#positiveparenting

115,767 posts

Loading...
I love this! It is so true that our kids watch our every move so being a well balanced and positive role model is so important. I also agree that in order to be that good positive role model, parents need to put their own needs first. I know that after a run I’m definitely happier and calmer. I can take on anything that is thrown my way....especially when my kids are misbehaving 😜 Always make some time for yourself so you’re in a better headspace to parent. Because we parents know that it’s the most hardest job we’ll ever have (but the most fulfilling too)❤️ #parenting #rolemodel #beactive #healthylifestyle #positiveparenting #greatestgift #alonetime #betterheadspace #motivation #runningmummy #runner
3 seconds ago... our kids were posed perfectly, seriously, the photographer just wasn’t fast enough 📸 . Children do not enter this world with bad intentions. They do not come to wear us out, test our patience, or push our buttons. They come to us with a need for love, connection, and belonging. ❤️ it's okay for children to be childlike. . #Celestebarber #positiveparenting #attachmentparenting #momof3 #veganfamily #love #parenting #celestechallengeaccepted #beckhamfamily #reallife
"Jangan rusak mental anak dengan memberikan segalanya yang anak minta' Banyak orangtua Berpikir bahwa jika memberikan segalanya yang anak inginkan, akan membuat mereka sangat bahagia, mencintai orang tuanya, dan tidak akan merasakan penderitaan yang dirasakan orangtua semasa kecil. . Benarkah begitu? Sayangnya, tidak. memanjakan dengan memberi semua yang anak mau adalah sama bahayanya dengan mengabaikan kebutuhan mereka. Anak akan mengalami kerusakan mental dan kepribadian di masa mendatang. . Loni Coombs dalam tulisannya yang berjudul “You’re Perfect…” and Other Lies Parents Tell: The Ugly Truth About Spoiling Your Kids (2012) menyebutkan beberapa masalah di usia dewasa dapat menjangkiti anak jika mereka terlalu dimanja. Efek-efek tersebut diantaranya: . • Menuntut dan mengharapkan hanya yang terbaik. • Kurang memiliki inisiatif. • Kurang memiliki empati. • Tidak tahu cara menangani frustrasi. • Mengalami kesulitan untuk bertanggung jawab. • Percaya bahwa aturan bukan dibuat untuknya. • Memiliki teman-teman yang menggunakan obat-obatan atau minum minuman keras. . Jadi peringatan untuk para orangtua, memanjakan anak boleh-boleh saja asal ada batasan dan para orangtua mampu mengedukasi anak untuk menjelaskan mengapa tidak semua permintaannya bisa dipenuhi. . #parenting #parentingquotes #parents #parentinggoals #parentinglife #positiveparenting #parentingskills #parenthood #parentingguide #polaasuh #mommyhood #momquotes #parenting101 #motherhoodquotes #parentingmemes #parentinghacks #parentingnabawiyah #momproblems #momquote #momprobs #momworld #momtruth #parenthumor #momswag #tipsmendidikanak #haibundacom #parentingislam #haibundadotcom #polaasuhanak #anakbundaindonesia
Omg the cupcake reveal! So cute. Swipe to see the gender.
My parenting goal is to say “yes!!!” more. I’m tired of hearing myself say no so much. “No put that down, no you can’t do that, not right now, no, no, no” etc etc etc! 😔 I’m making more time for yes moments. “Yeah ok, sure we can, why not!” are going to feature more in my vocabulary from now on! What are your current parenting goals??!! #parenting #goals #no #yes #positiveparenting #thehypnobirthingmum
Ok, second round opinions needed!! Please post below. If you were coming for an all inclusive Hawaii retreat would you want it to be: A. For couples or B. For solos ? Thank you for your help. Mahalo, Heidi . . . . . . #tropicalisland #romanticadventures #healers #couplescoach #selfcareretreat #familycoach #communicationskills #hawaiiretreats #couplesretreats #relationshipgoals #couplesgoals #nvc #mamalove #lovelife #bigislandvacation #familyretreats #romanticspots #selfmastery #positiveparenting #vacationlifestyle #couplescounseling #soberfun #soberliving #partysober
Kisah Ibu Yang Menyesal Sudah Membentak Anaknya 👩:” Kak sikat gigi yuk udah malem nih” 👦: ( Asik main sendiri. Tidak sama sekali mendengar) 👩: (Nada mulai meninggi akibat kelelahan pulang kantor). “KAKAK!! Denger gak si kak, sikat gigi kak. Cepetan!!” 👦:”Tapi aku masih mau main”(sambil lanjut main) 👩:(Akibat kelelahan ditambah PMS, hal sepele jadi dianggap besar)”SE-KA-RANG!!” 👦:(Jadi ikut emosi karena kangen sama mamanya. Seharian belum main bareng. Tapi malah dimarahin 😞😞)”AKU LAGI MAIN!!!” 👩:”KAKAK! APA SUSAHNYA SI SIKAT GIGI SEBENTAR TERUS MAIN LAGI. UDAH DEH, MAMA GAK MAU SAMA KAKAK LAGI”. 👦:(Mulai menangis) 👩:(Mulai menyesal terbawa emosi. Menarik napas dan menyadari bahwa kemarahan ini datangnya dari kelelahan. Bukan semata-mata karena kesalahan anak. Disini diam sejenak. Bernafas dalam beberapa kali. Mantranya adalah: ”STOP, DROP, BREATH”, ulangi terus dalam hati). Jika sudah tenang lanjutkan 👇 👩: “Oops. Mama tadi suruh kamu sikat gigi terus kakak gak dengerin mama terus mama jadi mulai bentak kakak. I’m sorry. Mama ulang lagi ya ngomongnya baik-baik.(Gunakan Teknik “Merunut kembali kejadian tadi”, agar anak menyadari salahnya dimana. Kemudian masuk pada Teknik “Do-Over” atau mengulang kembali kata-kata dengan lebih tenang dan tidak bentak). 👩: (Disini gunakan teknik “Bahasa Tubuh Mengayomi”. Teknik ini penting dilakukan untuk menegaskan pada anak bahwa kita sedang serius. Caranya: Berlutut agar tinggi setara dengan anak. Tarik napas bersiap gunakan nada suara yang hangat. Lihat lurus ke mata anak dengan hangat juga. Sentuh lengannya. Bahasa tubuh seperti ini penting untuk menegaskan pada anak bahwa apa yang akan kita katakan berikutnya PERLU untuk didengar). “Oke nak, kita ulang lagi ya. Kita sudah mau tidur, berarti waktunya sikat gigi. Kita perlu ngelakuin apa ya kak biar kakak mau sikat gigi sekarang?” Teknik ini baik dilakukan untuk menginterupsi diri kita untuk tidak berlanjut menunjukkan kemarahan yang lebih besar lagi pada anak. -Psikolog Anak Devi Sani, M.Psi- Semoga bemanfaat. #simpleparenting #positiveparenting
Sesuatu yang baik jika disampaikan dengan cara yang salah, kasar dan keras, tidak akan menjadikan anak kita jadi lebih baik . . Jika mengacu pada data World Health Organization (WHO), Anggota Bidang Pelayanan Sosial YKIP dr Siti Annisa Nuhonni, jumlah penderita kanker tiap tahun terus bertambah sekitar 7 juta orang dan dua pertiga di antaranya berada di negara-negara yang sedang berkembang. . Di Indonesia, kanker menjadi masalah kesehatan yang perlu bahkan mungkin harus diwaspadai. Sebab, di tiap tahunnya diperkirakan ada sekitar 100 kasus baru per 100 ribu penduduk . Cegah sekarang juga dengan rutin konsumsi GIZIBON Abon Ikan Tuna!! . Studi dan penelitian para ahli telah membuktikan bahwa Ikan tuna menjadi salah satu makanan pelawan kanker. Konsumsi secara teratur ikan tuna dapat mengurangi resiko kanker payudara, selain itu lemak ikan tuna ini juga dipercaya dapat mencegah kanker ginjal. . Klik Link di Bio ya Bun! Terus support Tutur Mama untuk memposting info-info menarik dan edukatif lainnya yaa Bunda . Dengan cara like, share dan comment! . #mpasi #bundahamil #parentingtips #anakayahbunda #parenting #anaksehat #bundacantik #anakbunda #mpasihomemade #keluargasakinah #keluargasehatalami #dailyparenting #tuturmama #tipsparenting #anakbundaindonesia #perlengkapanmpasi #keluargasehat #positiveparenting #mpasisehat #bundapintar #bundahebat #parentingislami #resepmpasi #parentingindonesia #ayahbunda #keluargacemara
@Regran_ed from @organized31 - You can't change what life throws at you, but you can change the way you look at it. * Choose positive. Choose encouraging. Choose kindness. Choose love. Choose the future you want to work for. * #quote_of_the_day  #quotedaily  #quoteofday  #quotestoliveby #busymomlife  #busymomma  #familylifestyle  #momcommunity  #busymoms  #mothering   #beingamom  #mommahood  #raisingkids  #parentbloggers  #parentinglife  #parentinggoals   #honestparenting  #momproblems  #mamalife #parentinghacks  #parentinggoals  #parentingadvice   #parentingskills  #parentingtip   #parentingtips  #positiveparenting  #parentingdoneright - #regrann
#TonightsReads come from the #HelloGenius series! I love these #BoardBooks for the lessons they teach the little ones. She has quite a few of them in her #library . 📚📖📚📖 #LittleOnes #BigLessons #ChildrensBooks #BooksForChildren #redirecting #positiveparenting #MichaelDahl #capstone #youngreaders #capstoneyoungreaders
Lebih baik tuntun anak jadi baik daripada menuntut anak jadi kaya . . Hampir sepanjang hari kita disesatkan oleh iklan susu sapi (formula) di televisi. Perlu Bunda ketahui, Amerika termasuk salah satu negara penghasil susu terbesar di dunia. Indonesia adalah pasar tempat menjual produk susu seperti Amerika, Swedia, Denmark, Finlandia. Dan yang lebih mirisnya lagi, di Eropa sendiri penduduknya tidak minium susu sapi (formula) kecuali atas petunjuk/resep dokter, sesuai dengan aturan Organisasi Kesehatan Dunia (WHO). . Menurut Profesor Hiromi Shinya, Susu sapi adalah makanan/minuman yang paling buruk untuk manusia. Kadar tinggi alumunium dalam susu sapi cukup berbahaya bagi kesehatan karena sangat berkaitan erat dengan kerusakan syaraf dan tulang. . Agar tumbuh kembang anak kita terjaga sampai ia dewasa nanti, kami sarankan untuk coba Vitamilku Susu Kambing Etawa yang memiliki kandungan manfaat luar biasa dan SETARA DENGAN ASI. . Klik Link di Bio ya Bun! Terus support Tutur Mama untuk memposting info-info menarik dan edukatif lainnya yaa Bunda . Dengan cara like, share dan comment! . #mpasi #bundahamil #parentingtips #anakayahbunda #parenting #anaksehat #bundacantik #anakbunda #mpasihomemade #keluargasakinah #keluargasehatalami #dailyparenting #tuturmama #tipsparenting #anakbundaindonesia #perlengkapanmpasi #keluargasehat #positiveparenting #mpasisehat #bundapintar #bundahebat #parentingislami #resepmpasi #parentingindonesia #ayahbunda #keluargacemara
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰 Judul Buku : Positive Parenting Penulis : Muhammad. Fauzil Adhim Berat : 250gr Harga : Rp.60,000,- ‌〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰 ‌Info&order chat langsung ‌WA.087871248009 ‌ig.frahman.bukuislami ‌Atau bisa klik di link bio✒ 〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰 Info seputar buku-buku islami Berkualitas Sesuai sunnah Follow&support : @frahman.bukuislami @frahman.bukuislami @frahman.bukuislami @frahman.bukuislami 〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰 #bacaalquran #ngajiyuk #baca #bacabukuislami #buku #bukubestseller #bukuberkualitas #pemudahijrah #muslimah #sirahnabiwiyah #fiqih #sunah #muslimahbanten #pandeglangberkah #klrgbahagia #bukuanakislami #tokobukuonline #positiveparenting
Ada yg pernah coba bikin ky gini??😇 share yuk.... post hasil karya kamu, dan jangan lupa mention @bundahebatid ..😉 Repost @lifehack_co #kreatif #kertas #kreatifitas #idekreatif #tutorials #videotutorial #videokreatif #videotutorials #bundahebat #ibuhebat #bundapintar #bundacerdas #parentingislami #positiveparenting
Family Traditions. . . What are your family routines and traditions? Weekly and daily routines help bond families and form healthy habits. . . Journal writing is something we'd like to be more mindful about. For fun this past Sunday, each member of our family asked a question that we answered in our own journals. Next week week we'll cut out words and pics from magazines that describe ourselves It's fun to spice it up. . . #traditions #healthyhabits #mindfulness #habits #research #successfulchildren #purposeful #positiveparenting #givingenergytothegood
Don’t get me wrong, I really enjoy finding juuuust the right emoji to go with an instagram comment or a text. (It’s strangely satisfying, right?! 👌) . But deep down, I’d rather be searching the eyes of my 10-year-old son than searching a digital keyboard for a the fist-bump emoji. (👊. I couldn’t help myself. 🤷‍♀️) . Next time you find yourself flipping through the emoji screens, maybe try putting your phone down and finding some eyes to look into. I will too. . Connection first. 💗 . #thelifeonpurposemovement #lifequotes #intentionalliving #quotestoliveby #quotesaboutlife #quotesforlife #quotepage #quoteoftheday #momlife #momlifeisthebestlife #momsofig #happymom #connection #connectionoverperfection #purposefulparenting #positiveparenting #motherhoodonpurpose
gooDmorning beauTifuL souLs..❤ #Repost @gentleparenting_memes (@get_repost ) ・・・ We ALL have our daily struggles. You’re not alone. Keep on practicing, parents! Every peaceful moment counts. 👏🏼 • • • [Quote: @synergy.gentle.parenting Original Image: @itsallwaysbeautiful - thank you! ] • • • For more #gentleparenting_memes inspiration, go to www.gentleparentingmemes.com #BEthechange #peace #love #Normalizegentleparenting #Normalisegentleparenting #parenting #parents #gentleparenting #peacefulparenting #babies #toddlers #children #family #healthyliving #homeschooling #unschooling #wellness #attachmentparenting #positiveparenting #respectfulparenting #naturalparenting #consciousparenting #parentingbook #mindfulness *Pls respect the work of the authors, photographers & creators, do not crop or edit memes when sharing. ©️Gentle Parenting Memes
We the people, raise the people who end up in the White House so our success as a family, as a society, depends not on what happens in the White House, but on what happens in our own home. . In other news, have we considered what title or moniker would be given to the husband of the future POTUS?? 🤔 . . . #howdoyouco #coparenting #parenting #divorcedwithkids #divorcedmom #divorceddad #stepdad #stepmom #blendedfamilies #singlemom #singledad #momlife #dadlife #motherhood #fatherhood #parenthood #children #putkidsfirst #positiveparenting #successful #president #POTUS #firstlady #FLOTUS #familylife #society #homelife #future
Signing together at Washington District Library today! ❤️ Love seeing our friends in Washington!
#BEtheCHANGE - BE who you want them to be! Glow! 🌻 • • [Quote: #ThomasSMonson Original Image: @africanboheme - thank you! ] • • • For more #gentleparenting_memes inspiration, go to www.gentleparentingmemes.com #BEthechange #peace #love #Normalizegentleparenting #Normalisegentleparenting #parenting #parents #gentleparenting #peacefulparenting #babies #toddlers #children #family #healthyliving #homeschooling #unschooling #wellness #attachmentparenting #positiveparenting #respectfulparenting #naturalparenting #consciousparenting #parentingbook #mindfulness *Pls respect the work of the authors, photographers & creators, do not crop or edit memes when sharing. ©️Gentle Parenting Memes
Waiting is hard. #postcoffeeparenting
"Bagaimana bisa seorang ibu menjadi penentu kecerdasan anak-anaknya? Silahkan tag dan infokan bunda-bunda lainnya.. . "Secara teori faktor genetik sangat mempengaruhi kecerdasan anak. Dr.Ben Hamel seorang ahli genetika dari UMC Nijmegen Netherlands mengatakan bahwa tingkat kecerdasan seseorang terkait dengan kromosom X yang berasal dari ibu. Ibu ( perempuan) memiliki dua kromosom X sedangkan ayah ( laki-laki) hanya memiliki satu kromosom X. Kromosom inilah yang menjadi penentu kecerdasan anak. Faktor genetik /keturunan diyakini memainkan peran yang cukup besar dalam dalam penentu kecerdasan anak. Berdasarkan penelitian kecerdasan yang diturunkan dari kecerdasan ibu bisa sekitar 50 - 60 %. Artinya faktor genetik ibu banyak mempengaruhi tingkat intelektual anak. Tetapi hal tersebut tidaklah mutlak. Banyak juga yang terjadi dan sering kita jumpai bahwa ada anak yang memiliki kecerdasan, intelektual bahkan IQ yang tinggi terlahir dari ibu yang yang memiliki kecerdasan yang rendah begitupun sebaliknya. Jadi tidak ada jaminan kalau ibunya cerdas pasti anaknya tumbuh cerdas juga. Kenyataan tersebut membuktikan bahwa ... . == Lanjut di komentar == . #parenting #parentingquotes #parents #parentinggoals #parentinglife #positiveparenting #parentingskills #parenthood #parentingguide #polaasuh #mommyhood #momquotes #parenting101 #motherhoodquotes #parentingmemes #parentinghacks #parentingnabawiyah #momproblems #momquote #momprobs #momworld #momtruth #parenthumor #momswag #tipsmendidikanak #haibundacom #parentingislam #haibundadotcom #polaasuhanak #anakbundaindonesia
We reached a new milestone today being able to go off road! 🙌🏻
It’s not often we make a point of making a ‘political stand’, recognising that there is no one ‘right way’ and that there’s space for all views and opinions. Having said that, we have strong values on health and wellness which are not being represented by anyone in government currently, so last night we invited @healthaustraliaparty along to share with our audience a bit about their vision and policies. Here I am with Candidate Ben Moore of @bensbeesau . As a beekeeper, his understanding of the immense value of bees means he sees the intrinsic connection between health and the environment; without bees to pollinate the vast majority of the world’s food crops, human existence is threatened. With this in mind, Ben acknowledges that health is undeniably the cornerstone to individual and societal success, which can only be fully realised through a genuine appreciation of the planet, its creatures and the wider human community. If you’d like to know more about HAP and what they’re all about, listen to my interview with them on the @nourishingthemother podcast this week 🌱
Children and teenagers who are experiencing anxiety and anxiety disorders are looking for comfort. Watch the rest of the video to find out how you can provide what they need in the best possible way. . . Copy and paste this link, or go to IGTV or go to my bio bit.ly/2QDF94G. If you have questions about watching on IGTV, let me know and I'll guide you. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . #workingmums #workingmomma #parenthood_moments #parentinggoals #parentingwin #workingmama #parentingquotes #workingmommy #parentingtips #workingmother #positiveparenting #mothering #breakthestigma #workingmomlife #childrenarethefuture #parentinglife #lovetolearn #lovemychildren #motherslove #motherhoodrocks #godlywomen #dreambelieveachieve #christianfamily #adhdawareness #anxietyrecovery #cherishthemoments #theartofchildhood #anxietyawareness #endthestigma #mommyduty
Hi Mommies. . Saat anak pertama lahir kebanyakan para orang tua melimpahkan perhatian dan kasih sayang nya sangat besar. Hal ini dikarenakan para orang tua miskin pengalaman. . Sedangkan bila ada anak kedua, ketiga dan seterusanya tidak ada orang tua yang konsisten memperlakukan anaknya sama persis. Secara naluri mereka cenderung membedakan anak berdasarkan urutan kelahirannya. Misalnya, anak pertama/sulung diberikan tanggung jawab yang lebih besar karena dianggap lebih tua, lebih kuat, lebih besar dan lebih berpengalaman. . Idealnya pola asuh terhadap anak sulung dan adik-adiknya haruslah tidak dibedakan. Harapan & ambisi pun tidak boleh ditujukan ke anak berdasarkan urutanya tetapi harus melihat potensi, bakat & minat nya. . Nah Mommies karena pola asuh yang berbeda akhirnya menjadikan karakter anak berbeda pula. . Seperti fakta mengenai anak sulung berikut. . . . cred: asianparent & ayahbunda . . . . . . . . .. . #parenting #infoparenting #keluarga #keluargabahagia #KeluargaIndonesia #keluargasakinah #positiveparenting #tipsparenting #parentingislami #keluargamuslim #keluargaindonesia #rumahtangga #tumbuhkembanganak #ibu #ayah #anak #mamakerja #ibukerja #orangtua #ibudananak #remaja #anakbundaindonesia #infokesehatanbayi #anaksehat #infoanak #suami #istri #pasutri #anakayahbunda
Emotions. They get in the way for kids and adults. It won’t matter if your child goes to the best college or lands the perfect job, if they can’t regulate their emotions they won’t be able to function in this world well. Our kids want to do the right thing and are born with the innate desire to please us as a way to protect the connection they share with the one person who will ensure they are fed, clothed and loved. The last thing they WANT to do is jeopardize that relationship. But life happens, upsets occur and things become rocky. When they do, they are unable to think well and act irrationally because their prefrontal cortex (the reasoning center) is no longer engaged. They are disconnected. So what can we do? Try to become connected through play, Special Time and off loading feelings with empathy. Resisting fixing emotional complications and being a good listener. Not only does this move us through the upset but it teaches a child resiliency. How? By showing them what it looks like. By coming with love, confidence and calm when they are upset. Staying by their side and empathizing with the tumultuous feelings gives them the message that it is ok not to be ok, and tells them we know they can move through and regain sanity. On our end we show them we can make it past difficulties with ease, even when it’s not so easy. We model how we want them eventually to be as parents. If we can do these things it’s an insurance policy that our grandchildren will be heard and understood. Our kids WANT to do the right thing, but sometimes life’s upsets get in the way. #peaceandparenting #parentingcoach #parents #parenting #laparents #losangeles #consciousparenting #naturalparenting #positiveparenting #mom #momlife #dad #dadlife #fatherhood #kids #children #toddler #teen #baby #babywearing #cosleeping #parentingclass #onlineclass #videoclass
We did it! We reached 40 Days of Family Yoga! We got to place the crowning Forty day stickers! : Yes it was 9 days ago. I didn’t want to post the calendar shot till I had written a blog post about it. And I didn’t want to write a blog post about it because I have a weird phobia about writing blog posts apparently. 🙏 I froze every time I tried to do it. Perhaps because it’s the very first one of the LuminaInfinite blog. 💎 But I pushed through and it’s done! ✅ So now you can go over and ogle my very first inaugural blog post. Please be kind! 🙏 The post describes why we decided to do 40 days and details what @mindfuldada and I decided we’re our top 7 takeaways so far. I hope you like it! Link in my profile Baby! Ah I’ve been waiting to be able to say that! : : : : : #fortydaysoffamilyyoga #firstblogpost #mindfulnesspractice #familyyoga #mindfulfamilyjourney #peacefulparenting #positiveparenting #montessorifamily #gentleparenting #motherhoodmoments #familyfirst #spiritjunkie #yogisofig #yogisofcolor #yogamom #yogadads #yogakids
{What if you just START NOW?} . . Starting can be the toughest part!!! I remember EXACTLY what that felt like. . . You feel nervous. You are tired and lack motivation. You know the changes aren't going to be immediate. You don't think this is going to be any different than what you have already tried. Your sugar cravings are strong. ... and its not convenient to start some new routine. Especially "this time" of the year. You do hours of cardio and eat like a bird and still don't get the results you are looking for. You diet then binge. You look in the mirror and do not recognize the person looking back. You cry every time you go to the closet to get dressed...... . . But girl, that feeling you have right now - you don't have to stay that way. You don't have to feel disappointed in yourself. You don't have to feel uncomfortable in virtually ALL of your clothes. . . So why wait? If you really want to feel different and make the changes...why wait? Just because you wait until January doesn’t mean it will be “easier”. It just means you allowed a month and a half of your life pass without TRYING. . . You can make the switch. I know you can - because I did it.
Hai Mommies... . Banyak komentar yang kita dapat bila pertumbuhan anak kita tidak sesuai dengan seusianya. Mungkin lebih kurus, kecil, belum bisa jalan, gigi belum tumbuh dll. . Seharusnya nih Mommies pertumbuhan seorang anak adalah berasal dari Tuhan dan ini tidak sebagai ajang perlombaan. Tuhan lah yang memberikan kemampuan anak lebih cepat berjalan, berbicara, tumbuh gigi dan lain sebagainya. . Asalkan kita sudah berusaha menstimulasi anak dan memberikan nutrisi maka semuanya bergantung kepada Tuhan. . . Setujuh kah Mommies..? . . . cred: parentalk . . . . . . .. . . #parenting #infoparenting #keluarga #keluargabahagia #KeluargaIndonesia #keluargasakinah #positiveparenting #tipsparenting #parentingislami #keluargamuslim #keluargaindonesia #rumahtangga #tumbuhkembanganak #ibu #ayah #anak #mamakerja #ibukerja #orangtua #ibudananak #remaja #anakbundaindonesia #infokesehatanbayi #anaksehat #infoanak #suami #istri #pasutri #anakayahbunda
Did you know I also make positive affirmation posters. 10 designs to choose from or add your own custom affirmation. Available A4-A1 ($10-$35) ❤️ Great for a more mindful #christmasgift 💚 Discounts for multiple purchase - link in bio for my website, listed under positive posters. 💙 The language your child uses shapes their inner voice, make it one of confidence and positivity #positiveparenting #learnfrommistakes #positiveaffirmations #mindfulness #affirmations
"Sebuah Harapan Mendapatkan Buah Hati" Tak pernah ada kata lelah buat berjuang menghadirkamu nak. Cepatlah hadir dirahim bunda. Jawablah penantian panjang kami Ya Allah. Berikanlah kami keturuanan yang sholeh. Yang akan menjadi pewaris kami kelak. Percayakan kami untuk menjaga titipanmu, mendidik, merawatnya seperti orang tua lainya yang mendidik anak2nya sampai menjadi orang yang sukses dan berguna. Amin... “Robbana hablana min azqajinaa wa zurriyatina qurrota’ayunin, waj’alna lil muttaqiina imama.” Artinya: “Ya Tuhan kami, anugerakanlah kepada istri-istri kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami imam bagi orang-orang yang bertakwa.” (QS. Al-Furqan: 74). 🏥Untuk mendapatkan info kesehatan, medis, Program hamil & hiburan bayi ️✔ contact person : ️ 📲WA: 085791971794 #mpasi #bundahamil #parentingtips #anakayahbunda #parenting #anaksehat #bundacantik #anakbunda #mpasihomemade #keluargasakinah #keluargasehatalami #dailyparenting #tuturmama #tipsparenting #anakbundaindonesia #perlengkapanmpasi #keluargasehat #positiveparenting #mpasisehat #bundapintar #bundahebat #parentingislami #resepmpasi #parentingindonesia #ayahbunda #malltamananggrek #keluargacemara #malljakarta #mallbali
🇮‌🇳‌🇩‌🇦‌🇳‌🇩‌🇦‌🇭‌🇳‌🇾‌🇦 rumah tangga apabila di tengah2 kita hadir sang buah hati 👶👶👶 akan tetapi terhalang dengan penyakit dan virus seperti: MIOM,PCOS,KISTA,TORCH,APS,KANKER SERVIK,OBESITAS,AZZOSPERMIA, OLIGOSPERMIA, TERATHOZOOSPERMIA, dll dikonsultasikan segera kami akan membantu MENEMUKAN SOLUSINYA👌👌👌👌...!!! Yuk cek IG kami seputar program kehamilan dengan tingkat keberhasilannya 95%, ayo tunggu apalagi KONSULTASI GRATIS WA: 085791971794 #mpasi #bundahamil #parentingtips #anakayahbunda #parenting #anaksehat #bundacantik #anakbunda #mpasihomemade #keluargasakinah #keluargasehatalami #dailyparenting #tuturmama #tipsparenting #anakbundaindonesia #perlengkapanmpasi #keluargasehat #positiveparenting #mpasisehat #bundapintar #bundahebat #parentingislami #resepmpasi #parentingindonesia #ayahbunda #malltamananggrek #keluargacemara #malljakarta #mallbali
Kisah Ibu Yang Menyesal Sudah Membentak Anaknya 👩:” Kak sikat gigi yuk udah malem nih” 👦: ( Asik main sendiri. Tidak sama sekali mendengar) 👩: (Nada mulai meninggi akibat kelelahan pulang kantor). “KAKAK!! Denger gak si kak, sikat gigi kak. Cepetan!!” 👦:”Tapi aku masih mau main”(sambil lanjut main) 👩:(Akibat kelelahan ditambah PMS, hal sepele jadi dianggap besar)”SE-KA-RANG!!” 👦:(Jadi ikut emosi karena kangen sama mamanya. Seharian belum main bareng. Tapi malah dimarahin 😞😞)”AKU LAGI MAIN!!!” 👩:”KAKAK! APA SUSAHNYA SI SIKAT GIGI SEBENTAR TERUS MAIN LAGI. UDAH DEH, MAMA GAK MAU SAMA KAKAK LAGI”. 👦:(Mulai menangis) 👩:(Mulai menyesal terbawa emosi. Menarik napas dan menyadari bahwa kemarahan ini datangnya dari kelelahan. Bukan semata-mata karena kesalahan anak. Disini diam sejenak. Bernafas dalam beberapa kali. Mantranya adalah: ”STOP, DROP, BREATH”, ulangi terus dalam hati). Jika sudah tenang lanjutkan 👇 👩: “Oops. Mama tadi suruh kamu sikat gigi terus kakak gak dengerin mama terus mama jadi mulai bentak kakak. I’m sorry. Mama ulang lagi ya ngomongnya baik-baik.(Gunakan Teknik “Merunut kembali kejadian tadi”, agar anak menyadari salahnya dimana. Kemudian masuk pada Teknik “Do-Over” atau mengulang kembali kata-kata dengan lebih tenang dan tidak bentak). 👩: (Disini gunakan teknik “Bahasa Tubuh Mengayomi”. Teknik ini penting dilakukan untuk menegaskan pada anak bahwa kita sedang serius. Caranya: Berlutut agar tinggi setara dengan anak. Tarik napas bersiap gunakan nada suara yang hangat. Lihat lurus ke mata anak dengan hangat juga. Sentuh lengannya. Bahasa tubuh seperti ini penting untuk menegaskan pada anak bahwa apa yang akan kita katakan berikutnya PERLU untuk didengar). “Oke nak, kita ulang lagi ya. Kita sudah mau tidur, berarti waktunya sikat gigi. Kita perlu ngelakuin apa ya kak biar kakak mau sikat gigi sekarang?” Teknik ini baik dilakukan untuk menginterupsi diri kita untuk tidak berlanjut menunjukkan kemarahan yang lebih besar lagi pada anak. -Psikolog Anak Devi Sani, M.Psi- Semoga bemanfaat. #simpleparenting #positiveparenting
Semangat pagi Mommies.. . Sleep anea atau sejenis gangguan tidur yang menyebabkan berhenti bernapas saat tidur. Gangguan tidur ini lebih sering dialami oleh orang dewasa tapi Mommies hal ini juga terjadi pada anak.. . Gangguan ini menyebabkan seseorang terbangun tiba-tiba karena mendapatkan sensasi tercekik. . Banyak faktor yang memicu gangguan ini muncul seperti usia, jenis kelamin (laki-laki lebih beresiko), bentuk atau ukuran rahang, lidah, amandel dsb. . Nah Mommies, yuk kenali ciri sleep apnea ini pada anak kita. . . cred: mom&bab . . . . . . .. #parenting #infoparenting #keluarga #keluargabahagia #KeluargaIndonesia #keluargasakinah #positiveparenting #tipsparenting #parentingislami #keluargamuslim #keluargaindonesia #rumahtangga #tumbuhkembanganak #ibu #ayah #anak #mamakerja #ibukerja #orangtua #ibudananak #remaja #anakbundaindonesia #infokesehatanbayi #anaksehat #infoanak #suami #istri #pasutri #anakayahbunda .
it’s a slow creep. the inevitable realization that your baby is growing up. she has always seemed older than she is. an old soul with oddly sophisticated vocabulary and understanding for the ripe old age of three. she says things so profound sometimes that it stops me in my tracks. lately she’s been dressing herself in these mismatched outfits that make her so confident and proud, I don’t have the heart to try to change it. she goes to the bathroom without even telling me and always assures “don’t worry mom, I wiped” [😳]. every night at the dinner table she is always sure to ask “sooo, dad! how was your day today?” completely unprompted. she loves hard, and holds her friendships very close to her heart. i love to witness her problem solving with her little besties after a fight. since the moment she was born, i knew those big blue eyes were understanding more than I realized. don’t get me wrong, SO many things she does remind me she’s still only 3.. but she really is a special one ❤️ #reesehays
#Repost @motherhood_unhinged (@get_repost ) ・・・ You guys - the snow has arrived and with it comes big, puffy jackets. Not only is the struggle real to get this kid into any jacket but then there's the on and off again annoyance of the car seat. #sponsored This year I was determined to find a better way, and boy have I found it! @mousehatterdesigns car seat poncho has made a world of difference in our routine to the car. I did a full review on this awesome product and it's waiting for you on the blog (link in bio)! PS keep your eyes peeled for a super fun giveaway coming your way! . . . . . . . . . . . . . . #hellosmallshop #handmade #handmadeisbetter #makersgonnamake #makersmovement #smallbusinessowner #handmadelove #happinessunplugged #makersbiz #handmadebusiness #handmadeshop #mycreativebiz #JoyfulMamas #KidsFirst #LoveOneAnother #MakeItBlissful #Mothering #MamaTribe #MotherhoodAlive #MotherhoodUnited #MotherhoodInspired #MotherhoodRising #MotherhoodSimplified #MomLifestyle #PositiveParenting #PeacefulParenting #ParentingTips #ottawamom
#gentleparenting_memesBOOK Vol.1! (Psst!...Volume 2 is in the making!) ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ For more #gentleparenting_memes inspiration, go to www.gentleparentingmemes.com #BEthechange #peace #love #Normalizegentleparenting #Normalisegentleparenting #parenting #parents #gentleparenting #peacefulparenting #babies #toddlers #children #teens #family #healthyliving #homeschooling #unschooling #breastfeeding #cosleeping #babywearing #attachmentparenting #positiveparenting #respectfulparenting #naturalparenting #consciousparenting #parentingbook *Pls respect the work of the authors, photographers & creators, do not crop or edit memes when sharing. ©️Gentle Parenting Memes
Quote of the day- Making mistake is part and parcel of learning📝. One who does not make mistakes ❌ will not realised that they are doing the wrong thing. Shout out and show your 💕 if you agreed 👊 #ebabyzoom #kids #montessoritoys #younglearners #toddleractivities #toddler #montessoritoddler #montessoribaby #montessori #fashionblogger #children #parentingquotes #positiveparenting #quoteoftheday #montessorikids #montessoriathome #parenting #parents #parentlife #parentlifestyle
These guys are wedding pros ✌🏻
"Visualize your goal as if it has already been reached. Make it real in your mind and you will soon make it real." I love being the girl that actually makes moves instead of the girl that watches from the sidelines. Helping people to reach their goals is my passion and when it helps me to my goals at the same time, well then that's magic right there 💓
39 weeks + 5 days pregnant, just a few hours before I gave birth to my sweet baby boy. This was the last picture that was taken of me before I became a mother (okay, last picture that I gave consent lol) • Today my sweet baby boy is 39 weeks + 5 days old! I cannot even believe he's now been outside of my belly as long as he was in my belly! 😭😭 • I kind of miss my belly!!!!! • Second pic is my love sleeping in my arms today as his body knocks out this little cold. • Funny fact: Right after this picture I realized my nursing bra was inside out and I never even fixed and birthed my baby with my bra inside out 😂😂😂 • • • • • • • • • • • • • • #momlife #momblog #naturalhealth #spirituality #ilovebabies #crunchy #scrunchy #crunchymama #houston #houstonblogger #womanpower #boymom #momboss #bossbabe #crunchymomma #crunchymom #scrunchymama #consciousparenting #attachmentparenting #attachmentparent #gentleparenting #spiritualparenting #positiveparenting #hypnosiskids #hypnosis #hypnosisworks #breastfeeding #breastisbest #breastfeedwithoutfear #breastfedbabies
We were joined last night by a beautiful range of lovely local businesses as we opened the doors and welcomed our community for the Bayside Melbourne film and conversation event ‘May I Be Happy’. Thanks @soundslikethiskids (and well done to the lucky winners of the door prize from Julie and @contagiousenthusiasm !), @glowcrystalmists , @suzanneworldorganics , @ainslee_rawsmith , Fun Flourishing Families, Psychologist Jaclyn Guest and @trinitykidsaustralia 🌸 We have just a couple of spots left for our final event of the year on Wed 5th Dec so get in touch if you’d like to join us!
With the holidays on the horizon, I am looking forward to one of our favorite traditions, our “Kindness Elf”. This tradition came to be a few years ago as I was struggling to find a way to teach Hudson, my then four year old, about the true meaning of the holidays. I wanted him to know that Christmas wasn’t just about Santa and gifts. I also believe that kindness and love are some of our most powerful and important attributes. So, anytime I have the opportunity to reinforce these ideas, I do, and so does our elf. ❄️ He exists to remind our family of the true meaning of the holidays: giving to others, kindness, acceptance and of course, LOVE. Starting on December 1st, he brings our family an act of kindness for each day of the month leading up to Christmas. Along with that act of kindness, he brings us an immense amount of joy and gratitude as we work together to touch the lives of others in a meaningful way.💗Want to start the tradition? Visit the blog for the more information. Link in bio 👆🏻 How do your celebrate the true meaning of the holiday season?
孩子不會一夜長大,放手要看時候 圖.文:初 「你預備好做小一家長未呀?」有一天,朋友這樣問我。 其時,我和大仔蝦蝦正分別對小一生活有著無限期待。蝦蝦每天憧憬着小學生活,天天問我:「小學有小食部?咁咪可以自己買果汁囉?」「嘩!小學個球場好大呀!」「媽咪,我想參加好多好多課外活動呀。」我作為媽媽的同樣興奮,四出尋找性價比最高的護脊書包、最方便孩子的筆袋、美輪美奐的文具套裝……(我不否認女人天生愛購物,哈) 然後,在蝦蝦小學生涯的頭兩個月,我深刻明白朋友這一問的箇中意思。 #保持適當 「行車距離」 回想過去三年的幼稚園生活,孩子愉快學習,沒有考試壓力,老師也關懷備至。而且孩子還小,所以爸媽「跟車很貼」。我們跟學校溝通每每越過孩子,直接與老師對話。但上到小學,孩子要自行填寫家課冊,家長鮮有與老師直接對話的機會,我們再不可能「跟車太貼」,事事為他張羅。 是時候放手了嗎?太難了吧?我家哥哥是大頭蝦一名,蝦碌事件每日上演。保持適當的「行車距離」原來也是一門學問。 #外星文家課冊 果然蝦蝦第一個上學天就有蝦碌事件!他抄回來的家課冊全是外星文,而最大問題是:他也看不明白自己的外星文! 那刻真是科技拯救世界,通過手機應用程式,我找到當天老師在黑板上的家課記錄。但總不能天天如此,全盤放手,任由孩子繼續依賴手機應用程式的記錄。 於是我「的起心肝」替孩子進行一連串的特訓,希望孩子慢慢可以獨立起來。我只有一個微小的要求,就是他自己寫完之後看得明白當天要做甚麼家課而已。但箇中辛酸也只有經歷過才能體會… #最強大的心理質素 光是教蝦蝦寫家課冊內會出現的常用字,例如:簽、改、默等等……以及把各科的功課要寫在對應的位置,已花了大概一個月的時間。剛開始教他寫家課冊的時候,每天動輒花整整一個小時才勉強寫好。不過經過個多月的努力已漸見成果,蝦蝦現在大概可以自行抄家課冊,而且字體也尚算工整。 但抄家課冊大概只是個序幕吧? 自開學以來,很多朋友會問我「蝦蝦適應咗小學生活未呀?」我都會打趣說:「未適應嗰個係我。」雖然我說得輕鬆,卻是百般滋味在心頭。 #孩子不會一夜長大 孩子升上小學,除了孩子有很多人與事要適應,家長也同樣需要適應。朋友所謂的「當小一家長的準備」,大概就是請我有充足的心理準備,面對日日新鮮的挑戰。 話說回來,即使我們作為成年人也未能馬上適應下來,我們又怎能要求孩子一開學便把事情做得妥妥當當呢?如果他一升小我便完全放手,大概我現在每天打開家課冊仍然會看到一大堆外星文。 記得有一位老師曾經提過,升小升中也需要一段過渡時期去適應,孩子不會一夜間長大。暑假前還是有十萬對手替孩子包底,暑假後便放手不顧,孩子只會活生生「跌死」。在放手之前,至少留一手,扶着孩子走過這段急速成長的過渡期吧。 ======= 作者:初,育有一子一女的全職媽媽,邊學邊做,由最初倒瀉籮蟹到現在身經百戰,認為有機會見證蝦米兄妹成長是畢生最大的祝福。 #popa #popachannel #positiveparenting #歡迎投稿 #親子 #教養 #育兒 #父母 #孩子 #兒童 #家庭 #小一 #學業 #成績 #放手 #長大
#throwbacksaturday I am grateful for being able to make it for this event today by #lifebeyondgrades (despite reaching SG only last nite 😆) It is definitely an eye-opener learning on the updates of how major companies are hiring and what attributes employers are looking for besides just the grades.. Creativity, Curiosity, Resilience, Problem-Solving skills... And looking thru the CV for the strengths and not work experience... Most importantly, listen to your child on what they are passionate about and the path that they would like to pursue... instead of making the decisions for them as parents (with the reason "I know what's best for My kid 😬) Glad to have met and chat with amazing individuals including Senior Minister of State Chee Hong Tat, Mdm Wan May Ang, Partner, Egon Zehnder Executive Recruitment & Global Management Consulting and Charmaine Seah, one of the founders of #lifebeyondgrades & her amazing, friendly team 😊❤️. #purposefuldigitalcommunity #caringcommunity #self #futureready #grit #careforward #lifebeyondgrades #skillsbeyondgrades #embracetechnology #futurereadyskills #mentalhealth #GeniusIQPositiveParenting #HowToHelpYourChildScore100 % #HowToScoreInSchoolAndInLife #InstantConfidenceBooster #PositiveParenting #PositiveHappyConfidentKids
My sweet and beautiful mama put together the most PERFECT baby shower for us 👶🏼💕 it was such a fun day with so many of the amazing people in my life 🙏🏼 HUGE thank you to my mama for all the fun goodies, games & experience she put together ✨ I felt SO loved 💓 and I’m extremely grateful to have such loving humans in my life. That don’t just care about me & Zach...but also already love and care so much for Baby Zoie 👶🏼💖 Thank you Mama Moo, I love you oodles 😘 I Hope to be the Mama that you’ve always been to me 🙏🏼💕 @laurenkay10 • • • #hairbykelsie #babyshower #32weekspregnant #pregnancy #pregnantandperfect #pregnancyfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #babygirlclothes #babygirlnursery #babygirlshower #babyshowergirl #forever21 #charmingcharlie #renohair #renohairstylist #pregnanthairstylist #babyshowergoals #zoiekay #lovemymama #pinkeverything #thankful #westernfashion #twistedfork #positiveparenting #pregnantlife #babyshowerideas #stylishbump #bffmama
//Baby Play - Mirrors\\ . I recently pulled our floor length mirror off the wall and put it at Baby P’s level to see what he would do. Let me tell you - he loved it! He watched himself, smiled, reached out, and tried to imitate Big Sis’s movements. . Why mirror play is so wonderful for baby: 1. Promotes Concentration. 2. Promotes Visual Tracking. 3. Promotes social development as he interacts with you/siblings. 4. You can begin to point and talk about his body parts. . . . #babyplay #babybrother #playenthusiasm #earlychildhood #letthembelittle #unschooling #babyblog #newbaby #momblog #slpmom #babyfun #positiveparenting #sensoryplay #baby #5monthsold #mirrors #mirrorplay
Still learning this one, but getting there....
So important, the messages we communicate to little people. They internalize directly, and they are literal. They can’t buffer, like we can. Make sure to communicate kindness and acceptance at each turn... along WITH the limits and expectations. 💚
We are gearing up for our first official #smallbusinesssaturday in our new space at Bushbaby! Join us for a 10am #signandsing , a visit with Santa in the Little Explorer Room and more goodies to be shared soon! 💙 Make an effort to #shopsmall this holiday season!
next page →