#masakjeapayangada

14 posts

Loading...
Alhamdulillah..settle msk utk arini.. Menu kering-² n simple-² jeerr😀kerabu sotong🐙sayo goreng tempe tumis sos tiram🌱ikan aji goreng🐟sambal bilis goreng belimbing buluh request dari sidia❤fav laa katakann hihi😁 . Happy selasaday n happy lunch uollss💕 . #sayamasak #sukamakan #masakanrumah #masakanmelayu #masakdenganpenuhkasihsayang #masaksimple2je #masakjeapayangada #janjikenyang #kerabusotong #sayurgorengtumissostiram #ikanajigoreng #sambalbilisgorengbelimbingbuluh #mangga #foodstagram #foodpornmalaysia #igfoodies #iglove #mahn #lunch #dinner #jommakan #bismillah #syukurselalu #Alhamdulillah
Harinie kita masak belen-belen jer🤗🤗🤗 Lebihan prego buat roti semalam Lebihan ayam smlm #jgnmembazir #sayamasak #sayasukamasak #masakjeapayangada #ayamgorengtepungsosblackpaper
Sarapan kita pagi nie Lempeng dan kari ayam belen lauk smlm.. #janganmembazir #sayamasak #sukamasak #masakjeapayangada #lempengkari
Being a mum with young children, I got to crack my brains day n night thinking of my kids meal.. Masak ke, beli ke, i will make sure there will be food for them to eat throughout the day.. Biar ibu tak makan, tapi anak2 tak blh kelaparan dan kebuluran ye.. So today I cooked something simple for them.. Aglio Olio campak2.. The non spicy version.. Hehe.. 😬 Otak buntu, tak tahu apalagi nak cooked for them.. Haha!!! 🤪 But im glad they enjoyed eating it so much lah.. Abg @its_irfanz thanks for the compliment ckp ibu blh bukak kedai jual western food ehk.. 🤣😂😆😝🙈 #aglioolio #nonspicyversion #bongkaralmari #bongkarfridge #masakjeapayangada #janjianakanakkenyang #hatiibusenang 😍🤗😘
Lunch for today.. . #sotonggorengkunyit plus sayur yg banyak.. Kemudian, bila ada yang xnak makan sotong, so akk masakkan #sardinmasakkicap .. So adalah pilihan lain kan.. Hehe.. . Menu yg mudah ye x? Sbb ada yg akan pergi ke #kendurikahwin , so org kat umah, kita makan apa ada.. Banyak songel, masak sendiri.. 😁 . #lunchtime #mamaaunimasak #aunikitchen #masakjeapayangada #masakanrumah #resipimama
Terung masak cili. Kegemaran sangat ni. Makan lauk ni dengan nasi je pun dah cukup. #homecooking #masakjeapayangada #foodblogger #food #bloggers #hasiltangan #azirahmandotcom #syafiahamiradotcom #azirahmandotcom
# ado daging burger, ado telur, ado jeruk timun, ado keju.. jalan ~ #xiaomi #xiaomiphotography #redmi4a #snapseed #masakjeapayangada #myburger #burger #lunch #cooking #foodporn
Petik petang ni masak esok pagi..#bermulalahrutin #masakjeapayangada #syukurselalu
Telur dadar dengan daun sup lebih masak sup tulang. Sebelum daun sup ke tong sampah, baik mendadarkan dlm telur 😆 #telurdadar #masaksendiri #laukpauk #masakjeapayangada
Ayam goreng dengan sayur kacang panjang. Jemput makan. Lauk da siap nasi xmasak lagi. Hahahhaha. #MasakJeApaYangAda
Kiddos requested Nasi Lemak, they got Nasi Lemak 💛 #MommyCantSayNo #MommyDuty #NoMaids #MasakJeApaYangAda 😅 #SummerBreak #Homecooked #MadeWithLove #LA
Dinner tadi daging masak kicap.. alahai.. lapar balik pulak.. bukak balik tudung saji japg ni.. 😋😋😋 #dagingmasakkicap #dinner #hanimasak2 #barangdapurdahhabis #masakjeapayangada