#meetelur

39 posts

Loading...
Bekal hari ni..mee telur kita jadikan mee goreng 🍝🍝..kita masuk je semua sayur yg ada dlm fridge sebelum rosak nnti..bawa bekal ke ofis..meriah btul mee goreng hari ni..🐙🐟 Sambal sotong tu utk @mimidassin utk cecah roti canai..smlm nmpk mcm bnyk kan..tp sebenarnya secoet je...hehehe..😎😎 #meetelur #meetelurgoreng #meegoreng #meegorengpedas #meegorengkoboi #meegorengbasah #meegorengmamak #mee #meegorengmeriah #meesedap #sambalsotong #sambalsotongkembang #sambaltumis #sambalmerah #bekalsarapan #bekalofis #bekalanhidup #menusarapanpagi #menusarapanpagiini #menubreakfast
Mee sup bebola daging dan sambal kicap. Sebab mee buat sendiri jelas kelihatan saiz yg tak seragam hehehe.. Yang penting anak makan bertambah 🤗 . #meatballnoodlesoup #meetelur #homemadenoodles #buatsendiri #icook #asianstylecooking #foodtography #foodpics #instacook #instafood
Making homemade egg noodles. . Takde mesin takpe. Yang penting usaha. kita potong guna pisau jer 😉 . Mudah dan senang. Ni sukatan nak buat sikit ajer. Kalau nak banyak gandakan ye. . . Bahan. Secawan tepung gandum Satu biji kuning telur. Setengah cawan air. setengah sudu kecil garam kalau nak bg kuning bole letak secubit serbuk kunyit. . . Campur tepung, telur kuning, garam. Uli sambil tuang air sedikit demi sedikit sampai menjadi adunan kental. Uli hingga sebati. Tabur tepung utk elak melekat di tempat canai. Canai nipis dan potong memanjang. Panaskan air, rebus hingga terapung. tapis dah gaul dengn sikit minyak jagung/minyak masak utk elak melekat. . . . #meekuning #homemadenoodles #eggnoodles #meetelur #siscuba #sendirimasak #makingnoodles #asianstylecooking #food #instafood #instcook #resepi #igfood
Salah satu dari proses penting dalam pembuatan mee telur. Semua proses dilakukan dengan teliti, tiada bahan pengawet tiada kapur , ramuan warisan.
Salam Maulidur Rasul. Breakfast for today. #cookbyyourself #breakfast #meetelur
#goreng #meetelur jer.. nk buat cantonese style tak der telur! Nk buat sizzling style tak der cendawan/telur.. nak buat hailam tak suka pulak! Hehe janji boleh ngap dah la! #cookslife #chefathome #icook #foodoftheday #food #foodies #foodporn #foodpics #vscocook #vscofood #miam #yummy #bonapetit #foodswag #cooking #baking #grilling #masak #healthyfood #healthy #dinner #yeemee
🍜...Lepas berambat sorang2, masa untuk lapar sampai sudah...🍜 #kitamakandulu #😅 #sorryabang #sorrykakak #baliklambatlagi #meetelur #🐣 #photolab #sentiasadihati #❤
Berapa hari ni kita up2 makanan jak kan...Nt kita up Sales kita yerrr....Sabarrrrrr... #NASILEMAK #MEETELUR #OWNERCHRIPY #OWNERCORNCHRUCH #MADEINTAWAU
Urai #meetelur #tiadabahanpengawet #miburungdara Made in indonesia #bigfoodfestival Ini yg dibeli bawa pulang.
Otamago udon ~ slurppp ~ ~ ~ #tamagoudon #meetelur
Berpeluang untuk mempromosi dan memperkenalkan produk UMMI Mee Kuning kepada Vice Chancellor Universiti Putra Malaysia, Prof Datin Paduka Dr Aini (paling hadapan) bersama dengan pegawai beliau. Terima kasih VC atas sokongan yang diberikan utk kami. Hehe 😘😊😁👍🏻👍🏻 Bukan senang nak 'up' kan produk kita, jika ada peluang promote je tak kira lah dekat siapa pun. Teruskan menyokong kami team UMMI Mee Kuning!! 😍😍💪🏻💪🏻 Elemen paling penting dalam berniaga adalah kejujuran. #pestakonvoupm #uctc #uctcupm #UMMIMeeKuning #meekuning #meetelur #meehijaugreentea
Antara ibu dan anak yang excited tengok pelbagai jenis mee UMMI. 😍 Hehe inilah budak kecik yang suka sgt smpi terlompat2 masa makan mee UMMI tu...😅😅 Terima kasih, mak dia belikan pack combo dah utk anaknya. Alhamdulillah, kalau semua nak tahu...kami dari UMMI Mee Kuning bukan sekadar menjual mee, tetapi kami juga menjual KUALITI MEE tersebut. Orang ada tanya apa keistimewaan kami? Dengan senang hati saya menjawab "mee kami tiada bahan pengawet, tiada rasa kapur dan kami mempunyai dua jenis mee yang merupakan inovasi rasa terbaru, mee green tea dan mee telur" #selamatsucisedap #UMMIMeeKuning #pestakonvoupm #meehijaugreentea #meetelur #meekuning #uctcupm #uctc
Sepanjang mempromosikan produk UMMI Mee Kuning juga booth kami tak lekang daripada kunjungan kanak-kanak riang yang suka makan mee! 😍😍 Most of them LOVE our noodles, alhamdulillah. Siap ada yang bawak lari pinggan tester kami 😂 Sampai ada parents yg terpaksa larang anak dia dari terus makan mee tester tu takut habis 😂😂 Parents tak perlu risau dah sebab produk UMMI Mee Kuning bebas daripada bahan pengawet, rasa kapur pun takdak tau. Family yang suka makan mee dan siap beli pack combo lagi 😍👍🏻👍🏻 #UMMIMeeKuning #tradec16 #uctc #uctcupm #meekuning #meetelur #meehijaugreentea #pestakonvoupm #selamatsucisedap
Done my job at carnival. Esok dah start kerja, tak boleh berada di booth dah. Hari Selasa dan Rabu dah nak ke Raub, Pahang ada kerja skit. Harini stay ofis je settledkan kerja yang tertangguh 😅 Alhamdulillah banyak pengalaman dapat sepanjang berada di booth. Didn't know that I have talent in promoting! Haha...Allah izinkan ramai customer singgah dan beli pelbagai jenis mee dari UMMI Mee Kuning. Niat utama bukan nak untung sangat, but more on introduction to public about UMMI Mee Kuning and how we can help them stay healthy by promoting our non-preservatives noodles. Alhamdulillah, ramai yang mengakui keunikan first-class taste mee UMMI. Kepada sesiapa yang masih belum berkesempatan mencuba keunikan UMMI Mee Kuning, boleh hubungi saya. Kita boleh kasik can! Kalau dekat area Kuantan, hubungi suami saya @hakim6035 . Pusat pemprosesan mee UMMI pun di sana je. #pestakonvoupm #UMMIMeeKuning #firstexperience #tradec16 #gantihusband #uctcupm #meehijaugreentea #meekuning #meetelur #kuantan
Alhamdulillah harini ada adik ceq, @luqmanh4kim sudi menemani kat booth UMMI Mee Kuning. Bismillah semoga Allah permudahkan urusan pada hari ini 😘😊 Bagi yang belum datang, jemputlah singgah di booth kami, TRADEC-UCTC UPM-UMMI Mee Kuning 🌟🌟🌟 Happening now until 24/10. Sorry 25-26/10 ceq kena pi Pahang lagi, ada kerja. 😁😁😁 #UMMIMeeKuning #maibelimai #tanpabahanpengawet #sucisedapselamat #kenyal #meekuning #meetelur #meehijaugreentea
Next saya order egg noodles with fermented black bean/taucu hitam. #bismillah #alhamdulillah #syukur #rezeki #rezekidrallah #housewifelife #meetelur #noodles #menuhariini #lunch #lunchdate #foodie
#meetelur utk encik suami yg lapar 😁#lynnhomecooks #instafood #food
Pepagi bute tung tang tung tang..nah kau..jd la mee bayam homemade goreng..hahaha y pnting sdp..rse dy cm megi..so mak pn mkn feel dy ala2 mkn megi..xcye?nk try?tgu mak ngopen oder..serius xkn nyesal..berbaloi.. #meebayam #meecarrot #meetelur #meehomemade
Cuba teka hidangan apakah ini? Featuring Mee Telur Ummi (produk baru kami) #nofilter #malaysiannoodles #homemade #meetelur
Mee telur & tomyam telur for dinner... Coz telur je yg mampu.. (T~T) Itadakimasu!!! #poketkering #pokai #meetelur #tomyam #studentlife #masaksendiri #chefBibs #ilhamku93 #thehungerbibs
Mee goreng basah for today's breakfast.. Jemput makan semua. Bismillahirahmanirahim... 🍝🍝🍜🍜🌞#mycook #myrecipe #meelidi #meetelur #meegorengbasah #heavybreakfast
Morning sunday.. #sarapan #meetelur #nescafe #yummy
next page →