#takkanmelayuhilangdidunia

4,987 posts

Loading...
Org akn kecam engkau klau engkau menyuarakan hak sebagai rakyat. Org akn kecam engkau bila ko cuba nak bersuara pasal masalah air. Org akn kecam engkau bila engkau bersuara masalah sampah. Mereka akn kecam engkau jika ko pertahankan kebenaran. Bukan setakat mengecam tapi memanggil dgn panggilan yg Bodoh. Mereka kecam sebb mereka hidup senang, walaupun mereka mengaku mereka org kampung tapi dato nenek mereka org senang. Mak mereka pakai gelang emas paras siku. Teringat nenek aku. Masa aku hadiahkan gelang emas, dia tk nk. Takpo la tokse sbb dia hanya duduk rumah PPRT. Dan yg kebanyakan yg mengecam ni org yg senang. #jangansentuhmenterimereka #takkanmelayuhilangdidunia . #travel #letstravelandseetheworld
. . Ditabur-tabur si bunga rampai, Paluan kompang bertalu-talu, Mahkota alam hantaran disampai, Memikat pengantin senyum tersipu, . Whatsapp 017-9636360 . #chapmerah #chapmerahtanjak #tanjak #melayu #warisan #warisanmelayu #martabatmelayu #takkanmelayuhilangdidunia #abata #kuantan #pahang #kualaterengganu #terengganu #hantaran
Kanda berbicara bahasa tua... Dinda berbicara bahasa muda... Bahasa tua penuh kesabaran didada... Bahasa muda... Darah bergelora...!!! #takkanmelayuhilangdidunia
Layar berbelok-belok sauh dibungkar di tempat tenang, Yang tinggal hati tak elok Yang pergi hati tak senang Bila sampai waktu, kita akan bersama - Hang Tuah πŸ•ΆπŸ•Ά Raya ke-9 open house @shafiradalina uncle, donning Tengkoloque Dendam by Tengkoloque, feeling laksamana melaka. Get yours at @pncsna or www.monoloque.com #tengkoloque #tengkoloquedendam #takkanmelayuhilangdidunia
Dalam gerak ada seni dalam seni ada rahsia dalam rahsia atas rahsia hanya yang bergerak mengetahui makna seni #alfatihapadapejuangbangsa #takkanmelayuhilangdidunia
Kate orang orang ...mirip.... alhamdulillah...mudahan bise ikut jejak beliau...#pelandukduaserupa #anakmelayu #takkanmelayuhilangdidunia #ustadzabdulsomad #
: Al-kisah: suatu hari nanti.. Manalah tau.. kalau2 anda terserempak dengan "dia" sedang mencari rezeki begini.. mahukah anda mengaku "dia" adalah bekas guru atau sahabat anda suatu ketika dulu? 😎 Atau anda berasa malu...? #tanyajer : #rezekiAllahituluas #janganlupabersyukur πŸ™ #akucikgubiasa #taksabaunakpencen #takkanmelayuhilangdidunia #jangankecamsaya πŸ˜‚ #jebatXsalah #GAMBARHANYAHIASAN #videohariraya #hadiahuntukabah #UTeMMelaka : https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156037807758551&id=682483550
. . Mudik ke Terengganu mencari salak, Dah dapat salak mencari pala, Jika mahu segak bertanjak, Jangan malu carilah hamba . Whatsapp 017-9636360 . #chapmerah #chapmerahtanjak #tanjak #melayu #warisan #warisanmelayu #takkanmelayuhilangdidunia #abata #kuantan #pahang #kualaterengganu #terengganu
Menziarah Makam Hang Tuah #takkanmelayuhilangdidunia
6 hari lagi...πŸ˜ͺ‼️ #takkanmelayuhilangdidunia
Jebat Derhaka!!🎬 #jebatderhaka #takkanmelayuhilangdidunia
Bukan sekedar langkah. Misi utama menjemput "tuah/energi" dg berziarah dilingkaran kalimah Allah @rickyekaoktaputra #bengkalis #mytripmyadventure #mytrip #negerimelayu #lembagaadatmelayu #hangtuah #makampahlawan #takkanmelayuhilangdidunia
Pahlawan melayu akan turun ke gelangang biarpun nyawa dihujung tanduk! Xkan ngundur walaupon setapak yah πŸ’ͺ🏼 #takkanmelayuhilangdidunia
Beraksi Di Open House Raya Ke-2πŸ˜‚ Original Pencak Ni Sebenarnya 4Minit @hairielezam . Tukang Record : @akmal.hafiz.mohd #pencaksilat #silattempur #openhouse #aidilfitri #ulekmayang #pendekarnagasrisakti #takkanmelayuhilangdidunia #silat
Bagusnyer raya nih kita kene lupakan sengketa lama dan kene saling maaf memaafkan kan?... Camtuhlah Amer Oppa dengan DS Najib 😊😊 By the way sempat pulak pihak the Star Online nih curik curik ambil gambar Amer Oppa dan siap pos tanpa pengetahuan nih...πŸ˜…πŸ˜… tak sempt Amer Oppa nak buat posπŸ˜…πŸ˜… Agak agak boleh claim royalty ke?😜😜 Selamat Hari Raya!! Jom bermaafan yer !! Ehem ..Amer Oppa nih keturunan Dato Bahaman ..korang tahu ke?πŸ˜‰πŸ˜‰ #ommason #najibrazak #thestaronline #takkanmelayuhilangdidunia #tanjak #shotwithiphone7plus U inspires me alot @bendaharaalamwarisan Tq for tanjak @awangtanjak
Selamat hari raya!!! Raya tahun nih Amer Oppa lebih bersemangat cintakan tradisi Melayu asli satu ketika dahulu yang penuh dengan keunikan dan adat tersendiri. But dont get me wrong bila u all study lagi dan lagi nanti kita akan perasan bahwasanya adat Melayu itu sendiri berlandaskan syariat Islam ..tengok pasal pakaian je pun dah banyak nilai islamik yang terkandung disitu. All and All bangga jadi anak Melayu 😍😍 Appreciate to kanda @akmaldahalan yang membuatkan Amer Oppa terkesan and sumber inspirasi .. tak lupa juga kudos untuk @awangtanjak untuk tanjak yang unik ... Tak sabar untuk pekenakan full set 😊😊 #ommason #tanjak #takkanmelayuhilangdidunia
: Tahun ni raya bertiga.. @jebatadernyer @masdura.s &,@ili.mnoor jer... Biar kita dilupa asalkan kita tidak melupakan.. "BUSANA ZAMAN KESULTANAN MELAYU" di pagi raya... : #salamlebaran πŸŽ† #maafzahirbatin πŸ™ ikhlas dari: #legasijebatadernyer #minalaidilwalfaizin #takkanmelayuhilangdidunia #tidakmungkinberpaling For sure.. akan ada yg mengutuk nanti.. orang melayu sendiri.. #redhojelaa ..
2nd of RayaπŸ’« #TakkanMelayuHilangDiDunia
Gambar ni dah cantik. Tapi lagi cantik kalau ada awak. #takkanmelayuhilangdidunia #raya #rayakansebulan
Yesterday we went eccentric. Today we go back to basics. Because the classic, will never be basic. #takkanmelayuhilangdidunia Also, probably my favourite combination ever.
Eid Mubarak.
Bukan senang tuanΒ² puanΒ² nak buat muka lagutu acahΒ² serious posing alaΒ² model 🀣 Jurugambar @skillzowbeatbox #takkanmelayuhilangdidunia #brocuba πŸ’ͺ
Selain dari soalan "bila nak kahwin" ni, soalan "eh ni anak siapa ni???" pun agak annoying jugak sebenarnya. Ye makcik saya lah anak anak sidek. Bun dengan Alan kat belakang tengah lastik burung burung yang berkicauan. Btw Selamat hari raya geng! Nanti lah datang rumah main bunga api sekali #kasichancelah #teamrayaperlis
Bangsa ku hebat... ____ Bangsaku tak pernah mundur.... ____ Seni bangsaku halus..... ____ Kau banggakan pakaian orang luar sedangkan bangsa kau ada busana dan pakaian yang gah dengan tenunannya.... ____ Dari hujung rambut hingga hujung kaki semua ada makna!!!!! ____ Oleh itu aku dah nekad beginilah pakaian ku bila ada hari keraian dan hari besar2... Dan HARI RAYA _____ Kau perlekehkan baju bangsa keturunan kau!!!! _____ Pakai coat, tuxedo, cheongsam, sari, kurta tu hebat, ____ Pakai BUSANA MELAYU kau kata KETINGGALAN ZAMAN... Tanya aku HANG TUAH KE HANG JEBAT? ____ Nak ku kata je tapi dah tua aku cuma jawab.... ni baju kebangaan bangsa dan kaum kita dan saya hang sendiri... _____ Dan mukanya nampak dia baru sedar yang rupanya bangsa dia ada busana dan pakaian yang agong dan terulung yang dia dah lupakan ____ KAU CAKAP KAU MALU ORANG PANDANG PAKAI BUSANA DAN PAKAIAN PELIK!!!!!! ____ TAPI HAKIKATNYA KAU PATUT MALU SEBAB KAU TU TAKDA AIR MUKA BANGSA KAU ADA BUSANA DAN PAKAIAN YANG GAH DI DUNIA... ____ TAPI KAU PILIH dan BANGGAKAN PAKAIAN ORANG yang sala silah dia ntah mana dtg....!!!!!!! ______ AKU BUKAN PEJUANG TAPI AKU SEORANG YANG HARGAI KESENIAAN DAN KETOKOHAN BANGSA AKU!!!! ____ Maafkan aku Celoteh aku harini panjang dan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN DARI AKU MUHAMMAD SHUHUR BIN AZIZUDDIN YANG BERKETURUNAN MELAYU ___ #selamathariraya #maafzahirbatin #raya2018 #tengkolok #tanjak #perak #kesultananmelayu #perak #melayubangsahebat #songket #takkanmelayuhilangdidunia #corolla #ke35 #hardtop #toyota
akkan Melayu Hilang Di Dunia Selagi Berpegang Teguh Kepada Agama Islam ~Laksamana Hang Tuah~ #hariraya #hariraya2018 #laksamanahangtuah #takkanmelayuhilangdidunia
Salam Dunia Salam Semua Salam Hari Raya πŸ˜ŽπŸ€— #takkanmelayuhilangdidunia #teamrayakedah #hitamitumanis
Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin... #takkanmelayuhilangdidunia #pabilaisteritengahbersiap
fighter maa !! jadi tak jadi belakang cerita. kita fight dulu. baru table talk. dah tak rupa kedai dah ni.... branchai !! kaw2 #bikinsampaijadi #capalkulitmalaysia #wawawiencollections #takkanmelayuhilangdidunia #rezekihalal #mencarisesuapnasi
. . TANJAK PROMOSI RAYA (READYSTOCK) Nama : Mahkota Alam Kain : cotton Warna : Hitam Harga : RM50 COD : Kuantan sahaja . #chapmerah #chapmerahtanjak #mahkotaalam #kuantan #takkanmelayuhilangdidunia #tanjakraya #tanjak #melayu #warisanmelayu
Selamat hari raya untuk semuanya. Minal aidin walfaizin maaf lahir dan batin!!!! . . Lagu ( Suasana hari raya. ) merupakan lagu legendaris hari raya di negara malaysia. Sebagai warga indonesia saya sangat mengagumi lirik demi lirik dalam lagu ini. Kedekatan budaya, membuat saya merasa turut memiliki lagu ini. [ FULL VIDEO LINK ON MY BIO ] #Takkanmelayuhilangdidunia . #suasanahariraya #raya2018 #malaysia #melayu #harirayaidulfitri #harirayamalaysia #hariraya #syawal2018 #suasanahariraya #idulfitri Thanks bader @septiantriasa @avp_project
In shaa Allah jika tiada aral melintang , Nantikan teaser video pencak kami #anakgayong nanti bersilat bersama . Gabungan Anak jati perak Antara waris Orang besar bergelar negeri Toh Tan Dewa bersama waris Almarhum Sultan Perak ke 33 Demi mempertabatkan SENI WARISAN PUSAKA . #sericindaiemas #silatgayong #pusakagayong #rajadanrakyatberpisahtiada #daulattuanku #takkanmelayuhilangdidunia PS : @ryurimaya , Di titah mengadap malam nanti 😘
Bertuah ayam ada induknya, bertuah serai ada rumpunnya, bertuah rumah ada tuannya, bertuah negeri ada rajanya, bertuah imam ada jemaahnya. Maksud ungkapan Melayu tersebut mengisyaratkan bila negeri tidak beraja, tuah hilang marwah terbuang hidup pun celaka. . Orang-orang Tua Melayu mennganjurkan kalau memilih pemimpin pilih budinya, lakunya, budi bahasa, adil, benar, taat setianya, petuah amanah, tenggang rasa, tegur sapanya, ikhlas hati, mulia ilmu tanggungjawab iman dan takwanya, lapang dada bijak akalnya, sifat tua dan cerdas rajinnya.. Tunjuk Ajar Melayu, Tenas Effendy . . . . . . #memilihpemimpin #tunjukajarmelayu #palace #budayamelayu #bajumelayu #takkanmelayuhilangdibumi #takkanmelayuhilangdidunia
thanks bro @along_mdnor sponsor kurta utk sy. alhamdulillah .. semoga di murah kan lagi rezeki awk amin. #matarabak #taktidolagi sambil pikir pasal stocks ! πŸ€”πŸ€­ tinggal besi je ni. takkan nak jual besi πŸ˜©πŸ˜… syukur alhamdulillah. masih lagi berjuang demi sesuap nasi .... ada 1hari lg today last day until 10am tomorrow. fight πŸ‘ŠπŸ» ... #capalkulitmalaysia #bikinsampaijadi #takkanmelayuhilangdidunia ... #moodrepublik
thanks bro @along_mdnor sponsor kurta utk sy. alhamdulillah .. semoga di murah kan lagi rezeki awk amin. #matarabak #taktidolagi sambil pikir pasal stocks ! πŸ€”πŸ€­ tinggal besi je ni. takkan nak jual besi πŸ˜©πŸ˜… syukur alhamdulillah. masih lagi berjuang demi sesuap nasi .... ada 1hari lg today last day until 10am tomorrow. fight πŸ‘ŠπŸ» ... #capalkulitmalaysia #bikinsampaijadi #takkanmelayuhilangdidunia ... #moodrepublik
Exclusive by #capalkulitmalaysia @capalkulit .... From : @saharulridzwan #capalkulitmalaysia #takkanmelayuhilangdidunia #bikinsampaijadi sebut nama shahrul 5x dpt special price dr kami !!! ok ... πŸ˜˜β€οΈπŸ‘πŸ»
Exclusive by #capalkulitmalaysia @capalkulit .... From : @saharulridzwan #capalkulitmalaysia #takkanmelayuhilangdidunia #bikinsampaijadi sebut nama shahrul 5x dpt special price dr kami !!! ok ... πŸ˜˜β€οΈπŸ‘πŸ»
Exclusive by #capalkulitmalaysia @capalkulit .... Terima Kasih sahabat @mustaqimbahadon for the review for #capalkulitmalaysia ... anda boleh dapatkan #capalkulit ini di #moodrepublik booth 3113 - landmark pintu keluar Hall 3 dan juga boleh dpt kan #capalviral ini di #uptownsenawang #jalantar lot 133 dan lot 358 sampai malam raya sementara stocks masih ada ! #takkanmelayuhilangdidunia #bikinsampaijadi #capalkulitmalaysia #supportanakmelayu #proudtobemalaysian #fullleather #handmade team members : @duttx @faizullyusoff @cycakyangbaek @akmalomarr @wanchai313 @roslan_ody ... Terima Kasih Dan Selamat Hari Raya Aidilfitri dr kami ❀️
Exclusive by #capalkulitmalaysia @capalkulit .... Terima Kasih sahabat @mustaqimbahadon for the review for #capalkulitmalaysia ... anda boleh dapatkan #capalkulit ini di #moodrepublik booth 3113 - landmark pintu keluar Hall 3 dan juga boleh dpt kan #capalviral ini di #uptownsenawang #jalantar lot 133 dan lot 358 sampai malam raya sementara stocks masih ada ! #takkanmelayuhilangdidunia #bikinsampaijadi #capalkulitmalaysia #supportanakmelayu #proudtobemalaysian #fullleather #handmade team members : @duttx @faizullyusoff @cycakyangbaek @akmalomarr @wanchai313 @roslan_ody ... Terima Kasih Dan Selamat Hari Raya Aidilfitri dr kami ❀️
Take everyday as a change to become a better muslim ❀ . #bakalimam #takkanmelayuhilangdidunia #islamicnote #islamicquotes
Pemimpin adalah orang yang dituakan, dalam buku Tunjuk Ajar Melayu karya Budayawan Riau Tenas Effendy.. . Tunjuk Ajar Melayu yang tersusun dalam bentuk pantun indah berisi kumpulan petuah, amanah, suri teladan, dan nasihat yang membawa manusia ke jalan lurus yang diridhoi Allah menyelamatkan manusia dalam kehidupan di dunia dan akhirat.. . . . #palace #budayamelayu #bajumelayu #takkanmelayuhilangdibumi #takkanmelayuhilangdidunia
Exclusive by #capalkulitmalaysia @capalkulit .... Terima Kasih sahabat @saharulridzwan for the review for #capalkulitmalaysia ... anda boleh dapatkan #capalkulit ini di #moodrepublik booth 3113 - landmark pintu keluar Hall 3 dan juga boleh dpt kan #capalviral ini di #uptownsenawang #jalantar lot 133 dan lot 358 sampai malam raya sementara stocks masih ada ! #takkanmelayuhilangdidunia #bikinsampaijadi #capalkulitmalaysia #supportanakmelayu #proudtobemalaysian #fullleather #handmade team members : @duttx @faizullyusoff @cycakyangbaek @akmalomarr @wanchai313 @roslan_ody ... Terima Kasih Dan Selamat Hari Raya Aidilfitri dr kami ❀️
Exclusive by #capalkulitmalaysia @capalkulit .... Terima Kasih sahabat @saharulridzwan for the review for #capalkulitmalaysia ... anda boleh dapatkan #capalkulit ini di #moodrepublik booth 3113 - landmark pintu keluar Hall 3 dan juga boleh dpt kan #capalviral ini di #uptownsenawang #jalantar lot 133 dan lot 358 sampai malam raya sementara stocks masih ada ! #takkanmelayuhilangdidunia #bikinsampaijadi #capalkulitmalaysia #supportanakmelayu #proudtobemalaysian #fullleather #handmade team members : @duttx @faizullyusoff @cycakyangbaek @akmalomarr @wanchai313 @roslan_ody ... Terima Kasih Dan Selamat Hari Raya Aidilfitri dr kami ❀️
next page →