#pakatanbejalan

22,162 posts

Loading...
Selamat hari lahir . Zulhairi Adli Bin Amran, Sahabat akrab seorang teman, Ku bersyukur kita berkenalan, Berbadan lebar bertangan ringan, Laju menghulurkan pertolongan, Bermulut longkang tiada insuran, Namun berhati mulia tiada sandaran, Dahulu sendirian dalam tangisan, Segalanya berubah di tahun hadapan, Naik turunmu dititik beratkan, Tapi yang ketara hanyalah berat badan, Sayangku takkan berkurangan, Persahabatan kita pasti berkekalan, Ini janji sahabatmu bernama Adzlan. . #pbrangers #pakatanbejalan
#pakatanbejalan . Sometimes being a brother is even better than being a superhero . Thanks bro! Selamat hari jadi terakhir bergelar bujang 😂😂 Thanks sentiasa ada untuk aku dan & @pbrangers . Kaulah brother superhero kami ❤️❤️ Smoga panjang umur murah rezeki bro @zulhairiadli . Kita kawan smpai mati bro 😂
#pakatanbejalan . Aku bagi semenet sebab kenapa korang kene jejak kat sini. Gosakunda nepal himalaya . Btw video ni masa lake tu tak beku, trip kita nanti full winter, mmg penuh snow kat situ . Bagi aku, utk trip tak teknikal, gosaikunda ni paling aku suka beb, then on trek mmg kau susah nk jumpe group lain . Then masa balik nanti, turun dari suryakunda pass 4610, kita akan lalu kat mossy forest yg rare 😁 . 1-11 Feb 2019 Cepat2 DM tau 😘😘
Selamat Hari Lahir. . Ingatkah masih kita berkubang? Perangai berdua serupa binatang, Bergelak ketawa terkiap terkangkang, Melompat mendajal terbaring terlentang, Satu memori yang takkan hilang, Persahabatan yang tak mungkin lekang, Andai susah kau selalu datang, Andai senang kau takkan hilang, Selamat hari jadi natang, Kau sahabat yang aku jujur sayang. . Sahabat : @zulhairiadli . #pbrangers #pakatanbejalan
#pakatanbejalan . Kau takkan mengerti erti rindu Kerana terlalu banyak pagi Kau lewatkan . 📸 @ezattt
#pakatanbejalan . Fuji july next year Last 2 seat sahaja beb . Jangan risau jangan segan Bukan daypack beb Tido 1 malam atas gunung Takde rushing, takde tinggal2 . Dah turun, layan Fuji-Q pulak . On tak on? Mari DM utk full info . Event total 7 hari Hike 2h1m sahaja Tak hardcore, tapi bole laa Janji sihat janji fit 😂😂 . DM skang, sape cepat dia dapat
It doesn’t matter how slow you go as long as you do not stop. Eventually you’ll make it to the top. #pakatanbejalan #pbpulag
#pakatanbejalan . Nobody is that busy It all depends what number You are on their priority list
Projek Rafting 2018.
We all flee in hope of finding some ground of security... Magnificent capture by the talented @pepearcos Feel free to share with us your experience and stand a chance to be featured by using #Thalassophile7 #FreediverMalaysia #GoPro #GoProMalaysia #Igers #IgersMalaysia #Instatravel #Travelgram #Wanderlust #Waterlust #Beachlife #Saltlife #SaltNomads #Pakatanbejalan #ProjectVacation #PVDive #Freediving #Spearfishing #Apnea #Scuba #Diving #Snorkeling #Ocean #GoASEAN #PadiTV #NatGeo #UnderwaterPhotography #Sony #Nauticam
#pakatanbejalan . Bercita-cita boleh tinggi Asal tetap menginjak bumi Meski jika berdoa dan meminta Tak ada yang tak mungkin bagiNya
. Morning light, From Ghandruk Annapurna Range, himalaya Nepal, may, 2017. . Photograph by kamarulzamanganu. . #pbannapurna25 #annapurnabasecamp #pakatanbejalan #a6000 #nepal #travelbykzg #throwback
#pakatanbejalan . Tika belum pulang lagi Sudah ingin kembali
#pakatanbejalan . Kamon laa, wekend kot ni Takkan nK duduk rumah je?
#pakatanbejalan . Kita dua penghuni hujan Yang bertemu pada titisan Sayang bila hujan itu reda Matahari kita rupanya bebeda
#pakatanbejalan . Bila yak pun tanak kawan dengan kau 💁
Enjoying staring at the sunset and the sea of clouds #pakatanbejalan #pbpulag
#gopeng . 19-20 January on tak on??
#pakatanbejalan . 3 seat lagi . Pat pat siku lipat Sape cepat, dia dapat . Mount Siguniang, China Da Feng Peak 2-10 March 2019
A simple and fun half day taster for the total novice. Not sure what freediving is all about? But you are interested to know a little bit more? This is an easy option for you. Spend half a day learning about the beauty of breath-hold diving. The workshop comprises of a 1 hour theory session and 2 hours extensive pool. This is a perfect introduction to the joys of freediving. For event RSVP, itinerary & payment details, kindly WhatsApp +60126375512 for further inquiry. *Also available for private group workshop at your location. T&C apply* #Thalassophile7 #FreediverMalaysia #PadiFreediver #GoPro #GoProMalaysia #Igers #IgersMalaysia #Instatravel #Travelgram #Wanderlust #Waterlust #Beachlife #Saltlife #SaltNomads #Pakatanbejalan #ProjectVacation #PVDive #Freediving #Spearfishing #Apnea #Scuba #Diving #Snorkeling #Ocean #GoASEAN #PadiTV #NatGeo #UnderwaterPhotography #Sony #Nauticam
#pakatanbejalan . Dalam hujan aku belajar bahasa air Berkali-kali dia jatuh jatuh Namun tak sekali mengeluh . Dalam pagi aku belajar bahasa mentari Bahawa tiap kali dia pergi Dia pasti akan kembali Cuma adakah bersedia kita ini?
The sky and the sun are always there. It’s the clouds that come and go. #pakatanbejalan #pbpulag
#pakatanbejalan . Nah aku belanja sunset kat mount pulag ni, lokasi kat peak 1st iaitu signboard peak . Masa hari kedua, trekking dari marlboro camp sekitar 5 jam untuk tiba terus ke sini . So kami malas bangun awal sebab target sunset, so pukul 11 bru start hike, dalam area 4pm smpai dah, melepet lepak layan 360 view smpai matahari turun . Setel sunset, kita trekking malam smpi ke camp 2 utk tidoq 😂 kat sini jamban n waterpoint dah ada, so rest kat sini . Esoknya bangun summit attack kol 4am, setengah jam je ke peak 4 (tower peak) utk layan sunrise pulak 😂😂 . Jom join next year, bru open slot semalam 😘 . 📸 @zulhairiadli
#pakatanbejalan . Tau apa special gunung pulag ni? Awan dia bohh! Kacak gila 😂 . Tau apa lagi osem if pergi dengan kami? Kita dua kali summit beb, sunset kat peak 1, sunrise kat peak 4 😂 . Tau apa lagi best dengan kami? Dah 3 route kami buat utk mt pulag ni, mmg dah masak A-Z 😂😂 . Utk next year target via akiki dan return via tawangan, tapi bergantung jugak if dah open, sebab route tu still tutup tahun ni, kemudian kene tengok larat tak larat 😂 ye lah, dah 2 gunung, koyak jugak 😂😂😂 . On tak on? Mount pulag The god playground kata pinoy 😘
Mount Balingkilat via BabyD . Maaf skill pilot da berkarat sikit video tak smooth mcm dulu kala 😅 . . Edit by @pakatanbejalan #pakatanbejalan #PbPulag
#pakatanbejalan . "Sea Of Clouds Philippines" . 🏔 MOUNT PULAQ 2926M VIA AKIKI 🏔 MOUNT BALINGKILAT 1100M 🏔 Nagsasa COVE BEACH . 🌅Mt.Balingkilat Sunrise 🌅Mt.Balingkilat Sunset 🌅Mt.Pulag Peak 1 sunset 🌅Mt.Pulag Peak 4 Sunrise . ❤️ 8-14 Nov 2019 📌 RM1450 . 💘 REGISTER 1-Whatsapps/Telegram "On Pulag V5 " 2-Deposit Rm300 (monthly RM250) 3-Send Receipt 4-Will Be Invited To Group Chat Seat Based On 1st Come 1st Serve . 📌No Refund Upon Cancellation Unless There Is A Replacement From Participant . 💘1st Timer? Newbies? No Problem 💘 . 📌Event Details -Slide Picture No 4 📌Itinerary -Slide Picture 6 & 6 📌Include Exclude —Slide Picture 8 . 📌Maybank Acc Info 162188467076 Zulhairi Adli B Amran . 📌Zulhairiad@gmail.Com +60 17 2422 872 @Zulhairiadli
#pakatanbejalan . Lejen in the house 😂 Orang kata trek akiki ni susah Tapi kak @salizamz kita ni Umo dah 48 weh, tenang je summit 😘 . Mmg respect akak ni, dia jalan rileks ja Kadang2 tu dia bebel2 la sket 😂😂 . Nanti aku sebaya dia Entah larat naik gunung lagi ke tak lah 😂😂 . Terbaik kak, smoga panjang umur murah rezeki dari kami 😘
. If people ask me , ad pergi hiking dengan siapa? . My answer will be @pakatanbejalan team, kebanyakkan dgn mereka . This is mountain balingkilat , recently i hike with them. . Enjoy the video 😀 . #pakatanbejalan Video by : drone man @amershahron
#pakatanbejalan . Manusia dengan binatang kene rapat dari kecil Biar besar esok tak sombong jadi manusia
Napapijri Geographic Jacket 100% Original bundle item. Color: Beige brown Condition: 9/10. No defect or faded color. Price is slightly nego. Measurement: Pit to pit 19.5inch Length 25.5inch Klik link di atas or DM #karrimor #rucksack #kakibundle #outdoorbundle #backpack #bagbundle #brandedbundle #bundlemalaysia #bundlemalaya #carboot #outdoormalaysia #bundle #sayajual #prelovedmy #prelovedmalaysia #hikersmalaysia #gengoutdoor #kedaibundle #hiking #vscomalaysia #bazarkarat #streetwear #instashop #igshop #arciium #uitm #pakatanbejalan #begmurah #photography #thrifthauz2
Patagonia T-shirt 100% Original bundle item. Color: Dark blur Condition: 9/10. No defect or faded color. Price is slightly nego. Measurement: Pit to pit 22inch Length 28inch Klik link di atas or DM #karrimor #rucksack #kakibundle #outdoorbundle #backpack #bagbundle #brandedbundle #bundlemalaysia #bundlemalaya #carboot #outdoormalaysia #bundle #sayajual #prelovedmy #prelovedmalaysia #hikersmalaysia #gengoutdoor #kedaibundle #hiking #vscomalaysia #bazarkarat #streetwear #instashop #igshop #arciium #uitm #pakatanbejalan #begmurah #photography #thrifthauz2
Berapa rate untuk trip pakatan bejalan ? Wehhh 10/10 aku bagi ! Hahaha one of the best trip i ever had weh ! Semua dari atas ke bawah aku rasa selesa dgn trip ni. Perangai acan dgn hairi pun not bad fun nya. Sebab memasing IQ turun naik. Hahahaha this is the first and surely not the last trip with Pakatan Bejalan. Recommended service diorang ni tiptop. Thank you @pakatanbejalan for the awesome Pulag and Balingkilat journey. #pakatanbejalan #PbPulag
#Opentrip . 🌋Gunung Raung Idaman Pendaki 🌋 26 April - 1 Mei 2019 Duration 6D5N . Discaunt RM100 untuk 10 peserta terawal . 💵 PRICE . 🎯Total Price RM850/750 Untuk 10 Terawal 🎯Deposit RM250 (Payment november) 🎯INSTALLMENT RM 150 x 4 MONTH 🎯Exchange and balance add for last Month 🎯No Refund Upon Cancellation Unless 🎯There Is A Replacement From Participant . . 🎁 PACKAGE INCLUDES . . 📍Ground Transportation Airport To Airport 📍Guider 10 Climber 1 Porter & Radio Amatour 📍Trekking & Climbing Permit Mount Raung 📍Climbing Harnes / Ppe / Safety Helmet 📍Basic First Aid ( Minor Injures ) 📍Meals During Trekking (B,L,D) 📍Expedition Dryfit Tshirt & Ohsem Team Leader 📍Team Porter ( Tent, Ropes , Helmet , Harnes , Belay device , Ration Group ) . 🙅🏼‍♂️PACKAGE EXCLUDES . . ❌Personal Porter & Personal Equidment ❌ Flight From KUL - SURABAYA - KUL ❌Meals During Travelling & Insurance . . 📲 REGISTER 📲 . 1.Whatsapp ON RAUNG / 0196117626 2.Deposit RM200 3.Send Photo Receipt 4.Download telegram apps 5.Join group chat . Payment can be made via . . Maybank Accaunt 162218633830 Muhamad Amirul Bin Azaha . . 🎤 @tiaramandalawangi
Throwback sikit Program Healing Broga 2018. Kalau 4 5 tahun lagi naik Broga jumpa pokok rambutan pokok durian pokok limau pokok manggis pokok belimbing pokok keladi pokok bunga teratai pokoknya gimana sih tu kitaorg la yg tanam. Jemput la makan 😬 . . . Gambar handsome by @ahmadjamizi Siapa kata @pb.hope tak join event luar? Nah bukti. Nak join next event @pb.hope bulan jan ni??? Sila laju laju ketik @pb.hope @pb.hope @pb.hope #pbhope #pakatanbejalan #charityprogram #healingbroga2018
#pakatanbejalan . ANNAPURNA BASE CAMP 4130M . 29 March-10 April 2019 13D12N Winter Season (Snow) . PRICE Total Price USD 560 (Today Rm2310) Deposit RM400 Monthly Installment RM300 X 6 Month (Exchange Balance Add For Last Month) No Refund Upon Cancellation Unless There Is A Replacement From Participant . REGISTER 1-Whatsapps/Telegram "ON ABC 193 " 2-Deposit Rm450 3-Send Receipt 4-Will Be Invited To Group Chat Seat Based On 1st Come 1st Serve . MAYBANK ACC INFO Name: Pb Hub No Acc: 5145 4313 4943 . artchanali@gmail.com +60 13 2505175 Acan Ali . EVENT TERBUKA UNTUK SEMUA Tiada Masalah utk yang baru
Verily with every hardship comes ease. #pbpulag #pakatanbejalan
#pakatanbejalan . Mourel Mt.Pulag fullprint dryfit dipuncak Mount pulag, luzon highest peak Philippines 3rd highest mountain
#pakatanbejalan . Gunung pulag via akiki . Sedikit info Akan trekking melalui 3 jenis hutan iaitu montane foresty yang dipenuhi oleh pokok pine yang berbau wangi . Hari kedua trekking pula akan masuk ke hutan mossy dan akhir sekali grassland dimana ia dipenuhi dengan lalang dan pokok buluh spesis terkecil didunia . Untuk waterpoint, terdapat banyak sumber air dari awal pendakian dimana pendaki hanya perlu membawa 2L sahaja untuk kegunaan minum sendiri . Untuk setiap campsite terdapat pondok kayu yang digunakan oleh porter dan guide, pendaki boleh setup khemah disekitar pondok tersebut dan jika tiada kumpulan lain, pendaki juga boleh menggunakan pondok tersebut . Trek ini bagi penulis, sangat istimewa dan mempunyai nilainya yang tersediri. View di puncak adalah 360’ 😁😁 . Apa yang membuatkan gunung ini terkenal ialah awan karpet ataupun sea of cloud yang begitu cantik sehingga dipanggil god playground . Repeat next year? Ianya wajib 😂
#rafting #hiking #GLAMPING . Rafting Di Sungai Kampar Gopeng Hiking Sunset Bukit Batu Putih Camping Gopeng Glamping Park 19-20 January 2019 (2days 1 night) RM300 (Discaunt rm20 untuk 10 terawal) . 🎁PACKAGE INCLUDE . 🎯Expedition 2-2.5 Hours & Lorry Transfer 🎯Safety Equidment & Equidment 🎯Safety Briefing & Profesional Instructor 🎯River Guide / Mountain Guide / Lunch 2x 🎯Tea Break / Bbq Dinner / Breakfast 🎯Permit Mendaki Bukit Batu Putih 🎯1 Night Camping Glamping 🎯 First Aid & Radio Communication . 🗓ITENERARY SATURDAY . 0900-Meeting point lrt gombak 1200-Lunch & prepare for rafting 0100-Lorry tranfer to starting point 0200-Event start & briefing 0500-End of rafting (tea break) 0630-Start hiking sunset 0800-End of hiking 0830 -Bbq Dinner & free easy . 🗓ITENERARY SUNDAY . 0700-Breakfast / pusing pusing kampung dengan basikal tua 0800-Tiruk sungai / main congkak 1200-Lunch / End of event . REGISTER 1- Whatsapp +6 0196117626 2- Payment rm300/280 3- Send receipt 4- Will be invite to group chat . Payment can be made via . CIMB ACCAUNT 70-1293776-1 Muhamad amirul bin azaha
#pakatanbejalan . Sedikit video dari trip philippines minggu lepas. Jom lihat gunung balingkilat yang terletak di subic zambales, philippines . Trek bermula dipadang lalang yang landai sejauh 3km dan trek mendaki yang agak pacak juga sejauh 3km hingga ke puncak. Manakala trek turun ke pantai nagsasa mempunyai beberapa jalan bergantung kepada tahap kecuraman . Kami memilih untuk melalui jalan yang paling jauh iaitu sejauh 10km ke pantai nagsasa bagi tujuan keselamatan dan oleh kerana kami trek diwaktu malam . Trek ini sangat panas, 3-4L air diperlukan untuk naik sahaja dan terdapat waterpoint semasa hendak turun . Kami memilih untuk turun malam kerana view matahari terbenam yang sangat indah disinj, seyes tak tipu, siap dapat bulan merah 😂 . Repeat lagi tahun depan? Pasti . Drone pilot @amershahron Edit by @pakatanbejalan
Aku rindu ko wahai bintang! Aku rindu ko wahai sejuk! Aku rindu ko wahai gunung! Aku rindu ko wahai sahabat! Aku rindu ko wahai alam! . . Jumpa nanti tahun depan 2019. . . . . . #kashmir #india #srinagar #islam #muslim #artofvisuals #projectvacation #pv #livefolk #liveauthentic #vsco #vscocam #wanderlust #instagood #lifeofadventure #neverstopexploring #travelikenomad #everydayindia #exploreindia #passionpassport #pakatanbejalan #vsco #vscocam #igers #doyoutravel #indiana #travelikenomad #pakatanbejalan
Semua bolehlah.. Apadahal #comradeinaction #30ascend #pakatanbejalan
#pakatanbejalan . One Two Ok tarik perut! 😂😂 . Supaya one day lepas 5 tahun Throwback gamba dan cakap “Oh aku kurus dulu” . 😂😂😂😂
Kalau tak berjalan mcmne nak sampai ? Ye dok ? #pakatanbejalan #PbPulag
#pakatanbejalan . Tak perlu terlalu terang Hanya cukup kau ada Dan tak kunjung padam
. Life is very interesting . Some of your greatest pain . Become your greatest strength . #pakatanbejalan
Fortunate enough to witness sunset, sunrise and the sea of clouds on top of the mountain 🏔 #pbpulag #pakatanbejalan
#rafting + #hiking #glamping . 19-20 January ayuh kita kesini. Rafting di sungai kampar kita dapat Hiking sunset bukit batu putih kita dapat Tidur di glamping pun kita dapat Makan pun kita dapat juga ❤️ . Detail hari isnin nanti ok aku up 😘
#pakatanbejalan . Barangkali Siang hanyalah cara langit menghangatkan sepi Selepas pagi, berlari dari gelap yang sunyi Meski nanti akhirnya kembali lagi Pada yang sepi
Start every day with a smile,it makes your whole day better. Good morning and happy weekend . #pakatanbejalan #pbpulag
. Lost in the world where there is no pain nor stain Like in lalalalala land #pakatanbejalan #mountpulag #pbpulag . Speedy recovery ♥️🌸
#pakatanbejalan . Kehidupan ini seimbang, Tuan-tuan dan Puan-puan Barangsiapa hanya memandang pada keceriaannya saja, dia akan gila. Barangsiapa memandang pada penderitaannya saja, dia akan sakit
The purpose of life, after all, is to live it, to taste experience to the utmost, to reach out eagerly and without fear for newer and richer experience. #pbpulag #pakatanbejalan
To see what others can not... You must climb the mountain. #pakatanbejalan #PbPulag
next page →