#mh370

126,162 posts

Loading...
Oh dear 😱but it looks exactly an airplane fully intact... doesn’t seems like a carcass or perhaps it’s only a flying through caught in the google map? Close to Indian Ocean -0.998388, 100.324758 #airplane #airbus #747 #boeing #mh370 #mas #airline #aviation #inmemory #prayformh370 #pray #clickme #clickmeapps
I think I found that missing plane... #conspiracytheory #mh370
支持郭叔!持续关注!一切都是刚刚开始!#王健 #guomedia #milesguo #mh370 #guowengui
Ada bangkai pesawat di pantai air manis. Dapet infu dari fb setelah q cek ternyata benar... yg tau mohon info nya. #mh370 #tnial #tnialsurabaya #tniindonesia #basarnas
ADAKAH INI MH370?? #mh370
News! #mh370
Dad is convinced he has found mh370 debris, Asian sandal for size #mh370 #maldives
Beredar sebuah gambar badan pesawat yang terlihat di perairan Sumatera Barat dalam aplikasi Google Maps bikin heboh media sosial. . Pesawat itu dianggap netizen terjatuh dan sudah menjadi bangkai. . Badan Nasional Pencarian dan Pertolongan (Basarnas) mengklarifikasi hal tersebut. . Basarnas telah memastikan jika anggapan para netizen itu tidak benar. Lewat akun Instagram @SAR_Nasional , Basarnas mengatakan pihaknya sudah berkoordinasi dengan stakeholder dan membuka riwayat penerbangan, tapi tidak ada pesawat yang jatuh di area tersebut. . "Picture pesawat yang ada di laut adalah bayangan pesawat yang sedang melintas melewati daerah tersebut, karena wilayah tersebut adalah jalur penerbangan pesawat yang hendak landing di Bandar Udara Minangkabau," tulis Basarnas. . AirNav Indonesia selaku penyelenggara pelayanan navigasi penerbangan mengatakan, sejauh ini belum ada kejadian pesawat jatuh di koordinat tersebut. . "Kalau dari segi pelayanan, kami lancar semua. Tidak ada kejadian (pesawat jatuh) di perairan tersebut," kata Humas AirNav Indonesia Yohanes Sirait, Rabu (18/7/2018). . Yohanes kemudian menyebutkan, titik tersebut merupakan jalur atau rute perlintasan pesawat. Dia menduga gambar itu merupakan pesawat melintas yang tertangkap kamera satelit Google. . "Kelihatannya mungkin pas ada pesawat yang lewat," imbuh Yohanes. . Dalam foto yang beredar luas itu, memang ditunjukkan jika ada penampakan pesawat yang masih utuh berada di laut dekat Pulau Pisang, Pantai Air Manis, Padang. Beberapa netizen menyebarkan informasi di media sosial jika foto itu adalah foto bangkai pesawat yang jatuh. . Referensi: - Google Earth: http://u.to/P3TTEg - https://bit.ly/2uMqJ8P - http://detik.id/V5E7rc - https://www.facebook.com/groups/fafhh/permalink/693992724266599/ - Indonesia Hoaxes: http://u.to/mXTTEg #turnbackhoax #fightbackhoax #MH370 #malaysiaairlines #googleMaps #hoax #klarifikasi #kokhoax
Laporan penuh siasatan #MH370 dibentang 30 Julai https://buff.ly/2zQPuGu
The full report on Malaysia Airlines #MH370 will be released to the public on July 30 following the cabinet’s approval, said Transport Minister Anthony Loke. #TheMalaysianInsight / 🎥: Briana Leong
Mystery gambar kapal terbang di pulau pisang, indonesia 👀 #pulaupisang #sumatrabarat #indonesia #kabar #googlemaps #mh370 #prayformh370 @kabar_nagari
Gambar ini diambil daripada satellite maps..Dan gambar kelihatan jelas bahawa mempunyai bangkai pesawat didasar laut Air Manis West,Sumatera Indonesia..Gambar ini banyak ditularkan di media sosial..Adakah ini benar pesawat MH370 atau pun pesawat lainnya.. #airmanisbeach #mh370 #satellite #prayformh370
À bord du vol de la Malaysia Airlines disparu en 2014, se trouvait 4 des 5 actionnaires principaux du société nommée "Freescale Semiconductors". Après la disparition, l'unique actionnaire restant n'était autres que Jacob Rothschild. Jackpot pour Jacob. Les coïncidences n'existent pas. From @connecting_consciousness #MalaysiaAirlines #JacobRothschild #Billion #Conspiracy #MH370
17/7/14 Mase berlalu bergitu pantas #MH17InMemory #MH370 #Malaysia
This story came from #LinkedIn a #reliable #website why was this not #reported ? Maybe a huge coincidence that has provided an enormous #windfall to the #Rothschilds who love hoarding money irrespective who may be hurt. The disappearance of four members of a #patent #semiconductor traveling on #MalaysiaAirlines #MH370 makes the famous billionaire #JacobRothschild as the sole owner of the important patent. The mystery surrounding the Malaysian Airlines MH-370 is growing as each day passes with more mysterious silence shadowing the disappearance of the airline. More and more conspiracy theories are beginning to boom on the internet. One of the conspiracies one is the #Freescale lSemiconductor’s ARM microcontroller ‘KL-03? which is a new improvised version of an older microcontroller KL-02. This crazy story about how Illuminati Rothschild exploited the airlines to gain full Patent Rights of an incredible KL-03 micro-chip is going haywire across the internet especially when it’s involving #JacobRothschild as the evil master plotter.
Asus Zenfone Go (Z00VD) . 🔥1 Casing = RM30 . 🔥2 Casing = RM50 . 🔥5 Casing = RM110 . 👉Phone Lain Pun Boleh . 👉WhatsApp +6017-7110957 Untuk Order . 👉Boleh Guna Design / Gambar Sendiri 😘 . 👉Pilih Design @janggut_caseart . #samyangspicymurah #sekijang #guccigang #peplumlabuh #peplumraya #koleksiraya2018 #batuberendam #peacejanganturun #pray4mh370 #malaysiaairlines #mh370 #pulausebang #baganserai #paritsulong #batukurau #perodua #peroduaaxia #peroduamyvi #peroduabezza #hondamalaysia #protonsaga #bmwmalaysia #kakifly #kamitakramai #jarangxon #hobikamimahal #kubangpasu #polaroidmurah
MH370? . Cuba korang search dekat google maps @ google earth. . Adakah ini MH370? Berhampiran pantai Padang, Indonesia. #mh370 #satuharapan #memperingatimh370 #muazanmohsin
Konspirasi?? Kenyataan Tun M pada tahun 1994 ketika tu ada rompakan emas di lapangan terbang antarabangsa subang(LTAB) dan kenyataan ni menjadi konspirasi kerana hilangnya pesawat MH370 pada tahun 2014.. Kebetulan? Konspirasi? Nanti aku up cite rompakan emas tuu #mh370
Asal-Asal nyoba buka google maps eh di pantai ada Pesawat yah Allah 😭😭😭 apa ini pesawat MH370 yang hilang sejak 2014 #TolongDicek #mh370
B-2 vs Malaysia Airlines Flight 370................ #mh370 #malaysiaairlines #b2 #usaf #airmalaysia #stealthbomber
Places with possible debris from #mh370 . If you guys want to help or have information for us send us a private message!
never forget today, 4 years ago. #mh370
I wonder what this is.. 😍
Membongkar Di Sebalik Misteri MH370 Dunia digemparkan dengan kehilangan pesawat MAS MH370 dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Beijing hilang awal pagi 8 Mac 2014. Penerbangan itu yang membawa 227 penumpang dari 15 buah negara termasuk 2 orang bayi dan 12 anak kapal menjadi tumpuan dunia.  Pesawat itu terputus hubungan daripada pusat kawalan udara Subang sekitar pukul 2.40 pagi iaitu hanya 2 jam setelah berlepas. Usaha pencarian dan penyelamatan bersama meliputi luas 30,000 km2 (12,000 batu²) di Teluk Thailand. Penerbangan tersebut berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur pada 8 Mac pada 00:41 waktu tempatan (16:41 UTC, 7 Mac) dan dijadualkan untuk mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Ibu Kota Beijing (06:30 waktu tempatan, 8 Mac). Operasi besar-besaran  mencari pesawat MH370 melibatkan lebih 30 pesawat dan 40 kapal dari berbagai masih tidak memberi sebarang petunjuk. Penggeledahan dilaut terbuka secara massa masih diteruskan. Berbagai-bagai kemungkinan dan teori ditonjolkn oleh berbagai-bagai pihak termasuk untuk memberi indikasi pencarian pesawat tersebut. Namun nasib pesawat MH370 kekal menjadi misteri. Adakah ini merupakan satu konspirasi peringkat tertinggi dari negara-negara atau pihak tertentu? Atau satu tragedi yang sungguh mistik? Adakah kelonggaran sistem pemeriksaan telah menyebabkan penumpang dapat menaiki pesawat dengan passport curi? Mungkinkah ini merupakan satu permainan perang teknologi yang menjadikan pesawat MH 370 sebagai mangsa keadaan? Buku ini mengkaji kronologi dan sebaik mungkin membongkar satu teori dan kemungkinan di sebalik tragedi MH370. Buku wajib baca oleh semua golongan dan sesuai untuk dijadikan rujukan bagi menghadapi kemungkinan tragedi akan datang. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakians #Sabahan #Casamas #MH370 #MisteriMH370 #MembongkarDiSebalikMisteriMH370
自分で調べたら本当に沈んでた。 これはもしかして。。 #pulaupisang #indonesia #-0.998987,100.324972 #MH370
Serious weiii bederau darah rasa.. #mh370 #cubagoogle
Masih ingatkah kita semua...tarikh 17/July/2014....4tahun sudah berlalu...Pada bulan mulia bulan Ramadhan pada tahun itu...Negara kita sekali lagi dikejutkan dengan insiden peristiwa hitam jatuhnya pesawat Boeing777-200ER @malaysiaairlines 9M-MRD #mh17 berlepas dari Amsterdam menuju ke Kuala Lumpur ditembak jatuh oleh pihak yg tidak berhati perut di sempadan Russia....1 lagi tragedi kemalangan yg melibatkan dunia penerbangan selepas #mh370 meragut 298nyawa .. 4tahun peristiwa tu berlalu rasa macam baru semalam...Bertabahlah wahai keluarga & waris mangsa...Al-Fatihah & Salam Takziah... Semoga mereka yg terlibat dapat diheret kemuka pengadilan... #justice4mh17 #rip #unitedbywings #aviation
What plane is that? Anybody can answer me? MH370? But ..it looks smaller. #mh370 #planesearch #prayformh370
Vivo V7 . 🔥1 Casing = RM30 . 🔥2 Casing = RM50 . 🔥5 Casing = RM110 . 👉Phone Lain Pun Boleh . 👉WhatsApp +6017-7110957 Untuk Order . 👉Boleh Guna Design / Gambar Sendiri 😘 . 👉Pilih Design @janggut_caseart . #samyangspicymurah #sekijang #guccigang #peplumlabuh #peplumraya #koleksiraya2018 #batuberendam #peacejanganturun #pray4mh370 #malaysiaairlines #mh370 #pulausebang #baganserai #paritsulong #batukurau #perodua #peroduaaxia #peroduamyvi #peroduabezza #hondamalaysia #protonsaga #bmwmalaysia #kakifly #kamitakramai #jarangxon #hobikamimahal #kubangpasu #polaroid
Semoga akan ada lebih byk petunjuk menyusul lepas ni.. #mh370
Beberapa tahun yang lepas #mh370 #sakitdadaku #jangantiruaksiini
Coffee and donut run across the lake #Maine
Lagi bongkar-bongkar dokumen traveling, ketemu boarding pass kenangan ini... Same flight, 24hrs after the missing MH370 flight . . . . #mh370 #rememberingmh370 #dibuangsayang #mh370missing #mh370dalamkenangan #traveldiary #travelphotography #travelphoto #igtravel #travelgram #traveltochina #travelphotographer
#mh370 #lecture #lecturedumoment #force #conviction Ce combat il le gagnera ...!
MH370
On my way to search for mh370 ! Thanks to @eccustoms @rob_shawty for the hoodie! #mh370 #ls #blown #hsv
Remembering MH370 & MH17. May the passengers and crew members be in a good place. #MH370 #MH17 #malaysiaairlines #lamanseni #shotoniphonex #instagramhub #instashot
Wollt ihr ein Info Video über das verschwunden flugzeug MH 370 auf YouTube Dann schreibt mir #mh370 #boeing777 #malaysiaairlines
I've been shown more land beyond the icewall. #angels #mh370
next page →