#meegoreng

68,248 posts

Loading...
Twas a great feast. Sarang burong, Indian mee goreng, and popiah. Nomnom! . . . . . #nyc #brooklyn #malaysianfood #sarangburong #popiah #meegoreng #peranakanfood #nyonyacuisine #food #thefoodieduos @daniel.catania1 @ladida89
Ni nama nye Mee Goreng Campak2 πŸ˜…πŸ˜ Korang jangan tanya.. sedap ke idok πŸ€ͺπŸ€ͺ #siscuba #meegoreng #taktauaparasa
Mee goreng kicap forπŸ‘§πŸ»πŸ‘§πŸ» . . . #blessmyrascooking #homecooked #meegorengkicap #meegoreng #food
Minum petang Isnin Popia ayam @tescomalaysia Mee goreng kawankan dengan keropok dari besut yang mil bagi πŸ˜‹ Mango float dihiasi strawberri segar dari @tescomalaysia jugak Strawberri ni ummi beli yang stok akhir Harga asal RM14.99..ummi dapat beli dengan harga RM3.75 jeπŸ“πŸ“πŸ“ Buahnya segar, besar dan takde buruk satu pun.. Popia ni 1st time ummi cuba Rasanya best & harga murah RM4.89 untuk 12 biji popia Lunch tadi ummi goreng ikan cencaru je Kepenatan melanda & kesihatan yang tak berapa nak mengizinkan πŸ˜… Dah siap ngap baru update socmed Sebabnya tak berapa sabar mau makanπŸ˜‚ Alhamdulillah #minumpetang #teatime #popiaayam #meegoreng #keropokkeping #mangofloat #strawberry #tescomalaysia #keropokbesut #alhamdulillah #aigshoppe #aigcollection #zawaraskypark #zawara #agensahzawara
Urmmm sedapnye kalau time2 macam ni dapat makan mee goreng. . Tak payah khuatir, Adabi ada jalan penyelesaian yang mudah. . Dapatkan produk baru dari Adabi, Perencah Mee Goreng. . Yang penting rasanya asli, penyediaannya mudah dan dah tertentu kualiti terjamin. . Apa tunggu lagi, dapatkan Perencah Mee Goreng Adabi dan selamat mencuba. . #bumiputera #adabi #meegoreng #meegorengadabi #mudah #sedap
[ AYAM BACEM PEDAS ] Source : Menu Rumahan Ala deviirwantari Recook by : @yessy_octa . Bahan : 1 ekor ayam kampung 50 gr gula merah, iris halus 2 sdm kecap manis 1 sdm gula pasir 100 ml air asam jawa, saring 1000 ml air kelapa . Haluskan : 6 btr bawang merah 8 siung bawang putih 15 buah cabai merah besar 1 sdm ketumbar, sangrai 3 btr kemiri, sangrai 1/2 sdt jinten . 1 ruas lengkuas, memarkan 1 btg serai, ambil bagian putih ny, memarkan 5 lbr daun salam . Cara Membuat : πŸ— PotongΒ² ayam, cuci sampai bersih, tiriskan πŸ— Masukkan semua bhn & ayam. Masak dg api sedang sampai air menyusut habis, angkat πŸ— Goreng ayam dlm minyak panas & banyak sampai kecokelatan. Angkat, tiriskan. Sajikan bersama sambal sesuai selera. . Tag temannya ya .. ======================= πŸ”₯ Update setiap hari >> @besokmaudiet << ======================= . #ayamgorengberempah #ayampanggang #meegoreng #resepibonda #tanpapewarna #sarapan #kudapan #cheesepowder #kulineranyuk #wowculinary #nasigorengkampung #nasgor #sotoayam #makansiangku #sopbuntut #ayampedas #makanmalam #makanannusantara #laukpauk #sate #pedasgila #yukmakan #ayomakan #pesonakuliners #mieayam #menuhariini #kulineraddict #kulinerindonesia #bakwan #resepmasakanindonesia
Santapan petang.. mee goreng spesis leper..hahaha.. ni terpengaruh dgn sorg akk tu lah..selalu benor goreng mee leper ni..πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜….. kita goreng guna sos jepun kooo..Sos ni sebenarnya beli utk mkn sushi..tp sbb lama xde sushi..sian sos tu terperap dlm peti kan..kan.. jd guna lah utk apa yg boleh..hentam je lah labu..asal sedap hingga jilat pinggan ok lah..πŸ˜‚πŸ˜„ #meegoreng
Budget lunch (max $6) bcos there's no ATM at #adamroadfoodcentre . Had Mee Maggi Goreng ($4) at Ibrahim Mee Stall and Bandung drink ($1.60 ) #muslimowned #meegorengmamak
Sudah makan belum ye ... Aku makan mee goreng skrg ... pastu sudah nak kerja Ramai orang cuti terus ye ... hehe Okey lah dapat cuti cuti shj ... 😍😍😍😍#morningfood #meegoreng #sedapnya #pedas #nicetaste #good #syioknya
Nasi campur πŸ˜πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹ @warung_pandu_
So easy to make #meegoreng from @marionskitchen . It's like a Filipino version of pancit. So yummy!!!
Alhamdulillah siap untuk pagi ni. Ke Simpang empat dan Arau hari ni. #kolekacang #meegoreng #rotijala #kariayam #dapurkakija #Perlis
Alhamdulillah siap dah tugasan pertama minggu terakhir di Kemabong ni πŸ’• Mee goreng ayam + sosej utk jamuan akhir tahun kelas . Masih ada 2 lagi tempahan sebelum boleh packing brg balik kg. Wohhoo πŸ™ŒπŸ™Œ Semalam tido lewat sediakan bahan.. hari ni bgn awal utk masak.. dah tiba masa utk qada tido πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ #CikmohMasak #MeeGoreng #Kemabong #TempahanMingguAkhir #BerjuangSehinggaKePenghujungTahun #RezekiJanganDitolak #19Nov2018 #FromKemabongWithLove #OkGo2018
Mee goreng classic Che non #chenon #meegoreng #murah #sedap #viral #tempahan
Done breakfast and lunch for today!xyah pening2 dah pikir nak makan ape lunch nnt..makan je ape adanya πŸ˜… . Mee goreng 2 bungkuih nak makan dengan kwn2 office..sedap ke x tu cite nombor 2 πŸ˜† . Morning peeps!❀️ #meegoreng #ikanbakar #cencarusumbat #petola #sambalkicap #farahfahmi #dapurfarahfahmi
Jumbo Seafood Singapore Everyone I spoke to about visiting Singapore said Jumbo Seafood was a must and they were right. We went for the chilli crab, Mee Goreng (fried Malay seafood noodles) and prawns in a creamy lemon sauce #instafood #foodstagram #foodhappiness #foodholiday #foodie #foodiesofinstagram #singaporefood #jumboseafood #jumboseafoodsingapore #seafood #chillicrab #meegoreng #scallops #noodles #prawns #foodheaven #yesiworeabib #foodbib #singapore #singapore πŸ‡ΈπŸ‡¬ #exploresingapore #dralisaeats @jumboseafoodsg
Mee Goreng "campak2" πŸ˜‚. #meegoreng #meegorengbodo #meegorengbasah
Simple wholesome meal for dinner. Mee goreng or mi goreng; both meaning "fried noodles", is a flavourful and often spicy fried noodle dish common dish in Southeast Asia. It is made with yellow wheat noodles stir-fried with chopped shallots, onion, and garlic with soy sauce seasoning, egg, chicken, meat or seafood.Chinese cabbage, cabbages, tomatoes, and other vegetables. However, other versions might use dried instant noodle instead of fresh yellow wheat noodle. It can be found everywhere in the country, sold by all food vendors from street-hawkers, warungs, to high-end restaurants. It is a one-dish meal favourite. In Malaysia, mee goreng is associated with Malaysian Indian cuisine and is famous for being prepared and sold at Mamak stalls around the country. The dish has spawned unique variations found in Malaysia and neighbouring Singapore. A common variation of mee goreng is mee goreng mamak. This variation is distinguished from others through the use of spices, tomato sauce, potatoes, sweet soy sauce, and curry spice. Chilli is another common ingredient used in this dish. This particular one I am using #spaghetti pasta to fry!πŸ‘Œ #matakantaawani #meegoreng #migoreng #meegorengmamak #SelamatPagi #쒋은아침 #gutemorgen #godmorgon #ζ—©δΈŠε₯½ #magandangumaga #morningbreakfast #dapurchefjo #bonjour #dejeuner #frΓΌhstΓΌck #colazione #classicfood #yukmakan #delicious #akusuka #bloggerkakimakian #bloggermalaysia #emakaai #malaysianfoodblogger #beautifulmalaysia #sedapni #projekbloggerutara #masterchefworld
✨Tasty Seafood Mee Goreng @two_handsnoodlesshop in #Como - This little noodle shop is starting to make quite a name for itself and for good reason too! πŸ‘πŸΌ Cheap, cheerful and substantial. Can't really ask for more! Yum!πŸ˜„ πŸ“ Find them at 2/71 Manning Road, Como ✨ #alexperthfoodie #twohandsnoodleshop . . . . . . . . . . . . . . . . . #perth #westernaustralia #perthlife #perthisok #perthfood #perthfoodie #perthfoodies #pertheats #food #perthfoodblogger #perthpop #perthwa #perthblogger #icwest #foodinfluencer #foodie #influencer #perthsmallbusiness #foodporn #foodphotography #noodles #meegoreng #mee #malaysianfood #noodle #hawkerfood
#Assalamualaikum #selamatpetang #sahabatku2ku πŸ‘­πŸ‘¬πŸ‘« ....... #teatime di #meeabu jln telok wanjah #meerebuscucuqbanyak 🍲🌢 n #meegoreng πŸ‘ dari zaman saya sekolah lgi suka mee rebus ini πŸ˜‹ ...... ❀❀❀❀ . . #shortvacay #kakpahjjcm #alorsetar
First time here at KK Koya and was recommended the Mee Goreng. So naturally I had to go for the Kambing (lamb) version. And no visit to KK Koya would be complete without trying their much talked-about Rojak. I also ordered dessert btw, Roti Kosong w/ Condensed Milk. Overall, a very satisfying meal and I now understand why people like them. . . #giweats #bruneifoodies #kkkoyabrunei #foodporn #meegoreng #rojak #brunei #notsponsored
Minum petang bersama wakil PPBM cawangan Lumut😁 terima kasih semua dtg lagiπŸ€—πŸ€— #buffet #meegoreng #bihungoreng #sandwich #kuihmuih #tehpanas #lemonade
Syukur Alhamdulillah!! This week's order.. 150pcs Eclairs for Kak Lin. Epok2 KentangTelor & Sardine plus Eclairs for Sis Diana. Thank you darlings for your order and support!! πŸ™πŸ™πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ’•πŸ’• #epokepok #epokepokkentang #epokepoksardine #epokepokbriyani #epokepokkentangtelor #epokepoktelorscramz #sgfrozen #sgbites #sgdesserts #homemade #homebasedsg #halalsg #muslimowned #eclair #eclairondey #ondehondeheclair #bihunkicap #blackfriedbeehoon #meegoreng #lontonggoreng #bihunhongkonggoreng #marinatechicken #laukpaukz #wecatertoyourneeds #omariesisterz
Today,18.11.2018. . Ada lebihan fettuccine dalam almari, so decided nak goreng since rasa macam teringin nak makan mi goreng. Fettuccine much better for me sebab tak cepat muak. So, terjadilah fettuccine Goreng kakyong style! Aku guna serbuk rempah #sudeemeegorengmamak je and very senang. Jangan tanya aku berapa banyak nak guna blablabla sebab aku masak ikut rasa je! πŸ˜† . #meegoreng #foodpornmalaysia #fettuccinegoreng #migoreng
Restoran kami kini menyediakan pelbagai pilihan kepada pelanggan bagi memulakan pagi dengan ceria! 🌻 Pelanggan-pelanggan dapat menikmati set hidangan sarapan yang lengkap dengan rasa yang sungguh lazat, berbaloi serta memberi lebih nilai untuk wang anda! Set hidangan sarapan kami boleh didapati dari harga serendah RM3.80! JOM datang ke outlet kami. Bawa sekali ahli keluarga dan saudara mara ye! 🀩😍😎 #sarapanpagi #breakfast #minumpagi #makan #minum #nasilemak #meegoreng #ayampenyet #roti #rotitelur #telurseparuhmasak #kopi #tehtarik #teatime #hidanganpetang #minumpetang #johorbahru #addaheights #ayampenyetbest #bestsekali4all
Assalammualaikum.. pg nie bz.. nak cepat.. anak aku naina ada khatam Quran. sempat buat mee goreng jer utk sarapan pg.. . . . . . . bahan br @adabi_consumer seafood sauce sos cili kimball kicap kipas..πŸ˜‹πŸ˜‹ . . . . . #meegoreng #akumsk #donee
Mee goreng untuk sarapan di surau #meegoreng #homecooked #instafood #yummydelight #desapandan
MEE GORENG MEATBALL BUAH KUININ KOPI O KEK LAPIS perisa oreo & vanilla choc Dinner malam ni... . . . . . . #sayamasak #sukamasak #sukamakan #meegoreng #sedap #keklapiselzha
Mee lidi goreng. #mystlye Resipi: Goreng ayam. Ketepikan. Tumis bawang merah, bawang putih dan halia (blend) hingga hampir garing. Masukkan cili boh. Bila pecah minyak, masukkan sedikit air, sos tiram, sos cili, kicap manis, perasa dan cuka. Bila kuah mendidih masukkan mee lidi (Sebelum tu rendam dulu sekejap), ayam, taugeh, cili merah dan hijau potong, bebola ikan dan daun sup. Kacau sebati. Siap. Makan dengan keropok keping (Keropok ikan). πŸ˜‹ #terengganustyle #dinner #chefreeani #resipichefreeani #homecooked #meegoreng #spicy #terengganu #homemade #masakanmelayu #noodles #lovecooking #cookingismypassion #cooklover #foodporn #meelidi #meelidigoreng #malaysianfood #malaydish #happymeal
Repost from @donami0521 using @RepostRegramApp - Youtube >>> DonamπŸ˜ƒ menu >>> meegoreng μ €λ ΄ν•˜κ³  κ³ μ†Œν•˜κ³  λ§›μžˆλ„€μš”!γ…Žγ…Ž 세계 νŒλ§€λŸ‰ 1λ“± 라면 λ‹΅λ„€μš”πŸ˜‰πŸ˜‰ #meegoreng #miegoreng #indomeegoreng #미고랭 #migorengpedas #donam #도남이
Cooking Meegoreng for Meryenda 😊🍝 #hotandspicy #meegoreng #with #beefbrisket #foodislife #foodphotography
Mmmmee goreng! Well, actually Indonesian Bakmie Goreng at newly opened Fat Chap at suntec. Too bad I had to share with my fellow diners! Full review on the blog. #fatchapsg #suntec #noodles #friednoodles #meegoreng #carboverload #sgfoodblogger #sgfoodie #sgfood #instafood #instafoodie #foodstagram #bakmiegoreng #delicious
next page →