijau #malaysianfood #laukkampung #sendayutinggiperak #sendayutinggi #jrmkualalumpur #jamuratumalayakualalumpur #rumahhutanbondarozita #Megaratu #kopiratu #royalv
Suami umur 29 tahun, Kak Jun umur baru 49 tahun tau Uolls, jangan tak percaya k. . Akak2 umur 30, 40, 50, 60 sangat sesuai pakai ni untuk awet muda semula. . Modal pun murah jer ! Tak payah suntik-suntik Tak payah bancuh-bancuh Tak payah telan-telan . Lulus KKM Halal Jakim . Nak harga Jimat Rm20 jom cepat follow ig ni⬇️ @wdtabeauty_official @wdtabeauty_official . Komen NAK #paidreviewmalaysia #instafood #dapurcikwani #cookwithlove #resepisedap #masakapahariini #shareresepi #jjcm #resepimudah #kongsiresepi #belajarmasak #yukmasak #mahn #videomasakan #cookwithlove #malaysianfood #resepiringkas #foodheaven #foodhunter #resepi #foodblogger #belajarmasak #masakanmelayu #laukkampung #lovecooking #sedapsangat pastikan on notification utk terima update terbaru dr @resepi_dapur_cikwani
RESEPI KITA 🔪3 ekor Ikan cencaru 🔪3 biji kentang 🔪1/2 kotak kecil santan kara Bahan-bahan tumis 🔪 3 biji bawang merah 🔪 3 biji bawang putih 🔪 1 inci halia *Kisar bahan diatas 🔪 1/2 inci halia dihiris 🔪 1 batang serai diketuk 🔪 2 tangkai cili kering 🔪 sedikit rempah tumis 3sekawan 🔪 1 keping asam keping 🔪 Sedikit minyak untuk menumis 🔪 Garam secukup rasa 🔪 Gula & perasa jika perlu (* kita tak guna) CARA MASAK 1. Bakar ikan cencaru sekejap untuk buang kulit dia (*sila rujuk gambar diatas) 2. Tumis rempah 3sekawan, serai,cili kering dan bahan hiris sehingga naik bau dan masukan bahan kisar tumis smpai kuning keemasan. 3. Bancuh kari dengan sedikit air kemudian tumis sehingga pecah minyak, api jangan besar sangat takut kari hangus nanti pahit.. kemudian masukan air secukupnya & kentang, biarkan sampai kentang betul-betul empuk. 4. Bila kentang dah empuk masukan ikan, santan kita guna separuh je, asam kita guna asam keping je, nak guna asam jawa pun boleh dan jangan lupa garam secukup rasa.. kita tak guna perasa & gula kalau korang nak guna pun boleh ikut selera korang.. and last sekali biarkan santan masak sebati dengan kari tu.. kalau korang nampak kari korang dah terbit minyak tu maknya dah boleh matikn api and ready to serve.. SELAMAT MENCUBA #takpandaimasaktapirajinmasak #kariikan #kariikancencaru #kariikansedap #menukampung #laukkampung #resepikariikan
Bismillahirrahmanirrahim :) Now we are open and ready to serve you, enjoy the best cuisine from mamak's kitchen just for you! . Wa : +62-812-9532-5532 #mamakskitchen #indonesianfinecuisine #kulinerindonesia #masakanmamak #makananonline #laukkampung #laukindonesia #kulinerindonesia
Bismillahirrahmanirrahim :) Now we are open and ready to serve you, enjoy the best cuisine from mamak's kitchen just for you! . Wa : +62-812-9532-5532 #mamakskitchen #indonesianfinecuisine #kulinerindonesia #masakanmamak #makananonline #laukkampung
Malam ni kite masakkan ayam masak kicap berempah je utk tetamu yg datang. Lawan dgn timun dan sambal penyet. Bertambah2 dorang makan. Alhamdulillah. . Resepi Ayam Kicap Berempah Beberapa ketul ayam *2 biji bawang besar *Segenggam cili kering (rebus) *4 ulas bawang putih *Rempah 4 sekawan *1 batang serai (diketuk) Kicap manis Kicap pekat Garam Goreng ayam yg telah digaul dgn garam dan kunyit. Ketepikan. Kisar bawang, bawang putih dan cili kering. Tumis bahan yg bertanda * sehingga pecah minyak. Masukkan garam, kicap manis dan kicap pekat secukupnya. Masukkan ayam yg telah digoreng tadi dan gaul rata. Siap dihidangkan. ☺️ . . #amirahinthekitchen #sayamasak #homecooked #foodpornmalaysia #mahn #masakapahariini #masakanmelayu #cookforhusband #syukurselalu #cookforfamily #ayammasakkicapberempah #malaysianfood #laukkampung #resepiamirahinthekitchen
Alhamdulillah dengan kunjungan tetamu konvoi raya mpkk kampung sg serai hari ini.. Happy tengok tetamu datang ke rumah & puas hati masak dengan air tangan sendiri. Disebabkan tetamu datang tengahari kita jamu dengan nasi berlauk.. Nasi putih Daging salai pucuk ubi masak lomak cili api Kentang, petai ikan bilis balado Sup ayam Ayam goreng Tempoyak terung ikan bilis Ulam ulaman Ikan masin Bubur kacang durian Nenas Kek coklat Kordial sarsi Disebabkan cuaca mendung, lighting pn x berapa nak cantik. Kusam je gambar☺ . . . . Alhamdulillah... . . . #raya #rayakansebulan #minalaidilwalfaizin #aidilfitri2019 #meriahhariraya #mpkksungaiserai #konvoiraya #ziarahraya #breakfast #lunch #teatime #dinner #supper #cravings #foodlover #asiancooking #asianfood #instafood #malaysianfood #resepiringkas   #lauk #laukpauk #laukkampung #kampungstyle #selerakampung #makansedap #juadah #kakimakan #homecooked #shzskitchen
Selamat Hari Minggu #laukkampung #patintempoyak
Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @yuk.makanmakan Tag Teman2 Ye Resepi oden viral Bahan2 -2 paket pes tomyam adabi -1 paket pes asam pedas adabi -1 ketul kuib tomyam maggi -air 5 cawan (klu suka cair blh lebihkn) -gula,garam & perasa -bahan cucuk2 **cara buat blh tgk video ya i #belajarmasak #yukmasak #videomasakan #cookwithlove #malaysianfood #resepiringkas #foodheaven #foodhunter #resepi #foodblogger #belajarmasak #masakanmelayu #laukkampung #lovecooking #videomasak #wowlaper #destinasijajan #jangkrikkuliner #pecandumakanan #videomakan #videomakanan #pesonakuliners #resepmasakannusantara #doyanmasak #laperbener #laperbaper #foodindonesia #lezatnikmat #wowkuliner #jajanan
Alhamdulillah done setup for majlis Aqiqah & Sambutan Hari Raya....tq sabahat #ina #min 😊......selamat menjamu selera..... Kami menyediakan perkhidmatan catering utk pelbagai majlis ✌🏻️ sila hubungi untuk maklumat lanjut :- ieza-0163723923 fadhil-0122533923 SELERA D'5 No. 45 Jalan To7/3, Taman Perindustrian UEP, 47620 Subang Jaya... Ieza- 016-3723923 Fadhil - 012-2533923 #makanankampung #selerakampung #kedaimakanmurah #kedaimakanshahalam #makanmakan #tahunergedil #cateringservice #simplemenuforcatering #foodpack #kedaimakanmelayu #kedaimakanshahalam #masakangoreng2 #cateringofis #cateringformeeting #laukkampung #nasiayambest #nasiayampenyetpower #roticanaimelayu
Menu Tengah Hari dingin🍴🌧☔Patai Madu Bakar🌿🌿+Celuran Kacang Buncis☘️☘️+Gulai Tawar Tongkol Mini🦈🦈+Sambal Belacan Extra Pedasz🔥🔥🔥dg Tirisan Limau Calung madu🍋🍋+Nasi Hangat Perapian Beras Baru🍚Wow!!😮Smashed In Tongue😋Deleziiiiuuuuzs👌🏻Makasih Umak dah Berapi Gamok😘😘 #menumakan #makansiang #menumakansiang #lalapan #ulaman #laukkampung #lauk #laok #dapurbujang #masakanbujang #pecahdilidah #delicious #deliciousfood #menambahnafsumakan #tebas #sambas
assalamualaikum dan selamat tengah hari semuaa 😘jom lunch di @selerad5 ada pelbagai jenis lauk pauk yang sedap2 tau !😘 Kami menyediakan perkhidmatan catering utk pelbagai majlis ✌🏻️ sila hubungi untuk maklumat lanjut :- ieza-0163723923 fadhil-0122533923 SELERA D'5 No. 45 Jalan To7/3, Taman Perindustrian UEP, 47620 Subang Jaya... Ieza- 016-3723923 Fadhil - 012-2533923 #makanankampung #selerakampung #kedaimakanmurah #kedaimakanshahalam #makanmakan #tahunergedil #cateringservice #simplemenuforcatering #foodpack #kedaimakanmelayu #kedaimakanshahalam #masakangoreng2 #cateringofis #cateringformeeting #laukkampung #nasiayambest #nasiayampenyetpower #roticanaimelayu
Peminat durian jemput datang 😃 ⠀ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Hujan di bumi Melaka. Dah nak lunch hour ni memang lapar perut. Hari ini kami ada masak lemak cili api siput sedut favourite orang ramai. Jangan lambat tau..
Tq Wane . Nasi Putih Ayam Kicap Pedas Masak Lemak Daging Salai Kerabu Pucuk Paku & Tauge . . #yellowrules #yellowrulesfood #potluck #tahlil #kenduri #vacation #staycation #belanjakawan #belanjafamily #laukkampung #openorder #jamuanoffice #smallcatering #trainingcentre #foodpack #lunchbox #lunch #hitea #dinner #weddingstall # . . WA 018-2456 424 utk booking your slot.
Assalammualaikum happy weekend semuaa 😘 jom breakfast di @selerad5 ❣️ , ada pelbagai jenis sarapan pagi jemput singgah semua ❤️ Kami menyediakan perkhidmatan catering utk pelbagai majlis ✌🏻️ sila hubungi untuk maklumat lanjut :- ieza-0163723923 fadhil-0122533923 SELERA D'5 No. 45 Jalan To7/3, Taman Perindustrian UEP, 47620 Subang Jaya... Ieza- 016-3723923 Fadhil - 012-2533923 #makanankampung #selerakampung #kedaimakanmurah #kedaimakanshahalam #makanmakan #tahunergedil #cateringservice #simplemenuforcatering #foodpack #kedaimakanmelayu #kedaimakanshahalam #masakangoreng2 #cateringofis #cateringformeeting #laukkampung #nasiayambest #nasiayampenyetpower #roticanaimelayu
. . . Menu malam ni... Yang mudah² je tanpa minyak² tapi kang dgn periuk² nasi atas meja.. Maklum lah yang simple tu lah bertambah makan nasi kan 😋 - singgang ikan kembung. - kerang rebus - air asam (xpandai makan budu) 😌 . #kerang #kerangrebus #airasam .#makantengahari #makan #makanmalam #makanmakan #makan2 #instafood #malaysianfood #shell #laukkampung #laukpauk #lauk #laukmelayu #makananmelayu #lauksimple #foodpornmalaysia #sayamasak #masakanrumah #masakapaharini #homecooking #MasakDanMakan_NnZz #NadZzKitchen
. . . Menu malam ni... Yang mudah² je tanpa minyak² tapi kang dgn periuk² nasi atas meja.. Maklum lah yang simple tu lah bertambah makan nasi kan 😋 - singgang ikan kembung. - kerang rebus - air asam (xpandai makan budu) 😌 . ##singgangikan #singgangikankembung #makantengahari #makan #makanmalam #makanmakan #makan2 #instafood #malaysianfood #laukkampung #laukpauk #lauk #laukmelayu #makananmelayu #lauksimple #foodpornmalaysia #sayamasak #masakanrumah #masakapaharini #homecooking #MasakDanMakan_NnZz #NadZzKitchen
Throwback semasa Inteam datang singgah lunch di Sultan Salai. Fuh berpeluh beb.. siapa tak try lagi mesti kena datang pekena masak lemak cili api. 💥💥💥💥
Weekend ni ke Melaka? Jom lah singgah Sultan Salai. ✔️daging salai onz ✔️itik salai onz ✔️keli salai onz ✔️siput sedut onz ✔️telur itik onz Pelbagai lagi menu kampung disediakan untuk anda. 📍 Lokasi: Rumah Asap Sultan Salai Batu 20 1/2 Kampung Taboh Naning, 78000 Alor Gajah, Melaka. (keluar highway Simpang Ampat Alor Gajah ambil kanan. Dalam 1km dari tol kedai kami disebelah kanan atau boleh terus waze Sultan Salai) . . 🕚 Waktu Operasi: 11pagi-5petang . . 🌤️ Hari Operasi: Isnin-Ahad(tutup Rabu)
lunch for today selerad5 ❣️ jemput singgah kedai kami , ada pelbagai lauk yang sedap sedap 😘😍 Kami menyediakan perkhidmatan catering utk pelbagai majlis ✌🏻️ sila hubungi untuk maklumat lanjut :- ieza-0163723923 fadhil-0122533923 SELERA D'5 No. 45 Jalan To7/3, Taman Perindustrian UEP, 47620 Subang Jaya... Ieza- 016-3723923 Fadhil - 012-2533923 #makanankampung #selerakampung #kedaimakanmurah #kedaimakanshahalam #makanmakan #tahunergedil #cateringservice #simplemenuforcatering #foodpack #kedaimakanmelayu #kedaimakanshahalam #masakangoreng2 #cateringofis #cateringformeeting #laukkampung #nasiayambest #nasiayampenyetpower #roticanaimelayu
Malam tadi Cdin👷🏻 mintak buatkan bubur durian.. . Tnya dia nak bubur apa? Bubur kacang hijau katanya... . Kdg kesian tgk Cdin👷🏻 sbb xpernah mintak pulut durian wlpn dia suka sgt makan tu.. Dia tahu isterinya x mkn pulut durian.. Tp kalau nak makan ok je kita buatkan 😘 . Dah cepat balik..dah siap dah bubur kacang hijau durian penuh kasih sayang dari isterimu yg comel 🥰 . #sukamakan #sukamasak #sayamasak #masaksendiri #laukpauk #laukkampung #homecooking #homecooked #homechef #foodstory #food #foodie #foodstagram #foods #foodig #igfood #foodstories #foodpornmalaysia #foodphotography #yummyinmytummy #yummyfood #buburdurian #masakapahariini
#zinniazacooks sambal ikan bilis meletop . Meletop tu bukan sebab pedas gila ke apa tapi sebab sedap yakmat. ⠀ Sebelum ni pernah share versi kering. Yang ni kita share versi berkuah. ⠀ Macam pernah gtaw sebelum ni, tips sambal ikan bilis sedap, hirisan bawang besar tu goreng sekali dgn belacan. Baru umpphh. ⠀ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
lunch box hari Rabu baru sempat post... #laukkampung #laukbox
Jom main masak2.ada yg suka tak hati lembu,perut muda & perut tuala (sis yg panggil org lain tak tahu plk panggil apa) & petai🤗🤗 selaluny sis2 semua masak mcm mna dgn semua bahan ni🤗 #instafood #dapurcikwani #cookwithlove #resepisedap #masakapahariini #shareresepi #jjcm #resepimudah #kongsiresepi #belajarmasak #yukmasak #mahn #videomasakan #cookwithlove #malaysianfood #resepiringkas #foodheaven #foodhunter #resepi #foodblogger #belajarmasak #masakanmelayu #laukkampung #lovecooking #sedapsangat pastikan on notification utk terima update terbaru dr @resepi_dapur_cikwani
💞THANK YOU FOR ORDER WITH US💞 . 🍫Chocolate Bar🍫 ❤Minimum order : 100pcs 💰Harga : 0.95/piece . . . ✳PERCUMA✳ . ❤Wrapping custom made, ❤Kami tolong design utk korang!! ❤Any design secara PERCUMA!! . . . . . . . . . . . . #instafood #BabyFood #homemadebabyfood #homecooking #MalaysianFood #instafood #TupperwareMalaysia #laukkampung #MalayFood #MasakanMelayu #homemade #homecooking #foodoftheday #doorgiftyassin #doorgiftmurah #doorgifttuala #makanmalam #resipimudah #doorgiftmurah #doorgiftbangi #doorgiftnilai #bajukurungmoden #menuringkas #resipimudah #doorgiftowel #fattzura #doorgiftchocolate #chocolatebar
1 more week for our TIME LIMITED festive special set meal. If you haven’t try it, do come and try it this weekend 😋 . . . #manismanisCR #CrockerRangePark #CrockerRange #Keningau #Sabah #laukkampung #cinnamoncafe
Assalammualaikum & Selamat Pagi.. Kedai kami dah buka harini , jemput singgah semua 😘 Kami menyediakan perkhidmatan catering utk pelbagai majlis ✌🏻️ sila hubungi untuk maklumat lanjut :- ieza-0163723923 fadhil-0122533923 SELERA D'5 No. 45 Jalan To7/3, Taman Perindustrian UEP, 47620 Subang Jaya... Ieza- 016-3723923 Fadhil - 012-2533923 #makanankampung #selerakampung #kedaimakanmurah #kedaimakanshahalam #makanmakan #tahunergedil #cateringservice #simplemenuforcatering #foodpack #kedaimakanmelayu #kedaimakanshahalam #masakangoreng2 #cateringofis #cateringformeeting #laukkampung #nasiayambest #nasiayampenyetpower #roticanaimelayu
4th Ifhtar Ramadhan 1)Kari Ayam 2)Telor balado. 3)Sayur Bayam 4)Tempeh grg kicap 5)Jasmine Rice. 6)Bread Butter Pudding. #masak #sghalal #sghalalfood #halalsg #sgfoodporn #sgmakan #sghomecook #juriahskitchen #sgfood #sgfoodies #delifood #foodoftheday #laukkampung #seleramakan #masakanmelayu #selerakampung #lauktingkat
next page →