#salamjumaat

533,924 posts

Loading...
Rasulullah SAW sentiasa tersenyum sedangkan bagindalah yang paling banyak dan hebat diuji... Moga segala ujian dunia mendekatkan kita pada pencipta. Tsumma Ila Ruuhi Hubabah Maryam Binti Mustafa BSA.. Bisirril Fatihah... โค #SalamJumaat #Sholawat #MTDM
Salam Jumaat semua! . Kami share ayat 68-69, Surah An-Nahl berkenaan kelebihan madu sebagai ubat bagi pelbagai penyakit. . Dah tertulis dalam Quran. Hmm..jadi perlu ke untuk kita berfikir panjang lagi? Renung-renungkan.. ๐Ÿ˜Š . ๐Ÿ healthy, ๐Ÿ pretty, be PREMIER. . . #premierseries #kelulutshots #collagenshots #madu #kelulut #madukelulut #honey #trigona #sayajual #jual #malaysia #kualalumpur #singapore #brunei #indonesia #sabah #sarawak #stockist #agent #dropship #glowglowing #healthyfood #supplements #foodsupplement #beautysupplement #cantik #nakcantik #sihat #naksihat #salamjumaat
Allahumma aamiin.. Bismillah, Jum'at Mubarak! Selamat pagi sahabatku semuA๐ŸŒ… Jangan lupa awali hari ini dengan Bismillah dan niatkan semua karena Allah ya. . Semoga apa yang kamu mohonkan hari ini bisa terkabul. Aamiin. โ™ฅ๏ธ #salamjumaat #banyakygakuperlajarisemlam
Assalaamualaikum Salam Pagi Jumaat Penuh Barakah Untuk Semua. Semoga dalam Rahmat Allah sentiasa. Ikhlas dari: Kak Huda. #vitaminawetmuda #salamjumaat #terapiinstagram #jumaat #ILoveAllah #pengedarshakleekl #likeforlike #ajimaura #shakleekl #shakleezoonegara #bazaarpaknil #sifuvitamincantik
Good morning.. #dontskipbreakfast #nasilemakckakak #salamsyg #salamjumaat #salamdoa ๐Ÿ˜Š Allahumma solli ala Sayyidina Muhammad wa aala ali Sayyidina Muhammad ๐Ÿ–ค
Morning bosku #breakfatstime ๐Ÿ˜‹ #salamjumaat
Happy Birthday to Dearself ๐ŸŽ‚ #turn20 #salamjumaat
Camera #nova2lite #huawei .. xpayah tambah effect dh .. effect ori jak dh mcm apa ๐Ÿคฃ๐Ÿ˜‚๐Ÿ’• Morningg โš˜ #salamjumaat ๐Ÿ’•
Salam Jumaatโค (Snippet from 'The Art of Letting God' book) #salamjumaat #theartoflettinggodbook
ุงูŽู„ุณูŽู‘ู„ุงูŽู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุงุชูู‡ู๐ŸŒท dan Selamat Sejahtera ๐Ÿ˜Š . . Jom pagi2 ni kita berselawat ke atas Nabi Muhammad SAW dahulu sebelum memulakan kerja agar urusan kerja kita dipermudahkan๐Ÿ˜Š . . #salamjumaat #jerungcharmsfarika #charmstarglowgallery #charmsgallery #charmsviral #charmsolekdanrawat #halalskincare
Menunggu giliran pulak si kentang nie ya... Kejap lagi giliran awak ..sabau menunggu.... Semoga rezeki kami berpanjangan...Aaminn #salamJUMAAT ...
ุงูŽู„ุณูŽู‘ู„ุงูŽู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุงุชูู‡ู๐ŸŒท dan Selamat Sejahtera ๐Ÿ˜Š . . Jom pagi2 ni kita berselawat ke atas Nabi Muhammad SAW dahulu sebelum memulakan kerja agar urusan kerja kita dipermudahkan๐Ÿ˜Š . . #salamjumaat #jerungcharmsfarika #charmstarglowgallery #charmsgallery #charmsviral #charmsolekdanrawat #halalskincare
Assalaamualaikum. Selamat Pagi Jumaat Penuh Barakah Buat Semua๐Ÿค— Allahummasolli 'alaa Saiyyidina Muhammad. #VitaminAwetMuda #salamjumaat #jumaat #jumaatbaraqah #thankgoditsfriday #pengedarshakleezoonegara #pengedarshakleekl #terapiinstagram #ajimaura #sifuvitamincantik
Assalamualaikum and Salam Jumaat semua๐Ÿ˜ "Mari berselawat ke atas Nabi Muhammad Rasulullah SAW. Semoga kita mendapat syafaat dan keberkatan daripadanya..." Aamiin. #cantiqaskincare #salamjumaat
Assalammualaikum dan salam jumaat semua ๐Ÿค— . Ok ke pagi ni? Hehe harap semuanya baik2 je ๐Ÿ˜‰ . Jangan lupa baca surah kahfi hari ni. Sebab ianya salah satu amalan sunat yang dilakukan pada hari jumaat. ๐Ÿ˜Š . @seri_ifah . #seribeauty #serisuperstar #serimyrezeki #salamjumaat #surahkahfi #amalansunnah #beawesome #beshine
Assalammualaikum semua ๐Ÿ˜˜ Semoga amalan kita bertambah dan juga rezki yg diberkahti Allah ๐Ÿ’–. Amiin #salamjumaat #doa #usaha #rezki
Assalamualaikum, salam jumaat, mulakan hari anda dengan senyuman mudah - mudahan segala apa dirancang akan dipermudahkan. Inshaallah, Anyway awal pagi ne saya nak keluar grocery cause kebetulan harine cuti so nak amik mood memasak untuk lunchtime. . . #selamatpagimalaysia #salamjumaat #happyfriday #anewchapter #mylifestyle #tgif #motivasipagi #healthyvibes #healthylifestyle #hidupsihat #inspirasihidup #positivevibes #positiveenergy #hidupsehat #menshealth #menslifestyle #roadtosuccess #instafamous #instagram #kualalumpur #selangor #malaysia
Good Morning โ˜€๏ธ #salamjumaat #dontforgettosmile #breakfasttime โ˜•๏ธ
Ya Fattah.. (Wahai Tuhan Yang Maha Pembuka..) Kalau lukisan ni menambat hati anda, bolehlah whats app saya di talian 0136031399 #salamjumaat #senikanvas #fineart #senikhat #seniislam #islamiccalligraphy #khatthuluth #asmaulhusna
Setiap penantian akan berakhir dengan penderitaan atau kebahagian kehidupan penuh dengan tanda tanya.๐ŸŒš . . #Salamjumaat
Laksa Johor here.... Sedekah membawa berkah.... #salamjumaat
Terima kasih pada yg pernah melukakn hati ini.. Dan aq masih boleh tersenyum lagi.. #salamjumaat #penghulusegalahari
Assalamualaikum selamat pagi #salamjumaat #rasyidahramli810
selamat pagi... mulakan kerja dengan niat yang baik dan hati yang ikhlas... #salamjumaat
๐ŸŒธ Assalamualaikum & selamat pagi Jumaat ๐Ÿ’‹ #salamjumaat
Salam jumaat. . . . . Salam menjemput rezeki. . . #alkahfi #anggunquotes #salamjumaat #769anggunstyleonline #rayahaji2018
Imam Hasan Al Basri mengatakan bahawa tawaduk itu adalah apabila kau keluar dari rumah dan tidak mendapati seseorang muslim melainkan dia lebih mulia dari kau. . Sabda Nabi SAW, "Barang siapa yang bertawaduk, Allah akan mengangkat darjatnya." . #SalamJumaat #DoakanSaya
Ustaz Sam pernah berkata bahawa pokok kelapa gading merupakan tempat tinggal bagi jin-jin . #salamjumaat
Usah tertawakan impian orang lain. Manusia tanpa impian tidak memiliki apa-apa. #SalamJumaat
The smell of coffee in the morning is ๐Ÿ’š #salamjumaat #coffeebreak
. ๐Ÿ’  TIPS REZEKI MENCURAH-CURAH DALAM MASA 7 HARI. . Paksa diri buat 7S ini tanpa gagal. . โ—† Solat di awal waktu & sentiasa pelihara aurat. . โ—† Solat Dhuha sebelum memulakan urusan bisnes/kerjaya. . โ—† Solat Tahajjud pukul 4 pagi - bercerita kepada ALLAH tentang perancangan bisnes/kerjaya, keinginan nak kaya & kemahuan akan nikmat dunia akhirat. . โ—† Sedekah walau sedikit. . โ—† Surah Al-Waqiah dibaca selepas Solat Isyak, untuk elak kemiskinan. . โ—† Sembang dengan mak ayah & pasangan setiap hari walaupun 5 minit, mohon kemaafan & keredhaan. . โ—† Seribu kali istighfar terutama ketika memandu untuk menyelesaikan urusan bisnes/kerjaya. . . #assalamualaikum #salamjumaat #jumaat #harijumaat #alkahfi #tipsrezeki #jomMUHASABAHdiri
Assalamualaikum ..selamat pagiโœŒโœŒโœŒ #salamjumaat #penghulusegalahari
Allah Taโ€™ala berfirman,ย โ€œKatakanlah, โ€œHai hamba-hamba-Ku yang malampaui batas terhadap diri mereka sendiri, janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya Allah mengampuni dosa-dosa semuanya. Sesungguhnya Dia-lah Yang Maha Pengampun lagi Maha Penyayang,โ€ (QS. Az Zumar: 53). . Ibnu Katsir mengatakan, โ€Ayat yang mulia ini berisi seruan kepada setiap orang yang berbuat maksiat baik kekafiran dan lainnya untuk segera bertaubat kepada Allah. Ayat ini mengabarkan bahwa Allah akan mengampuni seluruh dosa bagi siapa yang ingin bertaubat dari dosa-dosa tersebut, walaupun dosa tersebut amat banyak, bagai buih di lautan, โ€ (Tafsir Al Qurโ€™an Al โ€˜Azhim, Ibnu Katsir, 12/138-139, Muassasah Qurthubah). . Salam Jumaat ๐Ÿ˜‰ . ๐Ÿ“ท @projekflyt . #islamicquotes #hadith #alquran #salamjumaat #penghulusegalahari #Projekflyt
Solat berjemaah di masjid akan terasa susah kalau belum terbiasa. Puasa sunat akan terasa susah kalau belum terbiasa. Mengeluarkan sedikit harta untuk kebaikan akan terasa susah kalau memang tidak terbiasa. Semua amal kebaikan memerlukan kebiasaan, walau sekecil apa pun kebaikan tersebut jika kita tidak terbiasa memang akan terasa berat dan susah. Keberanian dalam memulakan sesuatu memerlukan mujahadah! Yakinlah Allah SWT akan bantu dan mempermudahkan jika kita bersungguh-sungguh dalam melakukan amal kebaikan. #salamjumaat
My breakfast today . Mihun Goreng + Teh O panas ๐Ÿ˜‹ . #salamjumaat #vivofoodiedoodie #vivophotography #vivomalaysia
Sebenarnya kan,setiap hari dalam hidup kita ni banyak je yang istimewa..tapi sayangnya kita ni kurang bersyukur dan menganggap ianya biasa-biasa je..banyak perkara yang berlaku,cuma kadang-kadang tu kita sendiri tak menyedarinya..So,marilah kita bersyukur selalu..hadap je lah,haaaa tepokkkk ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜Š . Salam Jumaat,ingatan untuk diri sendiri & u olls ๐Ÿ˜˜ . #salamjumaat #tgif #friday #selfie #senyum #hakaksenyum #hakakselfie #tepukkkk #jangankecamhakak #jangancaruthakak #jangancakaphakaktakpayung #dontjudge #doakanygbaikbaik #inshaallah #syukurselalu
start your day with bismillah. . . for men, do not forget to perform your Jumaat prayer. . . if u are really a man, prove it by going to masjid and solat jumaat. unless u are a "girl", then u can stay at home and sleep. . . for women, do not forget to perform your prayer as well. also, remind your man to solat jumaat. . . #salamjumaat #positivevibes #prayer #muslim #responsibility
Nice sharing from a friend...may benefit. Life must goes on. Be tough and believe Allah swt will always there for you. "Mintalah kepadaku, aku akan perkenankan"... #salamjumaat #zayandihati #ukhuwahislam #barakah #raudhahdihatiku #eimancare #hanieycreatives
senyum di pagi hari.. #salamjumaat
Salam jumaat buat semua umat islam!Pejam celik dah hari jumaat, jangan lupa follow kami untuk servis printing baju! โœจ๐Ÿ˜„ . . . jom whatsapp 0127995299 untuk survey harga printing yg korg nak !! . . . #tuahapparel #tuahprinting #tshirtprintingmurah #tshirtprintingmalaysia #salamjumaat
Good Morning & Salam Jumaat ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Š . May Allah Bless Uollsss Always ๐Ÿ˜˜ . #salamjumaat #perfumeku2u #stokistdexandraterbesarnegerisembilan
Salam Jumaatโ˜บ Bismillah.. Hadits riwayat Ath-Thabrani dan Al-Baihaqi โ€œMencari rezeki yang halal adalah wajib apabila sudah melaksanakan ibadah fardhu.โ€ ุนูŽู†ู’ ุนูู…ูŽุฑูŽ ุฑูŽุถููŠูŽ ุงู„ู„ู‡ู ุนูŽู†ู’ู‡ู ู‚ูŽุงู„ูŽ:ุณูŽู…ูุนู’ุชู ุฑูŽุณููˆู„ูŽ ุงู„ู„ู‡ู ุตูŽู„ู‘ูŽู‰ ุงู„ู„ู‡ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ู‡ู ูˆูŽุณูŽู„ู‘ูŽู…ูŽ ูŠูŽู‚ููˆู„ู:ู„ูŽูˆู’ ุงูŽู†ู‘ูŽูƒูู…ู’ ุชูŽุชูŽูˆูŽูƒู‘ูŽู„ููˆู†ูŽ ุนูŽู„ูŽู‰ ุงู„ู„ู‡ู ุญูŽู‚ู‘ูŽ ุชูŽูˆูŽูƒู‘ูู„ูู‡ู ู„ูŽุฑูŽุฒูŽู‚ูŽูƒูู…ู’ ูƒูŽู…ูŽุง ูŠูŽุฑู’ุฒูู‚ู ุงู„ุทู‘ูŽูŠู’ุฑูŽ, ุชูŽุบู’ุฏููˆ ุฎูู…ูŽุงุตู‹ุง ูˆูŽุชูŽุฑููˆุญู ุจูุทูŽุงู†ู‹ุง. Dari Umar Radhiyallahu โ€˜anhu, ia berkata: Aku pernah mendengar Rasulullah Shallallahu โ€˜alaihi wa sallam bersabda: โ€œKalau kalian bertawakkal kepada Allah dengan sebenar-benar tawakkal, maka niscaya Allah akan memberikan kalian rezeki sebagaimana Allah memberi rezeki kepada burung; ia pergi pagi hari dalam keadaan perutnya kosong, lalu pulang pada sore hari dalam keadaan kenyangโ€. [HR Tirmidzi, no. 2344; Ahmad (I/30); Ibnu Majah, no. 4164] #salamjumaat #bismillah #technician #dentallab
Moga dipermudahkan urusan kita hari ini, dibukakan pintu rezeki dan segala pintu kebaikan buat kita semua, Amin โ˜บ๏ธ #salamjumaat #whatthefoxsay #foxlegacy #sneakersmurah
#Repost @hj_zaizai_ (@get_repost ) ใƒปใƒปใƒป ๐Ÿ’™๐Ÿ’™ Masya Allah Allahumma sholli 'ala Muhammad wa 'ala ali Muhammad #salamjumaat #jumatberkah
#Assalamualaikum #SalamJumaat yang indah. Mulakan dengan #Bismillahirahmannirahim #Alhamdulillah 3 hari sedut ilmu di sini.
Assalamualaikum Selamat Pagi!!! Perbanyakkan selawat di pagi Jumaatโค๏ธโค๏ธโค๏ธ #Salamjumaat #salamjumaatpenghulusegalahari
mulakan kerja dgn senyuman. baru kerja lebih semangat.๐Ÿ˜Š #salamjumaat
Salam Jumaat ! . . #hazped #salamjumaat #jumaat
Salam Jumaat.Selamat Pagi ๐Ÿ’• #hello #enjoyday #salamjumaat
Selamat pagi sanak .. semoga hari ini lebih baik dari semalam #salamjumaat #penghulusegalahari #selamatpagibukittinggi #jamgadang #kotayangindah #kotayangsejuk
Assalamualaikum..selamat pagi ampa!๐Ÿ˜˜ Dah breakfast ke belom??kami bru nk makan...so jemput makan tau๐Ÿ™ˆ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹ . . . #assalamualaikum #selamatpagi #salamjumaat #jomsarapan #rotiteluqcheese #sedapbaqhang #penangites
#Salamjumaat เน€เธ›เธดเธ”เธฃเน‰เธฒเธ™เนเธฅเน‰เธงเธ™เนˆเธฐเธ„เนˆเธฐ เน€เธ”เนˆเธงเนเธกเนˆเธ„เน‰เธฒเน„เธฅเนˆเธ•เธญเธšเธญเธดเธ™เธšเนŠเธญเธ„เธ—เธตเนˆเธ„เน‰เธฒเธ‡ เธ•เน‰เธญเธ‡เธ‚เธญเธญเธ เธฑเธขเธญเธขเนˆเธฒเน€เธซเธงเธตเนˆเธขเธ‡เธ™เนˆเธฐเธˆเธฃเน‰เธฒ๐Ÿ˜๐Ÿ˜˜
Harini Raja Segala Hari , Salam jumaat yeee.. Semoga Murah Rezeki Dan Permudahkan Urusan Harini . #salamjumaat #Shadespears
Assalamualaikum dan selamat pagi ๐Ÿ˜ Salam jumaat semua. Semoga urusan harini berjalan dengan baik. Ehem. Sale berakhir ahad ini ya. Jangan tunggu lama2 yaaaa ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ #assalamualaikum #salam #salamjumaat #selamatpagi #goodmorning #haveagoodday #islamicclothing #islamicpost #bazarpaknil #mardinasafiyyahijab #abayaplussize #bajuplussize #muslimahapparel #muslimwear #muslimahsizebesar #sayajualmurah #lagisyantik
Selamat pagi guys and salam jumaat! ๐ŸŒธ . Okay sekarang admin nak bagi diskaun RM100 untuk customer yang beli atau pun booking iPhone 6s keatas dari kami. Valid sampai hari ahad ni je! ๐Ÿƒ๐Ÿปโ€โ™‚๏ธ๐Ÿ’จ . So, whatsapp admin sekarang dan lock harga ni cepat! โšก๏ธ . Whatsapp admin di 017-6686669 atau klik sahaja link di bio @areppe.gadget ๐Ÿ˜‰ . #iphonemurah #iphone6murah #KUALALUMPUR #johor #johorbahru #seremban #iphonemalaysia #iphone7murah #barangmurahmalaysia #barangmurah #malaysia #iphone6plusmurah #iphone5smurah #iphoneterlajakmurah #iphonetermurah #sepahtureunionlive #worldcup #russia #neymar #areppegadget #bazaarpaknil #feedbackareppe #salamjumaat #TGIF
Salam Jumaat kesayangan! Dah selawat ke belum pagi ni? Jom sama2 kita selawat ๐Ÿ’“ #seribeauty #raqibmajid #selawat #selawatraqibmajid #salamjumaat
next page →