#malaysianfood

696,394 posts

Loading...
Lakon nak jadi artis? Susah putih and tinggi? sudah pernah try macam-macam product tapi tak berhasil? Rilex jer kite ade product herbal sedap laa rasanye. Yakin tak nak try product ni? Garansi laa juga. So, awak tak perlu risau. Nak consult sini jer. DM @growup_malaysia.co #heightup #heightupmurah #heightupmurahmalaysia #heightupMalaysia #ubattinggimurah #ubattinggi #ubattinggimalaysia #tiensmalaysia . #sayapendek #peninggibadan #kcollymurah #heightuppromotion #sayanaktinggi #heightuporiginal #weightup #instashop #instaniagamalaysia #onlineshopping #visitmyig #naktinggi #ketot #pendek #malaysia #malaysian #malaysiansuplement #malaysianfood #malaysiatrulyasia
| Malaysian Favorite Food? 🍽️ Drop your comments at here👇 : #malaysianfood #visitmalaysia #kuching #sarawak #malaysia
Sejenis tak tahan dengan gulai kawah kambing. Selambak boleh kami cedok. Ya, kami pi kenuri memang tak amik nasi berwarna. Memang suka nasi putih sahaja. 😁 #bukansayamasak #sayamakan #makantengahari #syukurselalu #alhamdulillah #malaysianfood
Kalau korang tercari2 resepi puding caramel yang sedap dan tak hanyir, okeh..berakhirla pencarian korang tu.. Ni kita ajar cemana nak hasilkan puding caramel yang tak hanyir, sedap, texture yang memang gebu gebas.. Ni product wajib ticer akan jual dekat bazaar Ramadhan setiap tahun. #pudingkaramel #pudingcaramelsedap #kelasmasakonline #kelasmasakticerhasnah #kelasmasak #kelasmasakan #ilovebaking #homebaker #baking #bakingclass #recipe #recipes #foodporn #resepi #malaysianfood #foodlover #bruniefood #bruniefoodies #sayasukamakan #sayasukamasak #makanansedap #masakan . . . 📲019.9769677
okehh...ni pun antara menu feveret ticer. semenjak ade resepi ni la, time raya kat kampung akan jadi lebih ceria..idokla sampai 40thn asik masak, itu, itu, itu.. and best juga time nak buat open house, dah tak payah pening2.. ni memang sesuai untuk orang nak jalankan perniagaan catering tau, sebab Ticer ajar macamn nak buat IBU NASI..yang mana dengan hanya IBU NASI ni kita boleh masak perlbagai jenis nasi cam Nasi Minyak, Nasi Hujan Panas, Nasi Tomato & juga Nasi Bukhari Daging Dalam modul ni, anda akan Pelajari cara bagaimana buat ibu nasi untuk : 1. Nasi Bukhari Daging 2. Nasi Tomato 3. Nasi Minyak Juga pelajari cara untuk masak 1. Ayam Merah 2. Kuzi Daging 3. Dalca 4. Kuah Rojak Dan dapatkan free resepi bawang goreng crunchy..🤗🤗 . Berminat, whatsapp 0199769677 . . #kelasmasakonline #kelasmasakticerhasnah #kelasmasak #kelasmasakan #ilovebaking #homebaker #baking #bakingclass #recipe #recipes #foodporn #resepi #malaysianfood #foodlover #bruniefood #bruniefoodies #sayasukamakan #sayasukamasak #makanansedap #masakan
CANTIK TANPA RISIKO . Hanya dengan supplement organic PINKLADY Body Perfection, anda tidak perlu lagi mengambil risiko membuat breast implant, injection filler, mkn pil steroid hormon atau paksa syuben ramas hari2.. . Tindakbalas herba semulajadi yg terkandung di dalam kapsul PinkLady akan menstabilkan hormon dan estrogen di dalam badan anda. . 2biji kapsul setiap hari, kecantikkan dan keyakinan diri anda akan bertambah, ia adalah hak setiap wanita. . Cubalah sebotol utk merasai sendiri kehebatan PinkLady 😗😗😗 . Whatsapp "pl" . #tudungbawal #shahalam #maharajalawakmega #pinkladybodyperfection #pinkladyhq #usopmentor #hazama #mentormilenia #subangjaya #tudunglabuh #tudungmurah #terlajaklaris #payudarakencang #payudarapadat #payudaraideal #bodymantap #malaysianfood #selangor #lazada #jakel #kesihatan #breast #flawless #tudung #zalora #pinkladyfact
CANTIK TANPA RISIKO . Hanya dengan supplement organic PINKLADY Body Perfection, anda tidak perlu lagi mengambil risiko membuat breast implant, injection filler, mkn pil steroid hormon atau paksa syuben ramas hari2.. . Tindakbalas herba semulajadi yg terkandung di dalam kapsul PinkLady akan menstabilkan hormon dan estrogen di dalam badan anda. . 2biji kapsul setiap hari, kecantikkan dan keyakinan diri anda akan bertambah, ia adalah hak setiap wanita. . Cubalah sebotol utk merasai sendiri kehebatan PinkLady 😗😗😗 . Whatsapp "PL" . #tudungbawal #shahalam #maharajalawakmega #pinkladybodyperfection #pinkladyhq #usopmentor #hazama #mentormilenia #subangjaya #tudunglabuh #tudungmurah #terlajaklaris #payudarakencang #payudarapadat #payudaraideal #bodymantap #malaysianfood #selangor #lazada #jakel #kesihatan #breast #flawless #tudung #zalora #pinkladyfact
Bila ada kenduri ja, rasa macam happy sangat-sangat. Hahhaha ✔️Tak payah masak... Yeayyy gantung periuk ✔️Boleh jalan2, rasa orang lain masak.. Sebab kadang-kadang korang akan bosan dengan masakan korang sendiri taw. Rumah pertama makan nasi dengan makan mee Goreng. Mee Goreng dia sedap sebab panas2 dia masak dekat situ. Rumah kedua makan Ais Kacang dan Laksam Kuah Lemak. Kalau datang Alor Setar, korang wajib try Laksam Kuah Lemak. Rasa dia lagi sedap dari laksam biasa. 😍😍😍 #food #kendurikahwin #love #family #happy #malaysianfood #jalanjalan #rezekiallah #syukuralhamdulillah #marriage #kawin #kenduri #freefood #delicious #najwahamalihealthbeauty #foodporn #foodie #foodstagram #laksam #aiskacang
Mee Goreng with seafood but the lady also gave me her last piece of chicken. Wanted Laksa but not they have run out of it. —— #meegoreng #malaysianfood #food #malaysian #malaysia #insta #instafood #foodporn #foodphotography #instatravel #foodie #foodiesofinstagram #noodles #soup #kuching #sarawak #malaysiatrulyasia #digitalnomad #table #plate
Apaa?! Team nyamchez restock lagi.. jom sertai kami jana pendapatan bersama kami! Xperlu stress asik duit x ckup je.. . . Xtahu berniaga? Kami beri latihan. Dah tak stress lagi.. 01161335365 . . #nyamchezhq #nyamchezperak #nyamchezselangor #nyamchezsedap #popiacheese #popiahcheese #malaysiakini #malaysianfood #ipohperak #ngapje
Menu Omak di hari cuti. #ikanbakar cicah #sambalkicap #cendawankukurmasaklemakcilipadi bersama udang dan #telurikangoreng Nanti Omak upload resepi dan video #cendawankukur ye 😉 . . #menutengahari #malaysianlunch #malaysianhomecooked #malaysianfood
Teringin nasi minyak. Kita masak nasi minyak. Dapppppppp!!! . . . . #nasiminyak #masak #homecooking #homecook #homecooked #lunch #foodporn #foodgasm #yummy #malaysianfood #foodie
Harinie kita makan thosai je kt kdai mamak 🙃🙂 sedap..brtmbh sedap kalu ada kari kmbing/perut 🤣 #makananindia #kedaimamak #thosaimasala #thosai #malaysianfood #makansedap
PG 🇲🇾 || BELLE & CREAM . A hole in the wall dessert spot within Chapel Street Cafe that is famed for its boba burnt cheesecake and boba drinks. Overall an aesthetically pleasing spot but lacks in its execution of desserts. . BOBA BURNT CHEESECAKE - Super keen to try this instaworthy dessert but was disappointed with the overall texture of the cheesecake. Granted it is marketed as a “burnt“ cheese cake which indicates a higher temperature bake often resulting with a less creamy texture, it wasn’t smooth nor creamy in the slightest bit. Although I found it a struggle to finish, the boba pearls served alongside the cake were perfectly chewy without it being too soft nor too hard. . HOJICHA BOBA - the Taiwanese style hojicha boba with brown sugar soaked pearls were pretty good. Once again the pearls were the perfect texture and it wasn’t overly sweet, although I did ask for it to be less sweet (in which case the normal version would probably be too sweet!) . 🍰🍰/5 🥤🥤🥤🥤/5 . #emxeatspenang
Lunch @teawoks I had the wok fried noodles and my friends had the other dry noodle (forgot the name) and wonton noodle soup. The dishes came out relatively quick, maybe about 5 minutes. As for my order the taste was not bad but was expecting it to have a smokey taste from the wok. I think i prefer the other dry noodle (right hand photo) my friend had as the texture of the noodle was bouncy and goes well with their chili sauce. The wonton soup was just okay. My friends also had brown sugar latte and milk tea which wasn't bad either. I had a takeaway fried rice which I personally didn't like as the rice was a little mushy. Overall will go back again to eat the other dry noodle and maybe try their chicken rice. #perthfood #malaysianfood #affordable #foodie #foodieinperth #foodblog #foodblogger #foodstagram #food #fooooood #foodlife #tasty #eatout #lunchout #perthlunch
Start your meal with one of our grilled skewers 👌
Nyamchez bestt.. Terima kasih adik.. nyamchez di area seri kembangan.. jgn stress2.. ngap je nyamchez.. . #nyamchezhq #nyamchezperak #nyamchezselangor #nyamchezsedap #popiacheese #popiahcheese #malaysiakini #malaysianfood #serikembangan #ngapje
Hello addictea ‼️‼️ Get you EL Tea Marvelous Loyalty Card (3 cards) to redeem Limited Edition Tees 👕. For free drink, you have to collect 9 chops for 1 Loyalty Card. 🥤 #elteamarvelous_hq #tehaiskawkaw #tehaispadu #tehaislover #addictea #foodviral #foodporn #foodhunting #negerisembilanfood #malaysianfood #milktea
FOLLOW @mk_travel_asmr for more 🍲 📍 One Utama Kuala Lumpur , Malaysia #food #foodtravel #malaysia #malaysianfood #travelfood #kualalumpur #salmon #mango #lunch #travel #mk #delicious
Nah,enjoy your meal 🥘,happy weekend!! but 👀kitchen still open 👩‍🍳🤪. #homecooking #homemade #malaysianfood #malayfood #instafood
Hanya org kampong yg susah mcm sis je yg tahu mcm mna nikmatny dpt mkn mcm ni😬😬 tp x blh amal sllu ya hahaha #foodie #foodgasm #foodgram #foodlover #instafood #dapurcikwani #cooking #cookwithlove #malaysianfood #resepiringkas #foodheaven #foodhunter #resepi #foodblogger #ilike #belajarmasak #masakanmelayu #laukkampung #lovecooking #sedapsangat #fresh #makanan #cuisine pastikan on notification utk terima update terbaru dr @resepi_dapur_cikwani
Hello addictea ‼️‼️ Get you EL Tea Marvelous Loyalty Card (3 cards) to redeem Limited Edition Tees 👕. For free drink, you have to collect 9 chops for 1 Loyalty Card. 🥤 #elteamarvelous_hq #tehaiskawkaw #tehaispadu #tehaislover #addictea #foodviral #foodporn #foodhunting #negerisembilanfood #malaysianfood #milktea
Terima kasih sis.. betul sekali ngap je.. tak sampai sejam habis katanya.. waaahhh . #nyamchezhq #nyamchezperak #nyamchezselangor #nyamchezsedap #popiacheese #popiahcheese #ngapje #malaysiakini #malaysianfood #malaysia
Congratulations to our loyalty cardholders who have redeemed Limited Edition Tees from EL Tea Marvelous. Thank you for your cherish and support. Addictea‼️‼️ #elteamarvelous_hq #tehaiskawkaw #tehaispadu #tehaislover #addictea #foodviral #foodporn #foodhunting #negerisembilanfood #malaysianfood #milktea
guna cili api sepenuhnya lagi sedap.. memandangkan admin nak kurang pedas jadi guna cili hidup dan cili api sikit.. jadi memang tak pedas langsung.. 😬 #simplecook #ilovecook #happylunch #simplecook #Happy tummy #kakishare #instafood #sayamasak #icookweeat #ilovecook #instashare #malaysianfood #carakampung #fulltimehousewife # #dakwahislam #sharingiscaring #malaysia #singapore #instashare #menusimple #cookingismypassion #food
Have you had your Roti today? A Roti Telur (Egg Roti) served up with our house made Dhal May be just what you need 😉 Have a great Saturday 😊 ↘️ Book today at www.nasilemakkorner.com 📞 (08) 9367 9925 - Como 📞 (08) 9385 5162 - Mosman Park #nasilemakkorner
If I had to pick just one favourite Malaysian dish, it would have to be nasi kerabu. This spicy rice salad has white and black rice, fried tinned sardines (not authentic but what the hey) and a boatload of fresh veg, herbs and mandatory sambal belacan . #malaysianfood #malaysianfoodisthebest #riceisnice #eatwhatyoucook #norealcooking #nasikerabu #homemadefood #fourangledbeans #mainmealsalad
The making of ayam masak tempoyak. Bahan-bahan: • ayam • tempoyak • cili kering blended 1 sudu bsr • bawang merah + putih blended 1 sudu bsr • air ikut paras ayam • asam keping 1pc • daun kesum 2 tangkai • kunyit sikit utk kasi nmpk kekuningan #themenapak #ayammasaktempoyak #resepimemasak #malaysianfood
DAH FAHAM CARA NAK KURUS TAPI TAK AMALKAN. . Ilmu tanpa amal , adalah sia2. Tidak guna selepas anda buat keputusan untuk kurus, tapi anda abaikan sahaja kerana tak berdisiplin dan tidak konsisten. Sebab tu kita kena ada ‘BIG WHY’ kenapa kita nak start diet dan turunkan berat badan. Sebab ‘BIG WHY’ ni lah yang akan menguatkan lagi semangat kita nak kurus, bila kita start tergelincir dari landasan.. . Jadi jangan sia2 kan ilmu anda. . Kurus Fit Online Coaching Coach Masliya 01129661007 . . #onlinecoaching #pujaanhatikanda #mirafilzah #remyishak #eatclean #megadrama #trending #viral #ticktockmalaysia #megadrama #bajukahwin #malaysianfood #pelamindewanmurah
Good friends would always share the best places to eat. Be a good friend and mention someone that you wanna take to dine here 😉 . Bak Kut Teh Rice photo by @hyunjhun
Liveupdate panggang 19/1/2019 - Live dari Sungai Buloh, Selangor untuk majlis hari jadi dan kesyukuran. Terima kasih customer. 💪🏻 Alhamdulillah. . Terima kasih customer untuk order! Selamat Menjamu Selera! Terima kasih! Thank you! Confirm Terliurrrr! ❤️ . Untuk tempahan dan delivery terus pada anda whtspp/call 017 6767422 / 010 8969492 Mohd Lokman. Confirm Terliurrrrr! . #feedbacknamkolkambing_gowleek #namkolkambing_gowleek #lamb #westernfood #foodporn #grill #awesome #thebestproduct #malaysia #malaysiainstashop #malaysianfood #malaysiaonlinebusiness #bestfood #kambing #gowleek #golek #slice #kambinggolek #lambox #kambinggoleksedap #kambingmurah #kambinggolekmurah #namkolkambing #like4like #localbrand #confirmterliur #aqiqah #kahwin #lambslicemurah #lambslices
Liveupdate panggang 19/1/2019 - Live dari Sungai Buloh, Selangor untuk majlis hari jadi dan kesyukuran. Terima kasih customer. 💪🏻 Alhamdulillah. . Terima kasih customer untuk order! Selamat Menjamu Selera! Terima kasih! Thank you! Confirm Terliurrrr! ❤️ . Untuk tempahan dan delivery terus pada anda whtspp/call 017 6767422 / 010 8969492 Mohd Lokman. Confirm Terliurrrrr! . #feedbacknamkolkambing_gowleek #namkolkambing_gowleek #lamb #westernfood #foodporn #grill #awesome #thebestproduct #malaysia #malaysiainstashop #malaysianfood #malaysiaonlinebusiness #bestfood #kambing #gowleek #golek #slice #kambinggolek #lambox #kambinggoleksedap #kambingmurah #kambinggolekmurah #namkolkambing #like4like #localbrand #confirmterliur #aqiqah #kahwin #lambslicemurah #lambslices
Karipap is love. Most foreigners just dont get it. #Karipap #malaysianfood
Liveupdate panggang 19/1/2019 - Live dari Sungai Buloh, Selangor untuk majlis hari jadi dan kesyukuran. Terima kasih customer. 💪🏻 Alhamdulillah. . Terima kasih customer untuk order! Selamat Menjamu Selera! Terima kasih! Thank you! Confirm Terliurrrr! ❤️ . Untuk tempahan dan delivery terus pada anda whtspp/call 017 6767422 / 010 8969492 Mohd Lokman. Confirm Terliurrrrr! . #feedbacknamkolkambing_gowleek #namkolkambing_gowleek #lamb #westernfood #foodporn #grill #awesome #thebestproduct #malaysia #malaysiainstashop #malaysianfood #malaysiaonlinebusiness #bestfood #kambing #gowleek #golek #slice #kambinggolek #lambox #kambinggoleksedap #kambingmurah #kambinggolekmurah #namkolkambing #like4like #localbrand #confirmterliur #aqiqah #kahwin #lambslicemurah #lambslices
Liveupdate panggang 19/1/2019 - Live dari Sungai Buloh, Selangor untuk majlis hari jadi dan kesyukuran. Terima kasih customer. 💪🏻 Alhamdulillah. . Terima kasih customer untuk order! Selamat Menjamu Selera! Terima kasih! Thank you! Confirm Terliurrrr! ❤️ . Untuk tempahan dan delivery terus pada anda whtspp/call 017 6767422 / 010 8969492 Mohd Lokman. Confirm Terliurrrrr! . #feedbacknamkolkambing_gowleek #namkolkambing_gowleek #lamb #westernfood #foodporn #grill #awesome #thebestproduct #malaysia #malaysiainstashop #malaysianfood #malaysiaonlinebusiness #bestfood #kambing #gowleek #golek #slice #kambinggolek #lambox #kambinggoleksedap #kambingmurah #kambinggolekmurah #namkolkambing #like4like #localbrand #confirmterliur #aqiqah #kahwin #lambslicemurah #lambslices
Post-workout chicken bonanza at Nando's! 🤩 Apparently, Nando's no longer has their mango flavour chicken, but instead they introduced a new "smoky" flavour. Actually, I didn't taste much smokiness in it, but as always Nando's chicken is super good! I always top it up with loads of veggies, such as grilled mixed vegetables (onion, carrot, capsicum, broccoli) and a whole sweet corn (I just love sweet corn; it's one of my favourite vegetables). 🌽🥕 What's your favourite Nando's chicken flavour? #feimaomy #foodporn #foodkl #foodideas #igmalaysia #klfoodie #jommakan #Malaysia #timeoutkl #hungrygowhere #foodMalaysia #foodie #foodblog #foodblogger #instafood #igfoodie #foodgasm #nomlife #eatKL #eatnowkl #malaysianfood #eatkl #klfoodblogger #foodposts #kakimakan #dailyfoodfeed #malaysianfoodie #Nandos #chicken #ayam
Liveupdate panggang 19/1/2019 - Live dari Sungai Buloh, Selangor untuk majlis hari jadi dan kesyukuran. Terima kasih customer. 💪🏻 Alhamdulillah. . Terima kasih customer untuk order! Selamat Menjamu Selera! Terima kasih! Thank you! Confirm Terliurrrr! ❤️ . Untuk tempahan dan delivery terus pada anda whtspp/call 017 6767422 / 010 8969492 Mohd Lokman. Confirm Terliurrrrr! . #feedbacknamkolkambing_gowleek #namkolkambing_gowleek #lamb #westernfood #foodporn #grill #awesome #thebestproduct #malaysia #malaysiainstashop #malaysianfood #malaysiaonlinebusiness #bestfood #kambing #gowleek #golek #slice #kambinggolek #lambox #kambinggoleksedap #kambingmurah #kambinggolekmurah #namkolkambing #like4like #localbrand #confirmterliur #aqiqah #kahwin #lambslicemurah #lambslices
Liveupdate panggang 19/1/2019 - Live dari Sungai Buloh, Selangor untuk majlis hari jadi dan kesyukuran. Terima kasih customer. 💪🏻 Alhamdulillah. . Terima kasih customer untuk order! Selamat Menjamu Selera! Terima kasih! Thank you! Confirm Terliurrrr! ❤️ . Untuk tempahan dan delivery terus pada anda whtspp/call 017 6767422 / 010 8969492 Mohd Lokman. Confirm Terliurrrrr! . #feedbacknamkolkambing_gowleek #namkolkambing_gowleek #lamb #westernfood #foodporn #grill #awesome #thebestproduct #malaysia #malaysiainstashop #malaysianfood #malaysiaonlinebusiness #bestfood #kambing #gowleek #golek #slice #kambinggolek #lambox #kambinggoleksedap #kambingmurah #kambinggolekmurah #namkolkambing #like4like #localbrand #confirmterliur #aqiqah #kahwin #lambslicemurah #lambslices
Kueh chap and always kopi o-peng for this anxiety sisthur #igfood #instafood #malaysianfood #asianfood #malaysia
While dressing up your Chick-zilla Burrito (RM15.90 Now on @grabfoodmy @foodpandamy @honestbeemy ) A protein powerhouse, our house-made gluten-free tortilla wrap is stuffed with lime-cilantro rice, Mediterranean-style falafels, garlic-dill hummus, tomato salsa, and mame-mole ("edamame-guacamole"). Complemented with a side-of-the-day (updated on Insta or fb: eat21.malaysia). Ingredients: Chickpea, tapioca starch, organic fresh cilantro, onion, garlic, tomato, edamame, lime juice, lemon juice, extra virgin olive oil, organic coconut oil, organic Himalayan salt, spices (coriander, cumin, pure tomato powder, oregano, basil, black pepper). NOTHING ELSE. Allergens: NONE (Contains onion and garlic) | 100% PLANT-BASED | DAIRY-FREE | GLUTEN-FREE | NO ADDED SUGAR | VEGAN https://eat21.com/our-menu/ #top8free #glutenfree #plantbased #wholefood #organic #grabfoodmy #honestbeemy #foodpandamy #veganuary #crueltyfree #veganfood #veganmalaysia #vegan #vegansofig #vegetarian #esports #fitness #fitnessmalaysia #healthy #badminton #food52 #f52grams #hereismyfood #instafood #foodporn #malaysianfood #makan #petalingjaya #malaysia #eat21
Buttermilk ayam bagi admin boleh tahan sedap dia👌👌..(8/10) . . Kuah buttermilk dia manis manis pedas pekat berlemak...ayam dia dipotong besar besar so agak mengenyangkan portion diberi.... . . . 📌 Coboroy Cafe, IRDKL Mall, Shah Alam 💴 Rm8 . . . . . . . . . . . . . #tasty #likes4likes #spoonfeed #likesforlikes #feedfeed #beautifulcuisines #malaysianfood #foodislife #foodgawker #shellout #nomnom #feastagram #satisfeed #jktfoodbang #cheatmeal #jktfoodies #foodiegram #shahalam #foodilysm #foodbeast #makanmakan #foodshare #foodpics #foodaddict #foodadventures #Like4like #photooftheday #malaysia #eeeeeats #asianfood
Moh le kite lunch.. Simple2 je hari ni.. Takat aku dgn anak2 je nk mkn.. Nenek udah g kenduri.. 😊 #lunch #homecook #homesweethome #emylegacy #kisahemy #instaphoto #photooftheday #malaysianfood #instafood
Our lunch today💚 Nasi Lemak Pandan( coconut milk n pandan flavoured rice) Sambal Udang(sweet n spicy prawns in thick gravy), Beef Rendang, bolied egg, fried peanuts n achovies For dessert we had palm sugar n milk jelly #nasilemak #nasilemakpandan #sambaludang #prawnsambal #rendangdaging #beefrendang #sambalnasilemak #sambalnasilemaksedap #inmykitchen #inmykitchentoday #daridapurku #familylunch #ourlunch #agaragar #agaragarkemenyan #yummy #yummyfood #malaysianfood
Great light brunch from @theotherhalfcafe . Pomegranate salad, where you can taste a nice combination of sweet pomegranates, fresh salad, chewy barley, and touch of refreshing vinegrate. More info is on bio. #eattology • • #eatology #eatnowkl #onestopkl #klcafe #klcoffeespots #foodporn #foodphotography #foodie #foodstyling #foodstylist #foodvsco #flatlay #feedfeed #malaysianfood #malaysianig #cafehopping #cafehop #cafehopmy #cafehopkl #cafehoppingmy #cafehopmalaysia #cafehoppingmalaysia #cafelife #cafetime #igersmalaysia #igerscoffee
Hye guys!! Masak nasi lemak ke hri ni? Eh2 jap2.. Xyhla nk penat blender cili sume.. Ni haaa.. Ade sambal bilis ni.. Panaskn jeeeerrrr... #sambalbilis #sambalpedas #makanpedas #sedap #sambal #instagram #yummy #malaysia #malaysianfood #foodies #foodiesofinstagram #sambalviral #viral #mukbang #mukbangmalaysia #foodinsta #foodinstagram #foodporn #foodstagram #soyummy #alwayshungry #hungry #hungrytummy
Ready to take flight! 🐣 From hatchlings to 🐦 juveniles in just over 2 weeks, the young Zebra Doves or Kurokutok are ready to take their 1st flight & adventure into the new world. 🕊️ My aunt is so privileged to watch the whole cycle of the growing up of these wonderful doves. She said they flew of couple of hours later. Wish the young doves all the blessings & hope they will grow up strong & healthy! Be safe! Pictures courtesy of @choyfoongchan. Zebra Dove (Geopelia Striata) or Barred Ground Dove, is from the dove family, Columbidae. It is native to Southeast Asia. Small birds with long tail. They are brownish-grey in colour with black-and-white barring. Known for their pleasant soft cooing calls, they are popular as pets for cooing competitions. #ZebraDove #Dove チョウショウバト 斑姬地鸠 斑馬鳩 鳩鴿類 鳩鴿 #鳩 #Merbuk Perkutut PerkututJawa Columbidae #Bird #Burung #鸟 #鳥 #GeopeliaStriata #Vegetable #Vegetables #Plant #Plants #Fruits #Fruit #Gardening #PlantLife #GreenThumb #FoodPorn #Foodie #Foodgasm #Foodstagram #Travel #Trip #WanderLust #InstaTravel PCTravelLog PCPlantLog #MalaysianFood #PhotoOfTheDay #Instagood #Instagram
Petang-petang ni makan cekodok bawang sedap jugak ek? Cicah pulak dengan sambal bilis... Macam gini 👍👍👍👍 Sedap!!! DM for ordering.. #sambalbilis #sambalpedas #makanpedas #sedap #sambal #instagram #yummy #malaysia #malaysianfood #foodies #foodiesofinstagram #sambalviral #viral #mukbang #mukbangmalaysia #foodinsta #foodinstagram #foodporn #foodstagram #soyummy #alwayshungry #hungry #hungrytummy
Wasn't craving for any kind of food after a late night assignment with friends. Just wanted a warm but light meal. Ended up having Teochew porridge at Fong Wah Teochew Porridge, Jalan Changkat Thambi Dollah. A bowl of warm plain rice porridge with more than 40 side dishes to choose ~ all kinds of vegetables, meat & innards, in the options of braised, pickled, in curry or just stir fried. We had Lor Bak, pickled veggies, braised pork… The best is still deep fried anchovies! Simply satisfying! #Yummy #NomNom Over 30 year, Fong Wah serves the most authentic Teochew Porridge & side dishes to late night dwellers. In the early days, poor community can only effort a bowl of porridge accompanied by a single dish with some braised sauce. Some even rely on that to last them the whole day. Because of that the dishes are generally heavier taste then usual. Do you still remember those days? #潮州粥 #粥 #稀饭 #稀飯 #TeochewPorridge #咸菜 #猪耳朵 #江鱼仔 #卤肉卷 #Anchovies #PickledVeggies Lorbak #Porridge #Congee #Lunch #Breakfast #Dinner #晚餐 #美食 #Food #Cooking #FoodPorn #Foodie #Foodgasm #Foodstagram PCFoodLog #MalaysianFood #PhotoOfTheDay #Instagood #Instagram
Hye guys!! Come & try our SAMBAL BILIS FIG! This is just perfect for those who frequently travel to country that are hard to find spicy food.. Xkn nk mkn fast food je kn? This sambal bilis mmg PEDAS 🤯🤯!! NOT ONLY THAT!! U all boleh tambahkn ayam, tambahkn sotong, buat nasi goreng & macam2 lgi.. Serious berbaloi!!! Balik keje xyh nk susah2.. Masak nasi panas je.. DM kalau nk order 😘😘😘 #sambalbilis #sambalpedas #makanpedas #sedap #sambal #instagram #yummy #malaysia #malaysianfood #foodies #foodiesofinstagram #sambalviral #viral #mukbang #mukbangmalaysia #foodinsta #foodinstagram #foodporn #foodstagram #soyummy #alwayshungry #hungry #hungrytummy
Hye guys!! Would like to introduce u guys SAMBAL BILIS FIG! This is just perfect for those who frequently travel to country that are hard to find spicy food.. Xkn nk mkn fast food je kn? This sambal bilis mmg PEDAS 🤯🤯!! NOT ONLY THAT!! U all boleh tambahkn ayam, tambahkn sotong, buat nasi goreng & macam2 lgi.. Serious berbaloi!!! Balik keje xyh nk susah2.. Masak nasi panas je.. DM kalau nk order 😘😘😘 #sambalbilis #sambalpedas #makanpedas #sedap #sambal #instagram #yummy #malaysia #malaysianfood #foodies #foodiesofinstagram #sambalviral #viral #mukbang #mukbangmalaysia #foodinsta #foodinstagram #foodporn #foodstagram #soyummy #alwayshungry #hungry #hungrytummy
Hye guys!! Would like to introduce u guys SAMBAL BILIS FIG & SALTED EGG CHIPS WITH FIG! This combination is just perfect especially those who frequently travel to country that are hard to find spicy food.. Xkn nk mkn fast food je kn? This sambal bilis mmg PEDAS 🤯🤯!! NOT ONLY THAT!! U all boleh tambahkn ayam, tambahkn sotong, buat nasi goreng & macam2 lgi.. Serious berbaloi!!! Balik keje xyh nk susah2.. Masak nasi panas je.. DM kalau nk order 😘😘😘 #sambalbilis #sambalpedas #makanpedas #sedap #sambal #instagram #yummy #malaysia #malaysianfood #foodies #foodiesofinstagram #sambalviral #viral #mukbang #mukbangmalaysia #foodinsta #foodinstagram #foodporn #foodstagram #soyummy #alwayshungry #hungry #hungrytummy
next page →