#pcosstory

578 posts

Loading...
Part V YES I Am Sweet Already 🤣 Setelah selesai fase baper, waktunya kembali menghadapi kenyataan. Yes I am to sweet hahaha.. maksudnya, punya PCOS itu berarti sadar diri yaaa punya resiko 2x lipat ke arah diabetes alias kencing manis. Terima nasib yaa.. . Oke then, lifestyle changes is the only way!! . Yang aku lakukan adalah.. . -Cut sweets n carbs, jauh jauh sama cemilan asin maupun manis yaa karena pada dasarnya itu bikin gula juga di dalam tubuh. Termasuk paling jahat nista dan paling enak.... KRUPUK 🤣🤣 . -Makan sayur-sayuran tumbuhan hijau mah gak usah diragukan lagi ya. Kata orang aku akan bertahan hidup kalau dilepas di kebun.. kayak kambing kalau makan sayur.. mbeeekk.. . -Jalan kaki 30menit sehari. Nah nyampe RSPAD kan masih jam 6 tuh.. jadi aku bisa jalan pagi 30 menit keliling rumah sakit. . -Stress menejemen ini yang sulit.. karna pada dasarnya aku gak gampang stress, tapi gampang bikin orang lain stress kali yaaa hahaha... Maaf loh yaaa... . -Pikniiiiiikkk 😍😍😍 cuman ke bandung tapi sooo much fuuuun lah ya short escape dari Jakarta. . Masalah stress mungkin memang bukan stres mental yang aku alami, melainkan stress fisik. Setiap jam 5 pagi sudah harus berangkat karena kalo lewat.. hmmm macetnya naudzubillah. Pulang sampai rumah jam 5 sore setelah menempuh 2 jam perjalanan. . Belum lagi stressor yang kasat mata.. hahaha bukan makhluk halus lo ya.. melainkan RADIASI. Aku bekerja di tempat dengan banyak paparan radiasi. Kalo kena radiasi jadi Xmen mah mending yaa.. kalo jadi sakit.. amit2 deh. . Oiya, sebenarnya diet yang alu jalani lini dalam rangka solidaritas. Menemani Ibuku yang punya pabrik gula (DM), biar punya teman seperjuangan lah ya. Walaupun ternyata hasil Ibuku belum seperti yang kita inginkan, berat cuma turun 2kg dan gula darah belum bisa turun. . Setelah dua bulan berlalu... . Ternyata ikhtiar ini membuahkan hasil... 😢😢😢 . (to be continued, biar kayak film) . . #pcossurvivor #pcos #pcosstory #pregnancy #infertility #diet #healthylife
It’s that time again ladies! We would love to hear your journeys with PCOS! ◽️Have you now reversed your PCOS? ▫️Have you had a baby or pregnant? ◽️Has your lifestyle changed since following us in anyway? ▫️ How did you feel when you found out you had PCOS?: : Submit your story today to hello@pcoscocoon .com for review! With PCOS STORY in the subject header. All published stories will receive a @pcosreset E Book and a Gift @pcoscleartea voucher* : : Only 12 stories will be selected so send yours in today! : : #pcos #pcosstory #pr #fashion #instahealth #ttc #skincare #glutenfree #confidence #pcoscysters #pcosawareness #pcosblogger #beautyblog #yoga #wellness #weightlosstransformation #pregnant #keto #ivf #intermittentfasting #music #nails #vegan #plantbased #instahealth #thehappynow #momprenuer #woman please tag credit| LB
Part IV AKU YANG SELALU LAPAR . . Siapa yang mengenalku pasti tau aku saaangat butuh makan untuk tetap sadar. Supaya tidak berubah menjadi Hulk.. senggol bacok siapa saja.. hahaha.. . Aku saangat mudah merasa kelaparan. Rasanya seperti mendadak kehabisan batrai, lemas tidak bertenaga, pikiran terasa berkabut, tremor gemetar, dan sensiiii sekali seperti kulit bayi. Wkwkwk . Kalau dilakukan tes, memang gula darahku seriing sekali dibawah 100, bahkan bisa mencapai 70. Cenderung rendah. . Hasil lab juga selaaalu gula darah puasa (GDP) lebih tinggi dibanding sesudah makan (GD2PP). Terdengar terbalik ya, tapi tidak.. memang demikian walaupun sudah dicek laboratorium berulang ulang. . Belakangan aku baru mengerti bahwa itu khas pada resistensi insulin. 😣😣 . Jadi karena ada resistensi, gula kesulitan masuk ke dalam sel. Akibatnya energi tidak bisa di produksi dengan baik. Rasanya lemas letih letoy seperti puding puyo.. . Insulin dikeluarkan dalam jumlah lebih banyak untuk bisa membawa gula masuk ke dalam sel. Sayangnya.. insulin yang berlebihan itu juga bersifat proinflamasi, memicu peradangan. Lebih lanjut.. resistensi insulin mengakibatkan resistensi leptin bisa terjadi sehingga rasa kenyang (satiety) menjadi sulit dipertahankan. Rasanya lapaaar seperti bertahun-tahun tidak makan. . Jadi aku bukannya nggragas atau doyan lo ya. Aku hanya ternyata penyakitan hahahaha 🤣🤣 . Hayoo siapa yang juga gampang kelaperaaan? . #pcos #pcosfighter #diabetes #insulinresistence #pcosstory #pcossurvivor #weightloss
PART IV WHAT IS INSULIN RESISTENCE . . Nah.. belajar ini itu seruu banget ternyata. Dulu waktu di FK belum dapat ilmunya, justru karena sakit ini jadi belajar.. hahaha blessing in disguise ya. . Jadi begini yang aku pelajari. Kalau menyimpang tolong diluruskan, kali aja siwer waktu baca jurnal. . Insulin itu tugasnya adalah memasukkan gula ke dalam sel. Untuk apa? Ya untuk bahan bakar sel bisa menghasilkan energi. . Suatu ketika.. karena terlalu banyak gula di darah, insulin diproduksi lebih banyak. Akhirnya lebih banyak gula dimasukkan ke dalam sel. Saking banyaknya sampai disimpan dalam bentuk lemak baik di dalam maupun di luar sel. Bingung banget deh ya mau disimpan dimana lagi. . Ehh.. kok gulanya masih banyak? Pancreas berusaha lagi kasih lebih banyak insulin buat masukkan ke sel. Tapi muncullah akhirnya resistensi, sel g mau trima karna udah gak tau lagi mau disimpan dimana. . Bahayanyaa... insulin dikeluarkan leebih banyak lagi. Okelah beberapa berhasil masuk, tp banyak juga yang beredar di aliran darah. Dan ini ternyata bersifat pro inflammatorik alias memicu peradangan. 😣😣 . Hihihi kenapa aku punya resistensi insulin? Ini dosa lama ya jatuhnya saudara-saudara.. . Alkisah dulu waktu aku SMP, aku kecanduan banget minum minuman bersoda. Enak kan yaaa adem2 dan ada sensasi menggelitik gitu di mulut, mana waktu itu harganya muraaah pula. . So, everyday aku minum minuman bersoda. . Belum jadi dokter memang yaa jadi belum tau kalau ternyata dalam 1 gelas minuman bersoda itu gulanya 3/4 gelas 😲😲😲😲😲 . Setelah tau baru insyaf. Tapi sudah bertaun-taun ternyata punya habit yang memupuk penyakit. Jadi ini dosanya kudu dibenerin pelan-pelan hahaha.. . #pcos #pcosstory #diabetes #insulinresistence #infertility #pcosfighter
PART III MY PCOS Symptoms . . Aku memutuskan untuk terima nasib, bersyukur dengan semua kondisiku, dann.. BELAJARRR!! . Ternyata angka kejadian PCOS ini cukup besar di luar negeri. Di Indonesia... tentuu belum ada datanya saat itu 😂. . Aku menjadikan diriku pasien, aku seperti biasa sebagai dokter bekerja menilai dan memeriksa.. apa sebenarnya yang aku alami. . Dan inilah hasil pemeriksaanku: -Mens tidak teratur, bisa sampai 2 atau 3 bulan sekali. -Walaupun tidak berjerawat seperti PCOS kebanyakan, ada tanda bahwa aku mengalami hyperandrogenisme..Hmm... Tumbuh rambut-rambut halus di wajahku.. waduhh ini bisa-bisa aku berevolusi menjadi kera sakti kalau terus dibiarkan begini 🐵🐵. -Tidak hanya di wajah.. di punggung, perut, dan dada juga begini. Hmmm.. bisa jadi saingan Ridho Rhoma nantii... -Riwayat keluarga memang Ibu juga memiliki riwayat DM. Oke.. ini faktor resiko bagiku. -USG ovarium didapatkan gambaran polikistik ovari -daaaannn... menggendut cepat terutama bagian perut. I know visceral fat is so dangerous.. Bisa jadi juga ini akibat terapi hormon selama program kehamilan. . Well, semua gejalanya benar -benar full blown terpampang nyata PCOS klasik tipe insulin resistance yaa. . Oke then, sebenarnya apa sih insulin resistance itu? . #pcos #pcosfighter #insulinresistence #diabetes #healthylife #infertility #pcosstory
PART 2 PATAH HATI . . Yang namanya dokter, begitu tau penyakit pasti langsung mikir ngalor ngidul.. berapa peluang aku bisa hamil, resiko tidak bisa hamil, resiko ke depan, resiko kelainan kardiovaskuler.. yaaaa itu fitrahnya dokter yaa. Bagian mikir yang berat- berat hihihi.. . Patah hati luuar biasa rasanya. Sampai aku memberanikan diri bilang pada suami dan orangtuaku.. bagaimana jika aku tidak bisa mempunyai momongan? Aku minta maaf karena ternyata yaa beginilah kondisiku. . "Gapapaa.. kita berdua aja sudah cukup kok buat aku.." begitu kata suamiku yang membuatku ingin mewek semewek meweknyaaa... 😭😭 . Ibuku.. aku begitu sedih karena mengecewakannya. Setiap ada teman yang menikah sesudahku tetapi bisa hamil lebih dahulu, ibuku bersedih.. Dan akupun walau selalu menjawab dengan bercanda.. "Sudah isi kok, isi burgeeeerr hahaha" - dalam hati ternyata sedih juga ya hahahaha... . Tapi syukurlah baper cuma sebentar dan akal sehatku lekas kembali. Saat itu dsog memberiku metformin, obat diabetes untuk menurunkan resistensi insulin. Saat itu jugalah aku mendapat ilham... . AHA.. BERARTI PCOS TERKAIT DENGAN RESISTENSI INSULIN!! So it can be treated 😍😍 . Maaf Dsog ku.. resep metforminya sampai saat ini masih utuh karna kemudian aku memilih.. BELAJAR. . Aku dokter dan Allah berfirman bahwa setiap penyakit ada obatnya, so all I need is.. IQRA' . #pcosstory #pcosfighter #pcos #fightpcos #insulinresistance #infertility #diabetes #polycysticovariansyndrome
MY PCOS STORY.. Part I . . Desember 2014, akhirnya dsog ku memberi tahu bahwa aku mengalami PCOS. POLICYSTIC OVARY SYNDROM. Setelah sebelumnya 2 tahun aku menjalani program kehamilan yang belum juga membuahkan hasil. . Pemeriksaan USG sudah berkali-kali kulakukan dengn hasil yang selalu sama.. sel telur tidak bisa membesar walaupun sudah berbagai macam obat diberikan. . Soal mensku.. dulu aku merasa bersyukur karena mensku jarang sekali. Bisa 2 hingga 3 bulan sekali. Jadi segala kerempongan saat mens jarang terjadi hihihi, dan the best part is.. puasa Ramadhanku bisa penuh tidak bolong sedikitpun karena tidak menstruasi. Hihihi banggaaa 🤣 . Tapi ternyata... itu terjadi karena PCOS, sel telurku tidak bisa berkembang dengan baik sehingga ovulasi tidak terjadi. Yaa konsekuensinya.. tidak ada telur ya tidak ada yang bisa dibuahi. Mana bisa jadi anak 🤧. Diistilahkan aku mengalami infertilitas primer. . Apakah hatiku hancur saat itu..... jelaas 💔 . #pcosfighter #pcospregnancy #pcos #pcosfighterindonesia #pcosstory #pcossuccess #infertility
Good morning everyone. I wanted to ask today how is your PCOS journey? What can you share that has helped you through this? . I wanted to also ask about any helpful fertility tips for women to share, I see so many PCOS pages sharing amazing news that they have conceived naturally which is amazing. For me personally I am not TTC at the moment but I would love to hear your stories. And maybe your information will help another woman or me in the future. . My journey has been an absolute rollercoaster! I had no idea what type of PCOS I had until recently, and once I found out that inflammation was driving my PCOS I made diet changes and i started taking supplements to treat this (see post on my page). So far the changes I have seen: very little period pain, new hair growth where my hair fell out and peach fuzz falling out. . I do have a histamine issue and I am still monitoring this but am yet to see any substantial changes, but I am positive I will see an improvement. . #pcosstory #fertility #ovaries #women #ladies #talk #pcosawareness #fightingpcos #hopethishelps #leanpcos #spearmintteat #tea #ovulate #period #ovulation #leanpcos #pcos #pcosfighter #cyst #natural #soulcysters #cysters #ttc #family #hirsutism #hairloss
Szóval az a novemberi nap sem alakult másképpen,mint egy átlagos megszokott nap. Munka után konditerem. De valahogy nem ment olyan jól az edzés. A futópadon való futkorászás kifejezetten rosszul esett. A két feszülő mellem olyan volt,mint akire egy 50 kilós mellényt ráakasztottak és azzal kellene futnia szembe szélben. Hamarabb be is fejeztem az edzést. Haza fele sétálva azonban jött egy furcsa érzés."Mi van ha??? Áhh nem.... biztos csak megakar jönni,hiszen olyan jól mennek a dolgok,gyógyulok.Előző hónapban is meg volt tuti az lesz ez is." Otthon nem találtam senkit Peti dolgozott valahol Pesten. Egyedül voltam. Gondoltam egye fene csinálok egy tesztet. Már megszoktam hogy úgyis egy csíkot látok minden pisi után. Hát nem így lett...Szinte bele sem ért a papír már ott virított a két csík. Csináltam még egyet és az is pozitív lett. Én pedig ott ültem "sokkos" állapotban a konyha közepén...telefonnal a kezemben.: "Anya ülj le kérlek! Terhes vagyok!" #pcos #pcoswarrior #pcosdiet #ir #pcospregnancy #suprise #pcosstory #mommytobe #mommy #momlife #pregnant #memories #anyalettem #anyavagyok #pcostörténet #nevergiveup #keepmovin #staystrong #bebrave
What’s for dinner tonight?! 🥘 We had some crockpot cooked brisket, mashed cauliflower and an abundance of veggies🌶 🍅 #lowcarbideas #ketodiet #traderjoes #mashedcauliflower #pcos #pcosstory #endostory #endometriosis #pcosfighter #type1diabetes #healthandfitness #foodismedicine
Day 29 & 30 of the #PCOSphotochallenge - My PCOS story so far and #pcostrong . So today is the last day of September and thus the last day of PCOS Awareness Month. Thank you to everyone who messaged me with your lovely comments and encouragement and I hope you all learnt a bit about a little know condition which actually affects as many as 1 in 5 women. So my story so far... Diagnosed with PCOS at 14 when I had a 16cm ovarian cyst and my right ovary removed leaving me with a 25cm surgical scar. Never received any advice or treatment from any GP until I was 31. Suffer with almost every PCOS symptom known to man but am slowly fighting then off bit by bit. Why? Because I am #pcosstrong !!! Please check out the #pcosphotochallenge hashtag on Instagram to see over 2000 posts from other #pcoscysters (as we call each other)! They all tell their amazingly stories about their struggles and we prove ourselves to have another level of strength to get through each day! There is no cure for PCOS so it will be a daily battle for the rest of our lives. We have no other choice but to be strong! Thanks to my friends for letting me spam you news feed for the month! Lol. #PCOSawarenessmonth #pcos #day29 #day30 #pcosstory #pcosstrong #pcoscysters #pcosdiagnosis #pcosat14yearsold
PCOS MONTH 1 in 10 women. We are not perfect and we can always work toward improvement, with that comes great deal of ownership and responsibility. To round up this month I'm sharing with you in 3 Parts my PCOS story in light of raising awareness. Head to our IGTV channel and see Part 1 today 🙏 @natural_harmony_tcm #pscosmonth #pcosstory #chinesemedicine #acupuncture #pcos #fertility #awareness #responsibility #naturalharmonytcm
Day 28 - my biggest struggle My biggest struggle is the never ending list of symptoms. It is the overall impact that PCOS has on my health and self esteem. The struggle of having a syndrome that causes my doctor to want to discuss my plan to have children, when I am still trying to figure out whether I even want children. The frustration that comes along with mundane things like getting a haircut. My biggest struggle comes on the days that I feel like I can't escape my symptoms, when they overwhelm my thoughts and impact my life. #pcosstruggles #pcossucks #pcossupport #justbreathe #nobodyisperfect #selfesteem #weightlossjourney #pcosweightloss #pcosweightlossjourney #weightloss #pcossymptoms #symptoms #biggeststruggle #pcosphotochallenge #pcos #pcoswarrior #pcosstrong #pcosstory #pcosproblems #pcosawareness #pcoscommunity #pcosjourney #pcoscyster #pcoslife #breathe
PART 3 - Kok bisa hormon androgennya meningkat?? Pertanyaan ini adalah yang paling sering saya dapatkan ketika membahas PCOS. Ada beberapa penyebab yang bisa mengakibatkan Peningkatan hormon androgen pada penderita PCOS, -ada yang karena obesitas, memang hampir 70% wanita dengan PCOS kebanyakan bertubuh gemuk, dan saya adalah 1 dari 10 wanita di dunia yang terkena PCOS dengan tubuh kurus, ( see, how god makes me special😘😘) -Selain itu resistensi insulin juga menjadi salah satu penyebab PCOS, apa itu resistensi insulin? Insulin adalah hormon yang mengubah gula menjadi energi, nahh karena gulanya terlalu banyak, jadilah resistensi insulin, atau kelebihan, nah kalau dibiarkan dampaknya akan mengarah pada diabetes tipe 2. -stress jangka panjang. Kadang kita bisa memang menutupi apa yang jadi bahan stress kita, tapi ternyata tubuh kita lebih refleks lhooo,, dan harus saya akui, saya memang merasakan stress jangka panjang mungkin karena beberapa persoalan yang saya hadapi sekitar beberapa tahun belakangan. -insomnia nahh begadang adalah salah satu kebiasaan saya semenjak masih di Pondok, kadang tidak tidur, kelelahan dan kurang asupan nutrisi buah buahan, yang dampaknya terasa saat ini.. - - Jadi penyebab utama PCOS itu kembali pada pola makan dan gaya hidup, ingat,, PCOS tidak bisa sembuh, ia hanya bisa berteman jika dikendalikan. Ayoo hidup sehat PCOSFIGHTER #PCOSSPECIAL #PCOSSTORY #PCOSJOURNEY #DIARYPCOS #SHAREISCARE #SHARINGPCOS #LAWANPCOS #PCOSFIGHTERINDONESIA #SALAMDUAGARIS #Pcosbercerita #speakupPCOS #pcosmenjawab
Part 2 Sesusah itu yaa buat penderita PCOS dapetin masa subur??? - - Infertilitas atau hilangnya masa subur adalah salah satu dampak dari PCOS, hal itu disebabkan oleh tingginya hormon androgen yang menyebabkan hormon FSH dalam tubuh berkurang, biar lebih jelas gini deh yaa,,, pada wanita dengan hormon normal, terjadi ovulasi, atau pelepasan sel telur yang sudah membesar oleh indung telur ke saluran tuba falopi, nah disitulah terjadi masa subur, ketika pembuahan terjadi sperma bersatu dengan sel telur di tempat itu, baru dibawa menuju rahim sedangkan bila tidak dibuahi akan terjadi menstruasi . Sedangkan pada kami, wanita dengan #PCOs sulit untuk sel telur kami membesar apalagi berovulasi, itu sebabnya siklus menstruasi kami tidak teratur, bahkan menghilang, karena sel telur kami telalu kecil sehingga tidak mampu melepaskan diri. Bersambung part 3 PCOSFIGHTER #PCOSSPECIAL #PCOSSTORY #PCOSJOURNEY #DIARYPCOS #SHAREISCARE #SHARINGPCOS #LAWANPCOS #PCOSFIGHTERINDONESIA #SALAMDUAGARIS #Pcosbercerita #speakupPCOS #pcosmenjawab
Banyak yg tanya lewat dm, tentang gejala PCOS, penyebab PCOS, dan dampak dari PCOS,sabar ya buk ibuuuuk, saya sedang mengumpulkan kekuatan buat share itu semua.. 🙏🙏 - - Pagi ini, saya dapat dua garis merah samar, ett, gausah sumringah dulu, itu bukan testpack alat kehamilan, itu adalah LH test, alat ukur kesuburan,, cara kerjanya sama dengan testpack, cuma LH ini kalau garis merah nya harus super tebel, berarti masa subur akan datang sekitar 24-36 jam kemudian,,👩👩 - - Truss,,gimana dong hasil punyamu?? Untuk saat ini,,saya masih dalam infertility zone, atau dalam zona ketidaksuburan,alias sel telur saya masih diem diem bae di cangkangnya, belum lepas, apalagi ketemu sama sperma, kayanya sel telur saya masih betah main sama temen temennya yang jumlahnya 12 buah, maklum mereka masih kecil😂😂 - - Btw, LH test ini saya dapetin dari @mbgaleri ,, ini cocok banget buat para wanita yang ingin tahu kapan masa subur kalian, apalagi buat yang mau nikah dan sedang menjalani promil dan penderita PCOS kaya saya, soo,, kalo kalian berminat cusss cek ig nya : @mbgaleri udah praktis, harganya terjangkau.. - - Tetep semangat yaa pejuang hebattt😘😘 #PCOSFIGHTER #PCOSSPECIAL #PCOSSTORY #PCOSJOURNEY #DIARYPCOS #SHAREISCARE #SHARINGPCOS #LAWANPCOS #PCOSFIGHTERINDONESIA #SALAMDUAGARIS #Pcosbercerita #speakupPCOS #pcosmenjawab
I got 99 symptoms but an excuse ain't one. Story time I once went to emerg thinking I was dying from severe mid boggling pain caused by a large cyst..... and I had a dr look me straight in the face and say that PCOS doesn't cause pain. Two words BITE ME #pcosunicorn #pcospainsucks #pcosstory
Day 24 - Mindfulness Monday Last week was rough. It was filled with tears, frustration, and unease. Thankfully the weekend was relaxing and made me ready for this week. Today was already an improvement to last week, even though it was a Monday! Take a deep breath and get ready to crush this week. #mindfulnessmonday #mindfulness #roughweek #mondaygoodday #goodmorningatnight #whoops #Monday #PCOS #pcosphotochallenge #pcoswarrior #pcosstrong #pcosadventure #pcosstory #pcosawareness #pcospositive #pcoscommunity #pcosfighter #pcosweightloss #pcossupport #fitfam #mentalhealth #pcosweightlossjourney #selflove #selfcare #deepbreath #pcosjourney #pcoscyster #pcoslife #weightlossjourney #weightloss
Day 23 - my PCOS plan I plan on getting a new doctor that can actually help me manage my symptoms better. I plan on advocating for myself more during doctor appointments. I plan on continuing to lose weight. I plan on continuing to improve my health. I plan on focusing on the good and positive in life. I plan on living the best life I can. I plan on enjoying life despite the PCOS. #youareworthit #youarepowerful #youaretough #youarenotpcos #youarestrong #pcosplan #pcosphotochallenge #pcosproblems #pcoswarrior #pcosstrong #pcossucks #pcosadventure #pcosstory #pcos #pcosawareness #pcosweight #pcoscommunity #pcosfighter #pcosweightloss #pcossupport #pcosjourney #pcoscyster #pcoslife #pcosweightlossjourney #PCOSpositivity #weightlossjourney #weightloss
Proudly thanking @reshaldahiya for taking the #pcosphotochallenge ~ Reshal, currently in her third year is studying Psychology at Lsr and has her #pcosstory to tell ~ "I was diagnosed with PCOS when I was 12." ~ "I had started getting a lot of acne and was taking homeopathy treatment for it. My doctor asked me to get a few tests done like blood test for thyroid-T3,T4,TSH , testosterone levels etc and an ultrasound. I did not have a lot of facial hair but one or two on my chin which was a sign for the doctor to diagnose for pcos. Also the doctor had recommended to exercise." • Favourite workout: Zumba / recently started with Yoga. • Pcos and weight: "I have not had weight issues as such and also my periods never got delayed." • Worst thing about PCOS: "skin is no longer soft and one gets facial hair" • "Since most of the people in India lack sensitivity, and are completely unaware of #pcos they have ridiculed me as well." • Success over my condition: "I got an ultrasound done when I was in class 9 and my PCOS got cured However,I got it back again in class 11." • "The good thing about PCOS is that the chances of getting pregnant are low if one has unprotected sex, idk how far this is true😂." • "I feel tired most of the time and I crave sugar" • Tips for newly diagnosed: "Exercise, eat fruits, avoid oily stuff and don't stress. Pcos even if it is cured may return." ~ #pcosstrong #pcospositivity 💪
Day 20 - PCOS and my weight I've been overweight my entire life. I've struggled with losing weight. I have tried almost every fad diet and failed every single time. This current health adventure that I started in January has been my most successful and longest attempt at losing weight. The fluctuations are incredibly frustrating but I see the change in my body, health, and mood even though the scale won't budge. #pcosphotochallenge #pcosproblems #pcosandweight #pcosweight #pcosweightloss #pcosweightlossjourney #pcoswarrior #pcosstrong #pcossucks #pcosadventure #pcossymptoms #pcosstory #pcos #pcosawareness #pcoscommunity #pcosfighter #pcossupport #pcosstruggles #pcoscyster #pcosjourney #pcoslifestyle #pcoslife #weightlossjourney #weightfluctuation #weightloss #health #healthjourney #morethananumber
#Repost @alfiazura97 • • • • • Part 5 "Saat PCOS mengambil helaian rambutku" - - Berhubung bulan september adalah bulannya PCOS, jadi ceritanya saya lanjut ya. Saya agak bingung mau menjelaskan part rambut ini seperti apa, tapi yang jelas kerontokan rambut akibat PCOS itu tidak seperti kerontokan sehabis kemoterapi, agak serem memang,, Ketika seseorang mengidap kanker dan menjalani kemoterapi, rambut yang rontok dalam jumlah yang banyak itu adalah efek samping dari obat yang di suntikan saat kemo, karena obat tersebut fungsinya untuk membunuh sel kanker maka tidak menutup kemungkinan sel sel lain akan ikut terganggu fungsinya, termasuk rambut.. Nah beda dengan yang kami para #PCOSFIGHTER alami, kerontokan yang kami alami itu seperti halnya kerontokan alami, hanya saja dalam kadar yang lebih banyak dari kerontokan biasa, sehingga saya tidak pernah menyangka jika rontok yang saya alami itu bukan kerontokan yang umum terjadi, melainkan karena kelebihan Hormon androgen. Seringkali saya baper saat harus berhadapan dengan sisir rambut. Karena rasanya hati saya mencelos melihat rambut yang berserakan, hopeless,iya saya manusia biasa,yang kadang bisa kuat sekuat kuatnya, dan bisa lemah sampai ketulang. Sampai saya bilang suami saya "yang ko rambutku makin banyak ya rontoknya?" "gapapa, kan cuma aku yang liat, orang lain ngga" Saya melongo, sambil berfikir positif bahwa ini rontok sementara. Untuk mengatasi kerontokan ini, saya hanya mengupayakan makanan makanan yang mengandung vitamin penyubur rambut dan minyak urang aring sebagai penambah nutrisi. #PCOS memang kuat Tapi Allah adalah kekuatan kita Libatkan Allah dalam segala upayaa. #PCOSFIGHTER #pcos #PCOSSTORY #PCOSJOURNEY #DIARYPCOS #SHAREISCARE #SHARINGPCOS #LAWANPCOS #PCOSFIGHTERINDONESIA #SALAMDUAGARIS #pcosacademy #tfl #like4like #wearestrongwoman
Day 19 - success over my condition I struggle with this one. My hair loss has gotten worse. My excess hair has gotten worse. I have bad spouts of acne and painful cramps. I struggle to continue to lose weight. I deal with all my symptoms day in and day out. Even though a lot of my symptoms have gotten worse or more frustrating, I have been able to have a better control on my mindset and emotions. I have better control over my mood swings and am more mindful of emotional slides. I also stopped dreading what the future might hold and have focused a lot more on what I can enjoy in the present. PCOS has so many possible outcomes and symptoms that you can't be certain what will happen in your case. Just take it a day at a time. #pcosphotochallenge #pcosstruggles #pcossucks #pcosstrong #pcosproblems #pcoswarrior #pcosadventure #pcossymptoms #pcosstory #pcos #pcosawareness #pcoscommunity #pcosfighter #pcosjourney #pcosweightloss #pcosweightlossjourney #pcossupport #pcoscyster #pcoslife #pcoslifestyle #weightlossjourney #survived #fellapart
"Fair warning — this story is going to get pretty personal. And I want it to. I want to share my PCOS story because it feels like closing a chapter in my life — a very long, painful, complicated chapter. But being this candid is tough for me. There are parts of my story that I’m embarrassed by, because I let PCOS run my life for a long time before I had the courage to take control. . So here it is. I had symptoms for 16 years before I saw a doctor about it. Yeah that’s not a typo. . The title of my story tells you that I made it to the coveted “diagnosis” side of this condition, a place that takes some women many years of doctors and tests to get to. But for me, it was the very idea of being diagnosed that kept me from seeing a doctor for years." . Tap the link in our bio or visit blog.celmatix.com to read this brave woman’s full story. If you’re looking to support this years #PCOSAwarenessMonth events, check out these accounts: @pcosaa @pcoschallenge @pcos_support_girl . . . #pcosawarenessmonth #pcosawareness #pcosfighter #pcossupport #pcossucks #pcoswarrior #pcosjourney #womenshealth #periodproblems #periodpain #cyclehealth #reproductivehealth #menstrualhealth #pcos #pcosstory #womenshealthcare #obgyn
Part 5 "Saat PCOS mengambil helaian rambutku" - - Berhubung bulan september adalah bulannya PCOS, jadi ceritanya saya lanjut ya. Saya agak bingung mau menjelaskan part rambut ini seperti apa, tapi yang jelas kerontokan rambut akibat PCOS itu tidak seperti kerontokan sehabis kemoterapi, agak serem memang,, Ketika seseorang mengidap kanker dan menjalani kemoterapi, rambut yang rontok dalam jumlah yang banyak itu adalah efek samping dari obat yang di suntikan saat kemo, karena obat tersebut fungsinya untuk membunuh sel kanker maka tidak menutup kemungkinan sel sel lain akan ikut terganggu fungsinya, termasuk rambut.. Nah beda dengan yang kami para #PCOSFIGHTER alami, kerontokan yang kami alami itu seperti halnya kerontokan alami, hanya saja dalam kadar yang lebih banyak dari kerontokan biasa, sehingga saya tidak pernah menyangka jika rontok yang saya alami itu bukan kerontokan yang umum terjadi, melainkan karena kelebihan Hormon androgen. Seringkali saya baper saat harus berhadapan dengan sisir rambut. Karena rasanya hati saya mencelos melihat rambut yang berserakan, hopeless,iya saya manusia biasa,yang kadang bisa kuat sekuat kuatnya, dan bisa lemah sampai ketulang. Sampai saya bilang suami saya "yang ko rambutku makin banyak ya rontoknya?" "gapapa, kan cuma aku yang liat, orang lain ngga" Saya melongo, sambil berfikir positif bahwa ini rontok sementara. Untuk mengatasi kerontokan ini, saya hanya mengupayakan makanan makanan yang mengandung vitamin penyubur rambut dan minyak urang aring sebagai penambah nutrisi. #PCOS memang kuat Tapi Allah adalah kekuatan kita Libatkan Allah dalam segala upayaa. #PCOSFIGHTER #PCOSSPECIAL #PCOSSTORY #PCOSJOURNEY #DIARYPCOS #SHAREISCARE #SHARINGPCOS #LAWANPCOS #PCOSFIGHTERINDONESIA #SALAMDUAGARIS #pcosacademy #tfl #like4like #wearestrongwoman
Day 13 - Top tips for newly diagnosed Take a deep breath. Remember this is not your fault and you did nothing wrong for this to happen. You are still 100% worthy of being loved, getting married, and enjoying life regardless of potential future infertility problems, excess hair, thinning hair, and the millions of other crappy symptoms you will deal with. You are still the woman you were before the diagnosis. You are not alone. Find your community, talk to your friends (even if they don't have PCOS). PCOS is not something to be ashamed of. The more people in your corner, the more supported and loved you will feel. It helps on the rough days. Finally, try not to get overwhelmed with research. It can be a lot and none of it will be good. Just take a deep breath. Take in as much information as you can. Become your own health advocate. And start a lot of self love and self care. Good luck. #pcosawareness #pcosphotochallenge #pcossymptoms #pcosdiagnosis #pcosproblems #pcos #pcoswarrior #pcosstrong #pcossucks #pcosstory #pcosseptember #pcoscommunity #pcosfighter #pcosweightloss #pcossupport #pcosjourney #cyster #pcoslife #pcosweightlossjourney #thisislife #life #weightlossjourney #pcosadventure #deepbreath #justbreathe #selflove #selfcare #findyourstrength #findyourpeople #pcosliving
Whether cysts or hormone deficiency, facial hair, infertility, weight gain, etc. Fight on! #pcosawareness #pcosstory #fightgirl #yougotthis #nottheend #cysters #septemberpcosmonth #PCOS #butgod
Day 12 - Let's Talk Hair Hair loss and excess hair are probably the most hated PCOS symptoms for me. A lot of my PCOS symptoms can be hidden and dealt with privately, except the hair issues. I grew up with really thick hair, it really started thinning out in high school. I have noticed a lot of the thinning over the last 6 years. I hate looking at some photos from 6 years ago because I automatically notice the difference in my hair. I hate getting hair cuts because my thin hair is ALWAYS brought up and I ALWAYS end up having to stop all the well intentioned suggestions with the fact that my hair loss is due to PCOS. If only my excess body hair would magically go to my head... 😒 Some days it is the last thing on my mind and some days I have a full out panic attack about getting my hair cut. PCOS is a beast to deal with. #pcosphotochallenge #somedays #hairloss #haircut #pcosandhair #pcoshair #pcosawareness #pcosproblems #pcosstrong #pcossucks #pcossymptoms #pcosweightloss #pcosweightlossjourney #pcoswarrior #pcosstory #pcosfighter #PCOS #pcosseptember #pcoscommunity #pcossupport #pcosstruggles #pcoslife #cyster
WHAT is PCOS?? I was diagnosed with PCOS when i was in class 11! I hardly knew anything about this at that time. After years of research, education, and deep dedication, I am trying to heal my own PCOS. The signs of excessive androgen production in women include weight gain, acne, excessive hair growth, and problems with ovulation. And although PCOS presents differently from woman to woman, common symptoms like ovarian cysts, irregular periods and anxiety can also crop up. In my case, i had it all, deep depression; infrequent periods; severe cystic acne on my face, chest, and back; and profound weight gain that had me pushing 200 pounds. . Now, I help other women learn how to manipulate their hormonal biochemistry through dietary choices. Over the last few years , there are so many things I’ve learned about PCOS from my personal and professional experiences. But if you’re still trying to wrap your head around your diagnosis and just need a few quick takeaways to start the healing process, here are five action items worth tackling right now: 1)Healthy food. 2)A little bit of exercise everyday 3)Drink ample amount of water. 4)Proper medical check ups. 5)And a healthy life style. There are millions of women who are dealing with PCOS. Yes, it's a problem, but dont worry, we will have a proper life too. We will make a good family with babies. We need to fight with this. This is my #pcosstory #pcos . I hope this can help some of you.
Day 8 - best thing about PCOS There aren't many good things about a condition that impacts you every day... Though I have spent many years heartbroken, mad, and upset about having PCOS. It is hard to deal with a condition that impacts your health, relationships, and ability to live a normal life. It is hard to not dwell on the future obstacles that PCOS has put in my way. However, I refuse to give my current days worrying about what might happen in the future. PCOS has given me friends that understand and sympathise with my symptoms, a fiance who has loved me since day one of my PCOS journey and has never made me feel like less of a woman, and a family who has supported me, despite the bad mood swings. ❤ PCOS has impacted my health and causes frustrations and obstacles every single day, but PCOS has also shown me what unconditional love and support is like. #pcosphotochallenge #PCOS #pcoscommunity #youmatter #youareworthit #family #friends #fiance #betterlife #livinglife #notless #pcosstrong #pcoswarrior #pcosfighter #pcossucks #pcosweightloss #pcosstory #pcossupport #pcosstruggles #pcosjourney #pcoscyster #pcoslife #pcosproblems #pcosawareness #pcosseptember #pcosweightlossjourney #pcossurivor #pcoslifestyle #weightlossjourney #weightloss
Day 7 - worst thing about PCOS To me the worst thing is the constant onset of symptoms and the lack of information provided to those diagnosed. When I was first diagnosed, I was told the pill would cure my PCOS. A quick Google search later I found out there was no cure. Since then I have found so many different pieces of information that all seem to contradict themselves and nothing that seems to help. After attempting to go on a vegan, organic, dairy free, and sugar free diet and completely failing... I decided to just do the best I can. #pcosphotochallenge #pcosstrong #pcossucks #pcosstory #pcos #pcosweightlossjourney #pcosweightloss #weightloss #pcoscommunity #cyster #pcosdiet #pcosstruggle #strugglebus #mentalillness #noinformation #misinformation #worstpart
Day 7: worst thing about pcos #pcosawareness It sets fear in you! 🤔 fear that you are not good enough. 🤔 fear that women around you are more beautiful than you. 🤔 fear you won't be accepted by your partner. 🤔 fear you can't have children. 🤔 fear of not knowing how to look after your body right. 🤔 fear of never finding true happiness. 🤔 fear your body will never heal from it. 🤔 fear you need to take tablets your whole life. F**k fear.......coz every single woman is strong enough to be through the fear, through the anxiety, through anything! You got this chick!!! 💪💪💪💪 @veritypcos #pcossucks #pcosstory #pcosstruggles #pcosnutrition #pcoswomen #pcosfitness #pcosawareness #fear #fuckfear #fuckpcos #strongwomenunite 💪 #youarestrongerthanyouknow #bestrong #beabadass #autoimmunediva #autoimmuneawareness #autoimmunewarrior #pcoswarrior @gym.attitude #attitudeapparel #fitfashionmodel #fitfashionistas #muscles #workoutaddict 😳#pcosphotochallenge #katiesmithfit
Zumba time 💃🏻💃🏻 - Today was so challenging cause it was one of does moody days where my body was there but my mind was out somewhere my zumba instructor pulled me a side and ask what’s wrong ? I told her i don’t know she said you have to know your body is telling you something , i took a minute and i realized i was sad i tend to brush it off or act is nothing is happening but today i stopped i listen to my body and i cried & i let whatever i was going through out and what i learned is that sometimes you have to stop and ask why do i feel so out my normal self it’s ok to be sad and crying is totally acceptable #pcosstory #myjourney #pcosawareness
I just have to share this again for #pcosawarenessmonth from @duvet_days 😍 And so to tell you a little more of my story. My diagnosis came about after I didn’t have a period for a year at the age of 16, I loved it! No period 🎉 But my mum was concerned and so off to the doctors I went. At 16/17 I didn’t really see the bigger picture. Mainly because the doctors can’t give you ANY information especially back then. I’ve always been bigger and my weight was one thing that I was really struggling with (in my eyes) and so the doctor offered me metformin. It did not go well. I have never felt so ill. Stomach pains, toilet dashes 💩, tired and just all round gross. I didn’t stick to it after one round, I gave up and went on the pill. And that just masked my symptoms for around 13 years. I’m thinking of starting a blog as there’s just so much to write and these posts don’t give me enough space! Would anyone be interested in reading my story? I’ll start from the very beginning and run down to now?? . . . #pcos #pcosuk #pcosadvice #pcoshelp #pcosawareness #pcosstory #hormoneimbalance #lookafteryourovaries #pcosgirl #pcosphotochallenge
Day 2 - when I was diagnosed I was officially diagnosed with PCOS when I was 18. I had already spent my teenage years with many of the symptoms and often felt crazy because no one could explain what was going on. I was 17 when PCOS was first mentioned to me. It was during a checkup with a dermatologist. He noticed my thinning hair and excess hair. He told me to get blood tests done... Almost a year later I was officially diagnosed and given birth control pills to "control" my PCOS. I received no information from my gynecologist. I spent many hours researching, just trying to get an idea of what I was dealing with. 5 years later I am still trying to understand the full picture of what PCOS means to my future. 5 years later I am still dealing with symptoms that effect my day-to-day life. 5 years later and I refuse to let PCOS control my life. PCOS is what I deal with, not who I am. #pcosphotochallenge #pcosdiagnosis #pcosweightloss #pcosweightlossjourney #pcosproblems #pcosstory #pcosstrong #pcoswarrior #pcoscommunity #pcosfighter #pcossucks #pcosstruggles #morethanpcos #morethananumber #morethanadiagnosis #pcosawareness #youareenough
Day 1 - introduction Hello! My name is Cynthia and I have PCOS. I started 2018 with the goal to finally lose weight. Losing weight is always the "cure all" told to me by doctors for my PCOS. I am down 35 pounds and have maintained over the last few months of summer. I am working on losing more but am proud of the amount I lost since I have spent the last 5 years being told weight loss is impossible for women with PCOS. I am also in my second year teaching fourth grade and I'm engaged! I have been with my fiance for over 6 years. We actually had our first official date on the same day I was diagnosed with PCOS... So he has been with me through all the ups and downs. I also love my fur baby, my almost 14 year old Scottish Terrier! #pcosphotochallenge #pcosproblems #pcosstory #pcoscommunity #cyster #pcosweightlossjourney #pcosweightloss #furbaby #dogmom #fiance #engaged #pcosintroduction #accountability #pcoswarrior #pcosfighter
I was pretty hesitant at first to share on social media that I had PCOS, it’s something I struggled with in the weeks leading up to September. Really it’s something I’ve struggled to tell anyone since I got diagnosed. I don’t like to share my personal information, and I was scared to be ridiculed by people who don’t understand. I’m embarrassed. It makes me feel like less of a woman. But seeing all of these brave women sharing their story and advocating for a better future for us, I’ve decided it’s something I need to share. I need to help raise awareness and understanding anyway that I can. So, here’s my story. . . I’ve known about my PCOS since I was 19. Well, I’ve always known something was wrong with me, I just always ignored the signs. But as I got older the symptoms got worse. I was on a date with my now-husband at a restaurant when I started to get so nauseous that I couldn’t eat. I started to feel faint on top of that so I went to the restroom, where I found that I was bleeding quite a bit. Turns out a cyst on my ovary had ruptured. This is what triggered me calling the doctor. I made an appointment and it went the way it goes for a lot of women with PCOS. My doctor didn’t seem to care as much as she should. I asked questions and got shut down. She prescribed birth control and said that’s all she could do-oh and lose some weight too, you’re kind of fat. For awhile I kept quiet and took my BC. I ignored the fact that I had PCOS, I didn’t want to think about the possibility of never having a baby. But when I felt the BC had stopped masking the symptoms I started doing research. Finally digging into what PCOS was and how I could help myself. Time jump to a year ago. I looked over all of my research, decided to stop taking the BC, and tackle the problem in a holistic way. My weight has yo-yo’d since then trying to find the right way of dieting to help with the symptoms, and I finally think I have. My symptoms are becoming more manageable this way along with using holistic remedies and starting to remove chemicals from my life. My journey is far from over, and with lots of work and dedication I can make it manageable. And with some luck, start having kids!
PCOS adalah singkatan dari POLYCYSTIC OVARY SYNDROME.. - Sebuah gangguan hormonal pada wanita dalam usia reproduksi, yang merupakan kelebihan hormon Androgen (hormon lelaki) dalam tubuh wanita. - Pada umumnya syndrom macam ini lebih banyak menyerang kaum wanita, dengan berat badan berlebih atau obesitas, meskipun dalam beberapa kasus ditemukan pada wanita bertubuh kurus. (contohnya saya) - PCOS memiliki gejala diantaranya : 👉 terlambat ovulasi, bahkan dalam beberapa kasus tidak berovulasi sama sekali, sehingga siklus menstruasi tidak teratur. 👉 tumbuh rambut halus di bagian tubuh tertentu seperti wajah, dada, tangan kaki, dll 👉 ketombe dan kerontokan hebat pada rambut kepala 👉 berat badan naik tiba tiba 👉 timbul beberapa bintik hitam di belakang leher, lipatan paha, ketiak, dll yang disebut dengan Anthracia Nigerians #PCOSFIGHTER #PCOSSPECIAL #PCOSSTORY #PCOSJOURNEY #DIARYPCOS #SHAREISCARE #SHARINGPCOS #LAWANPCOS #PCOSFIGHTERINDONESIA #SALAMDUAGARIS
Sampai genap dua bulan menstruasi saya kembali absen, saya memutuskan kembali ke dokter kandungan, dan hasilnya PCOS semakin berani terhadap saya dia menahan ovulasi sel telur saya, sehingga ia tidak tumbuh berkembang seperti pada umunya. Dengan kondisi sel telur seperti itu, akan sulit bagi saya untuk hamil dalam waktu dekat. Dari situ saya berpikir, ini tidak beres, saya harus mengendalikan PCOS, saya tidak boleh dikendalikan oleh PCOS,,sebenarnya saya hancur,,apalagi setelah saya mendalami, bahwa sebenarnya kemungkinan PCOS bagi yang bertubuh kecil itu hanya 10%, artinya saya termasuk kedalam 10% tersebut, sementara PCOS sendiri tidak bisa disembuhkan,,tapi hanya bisa dikendalikan. #PCOSFIGHTER #PCOSSPECIAL #PCOSSTORY #PCOSJOURNEY #DIARYPCOS #SHAREISCARE #SHARINGPCOS #LAWANPCOS #PCOSFIGHTERINDONESIA #SALAMDUAGARIS
Ternyata PCOS begitu kejam, setelah 2 bulan masa pengobatan, ia kembali merusak siklus periodik saya, lagi lagi saya dibuat berharap oleh menstruasi yang tak kunjung datang,rasanya nano nano, mau testpack tapi takut zonk, tidak testpack takut seperti kehamilan pertama, disamping itu reaksi tubuh kembali memunculkan tanda tanda kehamilan yang cukup menyiksa. Tapi anehnya berat badan saya malah naik secara signifikan +8kg,,saya senang sebetulnya, karena punya BB diatas 45 adalah mimpi saya, karena sebelum menikah bb saya stuck di angka 39-41. Saya pikir,, oh mungkin karena saya bahagia,, dan memang seperti itu,,saya tidak berfikir kalau bb naik secara signifikan adalah akibat dari hal yang buruk. #PCOSFIGHTER #PCOSSPECIAL #PCOSSTORY #PCOSJOURNEY #DIARYPCOS #SHAREISCARE #SHARINGPCOS #LAWANPCOS #PCOSFIGHTERINDONESIA #SALAMDUAGARIS
Part 1. - Bismillah, sharing is care.. Dua bulan yang lalu, dokter kandungan saya menyarankan saya untuk banyak membaca tentang PCOS, namun saya tidak begitu mendalami, yang saya pikirkan, yang penting rahim saya sehat, sel telur saya pun tak bermasalah, meskipun saya harus tetap meminum obat terapi hormon demi menyusun ulang siklus menstruasi saya yang kacau balau. Saya anggap PCOS itu sebagai sesuatu yang lumrah, maka saya tak begitu mendalami, cukup membaca satu artikel dan menarik benang merah, saya katakan bahwa saya mengerti. Terlebih setelah beberapa hari kemudian setelah meminum obat dokter, tubuh saya mengeluarkan menstruasi, dan saya pikir selesai.. Tapi ternyata tidak.. #PCOSFIGHTER #PCOSSPECIAL #PCOSSTORY #PCOSJOURNEY #DIARYPCOS #SHAREISCARE #SHARINGPCOS #LAWANPCOS #PCOSFIGHTERINDONESIA #SALAMDUAGARIS
wait ... is donut a carb? 🍩 k all jokes aside I’ve posted a new video, sharing my #pcos story (link in bio). It’s a lil emotional but bare with me, I think it’s SO important to spread the word - considering 50% of women with pcos are still UNDIAGNOSED (and probably more because how is this a real fact). I’ll be posting regular videos in my pcos series ✨ thanks for listening #pcosawareness
Let me know your story in the comments or DM #pcoswarrior #pcosawareness #cysters #pcos #pcosstory #pcossupport
Day 6 ! #100armschallenge 100 of these raise the roofers, this reminds me of my old school sisters and the music they listen to when they “raise the roof!” Lol @sukimom96 @tventura7 love you guys! But I did it and I felt the burn, however I am scared about tomorrow! Lol @broken.barriers #brokenbarriers #augustchallange #armchallenge #armworkout #keto #pcos #healthyfatsaregoodforyou #motivationmonday #motivational #pcosstory #pcosjourney #ketogenic #workouts #armprogress
p i e c e s — day one of fourteen of my first phase with @theremedykitchen_stephhinton at @ovvioorganics. i am so fascinated by the world of naturopathy to create natural harmony in your body, and inspired to nourish myself physically and mentally. — i’m learning how to put the pieces together to manage my PCOS by creating each day with self care rituals, mindfulness and whole foods. taking the time to create morning and evening rituals has opened my eyes to being present and making self-care a priority in life. — i thought i was quite rigid and stubborn with my daily routine but implementing more frequent eating habits gives me a chance to step away from my desk, make a tea and eat nourishing snacks has made a world of difference today. artwork by @samanthatottystudio#health #wellbeing #nourish #lifestyle #selfcare #ritual #bodymindsoul #natural #wholefoods #organic #naturopath #PCOS #pcosdiet #pcosdiva #pcosjourney #pcoslife #pcosnutrition #pcosstory
8 months postpartum and this is only my second workout. Been putting it off for too long. I don’t know how other mamas can do it so quickly after childbirth, you’re amazing! My coach aka the husband has programmed today’s workout. Sharing with you if you want to join me get back into fitness too: . . 8 rounds 20sec each movement 10secs rest between movements . Air squats Mountain Climbers Overhead Plate Presses Alternate Lunges . Additional: 3 rounds 30 secs plank 30 rest . . #pearlmilkzaty #pcos #pcosstory #fitness #postpartumfitness #crossfit #crossfitmom #sundaymorningwod
Hi! Welcome to @pearlmilkzaty 💖 This acc was created for me to document and share my PCOS story, how I’m trying to get back into fitness (read: borderline dying), and surviving mommyhood as a first-time mom. I will also be talking about beauty and skincare 🌸 . . . . #pearlmilkzaty #pcos #pcosstory #pcospregnancy #pcosawareness #skincare #beauty #mommyhood #motherhood #fitness #crossfit
UPDATE: okay so, I’ve been on BC pills for about 3 (going on 4) months, and I have seriously seen so much improvement that i think it’s important enough for me to talk about!! 👏🏼 👏🏼 First, my mental health. I have seen such improvement when it comes to depression. Before taking the pills, my moods were all over the place (college didn’t really help either lol) and my anxiety was through the ROOOOOOF. It was bad, I just know I don’t want to experience that low ever again. It’s crazy what unbalanced hormones can do to your brain, huh??? 🤔 🤔 Secondly, hair growth. OMG!!!!!! Okay so, facial hair has stopped growing at its original rapid speed, that’s what I first noticed! Few days ago I shaved my legs (after months 🤭) and lemme just tell you I’m on my 5th day and my legs are BARELY starting to feel prickly. ITS AMAZING. Before, by the 3rd day my leg hair was already prickly enough to be kind of noticeable. Idk, I’m just so amazed like wow! Also, facial and body hair have grown back finer, not as thick as before. 💓 💓 I’m so enjoying these effects that the pills have given me, but as stated before, I don’t want to rely on the pills to achieve a period or these wonderful WONDERFUL effects! I want to achieve this all with the right diet and exercise, not going to stop till I’m there! #pcos #pcosgirl #pcoslife #pcosstory #pcosjourney #pcoscysters #pcosdiva #pcoslifestyle #cysters #pcosdiaries
Quick little produce run this am. . And gotta say...I still think it’s b.s. when people tell me it’s too expensive to eat healthy.🤷‍♀️#sorrynotsosorry . My total here was $36.19 but that also included a seven dollar gallon of milk for my kids.🙈 Produce is affordable if you buy what’s on sale. Just adjust a little. Everything here was...with the exception of the toddler toes.😜 . You can totally afford produce, right?
I know for myself I had such a emotion connection to my old foods and daily habits that when it came time to change it was hard for me. But ultimately no one can break the emotional hold to what’s keeping you from striving is you. You have to be the change! I just hope that I can help you along the way. - Your Cyster, Oma ❤️ #inspiration #growth #releasethechains #pcos #pcosstory #helpisontheway
I just want to say thank you to all the lovely people who have followed me these past few days! 💓 💓 I had been in a little funk where I didn’t feel like doing anything or just being on social media in general. Fatigue was hitting me hard these past few days but thankfully I’m getting better. 👍🏼 👍🏼 I’ve tried eating clean, and so far that has been going good. Slowly but surely. I’m trying to cut down the carbs, which has been SO HARDDDDDDDDDDDDDDD, but it has to be done. I can feel my body healing from the carbs and it feels amazing!!! Also, I’ve been trying to drink nothing but water and that has helped my tummy feel much better as well. #pcos #pcosgirl #pcosstory #pcosdiaries #pcossucks #pcosjourney #pcoscysters #cysters #pcoslifestylechanges
I can’t sleep. SHOCKER. lol, I’m just in bed thinking back of how many awesome things I’ve missed out on because of my PCOS. It’s sad to think that I missed out on life, time that I won’t get back. ☹️ ☹️ At one point my depression and anxiety caused me to COMPLETELY isolate myself from my closest friends, causing a lot of problems I wasn’t strong enough to face. I was tired, physically and mentally. I couldn’t even put up a fight and explain to them what was going on. I could just feel myself just falling deeper and deeper into the black hole. This was mainly when my PCOS was left untreated, my hormones were just all over the place. I started taking my bc pills and thankfully I consider my mental health stable as of now. 👏🏼 👏🏼 Looking back, i don’t think there has ever been a time I’ve worn a ponytail in public.. 🤔 im too ashamed of my hairy cheeks. It SUCKS. It really fucking does. I NEED to have my hair down at all times. I hate it. I hate all of it. I want to enjoy wearing a ponytail in public. #pcos #pcoslife #pcosstory #pcoshealth #pcosjourney #pcosproblems #pcosdiaries #cysters #pcosgirl
Ahhh, yes. How many times have I wished to be a “normal” girl. The shaving, plucking, depression, anxiety, etc really take a toll on me. 💆🏻‍♀️ 💆🏻‍♀️ I have to work hard to be stable and have my symptoms under control. I can’t help but wonder what life without PCOS is like?? 🤔 as many of us know, pcos is not just infertility.. there is many factors to it. 👎🏼 👎🏼 The bloating, fatigue, insomnia, darkening and thickening of my skin, etc are many of the other symptoms that I didn’t know were caused by my pcos. I would REALLY appreciate a refund on this body, or at least an exchange 🤷🏻‍♀️ lol. #pcoslife #pcos #pcossymptoms #cysters #pcossucks #pcoshealth #pcosfighter #pcosstory #pcoscysters
🤔When was I diagnosed? Well, I got my first period at 11 and then after that my periods were very irregular. My mom didn’t think much of it bc i was still fairly young. The irregular periods continued and at the age of 14 my mom decided to take me to a gyno. After an ultrasound it was established that yes, I indeed did have PCOS. She prescribed me bc pills and metformin. I took the pills for maybe 3 months and then stopped bc truly I was lazy. 👎🏼 👎🏼 I would say my PCOS got out of hand within the ages of 14 and 21, but I didn’t care much about it due to not being well informed. I started suffering a lot from depression and many other PCOS symptoms when I started college, it was getting to the point that I was failing classes. Anyway, I knew I had to do something about it and I started taking the bc pills once again and honestly, they have helped me a lot so far. I can say my depression is “cured” and my anxiety has been stabilized greatly. ✨ ✨ My goal tho is to drop the bc pills and achieve this on my own with the right diet and weight loss. I know it is not impossible, i just need to keep focusing on the end goal!! #pcos #pcosweightloss #pcoslife #pcossucks #pcosstory #pcosjourney #cysters #pcoscommunity
Smile baby 😍🤗 Lanjutan cerita lahiranya si zoey kesayangan mama papa: Setelah beli testpack 2 kali hslnya error bikin kzl, ku lanjut kerja lg. Sampe rmh nunggu suami plg. Trs sampe rmh dia blg mana td testpacknya aku penasaran wkwk. Kebetulan emg blm dibuang sih.. terus kukasihin ke suamik. Jreng2 ternyata dua2nya garisnya 2 hahaha. Ternyata td kurang lama nunggunyaa. Ya meneketehe ya hahaham. Happy bgtzzzzzz. Sekarang jadilah si oi2 kesayangan. #pcosstory #pcospregnancy #zoeyisabellovella
On this #PCOSadvocacyday , I wanted to remind other #Cysters that you are not alone in your fight. There is a lot of #pcossupport out there for you and good things are still possible! I wrote this letter to help bring that message to anyone being hit with the news that they have #PCOS . It is the letter I would have liked to have read when I got the news. I hope it brings comfort, support, and encouragement to any of my fellow #pcosfamily that read it. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Link to my site in the bio. Type "PCOS Letter" in the search bar and it will bring you right to the post. 👍
Today is the PCOS Advocacy Day at Capitol Hill. So many powerful advocates are there right now working to make #PCOS voices heard and make funding and research into this disease a priority. When we work together we can't be ignored. Let's keep the momentum going by staying involved in the fight. Check out @pcoschallenge for more info on what's going on today and how you can help move the cause forward with a simple letter. Together we are so #powerful !
🎗💙 In honor of National PCOS advocacy day, I’m sharing some personal info to inform and bring awareness to the cause. Being diagnosed with Polycystic Ovarian Syndrome has changed my life. PCOS has taken a toll, not on only me, but my family as well. It has impacted me physically, emotionally, mentally and financially. No it’s not life threatening, but it is life altering. Everyday activities are more difficult. Being a college athlete with symptoms of PCOS, while managing chronic fatigue and insulin resistance, has been a daily battle. A strict no carb no sugar diet as a college student and athlete brings daily struggles. The hormone imbalances daily, waking up one day and feeling great, while the very next day feeling like you’ve been hit by a bus with no energy at all along with delayed muscle recovery is a new level of frustration. Managing anxiety and depression that comes along with PCOS is another symptom to battle everyday. Unfortunately, there is no cure for PCOS and every woman is different and impacted differently by the syndrome and by the medications. No medications can cure, if you do take medication, you find yourself usually trading a symptom for a side effect. There are not a lot of answers for PCOS. To all the women fighting this battle, continue to be strong and fight for a better life, never give up and don’t get discouraged. We are not alone. Let’s educate. Let’s fight for a cure. And most importantly, let’s remember that PCOS does not define us! 🎗💙#PCOSawareness #PCOSadvocacyday #Cysters #BeatPCOS #Fightlikeagirl #PCOS #polycysticovariansyndrome #pcosfighter #pcoscysters #pcoswarrior #pcossupport #pcosstorie #pcosstory #prioritizepcos #HRes864 #CapiTEALhill #pcoschallenge
May 6, 2018 This past week is really a struggle. I’ve been eating too much sweets and I can’t help it. 😫 I change my routine because my skin is drying up. ☀️/ 🌓 The Face Shop Wash St. Ives Apricot Scrub Laneige Skin Refiner Laneige Water Bank Essence Benzac 5% / Acretin 0.05% Laneige Emulsion Laneige Gel Cream #acnestory #acne #pcos #pcosstory #pimple #pimples #hormones #hormonalacne #acnejourney
My pregnancy journey Senin, 12 Juni 2017, pertama kalinya tau klo MamiCio lg hamil. Bbrp hr sblmnya MamiCio emg ga enak badan. Karena bertepatan dgn bulan puasa menjelang hari lebaran, orderan MamiCio membludak dan juga pola makan ga teratur plus makan yg pedes2 hampir setiap hr (baca : ayam gepuk 😄), MamiCio kira kena maag atau kecapekan aja. Maklum cari duit lebih penting drpd makan ( *prinsip MamiCio ) Hari pertama ga enak bdn diminumin tolak angin, agak enakan cm bawaan mau tidur aja, bdn lemes tak berdaya plus mual banget. Habis itu lanjut minum promag ( krn asumsi MamiCio lg kena maag). Hari kedua gitu lg, makin mual dan ga bs bangun dr ranjang. Seumur2 MamiCio ga prnh sakit sampe lebay gini ga bs bangun dr ranjang. Mual makin menjadi dan ga bs makan minum. Minumlah patpoles, obat cina yg super duper khasiatnya klo lg masuk angin, sakit perut atau mual (kecuali pas hamil ya , sangat tidak disarankan 😜) Hari ketiga makin menjadi. Yg MamiCio pikirin duhhh gimana nih orderan mau selesai klo MamiCio tepar trs di ranjang. Akhirnya MamiCio berpikirla mau ke dokter demi menyelesaikan orderan ( bukan demi kesehatan ternyataa 😂😂😂). Berhubung hr itu hari Minggu, ga ad dokter langganan yg praktek. Terpaksalah menanti esok hr dengan sabar 😁.
next page →