#meetelur

102 posts

Loading...
Hi Assalamualaikum, tengah buat apa tu? Nak tak admin share resepi simple tapi sedap menjilat jari? πŸ˜‹ Jom buat Mi Telur Goreng! Bahan utama mestilah kena ada mi telur. Takde? Haaa pi beli cepat. Cara nak masak senang jer. Uolls boleh refer bahan-bahan dan cara penyediaan kat gambar sebelah tau. Sumber : Saji Online
. Niat di hati nak singgah 3 port makan ni di Teluk Intan: . πŸ“Gerai Chah Sabar Menunggu πŸ“Mastan Ghani πŸ“Gulam Rasul . Last2 ada rezeki untuk pekena Mastan Ghani jer. Simple jer menu yg ada, air pun ada a few choices. Tp Mee Rebus & Rojak diaorg mmg baek πŸ‘Œ . Kempunan nak makan Mee Kicap sbb sampai tghari, rupa2nya "Gerai Chah Sabar Menunggu" hanya buka for breakfast & waktu petang. . Gulam Rasul x singgah sbb dah kenyang & penat πŸ˜‚ . #jalanjalancarimakan #telukintan #jeppatravels #meerebus #rojak #meetelur
Menu bekal ke ofis.. egg noodle dgn sayur yg bersepah.. Hamik..taugeh sebakul curahkan semua..hari ni xde cite yg menarik..exhausted sgt2.. I need love right now.. hahahaha! Mlm ni mkn luar or tapau jelah..dah xlarat dah.. #bekalanofis #bekal #bekalofis #bekallunch #menulunchtoday #menulunch #lunchmenu #menumakantengahari #makantengahari #lunch #sayamasak #sayamasaksendiri #menulovelyfarra #eggnoodles #friedeggnoodles #friednoodle #eggnoodlegoreng #meetelurgoreng #meetelur
Morning ... #breakfast #meetelur
Saja nak share betapa mudahnya guna #pensonicnoodlehouse ni.. just masuk tepung (terpulang nak guna tepung apa. high protin ke gandum semata jer) yang penting sukatan cecair ikut manual yg disediakan.. Dalam video ni saya buat 2 cup terus (utk #MeeBandung ) hasilnya ~500g cukuplah kami sekeluarga buat #eggnoodles memang sedap. Kali ni saya sengaja tak letak tepung (ms noodle keluar dari nozzle tu) saja nak tengok melekat ke tidak.. Ye.. memang tak melekat. Boleh tgk masa saya angkat untuk rebus tu.. mee panjangΒ² dan langsung takde tepung kat mee tu kan? Bila dah masuk tepung dalam chamber mixer tu.. tutup cover.. ON then pilih nak Quick noodle ke springy ke lps tu confirm jer. Masuk liquid haaa.. tunggu jer la mi keluar.. Senang kan? Nak beli boleh beli melalui estore pensonic. . Masuk kod πŸ‘‰Lina5PNM πŸ‘ˆ . utk claim freegift (sementara stok masih ada) Yang dah beli, Nak rcp ni boleh PM tepi.. sbb belum update kat blog. . . . . . #pensonic #noodlemaker #meetelur #eggnoodle #mee #homemadenoodle #teratakmutiarakasih #bloggerlinapg #automaticnoodlemaker #videoporn #foodstagram #fotofon #huaweimate10 #giftreview #reviewproduct #review #collaboration #instacollab
Sarapan duluan Bismillah... #meetelur +tehOpanas #makanpleasure πŸ˜‹πŸ˜‹
First, terima kasih awak, sudi pinjamkan gambar. 😊 #meelidi #meetelur #Resepikeluarga . Bahan2 (kuah) Bawang merah dimayang halus* Lada kering dikisar* Jintan putih ditumbuk * Garam dan gula Telur Air Tumis semua bahan * sampai pecah minyak,kemuadian masukkan air.Didihkan air. Kemudian masukkan telur. Tambahkan garam dan gula. Hidangkan bersama mee lidi ditabur bawang goreng.
Haiiii happy Satur day!! Bila gangguan air melanda seluruh kawasan takluk.. Jgn harap la hakak nk beli mknn kat luar. Risau tahap kebersihan tu.. Cuci bahan masak tu acaner eakk dgn air xde... So walaupon simple.. Mama masak jugak.. Cuci semua dr pagi tadik... Mee telur goreng tu.. Harap korg kenyang... Lunch nnti kita g makan kat kluang. Jajahan tu xde masalah air. 😝😝😝😁😁😁😁bila mama ko cerewet.. #meetelur #meetelurgoreng #mamajujukitchen #jujukitchen #alhamduliah #foodstagram #foodie #sedap #airtanganmama
Bekal hari ni..mee telur kita jadikan mee goreng 🍝🍝..kita masuk je semua sayur yg ada dlm fridge sebelum rosak nnti..bawa bekal ke ofis..meriah btul mee goreng hari ni..πŸ™πŸŸ Sambal sotong tu utk @mimidassin utk cecah roti canai..smlm nmpk mcm bnyk kan..tp sebenarnya secoet je...hehehe..😎😎 #meetelur #meetelurgoreng #meegoreng #meegorengpedas #meegorengkoboi #meegorengbasah #meegorengmamak #mee #meegorengmeriah #meesedap #sambalsotong #sambalsotongkembang #sambaltumis #sambalmerah #bekalsarapan #bekalofis #bekalanhidup #menusarapanpagi #menusarapanpagiini #menubreakfast #menulovelyfarra
Mee sup bebola daging dan sambal kicap. Sebab mee buat sendiri jelas kelihatan saiz yg tak seragam hehehe.. Yang penting anak makan bertambah πŸ€— . #meatballnoodlesoup #meetelur #homemadenoodles #buatsendiri #icook #asianstylecooking #foodtography #foodpics #instacook #instafood
Making homemade egg noodles. . Takde mesin takpe. Yang penting usaha. kita potong guna pisau jer πŸ˜‰ . Mudah dan senang. Ni sukatan nak buat sikit ajer. Kalau nak banyak gandakan ye. . . Bahan. Secawan tepung gandum Satu biji kuning telur. Setengah cawan air. setengah sudu kecil garam kalau nak bg kuning bole letak secubit serbuk kunyit. . . Campur tepung, telur kuning, garam. Uli sambil tuang air sedikit demi sedikit sampai menjadi adunan kental. Uli hingga sebati. Tabur tepung utk elak melekat di tempat canai. Canai nipis dan potong memanjang. Panaskan air, rebus hingga terapung. tapis dah gaul dengn sikit minyak jagung/minyak masak utk elak melekat. . . . #meekuning #homemadenoodles #eggnoodles #meetelur #siscuba #sendirimasak #makingnoodles #asianstylecooking #food #instafood #instcook #resepi #igfood
Mee taitong telur , Drumstick at $2.20 (L) #meetaitong #meegorengtelur #meegoreng #meetelur #ayamgoreng #ayamberempah
Salah satu dari proses penting dalam pembuatan mee telur. Semua proses dilakukan dengan teliti, tiada bahan pengawet tiada kapur , ramuan warisan.
🍜...Lepas berambat sorang2, masa untuk lapar sampai sudah...🍜 #kitamakandulu #πŸ˜… #sorryabang #sorrykakak #baliklambatlagi #meetelur #🐣 #photolab #sentiasadihati #❀
Berapa hari ni kita up2 makanan jak kan...Nt kita up Sales kita yerrr....Sabarrrrrr... #NASILEMAK #MEETELUR #OWNERCHRIPY #OWNERCORNCHRUCH #MADEINTAWAU
Urai #meetelur #tiadabahanpengawet #miburungdara Made in indonesia #bigfoodfestival Ini yg dibeli bawa pulang.
Otamago udon ~ slurppp ~ ~ ~ #tamagoudon #meetelur
#homemademee #meetelur #kariflavor #puashati dpat buat sendiri makan puas2..no pengawet ok..fresh from kitchen #smileyfaces
Assalamu'alaikum @morning #meetelur Tahu at warung my sister 😍😍😍😍
#meetelur utk encik suami yg lapar 😁#lynnhomecooks #instafood #food
Pepagi bute tung tang tung tang..nah kau..jd la mee bayam homemade goreng..hahaha y pnting sdp..rse dy cm megi..so mak pn mkn feel dy ala2 mkn megi..xcye?nk try?tgu mak ngopen oder..serius xkn nyesal..berbaloi.. #meebayam #meecarrot #meetelur #meehomemade
Cuba teka hidangan apakah ini? Featuring Mee Telur Ummi (produk baru kami) #nofilter #malaysiannoodles #homemade #meetelur
Mee goreng basah for today's breakfast.. Jemput makan semua. Bismillahirahmanirahim... 🍝🍝🍜🍜🌞#mycook #myrecipe #meelidi #meetelur #meegorengbasah #heavybreakfast
Morning sunday.. #sarapan #meetelur #nescafe #yummy
Warung pak cik senyum.. #nasilemak #meetelur