#tanjak

28,716 posts

Loading...
Hamba mencari puteri kayangan yg sudi memelihara ikan lampam di akuarium #busanamelayu #tanjak
We're back to business mommies.. . Jom tengok pilihan2 warna available untuk tempahan #sampin baby/budak. Sesetengah warna juga available utk add on #Sampindewasa . . #Sampinbudak hanya dibuat mengikut tempahan. Tempoh siap dlm 2 minggu. Kalau tempahan tidak banyak boleh siap lebih awal. . Untuk tempahan #tanjakbudak perlu masa dlm 3 minggu sebab tempahan #tanjak (#tengkolok ) biasanya sentiasa penuh dan agak mengambil masa untik dibuat jadi digalakkan menempah awal. . Utk pertanyaan lanjut dan tempahan whatsapp kan detail seperti pilihan warna yg dicari, umur anak dan tarikh utk digunakan supaya kami dapat memberi maklumat lanjut dengan lebih cepat. . #KatalogSampinKidz
Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir dan Batin. Terima kasih sudi berurusniaga dengan kami. Credit picture to our lovely customer ๐Ÿ˜™๐Ÿ˜™๐Ÿ˜™ . ๐Ÿ”—Untuk pertanyaan mengenai sampin/tanjak budak Whatsapp 0179573613 (Pn Siti) . ๐Ÿ”—Untuk pembelian Sampin dewasa/set tanjak pengantin whasapp 0109365688 (En Husain) . #sampinhitamsilver #bajuraya2018 #tengkolok #sampinsongket #samping #songket #hantaran #sampinhantaran #sampinhitam #sampinraya #songkethitam #sampin #sampinmurah #bajuraya #Aidilfitri2018 #Terataksongket #sampinborong #pengapit #bajuraya #sampinnikah #kulimkedah #kulim #Sampinkidz #tanjakbudak #Tanjak #Sampinbudak #CustomerTeratakSongket #CustomerSampinKidz
Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir dan Batin. Terima kasih sudi berurusniaga dengan kami. Credit picture to our lovely customer ๐Ÿ˜™๐Ÿ˜™๐Ÿ˜™ . ๐Ÿ”—Untuk pertanyaan mengenai sampin/tanjak budak Whatsapp 0179573613 (Pn Siti) . ๐Ÿ”—Untuk pembelian Sampin dewasa/set tanjak pengantin whasapp 0109365688 (En Husain) . #sampinputihgold #bajunikah #tengkolok #sampinsongket #samping #songket #hantaran #sampinhantaran #maulidurrasul #sampinraya #pengantin #sampin #sampinmurah #bajuraya #Bajuraya2018 #sayajualsampin #sampinborong #pengapit #bajuraya #sampinnikah #kulimkedah #kulim #kedah #tanjakbudak #Tanjak #Sampinbudak #CustomerTeratakSongket #CustomerSampinKidz
Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir dan Batin. Terima kasih sudi berurusniaga dengan kami ๐Ÿ˜š๐Ÿ˜š Credit picture to our lovely customer . . ๐Ÿ”—Untuk pertanyaan mengenai sampin/tanjak budak Whatsapp 0179573613 (Pn Siti) . ๐Ÿ”—Untuk pembelian Sampin dewasa/set tanjak pengantin whasapp 0109365688 (En Husain) . #sampinputihgold #bajunikah #tengkolok #sampinsongket #samping #songket #hantaran #sampinhantaran #maulidurrasul #sampinraya #pengantin #sampin #sampinmurah #bajuraya #Bajuraya2018 #sayajualsampin #sampinborong #pengapit #bajuraya #sampinnikah #kulimkedah #kulim #kedah #tanjakbudak #Tanjak #Sampinbudak
Kalau ia belum datang, do'akan selalu Kalau ia masih jauh, mintalah di dekatkan Kalau semua sudah dijaminNya, lalu...? #siak #thetrulymalay #kaosiak #bedelausangat #riau #ayokeriau #thehomelandofmelayu #visitsiak #tanjak #kaos #istanasiak #oleholehsiak www.telegram.me/KAOSIAK_bot
Bersama itu saat bisa berbagi dalam kebaikan #siak #thetrulymalay #kaosiak #bedelausangat #riau #ayokeriau #thehomelandofmelayu #visitsiak #tanjak #kaos #istanasiak #oleholehsiak www.telegram.me/KAOSIAK_bot
Lama tak bersiaran kan? Jom kita layan gambar si comel ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ . โ˜โ˜ Antara gambar kiriman pelanggan yang menempah set Sampin baby warna coklat susu sulam emas. . โž–โž– HARGA Tanjak Budak/Baby (tanpa sampin) RM40. Poslaju semenanjung +RM10 . HARGA Sampin baby RM30. Saiz budak dari RM30-40 ikut saiz. Kalau budak saiz seperti dewasa (contoh pinggang 30 inci, harga berbeza). โž–โž– Whatsapp +60179573613 untuk maklumat lanjut/tempahan. . . #songket #sampinsongket #Tengkolokbudak #tanjakaqiqah #majlisaqiqah #tempahtanjak #aqiqah #tengkolok #Tanjakbayi #TanjakBaby #TanjakBudak #Tanjak #SampinBudak #sampinBaby #Sampin #CustomerSampinKidz #TestimoniSampinkidz #sampincoklatsusu
Assalamualaikum.. Mau kasih liat buat para calon custamer alfi busana. #testimoni dari salah seorang pelanggan yg memesan beberapa costum tari tradisional melayu... Alhamdulillah kakaknya pesan lagi utk dibawa ke Bengkulu.. Yuk nyusul buat mesen baju nya di kitah... #busanamelayu #busanakerja #busanamuslim #bajutari #bajutaritradisional #sewakostumpku #sewabajutaripku #bajuadat #tanjak #sanggartari #aksesoristaritradisi #aksesoristarimelayu #bajumelayu #tenun #songket #songketriau #pekanbaruriau #design #riau #pekanbaru #sunting #suntingmelayu #mahkota #aksesoristari #fashion #tradisionalcostume #kostum #promopku @alfibusana
Tingkap papan kayu bersegi, Sampan sakat di Pulau Angsa, Indah tampan kerana budi, Tinggi darjat kerana bahasa. First time taking picture at Darul Hanna bridge Kuching, Sarawak ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…. Jadi tourist ditempat sendiri gitu. Tengkolok tetap kekal di kepala. #tsunaminusantara #TengkoloQue #tengkoloque #tanjak #kuching #sarawak
Dan dijunjung orang melayu itu hanya ada 3 perkaranya...Al quran, Keris, Tanjak... #tanjak #tanjakmelayu #melayutradisional
LIMITED EDITION. Utk mereka yg bertemakan warna hijau @ merah dipagi aidilfitri tahun ini Kami di sini mencadangkan tanjak berwarna hijau tua ini sebagai pilihan Tanjak ini menggunakan kain songket dr jenis yg baik, lembut dan amat selesa dipakai Harga rm399 termasuk bengkung Mahal TETAPI InshaaAllah anda akan berpuas hati dgn KUALITI nya #takrugitau Blh terus wasap 0134201872 #InshaaAllah #pastipuashati #aidilfitri2018 #tanjak #tengkolok #malaysiashop #bruneishop #trustedseller #dropshipwanted
LIMITED EDITION. Utk mereka yg bertemakan warna hijau @ merah dipagi aidilfitri tahun ini Kami di sini mencadangkan tanjak berwarna hijau tua ini sebagai pilihan Tanjak ini menggunakan kain songket dr jenis yg baik, lembut dan amat selesa dipakai Harga rm399 termasuk bengkung Mahal TETAPI InshaaAllah anda akan berpuas hati dgn KUALITI nya #takrugitau Blh terus wasap 0134201872 #InshaaAllah #pastipuashati #aidilfitri2018 #tanjak #tengkolok #malaysiashop #bruneishop #trustedseller #dropshipwanted
LIMITED EDITION. Pilihan tanjak seterusnya utk mereka yg bertemakan apa2 saja warna dipagi aidilfitri tahun ini Tanjak berwarna hitam emas dan khas utk mereka yg wajah (muka) berbentuk bulat (ukur lilit kepala saiz 23 inci @ 23 1/2 inci) Tanjak ini menggunakan kain songket bunga penuh dr jenis yg baik dan amat selesa dipakai Sesuai utk dipakai bersama busana melayu tradisional yg berwarna apa2 pun. Harga rm450 termasuk bengkung Mahal TETAPI InshaaAllah anda akan berpuas hati dgn KUALITI nya #takrugitau Blh terus wasap 0134201872 #InshaaAllah #pastipuashati #aidilfitri2018 #tanjak #tengkolok #malaysiashop #bruneishop #trustedseller #dropshipwanted
LIMITED EDITION. Pilihan tanjak seterusnya utk mereka yg bertemakan apa2 saja warna dipagi aidilfitri tahun ini Tanjak berwarna hitam emas dan khas utk mereka yg wajah (muka) berbentuk bulat (ukur lilit kepala saiz 23 inci @ 23 1/2 inci) Tanjak ini menggunakan kain songket bunga penuh dr jenis yg baik dan amat selesa dipakai Sesuai utk dipakai bersama busana melayu tradisional yg berwarna apa2 pun. Harga rm450 termasuk bengkung Mahal TETAPI InshaaAllah anda akan berpuas hati dgn KUALITI nya #takrugitau Blh terus wasap 0134201872 #InshaaAllah #pastipuashati #aidilfitri2018 #tanjak #tengkolok #malaysiashop #bruneishop #trustedseller #dropshipwanted
TENGKOLOK KAIN COTTON PRICE RM 60 (excl pos) #tengkolok #malaysiashop #bruneishop #trustedseller #dropshipwanted #tanjak Do dm or ws 0134201872
TENGKOLOK KAIN COTTON PRICE RM 60 (excl pos) #tengkolok #malaysiashop #bruneishop #trustedseller #dropshipwanted #tanjak Do dm or ws 0134201872
TENGKOLOK KAIN COTTON PRICE RM 60 (excl pos) #tengkolok #malaysiashop #bruneishop #trustedseller #dropshipwanted #tanjak Do dm or ws 0134201872
TENGKOLOK KAIN COTTON PRICE RM 60 (excl pos) #tengkolok #malaysiashop #bruneishop #trustedseller #dropshipwanted #tanjak Do dm or ws 0134201872
TENGKOLOK KAIN COTTON PRICE RM 60 (excl pos) #tengkolok #malaysiashop #bruneishop #trustedseller #dropshipwanted #tanjak Do dm or ws 0134201872
TENGKOLOK KAIN COTTON PRICE RM 60 (excl pos) #tengkolok #malaysiashop #bruneishop #trustedseller #dropshipwanted #tanjak Do dm or ws 0134201872
TENGKOLOK KAIN COTTON PRICE RM 60 (excl pos) #tengkolok #malaysiashop #bruneishop #trustedseller #dropshipwanted #tanjak Do dm or ws 0134201872
TENGKOLOK KAIN COTTON PRICE RM 60 (excl pos) #tengkolok #malaysiashop #bruneishop #trustedseller #dropshipwanted #tanjak Do dm or ws 0134201872
TENGKOLOK KAIN COTTON PRICE RM 60 (excl pos) #tengkolok #malaysiashop #bruneishop #trustedseller #dropshipwanted #tanjak Do dm or ws 0134201872
TENGKOLOK KAIN COTTON PRICE RM 60 (excl pos) #tengkolok #malaysiashop #bruneishop #trustedseller #dropshipwanted #tanjak Do dm or ws 0134201872
Baru keluar dari kapsul masa. Masa Sultan Mahmud mangkat dulu, tak pernah jumpa semperit dengan almond London. Yang ada kopi three layers gula Melaka je. Tu yang macam hairan sikit.... #busanamelayu #tanjak #songket #tengkolok
TENGKOLOK KAIN SONGKET Do dm or ws 0134201872 #tengkolok #malaysiashop #bruneishop #trustedseller #dropshipwanted #tanjak PRICE RM 95 (exclude pos)
TENGKOLOK KAIN SONGKET Do dm or ws 0134201872 #tengkolok #malaysiashop #bruneishop #trustedseller #dropshipwanted #tanjak PRICE RM 95 (exclude pos)
TENGKOLOK KAIN SONGKET Do dm or ws 0134201872 #tengkolok #malaysiashop #bruneishop #trustedseller #dropshipwanted #tanjak PRICE RM 95 (exclude pos)
TENGKOLOK KAIN SONGKET Do dm or ws 0134201872 #tengkolok #malaysiashop #bruneishop #trustedseller #dropshipwanted #tanjak PRICE RM 95 (exclude pos)
TENGKOLOK KAIN SONGKET Do dm or ws 0134201872 #tengkolok #malaysiashop #bruneishop #trustedseller #dropshipwanted #tanjak PRICE RM 95 (exclude pos)
TENGKOLOK KAIN SONGKET Do dm or ws 0134201872 #tengkolok #malaysiashop #bruneishop #trustedseller #dropshipwanted #tanjak PRICE RM 95 (exclude pos)
TENGKOLOK KAIN SONGKET Do dm or ws 0134201872 #tengkolok #malaysiashop #bruneishop #trustedseller #dropshipwanted #tanjak PRICE RM 95 (exclude pos)
TENGKOLOK KAIN SONGKET Do dm or ws 0134201872 #tengkolok #malaysiashop #bruneishop #trustedseller #dropshipwanted #tanjak PRICE RM 95 (exclude pos)
TENGKOLOK KAIN SONGKET Do dm or ws 0134201872 #tengkolok #malaysiashop #bruneishop #trustedseller #dropshipwanted #tanjak PRICE RM 95 (exclude pos)
TENGKOLOK KAIN SONGKET Do dm or ws 0134201872 #tengkolok #malaysiashop #bruneishop #trustedseller #dropshipwanted #tanjak PRICE RM 95 (exclude pos)
TENGKOLOK KAIN SONGKET Do dm or ws 0134201872 #tengkolok #malaysiashop #bruneishop #trustedseller #dropshipwanted #tanjak PRICE RM 95 (exclude pos)
Berkumpul bersama keluarga diwaktu istimewa itu sesuatu... Kamu, kapan berkeluarga? Eh... #siak #thetrulymalay #kaosiak #bedelausangat #riau #ayokeriau #thehomelandofmelayu #visitsiak #tanjak #kaos #istanasiak #oleholehsiak www.telegram.me/KAOSIAK_bot
Liburan dihari lebaran memang membawa suasana berbeda dibanding liburan di waktu lainnya Tahu kenapa? #siak #thetrulymalay #kaosiak #bedelausangat #riau #ayokeriau #thehomelandofmelayu #visitsiak #tanjak #kaos #istanasiak #oleholehsiak www.telegram.me/KAOSIAK_bot
Maka disetiap nikmat waktu maka kita lebih arif #siak #thetrulymalay #kaosiak #bedelausangat #riau #ayokeriau #thehomelandofmelayu #visitsiak #tanjak #kaos #istanasiak #oleholehsiak www.telegram.me/KAOSIAK_bot
Memaafkan mestinya kapan saja, menyadari khilaf pun begitu. Maka disetiap waktu menjadi lebih baik adalah keniscayaan, yuk... #siak #thetrulymalay #kaosiak #bedelausangat #riau #ayokeriau #thehomelandofmelayu #visitsiak #tanjak #kaos #istanasiak #oleholehsiak www.telegram.me/KAOSIAK_bot
Insan yang Hensem ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Lebih dikenali dengan jolokan nama Leornado di Capripin ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Terkenal dengan kemachoan dan kecoolan dia dikalangan semua anak muridnya tak kurang jugak warga pendidik di Science Dungun Secondary School... Tak kisah sapa sahaja yang mulai kenal beliau InsyAllah akan terus terpikat dengan kemachoan dan style beliau melayan sesapa sahaja yang beliau kenal terutamanya anak muridnya... Anak murid ibarat kawan baik beliau..kawtim baik punye!!๐Ÿคช๐Ÿคช Awok awok SMSD sure kenal dengan beliau kan? Guru berhati muda sokmo ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ Korang mesti ada guru tersayang kan? Cer share skit #ommason #dungun #tanjak #gurutersayang #rayalagi #rayakeempat #shotwithiphone7plus #vsco
next page →