#selamatharimerdeka2018

236 posts

Loading...
Ejen Ali Hari Merdeka. Happy Independence day Malaysia, be more Developed #selamatharimerdeka2018 #kemerdekaanmalaysia #kemerdekaanmalaysia2018
throw๐Ÿ”™''sorry yh klw ada yg aq x tag...aq x ingat๐Ÿ˜…" #selamatharimerdeka2018 #kitamerdeka #merdeka #tanggal31ogos #kitabebas #smkkuhara #smkkt
Penutupan Bulan Kemerdekaan๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ#selamatharimerdeka2018 #selamatharimalaysia #merdeka โœŠ #initumpahdarahku #malaysiaboleh
Reminiscing childhood memories, Malaysian style! Selamat Hari Malaysia ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ! #akuMalaysiaku #sayangimalaysiaku #malaysia #selamatharimerdeka2018 #selamatharimalaysia2018
Quayer sempena hari merdeka๐Ÿ˜Š . . . Alhamdulillah johan quayer tahun 4๐Ÿ˜Š #johan #selamatharimerdekamalaysiaku #selamatharimerdeka2018
MENCARI WIRA Berkurun kita berburu mencari makna kata Berkurun kita keliru mengenal makna wira: Jebat dan Tuah, siapa patut dipuja? Lemas kita dilanda curiga Antara setia dengan pembela Selamanya wira dinilai oleh masa Selamanya wira dicanai kuasa Selamanya wira dinobat oleh harta Akhirnya wira entah dimana Di depan kita pengkhianat bangsa Bangunlah dari lena khayalan Kita kembalikan kata pada lidah Kita pulangakan pandang pada akal Kita keringkan rajuk pada tindakan Akal tak pernah mengalah kalau diajak bertelagah Tapi selamanya kita mematikan akal Kerana akal membijaksanakan manusia Dan si bijak tidak perlu hidup Seperti wajarnya budak ditikam Atas kebijaksanaan yang mengancam (Ahhhh ! sejarah todak kerap sangat berulang) Marilah kita didihkan akal Mentafsir kata dengan sempurna โ€“ ada waktunya berontak itu keji โ€“ ada waktunya berontak itu suci โ€“ ada waktunya berontak itu cemar โ€“ ada waktunya berontak itu samara Berubah musim beralih sikap Bertukar pimpin bersalin harap Tapi pejuang tidak pernah terpuja Tika darahnya mengucur seksa matanya dicungkil buta Tangannya diikat waja kakinya dirantai sula Dan kita mengulangi keanehan Berebut menabur bunga dan pandan Di dada mereka setelah kematian Sesal hanya datang sekali Tapi seksanya sepanjang hayat Lukanya berparut berabad-abad #SelamatHariMalaysia2018 #SelamatHariKebangsaan2018 #SelamatHariMerdeka2018 #KekalTenang #MembingkaiMuafakat #MelaksanaReformasi #MajuBersama #N46PelabuhanKlang
TB 310818@Putrajaya .. sambut merdeka โ˜บโ˜บ #Selamatharimerdeka2018 #familytime
Hari ni ada sambutan hari merdeka dekat school nuโ€™man. Ibu sempat sedia baju ja,aksesori takdan anak oiii. Apa pun enjoy nuโ€™man. #selamatharimerdeka2018 #numanharits
STRAIGHT CUT JEANS Straight Cut Jeans Is Now Back On Demand ! Ramai yang tunggu stok ni masuk and is very rare stok , rugi kalau tak grab sekarang sebelum melepas! stok x banyak ada 100 pcs lebih sahaja , grab it cepat tau korang ! . warna #bluejeans sahaja size available 32-44โ€ . Material Jeans Memeri . Ukuran . *tag 32* Pinggang 32"-34" Punggung 36"-42" Peha 22"-28" Labuh 36.5" . . . *tag 34* Pinggang 34"-36" Punggung 38"-44" Peha 24"-30" Labuh 36.5" . . . *tag 36* Pinggang 36"-38" Punggung 40"-46" Peha 26"-32" Labuh 36.5" . . . *tag 38* Pinggang 38"-40" Punggung 42"-48" Peha 28"-34" Labuh 38" . . . *tag 40* Pinggang 40"-42" Punggung 44"-50" Peha 30"-36" Labuh 38" . . . *tag 42* Pinggang 42"-44" Punggung 46"-52" Peha 32"-38" Labuh 38 HARGA RM40 Postage 1 pcs RM8 sm RM11 ss #happy #onlineshopping ๐Ÿ’ž WHATSAPP : 011-1686 4492 @ KLIK LINK WHATSAPP DI BIO #skinnyjeansmalaysia #fitjeans #jeanfit #skinnyfit #jeansmurah #jeanslawa #jeanscantik #ootdmalaysia #greyjeans #instashop #trustedseller #night #smiling #jeansplussizemalaysia #jeansplussize #jeansplussizemurah #merdekake61 #selamatharimerdeka2018 #munafik2 #sayangimalaysiaku #flareskirt #sayang #lunch #mycrush #straightcutjeans
STRAIGHT CUT JEANS Straight Cut Jeans Is Now Back On Demand ! Ramai yang tunggu stok ni masuk and is very rare stok , rugi kalau tak grab sekarang sebelum melepas! stok x banyak ada 100 pcs lebih sahaja , grab it cepat tau korang ! . warna #bluejeans sahaja size available 32-44โ€ . Material Jeans Memeri . Ukuran . *tag 32* Pinggang 32"-34" Punggung 36"-42" Peha 22"-28" Labuh 36.5" . . . *tag 34* Pinggang 34"-36" Punggung 38"-44" Peha 24"-30" Labuh 36.5" . . . *tag 36* Pinggang 36"-38" Punggung 40"-46" Peha 26"-32" Labuh 36.5" . . . *tag 38* Pinggang 38"-40" Punggung 42"-48" Peha 28"-34" Labuh 38" . . . *tag 40* Pinggang 40"-42" Punggung 44"-50" Peha 30"-36" Labuh 38" . . . *tag 42* Pinggang 42"-44" Punggung 46"-52" Peha 32"-38" Labuh 38 HARGA RM40 Postage 1 pcs RM8 sm RM11 ss #happy #onlineshopping ๐Ÿ’ž WHATSAPP : 011-1686 4492 @ KLIK LINK WHATSAPP DI BIO #skinnyjeansmalaysia #fitjeans #jeanfit #skinnyfit #jeansmurah #jeanslawa #jeanscantik #ootdmalaysia #greyjeans #instashop #trustedseller #night #smiling #jeansplussizemalaysia #jeansplussize #jeansplussizemurah #merdekake61 #selamatharimerdeka2018 #munafik2 #sayangimalaysiaku #flareskirt #sayang #lunch #mycrush #loveyourself #skirtkembang
Terasa sgt kemerdekaan dia kan.ini kije anak hakak yg sulong.smgt dia mmg lain mcm..dgn hakak2 skali rs kusss smgt nk mrh ๐Ÿ˜’ #selamatharimerdeka2018 #inimalaysiakita #inicarakita #malaysiaku
"Dimana bumi dipijak, Disitu langit dijunjung," #selamatharimerdeka2018 #malaysiatanahairku #pendakisantaimalaysia
Starting my LSI or SIP with this group of havoc guys.. Hopefully this month i will get a lot of knowledge and experience.. @hanajabar @awinmdnoor @farkha_jabar @sh.fatenajwa @syxfieqx #makenewfriends #damaitiomanresort #vilagerstravelntour #selamatharimerdeka2018
Ya know i was supposed to post this on independence day unfortunely i didn't get to finish it in time. And it already past two days from the original day. However its never too late to say it rite? Happy belated merdeka.haha #selamatharimerdeka2018 #61tahunmerdeka #lovemalaysia โค๏ธ
STRAIGHT CUT JEANS Straight Cut Jeans Is Now Back On Demand ! Ramai yang tunggu stok ni masuk and is very rare stok , rugi kalau tak grab sekarang sebelum melepas! stok x banyak ada 100 pcs lebih sahaja , grab it cepat tau korang ! . warna #bluejeans sahaja size available 32-44โ€ . Material Jeans Memeri . Ukuran . *tag 32* Pinggang 32"-34" Punggung 36"-42" Peha 22"-28" Labuh 36.5" . . . *tag 34* Pinggang 34"-36" Punggung 38"-44" Peha 24"-30" Labuh 36.5" . . . *tag 36* Pinggang 36"-38" Punggung 40"-46" Peha 26"-32" Labuh 36.5" . . . *tag 38* Pinggang 38"-40" Punggung 42"-48" Peha 28"-34" Labuh 38" . . . *tag 40* Pinggang 40"-42" Punggung 44"-50" Peha 30"-36" Labuh 38" . . . *tag 42* Pinggang 42"-44" Punggung 46"-52" Peha 32"-38" Labuh 38 HARGA RM40 Postage 1 pcs RM8 sm RM11 ss #happy #onlineshopping ๐Ÿ’ž WHATSAPP : 011-1686 4492 @ KLIK LINK WHATSAPP DI BIO #legging #leggingdenim #leggingmurah #leggingmalaysia #leggingdenimmurah #leggingselesa #skinnyjeansmalaysia #fitjeans #jeanfit #skinnyfit #jeansmurah #jeanslawa #jeanscantik #ootdmalaysia #greyjeans #instashop #trustedseller #morning #smiling #loveyourself #jeansplussizemalaysia #jeansplussize #jeansplussizemurah #merdekake61 #selamatharimerdeka2018 #munafik2 #sayangimalaysiaku
Watching firework with a lot of curiosity and there was Bambam looking away 90% of the time. And Kakak PP in silent excitement. So much energy from this lot ๐Ÿ™„ #merdekafireworks2018 #fireworks #selamatharimerdeka #selamatharimerdeka2018 #motherhood #motherofthree
Wishing all Malaysians Happy 61st of Independence! #selamatharimerdeka2018 #iptrolite
Last, seni bunga! #floriaputrajaya2018 #selamatharimerdeka2018 #sayangimalaysiaku ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ
Cerita semalam.. PART 3 Ini je gambar mama.. sbb abah jd photographer.. Gitu ler kalau dengan anak kuasa 4! Jadi la.. dari tak de kan.. kan.. kan.. #floriaputrajaya2018 #selamatharimerdeka2018 #sayangimalaysiaku ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ
Cerita semalam.. PART 2 Ok kali ni budak kecik ni yg nak bergambar.. sbb masuk tempat sejuk! Kalau boleh semua sudut, semua tmpt dlm ni dia nak amik gambar. #floriaputrajaya2018 #selamatharimerdeka2018 #sayangimalaysiaku ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ
Cerita semalam.. PART 1 Ini je gambar yg sempat diambil, sbb budak kecik tu dah meragam nak berdukung memanjang sbb x charge bateri lg. #floriaputrajaya2018 #selamatharimerdeka2018 #sayangimalaysiaku ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ
MERDEKA !MERDEKA !MERDEKA !๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ . . Salam Patriotik ! Salam Kemerdekaan! Salam Jumaat buat Semua. . Walaupun kita berbeza pendapat tapi demi AGAMA, BANGSA dan TANAH AIR kita tetap Teguh berdiri di atas bumi TANAH TUMPAH DARAH yang sama kerana Disini Lahirnya Sebuah Cinta... . Selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke 61 ikhlas daripada Suzy Pakar Coway ๐Ÿ˜‰ . #SuzyPakarCoway #SelamatHariMerdeka2018 #SelamatHariKebangsaan
MERDEKA !MERDEKA !MERDEKA !๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ . . Salam Patriotik ! Salam Kemerdekaan! Salam Jumaat buat Semua. . Walaupun kita berbeza pendapat tapi demi AGAMA, BANGSA dan TANAH AIR kita tetap Teguh berdiri di atas bumi TANAH TUMPAH DARAH yang sama kerana Disini Lahirnya Sebuah Cinta... . Selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke 61 ikhlas daripada Suzy Pakar Coway ๐Ÿ˜‰ . #SuzyPakarCoway #SelamatHariMerdeka2018 #SelamatHariKebangsaan
Setting a new theme to all my social medias until 16 Sept to celebrate our beloved country, Malaysia. This year is extra special because it is the year Malaysia earned a new hope. โœจ Letโ€™s do our best to make a change to ourselves and our country. ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . #Malaysia #Malaysian #MalaysiaDay #MalaysiaNationalDay #Celebration #HeresToABetterMalaysia #BetterMalaysia #NewHope #Vector #VectorArt #Illustration #MalaysiaFlag #NewTheme #HariMerdeka #SelamatHariMerdeka2018 #Special #ILoveMalaysia
โ™ฅ๏ธSyukur Alhamdulillah penutup Merdeka dan bulan Ogosโ™ฅ๏ธ Cstmr bijak, Last day grab foundation RE skali ambik 2 kotak dgn set jampi. Semoga charms dpt memberi sejuta manfaat. Kenapa ramai yg bertukar dan setia dgn charms?? sbb produk charms HALAL JAKIM, lulus KKM dan LAB TESTED (usm). Subhanallah ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ nak order?? wasap wardah skrg www.wasap.my/60135931410 #sayangimalaysia #merdeka2018 #selamatharimerdeka2018 #charmscodmuaragenstokis
โ™ฅ๏ธSyukur Alhamdulillah penutup Merdeka dan bulan Ogosโ™ฅ๏ธ Cstmr bijak, Last day grab foundation RE skali ambik 2 kotak dgn set jampi. Semoga charms dpt memberi sejuta manfaat. Kenapa ramai yg bertukar dan setia dgn charms?? sbb produk charms HALAL JAKIM, lulus KKM dan LAB TESTED (usm). Subhanallah ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ nak order?? wasap wardah skrg www.wasap.my/60135931410 #sayangimalaysia #merdeka2018 #selamatharimerdeka2018 #charmscodmuaragenstokis
โ™ฅ๏ธSyukur Alhamdulillah penutup Merdeka dan bulan Ogosโ™ฅ๏ธ Cstmr bijak, Last day grab foundation RE skali ambik 2 kotak dgn set jampi. Semoga charms dpt memberi sejuta manfaat. Kenapa ramai yg bertukar dan setia dgn charms?? sbb produk charms HALAL JAKIM, lulus KKM dan LAB TESTED (usm). Subhanallah ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ nak order?? wasap wardah skrg www.wasap.my/60135931410 #sayangimalaysia #merdeka2018 #selamatharimerdeka2018 #charmscodmuaragenstokis
Memandangkan tiada puisi merdeka yang ditulis pada tahun ini, jadi kita post puisi dua tahun lepas...๐Ÿ˜Š BIARKAN DAMAI BERPANJANGAN Bacakan aku satu puisi riwayat cinta kasih abadi yang melata subur di persada budi menjadi keramat di bumi pertiwi. Alunkan aku irama kedamaian yang menyuburkan rindu pada ketenangan dan memghambat resah di medan kedaulatan lantas menyejukkan wajah bangsa gemilang. Lagukan aku syair nan merdu yang menghembus kehitaman debu moga palitan warna di halaman tanahku membentuk lukisan jiwa bersatu. Bisikkan aku amanat sang pahlawan tentang nilai sebuah kebebasan moga terganding restu sepanjang jalan dan jati diri pun takkan pernah hilang. Coretkan aku bingkisan harapan yang jernihnya tak dibayangi mimpi siang moga impian warisku di puncak bintang kan bisa kugapai kemas di genggaman. Titipkan aku doa sejauh jalan untuk kupudurkan gusar yang mencerlang moga derita tak kembali bertandang dan biarkan damai terus berpanjangan. Aidamarni Salleh Berita Harian 30 Ogos 2015 #repostpuisilama #puisimerdeka2015 #tahunnitaktulispuisi #selamatharimerdeka2018 #satukanjiwabangsabukansatukanagama #mogamalaysiakudipeliharaAllah
้žๅŒๅ‡กๅ“็š„่Š‚ๆ—ฅ๏ผŒๅฝ“็„ถ่ฆๆœ‰ๅฅฝๅ–็š„้ฅฎๆ–™ๆฅๅบ†็ฅไธ€ไธ‹ๅ’ฏ!! ็ฅๅคงๅฎถๅ›ฝๅบ†่Š‚ๅฟซไน๏ผŒ Selamat Hari Merdeka 2018!! I'm proud to be a Penangite, but I'm ever prouder to be a Malaysian! Let's celebrate for a better Malaysia, my fellow Malaysians!! #HappyIndependenceDay2018 #SelamatHariMerdeka2018 #ProudToBeAMalaysianIndeed #IcedChocolateTreatForThisSpecialDay #RiseToTheOccasion #BonApetite #TimeToCelebrateOurBetterLife
Semangat Patriotisme Perlu di jiwai, Bukan sekadar simbolik.. Pupuk semangat cintakan tanah air di kalangan kanak2. ๐Ÿ‘๐Ÿป Assalamualaikum & selamat Malam. ๐Ÿ˜˜๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ #SelamatHariMerdeka2018 #SayangiMalaysiaKu #KoleksiHannah
My little brother is way more patriotic than me. He's a patriot. I just fashion him... to make it... look everything cooler๐Ÿ˜œ #selamatharimerdeka2018 #31august2018 #malaysia
Malaysia 61 years of Independence ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พโค #proudtobemalaysian #malaysia61 #malaysialove #selamatharimerdeka2018 #61malaysiaku
Apa pun yg melibatkan Ahmad Fawwaz semua mak klasifikasikan sebagai terapi. . Pagi ni keluar seawal 7 pagi terus ke dataran tempat sambutan hari kemerdekaan peringkat N.Kedah. Menunggu perarakan yg hanya bermula pukul 9 lebih. Dari situ, dia belajar sikap sabar dan toleransi. Berdiri dan menunggu lama dlm crowd yg ramai serta panas matahari. . Seronoknya dia melihat perarakan dgn pakaian masing2 yg cantik terutama pasukan seragam tentera dan yg sewaktu. Yg dia tak dpt nak tengok ialah Sultan Kedah yg dari semalam dia dah google siap2, sebab agak jauh pentasnya. #anakautisme #selamatharimerdeka2018
New Arrival BAG HB3801 BONIA SERIES PRICE: RM49 POSTAGE FEE : 1KG (RM10 SELURUH MALAYSIA) MATERIAL : QUALITY ARTIFICIAL LEATHER LENGTH : 29CM BOTTOM WIDTH : 12CM HEIGHT : 20CM LONG STRAP : 100CM OPENING CLOSER : ZIP CONTENT A4 : YES GRED : AAA WITH BO FREE ITEM : KEYCHAIN #handbagmurah #pakaianmurah #pakaianborong #selamatharimerdeka2018 #floria18
Happy Independence Day! May our sovereign country remains a home of democracy, tolerance, and equality. Selamat Hari Merdeka Yang ke-61 . #HappyIndependenceDayMalaysia2018 #selamatharimerdekamalaysiaku #TanahAirkuMalaysia #SelamatHariMerdeka2018
Wishing all Malaysians Happy Celebrating Merdeka Day.. #31 .08.1957~31.08.2018 May our country prosper well in years to come with all the changes that are happening now... #malaysia61tahun #Merdeka2018 #SayangiMalaysiaku #SelamatHariMerdeka2018 #newmalaysia #proudtobemalaysian #sayaanakmalaysia #sericollections
Balik kja kol 3 ptg sempat tarik nafas je, terus masuk dapur masak..sebab dah lapor sgt..๐Ÿคฃ Ayam goreng kunyit panas2, petola tumis air n sambal belacan.. #mudahnyamemasakcarahanycarl #selamatharimerdeka2018
31/8 ~ โ€œThe Forgotten Heroโ€. . To most Malaysians, Major Wong Sing Nang may be just another Army Officer. But to us, heโ€™s our papa that has fought his life to give us the freedom, peace & harmony weโ€™re enjoying now. . This Merdeka is dedicated to the unsung heroes that have served the King & Country with full dedication & loyalty. . Selamat Hari Merdeka yang ke-61. ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ #SayangiMalaysiaku . #Repost @mymaybank with @get_repost ใƒปใƒปใƒป โ€œI love my country and I must live on,โ€ Major Wong Sing Nang (Retired), a patriot and survivor from the battle in 1977, persevere till the very end. This Hari Kebangsaan we want to honour our unsung heroes who placed the wellbeing of the country and community ahead of theirs. Maybank presents MYStories, a platform dedicated for Malaysians to share their untold stories. Watch the full video on Maybank Facebook (link in bio). . . . #MYStories #ForceofGood #Merdeka61 #SelamatHariMerdeka #SelamatHariMerdeka2018 #Merdeka #SayaAnakMalaysia #AnakAnakMalaysia #Malaysia #Malaysian #ProudToBeMalaysian #KitaPunya #BersatuTeguhBerceraiRoboh #BukaLaHati #SehatiSejiwa #KitaSama #MalaysiansUnite #Negaraku #TanahAirku #TanahTumpahDarahku #WarVeteran #CountryMan #Army #Soldier #Fighter #MyMaybank #MaybankMalaysia #Maybank
. . Semoga semangat kemerdekaan sentiasa membara di hati kita semua..๐Ÿ’“๐Ÿ’“ . MERDEKA! MERDEKA! MERDEKAAA!!๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ˜ . #merdeka #merdeka2018 #selamatharimerdeka #selamatharimerdeka2018 #happymerdeka #sayangimalaysiaku
Alhamdulillah.. Terima Kasih Puan Ain & keluarga kerana memilih Dโ€™Q Putra Homestay Melaka (Unit Amar) sebagai pilihan penginapan keluarga๐Ÿ˜ŠInsyaAllah moga bertemu lagi jika berkunjung ke Melaka๐Ÿก #dqputrahomestaymelaka #familyawesome #selamatharimerdeka2018 #homestayterbaikmelaka #homestayterbaikmalaysia #homestaymelaka #homestaybatuberendam #homestaymelakamurah #homestaymurah #kakijalanmelaka #kakijalan #melakatrip #malaysiatrip #malaysiahomestay #visitmelaka #visitmalaysia
#selamatharimerdeka2018 dari cik atie dan pokok di tepi pantai ๐Ÿ˜† #pantaicahayanegeri #piknik #familytime
Merdeka... Merdeka... Merdeka... #Selamatharimerdeka2018
Selamat menyambut hari kemerdekaan yg ke - 61 ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ. Hari Kebangsaan kami! Rakyat Malaysiaโค๏ธ. Kami adalah GenerasiKamariahGhani๐Ÿค—. #selamatharimerdeka2018 #generasikamariahghani #sepupusepapat #anakmerdeka
. . Semoga semangat kemerdekaan sentiasa membara di hati kita semua..๐Ÿ’“๐Ÿ’“ . MERDEKA! MERDEKA! MERDEKAAA!!๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ˜ . #merdeka #merdeka2018 #selamatharimerdeka #selamatharimerdeka2018 #happymerdeka #sayangimalaysiaku
Selamat hari merdeka buat semua mommies a! . . Jom kite ingat balik maksud2 warna di sebalik bendera negara tercinta kita..maklumla mcm akak ni banyak urat putus mmg pelupa saja! . .. Biru tua di sebelah kiri melambangkan perpaduan rakyat Malaysia yang berbilang kaum, bersatu padu serta berusaha dalam memajukan pembangunan ekonomi berasaskan sains dan teknologi canggih. . . Warna kuning pada lambang anak bulan dan bintang pecah 14 bermaksud kedaulatan Raja Berperlembagaan serta mendokong dan menghormati lunas-lunas perlembagaan dan falsafah Rukun Negara. Lambang anak bulan membawa maksud Islam sebagai agama rasmi negara sementara bintang pecah 14 menunjukkan perpaduan 13 buah negeri dan Kerajaan Persekutuan. . . Merah melambangkan keberanian dan bersedia dalam menghadapi segala rintangan dan cabaran dalam usaha meletakkan Malaysia sebagai sebuah negara maju. . . Manakala putih melambangkan kesucian, ikhlasan dan kesungguhan bagi mempertingkatkan ketahanan rakyat yang beradab, berkebudayaan dan berkeperibadian Malaysia. . . Slide sebelah untuk koleksi warna2 yg seakan bendera kebanggaan kita! #bfmom #makmakmenyusugojes #bajumenyususelak #blousemenyusu #blousemurah #bfjourney #blousemenyusu #ibumenyusubekerjaya #nozipnobutton #makmakmenyusu #ironless #bfmembers #selakje #cozylady #cozyladylover #selamatharimerdeka2018
Kita Merdeka Sayangi MalaysiaKu Tanah airku, Ini kita punya Sayangi MalaysiaKu Satu suara laungkan Merdeka! . Selamat menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-61 buat semua! ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พโค #selamatharimerdeka2018
JEGGING DENIM LAURA #feedbackcustomer . . material denim cotton strechable poket belakang sahaja . . Ukuran . . 28 Pinggang 28"-30" Punggung 30"-35" Peha 19"-22" Labuh 40" . . 30 Pinggang 30"-32" Punggung 34"-39" Peha 21"-24" Labuh 40" . . 32 Pinggang 32"-34" Punggung 36"-41" Peha 22"-25" Labuh 40" . . 34 Pinggang 34"-36" Punggung 38"-43" Peha 23"-26" Labuh 40" . . 36 Pinggang 36"-38" Punggung 40"-45" Peha 24"-27" Labuh 40" . . 38 pinggang 38"-40" Punggung 42"-47" Peha 25"-28" Labuh 40" . . 40 Pinggang 40"-42" Punggung 44"-49" Peha 26"-29" Labuh 40" . . 42 Pinggang 42"-44" Punggung 46"-51" Peha 28"-31" Labuh 40" WHATSAPP : 011-1686 4492 @ KLIK LINK WHATSAPP DI BIO HARGA RM40/1 pcs Postage RM8 sm RM11 ss Happy #onlineshopping All ๐Ÿคฉ #legging #leggingdenim #leggingmurah #leggingmalaysia #leggingdenimmurah #leggingselesa #skinnyjeansmalaysia #fitjeans #jeanfit #skinnyfit #jeansmurah #jeanslawa #jeanscantik #ootdmalaysia #greyjeans #instashop #trustedseller #morning #smiling #loveyourself #jeansplussizemalaysia #jeansplussize #jeansplussizemurah #merdekake61 #selamatharimerdeka2018 #munafik2 #sayangimalaysiaku
Selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke-61 buat semua rakyat Malaysia.. Moga negara kita sentiasa aman, makmur dn sejahtera.. Syukur sangat menjadi salah seorang rakyat Malaysia ..Merdeka !! Merdeka !!๐Ÿ˜ Butik @_dmimi buka seperti biasa hari ni 10pg - 7ptg .. Nak shopping dengan harga offer merdeka boleh walk in ramai2๐Ÿ˜˜ #selamatharimerdeka2018
Tak pandai sembang erti Merdeka 1957, because our parents are younger than the nation is at this point - . Maka siapalah kami untuk express sentiment hari Merdeka 1957. . In 2018, we are all about loving this beautiful land we call Malaysia, ala macam kita semua cakap sekarang - Sayangi Malaysiaku ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ . Sentiments have changed, our sayang for the country now is embracing all the quirks only we have . Kalau naik @malaysiaairlines from traveling abroad, they will greet us with - โ€˜To all Malaysians, welcome homeโ€™ . Exactly the feels of sayang we have towards Malaysia. Everytime, it feels like coming home. . So friends and family of fellow Malaysians, sayangi Malaysia kita, because only by loving what we share then can we start to appreciate things more. . Mana lagi nak dapat nasi ayam, cendol, tosai, mee rebus, char kuey tiaw, satay, pau, roti bakar telur goyang, nasi goreng pelbagai bangsa, durian, nasi dagang and paling penting nasi lemak (all in one breath) kalau bukan di - . Malaysia ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ . *disclaimer : the usage of food as Malaysian identity is metaphorical because we all love Malaysia way more than the food ๐Ÿ™Š (we hope so!)
Never more proud of our country than we are now... ๐Ÿ˜ Happy 61st Malaysia Selamat Hari Merdeka yg ke 61 buat semua rakyat Malaysia. . Sayangi Malaysiaku. . ๐Ÿ’•๐Ÿ’•๐Ÿ’• #selamatharimerdeka2018 #independenceday #sayangimalaysiaku #kitapunya
As we celebrate 61 years of independence, let us not forget how far we have come in order to enjoy the freedom we are having now. This yearโ€™s Merdeka Day definitely means a lot to most of us. Itโ€™s a new light to Malaysia, it represents hopes. Moreover, itโ€™s never easy to manage a land of different human races, religions and beliefs. There arenโ€™t many countries in the world with such cultural diversity. We are truly special and blessed. Let us continue to accept one anotherโ€™s differences with open hearts, respect each other with tolerance and fly our flag up high with pride and unity. Selamat Hari Merdeka, Malaysia! ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ . . . #illustration #illustrations #artstagram #art #artdaily #artwork #doodling #doodle #doodles #doodleoftheday #minimalist #paintlover #thedoodlingme #sayangMalaysiaku #malaysiamap #selamatharimerdeka2018
. Semoga semangat kemerdekaan masih membara di hati kita semua. . Hargai pengorbanan mereka sebelum kita yang berusaha untuk kemerdekaan yang kita dapat kecapi sekarang ini...๐Ÿ˜˜๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ . #merdeka #merdeka2018 #selamatharimerdeka #selamatharimerdeka2018 #happymerdeka #sayangimalaysiaku
. . Semoga semangat kemerdekaan sentiasa membara di hati kita semua..๐Ÿ’“๐Ÿ’“ . MERDEKA! MERDEKA! MERDEKAAA!!๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ˜ . #merdeka #merdeka2018 #selamatharimerdeka #selamatharimerdeka2018 #happymerdeka #sayangimalaysiaku
3/3 ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ . Itโ€™s Laundry Day Today. Itโ€™s Go To The Market Day Today. Itโ€™s Watching TV Day Today. Itโ€™s Sleeping Day Today. Itโ€™s Cuti Day Today. Paling syok, ITโ€™S TRAVELING DAY TODAY! - Whatever you do today, take care & safe travels! Happy Merdeka Day, Malaysia! Jom travel around Malaysia with us! ๐ŸŒŽ๐ŸŽ‰ - #ARBAtravel #SelamatHariMerdeka2018 #Malaysia
3/3 ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ . Itโ€™s Laundry Day Today. Itโ€™s Go To The Market Day Today. Itโ€™s Watching TV Day Today. Itโ€™s Sleeping Day Today. Itโ€™s Cuti Day Today. Paling syok, ITโ€™S TRAVELING DAY TODAY! - Whatever you do today, take care & safe travels! Happy Merdeka Day, Malaysia! Jom travel around Malaysia with us! ๐ŸŒŽ๐ŸŽ‰ - #ARBAtravel #SelamatHariMerdeka2018 #Malaysia
3/3 ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ . Itโ€™s Laundry Day Today. Itโ€™s Go To The Market Day Today. Itโ€™s Watching TV Day Today. Itโ€™s Sleeping Day Today. Itโ€™s Cuti Day Today. Paling syok, ITโ€™S TRAVELING DAY TODAY! - Whatever you do today, take care & safe travels! Happy Merdeka Day, Malaysia! Jom travel around Malaysia with us! ๐ŸŒŽ๐ŸŽ‰ - #ARBAtravel #SelamatHariMerdeka2018 #Malaysia
next page →