#malaysiafood

173,824 posts

Loading...
PROMO โ—โ— PROMO โ—โ— 12.12 ๐Ÿ”Š๐ŸŽ‰๐ŸŽŠ๐ŸŽ . . FREE POSTAGE FREE POSTAGE FREE POSTAGE . . UTK PEMBELIAN 1 KILO SAHAJA...LIMITED ITEMS... HARI INI SAHAJA YER ๐Ÿ˜ƒ . ๐Ÿ  Udang kering . Nak order tekan link wasap di bio ya...๐Ÿ˜€ . . #ikanbilistawau #ikanbilissabah #sotongkeringtawau #udangkeringtawau #ikanparikering #keropokikanmerahsabah #sotongmanissabah #sotongcumi2sabah #ikankeropoksabah #sayamasak #masakanmelayu #sayajual #jommakan #sayasukamakan #bazarpaknil #resepisedap #resepi #foodpornmalaysia #igfood #malaysiafood #kongsiresepi #resepibonda #dropshipwanted #groceries #ikanbilismatabirusabah #ikanbilistawaumurahkaksyaa
PROMO โ—โ— PROMO โ—โ— 12.12 ๐Ÿ”Š๐ŸŽ‰๐ŸŽŠ๐ŸŽ . . FREE POSTAGE FREE POSTAGE FREE POSTAGE . . UTK PEMBELIAN 1 KILO SAHAJA...LIMITED ITEMS... HARI INI SAHAJA YER ๐Ÿ˜ƒ . ๐Ÿ  Ikan bilis Gepeng Gred AAA . Nak order tekan link wasap di bio ya...๐Ÿ˜€ . . . #ikanbilistawau #ikanbilissabah #sotongkeringtawau #udangkeringtawau #ikanparikering #keropokikanmerahsabah #sotongmanissabah #sotongcumi2sabah #ikankeropoksabah #sayamasak #masakanmelayu #sayajual #jommakan #sayasukamakan #bazarpaknil #resepisedap #resepi #foodpornmalaysia #igfood #malaysiafood #kongsiresepi #resepibonda #dropshipwanted #groceries #ikanbilismatabirusabah #ikanbilistawaumurahkaksyaa
Kiriman Pos ke OUM Kuala Lumpur & COD ke UITM Sepanggar. Terima kasih sudi oder Tuhau dgn kami. #QueYun #QueYunTuhau #tuhau #cod #pos #onlinemarketing #onlineshop #online #sambal #pes #serunding #sabahfood #malaysiafood #sabah #malaysia #sambal #sambaltuhau #makanan
Dim sum
๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๏ธ๐Ÿ‡น๐Ÿ‡ญ MALAYSIA THAILAND HALAL FOOD FESTIVAL 2018 ๐Ÿ“† : 7 Dec HINGGA 16 Dec 2018 ๐Ÿข : Star Avenue Lifestyle Mall, Bandar Pinggiran Subang, Shah Alam โฐ : 10 pagi - 12 malam . . #mathaf #thaifood #malaysiafood #halal #shahalam #subangjaya #kotadamansara
Terima kasih beli #sambalhantu @arkiteksambal ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ ramai sgt suka dgn sambal hantu bilis kita yg rangup ni hehehhe ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ dh jatuh cinta laaa tu hehehe ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜†๐Ÿคฉ haaa setiap pembelian kita bg free gift tauu ๐ŸŽ๐ŸŽ tunggu apa lagi nak ke nak sambal viral ni ..whatsapp kita 0133468515 utk join postage esok..cod shah alam ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ . #jommakan #Sambalpuakasambalhantu #dapurkaknis #keyangkanperutsuami #Resepimemikatsuami #masakkan #masak #kongsiresepi #makan #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #makanapa #masakapaariini #masaksendiri #sedapsangat #makanfree #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanan #makanankampung #makanmakanmakan #arkiteksambal
The meeting was a successful one we thank God .... DM me if you have any old and acirnt collectibles we buy at a good rate #malaysia #singaporefood #singaporeairline #selangor #perak #seoangorbikers #malaysiafood
So hard to get buah Keluak in Johor Bahru Many years ago you may easily get in Malaysia, after massive flood, there is onpy 1 pokok kepayang left ๐Ÿ˜” Anyway, ็š‡ๅคฉไธ่ดŸ่‹ฆๅฟƒไบบ๏ผŒwe found it!!! Bravo ๐Ÿ‘๐Ÿป my dear home cook Chef!!! Love you ๐Ÿ˜˜ and Happy birthday ๐ŸŽ‚ to you ๐Ÿ’– Mouth watering waiting for Ayam buah Keluak to be serve ....yum yum yum #buahkeluak #kepayang #buahkeluakindonesia #bondingkitchen #johorfood #privatedining #privatediningjohor #privatehomedining #homecookchef #househusband #foodie #foodies #culinary #culinarylife #malaysiafood #nyonyafood #nyonyacuisines #foodporn #cheflife #culinarytalents
Im hungry....๐Ÿ˜ซ โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข#food #fotos #fotografia #malaysia #malaysiafood #f4follow #follow #likeforlikes #like4likes #like4follow #sun #hungry #holiday
So hard to get buah Keluak in Johor Bahru Many years ago you may easily get in Malaysia, after massive flood, there is onpy 1 pokok kepayang left ๐Ÿ˜” Anyway, ็š‡ๅคฉไธ่ดŸ่‹ฆๅฟƒไบบ๏ผŒwe found it!!! Bravo ๐Ÿ‘๐Ÿป my dear home cook Chef!!! Love you ๐Ÿ˜˜ and Happy birthday ๐ŸŽ‚ to you ๐Ÿ’– Mouth watering waiting for Ayam buah Keluak to be serve ....yum yum yum #buahkeluak #kepayang #buahkeluakindonesia #bondingkitchen #johorfood #privatedining #privatediningjohor #privatehomedining #homecookchef #househusband #foodie #foodies #culinary #culinarylife #malaysiafood #nyonyafood #nyonyacuisines #foodporn #cheflife #culinarytalents
20180342 #GFsFoodHunting #misiRainnaMemburuMakanan Creamy Cabonara Ramen with Crispy Turkey Ham ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ Fresh Ramen tossed with Mushroom in a creamy homemade Cabonara sauce topped with a raw Organic Yolk blanched Edamame and Sesame Seed #malaysiatrulyasia #traveler #jalanjalancarimakan #foodporn #foodhunting #malaysiafood #instafood #RainnaRockingHerWorld #travel #travellers #instatravel #travelgram #thediscoverer
Sneak peek into todays lunch box.. What's cooking.... Fried rice with sausage, carrot, long beans, eggs and spinach, fried anchovies and steamed broccoli.. With some love for Mr. Husband.. Haha.. #foodie #foodtraveller #homecookedmeal #malaysiafood #friedrice #lunchbox #breakfast
"BROkoLI" . . Brokoli Ternyata Mampu Turunkan Kolesterol Tinggi Brokoli merupakan salah satu sayuran hijau yang kaya akan manfaat untuk tubuh seperti, mampu mencegah serta mengobati penyakit jantung, bagus untuk orang yang sedang menjalani program diet sebab kandungan seratnya mampu menurunkan berat badan. Meski brokoli sayuran yang rendah akan kalori dalam 100 gram brokoli hanya mengandung kalori sekitar 34 kalori namun sayuran ini tinggi akan serta, vitamin, mineral serta antioksidan yang sangat bermanfaat untuk kesehatan. Sayuran ini rendah akan kalori, lemak serta sodium dan kaya akan kalium juga tidak mengandung kolesterol. Dalam sebuah penelitian yang dilakukan di Amerika memaparkan bila brokoli mengandung serat pektin yang bisa mengikat asam empedu, ini berakibat pada lebih banyak kolesterol yang tertahan di hati dan sedikit kolesterol yang dilepaskan ke aliran darah. Keefektifan brokoli dalam menurunkan kolesterol tinggi sama seperti obat penurun kolesterol. Kandungan-kandungan tadi mampu menurunkan kolesterol sedikit demi sedikit, brokoli juga mampu melawan kanker dan mencegah tumor untuk berkembang hingga mengecilkan ukuran tumor hingga 75%. Untuk mendapat khasiat terbaik dari brokoli Anda bisa mengolahnya dengan cara direbus agar bakteri yang ada dapat mati, jangan terlalu lama memasak brokoli itu bisa membuat kandungan brokoli hilang. . Coach Roy +601155062105 #teambeliahealthy #youthpower #misimengecil #jalanjalancarimaka #weightloss #fatloss #jomkurus #jomfit #gemok #jomsihat #Malaysiafood #fit #nakcantik #naksihat #nakkurus #slim &fit
Assalamualaikum and good morning guys! Have a bless and pleasant day everyone ๐Ÿ˜ƒ #cheesetartsedap #putrajayafood #bangi #kajang #cyberjayafood #malaysiafood
Thinking of gifts? Get a special voucher this holidays for your love ones. DM to order now. #cookwithveena #crazeasia #indianfood #thaifood #chinesefood #indonesianfood #malaysiafood #asianhealthrecipes #asianbeautyrecipes #travellingchef
#Repost @cookby_ain (@get_repost ) ใƒปใƒปใƒป โ€ข KARI IKAN TENGGIRI TANPA SANTAN . Harini Selangor cuti. Ada yg tgh kerja ke tu? ๐Ÿคญ Kari ikan ni sedap makan kuah banjir letak kicap sikit, fuuuh dapnyaa ๐Ÿ˜๐Ÿ˜˜ Kita dah pernah share resepi ni. Takpayahlah ye tulis resepi lagi. Korang tengok video mesti tahu cara masakan, senang je ni ๐Ÿค—๐Ÿ˜ . Rempah Kari Ikan @rempahratusmaksiti Serbuk Daun Kari @rempahratusmaksiti Serbuk Cili @rempahratusmaksiti . . . #kari #kariikan #kariikantenggiri #ikantenggiri #ikan #karitanpasantan #resepi #resepimasakan #masakan #masakanmalaysia #masak #masakmasak #masakapahariini #sayamasak #sayamakan #foodmalaysia #foodpornmalaysia #malaysiafood #food #foodie #rempahrempah #rempah #rempahmaksiti #cookby_ain
Midnight Tea Time !! โ˜•โ˜•โ˜•โ˜•โ˜•๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช . ๐Ÿ“ทSAMSUNG S8 . #lifephotography #life #foods #travel #travelphotography #tasty #drink #malaysiafood #photography #biscuits #bluewindsphotography
Hye guys, I would like to create this account instagram for sharing my food recipes,food and not at all iโ€™m using my own recipes sometimes i use other people.๐Ÿ˜Š . Thank you for follow ๐Ÿ’• . #foodporn #foodrecipes #malaysiafood #asianfood
Aiskrim cheese indulgence 1 cwn susu pekat manis 1 cwn whipping cream 2 cwn non dairy whipping cream 1 sudu makan ovelete 250gm cheese tartura Cara2 nya... Masukkan susu pekat,whipping cream,cheese tartura dan ovelet ke dalam bekas..mixer sampai cheese x berketul dan nmpak licin...kemudian masukkan pula non dairy whipping cream,mix lagi smpai cream naik 2x ganda.... Bahagikan adunan kpd 2 bekas...1 bekas mix dgn coklat ganachee.. Resepi coklat ganachee 1 cawan dark coklat 1 cawan whipping cream 1 sudu butter (double boil bg cair) Masukkan selang seli creamcheese,creamcheese coklat dan ganachee ke dalam bekas... Hiaslah ikut kreativiti sendiri Selamat mencuba . #sedapsangat #makansihat #menusihat #malaysiafood #masakanmelayu #misimengecil #masakankampung #sedap #jommakan #sayasukamakan #sedapgiler #minumpetang #asampedas #karipap #makantengahari #malaysianfoodie #kuihmuih #foodmalaysia #foodpornmalaysia #kakimakan
DIRGAHAYU... Merafak sembah dan setinggi-tinggi ucapan tahniah...semoga Allah Subhanahu Wa Ta'ala lanjutkan usia... D.Y.M.M Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj sempena sambutan ulang tahun hari keputeraan rasmi Baginda.... Daulat Tuanku!.... #satekajanghajisamuri #sate #satesamurikajang #satesamuri #satehjsamuri #kajang #bandarbarubangi #shahalam #klfoodtruck #klft2016 #kualalumpur #kualalumpurfoodtruckfeast #jalanjalancarimakan #puchong #malaysia #malaysiafood #malaysiafoods #malaysiaonlineshopping #satay #sataychicken #gravy #kuahkacang #stadiumkajang #halal #halalfood #mrt
Siapa tengah Diet sekarang??? Dah berjaya turun 2 Hingga 5Kg... Guna penimbang apa?? Tahu berat apa yang turun tu?? Lemak ka otot ka?? . . Dok syok2 turun berat tapi otot yang turun.. Lemak masih dok macam tu juga... Nak turun berat fokus pada turun lemak bukan otot. Bagaimana nak turun lemak??? Jom join UOC Baru tau!!! . . Tips, Info & Program - Kurus, Diet & Sihat Klik link di BIO. . *โ” COACH AMY 010 957 7717* . #teamcoachamy #teamcoacmakan #mpotd_uoc . #malaysiafood #codalorsetar #kalori #tipsdiet #jomkurus #nakkurus #tipskurus #awetmuda #coachonline #kurusonline #viralmalaysia #caradiet #syantik #pasarmalam #dietmudah #makananseimbang #teamedsos #makan #bukanselalu #diet #kurus #sihat #sayanganak
Lepas kahwin coach naik berat setahun 10kg kottt... Bahagia tang makan๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ . Lepas bersalin tambah lagi 10kg.. Rasa?? . Tips, Info & Program - Kurus, Diet & Sihat Klik link di BIO. . *โ” COACH AMY 010 957 7717* . #teamcoachamy #teamcoacmakan #mpotd_uoc . #malaysiafood #codalorsetar #kalori #tipsdiet #jomkurus #nakkurus #tipskurus #awetmuda #coachonline #kurusonline #viralmalaysia #caradiet #syantik #pasarmalam #dietmudah #makananseimbang #teamedsos #makan #bukanselalu #diet #kurus #sihat #sayanganak
Macam ni gaya kalau diet sorang2๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ . Tips, Info & Program - Kurus, Diet & Sihat Klik link di BIO. . *โ” COACH AMY 010 957 7717* . #teamcoachamy #teamcoacmakan #mpotd_uoc . #malaysiafood #codalorsetar #kalori #tipsdiet #jomkurus #nakkurus #tipskurus #awetmuda #coachonline #kurusonline #viralmalaysia #caradiet #syantik #pasarmalam #dietmudah #makananseimbang #teamedsos #makan #bukanselalu #diet #kurus #sihat #sayanganak
Woww Baru Join 2 Sesi dah turun 12kg..mesti amazing la Adik Zana๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ . Tips, Info & Program - Kurus, Diet & Sihat Klik link di BIO. . *โ” COACH AMY 010 957 7717* . #teamcoachamy #teamcoacmakan #mpotd_uoc . #malaysiafood #codalorsetar #kalori #tipsdiet #jomkurus #nakkurus #tipskurus #awetmuda #coachonline #kurusonline #viralmalaysia #caradiet #syantik #pasarmalam #dietmudah #makananseimbang #teamedsos #makan #bukanselalu #diet #kurus #sihat #sayanganak
Musim cuti sekolah mesti banyak jemputan kenduri kan.. Yang berdiet usaha ikut tips ini ya. . . 1. Jangan Skip Sarapan pagi. Mentang-mentang tengahari nak makan kenduri, skip sarapan atas sebab tengahari nak makan lagi. ย Ingat ย Skip Sarapan boleh menggemukkan. - Ambik full nutrition seawal pagi. . 2. Jika kenduri itu agak jauh dari rumah pastikan alas perut sebelum pergi kenduri. Ambil snek ringan seperti buah atau roti gandum supaya tidak terlalu lapar atau epal hijau . 3. Ikut portion makanan seimbang. Jangan makan macam tak makan sepuluh tahun ya. Hehe . - Kena selalu ingat, 30% karbohidrat , 40% protein sihat dan baki fiber dan lemak sihat. . 4. Pilih nasi putih jika ada pilihan selain nasi minyak. . 5. Elakkan makan daging, pilih hidangan ayam dan sedikit kuah. . 6. Penuhkan pinggan dgn ย sayur dan buah..makan ini dulu sebelum makan nasi. . 7. Elakkan minum air manis. Untuk lebih selamat bawak air mineral dalam botol kecil dan simpan dalam beg manalah tau tempat kenduri tu tak sediakan air mineral. . 8. Elakkan makan dessert yang manis. Jika teringin, ambil portion yang sedikit atau berkongsi. . 9. Jika terdapat lebih dari 1 kenduri pada hari yang sama, makan sedikit untuk setiap kenduri dan kurangkan nasi. . 10. Makan perlahan dan enjoy makanan anda. Otak kita ambil masa 20 minit untuk beritahu kita sudah kenyang. . . Tips, Info & Program - Kurus, Diet & Sihat Klik link di BIO. . ๐Ÿ“ฒ 01128351495 Coach Miza . #teamcoachmiza #teamcoacmakan #mpotd_uoc . #malaysiafood #codalorsetar #kalori #tipsdiet #jomkurus #nakkurus #tipskurus #awetmuda #coachonline #kurusonline #viralmalaysia #caradiet #syantik #pasarmalam #dietmudah #makananseimbang #teamedsos #makan #bukanselalu #diet #kurus #sihat #sayanganak
Brokoli Ternyata Mampu Turunkan Kolesterol Tinggi Brokoli merupakan salah satu sayuran hijau yang kaya akan manfaat untuk tubuh seperti, mampu mencegah serta mengobati penyakit jantung, bagus untuk orang yang sedang menjalani program diet sebab kandungan seratnya mampu menurunkan berat badan. Meski brokoli sayuran yang rendah akan kalori dalam 100 gram brokoli hanya mengandung kalori sekitar 34 kalori namun sayuran ini tinggi akan serta, vitamin, mineral serta antioksidan yang sangat bermanfaat untuk kesehatan. Sayuran ini rendah akan kalori, lemak serta sodium dan kaya akan kalium juga tidak mengandung kolesterol. Dalam sebuah penelitian yang dilakukan di Amerika memaparkan bila brokoli mengandung serat pektin yang bisa mengikat asam empedu, ini berakibat pada lebih banyak kolesterol yang tertahan di hati dan sedikit kolesterol yang dilepaskan ke aliran darah. Keefektifan brokoli dalam menurunkan kolesterol tinggi sama seperti obat penurun kolesterol. Kandungan-kandungan tadi mampu menurunkan kolesterol sedikit demi sedikit, brokoli juga mampu melawan kanker dan mencegah tumor untuk berkembang hingga mengecilkan ukuran tumor hingga 75%. Untuk mendapat khasiat terbaik dari brokoli Anda bisa mengolahnya dengan cara direbus agar bakteri yang ada dapat mati, jangan terlalu lama memasak brokoli itu bisa membuat kandungan brokoli hilang. . MIND TRAINING FOR HEALTHY EATING HABITS. Coach fadzilshar๐Ÿ“ฒ+60123453425. . CERTIFIED PERSONAL TRAINER . #teamfadzil #misimengecil #jalanjalancarimaka #weightloss #fatloss #jomkurus #jomfit #gemok #jomsihat #Malaysiafood #fit #nakcantik #naksihat #nakkurus #slim &fit ย #abambocey #youcanloseweightfromhome #bajubesar #jubahbesar ย  #TV3 #teamnickhinhussien #baju ย  #carimakan #kalori ย  #kurus #jomkurus ย  #tipsdiet #nakkurus
1st Day In Malaysia Sunway Resort And The Food Is Great!! - - #food #malaysia #sunwaypyramid #sunwaylagoon #dimsum #nice #malaysiafood #malaysianfood #delious #deliousness
New flavour utk popia yg sis jual.. Ok inti da siap jp lg kita balut popia.๐Ÿ˜Š #sayamasak #sayajual #sayajualpopia #popiafrozen #maggicukuprasa #malaysiafood
Tahniah @zanaazril dah trun 12.4kg. . Tips, Info & Program - Kurus, Diet & Sihat #makanpunkurus #uoc_onlinecoaching Klik link di BIO. . โ˜Ž๏ธ COACH SURAYA 0174087341 โ˜Ž๏ธ COACH AZAHARI 01139614810 #teamcoachmakan #mpotd_uoc . #teamedsos #malaysiafood #bawalcantik #codalorsetar #carimakan #kalori #tipsdiet #jomkurus #nakkurus #tipskurus #awetmuda #coachonline #kurusonline #viralmalaysia #caradiet #pasarmalam #dietmudah #makananseimbang #makemalaysialighter
Tediaaaa.. Pikiaq baik2 nk makan ka dak... . Tips, Info & Program - Kurus, Diet & Sihat #makanpunkurus #uoc_onlinecoaching Klik link di BIO. . โ˜Ž๏ธ COACH SURAYA 0174087341 โ˜Ž๏ธ COACH AZAHARI 01139614810 #teamcoachmakan #mpotd_uoc . #teamedsos #malaysiafood #bawalcantik #codalorsetar #carimakan #kalori #tipsdiet #jomkurus #nakkurus #tipskurus #awetmuda #coachonline #kurusonline #viralmalaysia #caradiet #pasarmalam #dietmudah #makananseimbang #makemalaysialighter
next page →