#tanjak

33,294 posts

Loading...
Hurry UP!! 💡READY STOCK💡 . Set Tanjak Moden pengantin baby blue sulam emas Harga : Rm90/set. Pos semenanjung Rm10 #sabah #sarawak Rm15 Screenshot picture and Whatsapp +60109365688 to purchase. ________ #bakalpengantin2018 #bajupengantin #tengkolokputih #tengkolok #setsampin #tanjak #songket #samping #hantaran #sampinsongket #tengkolokpengantin #tanjakputih #settanjak #sampin #pengantinmelayu #tanjakpengantin #songketputih #Sampinsongket #KatalogTanjak2018 #SampinsongketMurah #Sampinnikah #Sampinsongket
Terima kasih sudi berbelanja dengan kami di Teratak Songket. Terima kasih juga sebab berkongsi testimoni dengar kami 😁 . . #testimoni #testimonipelanggan #tanjak #destar #sampin #keriskayu #keris
tempahan 2 set Samping + bengkung siap di kirim . terime kaseh atas temphan nye . #tanjak #tanjakpuakmelayu #puakmelayu
Set Tanjak songket Oren sulam silver. Harga satu set : Rm90. Terdiri daripada 3 barang : #tanjak , #bengkong 2 meter lebih dan #sampin 2 meter. Tanjak boleh laras. Poslaju semenanjung Rm10. #sabahsarawak Rm15. WHATSAPP +60109365688 TO PURCHASE . Untuk koleksi set tanjak lain search hashtag #KoleksiTanjak2018 ________ #settengkolok #malayheaddress #bajupengantin #tengkolok #tengkolokset #tanjakOren #tanjakpengantin #sampinsongket #Tengkolokpengantin #Tengkolok #tanjakset #tanjakpengantin #malaycostume #BusanaPengantin #BusanaMelayu #Busana
Disekitar PERHIMPUNAN #bantahicerd baru-baru ni.. ampa ada turun? Share gambar sini. Seluruh Tanah Melayu sudah ada Sehelai, kenapa anda belum?" Elakkan SCAMMER, so jangan bagi no wassap ampa dkt komen. Mai klik link terus ke wassap kami http://un11.wasap.my/ https://wa.me/60183744638 #tshirt #tanjak #tanahmelayu #wargamelayu #islammelayumelayuislam
Edisi pakai #tanjak
Sieltä se parvi pikku hiljaa syntyy 😁 pitäisi jaksaa kettua ihmetellä vielä tälle iltaa, mutta huomenna pitäisi olla skarppina hoitamassa asioita, niin ei passaisi valvoa liika myöhään 😝 #parrots #ink #inkwork #bird #artworkprogress #mumlife #drawing #art #artist #instaart #instaartist #ii #olhava #tanjak
Tengkolok is a traditional male headgear, made from songket. It is usually worn in ceremonious functions, such as royal ceremony by royalties, and wedding ceremony by grooms. The Tengkolok is also known as “destar”, “setanjak”, “tanjak”, and “semutar” depends on the variant. . #tengkolok #semutar #tanjak #headgear
Tahniahhhhh pada yg menyertai perhimpunan #icerd .. Terima kasih pada yang memilih Busana Dan Tanjak dari #tanjakmahkota Dan #binmansor #tanjak #tengkolok #Destar #812 #tanjakraya #tengkoloque #melayu
#Repost from @gassruck_adventure by @swiftsave_app ••• #Repost @muhammadsyamsuddin__ • • • Apakah Pecinta Alam itu hanya untuk orang yang suka naik gunung? Menurut saya terlalu naif jika kita (mereka) menyimpulkan demikian. Sebab, menurut pemikiran saya (entah benar atau salah), seorang pecinta alam adalah orang yang mencintai alam, dan alam bukan hanya gunung. Termasuk di dalam alam itu ada sungai, danau, hutan, desa, bahkan kota pun bagian dari alam. Dan jika mereka tidak menjaga kelestarian alam, apakah mereka pantas menyebut diri mereka seorang pecinta alam? I don’t think so… Mungkin saya tidak punya pemahaman tentang siapa itu Pecinta Alam. Tetapi, sepertinya tidak ada salahnya orang awam seperti saya mencoba melihat PA itu dari sudut pandang pemahaman yang saya miliki. #pecintaalam #dirgahayuindonesia #73 #pantai #gunung #bukit #birah #bukitbirah #traveling #tracking #manjat #tanjak #nanjak #pendakiindonesia #pendakikalimantan #camping #pejati_id #sebatasmimpi #sebataspendaki #camping #funcamping #pejati_id #sebatasmimpi #sebataspendaki #adventure #sunset #sunrise #rei #batispenjelajah #penjelajah #penjelajahgunung #instakalsel #lfl #lfl
Mantap tanjaknya? Whatsapp 0196643360 untuk tempahan #tanjak #tanjakmelayu #busanamelayu
Mikäs se täällä taas lentelee 😁 tuli sitten ihan urakkaviikonloppu, kun on näitä töitä yrittänyt viimeistellä 😝 noooooo voiton puolella ja tiistaina sitten saan viedä nämä kehystettäväksi ❤️❤️ #bird #parrots #drawing #inkwork #ink #mumlife #artworkprogress #ii #olhava #tanjak
Alhamdulillah pesanan baju tari persembahan sudah selesai..produksi : @sbsm_sanggarbalaisanggammelayu @faizal_andri Siap di kirim ke sorek.. 🤗 . . . Yuk yg ingin pesan Tanjak.. baju tari persembahan melayu ataupun tari kreasi..sewa / membeli.. Boleh tanya2 dulu ..😁 . Jgn lupa fillow admin @fikri_sendratasik . #remajamudapekanbaru #Tanjakmelayu #tanjak #remajapekanbaru #sekolah #tari #bajutari #persembahanmelayu #tanjak #lll #lfl #fff #throwback #Pekanbaru #bengkalis #pelalawan #riau #pkuhits #pkukece #handsome #followforfollow #follwers #kekinian #hits #indonesia #selebgram #viral #instagram #padangpanjang #melayu #melayupunye
Alhamdulillah pesanan baju tari persembahan sudah selesai..produksi : @sbsm_sanggarbalaisanggammelayu @faizal_andri Siap di kirim ke sorek.. 🤗 . . . Yuk yg ingin pesan Tanjak.. baju tari persembahan melayu ataupun tari kreasi..sewa / membeli.. Boleh tanya2 dulu ..😁 . Jgn lupa fillow admin @fikri_sendratasik . #remajamudapekanbaru #Tanjakmelayu #tanjak #remajapekanbaru #sekolah #tari #bajutari #persembahanmelayu #tanjak #lll #lfl #fff #throwback #Pekanbaru #bengkalis #pelalawan #riau #pkuhits #pkukece #handsome #followforfollow #follwers #kekinian #hits #indonesia #selebgram #viral #instagram #padangpanjang #melayu #melayupunye
walah keren banget kaos nya . pas di pakai dalam harian & aktivitas lain nya . terima kasih teman2 di Serawak @eddy_gunawan_aak dan yang lain nya . yang ingin order kaos nya yg berada di serawak malaysia bisa hubungi langsung @eddy_gunawan_aak . #serawak #malaysia #puakmelayu #tanjak #tanjakpuakmelayu
Alhamdulillah pesanan baju tari persembahan sudah selesai..produksi : @sbsm_sanggarbalaisanggammelayu @faizal_andri Siap di kirim ke sorek.. 🤗 . . . Yuk yg ingin pesan Tanjak.. baju tari persembahan melayu ataupun tari kreasi..sewa / membeli.. Boleh tanya2 dulu ..😁 . Jgn lupa fillow admin @fikri_sendratasik . #remajamudapekanbaru #Tanjakmelayu #tanjak #remajapekanbaru #sekolah #tari #bajutari #persembahanmelayu #tanjak #lll #lfl #fff #throwback #Pekanbaru #bengkalis #pelalawan #riau #pkuhits #pkukece #handsome #followforfollow #follwers #kekinian #hits #indonesia #selebgram #viral #instagram #padangpanjang #melayu #melayupunye
Alhamdulillah pesanan baju tari persembahan sudah selesai.. produksi : @sbsm_sanggarbalaisanggammelayu @faizal_andri Siap di kirim ke sorek.. 🤗 . . . Yuk yg ingin pesan Tanjak.. baju tari persembahan melayu ataupun tari kreasi..sewa / membeli.. Boleh tanya2 dulu ..😁 . Jgn lupa fillow admin @fikri_sendratasik . #remajamudapekanbaru #Tanjakmelayu #tanjak #remajapekanbaru #sekolah #tari #bajutari #persembahanmelayu #tanjak #lll #lfl #fff #throwback #Pekanbaru #bengkalis #pelalawan #riau #pkuhits #pkukece #handsome #followforfollow #follwers #kekinian #hits #indonesia #selebgram #viral #instagram #padangpanjang #melayu #melayupunye
Dimana bumi dipijak, disitu langit dijunjung. Hari ini pake kaos oren, semoga @persijajkt juara. Do'a terbaik buat perjuangan @bepe20 dan teman-teman di @love_gbk sesaat lagi. 🙏💪 #tanjak #tanjakmelayu #ngopi #kopisore #aniesbaswedan #persija #persijajakarta #juara #ligagojek2018 #indonesia
Tanjak Melayu Tradisional By Rerez Hassan Set tanjak-bengkong-samping tempahan sahabat Andai berminat bolehlah hubungi +60126661227 http://byrerezhassan.wasap.my #sentuhantradisional #byrerezhassan #tanjak #tanjakmelayu #tanjakkids #tradisional #pernilam #warisan #melayu #alammelayu #bugis #malaysia
Double layer Code : DL138 Price : Rm 55 Exclude postage Rm12 Material : Pelekat cotton If interested do roger us at 0172208081 or click at our bio. Terima kasih. 😊 #handwash #projecttanjakavailable #malayheadgear #tanjak #tenggolok #destar #melayu #malaysia #warisan #silat #tarian #dikirbarat #dulangman #kahwin #kendurikahwin #pemuzik
Terima kasih di atas pembelian ‘Tanjak Bangsawan’ ini.😍😍 Harga: RM180 (termasuk pos) Utk sebarang tempahan tanjak ini, direct whatapps 👇🏻 http://www.wasap.my/60165606247 #karyaasmara #aqiqah #tanjakbaby #bajukurung #melayu #murahmurah #busanamelayu #tanjak #tengkolokbudak #aksesoribusana #kainsongketbungatabur #sampin #selendangsongket #capal #silat #kendurikahwin #bajulayang #klasik #tradisional #bajukebaya #bajukebarung #karyaasmara #cucuksanggul
Tanjak stok baru!!! Ada set utk sampun dan bengkong. Hanya ada dua set, 1. warna gold silver (boleh pilih salah satu jenis lilatan tanjak utk set) 2. warna hitam maroon (boleh pilih salah satu jenis lilatan tanjak utk set) Yang lain sampin dah habis. #settanjaksampin #sampintanjakbengkong #bengkong #sampin #tanjak #tengkolok #destar #busana #busanamelayu #melayuislambangkit #tolakicerd #budayamelayuislam #melayu #pakaianmelayu #lilitankepalamelayu #silat #majliswatikah #pakaianadat
Brigjend Pol Drs. YAN FITRI H @yanfitrih ( Wakapolda Kepulauan Riau ) mengenakan #tanjak COGAN DAUN KOPI. Sempena Majelis Pelantikan Perhimpunan #melayuraya Kab.Karimun 7 Desember 2018.
Alhamdulillah.. terima kasih Pak Gubernur.... DR.NURDIN BASIRUN sampai Jumpa Maret 2019 Bengkel Pengenalan Destar, #tanjak & #tengkulok Alam Melayu #2019_KepulauanRiau_ganti_TANJAKWARISAN
Assalamualaikum , selamat pagi ...... anis busana songket penyediaan perkhidmatan seperti di bawah 💖 menjual pelbagai jenis kain pasang 💖 menyediakan baju ready made 💖 tempahan baju siap mengikut ukuran sendiri 💖 busana melayu lelaki perempuan 💖 aksesori busana seperti tanjak , selendang , dokoh , pending dan lain2 lagi . Seandainya tuan puan jauh kami juga menyediakan perkhidmatan pos laju untuk mengepos barang2 tuan puan..... . 0192274489 (anis busana) . #anisbusanasongket #songket #pencintasongket #pencintabatik #batikviral #songketmurah #bajusiap #busanalayang #busanamelayu #pendekar #busanataqwa #busanasikap #busanakedah #melayusejati #tanjak
Assalamualaikum , selamat pagi ...... anis busana songket penyediaan perkhidmatan seperti di bawah 💖 menjual pelbagai jenis kain pasang 💖 menyediakan baju ready made 💖 tempahan baju siap mengikut ukuran sendiri 💖 busana melayu lelaki perempuan 💖 aksesori busana seperti tanjak , selendang , dokoh , pending dan lain2 lagi . Seandainya tuan puan jauh kami juga menyediakan perkhidmatan pos laju untuk mengepos barang2 tuan puan..... . 0192274489 (anis busana) . #anisbusanasongket #songket #pencintasongket #pencintabatik #batikviral #songketmurah #bajusiap #busanalayang #busanamelayu #pendekar #busanataqwa #busanasikap #busanakedah #melayusejati #tanjak
Assalamualaikum , selamat pagi ...... anis busana songket penyediaan perkhidmatan seperti di bawah 💖 menjual pelbagai jenis kain pasang 💖 menyediakan baju ready made 💖 tempahan baju siap mengikut ukuran sendiri 💖 busana melayu lelaki perempuan 💖 aksesori busana seperti tanjak , selendang , dokoh , pending dan lain2 lagi . Seandainya tuan puan jauh kami juga menyediakan perkhidmatan pos laju untuk mengepos barang2 tuan puan..... . 0192274489 (anis busana) . #anisbusanasongket #songket #pencintasongket #pencintabatik #batikviral #songketmurah #bajusiap #busanalayang #busanamelayu #pendekar #busanataqwa #busanasikap #busanakedah #melayusejati #tanjak
Mies sanoi, että aivankuin kettu olisi koivumetsään mennyt. Vielä on kesken työ, mutta saa jäädä toiseen päivään. Tyttö nykyään herää jo neljältä aamulla, joten eikait se auta kuin sänkyyn kömpiä 😴 #hyvääyötä #goodnight #fox #animal #continuetomorrow #ink #inkwork #artwork #art #artist #instaart #instaartist #instafox #mumlife #ii #olhava #tanjak
Tanjak for kidz. Harga dari RM40. Tambah sampin RM30. Kalau kain tengah promosi harga cuma RM25. . Wasap terus +60179573613 untuk tempahan musim cuti sekolah ni. __ #tengkolok #tanjaksongket #tengkoloksongket #sampinbaby #Tanjakbaby #tanjakpengantin #tanjakMelayu #tanjakRaja #tanjaktinggi #tengkolokbaby #tanjak #tanjakbudak #butikpengantin #andamanpengantin #busanamelayu #Dastar #Bengkong #Sampin #tengkolokbudak #tanjak #SampinBudak
Panji dikibar bukan mencabar Menjulang panji tanda kami ada Jangan sekali menguji sabar Andai darah kamu tidak bersedia Kami wujud dan kami sedia Darah pendekar mendidih jua Andai kamu sopan tiada Kenallah kamu ruas dan bukunya Tidak gentar dan tidak gusar Darah kami yang jadi taruhan Andai kamu bermain kasar Amukan pendekar kami sarungkan Kami ditolak kami beransur Memang kami bangsa bertolak ansur Jangan kamu tolak islam yang makmur Padah diterima dan kami tidak akan berundur KAMI MASIH ADA DARAH KAMI MASIH MENGALIR PANTANG PENDEKAR BERPATAH ARAH ANDAI DICABAR KAMI TURUN MENGADAP POKJUE081218 #abata #islammelayubangkit #kamiada #pendekarmelayuislam #pejuangislam #budayamelayuislam #islamituindah #tanjak #tengkolok #destar #busanamelayu #bajulayang #mencaridamai #sebarkankasihsayang #tolakicerd
Tanjak baby tempahan customer dari shopee. . Follow shopee kami di shopee.com.my/terataksongket for good DEALS. . Nak tengok contoh2 tanjak Baby warna lain boleh browse gambar2 post terdahulu dalam ig @Sampinkidz 😉😉 . . #Sampinkidz #sampinanak #sampininstant #Sampinsongket #songket #sampin #sampinmurah #sampinbaby #SampinBudak #Sampinraya #sampinsongket #sampinmurah #Samping #Sampinraya #tengkolokbaby #tanjak #Tengkolok #Tanjakbaby #Sampinkanakkanak #bajubaby #Bajuaqiqah #Aqiqah #Bajubudak
Fesyen Elegan mempunyai warna yang luar biasa, warna-warna solid seperti kelabu, hitam dan putih. Tekstur fabriknya halus dan lebih mahal. Jom ke butik kami di: TOD Design 11, Jalan Meru Bestari A11, Bandar Meru Raya, 30020 Ipoh Perak Google Maps: https://goo.gl/maps/AbFrvhZjtf32 Atau call www.wasap.my/60189461633/toddesignmeru Waktu Operasi: 11 pagi sehingga 7 malam #toddesign_collections #toddesign #butikpengantinipoh #fashiondesigner #tailor #bajunikah #bajusanding #bajumelayu #bajukemejabatik #bajukurungmoden #bajukebaya #dress #jubah #pelamin #tanjak #songket #handbouquet #sulamanmanik #lace #warnatema #eveningdress #gown #kemejacotton
Set Tanjak pengantin dari RM90 per set. Satu set ada 3 barang - Sampin+Tanjak boleh laras +Bengkong. . . Nak cari set tanjak pengantin ready made whatsapp nombor ni 60109365688 . #tanjakpengantin #tengkolokpengantin #terataksongket #SampinNikah #sampinbudak #sampinborong #sampinraya #sampinraya2018 #sampinsongket #tanjakbudak #tengkolokbudak #tanjakbudak #tanjakcoklat #songket #Tengkolok #Tanjak #Sampin
terime kaseh atas tempahan nye 🙏🙏🙏 . #tanjak #puakmelayu #tanjakpuakmelayu
Nak beli Set tengkolok pengantin klik je link whatsapp kat link profile ig. . . Bagitau nak warna apa nanti staff kami cek stok. Set tengkolok macam dalam pic ni harga RM125 termasuk pos semenanjung . . . __ #sampin #sampinsongket #sampinraya #sampinnikah #sampinhantaran #sampinmurah #songket #tanjakpengantin #songketmurah #tengkolok #sayajualsampin #sayajualsongket #tanjak #sampintunang #SampinBajet #tanjakMelayu #tanjakbalongraja #tengkolokpengantin
... Blue Honey Moon "Balong Raja" Sett tempahan Tanjak Pengantin Terima kasih sudi menempah di o_tandjak 😍 ... Ready for order Call or WA// 082392398899 Menerima pesanan dalam dan luar daerah ... #otandjak #tanjakmelayu #jumatbetanjak #seninbetanjak #upacarabetanjak #tanjak #kampungbugis #tanjungpinang #tanjunguban #anambas #lingga #karimun #bintan #batam #natuna #kepri #jambi #pekanbaru #palembang #medan #riau #kepriisland #wonderfullkepri #indonesia
... The Gold Vision "Balong Raja" Sett tempahan tanjak pengantin Terima kasih sudi menempah di o_tandjak 😍 ... Ready for order Call or WA// 082392398899 Menerima pesanan dalam dan luar daerah ... #otandjak #tanjakmelayu #jumatbetanjak #seninbetanjak #upacarabetanjak #tanjak #kampungbugis #tanjungpinang #tanjunguban #anambas #lingga #karimun #bintan #batam #natuna #kepri #jambi #pekanbaru #palembang #medan #riau #kepriisland #wonderfullkepri #indonesia
Tempahan pengantin 😊 . terima kaseh 🙏🙏🙏 . #tanjak #tanjakpuakmelayu #puakmelayu
Silat persembahan menyambut pak menteri perekonomian..di dpn pak gubernur Kepri @nurdin757 dan pak bupati Bintan @apri_sujadi .. #silat #zuriatlaksmana #tanjak #telukbelanga #anakraja #anak Abah #tanjungpinang
Lima tanjak terjual malam ni. Kalian nak tanjak? Meh pm 0196643360 #tanjak #busana #busanamelayu #warisan
Nak beli Set tengkolok pengantin whatsapp je abe kat link profile ig. . Bagitau nak warna apa nanti abe cek stok. Set tengkolok macam dalam pic ni harga RN125 termasuk pos semenanjung . . . __ #sampin #sampinsongket #sampinraya #sampinnikah #sampinhantaran #sampinmurah #songket #tanjakpengantin #songketmurah #tengkolok #sayajualsampin #sayajualsongket #tanjak #sampintunang #SampinBajet #tanjakMelayu #tanjakbalongraja #tengkolokpengantin
Set Tanjak pengantin dari RM90 per set. Satu set ada 3 barang - Sampin+Tanjak boleh laras +Bengkong. . . Nak cari set tanjak pengantin ready made whatsapp nombor ni 60109365688 . #tanjakpengantin #tengkolokpengantin #terataksongket #SampinNikah #sampinbudak #sampinborong #sampinraya #sampinraya2018 #sampinsongket #tanjakbudak #tengkolokbudak #tanjakbudak #tanjakcoklat #songket #Tengkolok #Tanjak #Sampin
next page →