#masjidilalaqsa

263 posts

Loading...
Waktu bukan hal yang sepatutnya diminta. Jika memang sudah jadi prioritas, tanpa kau minta, dia ada,,, . . . . . . . . . . . . . . . . . . . #makkah #kaabah #hajj #ummrah #mecca #islamnow #hadist #ihsan #nashidvidio #nasheed #mubarak #dubay #abudhabi #santun #ngaji #hijrah #seputarislam #kajian #kumpulankajian #tausiyah #ceramah #taubat #pemudahijrah #aswaja #ikhwan #akhwat #palestina #masjidilalaqsa #gaza
3 hal yang membuat orang tidak suka : Otak kosong , omong kosong dan dompet kosong ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… . . . . . . . . . . . . . . . . . . #makkah #kaabah #hajj #ummrah #mecca #islamnow #hadist #ihsan #nashidvidio #nasheed #mubarak #dubay #abudhabi #santun #ngaji #hijrah #seputarislam #kajian #kumpulankajian #tausiyah #ceramah #taubat #pemudahijrah #aswaja #ikhwan #akhwat #palestina #masjidilalaqsa #gaza
Ya allah tunjukkanlah kekuasaan mu pada mereka yang berlaku kejam di atas muka bumi ini dan tabahkanlah hati mereka yang berjuang di jalan mu. #allahswt #allahmahaperkasa #allahuakbar #savealaqsa #savealquds #savepalestine #palestinewillbefree #palestinewillbefreeinshallah #palestina #masjidilalaqsa #alaqsa #alquds #alqudsibukotapalestina #palestinamerdeka #amin
Menjelang bulan Ramadhan 1439H. Mohon maaf lahir batin. Semoga ibadah-ibadah dan puasa kita di bulan 1000 bulan ini diberi kemudahan, kelancaran, kesehatan dan penuh berkah dari Allah SWT. Aamiin3xYRA. ๐Ÿ˜‡๐Ÿ™ #domeoftherock #masjidilalaqsa #modestwear #okkyasokawati #gratefulheart ๐Ÿ’•
Terengganu so hot ๐Ÿ”ฅ . . . . . . . #terengganu #masjidilalaqsa #palestin
Isra Mi'raj adalah perjalanan malam hari Rasulullah Nabi Muhammad SAW dari Masjidil Haram (Mekah) ke Masjidil Al-Aqsa, yang kemudian dilanjutkan menuju langit Sidratul Muntaha dengan tujuan menerima Wahyu Allah SWT. โ€œMaha Suci Allah yang telah memperjalankan hamba-Nya pada suatu malam dari Masjidil Haram ke Masjidil Aqsha yang telah Kami berkahi sekelilingnya agar Kami perlihatkan kepadanya sebahagian tanda-tanda dari kebesaran Kami. Sesungguhnya Dia Maha Mendengar lagi Maha Melihat.โ€ (Al Israโ€™ : 1) . Selamat memperingati Isra Mi'raj Nabi Muhammad SAW . Tengok berita terkini di www.tengokberita.com, atau klik link di bio! . #tengokberita #isramiraj #muslim #islam #NabimuhammadSAW #Muhammad #moeslim #moesque #masjidilharam #masjidilalaqsa #madinah #muslimah #masjid #makkah #masjidilharam #muslims #muslimahstyle #mosque #quran #islamic #muslimin
jumuah mubarok Dikirimin video dalemnya masjidil Al Aqsha (qubatu as shakhra) sama ayah @irfanntong Beruntungnya bisa kesana kamu yah ๐Ÿ˜‘ Bisa ketemu imam besar masjid Al Aqsha Bisa liat kiblat pertama umat muslim Bisa Masuk ke masjidil Al Aqsha,tempat suci ke 3 setelah Mekah & Madinah Tempat dari rangkaian perjalanan Isra Mi'raj nabi Muhammad SAW saat menerima perintah sholat 5 waktu Bayangkan kalo zionis Israel ngancurin masjid ini ๐Ÿ˜ญ Save Palestina Saksikan @porossurga Setiap Minggu pukul 05.15 wib di Trans7 #news #newstrans7 #transcorp #trans7 #porossurga #palestina #palestine #masjidilalaqsa #masjidilaqsha #isramiraj #nabimuhammadsaw #malaikatjibril #islam #moslem #muslim #savepalestina ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ #savepalestine #jerusallem
doa qunut nazilah bermaksud yaallah kami letakkan kamu di batang leher musuh musuh kami dan kami berlindung denganmu dari kejahatan mereka yaallah hancurkan kumpulan mereka yaallah pecahkan pakatan mereka yaallah leburkan pendirian mereka yaallah musnahkan langkah mereka cengkaman anjing anjingmu kepada mereka yaallah yang maha memaksa yaallah yang maha perkasa yaallah yang maha membalas yaallahuyaallah yang turun kitab yang gerakkan awan yang tewaskan tentera ahzab kalahkan mereka kalahkan mereka dan kemenangan untuk kami amin ya rabbal alamin #jerusalamisthecapitalofpalestine #savepalestine #masjidilalaqsa
Preorder 1weak๐Ÿ’ *JUBAH GAZA* *RM65* Free๐Ÿš˜ COD kk erea kk ๐Ÿ’ Material kosiboh ๐Ÿ’ size S-L ๐Ÿ’Zip tangan mudah whudu ๐Ÿ’Zip depan ๐Ÿ“ฆ Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ #freeforgaza #masjidilALAQSA #amanPalestine ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ ๐Ÿ“ฆ Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ Untuk pertanyaan boleh whatsapp saya ( sumayyah )๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380
Freorder 1weak๐Ÿ’ *JUBAH GAZA* *RM65* Free๐Ÿš˜ COD kk erea kk ๐Ÿ’ Material kosiboh ๐Ÿ’ size S-L ๐Ÿ’Zip tangan mudah whudu ๐Ÿ’Zip depan ๐Ÿ“ฆ Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ #freeforgaza #masjidilALAQSA #amanPalestine ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ ๐Ÿ“ฆ Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ Untuk pertanyaan boleh whatsapp saya ( sumayyah )๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380
Assalamualaikum.... ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ *NIQAB AL-AQSA* ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ Alhamdulillah *exclusive niqob EIDID SUMAYYAH* kini siap dengan tempahan *NIQOB AQSA 1 LAYER๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ* ๐Ÿ“ฆ Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ #freeforgaza #masjidilALAQSA #amanPalestine ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ ๐Ÿ“ฆ Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ Untuk pertanyaan boleh whatsapp saya ( sumayyah )๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380
Handsock AQSA eidid sumayyah ini sangat2 selesa dan tidak ada geta di hujung yg selalu tinggal kan bekas di lengan sampai terasa gatal-gatal... Dan handsock AQSA juga jenis selesa sebab kain yg mudah mengikut bentuk lengan anda.... Mempunyai 3line melambangan bendera Palestine, Ya kami support ALAQSA, AMAN PALESTINAโ˜.... Alhamdulillah exclusive niqob EIDID SUMAYYAH kini siap dengan tempahan *HANDSOCK AQSA๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ* ๐Ÿ“ฆ Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ #freeforgaza #masjidilALAQSA #amanPalestine ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ ๐Ÿ“ฆ Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ Anda jangan lupa support tauโ˜โ˜โ˜ Untuk pertanyaan boleh whatsapp saya ( sumayyah )๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380
#masjidilalaqsa ๐Ÿ’•๐Ÿ’•๐Ÿ’•๐Ÿ’•
Assalamualaikum.... ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ *PURDA AL-AQSA* ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ ๐Ÿ’–PURDA AQSA 1LAYER๐Ÿ’– ๐ŸŒน Material soft chiffon great ๐ŸŒน Labuh menutupi bawa dada ๐ŸŒนPangjang "21" ๐ŸŒน Lebar "14" ๐ŸŒน Persegi ๐ŸŒนBukaan mata "9" ๐ŸŒนLebar dahi "2.6" ๐ŸŒนpangjang tali "38" ๐ŸŒนTidak mudah kusut ๐ŸŒนMudah di Gosok Teristimewa untuk ukhti, saya nak tawarkan harga yang tersangat berbaloi โ›”Harga Asal Rm48 ๐Ÿ’˜ *HARGA PROMOSI RM35*๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค— Ya!!! *RM35*๐Ÿ˜ฒ๐Ÿ˜ฒ๐Ÿ˜ฒ Dan ukhty juga secara langsungnya telah menyalurkan WANG ringit anda ke tabung AMAL AL-AQSA ๐Ÿ“ฆ Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ #freeforgaza #masjidilALAQSA #amanPalestine ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ ๐Ÿ“ฆ Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ Ukhti sangat berminat ? Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380
Assalamualaikum.... Alhamdulillah hari ini sy dapat siap kan 4helai purda yang sedia d tempah syukran ukhty support aqsa Dan support Muslim business .... _____________________________________________________________ ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ *PURDA AL-AQSA* ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ ๐Ÿ’–PURDA AQSA 1LAYER๐Ÿ’– ๐ŸŒน Material soft chiffon great ๐ŸŒน Labuh menutupi bawa dada ๐ŸŒนPangjang "21" ๐ŸŒน Lebar "14" ๐ŸŒน Persegi ๐ŸŒนBukaan mata "9" ๐ŸŒนLebar dahi "2.6" ๐ŸŒนpangjang tali "38" ๐ŸŒนTidak mudah kusut ๐ŸŒนMudah di Gosok Teristimewa untuk ukhti, saya nak tawarkan harga yang tersangat berbaloi โ›”Harga Asal Rm48 ๐Ÿ’˜ *HARGA PROMOSI RM35*๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค— Ya!!! *RM35*๐Ÿ˜ฒ๐Ÿ˜ฒ๐Ÿ˜ฒ Dan ukhty juga secara langsungnya telah menyalurkan WANG ringit anda ke tabung AMAL AL-AQSA ๐Ÿ“ฆ Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ #freeforgaza #masjidilALAQSA #amanPalestine ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ ๐Ÿ“ฆ Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ Ukhti sangat berminat ? Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380
Assalamualaikum๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ *NIQAB AL-AQSA* ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ ๐Ÿ’–NIQAB AQSA 3 LAYER๐Ÿ’– ๐ŸŒน Material soft chiffon great ๐ŸŒน Labuh menutupi bawa dada ๐ŸŒนPangjang "21" ๐ŸŒน Lebar "15" ๐ŸŒน Moon shape ๐ŸŒนBukaan mata "8" ๐ŸŒนLebar dahi "2.7" ๐ŸŒนpangjang tali "38" ๐ŸŒนTidak mudah kusut ๐ŸŒนMudah di Gosok Teristimewa untuk ukhti, saya nak tawarkan harga yang tersangat berbaloi โ›”Harga Asal Rm79 ๐Ÿ’˜ *HARGA PROMOSI RM65 INCLUDE POSTAGE*๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค— Ya!!! *RM65 INCLUDE POSTAGE*๐Ÿ˜ฒ๐Ÿ˜ฒ๐Ÿ˜ฒ Dan ukhty juga secara langsungnya telah menyalurkan WANG ringit anda ke tabung AMAL AL-AQSA ๐Ÿ“ฆ Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ #freeforgaza #masjidilALAQSA #amanPalestine ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ ๐Ÿ“ฆ Jom membeli sambil beramal, setiap persen dari pembelian anda akan di salurkan kedalam tabung dana untuk masjidil ALAQSA๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ Ukhti sangat berminat ? Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380 Boleh whatsapp http://wasap.my/60197403380
Kita bersama pasti kuat Tak peduli sehebat apa nuklir mereka menghancurkan kita, karena janji allah nyata Yang akan membawa islam dalam puncak kemenangan. #SaveaAlAqsa #savealaqsa #alaqsamosque #Allahuakbar #prayforpalestine #prayforalaqsa #masjidilAqsa #masjidAlAqsa #masjidilalaqsa #savemasjidilAqsha #palestina #palestine #savegaza #alaqsha #alaqsa #savemuslims #saveislam #gaza #humanity #freedom #justice
ุงูŽู„ู‘ูŽู„ู‡ูู…ู‘ูŽ ุตูŽู„ู‘ู ุนูŽู„ูŽู‰ ุณูŽูŠู‘ูุฏูู†ูŽุง ู…ุญููŽู…ู‘ูŽุฏู ูˆูŽุนูŽู„ูŽู‰ ุขู„ ุณูŽูŠู‘ูุฏูู†ูŽุง ู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏู #allahswt #allahtaala #muhammadsaw #nabimuhammad #majelis #majelisrasulullahsaw #nurulmusthofa #berkahcinta #berkah #fpi #rahmatanlilalamin #iman #islam #ihsan #tauhid #fiqh #tasawuf #sufi #nahdatululama #ahlusunnahwaljamaah #ulama #mekkahalmukarramah #madinahalmunawaroh #palestine #alquds #indonesia #masjidilalaqsa #masjid
I LOVE PALESTINE... @Regranned from @generasi_khilafah22 - Ketika tak ada satu negara di dunia pun yang secara berani dan tegas mengakui Kemerdekaan RI, Syekh Muhammad Amin al-Husaini (Mufti Palestina) hadir sebagai sosok negarawan yang pertama memberikan pengakuan dan ucapan selamat atas Kemerdekaan RI. Tak hanya itu, beliau juga mendesak negara-negara Timur Tengah untuk mengakui Kemerdekaan Indonesia sehingga berhasil meyakinkan Mesir, Suriah, Irak, Libanon, Yaman, Arab Saudi dan Afghanistan. Fakta terakhir ini seharusnya membuat bangsa ini juga memperjuangkan Kemerdekaan Palestina dari penjajahan Zionis-Israel. - Salurkan Bantuan Anda Untuk Palestina Melalui Yayasan @cintadakwahid . โž–โž–โž– . Follow : @generasimilitan Follow : @generasiupdate Follow : @generasi_khilafah22 Follow : @generasipejuang Follow : @generasi_aswaja Follow : @generasimuda212 Follow : @generasimuslimah212 Follow : @muhammad_abdul_baaqir โž–โž–โž– . Aktifkan pemberitahuan dari kami ๐Ÿ˜Š - #SavePalestina #savealaqsha #muslim #islam #mukmin #IndonesiaBertauhid #indonesiauntukpalestina #masjidilalaqsa #mukmin ##muslimcyberarmy
Setiap yg berlaku ada sebab. Allah tdak mjadikan sesuatu dgn sia2. . . . Allah Maha Mendengar wlaupun ianya hanya lintasan hati!!! . Sentiasalah berbuat baik, merencana yg baik2 & jgn pernah bfikir yg tdak baik. . * Semoga ujian yg dberikan pd kita adalah ntuk dtinggikan darjat, dan bukan krn dosa2 kita. Nauzubillah . #berbuatbaikselamanya #spreadthelove #ujian #masjidilalaqsa #palestine #islam #love #positivevibes #sabar
Betapa gemetarnya ketika kejadian biadab menipa saudaraยฒ kita di palestina...๐Ÿ˜–๐Ÿ˜– Terlintas dalam do'a "Ya, Allah binasakan kaum Yahud!" Dng jeritan "Lindungilah saudaraku!" . . #aksibelapalestina #saudaraku #remajaislam #remajahijrah #masjidilalaqsa #doakuuntukmu #yerusallem
As Friday Shines in the heart of believers may you be among the ones who will receive the benefits and blessing of Friday Prayers. Jummah Mubarak. ๐ŸŒž๐ŸŒฟ๐ŸŒผ . . . #jumat #jumah #friday #jumahmubarak #jumatberkah #barakallah #tgif #thanksgodisfriday #masjidilalaqsa #palestina #palestine #prayforpalestine #gaza #savegaza #prayforgaza #jerusalemisthecapitalofpalestine
Kita bangsa Indonesia mempunyai utang kpd Bangsa Palestina utk membantu Palestina merdeka bahkan smpai akhir hayatnya bung Karno blm bisa mewujudkan hal itu,nah pemimpin yg skrng berkewajiban meneruskan janji bung karno itu #FreedomforPalestine #Yerussalem #Masjidilalaqsa
Tidak semua bisa di ukur pake uang maupun hadiah, harga diri adalah hidup dan mati ! Jangan mau di kecilkan, di remehkan, apalagi di tindas ! . . . . . . . . . . . . #savealquds #jerusalemcapitalofpalestine #alaqsa #masjidilalaqsa #savepalestine #freepalestine
Fa inna ma'al 'usri yusra . I believe in this Quranic Ayat . Fa inna ma'al 'usri yusra Inna ma'al 'usri yusra . Verily, along with every hardship is relief. Verily, along with every hardship is relief. (Surat Insyirah 5-6) . That is why, when we face sadness and hardship, we cry to Him, than we pick ourself up and move on.... It is with Allah that we seek refuge. . #Westaywithpalestine #Masjidilalaqsa #Alquds
Damn yahudi ! Jerusalem is palestine not israel ! . . . . Gimana mau hidup damai sodara kita kalo palestine di serang terus menerus, semuanya ingin di kuasi mereka (yahudi) yang tidak punya hati nurani ! . . . . #savealquds #jerusalemcapitalofpalestine #alaqsa #masjidilalaqsa #savepalestine #freepalestine
Maafkan kami Baitulmaqdis.. Rakyat Malaysia terlalu sibuk dengan pelbagai isu sehingga terlupa Kota suci umat islam kini secara rasmi dah jadi Ibu kota Israel laknatullah. Maafkan kami Baitulmaqdis.. Jangan bicara tentang boikot.Boikot Kami hanya boikot bermusim. McD Baru iklankan ayam spicy "kruk kruk", dah macam orang kemaruk tak pernah dapat makan ayam 10 tahun punyalah kami serbu.Hebat bukan cara kami boikot. Maafkan kami Baitulmaqdis Jangan seru kami untuk bersatu.sejujurnya kami tak mampu. Cerita hal rumahtangga artis pun boleh bertekak. Belum cerita bolasepak dengan politik, itu lagi confirm gaduh besar. Tak payah la cerita pasal syahid, kami bukan kisah. Kalau cerita artis baru kahwin masuk bilik air pun rindu, mahulah kami layan.mahulah kami Viralkan. Maafkan kami Baitulmaqdis.. Jangan tanya apa kerajaan kami buat.Pemimpin kami hebat. Sungguh Berani membantah. Begitu Lantang bantahanya sehingga bergoyang tiang PWTC. Bangga nya kami tidak terkira. tapi sayang..Nak usir kedutaan US pun tak mampu apatah lagi nak turut memalu genderang perang membantu mu. Hebat bukan kerajaan kami. Maafkan kami Baitulmaqdis.. Jangan bicara tentang perjuangan. Kerana Kami insan yang lemah dan Penakut .Nak laungkan seruan protes di media pun kami tak mampu apatah lagi nak angkat senjata. Angkat tong gas pun minta bangla hantarkan lagi nak sembang hal perjuangan. hanya 1 Kami mampu.. scroll Fb, selfi, update status dan tunggu like. Ini lah perjuangan murni kami. Nak buat solat Hajat jauh sekali nak buat yang Fardhu pun tak terkejar. Maafkan kami Baitulmaqdis. *AL-AQSA DIJAJAH SEPENUHNYA* ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฐ๐Ÿ˜ญ Sebentar tadi Jabatan Waqaf Al-Quds mengumumkan bahawa ia telah hilang kawalan sepenuhnya ke atas Masjid Al-Aqsa. *Kini tiada kedengaran azan, tiada imam solat dan tiada makmum*๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ *Untuk sampai kepada 1 juta orang di alam maya, mohon setiap orang yang membaca mesej ini untuk FORWARD perkara ini. Moga Allah rahmati kita semua* HasbunAllah Wani'mal Wakeel *Ayuh Bangkit!* #palestine #masjidAlAqsa #masjidilAlAqsa #safeGaza #Gaza #palestin #islam #islamic #Rasulullah #israel #Malaysia #UmmatMuhammad #SunnahRasulullah
Dear Trump, For nearly 70 years, millions of Palestinians have lived under a brutal Israeli military dictatorship, which grants theirs few rights - their don't even have the right to protest peacefully, steals their land for settlements that are in violation of official US policy, and imprisons them in isolated enclaves. . Meanwhile, Palestinian citizens of Israel, who make up about 20 percent of the population, suffer from widespread systematic discrimination because they are not Jewish, and Palestinian refugees expelled by Israel are denied their right to return to their homeland. . Donald Trump, If you want to make progress towards a just and lasting peace in the region, then the US must start treating Palestinians as equal to Israelis, and must begin to pressure Israel into respecting Palestinian rights. It is, after all, a founding principle of your great country: All people are created equal. . As Palestinians, They are struggling to live in a society where our equality is a matter of fact, not fiction. . Video by @doamuslims . Dua for #masjidilalaqsa #HandsOffJerusalem #HandsOffAlAqsa #Jerusalem #trump #amazingislam
When real leaders and real men are gone and traitors take over, of course Israel won't be scared anymore, and they'll do more attack al-aqsa and beat the people who are praying there. . . The Israeli-Palestian conflict is a war of religion, not territory. The conflict is a clash of ideologies, and such a conflict can'r be solve by drawing lines in map. #Trump is bringing Bloodshed, not peace to #Jerusalem .. . Everyone is silent. As Palestinians, they wanted the International Community's Support and we know that it will come. Faith is what moved us and faith is what is keeping us going. Where are muslims? Where are muslims leaders? . Video by @doamuslims . Dua for #MasjidilAlAqsa #palestine #HandsOffJerusalem #HandsOffAlAqsa #amazingislam
๐Ÿ˜”๐Ÿ˜ข . โ€ข Ya Allah jagalah Masjid Al Aqso dari kedengkian Yahudi. . โ€ข Ya Allah kembalikanlah Masjid Al Aqso ke tangan kaum muslimin . โ€ข Ya Allah sucikanlah Masjid Al Aqso dari cengkeraman Yahudi . โ€ข Ya Allah Turunkanlah Adzab Kepada Mereka Karena Sesungguhnya Mereka Tidak Berkuasa Atas-Mu . Wahai Dzat Yang Maha kuat lagi Mahal Perkasa . โ€ข Ya Allah Dzat Yang Menurunkan Al Quran . Yang menjalankan awan . Yang mencerai beraikan perkumpulan/kelompok . Yang Amat cepat Hisabnya . Hancurkan dan binasakan Yahudi, goncangkan mereka Wahai Dzat Yang Maha Perkasa lagi Maha Mulia. . โ€ข Ya Allah Berikanlah keburukan kepada setiap orang yang menginginkan keburukan dan kehancuran bagi agama Islam dan kaum muslimin . Serta Kembalikanlah Tipu Muslihat Kepada Mereka sendiri . Dan jadikan pengaturan mereka menjadi kehancuran atas mereka. Amiin ya allah #MasjidilAlAqsa
Dadi santri ojo kemaki... ~k. Syuaib amin~ Guru madrasah TBS kudus Cam @a.r._cam @gallery_darul_rachman #likers #like4like #lfl #photography #photos #menara #masjidilalaqsa #santrimenara
: Salam rindu untuk saudara seakidahku di Palestina. Maaf langkahku belum bisa beranjak kesana. Doaku selalu, semoga Allah lindungi kalian dari serangan Israel laknatullah. Dan Allah jadikan kalian para syuhada yang paling pertama akan bertemu Allah di hari akhirat nanti. . Aamiin.... . . ๐ŸŽฌ@jatiprasetio @kumpulan_nasehat #mediaaswaja #savepalestine #savealaqsa #freedompalestine #masjidilalaqsa #alaqsa #israellaknatullah #boikotprodukisrael
Salam rindu untuk saudara seakidahku di Palestina. Maaf langkahku belum bisa beranjak kesana. Doaku selalu, semoga Allah lindungi kalian dari serangan Israel laknatullah. Dan Allah jadikan kalian para syuhada yang paling pertama akan bertemu Allah di hari akhirat nanti. Repost Caption #mediaaswaja Foto Slide Ke 2: Saat Aksi Penggalangan dana peduli Palestina Tahun 2014 (Prapatan Lampu Merah Ciledug) #savepalestine #savealaqsa #freedompalestine #masjidilalaqsa #alaqsa #israellaknatullah #boikotprodukisrael
from @6islam_ - Part 1/5 Percayalah kita akan bangkit, janji Allah itu pasti. #freepalestine #palestine #alaqsa #masjidilalaqsa #masjidilaqsa #dakwah #Allahuakbar
from @6islam_ - Part 2/5 Percayalah kita akan bangkit, janji Allah itu pasti. #freepalestine #palestine #alaqsa #masjidilalaqsa #masjidilaqsa #dakwah #Allahuakbar
from @6islam_ - Part 3/5 Percayalah kita akan bangkit, janji Allah itu pasti. #freepalestine #palestine #alaqsa #masjidilalaqsa #masjidilaqsa #dakwah #Allahuakbar
@Regrann from @al_fianbp - Ketika tidak mampu berdiri disana untuk membantu sodara kita.setidaknya berdoalah.doakanlah saudara" kita di sana.simpan sejenak eluhan" kecil yang kau besarkan.lihatlah saudara kita yang berjuang demi agama kita..๐Ÿ˜“๐Ÿ˜“ mari berdoa.. #savepalestina #savealaqsha #masjidilalaqsa #savepalestine #prayforpalestine #prayalaqsa - #regrann
Allah akan membalas perbuatan orang" yahudi itu saudaraku ... #savepalestine #MasjidilAlAqsa
Alhamdulillah ya Allah ๐Ÿ™๐Ÿ˜‡ #alaqsa #freealaqsa #masjidilalaqsa #masjid #masjidil
Dari Singaraja utk Palestine๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡ Guyss,, yuk bantu saudara/i kita di palestine, wlaupun sdikit tpi sangat berharga utk mereka.. ๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡ Buat henna kalian bermakna untuk merekaa ๐Ÿ˜‡ ๐Ÿ˜‡๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ธ #henna #komunitas #singaraja #hennaforpalestine #hennaart #bali #savepalestine #prayforpalestine #savemasjidilaqsa #palestine #masjidilalaqsa
Part 4/5 Percayalah kita akan bangkit, janji Allah itu pasti. #freepalestine #palestine #alaqsa #masjidilalaqsa #masjidilaqsa #dakwah #Allahuakbar
from @6islam_ - Part 4/5 Percayalah kita akan bangkit, janji Allah itu pasti. #freepalestine #palestine #alaqsa #masjidilalaqsa #masjidilaqsa #dakwah #Allahuakbar
from @6islam_ - Part 5/5 Percayalah kita akan bangkit, janji Allah itu pasti. #freepalestine #palestine #alaqsa #masjidilalaqsa #masjidilaqsa #dakwah #Allahuakbar
Part 1/5 Percayalah kita akan bangkit, janji Allah itu pasti. #freepalestine #palestine #alaqsa #masjidilalaqsa #masjidilaqsa #dakwah #Allahuakbar
Part 2/5 Percayalah kita akan bangkit, janji Allah itu pasti. #freepalestine #palestine #alaqsa #masjidilalaqsa #masjidilaqsa #dakwah #Allahuakbar
Part 3/5 Percayalah kita akan bangkit, janji Allah itu pasti. #freepalestine #palestine #alaqsa #masjidilalaqsa #masjidilaqsa #dakwah #Allahuakbar
Part 4/5 Percayalah kita akan bangkit, janji Allah itu pasti. #freepalestine #palestine #alaqsa #masjidilalaqsa #masjidilaqsa #dakwah #Allahuakbar
Part 5/5 Percayalah kita akan bangkit, janji Allah itu pasti. #freepalestine #palestine #alaqsa #masjidilalaqsa #masjidilaqsa #dakwah #Allahuakbar
Dimanakah kamu wahai muslimin ? #palestinamerdeka #allahuakbar #masjidilalaqsa
Which one do we call as Masjidil Al-Aqsa? #MasjidilAlAqsa is a complex of buildings inside a wall (we draw it with the blue line, see the picture). Inside, there are several masjid buildings (see the picture). If we pray in the area of Masjidil Al-Aqsa even though it's not inside the masjid building, but only at its yard, it mean that we are praying in the beloved Masjidil Al-Aqsa.. #SaveAlAqsa #FreeAlAqsa #FreedomPALESTINE #GoToHellYahudi
"Tidak perlu menjadi muslim untuk membela palestine cukup kau menjadi manusia" Repost from. @mudaislami Murrotall by:: @muzammilhb โ€ขโ€ขโ€ข โ€ขโ€ข โ€ข #savepalestine #savemasjidilaqsa #mudaislami #muzzamilhasballah #palestine #masjidilalaqsa
next page →