#sukamakan

227,612 posts

Loading...
Ayam Pedas Manis βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž– Untuk lihat video lainnya jangan lupa follow : @resepnyonya @rahasiadapurnyonya @godaandiet_ @nyonyabaking Tag teman kalian yaa, berbagi itu indah βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž– @endeus.tv #masak #resep #resepmasakan #masakanindonesia #sukamasak #lapar #masakan #sukamakan #resepmakanan #belajarmasak #reseprumahan #videomasak #indonesianfood #enak #hobimasak #masakansederhana #doyanmasak #makanan #jajanan #jajan #laperbaper #makananindonesia #makanterus
TOSAI LEBIH BAIK DARI ROTI CANAI? . "Coach, setiap pagi saya makan roti canai. Kalau tukar dgn tosai ok kan? Tosai tak banyak pakai minyak kan?" . Sebenarnya dulu pun saya ingat tosai sgt baik bila nak diet. Tapi, tau tak? Beza kalori tosai dgn roti canai cuma 50 kalori. . Yess, 50 kalori je bezanya. Kalau roti canai 300 kalori, tosai 250 kalori! Sama dengan 3 senduk nasi. Gulp....patut lah korang tak kurus2. 😁 . Ni baru tosai sahaja, belum makan dgn chutney atau kuah dhal. Takkan nak makan kosong je kan? . Kenapa tak banyak beza? Roti canai guna tepung gandum. Tosai pakai beras/tepung beras dgn kacang yg di blender. Saiz tosai pun lebih besar dari roti canai. Pernah ke anda makan tosai sebesar roti canai? Takde kan? . Habis yg dia bersihkan kuali guna air sampai berasap satu kedai tu ape cite? Yg tersejat tu bukan minyak. Tu air yg dia curah utk kurangkan suhu kuali. Tosai kena masak guna api kecik. Tak macam roti canai. . Sekarang dah faham? Kalau dah faham, buang tosai dalam list bila makan kat kedai ... Apetah lagi makan malam² camni... Makanlah benda lain. Tu pun kalau nak kurus lah. Kalau taknak, makan 10 keping tosai pun boleh. 😍 . . Nak lebih banyak tips turun berat? . Daftarkan diri anda dalam PROGRAM YOU CAN LOSE WEIGHT bersama saya. Boleh daftar kemasukan sesi Januari 2019.. Program ni laku cam roti canai.. Boleh letak nama dlm holding list bg yg betul² SERIUS NAK TURUN BERAT . . Klik link di bio ig details berkaitan program. . Coach Lin +60199195466 #teamckrosliza #loseweightonlinecoaching #brunei #johor #diet #sabah #kelantan #sarawak #kualalumpur #sihatdanbonusnyakurus #suriafm #airasiax #selangor #adegengsenangkurus #tv3 #kedah #kakidrama #kurusdenganselamat #kurus #kuruscepat #kurussihat #hidupsihat #makanansihat #coachpemakanan #healthylifestyles #menusihat #sukamakan #sukamasak #nakkurus #nakknakkurus
OK...OK...JANJI. HARI NI START DIET🎯 . Dah tau ke diet yg macam mana nak buat? Ke main hentam je? . Kalau tak tau cara apa nak guna utk diet, meh la follow coach. Komfem anda cun melecun bulan depan. Mesti best kan? . Macam mana nak daftar? > DM NAMA DAN NO TELEFON ANDA < > DM NAMA DAN NO TELEFON ANDA < > DM NAMA DAN NO TELEFON ANDA < . CEPAT! Pendaftaran sesi JANUARI akan ditutup tak lama lagi... . Coach @khu_aziz πŸ“²+60125406130 . #coachdiet #coachguidesampaiberjaya #coachdarirumah #coachturunberatbadan #coachkurus #kurustanpaberlapar #kurusdaripejabat #kurusdenganilmudanmentor #dietcoaching #dietcoach #weightlossjourney #weightlosschallenge #sukamakan #sukamasak #success
Selamat pagi rek gimana gimana udah hari senin aja ya... tetep semangat yg masih belum liburan 😁 Pagi ini Kami merekomendasikan bakso kikil seperti di foto ya rek, rasanya mantul banget, baksonya kerasa dagingnya, empuk kikilnya ditambah kuahnya berasa bumbunya ☺ ☺ . 🏑 daerah cerme lor πŸ’²Rp. 20.000 an . #makanan #kuliner #gresik #infogresik #bakso #enak #food #nusantara #jajanan #murah #breakfast #sukamakan #kikil #streetfood
ini ni gaes..solusi galau laper malam hari.. porsinya cukup..ga kebanyakaan..rasanya juga enak.. tempatnya cozy buat skedar ngemil atau makan berat temans.. rekomended bgt..😎πŸ’ͺ oe.. . #ricebowl #streetfood #streetfoods #streetfoodlover #ricebowls #bawadakupergi #bdp #sukajajan #sukamakan #menumakan #jajansemarang #semaranghits #semaranghitz @bawadakupergi.id #foodvideo #chicken #chickenrice #chickenbowl
Sayang banget kesininya malem padahal kalau siang bisa liat view dari lantai dua yang kayak di puncak. . Tapi malem malem juga tetep oke kok, bisa makan sambil nonton bareng. Must tryyy!! . . . #food #foodporn #foodie #foodlovers #foodpics #instafood #foodgasm #fooddiary #infokuliner #makanmakan #jajan #uploadmakanan #coffee #ngopi #delicious #jktfoodies #kuliner #kulinerjkt #doyanmakan #sukamakan #pecintamakan #pecintamakanan #doyanngunyah #doyanmakan #lemakbahagia #berandadepok #cafedepok #depok #kulinerdepok #nobardepok
Nahh kalau makanan yg 1 ini kalian pasti tau donk cabangnya sudah ada dimana sajaa.. Selain di Centre Point ada juga dong di Sun Plaza dan masih banyak cabang lainnya donkk.. Yapp @sushitei_medan BestttπŸ‘πŸ‘ β€’ β€’ β€’ βœ… Halal #haochek_medan #medaneating #hociakmedan #kulinermedan #kulinerindonesia #ilovefood #medanfoodlover #makananenak #makanenak #sukamakan #sukangunyah #seleramakan
BUKAN SENANG NAK BERMULA DAN MULAKAN LANGKAH YANG PERTAMA . . Pastinya tuan puan dah lama impikan untuk menurunkan berat badan. Cara nak turunkan pun dah memang tahu sejak dari dulu lagi. Tapi ... . Dah berapa kali cakap nak mula tapi sering tergoda dengan makanan yang sedap-sedap. Siang diet, malam dah ke laut. Akhirnya diet kecundang mula mengalah dan pasrah relakan berat semakin naik. . Mulakanlah langkah yang pertama. Lakukan perubahan setiap hari dan jadi lebih baik dari hari-hari yang sebelumnya. Bukan senang nak terus jadi sempurna, ikut kemampuan dan yang paling penting anda dah pun bermula. . Klik link di bio ig details berkaitan amalan pemakanan yg terbaikο»Ώ..πŸ’ͺ . Coach Lin +60199195466 . #teamckrosliza #loseweightonlinecoaching #brunei #johor #diet #sabah #kelantan #sarawak #kualalumpur #sihatdanbonusnyakurus #suriafm #airasiax #selangor #adegengsenangkurus #tv3 #kedah #kakidrama #kurusdenganselamat #kurus #kuruscepat #kurussihat #hidupsihat #makanansihat #coachpemakanan #healthylifestyles #menusihat #sukamakan #sukamasak #nakkurus #nakknakkurus
fruit rubix cube . . . Credit : Send DM me please!! ________________________________________ Kamu lapar? Atau kurang napsu makan? BERANI TAG TEMAN KAMU? Ganggu program diet mereka! . . Jangan lupa aktifkan notifikasi! . #jktinfo #wowkuliner #kuliner #anakjajan #wisatakuliner #kulinerjkt #kulinerjakarta #kulinerindonesia #kulinerbandung #gagaldiet #jajan #makanenak #kulineraddict #sukamakan #doyanmakan #instafood #makandonk #anakkuliner #makanbang #laper #indonesianfood #makanbesar #dietenak #gofood #mukbang #asmr
YEAR END SALE! ********************************* PEK 25 BIJI HANYA *RM10* (HARGA ASAL RM 15) PEK 50 BIJI HANYA *RM20* (HARGA ASAL RM 25) PEK 100 BIJI HANYA RM *RM35* (HARGA ASAL RM 40) ********************************* www.wasap.my/60199560566/nakmeatballpromo https://youtu.be/Aqn5rA0jpuc #meat #meatballs #sedap #makanan #bestgiler #selangor #foodhunter #cravingmeatballs #sukamakan #beboladaging #sharingiscaring #westernfood #sedapgiler #jommakan #seleramakan #shahalam #makansedap #daging #cubatry #frozenfood #sekalicubanaklagi #belanjamakan #uptownshahalam #rasapuashati #rsfirdausi #selangorku #asyikmakanje #selerakita #makanjela
@miekj1960 jadi post pertama kita ni Rasanya mantul, ramenya juga mantul πŸ˜† Slide 1 : Mie Jasio πŸ’° 40k Slide 2 : He Mie πŸ’° 40k Slide 3 : Lo Mie πŸ’° 40k πŸ“Jl. Kembang Jepun no. 48 Surabaya πŸ”“ Jumat - Rabu ⏳ 17.30 - 22.00 πŸ”’ Kamis ❌ Halal #kulinersurabaya #kuliner #sukamakan #kulinermalam #makan #makanan #mie #maknyus #foodblogger #surabaya #foodphotography #instafood Like & coment ya yg uda makan disini πŸ€—
Virgin Mojito by @hogwildwithchefbruno.serpong ! So freshhhhh.. segar dan nikmat banget minum mojito ini apa lgi saat terik matahari bersinar dgn terang dan panas.. minum ini bener" segerin pala dan yg pasti tenggorokan ditambah makan porknya yg super lezaatttt.. Must try! HOM.. NYAMMMM.. NYAMMMM.. 🀀 πŸ’΅: Rp 35,000 πŸ“: Ruko South Goldfinch SGA/039 The Springs , Summarecon Serpong . Tangerang 15332, Cihuni, Pagedangan, Tangerang, Banten 15332 πŸ“Έ: @sntiia #kulinercoy #musttry #hidupuntukmakan #laper #kulineraddict #kulinertangerang #kulinerenak #kuliner #makanenak #beverage #nyam #tasty #foodie #instafood #foodstagram #food Β #minumansegar #mojito #virginmojito Β #igfoods Β #yummyfood #sukamakan #likeforlike #likeforfollow #followforfollow #followme #instalike #like4like
Usia 46 tahun pun boleh turun berat dlm Surikurus! 😍 . . Umur sekadar angka.. semua pun boleh kurus in shaa Allah! Produk Herbalife & mealplan Surikurus terbukti berkesan.. ma shaa Allah!! ❀❀❀. . Jom dear 2 minggu je lg sebelum 2019! 😱 Bertindak sekarang! . . PROGRAM KURUS 30 HARI ❀ COACHING KURUS ONLINE MUDAH & BERKESAN πŸ€— β­• Turun berat 3-5kg β­• Group coaching wanita sahaja β­• Mealplan mudah utk kurus β­• Coaching group yg supportive β­• Kelas kurus online β­• Homework & food diary checking β­• Reward β­• 100% ONLINE & EFFECTIVE. . DAFTAR SEKARANG!! πŸ‘‡ Herbalife Coach Faizah +60127462341. . #teamsurikurus #herbalifemalaysia #herbalifecoachmalaysia #programkurus30hari
Setiap hari uolss semua mesti jgn pernah tinggal Dary Skinny Legs & Slimmy Body Tea tau kalau uolss nak sihat dalaman & cantik luaran! β€οΈπŸ’š . . RENDAM+MINUM = KURUS RENDAM+MINUM = ANGIN PUN HILANG RENDAM+MINUM = BOROI & BUNCIT LESAP RENDAM+MINUM = MEMBUANG TOKSIN RENDAM+MINUM = MELANCARKAN HAID Banyak lagi manfaat DARY TEATOX ni. Skinny PAGI Slimmy MALAM. . ❌ perlu diet ketat ❌ perlu bersenam ❌ perlu pil-pil berbahaya . . πŸ“² Whatsapp 0111-0577413 . #daryskinnylegstea #daryslimmybodytea #teatox #foodlover #sukamakan #cadanganmakan #teatoxmurah #legstea #codkuantan #tehdetox #legsteatoxmurah #slimmingtea #kuantancod #detoxtea #slimmingteatox #deliverykuantan #daryslimmingtea #nakkurus #teatoxmurah #detoxteakuantan #detoxteamalaysia #jk1mkuantan #jomkuruskuantan #jomkurus #tehkurus #tehkurusmalaysia #tehkuruskuantan #kakichantiq #dropshipdiperlukan #dropshipmalaysia #produkkurus
Alhamdulillah.. Perut boyeh sudahπŸ˜†πŸ˜†πŸ˜† #senyumsokmo # #malamminggu # #makanmalam # #makansedap # #sukamakan # #terbaikkk #
Nahh kalau makanan yg 1 ini kalian pasti tau rasanyaa... Yukk lah org #Medan yg lagi binggung mau makan apa dan dimana langsung aja ke Centre Point donkk.. Yapp @paradisedynastymdn BestttπŸ‘πŸ‘ β€’ β€’ β€’ βœ… non halal #haochek_medan #medaneating #hociakmedan #kulinermedan #kulinerindonesia #ilovefood #medanfoodlover #makananenak #makanenak #sukamakan #sukangunyah #seleramakan
We all have that one friend who always thinks about food πŸ˜›πŸ˜›πŸ˜› .... πŸ–πŸ·πŸ— Petting dragon in my belly 🐲 #food #eat #foodlover #hungry #friendship #friend #makan #sukamakan #workout #dancer #cooker #baker #lovetocook #lovetobake #goodshape
Yang ga suka Ama lobster, hidup lo ga sempurna men! Cc: @melbourne_fish_market ______________________________________________________ Pembaca/pendengar yang laper itu meninggalkan komentar. Yuk difollow yaπŸ”½πŸ”½πŸ”½ Follow @view.foodyummy Follow @view.foodyummy Follow @view.foodyummy #dilarangmakan Tag teman kamu ya 😊 #biarlapar #wowkuliner #laperbener #laperbaper #videomasak #dietmulaibesok #videomakan #makananmurah #videomakanan #gagaldiet #pesonakuliners #makananindo #belajarmemasak #makanbanyak #demenmakan #menurumahan #makananindonesia #djkattybutterfly #spicyfoodid #kulinernusantara #makanan #laperbanget #mukbangindonesia #makanbareng #sukamakan #marimakan #makananenak
GEDE BANGET KEPITINGNYA πŸ˜³πŸ‘πŸ» Ga cuma besar di cangkang, dagingnya juga super duper tebal dan masih segar manis. Duh, kalau yg ngaku suka kepiting harus banget coba ini. Dipadu sama saos padang level pedas (ada level ga pedas juga) dan jagung manis rebus bikin makan jadi tambah lahap. ------------------------------------------- Credit by : @mgdalenaf Food by : @kepitingmodus . . #makanpren ------------------------------------------- πŸ“ž WA 0878 7457 6698 ⏰ Buka toko 11.00 - 21.00 πŸ›΅ Pengiriman menggunakan gosend (wilayah jakarta, bekasi dan tanggerang) 🍚 Menerima pesanan nasi kotak, nasi liwet, dll πŸ“Ruko Baywalk LGM - H1 ( depan sea view 2 ) -------------------------------------------- #mukbang #foodasmr #eatingsounds #mukbangvideo #mukbanglovers #makan #sukamakan #makanan #lapar #makanmakan #ayambakar #bubur #pecintamakanan #ayam #makanyuk #makanmalam #jommakan #makananenak #makanmakanmakan #makanterusss #makananhits #makanapa #makanapahariini #lezatnikmat #kepiting #cumi #kerang #lalapan #udang
β˜†Mie...oh...Mie πŸ˜‹ @m.avenue β˜† . . "Satu hal penting tentang Cinta,jika kamu tidak mencintai dirimu sendri,maka tidak ada orang yang mencintaimu juga" . . πŸ“@m.avenue 🏠 Komplek Multatuli Blok FF Medan πŸ’°Mie Goreng Telur =Rp.18K/++ πŸ“„8/10 (Siapa bilang menu di cafe selalu mahal.disini @m.avenue Mie goreng telur ini uda murah,enak lagi,suka ama mie goreng ini mantul,asin pedas aromanya maknyus.udah enak,maknyus,murah tempatnya adem lagi guysπŸ˜‹) . . #noodles #miegoreng #telur #mavenue #multatuli #medan #lapar #carimakan #sukamakan #makanan #mie #kuliner #food #foodporn #foodsanddrinks #foodblogger #tasty
Spicy korean chicken πŸ” - Bahan2 : - 🐣 Drummet/chicken wings. 🐣 Tepung goreng bistari (i guna yg spicy baru rasa lagi kick pedas tu). 🐣 Blackpepper. 🐣 Serbuk cili. 🐣 Bawang putih (blender). 🐣 Cili kisar. 🐣 Lemon. 🐣 Madu. 🐣 Sos tomato. - Cara2 : - πŸ— Perap ayam dalam tepung goreng bistari. Caranya letak tepung dalam 2-3 sudu, sedikit blackpepper, sedikit bawang putih yg dikisar, masukkan sedikit air lepas tu gaul sebati. Perap dalam 10-15 minit macam tu. - πŸ— Salutkan ayam yg diperap tadi dalam tepung goreng bistari yg kering. Hangatkan minyak lepas tu terus letak ayam di dalam minyak goreng hangat tadi seperti hangatnya kasih abang terhadap adik ketika adik masih kurus dulu. - πŸ— Sangai bijan dalam kuali. Agak2 dh perang ketepikan bijan tu. - πŸ— Untuk sos pulak, tumis bawang putih yg dikisar tadi bersama cili kisar. Agak2 cili kisar dh garing letak serbuk cili 2-3 sudu. Nak pedas letak lagi banyak pon tadehal. Masukkan sos tomato, madu, gula, garam, air perahan lemon agak2 la ye kalau letak banyak sangat masam plak nanti jadi sour korean chicken plak bukan spicy 🀣 - πŸ— Agak2 sos dh gaul sebati sos tadi boleh la masukkan bijan yg disangai tadi bersama ayam yg dh siap digoreng tadi. Gaul2 sampai melekat betol2 sos dekat ayam tu. Nak tabur daun bawang lagi cantik nampak kombinasi kaler merah campur hijau gitu. I x letak sebab xde daun bawang kt rumah. Makan macam tu pon dh best dh πŸ˜‹ . Kredit: rozlyn farah diana . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454
Sweett + yummyyy... πŸ˜πŸ˜πŸ˜‹πŸ˜‹ By @tastemade . . Suka video kuliner ??? πŸ€”πŸ€” Klik tombol biru "Follow" yaa πŸ‘πŸ‘ πŸ‘‰ @viral.foods πŸ‘‰ @viral.foods Biar kalian langsung dapetin update video makanan viral terbaru yaaa gaisss 😜😜😜 . . #bakingcookingpemula #cakedankue #belajarbaking #doyancooking #doyanbaking #resepmomies #resepindonesia #resepdapurku #kumpulanresepmasak #doyanmakan #foodie #laper #lapar #bikingendut #sukamakan #makanterus #laperbaper #jajanan #cemilan #nomnom #kulinernusantara #birthdaycake
Kabsah lamb + arabic tea.. πŸ˜‹ #janjingamtekak #sukamakan
Perghhh hijau2 segarrr betul petai diaaa...sedapπŸ˜‹πŸ˜‹mantapp..gaul2 dgn sambal bilis perghhh bauu dia mmg πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸŒΆπŸ”₯πŸ”₯🀩🀩 Sambal mengilai..Ikan bilis petai cili api extra pedasπŸ˜‹ korg x akn menyesal laa mkn #sambalmengilaipetai Sbb mmg sedap! πŸ”₯πŸŒΆπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹ masak sepenuh hati tauu utk korg..supaya kesedapan sambal terasa di tekak & perut korg πŸ˜‹πŸ”₯🌢🌢🌢 . . #jommakan #Sambalpuakasambalhantu #dapurkaknis #keyangkanperutsuami #Resepimemikatsuami #masakkan #masak #kongsiresepi #makan #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #makanapa #masakapaariini #masaksendiri #sedapsangat #makanfree #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanan #makanankampung #makanmakanmakan #arkiteksambal
Satu porsi nasi 200 kalori.Gimana kalau kita ganti dengan sayur utk kebutuhan karbohidrat sobatku Gabung ya Senang Langsing Sehat Class Ada banyak yang di dapat -Ilmu pemakanan harian -Mealplan -Snacking -Intensive Coaching -Monitoring -Panduan Olahraga -Komunitas Group WA -Hadiah #coach .sofia68 #DietWithSofia πŸ“²+62 853 5513 7883 Silahkan beargabung lansing online class utk Desember exclusive class,personal intensive coaching Happy peserta,Program Berhasil Japri WA +62 853 5513 7883 . #coachSofia68 #DietWithSofia #Tipslangsing #Sukamasak #resepEnak #rahasiaKurus #sukamakan #KulinerMalang #kulinerjakarta #kulinerindonesia #kulinersurabaya #kulinerbandung #Kulotxxl #bajumurah #baju #bajukurung #bajucantik #bajuanak #bajumuslim #bajuimport #diet #dietsehat #dietalami #dietpadang #ollshoppadang
Top sAmbal yg di gilai ramai org 🀩🀩🀩🀩πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯ selalu jeee org repeat order #sambalhantu #sambalhantubilis ni ...restock jee habissss jee sambal hantu bilis ni..ramai cakap sedap! Sbb bilis diaaa rasaa ummmhhhh rangup! Korg mkn x berhenti πŸ˜‚πŸ˜‚ asyik nak ngunyahhh jeπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‚πŸ”₯ #sambalhantu ni mmg top! #sambalhantu ni sambal kering tauu..kalau malas nk masak lauk..korg mkn nasi dgn #sambalhantu ni pun dh bestπŸ˜πŸ˜πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ» rugi laa korg x cuba tu 😜 haaa! Sapa2 nk rasa ngidam tu boleh dptkan kat @arkiteksambal tau...pm utk order 0133468515 πŸ€³πŸΌπŸ“²πŸ“²πŸ“² sapa nk cod area shah alam pun boleh..postage tiap hari yaa 🚚 . #jommakan #Sambalpuakasambalhantu #dapurkaknis #keyangkanperutsuami #Resepimemikatsuami #masakkan #masak #kongsiresepi #makan #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #makanapa #masakapaariini #masaksendiri #sedapsangat #makanfree #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanan #makanankampung #makanmakanmakan #arkiteksambal
Mention temen kalian yang suka makan steak πŸ˜„ . . . Follow @kulinermania.id Follow @kulinermania.id . . . Beef steak with black pepper sauce by @lilykitc88 Bahan : 200 gr daging sapi 1/2 sdt garam 1/2 sdt lada hitam 2 siung bawang putih cincang 1 sdt saus tiram 1 sdt kecap asin Caranya: Campurkan semua bahan bumbu dengan daging sapi sambil ditusuk-tusuk dengan garpu agar bumbu meresap. Diamkan selama 30 menit. Masak daging sampai matang di dalam pan anti lengket yang telah diolesi butter atau minyak. . . Bahan sauce : 1/2 buah bawang bombay cincang 2 siung bawang putih cincang 1 sdt lada hitam 1 sdm saus tiram 1 sdm kecap manis 1 sdm bbq sauce 1/2 sdt garam 1 sdt maizena larutkan dengan air 50 ml air mineral Sedikit minyak untuk menumis Caranya : Tumis bawang bombay dan bawang putih lalu masukan saus tiram, kecap, saus bbq dan bubuk lada hitam sambil diaduk-aduk. Kemudian masukan air mineral dan garam. Terakhir masukan maizena yang telah dilarutkan dengan sedikit air. Masak saus sampai mendidih. Angkat. Siramkan saus lada hitam diatas daging steak. Selamat mencoba ya moms 😊😊 . . . . #kulinermania #steak #beefsteak #makanmalam #makansiang #reseprumahan #makananenak #makananhits #makananjakarta #sukamakan #makankenyang #makanpakereceh #lezatnikmat #jajananhalal #enakbanget #jajananhits #makanankekinian #martabakmanis #cemilankekinian #cemilanku #jajananenak #cemilanmalam #berbagiresep #resepmakanannusantara #menusederhana #reseproemahan #shareresep #resepsedap #fotomasak #reseplezat
Selamat malam lur,,telur.. pie,wes podo maem durung...iki lho mimin habis cobain menu barune @odeng_pk_bangsa menu barunya ikan P bakar,,,masuk sekali luur bt menu makan mlm..gak cuma itu Asem2 Bandengnya juga jooss,perpaduan blimbing wuluh & rempah2nya Pas sekali..apalagi bandengnya sudah bersih tanpa Duri satupun lho gaes,terus rasa Asem,pedes,gurih,& asinnya membuat mimin lupa akan hutang2 miminπŸ˜‚πŸ˜..pokok e jooss tenan..!!untuk ikan P bakar+nasi cuma 10rbu & asem2 17rbu saja #bandengcabutduri #odengpkbangsa #asem2bandeng #bandengbakar #kulinerkediri #kedirkulinerku #kulinermalam #demenmakan #sukamakan #demenmangan #ikanparibakar #gagaldiet #mysukamakan
. Special price on website & shopee Get it now! before it runs out . Price & Available Stock on Exclusive Online - www.semoetketjil.com (full diskon) - www.shopee.co.id/semoetketjil (free ongkir s&k berlaku) . Please follow our main account @semoetketjil . Offline JAKARTA - Alun Alun Indonesia dept store, Grand Indo lvl 3 - Golden Trully, Gunung Sahari (soon) BANDUNG - ChinaTown , jl klenteng 41 - Krang Kring "Bagus Bagus Wrapping", jl Ciliwung 1-3 YOGYAKARTA - Jl Malioboro no 37, Toko KERAJINAN (Utara lesehan Aldan) - PARKSON dept store lt 3 Craft , Hartono Mall - CENTRO dept store lt 2 Craft , AmPlaz - JCM, lantai LG-Mess "Wikrama" batik, pintu Sahid Hotel Bali - Bali Collection SOGO Alun2 Indonesia, Nusa Dua SEMARANG - R.U.A.N.G / VOLK, jl Dr Cipto 138-B. . . . . . . #madeinindonesia #kuliner #menusederhana #lupadiet #gedeinperut #lezatnikmat #souvenir #oleholeh #hadiah #kado #laper #makanan #sukamakan #mainsimple #gelangbatualam #bali #gelangpantai #bohoindonesia #aksesoris #jualgelang #gelangbatu #kadounik #hadiahnatal #kadonatal #parcelnatal h
Tahukah kamu ??? Indonesia yang kaya akan rempah-rempah, bahkan di zaman indonesia dulu rempah-rempah kita itu seharga emas.. . . . . . . . #culinary #makananpedas #pedasgila #seafoodpedas #makananrumahan #rindumasakanmak #sukamakan #bandungculinary #makanyuk #makansiangku #sukapedas #gofoodfestival2018
Yeay! Alhamdulillah smpai #sambalbunianikanmasin #sambalmengilaibilispetai kat @marialatifa03 heheheh..terima kasih @marialatifa03 sudi makan sambal viral @arkiteksambal hehehehπŸ˜†πŸ˜†πŸ˜‹πŸ˜‹ habisss lidah tukar colour merah sbb pedas ngat2 πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹ pedas smpai kau mengilai weyhπŸ‘»πŸ‘»πŸ‘» sambal kegilaan ramai πŸ₯°πŸ€©πŸ€©πŸ€©πŸ€© makan bertambah2 selera dgn sambal @arkiteksambal ni πŸ₯°πŸ˜†πŸ˜†πŸ”₯🌢🌢🌢hot & spicy babe πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯🌢🌢🌢 ape lagi @marialatifa03 dahhh try sambal kita tau...korg bila lagi..???rugi laaa tak rasa sambal @arkiteksambal tauuuπŸ˜† haa sesap yg dh terliur tu kan boleh leer selit order dgn kita ..whatsapp 0133468515 ..kita postage setiap hari tauu..nak cod area shah alam pun boleh... 🚚 . . #jommakan #Sambalpuakasambalhantu #dapurkaknis #keyangkanperutsuami #Resepimemikatsuami #masakkan #masak #kongsiresepi #makan #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #makanapa #masakapaariini #masaksendiri #sedapsangat #makanfree #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanan #makanankampung #makanmakanmakan #arkiteksambal
Udah nonton bakso rendang jumbo ini preeennn ? Pas banget nih cuaca lagi mendung2 kan ya, makan bakso rame2 karena dijamin sendiri gabakalan sanggup ngabisin bakso seberat 7kg ini! ______________________________________ #repost @gedeinperut . ______________________________________ #bakso #makan #sukamakan #makanan #lapar #makanmakan #ayambakar #bubur #pecintamakanan #ayam #makanyuk #makanmalam #jommakan #makananenak #makanmakanmakan #makanterusss #makananhits #makanapa #makanapahariini #lezatnikmat #kuliner #gorengan #makansiang #kulinerjakarta #infokuliner #wiskul #mieayam #jajanan #kulinerjawabarat
Oden 🍑 . Penat dah jalan . Tapau . Makan kt rumah . Sambil tgk mami hepi tak mlm ni πŸ˜†πŸ˜› . #kakimakan #instafood #sukamakan #foodlovers #foodie #foodiegram
Rica rica Giyatno Jombor Jogja Meskipun warung ini autentik dengan menu rica ricanya, pilihan saya tetap bakmi jowo dong. Bakmi jowo ini g pelit telor dan sayur. Kalo boleh ngasih skor, saya bakal kasih nilai 8 dari 10. Selain rica rica dan bakmi jowo ada juga menu nasi goreng, ayam, entok dan bebek goreng. Menu rica rica ada 4 pilihan : ayam, bebek, entok dan yg paling g biasa menurut saya adalah KALKUN. Bakmi jowonya pun ada pilihan kalkunnya juga #kuliner #culinary #instafood #noodle #bakmijawa #bakmi #kulinernusantara #kulinerindonesia #jktfood #jktfoodbang #seleramakan #sukamakan #marimakan #teaaddict #tehpoci Rica Rica Giyatno 🏑 : seberang terminal jombor agak masuk gg kecil sekitar 100 m πŸ’° :
Resepi Chicken Aglio Olio Bahan: -secekak/suku paket spaghetti (rebus sampai hampir masak, toskan air) -2 sudu olive oil -1 sudu butter 2 ulas bawang putih (ketuk & cincang halus) -1/2 biji bawang holland (dadu halus) -2 biji cili api (cincang) -4 ketul kepak ayam (basuh bersih, potong kecik & celur sebentar bagi mati air. Toskan) -2 ke 3 cendawan shiitake (hiris) -1/2 cwn air -1 paket Serbuk Nasi Goreng Ayam @adabi_consumer -1 sudu dried oregano -chilli flakes secukup rasa -sedikit daun sup hiris . . Cara: -panaskan olive oil & butter. Bila dah cair, tumis bebawang & cili api sampai layu. -masukkan ayam & cendawan. Kacaubsampai semua sebati. Tambah air. -masukkan serbuk nasi goreng ayam & oregano. Kacau rata sampai mendidih. -masukkan spaghetti & chilli flakes. Kacau sampai semua masak sekata. -tabur daun sup. Kacau sebentar, tutup api. Done. #dapurfaafeefoo #chickenagliooliodapurfaafeefoo #chickenaglioolio #foodporn #sayasukamasak #masakansimple #foodpornmalaysia #majalahrasa #rasashare #rasainstafamous #Adabi #resepisimple #resepisenang #homecooked #instafood #masakdarihati #sukamakan #sukamasak #resepimudah #resepicampakcampak #resepisedap #lovecook #foodchannelcooking #mahn #jjcm
Suka makan kentang goreng..? . Sebenarnya, kentang juga merupakan salah satu makanan Sumber karbohidrat yg boleh menggantikan nasi! 😍😍😍 . Dan bila kata masak kentang, bukan sahaja goreng Atau masak sup sahaja..! 😊🌟 . Apa kata kali ni variasi kan cara penyediaan kentang supaya lebih sihat dan mudah utk menyokong proses turun berat anda! 😍 . Ni coach kongsi 5 variasi hidangan kentang utk rujukan anda! . Semoga bermanfaat! 😍🌟🌟 . #coachlia8020 - 019 900 9087 ->> COACH KESIHATAN - BERPENGALAMAN 6 TAHUN (Bantu rakan2 Turun Berat & jd lebih sihat) . #coachlia8020 #turunberat #nakkurus #nakkuruscepat #turunberatbadan #nasigoreng #sukamakan #goreng #sedap #sedapgiler #kurus #sup #kentanggoreng #kurussihat #kentang #kempiskanperut #kecilkanpeha #sizebesar #naksihat #bakarlemak #nakkuruskanbadan #resepi #donatkentang #kurustanpaberlapar #gemuk #sukamakan #kuruscantik #dietkalori #nakfakta #igersmalaysia
. Hmm yummy 😁😁😁 . Tap 2x dan TAG Sahabat kamu yang ingin kamu ajak berburu durian. . Jangan lupa follow kami @keluarcarimakan dan nyalakan notifikasi nya biar kamu gak ketinggalan update terbaru dari kami. . Support kalian sangat berharga bagi kami. πŸ™πŸ™ . . #siapsaji #jajananenak #doyanngemil #doyanmakan #bikinngiler #ayomakan #cemalcemil #seleramakan #videomakanan #demenmakan #yukmakan #hobbymakan #sukajajan #seleranusantara #makananindonesia #jajananmurah #makananlezat #makanyuk #jajananunik #marimakan #makananpraktis #kulinerenak #cemilanenak #pecandumakanan #sukamakan #tukangmakan #jajananhits #camilanenak #kulinerindonesia #jajanansehat . via @resep.pedia
a bowl of mini green garden, so tempting and yummy.. 🌿
@coach_habsahdaud dah ideal weight 😍 ❌ Kurus Tanpa Stress ❌ Tak Wajib Bersenam ❌ Kurus Tanpa Berlapar βœ”οΈSesuai untuk orang sibuk/ibu2. βœ”οΈ Boleh Makan Nasi. βœ”οΈPersonalize Meal Plan yang Mudah. βœ”οΈGroup Coaching Wanita Sahaja βœ”οΈ Homework, Food Diary Check, Intense Coaching. βœ”οΈ Ebook Resepi Sihat 🎁 Reward & Recognition KURUS DENGAN HERBALIFE SURIKURUS ONLINE COACHING 011 1147 5950 #TeamSuriKurus #ProgramKurus30Hari #CoachKurusOnline #HerbalifeMalaysia #HerbalifeCoachMalaysia
next page →