#tomyam

226,413 posts

Loading...
° Kenapa perlu rasa #CrispyBabyCrab ni 😉😉?? - Sebab Crispy Crab ni SEDAPP tau 😋😋.. - Setiap ketam diperap sempurna so setiap gigitan tu awak akan rasa ketam bergabung dengan rempah ratus terpilih 😍😍.. - Sebalang RM27 aje 😉😉.. Ada 3 flavor, BBQ, Tomyam & ExtraHot 😋😋.. - Macam mana nak order? Instagram : Meh DM or kalau nak senang, tekan je link di bio @rerama_melantun untuk terus WhatsApp Facebook : Click link untuk terus WhatsApp saya www.wasap.my/60139441792 - #Rerama_Melantun #CrispyBabyCrab #BabyCrabCrispy #CrispyCrab #BabyCrab #ketam #crab #sedap #BBQ #Tomyam #ExtraHot #makanan #sedap
Tomyam with multigrain rice at BMS Organics. . Ingredients: tomyam paste, soup base, pearl mushroom, tomatoes, baby sweet corn, lady finger, bell pepper and eggplant. Contain onion/garlic. . Normal price: RM23.90 + 6% tax Member price: 5% discount . #vegan #whatveganseat #tomyam #tomyamrice #multigrainrice #thaicuisine #veganfoodmalaysia #malaysiaveganfood #veganfoodshare #vegansinmalaysia #malaysianvegans #bmsorganics #kualalumpur #malaysia #veganforlife #veganforanimals #govegan 🌱💚
° AWAK.. YA, AWAK! JANGAN BERHENTI BACA KALAU AWAK PENGGEMAR #KETAM 😍😘!! - Selalu makan ketam yang besar - besar tu kan? Apa kata sekali sekala, ubah selera makan dengan cuba rasa anak ketam ni plak 😉😉.. - Anak ketam ni dah siap masak ye, boleh terus dimakan 😋😋.. Sebalang ni kejap aje abis, kruk krak kruk krakk sesorang 😜😜.. - Disaluti rempah ratus yang pelbagai rasa + pulak lemak manis isi ketam tu, ffuuhhh sedappp. Boleh terus makan, termasuk kulit & kaki. Rangup sangat! Memang bolehh juling mata makan benda ni 😆😆.. - Sebalang tuh diisi dengan ketam dari bawah penuh sampai kat penutup, memang banyak baby crab dalam satu balang tu 😉😉.. Ada perisa BBQ, Tomyam & Extra Hot. Sebalang RM27 je. - Cepat order sebelom kehabisan stock! Stock kejap je habis, especially yang Tomyam & Extra Hot 😊😊.. ° #Price = #RM27 #Flavor = #BBQ , #Tomyam & #Extra_Spicy ° Nak order? Mcm mana nak order? Instagram : Boleh terus DM atau kalau nak senang, click je link WhatsApp di bio @rerama_melantun Facebook : Tekan je link untuk terus WhatsApp saya www.wasap.my/60139441792 - #Rerama_Melantun #CrispyBabyCrab #BabyCrabCrispy #CrispyCrab #BabyCrab #ketam #crab #sedap #BBQ #Tomyam #ExtraHot #makanan #sedap
Планы на сегодня должны быть только вкусными😍😝 ⠀ Bu günün planları yalnız dadlı olmalıdır😍😝 ⠀ Info & Order: 📲 +99450-598-33-21; ☎️ 408-65-54 www.sushi-az.com ⠀ #delicious #deliciousfood #seafood #sushi #вкусно #sushibaku #japanese #суши #сушибаку #soup #tomyam #киотобаку #follow #baku #like #foodporn #рестораныбаку #baky #баку #суп #sushipizza #kyotobaku #miso #pizzaset #доставка #sushibaku #доставкаеды #доставкасуши
ПОСТОЯННАЯ ВЕЛИЧИНА ... Всем, син чао! Ох и интригует же в последнее время погода🤦‍♀️🤦‍♂️То жара 30°, то резко, честно сказать, по сентябрьски как-то. Говорят, в предстоящие выходные будет еще прохладнее. 🙈 Так что заходите к нам погреться!🤗 Мы Вас напоим горячим ароматным вьетнамским кофе и накормим вкуснейшим PhoBo! Кстати, наши порции и вкус супа, как в математике - "величина постоянная", т.е. неизменные😉 А значит всегда вкусно и всегда много! _______________________________________________ #вьетнамскаякухнявмоскве #VietTown #VietTownCafe #Вьетнамскаякухня #едаВьетнама #ФоБо #PhoBo #TomYam #ТомЯм #Азиа #блюдаазии #гдепоесть #оченьвкусно #люблювьетнам #метробеляево #районконьково #Москва #Moscow #РУДН #профсоюзная104 #едаялюблютебя #streetfood #бизнесланч #вьетнамскийбизнесланч #wok #instafood #goodfood #всеовьетнаме
Exquisite local seafood, marinated beef & chicken, fresh vegetables, and fried rice 🍽️⁠ ⁠ Enjoy our Steamboat Grill's diverse spread at only RM35.00++ 🤩⁠ ⁠ Call 04-960 8000 for reservations 📲⁠ ⁠ #hoteladyakuah #islamicfriendlyhospitality#seafood #steamboat #beef #chicken #prawn #tomyam #friedrice #langkawi #tourism #jelapangrestaurant #jelapang
Assalammualaikum.. dah siap msk.. tadi lagi dah siap msk.. nie br ada ms.. tomyam... sambal goreng tempe ikan bilis.. . . . . #tomyam #sambalgorengikanbilis #akumsk #instafood #food #foodie #foodporn #foodphotography #instacook #cook #cooking #cookingvideo #mahn #sukamakan #sukamasak #done
. Hello dear Ready packinganya yaaa no keep n booking, langsung ke grabfood atau gofood Buruan sebelum kehabisan . Promo aktif : •Grabfood MAMICAKITCHEN -THEHOK MAKANOKE potongan 20rb, dan BAKULOKE 12rb potongan, ongkir start 4000 •GoFood : diskon 10rb perpacking yaa (hanya bayar 50.000) NB : total bayar berdasarkan nota gofood yg berstempel MAMICHAKITCHEN . •Driver grab memang sibuk yaa •Gojek Go good banyak driver nya guys •Harus pesan grab sendiri yaa •Tidak bisa di pesan kan karena mamicha tetap menerima harga normal . Info lebih lanjut 0852-6764-5447 . #jambi #shabushabu #tomyam #kulinerjambi #grabfood #homemade #makananenakjambi #foodjambi #jambikuliner #lfl #jambi #jajananjambi #jjigae #shabbychic #jambiculinary #f4f #kulinerenakjambi #grabfood #view #viralindonesia #jambifoodies #idulfitri #ramadhan #puasa #party #hits #food #foodgasms #guniezzt #fff #sukiyaki #resepmasakan
Sedap sangat! Rasa cheese yang tak muak tapi berlemak. Rasa telur masin yang tak berapa masin. Eh susahlah nak gambarkan dengan perkataan! Tak cerita lagi setiap kunyahan Dory Skin rangup KRUPKRAPKRUPKRAP. Pakat-pakat mai cuba Dory Skin, dijamin sedap hingga ke serbuk terakhir! Dory Skin ni snek premium kulit ikan Dori No 1 di Malaysia. Ada 3 perasa yang tengah hot di pasaran. Hot & Spicy, Cheesy Salted Egg dan Tom Yam Kung. Dory Skin ni jugak boleh dikategorikan sebagai snek premium bukan snek biasa-biasa tau. Meh whatsapp laju-laju. SEBALANG RM33 EXCLUDE POSTAGE #doryskin #snekpremiumviral #snekkulitikan #chessysaltedegg #sungaibakap #simpangampat #rangup #krupkrapkrupkrapmakantakberhenti #telurmasin #tomyam #hotspicy
Bikin laper gak sih?? Cobain yuk suki instantnya, kak @meggykiwil aja udah nyobain loh!😍 . Info pemesanan via WA +6289630400761 . #sukiyaki #sukialaresto #sukiinstant #sukibekasi #hanasukibekasi #tomyam #bekasi #openreseller #sukiinstant
Nyam... nyam... nyam kak @hada9 juga udah nyobain #hanasuki loh, yakin ga ngiler?🤤🤤🤤 . Info pemesanan via WA +6289630400761 #sukiyaki #sukialaresto #sukiinstant #sukibekasi #hanasukibekasi #tomyam #bekasi #openreseller #sukiinstant
Kak @shezaidris aja udah nyobain #hanasuki masa kamu belum?😛 . Untuk informasi dan pemesanan via WA +6289630400761 #sukiyaki #sukialaresto #sukiinstant #sukibekasi #hanasukibekasi #tomyam #bekasi #openreseller
4 HARI LAGI BUY 1 GET 1 FREE . Tinggal 4 Hari Lagi ya Bro and Sis.. yuks cussss ajak siapa aja ke mari. Buat dapetin Buy 1 Get 1 Free nya Mietulllll. . Caranya gampang tinggal lihat post kita sebelumnya yeee. . Sowak Sop Iwak Ig : @sowak_sopiwak 📍Undip Tembalang (Banjarsari Selatan), Srg 📍Unnes Patemon, Srg 📍Jl Super Raya, Condong Catur, Sleman, Yk #sowaksemarang #sowakjogja #sowaksopiwak #sopiwak #tomyam #mietulang #ricarica #gongso #nasigorengpadang #fuyunghaiayam #semarangfood #semarangfoodies #kulinersemarang #jogjafood #jogjafoodies #kulinerjogja #kulinerpedas #kulinermahasiswa #undip #unnes #uii #amikom
#Repost @tomyamuz with @get_repost ・・・ Друзья! У нас новая акция! 😉 Весь июль мы дарим оформление обеденной зоны, если вы заказываете банкет в нашем ресторане. Звоните нам по телефонам: +998951450008, 712558899 #томям #tomyam #оформление #организациямероприятий #банкет #детский_ресторан #семейныйресторан #детскийпраздник #оформлениемероприятий
#c14skitchen #bruneibased #halalfood #homecooked #tomyam #wherefoodspeaks #cookwithlove #livelovecook . Order for tomorow has opened until 5pm today. Text +6737271403 for order or for more details. . Delivery for containers is available with a minimun of 5 containers. . *DELIVERY FOR BRUNEI MUARA ONLY + $2 CHARGE* . *SELF PICK UP: RPN MENTIRI* . Preferred 1 day in advance to order (before 5PM)
Hai Korean Food Lover...!! ada yg BARU neh dari @chamil.shop ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ MR EOMUKI SUKI alias SUP KHAS KOREA ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Isinya KOMPLIT EOMUK + ROLL + DIMSUM + CRAB STICK + BAKSO + SAUS PEDAS ASEM MANIS 😍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Pas banget neh buat nemenin Nonton Drama Korea.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Rasanya Enak Banget.. Bikinnya jg Gampang Banget.. 👍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Sekali COBA, pasti NAGIH deh.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ HARGA PROMO 30rb ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Order disini ya 👇 WA : 0852 8891 4929 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Atau KLIK LINK yg ada di Bio ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Mau Ngemil.. Ingat Chamil.. 😊 #eomukisuki #eomuk #sup #sop #korea #tomyam #tteokbokki #topokki #koreanfood #koreanfoodlover #dramakorea #kimchi #mozzarella #tteokbokkimozarella #frozenfood #cemilan #cemilanhitz #cemilankekinian
Pagii... Yuk diorder mom suki nyaa ada 2 varian rasa dibumbunya " Tomyam dan Kaldu original" U/ single pack ini harga nya 23.000 yaa #suki #tomyam #tomyamseafood #sukiyaki #steamboat
This was breakfast...yesterday! A happy plate of grilled and baked (!) bacon, schublig, Thai-style fried egg drizzled with chili and garlic-infused nam pla, sauteed zucchini, and Tom Yam fried rice. Fresh mango juice and good coffee here. Damned good, nice and spicy. #food #diningout #breakfast #buffet #bacon #eggs #friedrice #sausage #vegetables #mango #coffee #butter #honey #tomyamkhao #tomyam #spice #chiligarlic #nampla #milk #thaifood #fusioncuisine #sosofitelbangkok #redoven #bangkok #thailand #travel #midgeisaway #latepost
Уличная еда в Тайланде/Street Food in Thailand/ TOM YAM / ТОМ ЯМ/🦑🥘🇹🇭 🍤ТОМ ЯМ - самый знаменитый и традиционный кисло-острый суп с морепродуктами в Тайланде. ‼Главное блюдо тайской кухни и один из важнейших шлягеров мировой гастрономии. Выдающееся сочетание кислоты и перца, сытности и легкости. . #streetfood #tastyfood #thailand #еда #томям #tomyam #суп #креветки #travelfood #морепродукты #вкустайланда #уличнаяеда #тайскаякухня #уличнаяедатайланде #
даже не знаю, что восхищает больше - домашний том-ям или чудо чудное - автобиография Ильи Репина, написанная с такой невероятной любовью и благодарностью к каждому мигу... «И вeдь cыт coвepшeннo; нo, кoнeчнo, y ceбя тeпepь я бyдy yпивaтьcя чaeм и пpикycывaть пoджapиcтыми чepными лoмтями, кoтopыe, нaдeюcь, милaя cтapyшкa coгpeeт мнe в кaкoй-нибyдь пeчкe; a ecли нeт, тo вeдь иx мoжнo пoлoжить нa caмoвapчик, и oни мигoм нaгpeвaютcя и бyдyт aппeтитнo xpycтeть нa зyбax... У мeня ecть eщe «Илиaдa» в зaпace — чтo-тo тaм?» ♥️ #книги #репин #books #tomyam
Masak2 Makan #tomyam putih #mabeles 😏🙄🤗
Практический мастер класс + День Рождения.. Всегда можно сделать праздник на уровне с таким супер оборудованием как @atlanta_service В классном месте @stolitsa54 Можно заказывать разные кухни в @chefsib и всегда будет на уровне. #chefsib #sibцех #stolitsa54 #atlantaservise #happybirthday #food #tomyam #foodcort #едаялюблютебя #еда #каквсегдавкусно
Dining at @ajisensg today. I ordered the tomyam ramen. Surprise that a japanese ramen stall can do good tomyam broth like this and of course the ramen match pretty well. They have this set meal comes with option of Gyoza, Takoyaki and more. Their gyoza is good! Despite the price is consider affordable, but i would say the tomyam add some points. Overall rating: 3.7/5 #japanesefood #ajisenramen #tagforlike #foodie #foodiesg #singaporefood #singaporeeat #dinner #ramen #tomyamramen #tomyam #tomyambroth #egg #gyoza #takoyaki #japfood
😋🍜All in Tom Yam Mama 😋🍜 @Jae Oh Chula, Bangkok 💎 Michelin 2018
malem gaeesss... perdana bikin/masak sendiri, soal rasa lumayan yaa..dari pada lu manyun..🤭😉✌️ 🍲🍲🍢🍢🍤 #tomyam #sukitomyam
Друзья! У нас новая акция! 😉 Весь июль мы дарим оформление обеденной зоны, если вы заказываете банкет в нашем ресторане. Звоните нам по телефонам: +998951450008, 712558899 #томям #tomyam #оформление #организациямероприятий #банкет #детский_ресторан #семейныйресторан #детскийпраздник #оформлениемероприятий
Cuanki tomyam mix bakso mercon .. buat pecinta pedas wajib cobain ini nihhh harganya 17k aja Order by wa : 089508041611 🤤🥰😁#cuanki #cuankibogor #jajananbogor #sukisuki #tomyam #cuankiabah #baksomercon #visitbogor #jajananmurahmeriah #bogorkuliner #bogorhits
Cuanki tomyam mix baslok ini paket murahnya cuma 13k yukk guys di order by wa : 089508041611 🥰😁#cuanki #cuankibogor #jajananbogor #sukisuki #tomyam #cuankiabah #baksomercon #visitbogor #jajananmurahmeriah #bogorkuliner #bogorhits
Cuanki tomyam mix suxi harga cuma 15k udh bisa rasain enaknya cuanki kuah dgn kuah tomyam khas thailand .. yukk di order by wa : 089508041611 🥰😁#cuanki #cuankibogor #jajananbogor #sukisuki #tomyam #cuankiabah #baksomercon #visitbogor #jajananmurahmeriah #bogorkuliner #bogorhits
Cuanki tomyam mix dimsum+bakso mercon .. jangan di tanya rasanya yah mending order dan rasain sendiri 🤤🥰😁 #cuanki #cuankibogor #jajananbogor #sukisuki #tomyam #cuankiabah #baksomercon #visitbogor #jajananmurahmeriah #bogorkuliner #bogorhits
Gaeng Som Cha Om kai - sour soup with prawns (or fish) veggies of choice, usually cabbage, long beans and green papaya in some combination. Accompanied by an omelette filled with Acacia pennata (apparently). I'm told that the cha om omelette is a relatively new addition to the soup having previously only made an appearance to be dipped into nam prik. Whoever thought of introducing it to this soup needs a 🏅 -------------------------------------------- This is a completely different dish if you order it in the South of Thailand which confused the hell out of me at first but that's for another post. For now just get out and try some Gaeng Som and let me know what you think! --------------------------------------------- What's your favourite Thai soup? #gaengsom #kaengsom #chaom #thaifood #thailand #bangkok
tomyam tapi manis la pulak..😅😅 #thaicuisine #asamathaicuisine #tomyam #dinner
Tom Yam Mamamee Seafood rm15.90 #tomyam #mamamee #seafood #dinner #absolutethai #streetthai
suki kerang kuah tom yam... ..... .... .. #sayasukamasak #tomyam #seafood #tomyamsoup #like4likes #instafood
° Biasa tengok kat pasaran, orang jual snack macam chips or cookies je kan tapi Crispy Baby ni lain dari yg lain tau, diaadalah ketam, the real ketam. Rare kan 😉😉!! - Ehh boleh ke makan? Nanti nak kena kupas dulu dia punya kulit kan? Leceh laa! Tak tak. Crispy Baby Crab ni awak takyah kupas kulit tau sebab kita dah sesiap kupaskan cengkerang ketam yg keras tu sebelom kita proceed dengan proses lain. So awak tinggal ngappp & layan je dia punya sedap. - Yg best, Crispy Baby Crab ni ada flavor tau. BBQ, Tomyam & Extra Hot. Best kann, boleh pilih flavor mana yg awak suka 😍😍!! Dannn. Dalam setiap balang tu ada banyak anak ketam tau. Memang kita isi penuh satu balang, sampai ke penutup. So memang puas laa awak nak makan. - And last! Tau tak, Crispy Baby Crab ni kalau nak makan macam tu je boleh, nak makan dengan nasi pun boleh 😘😘.. - Macam mana nak order? Instagram : Boleh DM or kalau nak senang, tekan je link di bio @rerama_melantun untuk terus WhatsApp Facebook : Click link untuk terus WhatsApp saya www.wasap.my/60139441792 - #Rerama_Melantun #CrispyBabyCrab #BabyCrabCrispy #CrispyCrab #BabyCrab #ketam #crab #sedap #BBQ #Tomyam #ExtraHot #makanan #sedap
° Biasa tengok kat pasaran, orang jual snack macam chips or cookies je kan tapi Crispy Baby ni lain dari yg lain tau, diaadalah ketam, the real ketam. Rare kan 😉😉!! - Ehh boleh ke makan? Nanti nak kena kupas dulu dia punya kulit kan? Leceh laa! Tak tak. Crispy Baby Crab ni awak takyah kupas kulit tau sebab kita dah sesiap kupaskan cengkerang ketam yg keras tu sebelom kita proceed dengan proses lain. So awak tinggal ngappp & layan je dia punya sedap. - Yg best, Crispy Baby Crab ni ada flavor tau. BBQ, Tomyam & Extra Hot. Best kann, boleh pilih flavor mana yg awak suka 😍😍!! Dannn. Dalam setiap balang tu ada banyak anak ketam tau. Memang kita isi penuh satu balang, sampai ke penutup. So memang puas laa awak nak makan. - And last! Tau tak, Crispy Baby Crab ni kalau nak makan macam tu je boleh, nak makan dengan nasi pun boleh 😘😘.. - Macam mana nak order? Instagram : Boleh DM or kalau nak senang, tekan je link di bio @rerama_melantun untuk terus WhatsApp Facebook : Click link untuk terus WhatsApp saya www.wasap.my/60139441792 - #Rerama_Melantun #CrispyBabyCrab #BabyCrabCrispy #CrispyCrab #BabyCrab #ketam #crab #sedap #BBQ #Tomyam #ExtraHot #makanan #sedap
Alhamdulilah....siap juga masak tomyam udang galah,sambal ikan kering,ikan goreng dan telur goreng...rezeki hari ni....jom makan.... #dapurbujang #tomyam ...
Luckily sempat preparing dinner, since awini duk ngomaih bedroom and playroom anak-anak. Harini Laki duk request TomYam Putih Podaih. So layankan je la tekak dia. Lately duk craving macam-macam je dia 😂 #jemputmakan #foodporn #homecooked #Dinner #flatlay #TomYam #cheers #PunyaMalasMasakDukCampakJeSemuaTu
next page →