#ramadan2018

582,209 posts

Loading...
Focus on one good blessing currently in your life. It could be the love your family gives you, the peace inside your home, your beautiful children, your good health, your book collection. Zoom in on this particular blessing of yours today. Think about it often – how it makes you feel, the past enjoyment it has given you, and the times you still have to enjoy it. Grateful people are happier people, and less prone to stress and depression. ~sample Day 344 of the #HappinessEveryDay Book & App LINK IN BIO
О сын Адама! Прежде чем поднять руки к Небу и просить у Всевышнего того, чего у тебя ещё нет, ты опусти их и поблагодари Его за то, что Он даровал тебе, хоть и не обязан был. ⠀ ⠀ ⠀ #Ислам #РелигияИслам #Истина #Куран #Коран #мусульманин #мусульманка #хиджаб #Рамадан #Пост #ифтар #доброта #искренность #иман #islam #muslim #muslimah #iftar #ramadan #ramadan2018 #iloveislam #islamismyway #islamisbeautiful #islamic #islamicart #patience #iman #ihlas #deen
Who said this is for 3 people? 😏
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ طه . (Sahih International) Ta, Ha. . -Sura Ta-Ha, Ayah 1 . مَا أَنْزَلْنَا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ لِتَشْقَىٰ . (Sahih International) We have not sent down to you the Qur'an that you be distressed . -Sura Ta-Ha, Ayah 2 . إِلَّا تَذْكِرَةً لِمَنْ يَخْشَىٰ . (Sahih International) But only as a reminder for those who fear [ Allah ] - -Sura Ta-Ha, Ayah 3 . تَنْزِيلًا مِمَّنْ خَلَقَ الْأَرْضَ وَالسَّمَاوَاتِ الْعُلَى . (Sahih International) A revelation from He who created the earth and highest heavens, . -Sura Ta-Ha, Ayah 4 . الرَّحْمَٰنُ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوَىٰ . (Sahih International) The Most Merciful [who is] above the Throne established. . -Sura Ta-Ha, Ayah 5 . لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا وَمَا تَحْتَ الثَّرَىٰ . (Sahih International) To Him belongs what is in the heavens and what is on the earth and what is between them and what is under the soil. . -Sura Ta-Ha, Ayah 6 . وَإِنْ تَجْهَرْ بِالْقَوْلِ فَإِنَّهُ يَعْلَمُ السِّرَّ وَأَخْفَى . (Sahih International) And if you speak aloud - then indeed, He knows the secret and what is [even] more hidden. . -Sura Ta-Ha, Ayah 7 . اللَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ ۖ لَهُ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَىٰ (Sahih International) Allah - there is no deity except Him. To Him belong the best names. . -Sura Ta-Ha, Ayah 8 . #Islam #IslamicQuotes #IslamicQuote #Deen #QuranQuotes #QuranVerses #Quran #IslamicReminder #Jannah #Dawah #MuhammadSAW #ProphetMuhammad #Allah #Namaz #laillahaillAllah #Surah #AllahSWT #LoveIslam #InstaMuslim #Taqwa #Ummah #Hijab #Ramadan #ramadanmubarak 🌙 #ramadan2018 #ramadanmubarak #instamuslim . Ⓘⓢⓛⓐⓜ④ⓟⓔⓞⓟⓛⓔ
Subhan Allah everytime I hear it I remember him, may Allah have mercy on his soul, Support his Organisation the @matw_project and donate insha Allah Follow us @praisebe2allah for Daily Reminders insha Allah Snapchat: Muslimvloggers ☝️ ☝️ ☝️ ☝️ #muftimenkfanpage  #supplicationsfromrevelation #dontcontaminate  #mouth  #muftimenk  #muftimenkofficial #motivationalmoments  #muftiismailmenk  #ramadanmuslim #ramadanmemes  #ramadannights  #ramadan2018 #reviveramadan #revivesunnah #imamshafi  #atheistmemes #wahajtarin  #wahajtarintz  #islamicpost  #memes #lessontolearn #mohammedsalah #mosalah #mohammedhadid  #mohammedhoblos #khabib #khabibnurmagomedov #nurmagomedov #alibanat
Pandan cheese . Siapa tergoda tengok lapisan cream cheese yang tebal pada lapisan kek lapis? 🙆 . Buat penggemar pandan, pernah try flavor pandan digabungkan dengan cream cheese? . Cuba sekali pasti nak lagi. Meh whatsapp kak L dan try macam mana . Gerenti sedap hingga nak repeat lagi 😆 . #Elzha #malaysia #viral #kek #keklapissarawak #keklapis #ctdk #raya2018 #rayacollection #rayaootd #biskutraya #biskutrayasedap #manisan #ramadan2018 #kitapunya #doorgift #dorgiftbajet #paskal #igreview #doorgiftexclusive #mentor #sentiasabersyukur #cintatiadaganti #munafik2 #polisevo2 #antapermana #ragaman #ekor #um07 #ultrasmalaya
nak diet ni kena jaga pemakanan betul betul.. ada yang baik, ada juga yang perlu dielakkan.. . ni antara makanan ringan yang boleh menggemukkan tau.. kita kena elak makanan yang berminyak, yang mengandungi kandungan gula yang tinggi dan sebagainya.. . nak coach guide korang tak?? 🤔 . . Klik link di bio ig utk program tahun 2019 . Coach putri 0143011349 #onlinecoachingdarirumah Online weight loss coach . . #weightlostchallengeonline #tipskurus #jomkurus #shawlmurahmalaysia #kurus #slim #tipsdiet #bajuraya #fitness #weightlostfast #sayanakkurus #raya2018 #siakapkeli #airasia #ramadan2018 #bajubesar #tv9 #bajubesarmurah #dietmudah #meletop #astroria #nealofarhijab #erafm #tipsdiet #noradanish #raya2018 #kurussihat #artismalaysia #turunlemak #eatclean
tau tak dengan senaman ni boleh buat kita lebih berdisiplin kalau ikut cara yang betul.. bukan saja perlu ikut cara pergerakan senaman, malah kita perlu ada jadual untuk perjalanan pengurusan senaman yang teratur.. kita perlu pandai membahagikan masa untuk bersenam.. . dengan adanya teman 🤙, ia juga mampu membantu kita untuk membuat senaman dengan konsisten dan lebih bersemangat 💪 . . Klik link di bio ig utk program tahun 2019 . Coach putri 0143011349 #onlinecoachingdarirumah Online weight loss coach . . #weightlostchallengeonline #tipskurus #jomkurus #shawlmurahmalaysia #kurus #slim #tipsdiet #bajuraya #fitness #weightlostfast #sayanakkurus #raya2018 #siakapkeli #airasia #ramadan2018 #bajubesar #tv9 #bajubesarmurah #dietmudah #meletop #astroria #nealofarhijab #erafm #tipsdiet #noradanish #raya2018 #kurussihat #artismalaysia #turunlemak #eatclean
petang-petang ni kalau minum air kelapa memang nikmat uolls 😋 . korang tau tak, air kelapa ni banyak khasiat dan elok untuk kesihatan tau.. air kelapa ni kaya dengan nutrien penting yang badan kita perlukan tau.. . air kelapa ni boleh bantu kita untuk kurangkan berat badan, boleh dapatkan kulit yang cantik, licin dan halus juga tau.. banyak lagi la khasiat air kelapa ni.. bukan saja baik untuk kesihatan, nak cantik pon boleh juga tau 😍 . . Klik link di bio ig utk program tahun 2019 . Coach putri 0143011349 #onlinecoachingdarirumah Online weight loss coach . . #weightlostchallengeonline #tipskurus #jomkurus #shawlmurahmalaysia #kurus #slim #tipsdiet #bajuraya #fitness #weightlostfast #sayanakkurus #raya2018 #siakapkeli #airasia #ramadan2018 #bajubesar #tv9 #bajubesarmurah #dietmudah #meletop #astroria #nealofarhijab #erafm #tipsdiet #noradanish #raya2018 #kurussihat #artismalaysia #turunlemak #eatclean
The bridal henna design that stole everyone's heart! Originally inspired from @sonamistry_mahendi , when I saw her work I knew I had to recreate it. I had zero expectations as to be honest, I did have my fair share of doubts over how will this turn out in a single piece. The fact that I had to recreate it with my own design motifs was the toughest thing to play with. Any line/motif that goes out of balance ruins the essence of the design and the theme. • So glad that my hard work paid off. • • • How many of you think that the powder pink lehenga of this bride looks straight out of some fairytale? 🌸 #HennaByTaj #eid #eidmubarak #eidcollection #eidhenna #ramadan #ramadan2018 #eid2018 #henna #wedding #bride #bridal #bridalhenna #bridesmaids #brides #indianwedding #mehendi #shaadi #festival #tajmahalhenna
Maa ➖Shaa ➖Allah ♥️🦋♥️🦋♥️🦋♥️🦋♥️ ➖➖➖➖➖➖➖➖➖ Nikutakie Rehma na Amaani za Mola ziwe Juu yako ndugu yangu, Nakuhusia na kuiusia Nafsi yangu, Tujiandae Maisha ya Dunia ni Sehemu tu katika vituo vya Safari ya Akhera, bado tunasafi ndefu sana inayotakiwa maandalizi Mola Wetu tujaaliye Mwisho Mwema @rajai6 ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️ 🖤🖤Islam means peace 🖤🖤🖤 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ #Allah  #rasoolallah  #salah  #jannah  #ramadan #ramadan2018  #peace  #practice  #arrehman #instaislam  #muftiismailmenk  #muslimworld #islami  #rightpath  #islamicquotes  #hadithoftheday #islamicreminders  #learnislam  #motivationalquotes #prophetmuhammadﷺ  #prophetpath #almighty_the_creator  #assalamualaikum
sis happy sangat2 harini.. stay positif ok guys 😘 . jom kita tanam azam baru utk tahun baru yg tak lama lg akan dtg.. . nak coach guide korg tak?? . . . Klik link di bio ig utk program tahun 2019 . Coach putri 0143011349 #onlinecoachingdarirumah Online weight loss coach . . #weightlostchallengeonline #tipskurus #jomkurus #shawlmurahmalaysia #kurus #slim #tipsdiet #bajuraya #fitness #weightlostfast #sayanakkurus #raya2018 #siakapkeli #airasia #ramadan2018 #bajubesar #tv9 #bajubesarmurah #dietmudah #meletop #astroria #nealofarhijab #erafm #tipsdiet #noradanish #raya2018 #kurussihat #artismalaysia #turunlemak #eatclean
hi semua ☺️ ni menu lunch coach putri.. klau nak berat badan kekal seimbang, kita pon kne kekalkan cara pemakanan yg sihat.. yg penting nasi tu jgn skip tau dlm menu diet seharian kita ye 😉 . Klik link di bio ig utk program tahun 2019 . Coach putri 0143011349 #onlinecoachingdarirumah Online weight loss coach . . #weightlostchallengeonline #tipskurus #jomkurus #shawlmurahmalaysia #kurus #slim #tipsdiet #bajuraya #fitness #weightlostfast #sayanakkurus #raya2018 #siakapkeli #airasia #ramadan2018 #bajubesar #tv9 #bajubesarmurah #dietmudah #meletop #astroria #nealofarhijab #erafm #tipsdiet #noradanish #raya2018 #kurussihat #artismalaysia #turunlemak #eatclean
12 Jenis Tips yang simple yang boleh kita Follow Up dan tukar menjadi Hobi harian kita! Nak kurus kena buang Encik M baru kita semangat nak kurus. And ambil kata-kata negativ tu jadi pembakar semangat kita. . Klik link di bio ig utk program tahun 2019 . Coach putri 0143011349 #onlinecoachingdarirumah Online weight loss coach . . #weightlostchallengeonline #tipskurus #jomkurus #shawlmurahmalaysia #kurus #slim #tipsdiet #bajuraya #fitness #weightlostfast #sayanakkurus #raya2018 #siakapkeli #airasia #ramadan2018 #bajubesar #tv9 #bajubesarmurah #dietmudah #meletop #astroria #nealofarhijab #erafm #tipsdiet #noradanish #raya2018 #kurussihat #artismalaysia #turunlemak #eatclean
next page →