#tanjakraya

210 posts

Loading...
Jom pakat pakai Tanjak. Belilah daripada Tanjak Village. Wasap kami spt di bawah. . πŸ“² 010-654 0120 . #tanjakvillage #tanjak #tanjakmelayu #tanjakpelikat #tanjaknusantara #tanjakmalaysia #tanjakraya #tanjakmoden #tanjakpelikat #tanjaksongket
RAYA Lagii. Baraan warok.. πŸ‘³ #salamaidilfitri2018 #TanjakRaya
4th days Raya.. Still happening dan pening!! Makan banyak.. rezeki di Aidilfitri. Sesiapa orang kuching yg teringin bertemu dgn #TunPerak saya sekarang ada di #kglintang .. #tengkoloque #tanjakmelayu #tanjakraya #aidilfitri2018 #maafzahirbatin #jangankecamsaya
Jarang sungguh dapat beraya sampai raya ke 3. Dapat bersama sanak saudara. Sepupu sepapat. Merapatkan silaturahim. Sua muka melepas rindu. Banyak cerita nak diluahkan. Banyak pengalaman nak dikongsikan. Tak kering gusi masihΒ². Salam persaudaraan. #anakcucuomarfauzee #omarfauzeeclan #rayake3 #menikmatidandinikmati #gengtanjak #tanjakraya #tengkolok #destar #tanjak #pengikatkepala #lilitankepalamoden
Penghujung puasa hari tu dh penuhkn almari ni ngn tanjak yg aku buat utk display...last2 baru raya ke 2 almari dh kosong sbb orang nk beli tanjak yg ada.. #RezekiSyawal #TanjakRaya #RezekiXpernahSalahAlamat
Hari ni tema hijau bumi tuhan.. Sementara ku ada kt Melaka ni,jemput laa datang ke rumah..Ade je ni kat rumah..pape rogerrr.. πŸ˜ŽπŸ€™ #DakMie #DakMieLegacy #InikanRaya #Raya2018 #Santai #tanjakmelayu #TanjakRaya #TanahMelayu
Ada macam pendekar, Ada yang gaya bersilat, Ada yang gaya sempoi, Ada yang gaya berkeluarga.. Semua memang terbaikk!!! Terima Kasih sebab bersama mengekalkan warisan Melayu kitaa SHRMZB semuaa!!! #TanjakWarisan #TanjakRaya
Kejadian hari ini.. menanti hari esok untuk disatukan. Selamat Hari Raya Aidilfitri pada semua yg mengenali saya dan keluarga saya. Moga Aidilfitri tahun ini semuanya bergembira. Pada yg jauh dan tidak berkesempatan untuk berjumpa.. mohon maaf dipinta. Inn shaa ALLAH.. kita berjumpa dilain Lebaran.. Harapan saya moga tahun depan.. lebih ramai yg memakai #tanjakraya .. kalau saya boleh! Anda pasti BOLEH!! MARI RAIKAN BUDAYA DIHARI RAYA.. #aidilfitri2018 #selamathariraya #tanjak #tengkolok #metalRaya #heavyMetalManiac #jiwaMelayu #apaNakMalu #janganKataAbangTakPayung #bukanNikahLain #tengkoloque
Slamat Hari Raya Maaf Zahit Batin. SHRMZB. Hahaha... Harini dapat wish short form, so nak bgtau, tahun ni 1st org wish hari raya guna short form. ApaΒ² je la. Yang baru kita raikan, yang lama kita kekalkan. #gengtanjak #raya2018 #tanjakraya #gengrayakelantan2018 #tengkolok #destar #busanamelayu
. . TANJAK PROMOSI RAYA (READYSTOCK) Nama : Mahkota Alam Kain : cotton Warna : Hitam Harga : RM50 COD : Kuantan sahaja . #chapmerah #chapmerahtanjak #mahkotaalam #kuantan #takkanmelayuhilangdidunia #tanjakraya #tanjak #melayu #warisanmelayu
MASIH ADA MASA "KHAS untuk warga Bandar Kota Tinggi dan kawasan sekitarnya" TERKINI 1 kain hitam RM70.00 setiap 1 1 Songket merah RM90.00 setiap 1 2 songket hitam RM90.00 setiap 1 Sedia untuk dikarang. 0132488700 untuk tempahan sekarang *tertakluk kepada terma dan syarat #aberuf #busanawarisanhikmah #kotatinggi #kaindasar #tanjakraya #tanjaktradisi #tanjakkreasi
WAN SHADE SHUBIDUBIDU "Sebelum balik ke kampung semalam, telah hadir oghe baik budi ke rumah ambo ziarah, lama tak jumpa kanda" Shu bi du bi di shu bi du~ #aberuf #busanawarisanhikmah #tanjakSelangor #tanjakraya #tanjaktradisi #lamatakjumpa #terimakasehhargai #PERDAM #kebunkecil #kolampunkecil
Kalau bersongkok itu lambang lelaki budiman, ini tanjak untuk Jantan Melayu..! 😜 #tanjak #tanjakraya #jantanmelayu #tanjaktanahmelayu
Good news guys!!! Abe Alam Jinn kito bukak order tanjak lagi disebabkan ramai permintaan. Tapi hanya COD area Puncak Alam SAHAJA!!! So mana yang dduk area sana boleh whatsapp ambo lekaih utk tempahan. Tanjak hanya available utk 15 pcs SAHAJA!!! Klik whatsapp ambo utk ordee www.wassap.my/60147760760 #TanjakWarisan #TanjakRaya
Finally...alhamdulillah..selesai sudah keje menjahit n mngarang tanjak yg org tempah n utk aku sendiri bln ramadhan kli ni...dpt jgk aku penuhkn almari aku..terima kasih juga kpd pelanggan2 yg sudi mnempah tanjak dgn ciklan...ciklan mohon ampun & maaf sekiranya ada bnyk kekurangan atas hasil keje tangan n solekan tanjak yg ciklan buat... #TanjakRaya #AsalBarangJadiDuit #SekadarHobi #RezekiRamadhan #MisiDuitRayaTambahan
Ok sambung lagi keje2 mnjahit tanjak...semalam dh rehat sehari sbb wt penghantaran tanjak kt customer.. #TanjakRaya #MisiDuitRayaTambahan #AsalBarangJadiDuit
Just a stare... empty mind! Why.. because i want a happy fun driving back to hometown!! #balikkampung #aidilfitri #selamathariraya #tanjakraya #tanjak #melayuDeli #budayaMelayu #jangankecamsaya
Last COD tanjak utk hari ni..tanjak yg ke 6...destinasi kita pulau indah klang plak...naik kebas dh punggung ni ride kapcai..πŸ˜‚πŸ˜‚ IJOK => TG.KARANG => SEKINCHAN => JERAM => KLANG #HantarSmpaiDepanPintu #TanjakRaya
Ok la..dh jom tido...rasa mcm xlarat plak nk pegang jarum n benang dh ni..esok kita nk mnghantar plak tnjak2 ni kt customer... #SiangKuBertukang #MalamKuMenjahit #TanjakRaya #AsalBarangJadiDuit
Ok siap sudah sepasang tanjak utk bapa n anak...maka bley la aku rehat kejap..nti kita sambung buat tanjak lain lgi... #MeriahRaya #TanjakRaya #MerahMenawan
Ok masa utk sambung tugas...selagi xsiap,selagi tu la kene jdi burung hantu..πŸ˜‚πŸ˜‚ #MisiDuitRayaTambahan #TanjakRaya #AsalBarangJadiDuit
BERTUAH "Kadang, dapat duk dekat dengan pemain TV pun boleh terubat rindu" "Hati menangis siapa tahu?." "Poyolah!!!" https://www.instagram.com/p/Bjwsu8Bhpoo/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=kidu70puvb6f #aberuf #busanawarisanhikmah #wannsahmad #tanjakkreasi #PERDAM #tanjakraya
6.15am..maka siaplah 5set tanjak dikeheningan pagi subuh...esok mlm kita sambung lgi... #MataRabak #RehatkanMataSekejap #TanjakRaya #LepasniNkPotongRumputPlak
12.43am...baru siap 2 tanjak...so kita sambung smbung siapkn lagi 3,sbb target mlm ni nk siapkn 5 tanjak...tempahan yg lain masih bsusun ada lebih kurang dlm 11 lgi.. #LayanLaguRayaSambilJahit #TanjakRaya #JahitanTangan
Oleh kerana sterika lama dh ghaib,so hari ni kita kene beli jgk sterika baru ...klu x mmg xsiap la tempahan tanjak2 ni semua..hehe.. #IniMalamKitaKejeOverTime #MisiDuitRayaTambahan #AsalBarangJadiDuit #TanjakRaya
Adehhh...time tempahan btimbun ni la sterika plak ghaib...cmne plak la aku nk iron kain2 ni semua..πŸ˜°πŸ˜… #ApepnTakBolehNi #TanjakRaya #TermenungKejap
Guys, baru dapat arahan daripada Alam Jinn, beliau mengarahkan saya untuk ambil order sehingga harini sahaja dan lagi sedih kain untuk buat tanjak hanya tinggal 7 SAHAJA!!!!!. So u guys ad masa berapa jam je lagi sebelum order ditutup. Mana yang nak selit order, meh cepat order dgn ambo sebelum u guys menyesal untuk satu tahun lagi. Klik ja link dibawah www.wassap.my/60147760760 p/s: Naz Zainal kawan pinjam gambar naa sebat nampak smart pakai anak beranak. Almaklum la kawan masih bujang lagi. Haha #TanjakWarisan #TanjakRaya
Morning guys!!! Nak bagitau, harini last order utk postage esok. Tapi kalau ampa order esok kami akan post harini isnin. So mana nak selit order harini meh ramai2 order. Kita jangan bagi Alam Jinn rehat harini. Hahaha.. whatsapp ambo teruihh www.wassap.my/60147760760 #TanjakWarisan #TanjakRaya
Assalamualaikum. Stok terhad!!! Sebelum tempahan ditutup bagi raya 2018!!! Hanya tinggal 3jenis corak songket untuk tempahan tengkolok/tanjak raya!!! Siapa cepat dia dapat!!! Hanya 2 tanjak setiap corak!!! Pm saya jika berminat. www.wasap.my/60189748892 #tanjak #tengkolok #destar #tanjakraya #raya2018 #busanamelayu #bajuraya #tanjakmurah
Assalamualaikum... Tanjak ready stok. Berminat boleh pm saya. Tanjak kain songket RM90. Tanjak kain plain RM60. Pickup area damansara damai, rawang, seremban. LainΒ² kawasan dalam selangor dan sekitar selain 3 tempat berkenaan akan ada charge rm5 untuk penghantaran. Berminat? WhatsApp saya. www.wasap.my/60189748892 #tanjak #tengkolok #destar #tanjakraya #raya2018 #busanamelayu #bajuraya #tanjakmurah
12 tanjak selamat sampai, tu pon nak tambah lagi. Kita layann sampai semua dapat pakai tanjak tahun ni!!! #TanjakWarisan #TanjakRaya
2 more days to go guyss!!! Pastikan korang dapat bergaya dengan Tanjak raya tahun ni.. Satu RM60 include POSTAGE Whatsapp ambo lekaihh www.wassap.my/60147760760 #TanjakWarisan #TanjakRaya
Bilamana tempahan tanjak semakin meningkat dihujung2 ramadhan ni..mlm ku ibarat siang jdinya..siang btukang mlm menjahit... #RezekiRamadhan #AsalBarangJadiDuit #TanjakRaya #SekadarHobiSukasukaJe
Touchdownn!!! Semalam post harini sampai dah... So korang jangan takut sebab sekarng masih sempat lagi barang nak sampai before raya. And order last jumaat ni taw. Korang ada masa berapa hari je lagi nak grab tanjak mcm brader ni. Whatsapp ambo lekaih www.wassap.my/60147760760 #TanjakWarisan #TanjakRaya
12 pieces Tanjak for one night!!! Terbaik brader Alam Jinn So siapa lagi nak menyarung karya halus dari brader kita mai lekaih whatsapp ambo. Tempahan diteruskan sehingga JUMAAT ( 8/6/2018). Harini korang submit order, esok kami postage. So sempat untuk pakai raya nanti. Klik je link kat bawah untuk tempahan www.wassap.my/60147760760 www.wassap.my/60147760760 #TanjakWarisan #TanjakRaya
Kalini turn ambo pulak. Ngeh3 Muka excited sebab dpt free gift dari Alam Jinn. Agak2 apa nama sesuai nak bagi kat tanjak ambo pakai ni? Sebab nama tak dok lagi nihh. Hehe #TanjakWarisan #TanjakRaya
Touchdown!!! Masa deal brader ni bukan main sopan, awak saya awak saya. Tapi bila dpt tau dia pon sama U study dulu terus panggil kau aku. Hahaha. Nampak tak dia punya excited bila tanjak dah sampai. Tak sempat nak jejak rumah dah bergaya dengan tanjak dulu. Haha. Thanks la braderr. Ha mana yang nak order masih sempat lagi nih. Last JUMAAT ni taw. So korang ad masa berapa hari je lagi. Direct whatsapp ambo lekaih www.wassap.my/60147760760 #TanjakWarisan #TanjakRaya
7 pieces tanjak ready to fly!!! Semoga selamat sampai yerr.. Siapa nak order lagi masih sempat lagi. Last order sebelum Jumaat ni yerr. whatsapp ambo teruih utk order www.wassap.my/60147760760 #TanjakWarisan #TanjakRaya
next page →