#masjidilalaqsa

261 posts

Loading...
Kemana umat RASULULLAH? Kemana para PEMUDA ISLAM? Apaa belum capek kamu tertidur? Apaa dunia telah menipu mu? Ayo bangkit demi KEHORMATAN ISLAM. Hidup mulia Atau mati Syahid! . . . #savePalestine #savealaqsa #savealquds #islam #islamic #Gaza #masjidilalaqsa
musim #haji dah nak berakhir.. perasaannya memang sebak kepada mereka yang akan kembali ke tanah air. lebih2 lagi time #tawafwada (tawaf selamat tinggal) memang tak leh tahan sebaknya😭😭😭😭😭. insyahAllah semua pasti ada rezeki menikmatinya dan menjejakkn kaki ke bumi penuh barokah itu. pengalaman setiap individu berlainan antara satu sama lain. Tapi yang pasti, semuanya indah belaka ketika berada di sana. Soal ujian atau cabaran tu, memang biasa tapi mostly dapat diatasi dengan kesabaran dan redha. Bagi yang berhajat nak pergi, pasang niat dalam2 dan seboleh-bolehnya tampal gambar #kaabah tu di tempat yg korang memang x kan missed nampak setiap hari. dan cakap dalam hati saya pasti akan ke sana. pastikan set bila anda nak ke sana. biar spesifik niatnya kerana itu adalah doa. masih ingat ibubapa kita suka tampal gambar kaabah dan #masjidilharam di ruang tamu? mostly berjaya menjejak kaki ke sana tapi dalam usia yg berumur kan? itu sebab ibubapa kita niat nak pergi waktu tua dan anak2 dah besar. itulah namanya #lawofattraction . trylah. saya dah pernah buat dan alhamdulillah pernah menjadi tetamu Allah di #madinah dan #makkah walaupun setakat mengerjakan #umrah . Beberapa keping gambar tu pula kenangan semasa mendaki #jabalnur atau #guahira di mana #Rasullullah menerima wahyu pertama. Memang benar kata Rasulullah view Makkah sangat indah dan bercahaya dari Gua Hira (rujuk gambar purple itulah gambaran sebenar #guahira dan tempat lelaki yang tengah solat tulah di mana Rasullullah pun mencari hidayah. Memang sangt indah viewnya, dan saya pasti akan ada rezeki saya lagi sekeluarga ke sana. kali ini dengan adik #ahmadmateenarjuna InsyahAllah. Jabal Nur juga dipanggil Bukit Cahaya kerana bukit tu memang bercahaya pada waktu malam walaupun tanpa lampu atau cahaya bulan. Oh lagi satu, bukan calang2 orang ya daki Jabal Nur tu. Sila bawa air mineral berbotol-botol, kurma, buah dan duit syiling banyak2. Nak tahu kenapa? Pasanglah niat untuk ke sana hujung tahun ni. Paling best time puasa. Saya doakan kalian dapat ke sana 😇😇😇😇😇. #alhamdulillah #thankyouallah #thankyouforeverything #subahanallah #walhamdulillah #allahuakhbar #lailahaillallah
Mohon untuk temen temen yang beragama Muslim do'a nya untuk saudara kita di Palestina . Karena beberapa jam yang lalu mesjidil Al Aqsa di serang . Al Fatihah .. #MasjidilAlAqsa #SahabatMuslim #AlFatihah #Palestina
Waktu bukan hal yang sepatutnya diminta. Jika memang sudah jadi prioritas, tanpa kau minta, dia ada,,, . . . . . . . . . . . . . . . . . . . #makkah #kaabah #hajj #ummrah #mecca #islamnow #hadist #ihsan #nashidvidio #nasheed #mubarak #dubay #abudhabi #santun #ngaji #hijrah #seputarislam #kajian #kumpulankajian #tausiyah #ceramah #taubat #pemudahijrah #aswaja #ikhwan #akhwat #palestina #masjidilalaqsa #gaza
3 hal yang membuat orang tidak suka : Otak kosong , omong kosong dan dompet kosong 😅😅😅 . . . . . . . . . . . . . . . . . . #makkah #kaabah #hajj #ummrah #mecca #islamnow #hadist #ihsan #nashidvidio #nasheed #mubarak #dubay #abudhabi #santun #ngaji #hijrah #seputarislam #kajian #kumpulankajian #tausiyah #ceramah #taubat #pemudahijrah #aswaja #ikhwan #akhwat #palestina #masjidilalaqsa #gaza
Ya allah tunjukkanlah kekuasaan mu pada mereka yang berlaku kejam di atas muka bumi ini dan tabahkanlah hati mereka yang berjuang di jalan mu. #allahswt #allahmahaperkasa #allahuakbar #savealaqsa #savealquds #savepalestine #palestinewillbefree #palestinewillbefreeinshallah #palestina #masjidilalaqsa #alaqsa #alquds #alqudsibukotapalestina #palestinamerdeka #amin
Menjelang bulan Ramadhan 1439H. Mohon maaf lahir batin. Semoga ibadah-ibadah dan puasa kita di bulan 1000 bulan ini diberi kemudahan, kelancaran, kesehatan dan penuh berkah dari Allah SWT. Aamiin3xYRA. 😇🙏 #domeoftherock #masjidilalaqsa #modestwear #okkyasokawati #gratefulheart 💕
Terengganu so hot 🔥 . . . . . . . #terengganu #masjidilalaqsa #palestin
Isra Mi'raj adalah perjalanan malam hari Rasulullah Nabi Muhammad SAW dari Masjidil Haram (Mekah) ke Masjidil Al-Aqsa, yang kemudian dilanjutkan menuju langit Sidratul Muntaha dengan tujuan menerima Wahyu Allah SWT. “Maha Suci Allah yang telah memperjalankan hamba-Nya pada suatu malam dari Masjidil Haram ke Masjidil Aqsha yang telah Kami berkahi sekelilingnya agar Kami perlihatkan kepadanya sebahagian tanda-tanda dari kebesaran Kami. Sesungguhnya Dia Maha Mendengar lagi Maha Melihat.” (Al Isra’ : 1) . Selamat memperingati Isra Mi'raj Nabi Muhammad SAW . Tengok berita terkini di www.tengokberita.com, atau klik link di bio! . #tengokberita #isramiraj #muslim #islam #NabimuhammadSAW #Muhammad #moeslim #moesque #masjidilharam #masjidilalaqsa #madinah #muslimah #masjid #makkah #masjidilharam #muslims #muslimahstyle #mosque #quran #islamic #muslimin
jumuah mubarok Dikirimin video dalemnya masjidil Al Aqsha (qubatu as shakhra) sama ayah @irfanntong Beruntungnya bisa kesana kamu yah 😑 Bisa ketemu imam besar masjid Al Aqsha Bisa liat kiblat pertama umat muslim Bisa Masuk ke masjidil Al Aqsha,tempat suci ke 3 setelah Mekah & Madinah Tempat dari rangkaian perjalanan Isra Mi'raj nabi Muhammad SAW saat menerima perintah sholat 5 waktu Bayangkan kalo zionis Israel ngancurin masjid ini 😭 Save Palestina Saksikan @porossurga Setiap Minggu pukul 05.15 wib di Trans7 #news #newstrans7 #transcorp #trans7 #porossurga #palestina #palestine #masjidilalaqsa #masjidilaqsha #isramiraj #nabimuhammadsaw #malaikatjibril #islam #moslem #muslim #savepalestina 🇵🇸 #savepalestine #jerusallem
doa qunut nazilah bermaksud yaallah kami letakkan kamu di batang leher musuh musuh kami dan kami berlindung denganmu dari kejahatan mereka yaallah hancurkan kumpulan mereka yaallah pecahkan pakatan mereka yaallah leburkan pendirian mereka yaallah musnahkan langkah mereka cengkaman anjing anjingmu kepada mereka yaallah yang maha memaksa yaallah yang maha perkasa yaallah yang maha membalas yaallahuyaallah yang turun kitab yang gerakkan awan yang tewaskan tentera ahzab kalahkan mereka kalahkan mereka dan kemenangan untuk kami amin ya rabbal alamin #jerusalamisthecapitalofpalestine #savepalestine #masjidilalaqsa
Preorder 1weak💝 *JUBAH GAZA* *RM65* Free🚘 COD kk erea kk 💐 Material kosiboh 💐 size S-L 💐Zip tangan mudah whudu 💐Zip depan 📦 Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸 #freeforgaza #masjidilALAQSA #amanPalestine 🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸 📦 Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA🇵🇸🇵🇸🇵🇸 Untuk pertanyaan boleh whatsapp saya ( sumayyah )👇🏻👇🏻👇🏻 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380
Freorder 1weak💝 *JUBAH GAZA* *RM65* Free🚘 COD kk erea kk 💐 Material kosiboh 💐 size S-L 💐Zip tangan mudah whudu 💐Zip depan 📦 Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸 #freeforgaza #masjidilALAQSA #amanPalestine 🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸 📦 Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA🇵🇸🇵🇸🇵🇸 Untuk pertanyaan boleh whatsapp saya ( sumayyah )👇🏻👇🏻👇🏻 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380
Assalamualaikum.... 🇵🇸 *NIQAB AL-AQSA* 🇵🇸 Alhamdulillah *exclusive niqob EIDID SUMAYYAH* kini siap dengan tempahan *NIQOB AQSA 1 LAYER🇵🇸🇵🇸🇵🇸* 📦 Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸 #freeforgaza #masjidilALAQSA #amanPalestine 🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸 📦 Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA🇵🇸🇵🇸🇵🇸 Untuk pertanyaan boleh whatsapp saya ( sumayyah )👇🏻👇🏻👇🏻 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380
Handsock AQSA eidid sumayyah ini sangat2 selesa dan tidak ada geta di hujung yg selalu tinggal kan bekas di lengan sampai terasa gatal-gatal... Dan handsock AQSA juga jenis selesa sebab kain yg mudah mengikut bentuk lengan anda.... Mempunyai 3line melambangan bendera Palestine, Ya kami support ALAQSA, AMAN PALESTINA☝.... Alhamdulillah exclusive niqob EIDID SUMAYYAH kini siap dengan tempahan *HANDSOCK AQSA🇵🇸🇵🇸🇵🇸* 📦 Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸 #freeforgaza #masjidilALAQSA #amanPalestine 🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸 📦 Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA🇵🇸🇵🇸🇵🇸 Anda jangan lupa support tau☝☝☝ Untuk pertanyaan boleh whatsapp saya ( sumayyah )👇🏻👇🏻👇🏻 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380
Assalamualaikum.... 🇵🇸 *PURDA AL-AQSA* 🇵🇸 💖PURDA AQSA 1LAYER💖 🌹 Material soft chiffon great 🌹 Labuh menutupi bawa dada 🌹Pangjang "21" 🌹 Lebar "14" 🌹 Persegi 🌹Bukaan mata "9" 🌹Lebar dahi "2.6" 🌹pangjang tali "38" 🌹Tidak mudah kusut 🌹Mudah di Gosok Teristimewa untuk ukhti, saya nak tawarkan harga yang tersangat berbaloi ⛔Harga Asal Rm48 💘 *HARGA PROMOSI RM35*🤗🤗🤗🤗 Ya!!! *RM35*😲😲😲 Dan ukhty juga secara langsungnya telah menyalurkan WANG ringit anda ke tabung AMAL AL-AQSA 📦 Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸 #freeforgaza #masjidilALAQSA #amanPalestine 🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸 📦 Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA🇵🇸🇵🇸🇵🇸 Ukhti sangat berminat ? Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380
Assalamualaikum.... Alhamdulillah hari ini sy dapat siap kan 4helai purda yang sedia d tempah syukran ukhty support aqsa Dan support Muslim business .... _____________________________________________________________ 🇵🇸 *PURDA AL-AQSA* 🇵🇸 💖PURDA AQSA 1LAYER💖 🌹 Material soft chiffon great 🌹 Labuh menutupi bawa dada 🌹Pangjang "21" 🌹 Lebar "14" 🌹 Persegi 🌹Bukaan mata "9" 🌹Lebar dahi "2.6" 🌹pangjang tali "38" 🌹Tidak mudah kusut 🌹Mudah di Gosok Teristimewa untuk ukhti, saya nak tawarkan harga yang tersangat berbaloi ⛔Harga Asal Rm48 💘 *HARGA PROMOSI RM35*🤗🤗🤗🤗 Ya!!! *RM35*😲😲😲 Dan ukhty juga secara langsungnya telah menyalurkan WANG ringit anda ke tabung AMAL AL-AQSA 📦 Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸 #freeforgaza #masjidilALAQSA #amanPalestine 🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸 📦 Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA🇵🇸🇵🇸🇵🇸 Ukhti sangat berminat ? Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380
Assalamualaikum😊😊😊 🇵🇸 *NIQAB AL-AQSA* 🇵🇸 💖NIQAB AQSA 3 LAYER💖 🌹 Material soft chiffon great 🌹 Labuh menutupi bawa dada 🌹Pangjang "21" 🌹 Lebar "15" 🌹 Moon shape 🌹Bukaan mata "8" 🌹Lebar dahi "2.7" 🌹pangjang tali "38" 🌹Tidak mudah kusut 🌹Mudah di Gosok Teristimewa untuk ukhti, saya nak tawarkan harga yang tersangat berbaloi ⛔Harga Asal Rm79 💘 *HARGA PROMOSI RM65 INCLUDE POSTAGE*🤗🤗🤗🤗 Ya!!! *RM65 INCLUDE POSTAGE*😲😲😲 Dan ukhty juga secara langsungnya telah menyalurkan WANG ringit anda ke tabung AMAL AL-AQSA 📦 Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸 #freeforgaza #masjidilALAQSA #amanPalestine 🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸 📦 Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA🇵🇸🇵🇸🇵🇸 Ukhti sangat berminat ? Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380
Kita bersama pasti kuat Tak peduli sehebat apa nuklir mereka menghancurkan kita, karena janji allah nyata Yang akan membawa islam dalam puncak kemenangan. #SaveaAlAqsa #savealaqsa #alaqsamosque #Allahuakbar #prayforpalestine #prayforalaqsa #masjidilAqsa #masjidAlAqsa #masjidilalaqsa #savemasjidilAqsha #palestina #palestine #savegaza #alaqsha #alaqsa #savemuslims #saveislam #gaza #humanity #freedom #justice
Setiap yg berlaku ada sebab. Allah tdak mjadikan sesuatu dgn sia2. . . . Allah Maha Mendengar wlaupun ianya hanya lintasan hati!!! . Sentiasalah berbuat baik, merencana yg baik2 & jgn pernah bfikir yg tdak baik. . * Semoga ujian yg dberikan pd kita adalah ntuk dtinggikan darjat, dan bukan krn dosa2 kita. Nauzubillah . #berbuatbaikselamanya #spreadthelove #ujian #masjidilalaqsa #palestine #islam #love #positivevibes #sabar
Betapa gemetarnya ketika kejadian biadab menipa saudara² kita di palestina...😖😖 Terlintas dalam do'a "Ya, Allah binasakan kaum Yahud!" Dng jeritan "Lindungilah saudaraku!" . . #aksibelapalestina #saudaraku #remajaislam #remajahijrah #masjidilalaqsa #doakuuntukmu #yerusallem
As Friday Shines in the heart of believers may you be among the ones who will receive the benefits and blessing of Friday Prayers. Jummah Mubarak. 🌞🌿🌼 . . . #jumat #jumah #friday #jumahmubarak #jumatberkah #barakallah #tgif #thanksgodisfriday #masjidilalaqsa #palestina #palestine #prayforpalestine #gaza #savegaza #prayforgaza #jerusalemisthecapitalofpalestine
Kita bangsa Indonesia mempunyai utang kpd Bangsa Palestina utk membantu Palestina merdeka bahkan smpai akhir hayatnya bung Karno blm bisa mewujudkan hal itu,nah pemimpin yg skrng berkewajiban meneruskan janji bung karno itu #FreedomforPalestine #Yerussalem #Masjidilalaqsa
@regrann_app From @warkop_id Akan selalu datang hamba-hamba Allah yang akan memperjuangkan Agamanya TAKBIR..!!! #palestine #masjidilalaqsa
Tidak semua bisa di ukur pake uang maupun hadiah, harga diri adalah hidup dan mati ! Jangan mau di kecilkan, di remehkan, apalagi di tindas ! . . . . . . . . . . . . #savealquds #jerusalemcapitalofpalestine #alaqsa #masjidilalaqsa #savepalestine #freepalestine
Damn yahudi ! Jerusalem is palestine not israel ! . . . . Gimana mau hidup damai sodara kita kalo palestine di serang terus menerus, semuanya ingin di kuasi mereka (yahudi) yang tidak punya hati nurani ! . . . . #savealquds #jerusalemcapitalofpalestine #alaqsa #masjidilalaqsa #savepalestine #freepalestine
Dear Trump, For nearly 70 years, millions of Palestinians have lived under a brutal Israeli military dictatorship, which grants theirs few rights - their don't even have the right to protest peacefully, steals their land for settlements that are in violation of official US policy, and imprisons them in isolated enclaves. . Meanwhile, Palestinian citizens of Israel, who make up about 20 percent of the population, suffer from widespread systematic discrimination because they are not Jewish, and Palestinian refugees expelled by Israel are denied their right to return to their homeland. . Donald Trump, If you want to make progress towards a just and lasting peace in the region, then the US must start treating Palestinians as equal to Israelis, and must begin to pressure Israel into respecting Palestinian rights. It is, after all, a founding principle of your great country: All people are created equal. . As Palestinians, They are struggling to live in a society where our equality is a matter of fact, not fiction. . Video by @doamuslims . Dua for #masjidilalaqsa #HandsOffJerusalem #HandsOffAlAqsa #Jerusalem #trump #amazingislam
When real leaders and real men are gone and traitors take over, of course Israel won't be scared anymore, and they'll do more attack al-aqsa and beat the people who are praying there. . . The Israeli-Palestian conflict is a war of religion, not territory. The conflict is a clash of ideologies, and such a conflict can'r be solve by drawing lines in map. #Trump is bringing Bloodshed, not peace to #Jerusalem .. . Everyone is silent. As Palestinians, they wanted the International Community's Support and we know that it will come. Faith is what moved us and faith is what is keeping us going. Where are muslims? Where are muslims leaders? . Video by @doamuslims . Dua for #MasjidilAlAqsa #palestine #HandsOffJerusalem #HandsOffAlAqsa #amazingislam
😔😢 . • Ya Allah jagalah Masjid Al Aqso dari kedengkian Yahudi. . • Ya Allah kembalikanlah Masjid Al Aqso ke tangan kaum muslimin . • Ya Allah sucikanlah Masjid Al Aqso dari cengkeraman Yahudi . • Ya Allah Turunkanlah Adzab Kepada Mereka Karena Sesungguhnya Mereka Tidak Berkuasa Atas-Mu . Wahai Dzat Yang Maha kuat lagi Mahal Perkasa . • Ya Allah Dzat Yang Menurunkan Al Quran . Yang menjalankan awan . Yang mencerai beraikan perkumpulan/kelompok . Yang Amat cepat Hisabnya . Hancurkan dan binasakan Yahudi, goncangkan mereka Wahai Dzat Yang Maha Perkasa lagi Maha Mulia. . • Ya Allah Berikanlah keburukan kepada setiap orang yang menginginkan keburukan dan kehancuran bagi agama Islam dan kaum muslimin . Serta Kembalikanlah Tipu Muslihat Kepada Mereka sendiri . Dan jadikan pengaturan mereka menjadi kehancuran atas mereka. Amiin ya allah #MasjidilAlAqsa
Dadi santri ojo kemaki... ~k. Syuaib amin~ Guru madrasah TBS kudus Cam @a.r._cam @gallery_darul_rachman #likers #like4like #lfl #photography #photos #menara #masjidilalaqsa #santrimenara
: Salam rindu untuk saudara seakidahku di Palestina. Maaf langkahku belum bisa beranjak kesana. Doaku selalu, semoga Allah lindungi kalian dari serangan Israel laknatullah. Dan Allah jadikan kalian para syuhada yang paling pertama akan bertemu Allah di hari akhirat nanti. . Aamiin.... . . 🎬@jatiprasetio @kumpulan_nasehat #mediaaswaja #savepalestine #savealaqsa #freedompalestine #masjidilalaqsa #alaqsa #israellaknatullah #boikotprodukisrael
Salam rindu untuk saudara seakidahku di Palestina. Maaf langkahku belum bisa beranjak kesana. Doaku selalu, semoga Allah lindungi kalian dari serangan Israel laknatullah. Dan Allah jadikan kalian para syuhada yang paling pertama akan bertemu Allah di hari akhirat nanti. Repost Caption #mediaaswaja Foto Slide Ke 2: Saat Aksi Penggalangan dana peduli Palestina Tahun 2014 (Prapatan Lampu Merah Ciledug) #savepalestine #savealaqsa #freedompalestine #masjidilalaqsa #alaqsa #israellaknatullah #boikotprodukisrael
from @6islam_ - Part 1/5 Percayalah kita akan bangkit, janji Allah itu pasti. #freepalestine #palestine #alaqsa #masjidilalaqsa #masjidilaqsa #dakwah #Allahuakbar
from @6islam_ - Part 2/5 Percayalah kita akan bangkit, janji Allah itu pasti. #freepalestine #palestine #alaqsa #masjidilalaqsa #masjidilaqsa #dakwah #Allahuakbar
from @6islam_ - Part 3/5 Percayalah kita akan bangkit, janji Allah itu pasti. #freepalestine #palestine #alaqsa #masjidilalaqsa #masjidilaqsa #dakwah #Allahuakbar
@Regrann from @al_fianbp - Ketika tidak mampu berdiri disana untuk membantu sodara kita.setidaknya berdoalah.doakanlah saudara" kita di sana.simpan sejenak eluhan" kecil yang kau besarkan.lihatlah saudara kita yang berjuang demi agama kita..😓😓 mari berdoa.. #savepalestina #savealaqsha #masjidilalaqsa #savepalestine #prayforpalestine #prayalaqsa - #regrann
Allah akan membalas perbuatan orang" yahudi itu saudaraku ... #savepalestine #MasjidilAlAqsa
Alhamdulillah ya Allah 🙏😇 #alaqsa #freealaqsa #masjidilalaqsa #masjid #masjidil
Dari Singaraja utk Palestine😇😇 Guyss,, yuk bantu saudara/i kita di palestine, wlaupun sdikit tpi sangat berharga utk mereka.. 😇😇 Buat henna kalian bermakna untuk merekaa 😇 😇🇵🇸🇵🇸 #henna #komunitas #singaraja #hennaforpalestine #hennaart #bali #savepalestine #prayforpalestine #savemasjidilaqsa #palestine #masjidilalaqsa
Part 4/5 Percayalah kita akan bangkit, janji Allah itu pasti. #freepalestine #palestine #alaqsa #masjidilalaqsa #masjidilaqsa #dakwah #Allahuakbar
from @6islam_ - Part 4/5 Percayalah kita akan bangkit, janji Allah itu pasti. #freepalestine #palestine #alaqsa #masjidilalaqsa #masjidilaqsa #dakwah #Allahuakbar
from @6islam_ - Part 5/5 Percayalah kita akan bangkit, janji Allah itu pasti. #freepalestine #palestine #alaqsa #masjidilalaqsa #masjidilaqsa #dakwah #Allahuakbar
Part 1/5 Percayalah kita akan bangkit, janji Allah itu pasti. #freepalestine #palestine #alaqsa #masjidilalaqsa #masjidilaqsa #dakwah #Allahuakbar
Part 2/5 Percayalah kita akan bangkit, janji Allah itu pasti. #freepalestine #palestine #alaqsa #masjidilalaqsa #masjidilaqsa #dakwah #Allahuakbar
Part 3/5 Percayalah kita akan bangkit, janji Allah itu pasti. #freepalestine #palestine #alaqsa #masjidilalaqsa #masjidilaqsa #dakwah #Allahuakbar
Part 4/5 Percayalah kita akan bangkit, janji Allah itu pasti. #freepalestine #palestine #alaqsa #masjidilalaqsa #masjidilaqsa #dakwah #Allahuakbar
Part 5/5 Percayalah kita akan bangkit, janji Allah itu pasti. #freepalestine #palestine #alaqsa #masjidilalaqsa #masjidilaqsa #dakwah #Allahuakbar
Which one do we call as Masjidil Al-Aqsa? #MasjidilAlAqsa is a complex of buildings inside a wall (we draw it with the blue line, see the picture). Inside, there are several masjid buildings (see the picture). If we pray in the area of Masjidil Al-Aqsa even though it's not inside the masjid building, but only at its yard, it mean that we are praying in the beloved Masjidil Al-Aqsa.. #SaveAlAqsa #FreeAlAqsa #FreedomPALESTINE #GoToHellYahudi
"Tidak perlu menjadi muslim untuk membela palestine cukup kau menjadi manusia" Repost from. @mudaislami Murrotall by:: @muzammilhb ••• •• • #savepalestine #savemasjidilaqsa #mudaislami #muzzamilhasballah #palestine #masjidilalaqsa
Maha Suci Allah, yang telah memperjalankan hamba-Nya kepada suatu malam dari Masjidil Haram ke Masjidil Aqsa yang telah kami berkahi sekelilingnya agar Kami perlihatkan kepadanya sebagian dari tanda-tanda (kebesaran) Kami. Sesungguhnya Dia adalah Maha Mendengar lagi Maha Melihat. (QS. Al-Isra ayat 1) Ayat di atas adalah bukti kesucian Masjid Al-Aqsa, tempat yang di sucikan bagi umat Islam Sedunia, Saya miris melihat sodara kita yg di #palestina mereka melaksanakan sholat di Gerbang Singa (Lions Gate) kota tua Yerusalem, meski di bawah pengawasan ketat tentara Israel. Mari kita doakan sodara kita yang di sana agar di beri kemudahan untuk semua urusannya, di beri kebebasan untuk sholat di masjid Al-Aqsa, seperti sedia kala, dan mudah2an perang/konflik segera usai aamiin. #palestina #masjidalaqsa #islamItuDamai #masjidilalaqsa
Hasbunallahu wa ni'imal wakil . . . . Ya Allah kembalikanlah Masjid Al Aqsa ketangan kaum muslimin😢😭 Ya Allah sucikanlah Masjid Al Aqsa dari cengkraman yahudi 😢😭 Semoga Allah SWT memberikan keteguhan dan kekuatan untuk semua umat islam diseluruh dunia. Allah SWT berfirman: وَمَنْ اَظْلَمُ مِمَّنْ مَّنَعَ مَسٰجِدَ اللّٰهِ اَنْ يُّذْكَرَ فِيْهَا اسْمُهٗ وَسَعٰـى فِيْ خَرَابِهَا ؕ اُولٰٓئِكَ مَا كَانَ لَهُمْ اَنْ يَّدْخُلُوْهَآ اِلَّا خَآئِفِيْنَ ؕ لَهُمْ فِى الدُّنْيَا خِزْيٌ وَّلَهُمْ فِى الْاٰخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيْمٌ . . . ▶▶▶"Dan siapakah yang lebih zalim daripada orang yang melarang di dalam masjid-masjid Allah untuk menyebut nama-Nya dan berusaha merobohkannya? Mereka itu tidak pantas memasukinya kecuali dengan rasa takut (kepada Allah). Mereka mendapat kehinaan di dunia dan di akhirat mendapat azab yang berat." (QS. Al-Baqarah: Ayat 114)◀◀◀ . . . . يٰۤاَيُّهَا الَّذِيْنَ اٰمَنُوْۤا اِذَا لَقِيْتُمْ فِئَةً فَاثْبُتُوْا وَاذْكُرُوا اللّٰهَ كَثِيْرًا لَّعَلَّكُمْ تُفْلِحُوْنَ "Wahai orang-orang yang beriman! Apabila kamu bertemu pasukan (musuh), maka berteguh hatilah dan sebutlah (nama) Allah banyak-banyak (berzikir dan berdoa) agar kamu beruntung." (QS. Al-Anfal: Ayat 45) اِذْ تَسْتَغِيْثُوْنَ رَبَّكُمْ فَاسْتَجَابَ لَـكُمْ اَنِّيْ مُمِدُّكُمْ بِاَلْفٍ  مِّنَ الْمَلٰۤئِكَةِ مُرْدِفِيْنَ "(Ingatlah), ketika kamu memohon pertolongan kepada Tuhanmu, lalu diperkenankan-Nya bagimu, "Sungguh, Aku akan mendatangkan bala bantuan kepadamu dengan seribu malaikat yang datang berturut-turut."" (QS. Al-Anfal: Ayat 9) فَلَـنُذِيْقَنَّ الَّذِيْنَ  كَفَرُوْا عَذَابًا شَدِيْدًا ۙ  وَّلَنَجْزِيَنَّهُمْ اَسْوَاَ الَّذِيْ كَانُوْا  يَعْمَلُوْنَ "Maka sungguh, akan Kami timpakan azab yang keras kepada orang-orang yang kafir itu dan sungguh, akan Kami beri balasan mereka dengan seburuk-buruk balasan terhadap apa yang telah mereka kerjakan." (QS. Fussilat: Ayat 27) #SaveaAlAqsa #savealaqsa #alaqsamosque #Allahuakbar #prayforpalestine #prayforalaqsa #masjidilAqsa #masjidAlAqsa #masjidilalaqsa #savemasjidilAqsha #palestina #palestine #savegaza #alaqsha #alaqsa #savemuslims #saveislam #gaza #humanity #freedom #justice
Dan bahwa (yang Kami perintahkan) ini adalah jalan-Ku yang lurus, maka ikutilah dia dan janganlah kamu mengikuti jalan-jalan (yang lain), karena jalan-jalan itu mencerai-beraikan kalian dari jalan-Nya . #savealaqsa #alaqsa #foralaqsa #Waronthetruth #masjidilalaqsa #😬😬😬👹👹👹🔫 🔫
next page →